Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
BlackSoft #599 üzenetére
Nem láttam még 8K kijelzőt így nem tudom.
Úgy is kitalálnak valamit amivel terjedésnek indul egyszer.
Fogyasztói társadalom...
Már telefonoknál ott tartunk, hogy 1080p 4.7-5.2"-en olyan mintha nem is pixelekből épülne fel, mert semmit nem látni de jön az 1440p, ugyanez lesz majd a 8K-val is egyszer.
Ne félj 2015-ben szerintem jönnek a 4K-s telefonok is, értelme semmi max táblagépnél meg notiknál, de akkor is meg fogják csinálni. -
BlackSoft
addikt
8K-t feleslegesnek tartom. Bizonyára már te is láttál 5-10 centiről 50"-os (vagy akár 84"-os LG-t) 4K tv-t, és ha nagyon élesíted a szemed, csak akkor tudod kinézni, hogy a kép pixelekből épül fel. Normális távolságról egybefügg a kép még a legnagyobb 4K kijelzőkön is, de egy 27-32"-os monitornál soha nem fogsz képkockát látni. Innentől kezdve szerintem felesleges felfele menni. Elérték ami a lényeg. Már 4K-nál is 20-30%-os upscale-t kell használni, hogy normális méretűek legyenek az ikonok, és a betűk. 8K-val semmi sem változna amit a szemeddel látsz, csak annyit, hogy már 60%-os upscale-t kell beállítani. Nagyítóval pedig senki sem fogja nézni, hogy látszanak-e a pixelek vagy sem.
-
Tirexi
addikt
"Az a baj a billentyűzettel autóversenynél, hogy van full gáz, meg full fékezés és ennyi. Nincs nyomásérzékelés.
Gamepad-nél ez megoldott, nekem nem is megy mással."Ezt támogatom! Gamepad-al ezerszer jobb autós játékot tolni mint bill-el.
Ja meg hamarosan jönnek az Androidos játék videók is.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #594 üzenetére
Az a baj a billentyűzettel autóversenynél, hogy van full gáz, meg full fékezés és ennyi. Nincs nyomásérzékelés.
Gamepad-nél ez megoldott, nekem nem is megy mással.Blacksoft: Egyetértek. Nálam már csak az FPS-ek mennek egérrel meg klaviatúrával.
TPS-t gamepaddal játszok, mert elsődlegesen arra van írva azért kényelmesebb számomra. Az AC az főleg. -
keIdor
titán
válasz
BlackSoft #593 üzenetére
Csak írj is majd magadnak egy API-t amivel meg tudod magadnak írni a játékokat úgy, hogy elvigyék ezt a mai hardverek.
Valószínűleg AMD-s meg nV-s is kéne. Ha megcsinálod eurómilliomos is lehetsz az biztos, forradalmat indítasz és kukázzuk végre a DirectX-et.
Viccet félre: 2020-ban már biztos megvalósítható lesz, de akkor már küszöbön lesz a 8K, lehet megint vágyni a jobbra horror áron lesz ugyanúgy. -
BlackSoft
addikt
Abból az LG-ből 3-at kérek szépen, 4K-s felbontásút, 144hz-est G-Sync-el szerelve
Majd 2020-ban
(#592) Tirexi: PS3-on elég sokat GTA IV-eztem keresztapámnál, aki nemhogy nagy konzolos, de amikor jön az új PS mindig előrendeli, és hozzá az összes játékot is, ha van, akkor díszdobozosat
Nála mindig ki tudom próbálni a Sony új csodáit. Ami nekem eddig a legjobban ment, és ahová tényleg illett a joystick az az Assassin's Creed III volt. Oda tényleg jó volt, szerintem még jobb is mint a bill+egér, mert PC-n elég "bonyolult" szerintem.
A másik kategória pedig az autós játékok. Ha nincs kormány, akkor egy controller is kényelmesebb, mint a billentyűzet. Ez persze csak a személyes véleményem... -
Tirexi
addikt
-
keIdor
titán
válasz
#35434496 #590 üzenetére
Nem került sosem piacra. Koncepciónak megmaradt tudtommal. De nekem nem is kéne, ronda és elavult.
Egyébként van még alternatíva: LG 34" 3440x1440 IPS
A teljes cikk. -
keIdor
titán
Igazság szerint ez elég elavult már, felbontás is kicsi és szerintem sosem került piacra.
OLED, ez kéne. Egy másik LG. Samsung. Itt már van olyan vékony káva, hogy értelmet nyerjen a 3 monitor.
Más kérdés, hogy nem tudnám hova tenni őket.Meg kihajtani VGA-val.
-
Tirexi
addikt
válasz
cyberkind #585 üzenetére
Áhh hülyeségnek tartottam mindig is a több monitoros rendszereket.
Legyen egy nagy széles és kész. -
keIdor
titán
Jah abba nincs, bár én egy óra alatt belejöttem.
Amúgy szerintem sem recés, persze 3 év múlva már lehet elkezd majd határon járni, de cserébe negyedébe került a gépemnek pl.
Ilyen szemszögből nézve szerintem jelenleg best buy.
120 ezres PC-ből sose hozol ki ilyen grafikát 2014-ben 60fps mellett. -
keIdor
titán
Csak nézzük az árakat... A PS4 egy GTX-780/R9 290 ára és a PC-dhez azon kívül mást nem is vettél még.
Hidd el lehetne 500 ezres konzolt is csinálni, gondolod milyen lenne mondjuk az én gépem úgy, hogy arra a hardverre natívan írnak, mert abba az árba beleférne egy ilyen konfig. Gondolom a 4K sem lenne akadály 4xSSAA mellett, de ilyen azért nem lesz, mert a célközönség lenne nagyon kicsi.Szerintem amennyibe a PS3 és az Xbox360 kerül, 50-60 ezer környéke az is nagyon jó vétel annyiért. Rossz a grafika, alacsony az fps, de bőven játszható cserébe "mindenki" megengedheti magának.
-
norb55
őstag
válasz
BlackSoft #580 üzenetére
AMD szív dobog abba a sz@rba, konzol megse közelítheti a pc világát
Saját szememmel tapasztaltam, élsimitás, konzolba? olyan töredezett éleket még 640× 480-as felbontásba se csinál a PCTirexi gratulálok
Nekem 5-ös lottót kéne nyomnom tényleg, mikor keldor papa írta, tudtam konzolt fogsz venni.
Azt hittem a monitort cseréled le 2560-as felbontású monitorra
-
keIdor
titán
-
Tirexi
addikt
-
BlackSoft
addikt
válasz
cyberkind #571 üzenetére
Nem váltottam le, még megvan az is....PhysX-nek
Na jó nem
Áthozattam magamhoz ezt a 3 kártyát, kíváncsi voltam le-e tud verni a 780 single kártya 3 másikat
A válasz pedig az, hogy nem. Bár ahol nincs SLI, vagy nem normális az SLI ott igen. Illetve DX11 hiánya miatt vannak játékok amik nem indulnak el.
Ilyenekre leváltani semmi értelme nem lenne, mert kb ugyan azt hozzák, csak 3x-os fogyasztás+hely, és az 1GB vram is nagyon kevés. GTA IV azonnal kifutott belőle...
-
-
Tirexi
addikt
-
BlackSoft
addikt
Na meg is van, ma mivel fogok szórakozni
-
BlackSoft
addikt
válasz
cyberkind #557 üzenetére
De nem főz kávét, ezért maradok az NV-nél
Más: nézem meglepődve, épp amikor kapcsolnám ki a gépet, hogy a lapomon a led kijelző 40-es kódot ír. Mondom lol, régen AA volt mindig... Nézem a könyvet -> Power State 4... Google... MS MSDN -> 5 féle power state van, a 4-es a windows 8.1-es feature-jeként működik, hiszen a 8.1-et nem lehet kikapcsolni, mert a shut down-al igazából hibernálja magát a rendszer félig meddig, ilyen hibrid állapotba teszi. És az alaplapom felismerte hogy ebből az állapotból tért vissza indításkor
Ezt a lapot addig nem cserélem le, amíg ennél jobbat, okosabbat nem csinálnak következő gen-re (haswell-e)
(#559) cyberkind: Asszony...ugyan már az elavult
Nekem ez csinálja
AMD van benne
XD
Na de mentem aludni, jó éjszakát
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #534 üzenetére
Jaj, lebuktam...Titokban 290x CF-el tesztelem a mántlit
(#535) cyberkind: Eretnek
(#538) Tirexi: Lecserélsz Keldor-ra?
Ma (tegnap) nem voltam otthon
Na majd nézem a videót
Az a ROG előlap nem működik R4E-el, csak a Blekk edísönnel, meg a Maximus VI Extreme-el
(#542) players111: Úgy fog menni a 290x a tulipántlival, vagyis mántlival, mint egy 790 SLI
-
törölt tag
A guru3d-t hozta fel példa ként. Megjegyzem ez az egyetlen oldal a neten ahol gyorsabb a 290x mint a 780ti. Erre válaszul linkeltem neki 6 különböző oldalt ahol tesztelték BF4 alatt a karikat és érdekes módon 780ti volt gyorsabb.
http://prohardver.hu/tema/re_uj_csucs-geforce_van_szuletoben/hsz_105-105.html
-
Tirexi
addikt
Új GTA 5 videó Keldor Papával: [link]
-
Tirexi
addikt
válasz
cyberkind #546 üzenetére
Amúgy az a 45% nem olyan sok ám emberek még ha igaz is lesz, legalább is akkor nem sok ha alacsony FPS-el számolunk.
25 FPS => 36.25 FPS
30 FPS => 43.5 FPS
40 FPS => 58 FPS
50 FPS => 72.5 FPS
60 FPS => 87 FPSTehát ami eddig játszhatatlan volt az most is az lesz ami meg 60 FPS-el ment eddig az meg a kutyát sem érdekli...
(Képlet: XX FPS szorozva 0.45-el)
-
cyberkind
félisten
válasz
Rypejakten #545 üzenetére
-
törölt tag
Valaki szóljon màr ennek a (Repinek), hogy December elmúlt és ez a mantliiiiii még sehol sincs. Nagyon égés szaga van ennek.
Vàrjuk azt a beigért 45%-ot. Meg ugy fog menni mint a 780sli.
Volt olyan elvetemült aki szerint màr most 5% gyorsabb BF4 alatt a ref 290x mint a ref 780 ti.
Linkeltem neki kb 6 tesztoldalt mire belàtta, hogy lassabb a 290x
-
Tirexi
addikt
-
törölt tag
válasz
BlackSoft #533 üzenetére
Blekk te tudsz valamit vagy vettél egy 290x-et? Nv off topikban fényezni a mantle-t. Tirexi zavard el a haverodat innen.
(csak vicceltem.) Te legenda vagy blekk ( Tirexi utàn természetesen.)
Ez a jelenet illik ide! Nézzétek végig rövid. http://m.youtube.com/results?q=ponyvareg%C3%A9ny&sm=1
-
BlackSoft
addikt
válasz
Malibutomi #532 üzenetére
Pontosan. A Mantle egy új....mondjuk úgy "keretrendszer" amit a játékszoftverek felhasználva tudnak majd működni. És sokkal jobban meg van csinálva, mint a DX.
Szvsz a DX-el semmi gond....Csak már nem lenne elég egy 12-es verzió, hanem teljesen fel kellene újítani alapjaiban is. De ezt a MS valamiért nem akarja. Nem értem miért... -
Malibutomi
nagyúr
"Mantle az egy api a DirectX fole , vagyis homogenebb kornyezetet nyujt a kartyaval mint sima DX eseten. Ezert fog valamelyest gyorsulni. Olyan nincs hogy DirectX-t levaltja mert nem mukodik nelkule."
Ne irjunk már zöldségeket, a mantle ugyanolyan API (csak elvileg jobb) mint a DX.
Nem a DX fölé lesz, hanem pontosan helyette. Lesz egy DX meg egy Mantle render, mint régen volt pl. DX meg Glide. -
F34R
nagyúr
válasz
#35434496 #529 üzenetére
csak nem tud vele , mert mar irtam hogy arra celhardver van , hiaba van 290x cf-d akkor sem fogsz sok bitcoin banyaszni cserebe 400 wattott hajtasz egesz nap azert hogy legyen fel coinod.
AMD csak hiteget, Falidozer is az lett akkor is mindenki varta a csodat es nem az lett. Mantle-t is mindenki varja csak epp beeges lesz.
Tirexi: Mantle az egy api a DirectX fole , vagyis homogenebb kornyezetet nyujt a kartyaval mint sima DX eseten. Ezert fog valamelyest gyorsulni. Olyan nincs hogy DirectX-t levaltja mert nem mukodik nelkule.
Valahogy ugy kell elkepzelni
BF 4 DX : 80 fps
BF 4 DX + Mantle bekapcsolva : 90 fpsszerintem ettol tobb nem nagyon lesz vagy ha igen akkor meg bughalmazt gyart a kartya es akkor lehet 120+ fps-ed ha ugy nez ki mintha minden low-n volna.
-
cyberkind
félisten
Gyerekek, há' hülyék vagyunk, a BF4-es 45%-ot rossz kép alá tolták be, ugyanis a Bitcoin-ra akarták de valaki mókázott, nem lesz itt megváltás max erősebb bányászod.
-
cyberkind
félisten
Egyszer tuti, de már most elkezdték e téren a fejlesztést/fejlődést, addigra meg hasonló vagy jobb szinten lesznek mint az Amd, rájöttek erre ők is.
Jöjjön a Mantlee, végül is a több évenként kiadott GTA-hoz nagyon kell, más játékok nincsenek is amik megérik a pénzüket.
Klasszikus játékokban meg nem hogy Mantlee, 780 se kell. -
Tirexi
addikt
válasz
cyberkind #521 üzenetére
Na igen a 30 FPS limit ahol majd a VGA dolgozik vagy 50%-on oda aztán megint kell majd a Mántli.
Már most a Rivals-ba is van ilyen és hát az is Frostbite ugyebár.(#523) players111:
Várjál ezt is megmagyarázná az AMD fan azzal, hogy azért nem gyártanak Intel-nél erősebb CPU-t mert le fizette őket Intel papa. -
törölt tag
válasz
cyberkind #517 üzenetére
Szerintem mire a mantle mûkôdni fog normàlisan 2017-et fogunk írni. Nv kitalàl ugy is valamit. Még hogy amd lenyomja intelt meg nv-t?
kb 20éve nem sikerül nekik. Procik terén pedig fényévnyi a különbség intel és amd között. Amd vezetôségének üzenem: Soha az életben nem fogtok gyorsabb jobb processzort gyártan intelnél!!!
-
cyberkind
félisten
De mi hülyénk vagyunk, ez van.
Intel ? Nvidia ? Kösz nem... Maradok az AMD-nél.. A jövőben minden játék AMD-t támogat. Majd jön a Mantle és vége az nvidiának - a'la Youtube
+ a játékok nagy része(amik majd jönnek) fos, semmirevaló, ami meg jó lesz az új Mass Effect, ahova nem kell csúcsgép most se, és még nem beszéltünk a 30 fps korlátról.
-
keIdor
titán
Nem dolgozik együtt vele, tőle teljesen független, ez egy külön API.
Egyébként igen, nem fogja támogatni kezdetben semmi, nem véletlen mondom, hogy kell ennek 1-2 év, mire elterjed és rendesen használható lesz.
Most kapunk vele egy játékot egy architektúrára, bugok is biztos lesznek, gyerekcipő. -
Tirexi
addikt
válasz
cyberkind #517 üzenetére
Na lol ezen a hsz-en sírnom kell:
"Mantle = Térdre csirkék itt az isten!!! kategória
Aki ezután nvidia kártyát vesz az butuska® (kivéve ha ők is előrukkolnak vmivel, vagy magukévá teszik az egyébként nyílt Mantlet)"Tipikus elvakult AMD fan szöveg.
"45% fos szar DirectX játékra az olyan mintha vennél egy 25 ezres videókarit és otthon észrevennéd hogy egy 70 ezres volt a dobozban! "
Ahol meg nem lesz majd Mántli ott meg majd sír a szád a 25k-s VGA-ddal okos gyerek.
"A normális játékokra meg 2-3 vagy akár mégtöbbszörös teljesítményövekedés várható!
OMG ébresztő emberek vége a nyavalygásnak és go venni GCN karit!!"Álmodik a nyomor. Jó hogy nem már azt mondja a barátunk, hogy egy AMD CPU-ba integrált VGA gyorsabb lesz mint a GTX 780.
Köszönjük Emese.(#520) Keldor papa:
Csak lehet azt mondja majd a felhasználó a bugokra köszi ennyi volt.
Még DX-en is rossz meg bugos a BF4 nem hogy egy új API-n.(#518) players111:
Sztem ő maga sem tudja, hogy mit akar.
A 790-et várja amúgy.(#521) cyberkind:
És gondolja az okos gyerek, hogy ezt az NV majd tétlenül nézi nem? Eddig is lépett minden AMD-s hülyeségre ezután is fog. Nem kell félteni ezeket. Lesz itt még NV uralom de akkor majd én röhögök. -
cyberkind
félisten
Microsoft csőd
:Az AMD szerint a DirectX a múlté:
De különben ha Amd procival megy ez a Mantlee, akkor szerintem én nem fogom kipróbálni ha netán, egy rosszabb pillanatomban arra vetemednék.(#518) players111
Elcsábult a Mantlee-nak. -
Tirexi
addikt
Egy érdekes dolgon gondolkodtam el az előbb...
Most a Mantle a DX-et cseréli le vagy csak azzal együtt dolgozik majd?
Csak mert sok felvevő program köztük az Action! is DX/OpenGL-t támogat csak. Ezért nem lehet pl az ENB-es játékokból Action-al felvenni mert a DLL fájl az nem DX-es. (vagy mi)
Ez így érdekes lesz. Reméljük azért a Fraps megbirkózik a Mántlival.
-
Tirexi
addikt
-
BlackSoft
addikt
CES 2014: az AMD-t is meglátogattuk
BlackSoft - figyelmeztetve - "Ebben a teremben biztos több légkondi volt berakva
"
Köszönjük a humoros(nak hitt) beszólást, csak eltévesztetted és a vicc topic helyett véletlenül egy szakmai hír első hsz-ébe tetted. Többet ugye ez nem fordul elő, ugye?Továbbá egy PH!-s emberkétől megtudtam, hogy a Mantle lazán többet fog hozni egy 290-el, mint egy 780 SLI
-
Goldmen75
őstag
Valamiből meg kell élni
-
BlackSoft
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Óra topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával