- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
válasz
->Raizen<- #6366 üzenetére
miért, volt olyan
-
apollo12
veterán
válasz
->Raizen<- #6363 üzenetére
látom nehéz felfogásuak vannak itt
-
Normi™
őstag
válasz
->Raizen<- #6269 üzenetére
Ez teljesen tiszta,látványosan a bios frissítéshez kötődik a hiba,addig max 78fok volt most amit legvégén láttam 85fok(sokkal hidegebb van a szobámban azóta) és pár másodperc múlva kilőtte magát,eddig max levette a képet,de esc-el ki tudtam lépni,írják is a biosra,hogy más a ventilátor szabályozás,csak az a kérdésem,hogy más lehet-e a feszültségszabályozás is vagy esetleg túlmelegedhetett?Alapórajelen 25percet elment a régi hőfok körül.
-
Tomekk.
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6247 üzenetére
Ennek most nincs köze a Gigabyte-hoz, nálam is Asus-al szarakszik, youtube amúgy tele van BF3 hibákkal mindenféle márkájú és típusú GeForce-al. Pl. EVGA-val is van akinek bugzik.
-
Viper26
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6207 üzenetére
Inkább ez, mint a Gainward...
Gari amúgy van, március végén vettem, szóval még eléggé benne vagyok a három évben.
Csak nem értem miért lenne rá szükség, ha otthoni keretek között is orvosolható a dolog. -
bul07
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6201 üzenetére
Én már nem vennék Athlon processzort főleg nem 30e Ft körül
Több okból is , ha normalizálódna a forint árfolyama visszaesik az ára 20e Ft környékére és egy év múlva használtan 10e Ft körül fog érni ( aprón X6 1055T 33e Ft) tehát bukni lehet rajta és nem is olyan erős
+25-30e Ft és INTEL Core i5-2500K processzorral rakhatja össze amihez jó pár évig nem igen kell hozzányúlni
Írom ezeket úgy hogy nem volt még INTEL gépem -
HuTi.HUN
tag
válasz
->Raizen<- #6121 üzenetére
Attól félek, hogy letöröltem őket
A nagy örömömben távozott a kukába a rosszul sikerült képekkel együtt.
Jövő héten viszont megint szét lesz szedve a gép, mert bekerül egy SSD és áthelyezem a potmétert a kártya hátlapjára. Akkor csinálok róla képeket is, írd meg, ha van esetleg olyan rész, amit külön szeretnél látni még.
-
NagyDavid666
csendes tag
válasz
->Raizen<- #6116 üzenetére
Skyrim: ultrán 720p-n Markarth városban understone keepből kijövet PIIx4 965BE+560 TiOC=kerek 20 fps. Bár én még mindig hiszem, hogy a játék optimalizáltsága a szar, vagy őrült vagyok?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6116 üzenetére
Az X4 gyenge a 2500K-hoz képes, még játékokban is....Tapasztalat
Egyébként tényleg jó kis proci, az árához képest, meg pláne.....
-
katt777
félisten
válasz
->Raizen<- #5671 üzenetére
Driver, illetve más alkalmazás. Amikkel régebben teszteltem, azok ma is teljesen OK-k 1GHz-en (jó meghajtóval), pár újabb játéknál kell picit visszavenni, azaz nem a kari degradálódott, hanem ezek a játékok optimalizálatlanok, ezért akasztják ki a VGA-t.
Új RivaTuner-ről tud valaki? A b8 már sikítozik, hogy 1 hét múlve lejár, de nincs fent újabb.
-
válasz
->Raizen<- #6082 üzenetére
ASUS ENGTX560 Ti DC2 tetszetős, Zotac meleg vásárlói vélemény szerint. MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II 2GD5 ez meg 2 gigás. Asus tetszik, utánaolvasok. Köszi! Ha másnak van észrevétele mondja.
Ezek ugye már win7 alatt csökkentik a feszt meg az órajelet? Mert a 8800Ultra nagyon nem ilyen -
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6036 üzenetére
Nálam ez sem használt ugyebár.
-
Helmoras
őstag
válasz
->Raizen<- #6036 üzenetére
Köszi, ez hasznos volt még nekem is
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6039 üzenetére
Igen, azt...
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6037 üzenetére
A választ nem tudom...de a méréseim ezt igazolják
Direkt, e játék kedvéért tettem a 2500K-t alapra és a karit az említett 950/4300MHz en hagytam... és a fent leírt eredményeket kaptam
Alapon is játszható volt simán, csak a min. FPS-ek jóval lejjebb csusszantak a 4.5GHz-en járatott procihoz képest. Mint ahogyan azt írtam is, 5-6FPS, de volt ahol több...de ha van olyan kolléga itt a topicban, akinek 2500/2600K-ja van, akkor gondolom, hogy ő is alátámasztja a méréseimet......
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6034 üzenetére
Pedig igen, mert most próbáltam alapon a 2500K-val, de jó 5-6, volt ahol több FPS esést tapasztaltam. 4.5GHz-en, már nincsenek ilyen gondok, mint ahogyan azt korábban írtam, simán fut full. full-on 4X AA-val, min 40FPS, mindenhol megvan így. A kari 950/4300MHz-es tuningal megy...
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6030 üzenetére
Ja....! az aláírásomban lévő GTX560 TI
Köszi, így már értem és javítom.....
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #6022 üzenetére
Én ezek közül még nagyon egyikkel sem toltam. Ezt is haver tanácsára próbáltam ki, mivel nekem nagyon bejönnek az ilyen hatalmas nyílt világos játékok, ahol akkora a szabadon bejárható terület, hogy gyalog meglehet őrűlni benne, meg a gyűjtögetős, fejlődős középkori feeling
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
-
válasz
->Raizen<- #6008 üzenetére
Hát ez nagyon állat csak attól félek h az árazása is nagyon állat lessz
-
bocica
csendes tag
válasz
->Raizen<- #5990 üzenetére
Nem igazán lett volna más jó választás. Csak ha feladom azt az elvem, hogy nem hagyom magam "átverni". Mert ez igenis átverés az MSI oldaláról.
Sebaj megrendeltem az Asus kártyát, adok neki egy esélyt mint márka. (Tesztek alapján jobb azért a hűtése mint a Zotacé, és a 3 év gari bizalomgerjesztőbb ez esetben mint a Zotac 2 éve.) Arról persze nem is beszélve, hogy ezt is megcibálhatom ha akarom 900ra.. és még felárat se kell fizetni érte..
-
bocica
csendes tag
válasz
->Raizen<- #5984 üzenetére
Értem én, csak akkor ne adják felárral, vagy ne legyen mindenhol az a félrevezető info, hogy ez bizony 950-en szalad alapból.
Annyira de annyira felkúrált a dolog, hogy az hihetetlen.
Most gondolkozom mi legyen helyette. Van ZOTAC ZT-50303-10M GTX560Ti OC 1GB, vagy ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5. A Zotac olcsóbb oc-s (már ha ez ott jelent valamit..) viszont csak 1 ventis. Az Asus sajnos asus.. veszont 2 ventis és talán jobb a hűtése, de drágább. Hát banyek..
Alpachino: Sajnos nem egyedi eset, itt a PH-n 3 ilyen tulaj van, és a fórumokban találtam még vagy 10-et ugyanezzel. Arról nem is beszélve ha cserét sem vállalnak ilyen miatt (ugyanolyanra) akkor a kisker/nagyker is tisztában van ez pontosan ennyin fog menni mindenkinek alapból. Tehát általánosíthatok simán a HAWK bizony egy sima parasztvakítás.
-
Zafi
tag
válasz
->Raizen<- #5961 üzenetére
Ha ez így megy inkább vesszek 1 xbox360-at és rohatul leszarom a kibasz...t marketinget, és többet nem fejlesztem a pc-t!!!
Mert ez már nem normális!!!!!!!!!!!!!
-
Zafi
tag
válasz
->Raizen<- #5949 üzenetére
Meg volt a csere gyakorlatilag nem váltózott semmi, de össze raktam a házat és vissza a helyére, és egyből melegedett!! Mondom ok, ház nyit,/elég zárt hely/ benchmark indít most 85 fok, ez most már hihetetlen mert össze, vissza melegszik!!! Itt ittam 2 pálinkát, aztán gondoltam tesztelem játékkal!! Szerencsére megjött a MW3 játék, lás csodát 55 fok fölé nem ment pedig full-on ment /1920-1200/!!!!!!! Aztán jött a Grid még csak a menüig jutottam de már 80 fokos volt és ez egy ~2 éves játék, na ehhez mit szólsz!!!!!!!!?????
/de lehet inkább vedelek még 4 pálinkát és elvonulok pc szűz kolostorba/
-
Bulitt
addikt
válasz
->Raizen<- #5951 üzenetére
Ha jól olvasom akkor 560 szériába tartozék, és új modell. Tehát akkor miért nem új szériás 560?
A lényeg nem az volt, hogy dual vagy single. De azért belekötöttél
-
Zafi
tag
válasz
->Raizen<- #5943 üzenetére
Gyors le szedtem a hűtőt csak 1 kis igazításra, és a benchmark-nál 8-10 fokkal hidegebb lett mint volt úgy, hogy holnap vesszek minőségi pasztát és csere, majd írok mi lett!! Játéknál csak párfokkal lett hidegebb, de már nem lép ki!!
-
Vigneau
félisten
válasz
->Raizen<- #5945 üzenetére
Vagy a spórolás, vagy a megfelelő szofter hiánya/félkészsége okozhat bosszúságot.
Mellékesen a GPU Tweak a GTX 580 Matrix-hoz készül el, de mivel feltűnt, hogy azonos a VRM a HD 6870DC-vel, ezért kezdtem el használni - persze pár hét alatt több verziófrissítés is megjelent a nyáron, mert mégsem volt tökéletes elsőre a támogatás.
Hiába, ha egy ASUS kártya nem referencia PCB-s, akkor a SmartDoctor nagyon halál tud lenni tuning esetében - ha az AB feszcsúszka inaktív marad. -
Vigneau
félisten
válasz
->Raizen<- #5934 üzenetére
Azokon már túl voltam - ismertem már korábbról is az AB-t, hiszen sokat használtam -, azonban nem volt supportja egyszerűen a VGA-mnak MSI vonalon (ők nem használták azt a típusú VRM-et), csak az új GPU Tweak, meg a SmartDoctor tudta a feszültséget emelni.
Így van, a vezérlést a grafikon alapján szabályozom jó ideje én is. Viszont az FBE-vel tudtam megoldani, hogy az alsó ventiszabályozó érték 30% legyen. Persze ez lehet kevesebb is, csak a BIOS átírásától függ. -
Zafi
tag
válasz
->Raizen<- #5941 üzenetére
Szerinted vegyem le a hűtőbordát és nézzem meg, cseréjem ki a pasztát hátha?/nem igazán bízok a gariban, csináltam már hűtő cserét/
-
Zafi
tag
válasz
->Raizen<- #5939 üzenetére
Pótoltam
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5912 üzenetére
Nem tudom feltűnt-e, hogy a GW nyákja csupán 19cm, jópár centi eltűnt és nem sűrűsödtek be az alkatrészek, mitöbb, letisztult a nyák. Biztos azért, mert telepakolták minőségi alkatrészekkel. Nyílván emiatt is van olyan hatalmas tuningpotenciál bennük..más gyártó kártyáin 900 feletti GPUórajelek vannak, miközben a GWk 850nél elhasaltak..és hiába mondod, hogy ez 560, nem 460, csont ugyanaz a nyák..hasonlítsd össze nyugodtan. De ennyit erről, már ez is sok volt..részemről off.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5912 üzenetére
Nem vagyok eltevedve, csupan a gyartorol probaltam vmit megfogalmazni..
-
pmheros
őstag
válasz
->Raizen<- #5909 üzenetére
szeretnék véget vetni ennek a vitának, azzal hogy valahol mindkettőtöknek igaza van. A Gigának tényleg az egyik, ha nem a legjobb hűtése van, de az 560Ti kártyái (lehet csak a gyári OC miatt) nem a legjobban sikerült példányai a márkának. Tény hogy több rossz OC -s Gigáról lehet tudni, de ez talán betudható annak hogy kezdetben ezeket lehet elérni nagyobb mennyiségben.
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5904 üzenetére
Nem érzed az ellentmondást..? Gainwardéké a legspórolósabb megoldás ;p
Egyébként ~egyetlenként isteníted, akinek még van, érdekes módon hallgat.
Nem hiába cseréltem én is hűtőt mindkét Gainwardomon..spórolós vackok..De mindegy, hagylak nyugton, csak néha muszáj rádszólni, mert elszállsz.
-
smiti
veterán
válasz
->Raizen<- #5896 üzenetére
Nekem speciel az MSI-vel sem volt sosem bajom. Egyetlen játék alatt sem és most Battlefield3 alatt sem.
-
Speed®
titán
válasz
Ne haragudj, de a tömény hülyeséget ne hangoztasd inkább..kérték már páran.
A leggagyibb/spórolósabb megoldást ajánlod, szemben pl. a jó hűtőjű Gigával..
Az, hogy neked épp nincs vele gondod, nem jelent semmit, keresőt ismered..?
Az "OEM gyártó" fogalom elég érdekes..tekintve, hogy mind csupa ref. építés. -
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5899 üzenetére
Mármint ők az nvidia gyártók.. gondolom az atinál a saphire meg ilyenek nem rosszak...
hát nekem tapasztalatom nincs a többi kártyában, csak az Asus, Gainward, Zotac - ezek jók voltak nálam
-
Hunyika2
tag
válasz
Mi a baj az ASUS-al?
igaz volt nekem Zotac-om is és azzal sem volt semmi baj
(csak kicsit hangos volt, meg meleg)
de most ez az asus is nagyon jó, havernak is ilyen van és mind a ketten meg vagyunk elégedve vele
hozza, amit hoznia kell
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5892 üzenetére
Nem kell vele focizni..nem fog úgy pörögni, hogy eltörjön magától..halk
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #5885 üzenetére
Amúgy attól, hogy nagyon rossz minőségű tápnak mondják, elbírta A Phenom II X4 B60-at 3.7-en, 2db 1terrás vinyót, a HD 4890-et, meg úgy 6db 12-es ventit és UV-t
-
zolee5016
őstag
válasz
->Raizen<- #5831 üzenetére
Szia Darky ! nem akarok senkivel problémázni mert órákat vitáznánk melyik jobb! Egyértelmü hogy mindenki a sajátára esküszik,kevesen ismerik be ha tévednek.Sokan még magukat is áltatják.Én csak az elmúlt félév alapján vontam le a következtetéseimet.Van olyan is mint pl.az Inno3d akiknek volt egy emlékezetesen szar 2éves szériája de állitólag már teljesen jó. Lehet hogy ez igy is van bár nekem nincs igy nem tudom. Más Most is kártyavásárláson töröm a bucim ,de nem tudom érdemes -e kivárni az új ti verziót , vagy a meglévő(zotac) mellé vegyek párt most.Egyáltalán tudni már valamit arról hogy a kettő variáns tud -e majd eggyütt(sli) párt alkotni?Mert ha nem akkor most veszek.Erre esetleg valaki tud válaszolni ?
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #5833 üzenetére
Nekem ismerőseim mindig mondogatták, hogy az Nvidia driverek mennyire stabilak, az Ati hoz képest, amikor még a 4890-em volt meg...... Hát ennyit erről
-
Vigneau
félisten
válasz
->Raizen<- #5786 üzenetére
Igen, valahogy a hónapok során olvasottak alapján némileg több a gond az 560-as sorozattal a 460-hoz képest. Igaz, az utóbbi gyári órajelekben jóval alacsonyabban áll.
Bár a gyártók zöme az új emelt alapfeszű BIOS-szal tudta orvosolni a stabilitási hibát BF3 alatt. De szasanyi az egyik jó ellenpélda erre, hiszen nincs új BIOS a VGA-jához és nem is nagyon úgy néz ki, hogy szükség lenne rá. -
Vigneau
félisten
válasz
->Raizen<- #5781 üzenetére
Szvsz sok értelme nincs ennek a VGA-nak. Ráadásul elég hosszú PCB-je van...
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #5781 üzenetére
Ehhe...... szenesre van tuningolva
-
Bulitt
addikt
válasz
->Raizen<- #5767 üzenetére
Ilyesmit utoljára csak a cod2-nél tapasztaltam
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5743 üzenetére
Köszi.
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5741 üzenetére
De ha túl húzom a kelleténél, nem lesz valami baja?
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5707 üzenetére
Hát egy játék miatt nem fogok biost flashelni
ha az összessel ez lenne a gond, akkor még talán de így nem
-
Eagl3
veterán
válasz
->Raizen<- #5707 üzenetére
Most már jó a BIOS flash is?
Te aztán tudsz bazki... -
Eagl3
veterán
válasz
->Raizen<- #5703 üzenetére
Tagold a mondataidat vesszővel legyél kedves, mert totálisan érthetetlen amit írsz.
-
szasanyi
félisten
válasz
->Raizen<- #5700 üzenetére
Azt tettem szerinted? Aki nem azt mondja amit te - vagy nem úgy - az szted csak hülye lehet és azonnal be kell szólnod... biztos nem vetted észre, hogy ez a problémakör még véletlenül sem az alapórajeles kártyákra vonatkozik. Néha érdekes hsz-eid vannak hallod!
Eagl3: 880/4200 a gyári órajel.
-
Eagl3
veterán
válasz
->Raizen<- #5697 üzenetére
Ennek látod szívből örülök, csak azt nem értem, hogy mit nem lehet megérteni azon, amit az #5691 -es hozzászólásomban írtam.
Persze, hogy nem hibázik a videokártyád mivel referencia órajelen használod.
A BIOS flash meg két gomb nyomás nem több.szasanyi: de az MSI sem 900mhz-es GPU val jár alapból hanem olyan 870 körül ha jól emlékszem, de nem is az a lényeg hanem, hogy a Gigabyte a feszültség értékeket cseszte el amin egy gyári BIOS flash segít.
-
szasanyi
félisten
válasz
->Raizen<- #5697 üzenetére
Az az alapórajel, vagyis nem OC. Ha azon is hibázna, azt jelenté rossz a VGA-d.Az enyém OC de nálam nincs ilyen probléma, igaz az MSI - valszeg mert nem kell - nem is adott ki újabb BIOS verziót.
-
Eagl3
veterán
válasz
->Raizen<- #5695 üzenetére
És nálad mennyi a ref. órajel?
-
szasanyi
félisten
válasz
->Raizen<- #5678 üzenetére
Kicsit szkeptikus vagyok, mert én lemonitoroztam. Csináld már meg - 1x már mondtam -, hogy lássuk miről is beszélünk! Kíváncsi vagyok arra az Ultra beállítással mért min. és max. FPS értékre, FullHD felbontásban. Mert azt ugye te sem állítod, hogy nem van az egyetlen GTX560-Ti VGA-m aminek az feladja?
Mondjuk lehet vele játszogatni, de néhol 19FPS az szadomazo szint szvsz...
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5687 üzenetére
Rendben, kipróbálom. köszönöm
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5685 üzenetére
Torrent oldalon olvastam emiatt nem tudok linket adni.
Ott mondjuk a srácnak egy giga gtx560 ti volt és neki is kifagyott és miután frissítette a vga bios-t megoldódott a probléma.
Van aki az afterburnerrel vett visszább az órajelekből és megoldódott a probléma van aki meg kikapcsolta az élelsimítást. -
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5683 üzenetére
Nem semmi más nem fagy ki csak ez de Ctrl+alt+del-lel ki lehet lőni.
Minden más hibátlanul megy: Crysis2 GTA4 COD Shift meg sok minden más.
Tehát csak itt van ilyen kifagyás. De lehet hogy patch-r kéne várninem tom
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5680 üzenetére
Hát én se nagyon csak a fórumon olvasgattam én is. De azért kipróbálom veszíteni nem veszíthetek semmit. De a frissítés csak annyiból áll hogy lefuttatom az exet végigmegy reboot aztán kész? Semmit nem kell ezen kívül csinálni?
-
ASUSSACAHD
tag
válasz
->Raizen<- #5678 üzenetére
Mert a BF3 kifagy és azt mondták hogy a BIOS frissítés megoldja.
-
katt777
félisten
válasz
->Raizen<- #5635 üzenetére
Nálam simán akkor jelentkezett, amikor semmit sem csináltam. Mintha azt mondaná, "f,szt, hát akkor én minek dolgozzak?"
ALONSO11: Én mentem. Nem a topicot, hanem oda.
Itt még megjegyezném, hogy a Vmod-os tuningom is instabillá vált, azaz 1,075V helyett 1,087 kell az 1GHz-nek, tehát a feszültség-ellátás nem csupán 2D-ben gázos.
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5663 üzenetére
Hát remélem, h van valahol beszámítás, és úgy meg tudom venni az új lapomat
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5661 üzenetére
az a grafikus? és jó az?
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5659 üzenetére
hát lehet giga után asust veszek inkább
Öcsém commandója nagyon állat...
plusz nagyon jó árban vettem neki
commando alaplap +cpu + hűtő + 2gb ddr2 geil + gtx 260 45ezer
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5650 üzenetére
Le futtattam a memória diagnosztikát, azt írta, h nincs probléma a memóriákkal...
Szóval melyik AM3+ os lapot ajánljátok?
-
bocica
csendes tag
válasz
->Raizen<- #5656 üzenetére
Igen erről a kártyáról van szó. A kártya papírjai közt van egy leírás, ami szerint BIOS kapcsoló van rajta, de a fórumos hozzászólások alapján nekem az jött le, hogy csak a ventilátorok sebességét állítja.
Már írtam levelet a cégnek (az i-vel kezdődő 4 betűs..
) mivel a telefont mint olyan sose vették még fel nekem...
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5652 üzenetére
Proc tuningolva sosem volt és nem is akarom, szerintem elég a 3,2 GHz, igen jól fekszik, most cseréltem tápot és megnéztem a prockót is, 50 fok szokott lenni általában ha nagyon nyüstölöm és nem gyári hűtő van rajta... mondjuk mikor cseréltem a tápot akkor nem figyeltem és nem szorítottam le újra a hűtőt, feltűnő is volt, h miért hangosabb mint szokott lenni és bf3ban csak 18 fps-em volt a 40-50 helyett
ekkor megnéztem és újra leszorítottam, azóta nincs semmi gond, leszámítva a szokásos fps dropot
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5650 üzenetére
Most per pill nem tudom megnézni, mert nem vagyok otthon, de ha jól emlékszem, akkor igen, a boisban egyszer beállítottam a slotot fix 100MHz-re, azóta kevesebbszer van fps drop, mert amikor auton volt, akkor minden 3ik meccsem volt (sc2) :S
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5648 üzenetére
nem hinném, habár játék közben nem szoktam monitorozni, de ha alt+tab-al kilépek vagy teljesen kilépek a gameből, akkor még látszik a GPU observer Widgeten, h 850/4200MHz
-
easy...rider
őstag
válasz
->Raizen<- #5603 üzenetére
Nekem 42"-os (106cm) szintén FullHD TV-m van
De lehet akkor nálam beledolgozik a TV képjavítása, a Philipsek jók ebben, pláne hogy nem alsó kategóriás az enyém. 42pfl7864H
-
Bulitt
addikt
válasz
->Raizen<- #5599 üzenetére
Igen észre vettem, hogy sok VRAM kell a játéknak, de szerencsére eddig még nem fogyott el az 1280Mb
egyedül a motion blur az ami felesleges. Zabálja is a gépet és még játék alatt is idegesítő. Legalábbis multy-ba
-
Bulitt
addikt
válasz
->Raizen<- #5596 üzenetére
Én írtam is, hogy 570-el tolom, és ha kell a 760-t is felhúzom 4-4,3Ghz-re. A teszt alapján nem tudom eldönteni, hogy az elmosódás aktív vagy sem. De szerintem aktív. Nálam ez vadásza le a vramot de nagyon. Jelenleg 3,6Ghz mellett 8Gb-ram-al alap órajeles 570-el ment a béta 50-90fps közt. Azért akarok játszani már a véglegessel, hogy lássam mennyire lett stabilabb a játék a bétánál
Egy picit
Itt is olvasgatok, néha komentelek, meg az 570/580-ban is. Itt csak azért vagyok, ha kell ismerősnek segítség 560-hozMindenből egy pici
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5592 üzenetére
Na, minden ultra/bekapcsolva, kivéve az AA, és tényleg jól megy 50-60 fps átlagban!
Mondjuk így is épp, hogy elég az 1GB VRAM, mert 999MB-ot ír ki max.
Köszi!
-
Bulitt
addikt
válasz
->Raizen<- #5594 üzenetére
Szerintem még mindig én ülők a gépem előtt
Tudom mit bír a rendszer
ha kitöltenéd az adatlapod, tudnám miért megy neked 25FPS-t élsimítással
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5589 üzenetére
Gondolod?
Csak AA és HBAO nélkül nem valami hűde szép.
(#5590) Bulitt: Persze, a 285.62 WHQL van fent!
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5586 üzenetére
Nem, az benne van. Igen, el szokott fogyni, olyankor meg lemegy 1-2fps-re is!
Akkor lesz egész elfogadható, ha az AA és a HBAO-t is kikapcsolom. Akkor átlag 50 fps, a min meg 30.
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5582 üzenetére
Nálam sajna minden maxon befigyel 20 fps is FullHD-ben.
Kevés ide a procim.
-
szasanyi
félisten
válasz
->Raizen<- #5568 üzenetére
A telepítő kinézete kicsit megváltozott, és már a telepítés során fel is veti kérdés formájában, hogy a ready a géped for BF3?
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5547 üzenetére
Erről mit gondolsz?
Chieftec GPA-500S iArena 500W
-
szasanyi
félisten
válasz
->Raizen<- #5530 üzenetére
Idézem a CX400 tesztjéből: ..hatásfoka 80% fölötti, 12 voltos részlegét pedig egyben hagyták, és 360 watt leadására képes. És még azt sem tudjuk, van-e egyáltalán tuning.
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5526 üzenetére
A jól megrántott HTs i7-860am sem eszik 200at..ne túlozzunk. Az 560Ti pedig nem gondolom, hogy 24/7re 1GHzre kell legyen tuningolva..egy normális 900as OC mellett a 4GHz körüli i5el bőven 300W alatt fog maradni..sallangokkal együtt pont ideális az a táp, hatásfokát is tekintve, szerintem.
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5520 üzenetére
Facepalm :S
Bőven elég..30A@12V. Elfér mellé a tuningolt i5-750 egy csokor vinyóval is.
-
Ákos1111
tag
válasz
->Raizen<- #5520 üzenetére
core i5 750-es, egy winyóval meg egy ssd-vel
-
mcwolf79
veterán
válasz
->Raizen<- #5436 üzenetére
Hát ja, csak az említett gondok számomra hanyag tervezésről árulkodnak.
(mondjuk valszeg a passzív 7600 GT-m rövidesen kimúlt volna a tartós 100 °C környéki hőmérséklettől). -
mcwolf79
veterán
válasz
->Raizen<- #5427 üzenetére
Én a Gainward-dal vagyok így,ha lehet kerülöm.
Első élményem még egy passzív hűtésű GW 7600 GT volt. Terhelve viszonylag hűtött házban majdnem 100 °C volt a GPU, hamar túl is adtam rajta.Utódja egy Gigabyte 8800 GTX volt. Semmi bajom nem volt vele,tette a dolgát.
Második esély: Tavaly egy GW GTX 460 került a gépembe. A ventilátorával ugyanígy jártam, mellesleg amúgy is hangos volt és melegedett is.
Most egy Gigabyte GTX 570 OC van. Faxa kari, hűs és haék.
Szóval kinek mi jön be. Nem lehet általánosítani,hogy xy márka alapból xar. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5427 üzenetére
Értem. Igazából mostanság én is fázok a gigától.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5423 üzenetére
Ilyenre gondoltam: [link]. A Gainward hűtése nem hagos? Nekem van egy 460 GS karim, de az terhelés alatt üvölt.
-
Neoteric
addikt
válasz
->Raizen<- #5423 üzenetére
Mert?
-
MrCsiT
addikt
válasz
->Raizen<- #5399 üzenetére
Félre ne érts: nekem volt ilyen hűtős kártyám - igaz, csak 460-ból , és csak 768MB-s, de - az szerintem sem volt hangos ( miközben másoknak igen ) , viszont minap a 460 SOC hűtést vettem le 30%-ra, mert az alap 40%-on nekem a mostani gépemben hangos volt.
Teljesen igazad van, hogy ez a hangosság - dolog relatív, csak furán nézett ki, hogy egyik hsz-ben írtad, hogy nálad nem hangos, az alatta lévőben meg linkelted az alt. hűtést
A meghibásodás egy érdekesebb dolog : bevallom, olyan riasztóan sok hibás 560 Ti kártyáról olvastam itt a topicban, hogy eltöprengtem rajta, hogy be merjek-e vállalni egy 560 Ti-t egyáltalán ?
..attól eltekintve, hogy a mostani, 1280x1024-es felbontásomra elég a 460 is, szívesen kipróbálnám a gyorsabb kártyát, de aminek tényleg halk a hűtése, abból valóban sok a hibás, teljesen jogos, amit írtál, bár azt is figyelembe kell venni, hogy a halkabb hűtésűeket többen keresik, tehát a több-ből több lehet rossz - állapot is lehet, amiről olvasunk ?Twin Frozr II -vel szerelt 260-am volt, azok után nem hiszem el, hogy nálam egy akármilyen VGA halk lenne azzal a hűtéssel : talán a Twin III igen, de arról meg nincs nagyon tapasztalat itt a fórumon , nem írtak róla még..
-
MrCsiT
addikt
válasz
->Raizen<- #5365 üzenetére
Légyszi írd meg, hogy ha
- nem zajos, és
- annyira jó az az alap Gainward 560 Ti hűtés,mint írod pár hsz-el fentebb is, akkor miért ajánlasz rá egyből alternatív hűtőt ?
B kérdés :
Azt írtad : "én gigabyte-tól vga-t sose vennék" , és előtte ugyanabban a hsz-ben:
"Nekem az a nagy problémám hogy lehordjátok a gainward \ palit gyártót holott egy gagyibájt jóval több selejtet dobott ki"
- és ezek szerint, anélkül, hogy lett volna saját Giga kártyád, az már nem zavar, hogy Te meg - mint mások a Gainwardot - egy másik gyártó termékét hordod le ?
Szerintem egyértelmű párhuzam vonható, hisz - ha nem volt olyanod - Te is csak mások véleménye, tapasztalata alapján ítélsz, és az pedig a Gainward-ra az, ami.. -
cimabue
tag
válasz
->Raizen<- #5379 üzenetére
Hát ez az, tudok olvasni - mindeközben pedig jókat mosolygok a hozzászólásokon.
Ne hagyd abba!
Nem fikázást kaptál, hanem tényeket, amiket a júzerek írtak.
Az olvasni azért tudni kellene helyett írhattad volna azt is pl. hogy "húzz any*dba, peace", az sem lett volna sokkal sértőbb... PEACE -
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #5379 üzenetére
Asust azért nem... lemaradt.
Egon elég ha valaki visszaolvas a bulldozer topicban miket írtál és egyből rájön hogy te vagy a nevetséges és szerencsétlen. peace. -
cimabue
tag
válasz
->Raizen<- #5376 üzenetére
Darky, már ne is haragudj, de ha épp nem paráztatsz valakit, akkor meg frankón lekezelsz másokat... Közben meg magadnak is ellentmondasz, leírod hogy űberfrankó a kártya és a hűtése, utána meg rögtön a következő hsz-ban írod hogy van rá jó hűtő is...
Amúgy a gainwardokra igencsak sokan panaszkodtak itt a topicon belül - még ha Neked épp nem is volt vele gondod.
-
Egon
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5376 üzenetére
Pontosan annyira vagy komolytalan/nevetséges, mint a többi ájemdé-fan: hiába, frusztráló lehet a loldozer szereplése...
Jah, hogy te abból a három kártyából indulsz ki, ami neked volt, az más. Az nyilván statisztikailag reprezentatív, meg minden. Gondolom Asus kártyát még csak képen láttál, és jólesik fikázni. Nincs több kérdésem...
-
Egon
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5372 üzenetére
a gainward palit-tól nagyságrendekkel kevesebb a probléma mint pl asus giga kariknál!
Érdekelne, hogy mire is alapozod ezt a meglehetősen sommás kijelentést, legalábbis ami az Asus kártyákat illeti...
A Giga kártyáinak problémái (560Ti) közismertek; viszont ez egyetlen típus, a Palit pedig sosem a minőségi kártyáiról volt híres (talán keress rá a ph-n, és meglátod).
Elöljáróban tisztázzunk két dolgot:
1. linkeket kérek, nem hadovát;
2. A "nagyságrendekkel" szó jelen esetben azt jelentené, hogy mondjuk 1-2 hibás Palit/GW kártyára, legalább 100 db hibás Asus/GB kártya esik...Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest