Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #67092 üzenetére
Hja, én sem félek..az eladó viszakozott emiatt. Persze tákolva nem csábító a szett, kérdés, miben nyilvánul majd meg a javítás. De mivel a CM 120V nem egy top kivitel, félő, nem lesz kókánymentes a roncsolással bonthatóság okán.
Egy jó léghűtés lehet böszme, de kevésbbé rizikós
Egyelőre kivárás van..aztán ha más nem, nézek alternatív megoldást. -
hszilard666
veterán
válasz
Speed® #67090 üzenetére
Amikor az első vizemet szereltem egy silverstone tj08E ben,(fordított elrendezés) akkor feltöltésnél rosszul volt összerakva az egyik blokk és eláztattam a kártya alatt mindent, procit, ramot, alaplapot. Gép kikapcs, és miútán abbamardt a sikítógörcsöm összetakarítottam, szárítottam 2 napot, majd pöccre indult. A mai napig ezek a cuccok a konfigom alapjai
Szóval nem kell ettől félni annyira.
-
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #67088 üzenetére
Jól tetted
Nekem meg nem lesz meg a 290..nemrég írt a tag, hogy kiszerelés közben megtört a cső és eláztatta a gépét is sikeresen..ennyit a CM kompakt vizek minőségéről :S -
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #67072 üzenetére
Figyelembe véve, hogy ref. is van annyiért fent, még a 60 is meglehet..csak ugye kell egy elvetemült vevő, aki gari nélkül ráugrik egy ilyen régi csodára, mikor a közelben ott a friss 1060/3GB. Kérdés, madárra vadászol vagy értékesítenéd jó áron.
-
Devid_81
félisten
válasz
hszilard666 #67084 üzenetére
De Te el is adtal egyet, pont rosszkor csinaltad
-
Devid_81
félisten
De jo most meg ez is
Vram arak novekedtek 30%al ebben a honapban... -
Puma K
nagyúr
Srácok!
Csinált már valamelyikőtök házilag mágnesszalagos porszűrőt a gép bármely részébe?
Gondolok itt elsősorban a gépház tetejére.
-
DeckardCain
senior tag
-
Devid_81
félisten
Nah ez meg tetszeni fog a board partnereknek...
A Vega magok kisse elteroek egymastol (Kina vs Taiwan), nem tudom ez pl a hutesre milyen hatassal lesz... -
Devid_81
félisten
válasz
FollowTheORI #67075 üzenetére
Bar tudom engem az irigyseg megfog enni amikor kijon a Volta, de nagy erokkel meg kell tartsam a mostani Ti-t a kovetkezo Volta Ti megjelenesig.
Ha "szerencsem" van az nVidia most nem gurit akkorat, es a jelenlegi Ti-al elleszek a kovetkezoig...Majd ezt a hsz-t elolvasom meg parszor, amikor kijon a Volta, es megprobalok eros lenni
Szerk: egyebbkent ha a RyZenek mennenek 4.5GHz-et normalis keretek kozott, akkor nem gondolkodnek rajta egy percig sem.
De mivel jatekra hasznalom a gepemet 95%-ban igy sajnos nalam ez a kor kimarad, pedig tamogatnam az AMD-t ennyivel szivesen...de majd remelem a kovetkezo gen mar menni fog nekik ezerrel (a remeny hal meg utoljara) -
FollowTheORI
nagyúr
-
stratova
veterán
válasz
hszilard666 #67072 üzenetére
Csak meg ne találja a topikot
-
VTom
veterán
válasz
hszilard666 #67069 üzenetére
Az más, akkor persze, nem is kell gondolkodni.
-
Erdei88
veterán
válasz
hszilard666 #67069 üzenetére
30-at adok érte!
-
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #67063 üzenetére
Maga a Giga GHz Edition nem nagy eresztés szvsz, ettől független érhet többet. Persze meg kell rá találni a vevőt..
Én most vettem AIOs 290et 50ért..hasonló régi motyóért már ez is a plafon. Csak kíváncsi vagyok rá milyen, anno léggel szívtam vele..nomeg itt a Freesynces monitor, ideje kipróbálni. Mondjuk ha bejön, nem tudom mit vegyek..4x0ek horror áron, Vega minden szinten unszimpatikus..jó lenne egy értelmes rev.2. rövidtávon -
Devid_81
félisten
-
VTom
veterán
válasz
hszilard666 #67063 üzenetére
szerintem a 60 is elég baráti ár érte, ha nem referencia.
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #67061 üzenetére
Nos, atolvastam, pontrokra bontva;
No live stream for the launch event, okes nem volt live event, en ettol meg nem ugranek le egyetlen hidrol sem, bar tudom sokan szeretik az ilyet.
Foleg amekkora hype train volt mar megint a semmire.Vega is too late, igen ezt tudjuk, annyira, hogy a 18 honapos GTX 1080-al kb egy idoben kellett volna kijonnie.
AMD did not give enough time for testing, szemet huzas volt, legtobb lapnak osszesen volt egy hetvegeje tesztelni.
Koszonjuk azoknak akik ezt bevallaltak ettol fuggetlenul nekunk.Vega drivers were not ready, jah tudjuk, driver nincs meg kesz, majd jon hozza, karacsonyra, csak nem tudjuk melyikre
AMD delayed Vega to increase launch volume?, aha igen, ezert huztak jah, csak epp mar nem is kaphato, ahol meg igen, ott "veletlenul" 100$/£ al tobbe is kerul mar.
AMD Vega pricing and Radeon Packs, jah koszi AMD az olcso kartyakat, lasd elozonel
Is Vega focusing on gamers?, aha, azokra fokuszal, bar a kartyak most meg kevesbe alkalmasak erre
Raadasul mar van kinn javitott driver a miner-eknek, ennyit a gamerekrol.Vega shows minimal architectural improvement over Fiji, az egyik legjobb resz, ime a FuraX es a Vegeta azonos orajelen:
Where are custom cards?, megint csak jo kerdes, senki sem tudja mert a partnerek is keson kaptak meg a kartyakat...valoszinuleg meg hetekre vagyunk az elso valamire valo custom kartyaktol..
Tulajdonkepen eleg "jol sikerult" ez az egesz.
Sajnso nagyon latszik, hogy most a Zen-re tartogattak mindent, amilyuk csak volt.
Pedig naivan konkurenciat vartam toluk ket fronton, de ugy latszik ez most ismet elmarad. -
hszilard666
veterán
Aláírásomban lévő cuccliért adna egy csávó 50K-t azonnal. Nagy dilemma hogy belemenjek e...
Szerintetek? -
stratova
veterán
válasz
Devid_81 #67061 üzenetére
Ezekkel kár is lenne vitázni, elég volt látni a hardwareunboxed teszterének a szemeit, szerintem a hétvégén nem aludt. Szvsz ezt a kártyát (befektetői?) nyomásra adták ki így. Ezen AMD legközelebb Nanoval szépíthet (az egész bemutatás, tesztelőkkel való komunikáció és kártya ill. adatszolgáltatás, driverek stb.).
Intel a CPU piacon kapkodott mostanság AMD a VGA-n. -
Devid_81
félisten
Videocardz-ek osszeszedtek egy kis szosszenetet a Vegarol.
Meg nem olvastam vegig, de tetszenek az alcimek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #67054 üzenetére
Az maximum valami bug lehet. Mert a profilok benne vannak, és a támogatás is. Az a lényeg, hogy gyakorlatilag ugyanaz a támogatás szintje, mint a Polarisnál.
Maga a CF és az SLI amúgy mindegy a jövő szempontjából, mert a Microsoft kihúzta alóluk a talajt. Tehát innentől kezdve a multi-GPU az ISV felelősség. Az IHV-k kontrolljától teljesen elvágta a rendszert a WDDM 2.x.Két dolog váltja le a CF-et és az SLI-t. Az egyik az LDA mód, ami egy szabványosított AFR, és a Microsoft felel a működéséért. Ez még a Vulkan API esetében is igaz lesz, tehát nem csak a DX12-ben használható ez a mód. A másik az MDA, amiért csak a szoftverfejlesztő felel. Ennek kétféle megvalósítása lesz, a korlátozott és a teljes. Utóbbi annyiban más, hogy a korlátozotthoz komoly munkát kell befektetni már a swizzle-höz is, mert a hardverek textúraelrendezése nem egységes, és ezt le kell kezelni manuális konvertálással. A teljes megvalósításban elég használni a standard swizzle-t, de ehhez mindegyik logikai szinten összekötött hardvernek támogatnia kell ezt a textúraelrendezési formát. A Vega 10 az első dedikált GPU, ami ezt támogatja.
-
TTomax
félisten
Azért az nem semmi,hogy 300Hszból a Vega topicban egy teszt sincs,leginkább csak azon pörögnek,hogy ki a nagyobb AMD barát...
-
Devid_81
félisten
Valaki tervezi kozuletek az uj 6 magos CPU beszerzeset?
6 magos Coffee Lake-re gondolok
Nem tudom erdemes-e varjak esetleg az elso 10nm-esre...vagy ez a 6 magos?!
Elvileg Karacsony korul lesz csak elerheto amugy, szoval van ido kitalalni mi legyen a mostani utodja -
ScomComputer
veterán
Hát azért....senki egy HPD-t se...na nem gond..... :R Ladys..
Azé gyüttök még szopnyi.. -
stratova
veterán
válasz
ScomComputer #67039 üzenetére
Az sem hideg.
-
ScomComputer
veterán
Nem...ennyire szeretem a P.....n....á..t... baszki..
-
cyberkind
félisten
válasz
ScomComputer #67033 üzenetére
Nekem egy 40 perces Quad CF élmény kéne 64-es Vegákkal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #67033 üzenetére
Most nem tudom eldönteni, hogy melyik lehet a vicc...
-
ScomComputer
veterán
Hali..tesók...én ezt kértem ma a szülinapomra, a nejemtől...erre késsel támadt rám...miért.......
ja és megrendeltem az vega 64-et....most buli..köszi.. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Milka 78
nagyúr
Mind sötétek vagytok a témához,bunker nv bérencek!
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
FollowTheORI #67019 üzenetére
Regebben is volt egy nagy csempekalyha a lakas kozepen, lehetoleg nappaliban, es az befutotte a hazat.
A mai modern vilagban a szamitogep szobat kell oda pozicionalni.
1 Vega 80nm-et befut, Vega X2 140nm, Vega Liquid CF meg up to 200nm -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Devid_81 #67017 üzenetére
Meh... már a mostani 980-am is elég meleget csinál... mivel a radiátoron van hőmennyiség mérő is, gyakorlatban is látom, hogy mennyivel kevesebb a fűtésigény a "PC szobában".
Egy ilyen kazánnal szerintem még a szomszéd szobákra is jutna... már csak át kéne vezetni a meleg levegőt valahogy.
-
TTomax
félisten
Hehhh...
AMD: Another Massive Disappointment
-
Devid_81
félisten
Volta is coming
Lenyeg osszefoglalva, semmi ujat nem irnak, csak annyi, hoigy evvegre megindul a tomeggyartasa a valoszinuleg Volta alapu gamer kartyaknak.
De jovo ev lesz a launch, mint ahogy mar ezt tobben is tippeltek.
Talan belefer az elso Volta alapu kartya a Q1-be, ami teljesen jo, amugy sincs semmi okuk a rohanasra -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Devid_81 #67013 üzenetére
Igazából a Microsoft megoldása tök jó. Csak azt már nem lehet CrossFire-nek és SLI-nek nevezni. Az egyetlen dolog amin változtatni kellene az a frissítési gyakoriság. A stuttert eredményező bugokkal nem lehet várni fél évet, még akkor sem, ha kizárólag az egyik gyártót érintik
-
Devid_81
félisten
En ezt ertem is meg nem is.
Igazsag szerint mar regota hallunk ezekrol a nagy dolgokrol, hogy majd DX 12-vel lesz mindenfele szep es jo a multi GPU-hoz.
De igazsag szerint mindenhol azt latni, hogy egyre jobban szeretnenek a gyartok megszabadulni ettol az egesztol.
Pedig meg mindig nagy szukseg lenne a multi GPU-ra, amig 4K-ra nem kepesek erdemben jo VGA-t gyartani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Devid_81 #67010 üzenetére
Nem építik le. A TPU-nak már írták, hogy nem úgy van, de nem írják át.
Lesz Dual Vega 10. Csak az AMD-től, tehát más csak matricázhatja. Persze alternatív hardvert csinálhat bárki, nyilván ez egyéni döntés kérdése.
Az a lényeg, hogy a CF-nek megmarad a támogatottsága, csak ma már nem igazán lehet reklámozni, mert a multi-GPU-ért nagyon limitált formában tud felelni a gyártó a Microsoft új rendszerében. Például az NV-nek még mindig vannak stutter problémái linked adapter módban, mert néha kihagy a frame pacing, holott elvileg a Microsoft ezt megoldotta a Creators frissítésben. Az AMD-nek csak mákja van, hogy nekik működik. De például ők is járhattak volna úgy, mint az NV, és akkor csak néznének a Microsoftra, mert elvették tőlük a rendszer kontrollját, ergo ha lenne hibájuk, akkor nem tudnák javítani. Most a Microsoft egy csomó javítást előkészített megint a második Creators frissítésre az NV-nek, holott elvileg minden hibát megoldottak az elsőben. Nyilván azért kell fixelni megint.
Ez a baj a multi-GPU-val most. Az AMD is beleeshet egy bugba, a szerencsétlenség annyira forgandó, mint a szerencse. Ezt a rendszert így már nem lehet reklámozni, mert ugyanúgy, ahogy az NV-nél, úgy az AMD-nél is fél év múlva lenne egy WDDM bug javítva. -
Devid_81
félisten
AMD Giving Up on CrossFire with RX Vega
Oke rosszul fogalmaztam, ax AMD is leepiti/atalakitja a CF-et.
Tehat nem varhato RX Vega X2 hivatalosan az AMD-tol, max csak vmelyik gyarto fog belole csinalni, ha epp ugy sikerul neki felebredeni egy szep reggelenSzerk: aztan jott ez, de itt sem igazan irtatok fenyes dolgokat az egeszrol.
-
törölt tag
Hát akkor csütörtöktől 1080 Ti tulajként...
Az rx vega-t meg meghagyom annak akinek bírja az idegrendszere.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #66999 üzenetére
Működik. Pont ugyanaz a támogatás rá, mint a Polarisra, csak nem kapott senki kettőt belőle. De megkérdeztem, kész van, működik, akár ma is. Ha veszel kettőt-hármat-négyet, akkor kapásból aktiválódni fog a CF mód. Az a hír a GamersNexuson egy kamu volt.
(#67000) stratova: Nyilván nem fogunk novemberig várni. Szóval azzal tesztelünk, ami van most.
(#67002) ÁdiBá: Nagy kockázatot ezzel nem vállal senki. A 4 vs. 17 elég nagy különbség.
Szerk.: Szerintem marad ilyen az ár. Ezt kiszámolták, hogy megéri.
-
ÁdiBá
veterán
De érted mindenki pénzből él, és ennél jobb alternatíva van.
1080Ti, nem kell messzire menni, én laikus szemmel bemennék a boltba és mondanák egyik 350W másik 280W viszont a 280W körüli 1080Ti gyorsabb mint a 350W Radeon, sőt még a drivere is elég rendben van.
Nagyon kevesen fogják így az AMD előnyben részesíteni.
Egyszerűen nem éri meg a kockázatot... hogy most gyorsulni fog, vagy sem.(#67002) ÁdiBá Akkor jelenleg olcsóbban hozzá lehet jutni a Radeon 64 verzióhoz majd driver javítás után drágít az AMD? Valami ilyesmi üzletpolitikát tudnék elképzelni...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- IPhone SE 3 64GB gyári független 2025.11.20. Apple jótállás
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest