-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Bjørgersson #3498 üzenetére
36k-s kártyát 30k-ért,kb 80 %-os áron
most 43 egy ilyen kártya,szóval 35k-ért símán eladható szerintem.Az viszont tényleg irreális,ha 42191Ft-os kártya 43k-ért van fent
és még linkeli is az ember az új árát
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Attila432 #3493 üzenetére
Próbáld meg hogy kiveszed a kártyát majd vissza teszed.
Anno nekem produkált némi anomáliát a 9600gt mivel kontakt hibás volt egyszer. Elvittem egy infó guruhoz majd azt mondta:"Nem tudtam megjavítani, nyolcezer lesz." A lényeg az hogy lehet hogy ez is kontaktos de ennek nagyon kicsi a valószínűsége. De egy próbát megér. -
odorgg
addikt
Sajna az eladó nem tudta elküldeni a kártyát (2 hét alatt) úgyhogy nem lesz 750TI-m.
Aprón meg éppen hogy bolti ár alatt találni csak, de boltból venném inkább, mint hogy 5k-t spóroljak az alig használton. Kész vatera lesz az apró lassan, bolit áron, vagy felette mennek a használt cuccok. -
Attila432
tag
válasz
Redneck #3461 üzenetére
Kipróbáltam, nem segített. Nem tudom mi lehet a baj, kisebb ugrálások vannak a képben lejátszás közben, amik igen zavaróak, egyébként a tv ugyanazt a filmet egy külső vinyóra másolva gyönyörűen viszi. Már próbálkoztam audio kimenetek letiltásával is, több lejátszóval, lejátszó beállításával, de passz.
Milyen lejátszót használsz? BIOS-ban csináltál valami extra beállítást? Bár egy i5-ös gépnek GTX750-nel nem ilyeneken kellene múlnia.... -
Redneck
nagyúr
Nekem csak pár AMD kitérőm volt de mindet megbántam. Szoftveres bűvészkedés és a driverek őrőlték az idegeim. Igaz 3 éve nincs tőlük kártyám, de a csapattársaim is panaszkodtak sokat. Az utóbbi időben azonban úgy tűnik megoldották a driverek problémáit mert eltűntek az ilyen jellegű kommentek. Ami miatt kellemesebb az nV a szememnek, az a kiegyensúlyozott frametime még alacsony sebességnél is. Az nV a kiegyensúlyozottságot választotta az AMD pedig a gyorsabb megjelenítést. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
-
válasz
Redneck #3490 üzenetére
Amúgy ledöbbentem, hogy most fele annyi idő alatt bootol a gép nvidia kártyával, mint amd-vel tette, gondolom ott is a driver kavarhatott be.
De ettől függetlenül, soha nem volt problémám AMD kártyákkal/driverekkel, több mint 10 évig azokat használtam. A 750-et a kiváló fogyasztás/teljesítmény aránya miatt vettem.
mod: nem akar valaki topik összefoglalót írni? Lehetne benne egy troubleshooting rész is, ajánlott driver, meg ilyenek.
-
Na srácok, úgy néz ki, hogy a Display Driver Uninstaller megoldotta a driver crasheket (az AMD driver maradékait távolítottam el vele), remélem ez már így is marad. Még egyszer köszönöm a tippet!
-
vhw
addikt
válasz
kisza25 #3484 üzenetére
Kissé off...
Frissítettem az Afterburnert - azt hiszem 2.3.1-es verzió volt fent, felraktam a 4.1.0-t. Ettől kezdve a World of tanksban nem hajlandó kitenni az OSD-t. Más játékokban működik (próbáltam párat: Farming Sim 2013, Burnout Paradise, még abban a Euro Truck 2-ben is kiteszi most már, amiben a korábbi verzióval nem jelezte ki).
Próbáltam le-fel telepítgetni, billentyű parancsot állítani az OSD kijelzésre, újraindítani a gépet, az Afterburnert...
Mit lehet ilyenkor kezdeni vele? Vagy ennyi, most úgy döntött behisztizik erre a játékra? -
Pickit3
aktív tag
válasz
flashpointer #3475 üzenetére
"valami irtó nevetséges szélsőértékek" De legalább tudom hogy nem megy a ram 9999Mhz-et....tapasztalat
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Pickit3 #3473 üzenetére
Én ezt nem értem. Gpu 1285Mhztől jobban nem engedi magát viszont a csuszka szerint 2300Mhzig lehetne húzni. Min fesznél 1143mV adtam neki(ez a kopp) és maxnál 1200mV(1143mV-on megy játék közben). A ram kapásból megy 6000Mhzen és a csuszka szerint 9999 engedi. Miaretekvan?
-
laychi
veterán
válasz
Redneck #3471 üzenetére
Nem állítja az sehova,optikai csalódás,mint bármelyik másiknál.
Biosban 1,2V-ra sikerült feltornáznom a feszt,msi afterburner meg elkezdett negatívba offsetelni.
Most a WR-t tartó egyéntől érdeklődtem épp,hogy hogy lehet úgy feszt emelni,hogy az valós is legyen.
Itt a srác eredménye: -
odorgg
addikt
válasz
Bjørgersson #3468 üzenetére
Ha valamivel sikerül+ feszt adni, akkor már csak a PCIE olvadáspontja szabhat korlátokat
Ha kell, faragok rá kompakt vizet, beteszem a fagyasztóba, vagy akármi, de 1500-öt meg kell futnia egy dmarkra -
odorgg
addikt
válasz
Bjørgersson #3466 üzenetére
Meg lesz, nem probléma
Kiszát is le kell nyomni
-
odorgg
addikt
válasz
Bjørgersson #3463 üzenetére
Az nem rossz, úgy 1500-el elégedett lennék én is
Egyébként lehet feszt emelni AB-vel vagy biosból? -
Redneck
nagyúr
Leginkább undorom van az egész PC-s játékipartól. Ha végre fejlesztesz valamit akkor tuti hogy a következő produktumhoz több fog kelleni. Ha nem, hát majd szépen frissítgetik hogy kelljen.
Attila432: Nekem is 2x4GB RAM van 1600-on járatva (pedig az én procim nem támogatja) és Hexa 400, de ilyennel nem találkoztam. Azt mondjuk én sem értem hogy néha miért van képtörés youtube-on de szerintem azt az Opera okozza. Nekem Win7 van fent.
Legfrissebb driver helyett pedig rakd fel a 347.25-öt vagyis az előzőt!
Szerk:
A Fifa 15 úgy látom AMD-n is mikrolaggol, nem a készülékedben lesz a hiba. -
Attila432
tag
Sziasztok,
már elég sok időt elpocsékoltam a probléma megtalálására, de úgy érzem egyre messzebb kerülök a megoldástól. Most cseréltem le a gép egyes komponenseit, ami most van:
ASRock B85M-ITX
i5-4440 3100 MHz
2x4 GB DDR3 (1866 lenne az alap órajele, most 1600-ra van állítva)
ASUS GTX750TIAmi pedig a hibákat illeti:
- bármilyen videólejátszóval laggol a kép
- youtube-os videók szintén
- egyes játékoknál microlag, főleg FIFA 15-nél a legzavaróbb (fps szám 60 fölött mindig)Sokmindent kipróbáltam, már kezdek hardverre gyanakodni. Nem gyári hűtőt használok, FPS Hexa 400 W-os táp, win 8.1.
Köszönöm előre is a segítséget, mivel VGA-ra gyanakszom elsődlegesen így itt próbálkoztam.
Üdv,
Attila -
odorgg
addikt
Tápcsati nélküli 750TI-k, OC-ban mit mennek egyébként átlagosan?
-
Redneck
nagyúr
Igen, pont most nézegettem az i5-re váltást de nagyon borsos. A helyzet pedig nem olyan hogy apróról veszek 25-ért max 30-ért egy régebbi 2400-2500 vagy 3470-3570 típust. Az i3 árak pedig pláne durvák. Megnézem majd külfödön mennyi az annyi és ismerőssel vetetek maximum.
i3 sok esetben kevés lehet ha nincs HT és natív 4 mag kell. Amúgy elgondolkodtató és lehet beruházok egyre.
-
kovsol
titán
válasz
Pickit3 #3452 üzenetére
Játékonként változhat a cpu kihasználtság, de egy i5 jellemzően gtx770 vagy fölötte ajánlott azért már. A mostani kártyádhoz nem szükséges ilyen erősségű proci.
Egyébként az árak tényleg elszálltak. Én még 2012.-ben vettem az i5-3570K procimat 45e Ft ért, és azóta is egy remek processzornak számít. Azóta kb csak mentek felfelé az árak, de fejlődés alig volt. -
Pickit3
aktív tag
(#3437) Redneck
(#3440) kovsol
(#3442) ollie
és a többiekKöszönöm szépen ezt a sok választ
Akkor hál' istennek nem kell i5/i7 procit vennem, de valahogy nagyon elmentek az árak és nincs kedvem ennyit kidobni rá. i3 ami olcsóbb meg majdnem visszafejlődés. Visszatérve szerintem a proci pont elhajtja a vga-t bár van benne tartalék. Élményindexben 7,7 kapott a vga, a proci meg 7,3. Tudom hogy ez nem mérvadó, de szinte tökéletes páros. -
Redneck
nagyúr
Azért egy csökkentett módos DDU-s registry driver törlés sosem árt kártya cserénél. Tudod a hibák nem mindenkinél jelentkeznek, különben mindig minden javítva lenne.
A 347.25 tényleg jó, de a legújabbal nekem is volt egy driver által okozott BSOD.
Szerk:
Régebben volt egy gyári hibás VGA-m. A másik oldalról választottam egy ugyanolyan teljesítményű kártyát de mivel maradt valami drivermaradék a gépen így diavetítés volt az új ameddig újra nem raktam a Windowst. Igaz ez az XP-s időkben volt de azóta is javasolt rendesen törölni a driver minden komponensét és a regisztrációs adatbázis hozzá tartozó részeit.Szedd le a legfrissebb DDU (Display Driver Uninstaller) és indítsd el rendszergazdaként. Újraindítja csökkentett módban a rendszert és szépen törli a sok szir-szart.
-
Redneck
nagyúr
347.52-vel van valami probléma, ezért javasoljuk az előzőt.
ollie: Az előző kártyát miután kivetted rendesen letörölted csökkentett módban DDU-val az AMD drivert? Mert az AMD driverek képesek mindenféle maradékokat hagyni és beenni magukat a registrybe. Az okozhat ilyet. Nekem anno úgy lett frankó az AMD-ről nV-re váltás hogy újrahúztam a Windowst. Addig voltak anomáliák. Mikor a 750Ti jött a 460 helyére, semmi gond nem volt.
-
-
Az előbb volt egy géplefagyásom, és már eléggé ki vagyok akadva miatta.
Pénteken lecseréltem a HD 6850-em (amivel soha nem voltak fagyások, kékhalálok) egy 750 Ti-re. Nagyon szimpatikus az Nvidia karija, mert jóval nagyobb teljesítmény mellett, fele annyit fogyaszt, mint a régi Radeonom. Viszont, azóta volt legalább 20 komplett géplefagyás vagy Nvidia driver összeomlás. A táppal nem lehet gond, mert probléma nélkül kiszolgálta a 2x annyit evő Radeont (egyébként egy Chieftec 560-asról van szó).
Kipróbáltam eddig 5 drivert, a 25-ös van most fent, mert itt a topikba visszaolvasva, azt tűnt jónak, de épp azzal fagyott a gép teljesen pár perccel ezelőtt.
Ezeket próbáltam:
332.17 (ezzel jött a vga)
344.75
347.09
347.25
347.52Valami ötlet azon kívül, hogy a kártyát vigyem vissza?
-
válasz
Pickit3 #3432 üzenetére
VGA limitbe ütköztél. Vagyis a VGA teljesítménye fogja vissza az egészet, a procinak ehhez nincs köze. Épp úgy lehet mérni a VGA teljesítményét, ha minél magasabbra állítod a grafikai minőséget és a felbontást. A proci teljesítményét meg úgy tudod mérni, ha a grafikát leveszed.
-
Dzsozi56
tag
Ha a GTX750 Ti-OC-2GD5 vagy a STRIX-GTX750 Ti-OC-2GD5 közül kellene választani, akkor szerintetek mely esetben érdemes az utóbbi mellett dönteni? Mit lehet az egyik vagy másik előnyére írni?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pickit3 #3432 üzenetére
Nem a proci gyengül hanem a VGA-ra hárul a nagyobb feladat. Nagyobb felbontás és magasabb részletesség esetén a VGA a fontosabb tényező. Ezért van sok esetben az hogy egy i3 vagy egy régebbi 4 magos architektúra is elég tud lenni egy komoly VGA mellé.
flashpointer: Minden elképzelhető. Ha nem takarítottál/pasztáztál akkor lehetséges hogy valami zabálta a teljesítményt.
Pickit3: A Just Cause 2 érdekes. Tele van nV effektel nekem mégis egy HD 4850-en futott a legjobban. Utána váltottam GTX 460-ra de azzal sem volt olyan stabil és gyors mint a 4850-en. Elég komoly területet csináltak meg a játékban és nagyon szép még mai szemmel is!
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #3435 üzenetére
Terhelésen meg az eredeti 77 fok helyett 67 lett a max.
-
flashpointer
őstag
Újratelepíttetem a wint és -8 fok idle ugyanolyan beállításon, ventifordulatszámon, mindenen O_o
Lehet valami vírusom volt? Mindjárt letesztelem terhelés alatt is ha végez a winfrissítés. -
Pickit3
aktív tag
Rájöttem mert 1,2Gb vramot zabált, de szerintem egész jól futott. Amit még én tudok játékot hogy nagyon vga igényes az a Just Cause 2. Viszont akárkit megkérdeztem eddig mindenkinek szarul futott. Még az én régi gémör 9600gt-mel is. De azért kipróbálom.
Az ASUS gyári progival 1364Mhz gpu és 5600Mhz memória tuningot enged. Sőt a ventilátort kifejezetten könnyű állítani vele(van egy csúszka amit lehet huzigálni) emellett a gpu feszt is lehet állítani és van Frame rate target is. Ha jól tudom akkor ez egy fps korlátozó? Ráadásul van egy marék beállítás tuning szempontból és egy nagy rakás monitorozó ablakocska. Megint nem csalódtam az ASUS-ban.
-
Pickit3
aktív tag
Végre a sok munka után jut idő a tesztelgetésre. Csináltam egy bios frissítést(tudatlanként nem volt könnyű) és pofon szerűen megváltozott minden. Lehet hogy belejátszik hogy a win 8.1pro 64bites rendszert tettem fel a meglévő win7 32bit mellé, de ettől függetlenül jobb minden. A q9550 3,5Ghz 1,38V stabil (régi biossal azelőtt 3,4Ghz 1,42V nem stabil). Most a tomb raider 2013-at tesztelem.
9600gt magad grafika=37fps.
Alapórajelen q9550 2,8Ghz
750ti alacsony grafika=210fps
750ti normál grafika=170fps
750ti magas grafika=120fps
750ti ultra grafika=86fps
750ti ultimate grafika=57fpsMaxra húzva q9550 3,5Ghz
750ti alacsony grafika=236fps
750ti normál grafika=182fps
750ti magas grafika=122fps
750ti ultra grafika=88fps
750ti ultimate grafika=58fpsAz ultimate grafika nagyon durva, nem csak a hajszálait és annak árnyékait látom hanem még a narancsbőrét is.
Viszont ahogy egyre halad fölfelé grafikában, úgy "gyengül" a proci?
-
válasz
flashpointer #3430 üzenetére
Grat, nekem ezzel a módszerrel sajnos nem jött össze. De én megoldottam fizikai moddinggal: kihajítottam az egyik ventit a kártyáról.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #3429 üzenetére
Oh 66 fok terhelésen (de burkolat nélkül) úgy hogy _abszolút_ semmi nem hallatszódik 15cm-ről távolabb. Szóval +6 fok emelkedés a síri csendért cserébe, azaz mostmár csak az alaplap cicereg egyedül.
-
válasz
flashpointer #3427 üzenetére
Itt megtalálod a szükséges fájlokat és lépeseket a lementéshez-visszaíráshoz. [link]
Itt pedig, hogy mit kell módosítani: [link]
Sok sikert, nálam nem hatott. Annyi változás, hogy most már tudom 20%-ra is húzni a csúszkát, de attól még az fordulat továbbra is csak 33% fölött kezd el változni. De nekem Gigabyte kártyám van.
Arra mindenképpen figyelj, hogy a lementés és a kiírás ideje alatt is legyen letiltva az nvidia driver az eszközkezelőben.
-
flashpointer
őstag
-
válasz
flashpointer #3424 üzenetére
Pontosan milyen VGA?
-
flashpointer
őstag
És valami step by step leírást hol találnék róla?
Nem tuning a cél mindössze a minimum ventisebességet szeretném 30-ról 15-20%-ra vinni -
válasz
flashpointer #3422 üzenetére
Igen.
-
flashpointer
őstag
Valaki flashelt már rá módosított biost?
-
Pickit3
aktív tag
Én jónak érzem a procit viszont kipróbáltam két magossal is.....hát egy nagy trágyadomb. És emellett csak alap órajelen engedte dolgozni a lap viszont a q9550-tel új csúcsot értem el, 3,5Ghz egy g31m lapban! Őszintén nem akarok másik lapot venni meg nem is tudom hogy mi lenne a legjobb alá(és a vga kivételével az egész konfogot a kukába dobnám). Így használom egy jó ideig és váltok i5 vagy i7re. Remélem azok már kitámasztják a videokártyát vagy legalábbis együtt tudnak dolgozni rendesen. Persze mindezt egy jó lappal, mert nem lövök magamnak öngólt megint. Ezeket félretéve, szoftveresen nem találtam hibát ráadásul hardveresen sem. Csak arra tudok következtetni hogy a gépem összes darabja utálja egymást. Viszont jó hír hogy egy kis itt állítással és egy kis ott állítással javult némiképp a teljesítmény.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Redneck #3416 üzenetére
Pontos listát akkor tudok írni amikor hazaérek, de így fejből a Bf2, Bf3, AC4, Bioshock 2, Batman arkham city, Nfs undercover, Shift, egy marék lego és a gta sa,vc és 4. Én is gondoltam rá hogy a játékkal van a gubanc.
(#3418) Bugfix1984: Kipróbálom az e5400(4Ghz) is hátha változik.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pickit3 #3415 üzenetére
Ha jól tudom az szintén olyan játék amivel voltak gondok. Olvastam pár kommentet, i5+8GB RAM kombón közepes kártyákkal akadt össze-vissza. Nem tudom mennyire patchelték a játékot de a megjelenés idején sok ilyen hozzászólás írodott. Más játék nincs amivel meg tudnád nézni?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pickit3 #3413 üzenetére
A lényeg annyi hogy a GTA IV futásán sokat nem tudsz javítani, a programban van a hiba. Ha zavar a framarate ingadozás akkor a logout blogomon (nevem alatt) találsz leírást az fps fixálásról. GTA IV-et én 35-45 fps között fixálnám a helyedben, ahogy a szemednek kényelmes. Ha kevésbé ingadozik az fps az kevésbé zavaró mintha 60-ról 30-ra 35-re esne a játék a térkép bizonyos területein.
Azokban a játékmotorok amik rendesen vannak megírva, máshogy skálázódnak. Ott a 750Ti a háromszorosát hozza a 9600GT-nek fps-ben.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Bugfix1984 #3408 üzenetére
ezt vettem gondolom hogy megbízható.
-
-
Pickit3
aktív tag
Na ma beüzemeltem a asus oc-s kártyámat. Jópofa hogy világít egy led a tápcsatlakozónál. Mellesleg rövidebb a 9600gt-nél 2-3centivel viszont a hűtő kicsit túllóg -1centit hozzá képest.
És a tesztelés.....háááát. Sajnos kicsit csalódtam a teljesítményben. Vannak olyan helyek ahol meg-megdöccen, de olyan helyen ahol a 9600gt nem? Gta4ben érezhető egy kis javulás, nfs undercover már nem annyira, de valami dicsérőt is mondjak a burnout az látványosan javult. A gta4től többet vártam, max grafon(szóval minden ultra) alig produkál 5-6fps-t? És nem hiszem hogy proci limit lenne, mert 60-70% között mozog viszont a vga 95-97%.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest