Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Vigyázzon mindenki nagyon figyelik a topicot....
-
TTomax
félisten
Pontosan!Most otthon volt éppen egy ilyen történet... fényképezkedtünk egy párat a haverokkal két másik barátom az pont ilyen 80Kgos srác.Feszítettem egyet a képen,az elkészült képet nézegetve azt mondták a többiek,soha többet nem kerülhetünk egy képre,főleg úgy nem hogy tolok egy jobb bicepszet...
Szétröhögtük magunkat a képeken,hogy úgy néztek ki rajta mint a ropik...Mondtam nekik rögtön,hajrá facebook... ezek meg rögtön,náááááá hülye vagy,hogy nézünk mi ki ezeken...
Az asszonnyal is érdekes egy képen lenni, ö vagy 160cm meg 52Kg,én meg 187 és 110Kg...ráadásul egy üveg sörért nem mehet le flekó nélkül pedig 28éves...Még azt csodálom,hogy eddig senki nem mondta,hogy a lányom...
Azt ne tudd meg,hogy én már hány órát töltöttem különféle boltok női cipő részlegén,ja meg én torna drokón kivül nem nagyon vehetek fel mást,vagy ha igen annak nem lehet egy centinél vastagabb talpa... -
ffodi
veterán
válasz
TTomax #66692 üzenetére
Hát igen, a magasság "átka", hogy jó nagynak kell lenned ahhoz (nem csak karban), hogy "ránézésre" is nagynak tűnj....vagy mindig átlagos (vagy átlagnál kisebb/vékonyabb) méretű emberek mellett kell fotózkodni
....magadon sokszor nehéz meglátni, hogy mekkora is vagy valójában, akkor szokott jönni a meglepi, amikor 80-90kg-os emberek mellett állsz egy fényképen....
-
Erdei88
veterán
Én már tudom kik innen a legjobb barataim
-
TTomax
félisten
Azt az 50cmt céloznám én is jövő nyárra,de nem biztos hogy meglesz ,ugye hát minél magasabb vagy annál nagyobb kar kell,de gondolom nem kell ezt bemutatnom.Az én 187cmhez az már jól mutatna,talán sikerül elérnem.Az ilyen jellegű sérülések meg visszadobhatnak akár hónapokra is,és nem nagyon tudsz vele tenni semmit,mert ezek lassan gyógyulnak.Ahogy meg írtad is,ha meg nem terheled magad akkor meg alig haladsz,ha haladsz,nehéz megtalálni az arany középutat és nem "árt fejben ott lenni" nem csak nyomni mint egy állat mert az megbosszulja magát.Fiatalon én is sokszor beleszaladtam ebbe,amikor már azt hiszed és érzed hogy most tiéd a világ a rudat kettéharapnád,érzed hogy jó erőben vagy,na ott nem szabad elszállni ...Amúgy lenn a teremben is mondta az egyik edző srác a nagy melegre visszatérve,hogy az gyorsan kiszórja azokat akik nem elég motiváltak.Aztán beszélgettünk arról is,hogy pl az én korombeliekből nagyon nagyon kevesen mennek le már edzeni Magyarországon....
-
ffodi
veterán
válasz
TTomax #66689 üzenetére
Az korrekt.
Nekem most 49-50cm körül mozog hidegen, igaz ha jól rémlik magasabb vagyok nálad, illetve kicsit "tömegesebb" is. Egyébként a sérülés a legnagyobb szívás ebben a sportban.... ha meg nem hajtod ki magad a lehető legnagyobb súlyokkal, főleg naturálban, akkor nem ér semmit az egész....csak óvatosan.
Ilyen melegben kevesen edzenek, talán csak azokkal találkozni, akik kicsit is komolyabban veszik...
-
TTomax
félisten
Az edzőteremben nem akarom már méregetni... ma odajött hozzám egy srác,angolul kérdeztem honnan jöttem,erre mondtam neki Hungary... erre ö magyarul... látszik... egyébként nagyon a limiten edzek,érzem amikor leveszem a súlyt,hogy nem az izmok nyögnek hanem a csukló,könyék,váll ízületek pl fekve nyomásnál.Sokszor lassítok is,mert ilyenkor akár 4-6hét is lehet egy sérülés...
Amúgy most otthon Dombovárra jártam be edzeni...Spártai volt 38Cfokban se klíma meg a nap is itt-ott besütött,üres is volt a terem,viszont volt egy 6-8fös mag akik mindig lenn voltak,nagyon barátságos csapat volt,előre köszöntek,dumálgattak.... mit ne mondjak szokatlan volt,de tetszett.
-
Puma K
nagyúr
"...a betöltött adat 60-80% nem igazán kell."
Ez egy játékost hol érdekli mikor azt látja, hogy 8GB VRAM-ból 5,7GB VRAM volt használatban maximum és az átlag 5,2GB a játék meg fut ahogy kell adott FPS-szám mellett bármiféle probléma nélkül a beállított grafikai beállítások mellett?
Ez egy játékost hol fog érdekelni ha 24GB VRAM-ból 17GB VRAM volt használatban maximum és az átlag 12GB körül mozog és a játék fut ahogy kell adott FPS szám mellett bármiféle probléma nélkül a beállított grafikai beállítások mellett?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #66679 üzenetére
Az utóbbi időben nagyon. Eléggé elszálltak ezzel a programok. De nem azért, mert annyival jobb lett a grafika, hanem azért, mert az utóbbi két évben drámaian csökken a hatásfok, amit a rendszer fel tud mutatni.
(#66680) lezso6: Power9 procival működik a Volta hasonló képessége. PC-n üzemképtelen. Viszont a sok memóriával ellensúlyozni lehet a problémát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Az a baj, hogy van a rendszermemóriában tárolt adat, amit elérhet a CPU és a GPU. Onnan tölti be a VidMm a VRAM-ba a szükséges allokációt. Ha egy program igényel onnan egy 4 kB-nyi adatot, de az egy 100 MB-os allokációban van, akkor mind a 100 MB-ot be kell tölteni. Tök lényegtelen, hogy a maradék 99,996 MB-hoz nem nyúl hozzá a futtatás további részében. És ez nem csak egyedi dolog, hanem egy rendkívül tipikus szituáció, ami igen sokszor előjön, persze nem ilyen extrém szinten, de a betöltött adat 60-80% nem igazán kell. Csak ott van a memóriában, mert amire szükséges van, azt nem tudod úgy betölteni, hogy ne hozd vele az egész allokációt.
Ez független attól, hogy a programokat hogy írják meg, mert a VidMm kezeli úgyis a folyamatot. Lehet persze jobban is csinálni, mert vannak kivételek, de nagyon ritkán dolgoznak ki egy PC-s általános menedzsment stratégiát, ami hatékony. Legjobb esetben is a 60%-os hatásfokot lehet elérni, ami az ideális 100%-tól még mindig messze van.
Amit szokás felhozni, hogy a konzolon ez a probléma nem létezik, de sokan elfelejtik, hogy ott nincs is VidMm, tehát nincs minek előhoznia. -
ÁdiBá
veterán
Most ezt nem értem...
Hiába veszek 8-12 Gigás vramos kártyát, abból háromnegyede maszlag?!
Én ezt valahogy nem tudom elhinni, hogy így írják a programokat azért mert az nem lenne logikus ha nem megfelelő számítások jutnának bele a GPU memóriájába...
Minden másra ott van a RAM, tárhely. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A gaming Volta 384 bites memóriabuszt használ, és a Hynixtól rendelik a GDDR6-os memóriát, amelyek 16 gigabitesek. 12x2 GB az 24 GB. A másik oldalra még ennyit el tudsz helyezni.
Nem tudom, hogy mi mennyit kér ultrára, de számold bele, hogy a VRAM hatásfoka ma 30-40% közötti, és a komplexitással ez csak csökken, vagyis jövőre úgy kell számolni a VRAM-ot a GPU mellé, hogy amennyit felhelyeznek, annak maximum a negyedében lesz valóban használt adat. Ez egy 12 GB-os kártyával 3 GB-nyi valós memóriahasználatot tesz lehetővé, ami nem sok. Kb. ennyit használnak a mai játékok is egy 8 GB-os kártyán. Például ha a Far Cry 5 mondjuk 5 GB-ot fog használni, akkor arra nagyon kell a következő lépcsőfok, ami a 24 GB.
-
TTomax
félisten
Ma volt méretkezés.... 110Kg...46os lett a karom,jót tett a majd 4 hét pihenés (persze edzettem az alatt is).Jövö nyárra jó lenne egy 50es kart összehozni,de ehhh nagyon sok munka és nem is biztos hogy el tudom,mert akkora még sosem voltam...
-
ÁdiBá
veterán
32 GB DDR4 nél kell még lapozót használni szerintetek egy új Win10-ben?
-
Puma K
nagyúr
-
törölt tag
Brékó!
-
válasz
hackeeeee #66641 üzenetére
A Vega a GP102 (1080Ti, Titan XP) ellen a profi piacon megy, s itt is akarja megszedni magát az AMD. Desktopon mindig is esélytelennek tartottam, hogy hozza azt az szintet. Ha tényleg csak az 1080 teljesítményét hozza, akkor marad az ár, mint versenyteremtő alap. Más nincs.
Voltánál ugye nem változik (még 12nm-rel se jelentős mértékben) a gyártástech, ezért komoly órajel és részegységszám emelést nem tartok valószínűnek.
-
cyberkind
félisten
A normális DX12-es játék mit jelent, Deus Ex, Forza, Gears 4, nem tudom? Gondolom olyan nem lehet ami DX12-es de normálisan megy mindenen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #66639 üzenetére
Abból is csak 12 GB-ot tudnak rárakni, mert attól, hogy a szabvány létezik a Micron nem csinált nagyobb memórialapkákat. A GDDR6 elsődlegesen azért lett kiválasztva, mert lehetséges belőle a 24 GB-os verzió, illetve a Quadróra a 48 GB.
Az 512 bit túl drága, és túl hosszú lenne tőle a NYÁK ezekkel az új memóriákkal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lezso6 #66640 üzenetére
Jah, akkor so sorry. EZt láttam FB-n, azt hittem még az idén lesz belőle valami, esetleg az év végén.
Ezt majd meglátjuk, ha lesznek mondhatni kézzelfogható infók.. Ugye elnézve a 1080 Ti, és a Titan X(p) erejét, ott már nem is nagyon kell fentebb lépni, max ha nagyon el akarnak menni a 4K/multi monitor gaming irányába.
Tudásban, ha olyat hoznak, amit ténylegesen ki is tudnak használni, az már csak jó lehet.. De hát ez majd kiderül.
Én reménykedtem abban, hogy valahol csak meglépi az AMD a 1080 Ti szintjét, és lesz egy kis adok-kapok a felső kategóriában.. Persze talán a Vega64 versenyezhet a 1080-nal, de majd kiderül mit hoznak a driverek..
-
válasz
hackeeeee #66633 üzenetére
A V100-at bejelentették, meg kiosztottak az AI-soknak egy halom kártyát. De nem jelent meg. Majd jövőre, szokásos 2 éves ciklusban. 2014 Maxwell, 2016 Pascal, 2018 Volta. Persze ettől még nem lesz ideje a Vegának, sőt a Voltával kell versenyeznie. Bár a Voltával kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, olyan AMD-s kártya lesz: sebességben nem hoz sokat, csak tudásban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #66633 üzenetére
Nem tudsz rakni idén GDDR6-ot a Voltára. Nekik az a memória kell. Más nem jó, mert 24-48 GB mással nem jön ki. Szóval a Volta az mindenképpen egy tavaszi termék lesz, mert meg kell várni a GDDR6 tömeggyártását. Esetleg ha nagyon sürgős lesz a Far Cry 5 miatt, akkor ki lehet hozni februárban, de az még a GDDR6 szempontjából a kísérleti gyártás fázisa.
-
Puma K
nagyúr
Nagy a csönd a VS-ben... belesek az AMD találgatósba
-
válasz
hackeeeee #66621 üzenetére
A HBCC-nek szerintem legalább 2 évig nem lesz általános előnye játékokban. Biztos jönni fog pár, ami támogatja, de amíg az NV-nél nincs ilyen, felejtős. Esetleg FP16 téren várhatunk érdekességeket, hogy az NV engedni fogja a Geforce-okon is, de ehhez megint olyan játékok kellenek. De ez csak a szokásos szöveg, az FP16 az új Async Compute. Jó dolog lehetne, csak hát az NV-nek nem érdeke.
-
válasz
akoska07 #66613 üzenetére
Na, akkor idei várható csodák Vegára nézve, várható bekövetkezési sorrendben:
1. a háomdémárk valójában nincs megfelelően optimalizálva => hamm-hamm titán
2. pár hét múlva csodadriver (ez folyamatosan várható) => hamm-hamm titán
3. HBCC csoda => hamm-hamm titán
4. Rengeteg FP16 mindenhol => hamm-hamm titán
5. nómális DX12 játékok => hamm-hamm titán
+1. megjön a Volta, és rosszabb lesz, mint a Pascal => hamm-hamm volta -
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
Viszlát rx vega.
[link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
akoska07 #66598 üzenetére
Vizes Frontiereket borzalmasan nehéz szerezni, ahogy beesik egy adag, úgy elviszik a stúdiók az UK-ban. Nagyvállalati szinten az a gépenkénti 1800 font nem pénz érte. Azért van az OCUK-nak külön vizezésű Frontierje, mert azt a levegősből csinálják, utóbbiból amúgy is sok van, mert az AMD azt hitte, hogy inkább ezt fogják vinni és nem a vizest. Későbbiekben több vizes Frontier készül és kevesebb levegős, de mivel a gyártás hosszú folyamat, így októberig nem fog változni a helyzet, tehát a vizes Frontiert érdemes előrendelni.
Az is baj egyébként, hogy az Epic Games is marha nagy mennyiségben veszi a Frontiert, és ilyenkor, amikor beesik egy nagyobb kérés egy nagyobb stúdiótól, annak nyilván a kiskereskedelem issza meg a levét, mert ugyanabból a raktárból szolgálja ki az AMD az Epicet, mint mondjuk az OCUK-t. És az Epic nyilván prioritást élvez, mert nekik le kell profilozniuk az Unreal Engine-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fogyjunk le!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- További aktív témák...
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- IPhone SE 3 64GB gyári független 2025.11.20. Apple jótállás
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 13 256GB gyári független kék és fekete színben makulátlan kiváló akkuval + jótállás
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest