-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
madahun
csendes tag
Sziasztok
A hétvégén vettem kéz alól egy Asus 750 ti-t,amivel egészen máig semmi gond nem volt. Ma reggel mikor hazaértem be akartam kapcsolni a gépet, az azonban sípjel nélkül megállt a gigabyte logónál(alaplap márkája),ahonnan se nem ment tovább,se nem engedett belépni a biosba. Áttettem a kártyát az öcsém gépébe,és ott bebootolt egyből. Vissza az enyémbe,de hdmi helyett vga kábellel kötöttem a monitoromra(LG 24MP55,de nem fontos) és itt is működött. Az öcsém gépén is vga kábelt használtam. Ha bekapcsolom vga kábellel és utána akarnék átváltani hdmire, nem ad képet. Rákötöttem a TV*re is hdmi-vel,ott se volt kép. Sajnos nincs más hdmi kábelem,se hdmi kimenetes. Ha csak a kábel hibás,az okozhatja ezt? Valakinek esetleg volt-e hasonló gondja? A vga kábel a hdmihez képest miben jelenthet hátrányt?
Előre is köszönöm -
deakpeti
tag
sziasztok jobban megeri egy gtx750 ti mint egy gtx 660?
-
válasz
jahatpersze #3585 üzenetére
Teljesen rendben van. Egy gpu 90 alatt köszöni, jól van.
-
válasz
kedvesgabor #3581 üzenetére
Ne vegyél 1 gb-set! Csúnyán belassulhat, ahol sok textúrát használ a játék.
-
fradi81
veterán
Hali
Visszavenném a giga gtx 750 ti-t erre látom felment az ára 48 ezerre, tudja valaki az áremelés okát?
-
mcs
veterán
válasz
jahatpersze #3587 üzenetére
Ezek a kártyák nem igazán pörgetik a ventillátoraikat, és felmennek 60-65 fokra is terheléstől és környezettől függően.
-
Mans20
addikt
válasz
jahatpersze #3585 üzenetére
Nekem ilyen van,25-28 fok max 55-62,PH tesztbe is kb ennyi [link]de attól is függ milyen házba van,meg hány fok a lakásba.Ahogy jobban befűtök akkor plusz 10 fok a kártya.
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Ide irányítottak. Vettem egy ASUS GTX 750 1GB DDR5 kártyát. Nálam alapjáraton 35°C, maxon kb. 65°C. Egy kicsit soknak találom ehhez a modellhez viszonyítva. Érdeklődnék, hogy aki mostanában ilyet vett, annak mik a hőmérséklet értékei? Köszi!
-
kedvesgabor
tag
válasz
Bjørgersson #3529 üzenetére
Néztem, de az az 1gb ram különbség, nem tudom mennyit számit?
(#3539) Because: Nem barkácsoltam még, nem is nagyon vágyom rá..
, biztos olcsóbb lenne, csak nem értek hozzá így nagy bennem a rizikó.
-
laychi
veterán
Alapon is csinálja? Lehet,hogy valami driveres bug.
Böngészőben a hardveres gyorsítás be van kapcsolva?esetleg azt próbáld kikapcsolni.vagy ha ki van kapcsolva akkor úgy próbáld ki,hogy bekapcsolod.
Nvidia kezelőpultban nincs elállítva semmi? Ha valamit állítottál ott,akkor tedd vissza defaultra. -
mcs
veterán
Nálatok a ram túlhúzásakor általában mi történik? Fagynak, szemetelnek vagy kilépnek a játékok?
-
laychi
veterán
válasz
Bjørgersson #3567 üzenetére
Nekem a memória kicsit jobban bírja 1550Mhz,viszont egy 10-essel kevesebbet tud a GPU,1280Mhz,1423-ig boostol.
-
válasz
Bjørgersson #3569 üzenetére
Nálam is picivel 1450 alatt ért véget. Ezért 1430-on használom.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #3567 üzenetére
1290en mennyire boostolt?
-
FullGas
aktív tag
válasz
Bjørgersson #3565 üzenetére
Nem is tudom
Mennyit szoktak bírni kb? -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #3561 üzenetére
De amúgy tényleg nyolc Pehi, 5 ezer felárat simán megér a Ti, és főleg a hűtése miatt is.
-
laychi
veterán
Ha csak a bolti árat nézzük
giga gtx750 2 gb legolcsóbb ára 34790Ft-aqua-ban
giga gtx 750TiOC ára 43490Ft-aqua-banEzek jelenleg az árukereső legolcsóbb árai
8700Ft a kettő közt a különbség.
Figyelembe véve,hogy használt mindkettő 5000Ft különbözet reális.
Addig válts még meg nem gondolja magát az eladó.Ha nincs is 6 pines csatid a tápodon, van a dobozban egy 2x molex-->1x 6pin átalakító,hogy tudj neki áramot adni.
Ez kelleni fog mindenképpen,hogy induljon a kártya.Ne visszakozz az OC-tól,nem bonyolult,nem kell feszt emelni,nincs semmi extra feladat vele,csak 2-3 kattintás az egész.
-
FullGas
aktív tag
válasz
Bjørgersson #3536 üzenetére
Nem, úgy néz ki csak én bénáztam
Megy szépen 1250/1500.
-
laychi
veterán
Megérheti,főleg,hogy általában 20%-kal vagy többel fel lehet húzni őket.
Pl nekem is ilyen van(OC-s 1033Mhz-es) 1280Mhz-en megy a gpu,6200Mhz-en a vram,stabilan.
bf4 ultra - antialiasing deferred (msaa): off,ambient occlusion: ssao és 60fps+ szalad a játék
grid autosport 70+ fps -
Pehi
senior tag
válasz
Bjørgersson #3546 üzenetére
Csak annyit szerettem volna kérdezni,hogy így jobban megéri-e lecserélni hogy OC-s? A srác feltett képei alapján a hirdetésbe van kép a GPU-Z-ről,meg a dobozáról is! Érdekes!
-
Pehi
senior tag
válasz
Bjørgersson #3543 üzenetére
Bocs. Még annyit,hogy a GPU-z szerint meg 1033/1111 Mhz a kártya. Doboza szerint ennek alapnak kéne lenni!
-
Because
őstag
válasz
kedvesgabor #3524 üzenetére
helyedben vennék egy ventis darabot és arra egy passzív AC hűtést. hatékonyabb és talán olcsóbb is lesz
-
FullGas
aktív tag
válasz
Bjørgersson #3534 üzenetére
-
FullGas
aktív tag
válasz
Bjørgersson #3531 üzenetére
Ok akkor Afterburner
Nem akarom feszegetni a határokat, csak egy optimális beállítást szeretnék. Feszültséget nem kell piszkálni 1250-ig? Ja még valami, lehet hülye kérdés, de az 1250 az alap vagy a boost órajel? -
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GTX 750Ti kártyám. Eddig még soha nem tuningoltam, de ez a gyári OC Guru progi felcsigázott
Tudnátok nekem ajánlani egy beállítást. Vagy hogy mit hogyan érdemes?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
kedvesgabor #3526 üzenetére
Zotac nem játszik? Olcsóbb, mint az Asus.
-
kisza25
félisten
válasz
kedvesgabor #3526 üzenetére
ezt értem, de egy passzív kártya befűt, a gépbe a CPU hűtő és a táp is hangosabb lesz, a 750 ti szériából van jó pár csendes hűttessél
-
kisza25
félisten
válasz
kedvesgabor #3524 üzenetére
szia! teljesítményben mindenképpen kb 50%-al erősebb, megkérdezhetem miért ragaszkodsz a passzívhoz?
-
Pickit3
aktív tag
válasz
petya86 #3516 üzenetére
Hát nézd, nekem egy asus kétventis, tápcsatis, oc-s darab van. Én meg vagyok elégedve vele, nagyon csendes viszont max fordulaton van szélzaja, de nem szokott 50% fölé menni így nálam nem hallatszik egy kicsit se. T
A vga tudásilag nem tudom milyen a tiéd viszont én is ugyanilyen felbontásban játszok és a régi 9600gt-hez képest megnégyszereződött a teljesítmény. q9550 procim van ami hasonlít a tiédhez csak én 3,5Ghz-en járatom így jól kihajtja valamennyire. A régi vgadhoz képest a teszteket böngészve kétszer erősebb. Szerintem megéri a váltás. -
petya86
tag
Köszönöm a véleményt, de szívesen venném más megerősítését / cáfolatát is. Körülnéztem más oldalakon is, és számomra nem egyértelmű, hogy most valóban esetlegesen semmi értelme az upgradenek.
Az L3 cache unlock-kal nem szeretnék foglalkozni, nem vagyok az ilyen trükkös megoldások híve.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #3514 üzenetére
Hát én megmondom a tutit.
Úgy be fogja limitálni 1440x900ban, mint a huzat. Processzorigényesebb játékok egy része szerintem alig, vagy talán nem is fog jobban menni, mint 5770el. AMD fronton FX-6300, Intelből pedig i3 3xxx/4xxx a minimum, hogy normálisan meg legyen hajtva.szerk.: ha lehetséges a lapjával, érdemes lenne megpróbálni feloldani az L3 cache-t, mert az szerintem sokat gyorsítana.
-
petya86
tag
Sziasztok!
Gigabyte 5770 1GB-os VGA-mat tervezem lecserélni a közeljövőben, egy GTX 750Ti 2GB-ra. Fő szempont, hogy jobb teljesítmény mellett csendesebb legyen a kártya. Eddig sem, húztam a kártyákat, ezután sem fogom. Főként játék célra lesz használva: FarCry4, Asetto Corsa, később GTA V.
A rendszer többi összetevője: AMD Athlon II X4 630, 4GB DDR3 1066, 1440x900-as felbontás.
A kérdés, hogy milyen márkát ajánlatok az 750Ti típusból? Láttam 1 ventis / 2 ventis megoldásokat, OC/OC nélküli verziókat, esetleg van-e olyan márka, amit kerülni kell mostanság?
Mint említettem fontos a csendes működés, és a megbízhatóság.
Előre is köszi a tippeket, hozzászólásokat!
-
Attila432
tag
válasz
Redneck #3496 üzenetére
LG tv-m van, szerintem neked is, nem lehet belőni 60 Hz-es képfrissítésnél a valósághű mozi beállítást, ami fixálná a képfrissítést 24 fps-es filmeknél. Visszavéve a tv képfrissítését, már nem akadozott a film.... ez így nem megoldás, de egy lépéssel talán közelebb vagyunk a megoldáshoz. Ami érdekes, hogy rosszabb hardverekkel ilyen problémám nem volt.
-
válasz
Redneck #3503 üzenetére
Egyáltalán nem így van. Nagyon jó áron adtam és vettem egy csomó mindent az elmúlt időben. Ha valaki tényleg el akarja adni a holmiját, akkor jó áron kínálja a cuccait. Nyilván van egy csomó hülye, aki minden szart horror áron kínál, de van egy csomó jó ajánlat is. A Windforce-os Giga 750 Ti-met pl 30-ért vettem. Időnként szoktam látni ennyiért eladót azóta is. Ki kell várni egy két napot, néha egy egész hetet, de megéri.
-
flashpointer
őstag
Vagy nem jó helyen vette mint én, mikor iponba néztem nem volt olyan csak hasonló ugyanannyiért mint aquaban, megvettem ott 40ért egy hónapja erre a napokban néztem hogy 33-ért lett az iponban.28-ért én sem fogom eladni (pedig megfordult a fejemben mert kijátszottam a kedvenc játékom és azóta nem is használom), így ha nem használom sem inkább rohadjon meg a gépben
-
laychi
veterán
válasz
Redneck #3503 üzenetére
Nálam nem volt még hiba,mondjuk én firefoxot használok,lejátszáshoz meg K-Lite mega kodek pack-Media Player Classic-ot.
Néha ha a gépet mozgatom vagy a monitort közelebb húzom,mert hátradőlök a fotelban,akkor avn olyan,hogy bepislákol a kép,de az HDMI érintkezési hiba.(#3505) Pickit3
Mert a használt kitesztelt, a bolti meg zsákbamacska -
Pickit3
aktív tag
Lehet hogy összetévesztette ezzel és elnézte a linkeket. Vagy simán keresni akar rajta.
Nekem is ilyen van.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest