- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na srácok, várom már a 1050 Ti tesztet, hátha az lesz az utód.
-
válasz
kisza25 #6522 üzenetére
Gtx 960 helyett is rx 460? Ez érdekes, az előbbi azért jobban szerepel tesztekben, nem? Én pár hónapon belül cserélem le a gtx 750-em, és azon agyalok, hogy melyik legyen az utód. Először mindenképpen hasonló fogyasztásút akartam, így az elsődleges célpont az rx 460 volt, de kicsit csalódtam benne a tesztek alapján, így én is erősen gondolkodok az rx 470-en. De a gtx 960 is jó lenne, csak erősen túlárazottnak tűnik (a gtx 1060-ról nem is beszélve) az amd kártyákhoz képest.
-
-
A legújabb driver most milyen? Nekem megint elkezdett fagyni a kártya, pedig semmit sem csináltam vele az elmúlt 1 hónapban, amikor nem volt fagyás.
Komolyan mondom, kezd elegem lenni az Nvidiaból.
-
válasz
Bjørgersson #3656 üzenetére
Na jó, de túlzás nélkül állíthatom, hogy a 2 magos i3-nak legalább 2x akkora a teljesítménye, mint a 2 magos Core procinak. Akkor a 4 magossal rossz esetben is megegyezik a teljesítménye. És ezt az i3-at az égbe lehet húzni, ha több kakaó kell.
-
válasz
Bjørgersson #3650 üzenetére
Én E8300-at cseréltem i3-ra, és óriási a különbség teljesítményben, természetesen az i3 javára.
-
válasz
kedvesgabor #3581 üzenetére
Ne vegyél 1 gb-set! Csúnyán belassulhat, ahol sok textúrát használ a játék.
-
válasz
Redneck #3490 üzenetére
Amúgy ledöbbentem, hogy most fele annyi idő alatt bootol a gép nvidia kártyával, mint amd-vel tette, gondolom ott is a driver kavarhatott be.
De ettől függetlenül, soha nem volt problémám AMD kártyákkal/driverekkel, több mint 10 évig azokat használtam. A 750-et a kiváló fogyasztás/teljesítmény aránya miatt vettem.
mod: nem akar valaki topik összefoglalót írni? Lehetne benne egy troubleshooting rész is, ajánlott driver, meg ilyenek.
-
Na srácok, úgy néz ki, hogy a Display Driver Uninstaller megoldotta a driver crasheket (az AMD driver maradékait távolítottam el vele), remélem ez már így is marad. Még egyszer köszönöm a tippet!
-
-
Az előbb volt egy géplefagyásom, és már eléggé ki vagyok akadva miatta.
Pénteken lecseréltem a HD 6850-em (amivel soha nem voltak fagyások, kékhalálok) egy 750 Ti-re. Nagyon szimpatikus az Nvidia karija, mert jóval nagyobb teljesítmény mellett, fele annyit fogyaszt, mint a régi Radeonom. Viszont, azóta volt legalább 20 komplett géplefagyás vagy Nvidia driver összeomlás. A táppal nem lehet gond, mert probléma nélkül kiszolgálta a 2x annyit evő Radeont (egyébként egy Chieftec 560-asról van szó).
Kipróbáltam eddig 5 drivert, a 25-ös van most fent, mert itt a topikba visszaolvasva, azt tűnt jónak, de épp azzal fagyott a gép teljesen pár perccel ezelőtt.
Ezeket próbáltam:
332.17 (ezzel jött a vga)
344.75
347.09
347.25
347.52Valami ötlet azon kívül, hogy a kártyát vigyem vissza?
-
válasz
Pickit3 #3432 üzenetére
VGA limitbe ütköztél. Vagyis a VGA teljesítménye fogja vissza az egészet, a procinak ehhez nincs köze. Épp úgy lehet mérni a VGA teljesítményét, ha minél magasabbra állítod a grafikai minőséget és a felbontást. A proci teljesítményét meg úgy tudod mérni, ha a grafikát leveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Politika
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest