Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Kb olyan rendszer kell mint a konzol, bekapcsolom es menjen, nem akarok +5fps-ert 2 hetet szivni mert keresem a tutituti beallitast az PC-hoz
Annyit vagyok hajlando raaldozni az idombol, hogy undervolt mindennek ha lehet, de teljesen megelegszem mar azzal is ahogy alapbol mukodik undervolt nelkul, csak mukodjon -
VTom
veterán
válasz
Devid_81 #119894 üzenetére
Nem. Én bátran ajánlom.
Az intel annyiban jobb, hogy azzal többet tudsz pepecselni, ha érdekel a tuning, meg a feszelés, ennél nincs olyan sok lehetőség.
A RAM kezeléssel voltak még problémák AMD fronton, de ha a topikjában megkérdezed, milyen RAM-ot ajánlanak mellé, akkor nem lesz vele gond. -
FLATRONW
őstag
válasz
tibcsi0407 #119882 üzenetére
Gondolom ez azért van, mert most fognak ugrani 10-ről 7 nm-re.
-
VTom
veterán
válasz
Devid_81 #119892 üzenetére
Kb. ugyanazok a szempontjaid, amik nekem voltak, mikor összeraktam a gépet, kivéve az ITX, én mATX-ben gondolkodtam.
Engem is hidegen hagynak a benchmark eredmények, és játékra még mindig a 7800X3D a legjobb ár/érték arányú alternatíva.
Ennél a microlaggra panaszkodnak (az intel tulajok) esetleg ennek nézz utána, mielőtt döntesz.A zen5X3D, ha lesz, szerintem +10% körül tesz majd rá, az kb. inkább arra lesz jó, hogy lenyomja a 7800X3D árakat (persze hacsak nem fog majd vastagon a ceruza náluk)
-
Devid_81
félisten
válasz
tibcsi0407 #119890 üzenetére
Hat o ize, nem lennek meglepdove ha egyik oldalon sem lenne elorelepes.
Az meg hogy 300+ Watton melyik mit tud nekem teljesen szurrealis, ITX gepet epitek, vagy nagyon max mATX vmi pici kis hazikoban.
Eddig barmerre nezek csak a 7800X3D jott velem szemben mint egyetlen lehetoseg
Ettol fuggetlenul nyitott vagyok barmire Oktoberig, Zen5 mar kiesett hacsak nem lesz Zen5X3D addigra es vmi hatalmasat gurit a 7800X3D mellett (nem fog, a Zen5 az Zen4 refresh) -
VTom
veterán
válasz
tibcsi0407 #119889 üzenetére
Mesélj még a tevékenységemről
Nem én vagyok a szemellenzős ezen a fórumon.
Sokaknak vérben forog a szeme, ha be kell ismerni a kedvelt márkájukról, hogy igenis van vele probléma, nem is feltétlenül az intel legutóbbi processzoraira kell gondolni, ez ugyanúgy megvan az nvidia vs AMD GPU fronton is, de akár megemlíthetném a bigott ASUS hívőket is, és néha jó betolni egy-egy troll kommentet, amin elrágódnak a fanboyok, olyankor aztán kap az ember a pofájáraPl. a Zen5-tel én sem vagyok elégedett, bár hozzáteszem, hogy kb. ezt vártam tőle, nem a csodát. A gyártóktól "kiszivárgott" marketing chartoknak már nagyon rég óta nem hiszek. Majd ha platformot vált az AMD, akkor lesz érdemi előrelépés, ha lesz.
Az intelnél meg be kell látni, hogy ez a P-core E-core téma zsákutca (úgy néz ki be is látták), és az utóbbi 2 generációjával csak úgy tudta tartani a lépést, hogy elengedte a fogyasztást. Ha most engednek belőle 100W-ot, az azért még mindig sok. Legalábbis nekem.
-
Devid_81
félisten
válasz
tibcsi0407 #119884 üzenetére
Nem is tudom, ez sem valami biztato itt keremszepen
-
VTom
veterán
válasz
tibcsi0407 #119886 üzenetére
Semmi köze a mondanivalómnak a 9950X-hez, meg a hasonlítgatáshoz.
Közel 300W-os fogyasztásokat látunk az ábrán sok alkalmazásnál, ebből levonok 100W-ot, marad 200W.
Jól számolok? -
-
VTom
veterán
válasz
De jó, akkor megáll 200W körül
-
Devid_81
félisten
válasz
Legyen ugy, amen
Mikor jon az egyebkent, nem Szeptemberbe kellett vopna jonnie?Szerk: talan jovore jon csak
-
Devid_81
félisten
válasz
tibcsi0407 #119880 üzenetére
Nem lesz nehez, mert annak ellenere, hogy par %al nott a single core teljesitmeny (allitolag) semmi masban nem latszik csak par specifikus munkafolyamatban a Zen5 elonye a 4-hez kepest.
Intel ezt siman megtudja majd lepni, hacsak nem teljesen elaludtak az elmult evekben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
-=RelakS=- #119876 üzenetére
ahogy a korabbi szeriaknal is az osszes kettombos (5950, 5900, 3950, 3900, plusz annal is durvabban az elsoszerias threadripper 1920 es 1950)
-
Devid_81
félisten
válasz
-=RelakS=- #119874 üzenetére
Jah akkor en okes leszek, azt hittem mar van valami millio beallitas az 1CCD-seknel is amitol jobb lesz.
-
t72killer
titán
válasz
-=RelakS=- #119876 üzenetére
Nna, jól rémlik akkor. Nem kapálódzunk akkor a 8nál több magért, ennyi 🤷♂️
-
t72killer
titán
válasz
-=RelakS=- #119874 üzenetére
Lehet nagy hülyeséget mondok, de a 8magos 5800, 7800 x3D-k nem 1 tömbösek és nincs ilyen bajuk?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81 #119873 üzenetére
Igen, nézd meg GamersNexus videóját a review roundup listából.
Valami olyasmi van, hogy az X3D cache nélküli CCD-t parkoltatni kell, hogy legyen rendes teljesítményed játékban, és ehhez valami 7-8 lépéses folyamatot mutatott.
Ugyanezt kell az újaknál is csinálni, mert mintha a 0-ás CCD erősebb/gyorsabb lenne, mint az 1-es CCD. Vagy ilyen. TechJesus szerint már vagy 5 napja mentek a benchmarkok, amikor az AMD leszólt, hogy ja, amúgy ezt meg kéne csinálni -
Devid_81
félisten
válasz
-=RelakS=- #119872 üzenetére
X3D-nel mit kell csinalni, van vmi trukk?
-
t72killer
titán
válasz
-=RelakS=- #119865 üzenetére
Asszem nem rohanok a 'bótba. Nekem az jött le, hogy az 5800x3d és a 7800x3d egész jó procik és messze nem csak játékra...
-
cyberkind
félisten
válasz
Devid_81 #119863 üzenetére
Én ebből csak azt látom (megint), hogy nincs egy Keller kaliberű elme, aki összeálmodna bármelyik oldalnak egy jó alapot, amit lehet maszatolgatni 5-10 évet legalább, továbbmegyek, ezután már egyik oldaltól se várom, hogy ők találják ki merre és hova vigyék az újgenerációkat meg a P és E core-okat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
-=RelakS=- #119865 üzenetére
AVX512n azert latszik, hogy megy ez rendesen
4k (1440p) alatti jatekra ezeket nem veszik, ott meg kb amugy is pure GPU limit van mar. Anandtechet neztem
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81 #119863 üzenetére
Kijöttek a 9900X és 9950X tesztek.
Hátizé... A marketing anyagok jobban néztek ki a valóságnál. Túlságosan jobban.
-
Devid_81
félisten
AMD set to boost TDP for Ryzen 5 9600X and Ryzen 7 9700X to 105W with upcoming AGESA update
AMD-nel kezd siralmas lenni ami megy (megint)
-
Devid_81
félisten
-
Raymond
titán
válasz
FollowTheORI #119854 üzenetére
Az AMD prezik mostanaban olyanok hogy az utobbi napokban meg a HUB is ekezte oket emiatt ket videoban is.
-
Devid_81
félisten
válasz
FollowTheORI #119854 üzenetére
2 ev alatt eleg keveset sikerult nekik osszehozni
-
FollowTheORI
nagyúr
Itt valamit nagyon benézett az AMD, mert a prezis slide-okhoz képest ez lőfütty semmi.
Ahogy nézem az órajelekben nem sikerült még az eddigieket se hozni teljesen...
Ebből az lesz, hogy kell ennek a Zen5-nek még egy iteráció, hogy igazán előrelépés legyen...
-
Devid_81
félisten
Lol, ez a Zen5 nem eppen jatekra termett...
Viszont fogyasztasra jo nagy elorelepes 7700X-hez viszonyitva.
Melora is jobb, de kb ennyi. -
Devid_81
félisten
-
-
Devid_81
félisten
Ezek egyre dragabbak
-
Raymond
titán
Kijott az egyetlen mervado Cybertruck teszt elso resze [link]
-
Devid_81
félisten
válasz
tibcsi0407 #119827 üzenetére
Vegre egy ertelmes poen ezzel a Tua Girl-el
-
tibcsi0407
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #119819 üzenetére
Igazsag szerint olyan lapot nezek ami jovo biztosabb, de az AM5 az aztan jol megvan varialva ezzel a sok "chipsettel" es az ahhoz tartozo mibol mennyi PCI-e lane hova es hova nem..
A kiszemelt ASUS TUF GAMING B650M-PLUS WIFI £179
Vagy ASUS ROG Strix AMD B650E-I Gaming WiFi £219 (AWD-IT) volt a multkor.Azert akartam kis meretut mert eleve valami kis gephazat akarok, eredetileg ITX gepet akartam, majd most mar inkabb a Lian-Li A3-mATX fele kacsintgatok, abba jobban elfer a cucc
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #119818 üzenetére
En ugy tudtam eddig a sima B650-on minden esetben a VGA-nak PCI-e 4.0 16x van.
Nehany esetleben ehhez hozzajon hogy az NVME kaphat 5.0-at.B650E-nel lattam csak olyat amikor mar a VGA is 5.0 16x van.
Vagy ez most valtozott az ujabb biosokkal?
Mar amennyire csak egy bios frissites kell, mert gondolom a PCB minoseg/arnyekolasa stb is beleszamit ezekbe ha jol sejtem. -
proci985
MODERÁTOR
-
Devid_81
félisten
Sracok, letezik B650E vagy X670 mATX lap egyaltalan?
ITX-bol talaltam, de micro ATX-et nem igazan -
cyberkind
félisten
válasz
Devid_81 #119805 üzenetére
Most?? Gyakorlatilag az első genes i7 óta csak az órajel meg az architektúra változik, onnantól kezdve nem sok, és ez lassan 16 éve volt, azóta kaptunk P meg E magokat, amik megint csak egy spinoff, jónak tűnt, de mára már semmi értelme, nagyon kéne ide megint Keller papa innoválása, mert most annak a hatását látjuk, hogy lelépett 4 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest