- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- iPad topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
beci43
senior tag
-
BeLucZ
addikt
pontosan, ha 60 fps körül mozog az érték, akkor megéri az oc a stabilabb fpsért, vagy teszem azt beesik 50-re, akkor egy jó kövér 20%-os tuning megoldhatja a problémát, de ha mondjuk már 40-re beesik akkor sok értelme nincs mert 50%-ot úgysem tudsz húzni rajta.
nekem is nem 1x jött már jól az OC, ha kövéren meg tudod húzni és bírja, minek hagynád benne azt a sokat, ha ingyé van ?!(főleg ha komolyabb feszemelés se kell hozzá)
-
norb55
őstag
Én többet vártam a 290X-töl, annyira sztárolták, annyira húzták, a megjelenését, mondom ebből lesz valami, Még a végén vissza kell térnem a sötét oldalra
Erre kiadják ezt a turbinát, a Titanra ráver 6%-ot, Nvidia meg könnyedén válaszol a 780Ti-al, és ezzel le is zárult a verseny.De majd a Mantie az AMD-nél megmutatja azt a + 30% gyorsulást, Nvidia meg csak pislog majd
Én ezért is ruháztam be mégegy 780-ra, nehogy álló kép legyen a gépemen. -
norb55
őstag
Aki 290X-et vesz az nem az Nvidia fanok között lesz. másrészt aki 290X-et vesz az a mantle vagy mi a f@szom miatt veszi, nem azért mert hú de jó kis kari. 5,6 terraflopos számítása a kis 1,7 terreflopos titánéhoz képest
Mégis a gyakorlatba hol van ?
Ezzel a hütésel elvette a vásárlási ösztönt pár embertől ezt garantállom.
Aki vizzel hüti a gépet annak a tábora nagyon kevés. -
TTomax
félisten
Nem,nincs igazad....Akinek van 160.000 forintja annak lenne 170.000 is.Aki ennyit költ az meg is nézi mit vesz,valószínű nem az első vgaja...Ha igaz lenne amit írsz akkor nem fogyott volna annyi Titan,hogy még az Nvt is meglepte a dolog....
A "tudáshoz" hozzátartozik a kulturált működés is,és aki ennyit szán rá nem biztos hogy szeretne többet költeni egy aftermarket hűtésre,illetve kockáztatni a szerelésnél.Pont ne azt vedd alapul akik ide járnak.Ha a 7990-et le lehet hűteni akkor ezt is le lehetett volna kulturált körülmények között mindenféle powerplay buhera nélkül.Ha a GTX 480at kiröhögtük ezért akkor tegyük meg a ref 290Xel is....
Az hogy az AMD azt mondja,hogy 95Cfok az rendben van,nem feltétlen jelenti azt hogy igaz is.Pár ezer forinttal drágábban meg lehetett volna oldani ezt a hütést normálisan is,ennek bele kell férnie a "premium" kategória árába... -
-
Tökmindegy
senior tag
Te tudod
Lehet én azért vagyok gondtalan,mert sose nézek olyanokat mint te. CPU,meg GPU kihasználtság? Kit érdekelMennyen oszt jónapot.Nem megy letörlöm. Fogok én idegeskedni egy retek játék miatt?Meg pénzt szórni .
Meg nem fordulna a fejemben,hogy a jó kis 2500K-mat lecseréljem. -
FLATRONW
őstag
Nem használsz valamilyen alaplaphoz kapott programot? Visszagondolva én régebben próbálkoztam az MSI Control Centerrel és még asztalon is voltak beakadások, letöröltem és nem volt semmi bajom. Azóta sem használok hasonló programot, amiben olyan dolgokat lehet állítgatni, ami csak akkor működik 100 százalékosan hogyha a BIOS-ban állítom be.
-
ForRedGlory
félisten
30-40%, szóval kalap.... sajnos ez is optimalizálatlan kupac kaka, mint a korábbiak. Pedig hogy bíztam bennük. Hozzá kell tennem, hogy csak levegőben szaggat, szárazföldön nagyon jól fut, csak hát én pont jobban szeretek Armában levegőben "lógni"....10.31-én jön a Single első része, szerintem azzal nem lesz gond. Nem éri meg procit váltani ezért a játékért, mert ezen/nálam is döglődik.
(#2766) Rexcor: Pontszámokkal ne foglalkozz, nagyon jó játék. Azért kapott kevesebb pontot, mert sok újat nem mutat, de amiben erős volt, abban most is az, ráadásul nagyon szépen fut + sokkal szebb, mint az AC. Ha a korábbiak bejöttek, kizárt hogy ebben is csalódnál. Vagy ha igen, visszafizetem az árát
-
Tökmindegy
senior tag
Nem lesz jobb a géped
Pontosítok. Vehetsz bele akármit,ahogy ismerlek annyit baxaxszól apróságokkal,hogy valamit mindig észreveszel ami számodra nem kerek
Mi lenne ha játszanál és nem GPU kihasználtságot nézegetnél?
)
Persze mindenkinek megvan a gumicicája , neked ezcsak mindig elégedetlen leszel akármit is pakolsz össze így.
-
mcwolf79
veterán
Annyit fűznék hozzá a "vitához", hogy szerintem is jó kari lett ez a R290x (ha én ezt venném úgyis víz menne rá).
DE egy kicsit visszanyal a fagyi, az AMD arcoskodásáért, hogy ígymegúgy Titan alázás lesz. Ez megy már kb. 1 hónapja. És hol az alázás? Közel sem történt meg (Mantle ide vagy oda). -
törölt tag
Ha elsiklottál volna felette az nv árat csökkent.
Nem művelek mást csak ellentétben a sok amd fantól megkérdőjelezem a 290x teljesítményét és ésszerüségét a látottak alapján. Nem kezdem el megint, hogy sokat fogyszt, baromi meleg, visszaveszi az órajelet 5perc után stb...
-
Landon
addikt
Sorry de nem egészen értem itt mire célzol.
Én is épp azt mondom, hogy a 290X azért koránt sem annyira vacak mint ahogyan lefestik. Sőt sok helyen jobb mint a Titan.
Abu és Sonja: Akkor ezt teljesen felesleges is a 290X uber módjához hasonlítani mert az egyik OC a másik nem. Ilyen alapon ha húzom a 290X-et akkor az is veri majd a Titan Max-ot.
-
Tökmindegy
senior tag
Írja is ,hogy mindenki azt mondja nekik sima mint a selyem,vaj ,ahogy tetszik
Lehet a ficaknak is Giga lapja van? Vagy szar valamije.
Nem jutott eszedbe,hogy ha az egész neten 2-3 ilyen problémát lelsz fel akkor az nem jelentkezik másoknál,vagyis a többségnek ez nincs.
Atagon vagy 20 krapeknak van 780 na meg TR és én megkérdeztem tőlük,egyik se panaszkodik.
Persze ha mindenáron e VGA-t akarod beállítani problémaként , vagy a drivert akkor én nem szólok többetVagy maga a TR kotlott meg pl.
-
ForRedGlory
félisten
-1 Asus (egyszer volt, ket nap utan indult csak el a gep, mert a procit sem ismerte fel, pedig uj szerias, majd indulas utan 1 oraval eldurrant...Lehet hogy az en hibam, mert "olcso" volt, csak 60k es 100 korul vannak a jobbak)
+1 Asrock ( ezzel sosem volt gondom, es mar reg nem az szar gyarto, ahogy egyesek gondoljak. Igazi minosegi lapokat gyartanak. Ami van nekem, azzal is maximalisan elegedett vagyok)
-
Tökmindegy
senior tag
De ez senki másnál nem jelentkezik! ?
Pedig itt azért játszanak többségében a srácok ezekkel a kártyákkal,és nem egy vagy két játékkal mint pl én és nem olvastam semmi hasonlót.
Mondottam már,hogy a lapod a ludas. Vagy valamelyik más komponens. Van hangkártyád?Mármint külön ,nem alaplapi.
Erre mérget is vennék -
Ja röhej egyébként, pedig több mint fel éve kint van. Bar nem mintha bajom lett volna vele eddig.
Lehet be van készítve az új radeonok érkezésére a rejtett +10%Egyébként konkrétan
GeForce GTX 770/780/TITAN:
Up to 11% in Dirt: Showdown
Up to 9% in Metro: Last Light
Up to 8% in Sleeping Dogs
Up to 13% in Sniper Elite V2 -
Landon
addikt
Értem. Az a probléma ezzel csak, hogy a 680-as és 7870-es menni fog gond nélkül és akkor ugyan ott tartasz ahol most.
Azt meg sajnos itt Mo-n ne is reméld, hogy ezzel le fogod tudni gariztatni a VGA-t ha csak nincs ismerősöd nagykerben.
Nem tudod magát a kártyát egy totál másik gépbe kipróbálni?
Bár végülis nagyjából azzal is ugyan ott vagy... Én utolsó tapasztalataim szerint úgy emlékszem, hogy 'kompatibilitási problémák' miatt nem cserélnek semmit.
-
Landon
addikt
Nem akarok haszontalan tanácsokkal szórni mert tudom, hogy baromi idegölő de nem tudod/tudtad esetleg valaki másnál kipróbálni a kártyát egy másik config-ban?
Sajnos én simán el tudom képzelni, hogy valamiért beleesel abba az 1%-ba akinek az alaplapjával van baja a kártyának és ezért szívat. Régen ugyan de nekem is volt már hasonló 'összeférhetetlenségi probléma'. Sőt pl olyan is volt, hogy a frissen vásárolt VGA csak x4-en volt hajlandó menni a PCIe slotomban. Ismerős útján cserélték gariba és a cserével már semmi gond nem volt. Szóval el tudom képzelni, hogy léteznek hasonló anomáliák.
-
keIdor
titán
Vsync sok jatekban bugos, kapcsold ki es jobb lesz. Tudom, hogy nehany jatekban irrital a tores, de nem tudsz mit csinalni vele, evek ota ezert nem hasznalok Vsyncet, akkor inkabb torjon a kep, de ne droppoljon.
Masik: miota nincs MSi AB a gepen az anomaliak 100%-a eltunt. Azt is erdemes uninstallalni. Ahova keves az alap 780, ott a tuningolt se lesz eleg. Mindegy hogy 35 fps valami vagy 38, probald meg AB nelkul huzni ha muszaj. -
ForRedGlory
félisten
-
Landon
addikt
Értem. Hát ez nem jó de mit tudunk tenni. Én úgy hiszem az MPower MAX nem egy rossz kategória és ha ennél is ez van akkor passz. Elég szégyen de hát ez van.
Elroy: Tipikusan ott fogod hallani ahol nagyon magas FPS-t kapsz. Pl. állítólag menük, és hasonlók bár én sem hallom menük közben vagy legalább is nem olyan erős. Viszont 3DMark (2013) első tesztjében (ami tableteknek meg okostelóknak van) ott olyan szimfóniát lenyom a táp meg a VGA (bár lehet, hogy csak a táp, nem igazán lehet megkülömböztetni), hogy csak na.
Ha már 3DMark szóba került: sokan feltették a kérdést, hogy ki mit gondol 'next gen' grafikának és mit vár el az új konzoloktól etc etc. Na meg mondom én: 3DMark Fire Storm combined test (Extreme), na én azt hívom next gen-nek. Az olyasmi mint az UE4-es elements video (PC-s, nem a butított PS4-es/X1-os). Nagyon bejövős!
-
BlackSoft
addikt
Na megvan a válasz!
Ma találkoztam véletlen egy ismerősömmel, aki beszállít magyarországra árút kínából is ,meg amerikából is. Ő azt mondja, hogy nagobb cégek, mint az Apple is, azok valamilyen módon kaphatnak engedélyt valami vámmentes dologra, amit ő sem tud, hogy megy, de a lényeg nem más, mint: Ahogy a szerződéükben áll, pl 1M ft-ig vámmentes az EU-ba. Akkor ez úgy érvényes, hogy én itt ha veszek valamit az oldalukon, és ki is fizetem online, akkor az úgy minősül, hogy USA-ban megvettem, és ők az én címemre fogják küldeni, mivel megadok ugye minden adatot. Na ha nem 1M felett vásároltam, akkor nincs vám, nincs semmi, és az ottani adót fizettem ki már vásárláskor. És vámolni nem fogják sehol, ha az érték kisebb mint 1M. És ez így jó, de ettől függetlenül nem lehet mondjuk bizniszt csinálni, mert időhatáros a keret, egy személyre szólóan, vagyis nem engedik, hogy naponta rendelejek majdnem 1M-s tételeket...Egyszerüen nem fogják küldeni, vagy már nem lesz vámmentes, mert látni fogják, hogy kicsit gyakran rendelek...
-
BlackSoft
addikt
Az egy dolog, de attól még nem csak az Apple-től, hanem több ismert névtől vettem már így, és volt amelyik azt mondta nem szállít EU-ba, szerezzem be itt. A legtöbb meg felvette a rendelést és küldte, tehát engem innentől kezdve nem igazán érdekel, ki mit hogyan csinál a vámon, de a fuvarlevélen szerepelt mindig, hogy a vám ellenőrzésen átment, és mehetett tovább a csomag.
-
BlackSoft
addikt
Hát de ezek szerint az Apple kockáztat és ráír értéknek 1 dollárt a macbookra vagy mi?
És Razer, meg a Corsair csak úgy szórakonak, hátha kapnak bírságot adócsalásért
Nekem mindegy, hogy van, én csak azt mondom, amit más is mondott már, és rendeltem már sok oldalról (amazon vámoltat, ebay szintén) és azt fizettem ami ki volt írva + 15-20 dollár posta.
Tehát ami itt 450ezer volt, azt megvettem postával a gyártó oldalán 360ezer forintért...gari meg nemzetközi volt, és itt el is fogadták egyszer...
-
BlackSoft
addikt
Akkor törvényt sértett eddig mind a 15 alkalommal az amerikai bolt, a futárszolgálat, a magyarok a határon, sőt akkor a franciák is a határon, csak miattam, mert én vagy a Nagy Vezér, és kivételeznek velem
Más is írta azóta, hogy ha boltból veszel, ami "supportálja" M.O.-t ott csak a termék árát fizeted...ne jogászkodjunk szerintem, mert egyikünk sem olyan személy szerintem, akinek foglama van minden hülyeségről ami benne van törvényekben az eu-ról, amerikáról stb. Gyakorlatban ez így történik ahogy mondom, tehát nyilván van rá hivatalos magyarázat is, hogy miért...
-
BlackSoft
addikt
Ha szállít (és pedig nem) magyarországra egy amerikai üzlet, akkor azt az árat fizeted, ami oda van írva + posta, hacsak nem ingyenes X összeg felett.
Pl.: Razer-től már rendeltem, és kihozták, online fizettem ki a kb 180 dollárt. Akkor az Apple-től is már rendeltem, olyan terméket, amit európában nem forgalmaznak, és valószínű hajóval jött meg 2 hét után, azt is online fizettem ki kb 110 dollcsit.
Tehát ha szállít ide, akkor se adó se vám, semmi, az az ő dolguk, de nem is érdekel hogy van....Ha ebay-ről veszel valamit, arra bizony menni fog minden + díj.
-
Rexcor
őstag
A RAM-ok szerintem rendben vannak, eddig is jók voltak. A CPU tuning is biztosan stabil, de azért visszaveszem és megnézem úgy is. Csak annyi történt hogy a 680-at 780-ra cseréltem meg vettem a gépbe egy SSD-t. Amióta ez a konfigom van azóta csinál random újraindulásokat meg néha befagy a tálca. De nem mindenhol indul újra, pl metro alatt tegnap 2 óra játék után sem volt probléma. Crysis 3-ban viszont 10 perc után újraindult a gép és 3DMark 11-ben is újraindult, de ott csak GPU tuning alatt, de ha a kártya nem bírja már az adott órajelet akkor azért nem indul újra, nem? Vagy ez is lehetséges?
-
Landon
addikt
Így van csak manapság sajnos az a rossz, hogy míg régen a fénykorban a 2 rivális cég kb. egyszerre hozta ki az új generációit addig manapság nagy csúszások vannak mindkét oldalon. Elviekben a HD8xxx széria meg kéne, hogy egyezzen a GTX7xxx-es szériával teljesítményben ha "párosítva" nézzük a generációkat. Persze manapság ez nem így van. A későbbik család mindíg ráver10-15%-ot a rivális kurrens családjára.
-
Landon
addikt
Hat ha egerrel is ezt csinalja akkor folosleges a TIR-t mashol is tesztelni, nem?
Erdekes jelenseg. Monitorodon esetleg valami nem lett elallitva, vagy a monitorkabellel nem lehet valami gond? Autos jateknak nezted, ott nincs ez a jelenseg? Nem lehet, hogy az egereddel van valami?
Nem vagyok szakerto de nem tudom elkepzelni mi mehet gallyra egy VGA-ba amiol ilyet produkalna. Ha meg driver hiba lenne akkor gondolom tobben panaszkodnanak.
Meg egy javaslatom lenne amit en mindenkepp kiprobalnek: ha Win7-t van fent, probald ki mi a helyzet 8-on. Ha Win8 van fent akkor nezd meg mit csinal 7 alatt.
-
Tirexi
addikt
-
Landon
addikt
Probaltal mar rakeresni a problemara Google-on? Nekem mindig ez az elso mert ha szeleskoru problemarol van szo akkor megy mindenhol az anyazas. Tudom ajanlani Guru3D driver topic-jat pl! En ott eddig mindent megtalaltam.
Nem akarok hulyeseget irni de egyebkent ilyen problema nem akkor szokott elofordulni amikor a GPU valamiert nem megfeleloen veszi vissza/tolja fel az orajeleket? Ha egy minimalis feszt adsz AB-ben esetleg nem javul a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest