-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vhw
addikt
válasz
Bjørgersson #2883 üzenetére
Akkor azt mondjátok csúnya véget ér szegény 1 slotos Gainward 750?
idle/net: ~30-35 °C (fan speed ~30%)
játék: 70-80 °C (fan speed ~40% - automatán hagyva ezt csinálja, nem pörgeti feljebb)Olykor lerakom tálcára a játékot kb. 5 sec alatt 30 °C-ra lemegy.
-
válasz
Pickit3 #2895 üzenetére
Ha elnyiszatolom, akkor ugyanott vagyok, mintha lefogom: a venti kinyiffan. A kisfesz jobban hangzik, de nem tudom, mit szól a belső vezérlő elektronika. A ház, meg CPU ventik fel vannak készítve efféle barbárságra, csak azt nem tudom, hogy egy fixen bekötöttnek szánt (ráadásul óccsó szar) VGA venti mit szól a kisebb feszhez. De ezt majd kipróbálom.
-
válasz
Bjørgersson #2893 üzenetére
Jaaa, a BE. Legalább már tudjuk, hogy miért érdemes azt megvenni a többi helyett.
-
válasz
Pickit3 #2888 üzenetére
Az a baj, hogy egy csatlakozón van a kettő. Mindkettőt meg nem szeretném lehúzni, az hatalmas kockázat.
A másik gond, hogy a PWM vezérlés sem segít, hiszen a 0% kitöltési tényezőjű PWM jellel is 1800-at forog a venti, és 33%-ossal is. Csak afölött kezd el reagálni a PWM jelre, és emeli a fordulatszámot. Óccsó szar venti...
-
Pickit3
aktív tag
Szerintem ki is lehet húzni a kártyáról.
Vagy ha konyítasz az elektróhoz akkor összeraksz neki egy pwm kapcsolást vagy egy egyszerűbb lm317 meghajtót. Én azzal hajtatok minden(2db) ventit a passzív gépemben ami felesleges mert az a sz*r vinyónak nagyobb hangja van mint a porszívónak.
-
echterion
nagyúr
Gondoltam, de egy próbát megért.
Miért nem rakod az egyik alaplapi csatira vagy egy külső szabályzóra (pl a tekerős zalmanra). Kicsit feszülnének a tüskék, de nem vészesen és még mindig jobbat tenne a kártyának, mint a ventilefogás. Én már használtam így vga-t, semmi baja sem lett a tüskének. -
válasz
Redneck #2878 üzenetére
A tudatos vásároló elolvasott n+1 tesztet, és mindenütt azt mondták, hogy ezt vedd meg, mert ezt nem lehet hallani. Csak az a baj, hogy minden tesztelő süket. Megszokták, hogy porszívókat hallgatnak éjjel-nappal, ahhoz képest nyilván (szinte minden) csendes. A passzív szóba sem jöhet, mert sokkal nagyobb zajjal jár az egész házban mozgatni a levegőt. A lokális hűtés mindig zajtalanabb.
(#2879) mcs
Azok a hibás forrasztás miatt szálltak el melegen. Pont említettem egy példát, amikor tényleg éveken át non-stop, éjjel nappal 100 fok felett használtam egy VGÁ-t, és a mai napig működőképes. -
Pickit3
aktív tag
Nekem majd egy asus 9600gt vált majd és ennek sincs hangja, 42fok meleg szobában és még agyonhúzva is 55fok. De a kérdésedre válaszolva azt sütéssel oldják meg, 180fokos sütőben kb 4-5perc
Bár ha egyszer meghal a kártya, még ha sikerül is feltámasztani, soha nem fog rendesen működni.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #2867 üzenetére
Tudomásom szerint a gpu-k mikroforrasztásai nem sokáig tolerálják a 70-80 meg annál magasabb hőfokokat. A klasszikus Radeon 9800Pro, GF 6600GT és 8800GT-k nem pont részben emiatt hullottak el bizonyos idő után?
-
válasz
Bjørgersson #2869 üzenetére
Sajnos akárhogy machinálom a biost, nem megyek vele semmire. Beállítottam 1000 rpm-et, és 20% állást minimumnak, de a ventik nem mennek 1800 alá. Afterburnerben már tudom 33% alá is tekerni, de az sem segít. Valószínűleg az 1800 a minimum PWM fordulata ezeknek a ventiknek, akkor meg adhatok neki akár nullát is, semmi sem történik, marad 1800-on. Gigabyte nagyon spórolós volt ezekkel a vacak ventikkel. De gondolom a többi gyártó is ezeken spórol.
-
-
Pickit3
aktív tag
Szerintem ez nem ide tartozik.
Nem egy kategória de szerintem te is látod hogy a 280x-nek +1Gb vramja van. Azaz a 280x erősebb de a 780 ami egy teljesítménybeli kategória az még erősebb. De pl jobb vételnek minősül a 290 amit agyon lehet húzni. De ha nvidia párti vagy akkor szerintem 750ti lesz a tied.
-
Vityaa
tag
Sziasztok,
a két kártya közül melyiket érdemesebb megvenni, Ti melyiket ajánlanátok? Mi szol az egyik és mi a másik mellett?
ASUS GTX770-DC2-2GD5 GTX770 2GB GDDR5 PCIE
ASUS R9280X-DC2T-3GD5 R9 280X 3GB GDDR5 PCIE
Köszi
-
echterion
nagyúr
válasz
Köszi, ez nekem is segített. Itt szépen lehet játszani a feszültséggel, igaz, kicsit bonyolultnak tűnik elsőre, de majd elboldogulok vele.
-
válasz
-
válasz
Bjørgersson #2867 üzenetére
Ez a javasolt bios tweaker a 750-esekhez is. Feszültséget, órajelet, TDP-t, mindent lehet vele buherálni, de a ventiszabályzás szürke. Vagy tudsz másikat?
-
válasz
Bjørgersson #2851 üzenetére
A KeplerBIOSTweaker 1.27 nem tudja szabályozni a a 750-esek ventilátorát.
(#2865) mcs
Á, dehogy. Régen 105 fok sem kottyant meg egy GPU-nak nonstopban sem. A 3850-esemmel anno nonstop SETI@home-oztam éveken át, 105-fokon. Egy éve még használtam is egyik gépben. Akkor 6 éves volt. De legyen 70 fok, tök mindegy. Nem a pontos értéken van a hangsúly. De a 30 abszolút pazarlás. -
válasz
Redneck #2857 üzenetére
Vízzel, és akkor hallgassam a ventilátor mellett a pumpa hangját is?
Kösz, nem. Most sem a hűtéssel van gond, hideg az a gpu, szinte fagyos, tőlem aztán lehetne melegebb is. Játékok alatt teljes terhelésen 45 fok alap (1800-as) ventilátorállásnál? Én 80 fokot akarok látni, és 500-as fordulatot.
-
echterion
nagyúr
válasz
Redneck #2857 üzenetére
Én pont ezért akarom alulfeszelni. Így venti már csak a tápban lenne (most is csak ott van, a procin egy Resi 2 van, és ezt nem akarom bővíteni), a vinyó meg csak addig van a gépben, míg találok egy normális árú passzív tápot, utána veszek egy android box-ot és a letöltögetésekhez nem kell a gép.
-
válasz
Redneck #2857 üzenetére
Nem. Én hallottam már idle-ben hangtalan kártyát. Én a másik irányból közelítem a témát. Attól, hogy létezik rosszabb, ez még nem lesz jó. De ez is lehetne hangtalan. Semmi más feladat nem volna, mint levenni a fordulatot 1000 alá. Csak a nyomorult bios letiltja
Mert ha melegedne, akkor oké, de ez a GPU inkább légkondi, mint fűtőtest.
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #2855 üzenetére
az alapján, hogy a 960 75eFt-al indult, a 950 sem lesz 60eFt alatt vicc
-
bandika0626
senior tag
Közben megjelent a 347.25 driver.
-
válasz
Bjørgersson #2848 üzenetére
HDD-k nincsenek bekapcsolva, csak ha nagyon muszáj, akkor kapnak áramot. Táp- és a prociventi is néma, más ventilátort meg véletlenül sem használok. Csak ez a nyomi pörög, mintha begolyózott volna. Amit kelt, légmozgásnak határozott hangja van. Tehát bios mókolás nélkül nem megy. Mekkora baromság.
Gigabyte egyes, leülhet.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy sima 750-es vásárlás előtt állok (lehetne ti is, a fogyi a legfontosabb szempont jelenleg a vásárlásnál). Pár napja már olvasgatom a topikot, így csak egy kérdés maradt bennem: alulfeszelni bios-ból melyik kártyát lehet? Mindenképp tápcsatimentes karit akarok, a cél a minél kisebb terhelt fogyasztás.
Előre is köszi a segítséget. -
Egy Giga Windforce-os kártyán le lehet valahogy venni az nyugalmi ventilátorsebességet? Mi a túrónak forog ez 33%-on 1800+, ha 30 C fokos a GPU? Nem hangos, de egyáltalán nem lehet hangtalannak nevezni. Messze a leghangosabb eleme a gépemnek.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Trailblazer #2843 üzenetére
Ez bőven fog csökkenni. Megjelenéskor soha nem érdemes venni, egyébként a 960 csak akkor éri meg ha 60-65-ért adják. Már ha sebességben tényleg 750 Ti+50%.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2844 üzenetére
Nem számítottam semmire, pusztán ez összeg már messze túlvan azon a határon, amennyit akarok és tudok vga-ra költeni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Trailblazer #2843 üzenetére
Milyen kezdőárra számítottál?
-
Trailblazer
veterán
válasz
bandika0626 #2842 üzenetére
Ezt aztán "szépen" beárazták. Úgy látom, nekem kimarad...
-
bandika0626
senior tag
-
válasz
bandika0626 #2839 üzenetére
Ahh értem, oké
-
Redneck
nagyúr
válasz
bandika0626 #2839 üzenetére
Ahogy olvastam, sokkal úgysem megy többet.
-
A feszültség mivel állítható? Afterburner nem engedi állítani, de még kiolvasott értéket sem mutat.
ASIC qualitym egyébként átlagos, 71,7%
-
válasz
ggbuffon1897 #2836 üzenetére
az AMD ne röhögjön, hanem adjon ki értelmes alternatívát - demoralizáló ez a kvázi-monopólium
-
ggbuffon1897
őstag
ezt a 960at elnézve, az AMD röhög a markában
ez a kártya egy vicc, ott is a rosszabbik fajtából, főleg hha jól sejtem ilyen 80k környékén fog megérkezni
-
4264adam
veterán
-
Speed®
titán
válasz
4264adam #2831 üzenetére
A 750TI nem azért nem képes High/Ultra részletességre (bár ez sem értelmezhető a "miben" nélkül), mert "csak" 2GB VRAM van rajta. Sokkal inkább az a gond, hogy 1080Pben már határon van a GPU a legtöbb friss címben, nincs ereje hozzá. A 960 ~1.5X annyit tud, azért az már más szint. Persze ott van mellette a dupla TDP is. Valamit valamiért, csodák nincsenek, aki 770/280X szintet várt az előzetes speckók alapján, az túlzottan optimista volt. A 760/270X szint is jó egyébként ilyen étvággyal..de félő, hogy az árazás nem ehhez lesz mérve. Az OC még beleszólhat a megítélésbe, de nincs új a nap alatt szvsz..nem lesz népkártya
-
Redneck
nagyúr
válasz
bandika0626 #2830 üzenetére
3-4 GB RAM kéne a kártyára, gondolom ultra gyári tuningos verzióban lesz ilyen lehetőség. Ha 2x olyan gyors mint az 750Ti akkor lecserélem, mert 120W jól hangzik.
-
4264adam
veterán
válasz
bandika0626 #2830 üzenetére
Szóval akkor milyen szintű is lesz?
Nekem csak a 2GB Vram nem elég
Ugye a GTX 750Ti is képes feltölteni úgy hogylenne még benne erő de a Textura nem lehet high/Ultra emiatt. Akkor mi lesz a GTX 960-al ami még erősebb
-
bandika0626
senior tag
Egy kis ízelítő a GTX960-ról. LINK
-
Single coreban sem rossz, hozza a Sandyt. Clock for clock 0-10%-kal van a hatmagos 3970k alatt. Tulajdonképpen ez egy Sandy AVX nélkül, de a 1155-ösnél nagyobb memóriasávszélességgel. Ha egy szoftver használ avx-et, akkor -10%, ha nem, akkor +/-0% szálanként a 2011-eshez. Az Ivynek van egy kis plusz előnye, természetesen.
Léggel 4.4-et tudok vele, de a hűtőm azért izzad a 6 mag alatt, inkább csak 4.0-n használom. Vízzel mennek 5 fölött is.
-
kovsol
titán
Single-Core Performance már nem az igazi, de erősen párhuzamosítható alkalmazásoknál azért még jól hasít egy ilyen proci. LGA1366 fölött már eléggé eljárt az idő. i7-3770k azért versenyben lenne így tuningolva főleg.
Én nem cserélném el a 3570k procimat egy ilyenre
főleg, hogy 4800MHz -t viszi az én procim, és csak játékra használom a gépet, semmi munka.
-
Én is csatlakozok egy Gigabyte Windforce változattal, az alacsonyabb órajelűvel (GV-N75TOC-2GI). Meglátjuk mit tud a 4GHz-es hatmagos Xeonnal párban.
-
Redneck
nagyúr
válasz
atomanti19 #2820 üzenetére
Működne igen és képes rá, ha a játék/alkamazás az adott felbontáson és konfiggal képes mindig minimum 144 fps-sel futni. Ettől függetlenül én 120-144hz-es monitorokhoz és komoly multihoz minimum i5 + GTX 760 kombót javasolnék, de lehet 770-est. Ha komolyan akar multizni, online kupákban indulni és kell neki a magas képfrissítés akkor zsebbe kell nyúlni.
-
kisza25
félisten
hiába rakok rá nitrót(amúgy sem megy 50fok fölé a teszt alatt), nem lehet feszt állítani, pontosabban lehet, de nem történik semmi 1350-en lefutott 2x is, de kevesebb pontot kaptam, mint 1300Mhz-en
atomanti19: stabilan nem lenne 144Mhz felett, csak bizonyos játékoknál, meg ez már procin is múlik, 3470@3,8Ghz-en 100% körül tudja tartani
4264adam: nem lenne elég oda, mert végig 144Mhz felett kellene lennie, mondjuk egy 100Hz-hez elég lenne, persze ez játékmotor függő is -
4264adam
veterán
válasz
atomanti19 #2820 üzenetére
Bf4 FHD lowon 120-150FPSről számol be fórum társ szóval igen van értelme a 144Hznek.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Elviekben képes a 750Ti 144Hz-el meghajtani egy monitort? Pár hónapja volt nálam egy 144Hz-es monitor de élböl haver 770-ével próbáltuk ki. Ahol stabil 144fps+ produkál a kártya ott működne?
Köszi!
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #2817 üzenetére
jobb, ha tőlem tudod semmi sincs ingyen
-
Redneck
nagyúr
válasz
Baggio04 #2810 üzenetére
Az alaplapoddal semmi baj de a gyári hűtő gagyi sajnos. DDR2 mellett nekem sem volt valami túl acélos. Régebben 4GB 800-as CL4-es HyperX RAM-om volt egy 770-es lapban. Azzal nem volt ilyen frankó a dolog, bár akkoriban csak 3700-on használtam 2000-es CPU NB-vel.
4264adam: Far Cry 3 Ultrán 1680x1050, fixáltam az fpst 40-48 között. V-sync ON, minimális input lag. Very Highon több lenne de Ultrán is jól fut. 344.65 driver.
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #2808 üzenetére
bf4 alatt alapon is (1163/1242Mhz ez hogy jött ki nekik
) 120-150 FPS-em van fullHD low akkor meg minek húzzam
-
4264adam
veterán
válasz
Redneck #2809 üzenetére
Végig olvastam az írásaidat! Igazad van. Én 2200Mhz NB-vel használtam 3,8Ghz-en, de csak 4GB Ram 800Mhz-en
Gondolom utóbbi volt a baj. pl: AC 4-ben is elég felemás volt a kép a VGA : 80-90% között pörgött néha 94%. FHD-ban. Far Cry 3 is jó nagy FPS Droppok. Nem nagyon találtam jó grafikai és FPS beálitást. NFS utolsó része sem volt jó bár ott tényleg látszott a Ram kevés
Baggio04:
Olyan lappal tuningolnám mint atom
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Redneck #2806 üzenetére
i5 van tervben meg 8 giga ram a 750Ti-hez.
ddr2-es ramom van. Tuningolni még soha nem tuningoltam. Amikor játszogatok akkor 55 fokig felszalad a proci hőmérséklete, de igazság szerint van kis félelmem a proci tuninggal kapcsolatban.
Ilyen lapom van: Gigabyte GA-MA790X-UD3P -
Redneck
nagyúr
válasz
4264adam #2797 üzenetére
Ha az előző i5 volt akkor itt egy Phenom 965 + GTX 750 Ti 3DMark eredmény.
Ha rendesen van beállítva akkor a Phenom 2 is elég kell legyen egy 750 Ti kihajtásához nagyobb felbontáson.
1280/1436 és 6200Mhz-es RAM órajel.Fogyasztásban és 1 szálas teljesítményben persze elmarad egy i5-től és az FX szériától is.
-
kisza25
félisten
-
Redneck
nagyúr
válasz
Baggio04 #2804 üzenetére
Ha i5-re váltasz mindenképp jobb lesz, én is arra váltok FX helyett de ha adottak a feltételek egy húzott Phenom 2 ki tudja hajtani a kártyát. A helyedben nem hagynám alapon, úgy azok használják akik jól alulfeszelik...
A tesztben X4 980 van ami 3,7Ghz-en jár 2000-es CPU NB-vel.
Alapfeszen sőt sokszor alatta is 3,8-4,0 Ghz-en mennek a 955-ös és 965-ös szériák 2400-2600 közötti CPU NB-vel. Az 1600-as RAM sem gond nekik. Mielőtt új konfigot vennél, ha jó a deszkád és van normális tápod hülyeség alapon járatni. -
Redneck
nagyúr
válasz
Baggio04 #2802 üzenetére
Ha jó RAM-jaid vannak(1333 vagy 1600 Mhz CL9) és beállítod a CPU-t 3,8Ghz-en 2400-as CPU NB-vel akkor kevesebb ilyen problémád lesz. Jó deszka és táp ajánlott Phenom 2 tuning mellé. Ezek a processzorok nem alap órajelen jók hanem 3,8-4,0Ghz-en és 2400-2600-as CPU NB-vel.
Ettől függetlenül úgy gondolom hogy lehet a játék a ludas esetleg egy másik driver jobb lenne. Ha megveszem megnézem. A Cryengine Phenomon is szépen pörög ezért nem értem...
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Redneck #2801 üzenetére
1440x900
Alapon használom, csak egy gyengébb hűtőm van rá (de nem a gyári). Nem piszkáltam az órajeleket, s nem is tervezem.
A többi játéknál azért nem volt ilyen dolog: shadow of mordor, ac4, alien, far cry4
Másik aminél volt komolyabb droppom az az ac unity volt, de hát ugye az....
Új hozzászólás Aktív témák
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- Geforce GTX950 2GB OC
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest