Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Engem is bosszantana ez nem vitás. Én annyit tudok mondani, hogy az MSI GTX560-Ti OC kártyám több mint 1 éve megy hibátlanul, és más sem panaszkodott ilyen kártyára. Szinte ugyanilyet vettem a fiam barátjának, csak GTX570 GPU-val, azzal sem gont gond soha.
-
szasanyi
félisten
A battlelog egy fos, amiatt van. Sehol máshol, viszont nálam a HD6870 is csinált ilyet pár alkalommal. Sz@rd le és indítsd újra az alkalmazást (ha kell, a gépet is), azt jól van. Én emiatt nem buzerálnám a VGA feszültségeket az biztos - maximum feltenném a legújabb BIOS verziót hozzá, ha még nem az van rajta.
-
szasanyi
félisten
Akkor miért szenvedsz vele? Ha a VGA nem hibás, tedd vissza az előző drivert és megszűnik a probléma. AMD Catalyst dettó, az előző jobb volt, az új 12.2-re ott is sokan panaszkodnak - én is, így visszakerült a 12.0 driver. Az MSI GTX560-Ti esetében én fel sem raktam, maradt az előző, semmi gond nincs vele, így ok sem a cseréjére.
-
szasanyi
félisten
No, gondoltam beteszem ha vki nem látta volna még...
Többször is volt szó róla, itt jól látható - jó rendszerben és friss driverekkel -, hogy mekkora teljesítménykülönbség van - összesítve - a GTX560-Ti és a HD6870 között. Mivel mind2 van már ~1 éve, így én eddig is azon a véleményen voltam, hogy az egyik 19 másik meg 1 híján 20.
Viszont az új HD7870 és a 7850 tényleg jó lett! Az NV-nél már tendenciává válik a kullogás...Igazán megjelentethetnének már vmi ütőképes válasz terméket, ami a választék és egy idő után az árak tekintetében is előnyös lenne.
-
szasanyi
félisten
válasz
Viper26 #8203 üzenetére
Ezek már natív HDMI prtok, így sem a hang sem a kép továbbítással nem lehet gond. Illetve akkor lehet, ha TruHD hangot akarsz a HDMI-n keresztül küldeni a képpel együtt (ami nem a TV-be, hanem megfelelő erősítőbe csatlakozik). De ha csak egyszerűen összekötöd a TV-vel....
-
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #8160 üzenetére
Jóval több kártyával volt gond, OC és SoC egyaránt. Persze nem dolgozik senki komolyabb szervizben, ahonnan hiteles statisztikai adat származna (legalább egy konkrét mennyiséghere, ha nem a teljes eladásra vonatkozóan), hogy ez a hibát számának hány %-át teszi ki a gyártók közül. De egyébként nem is annyira lényeges, mert vehetsz bármit (gyártótól és ártól függetlenül) nem mehetsz biztosra, és van esély hibás darabot kifogni.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
dilipok #8055 üzenetére
Én éppen most BF3-mal játszok - csak mert grafikailag nagyon jó, és nálam ez fontos tényező -, és az a tapasztalatom, hogy 6870-nel simábban megy (FullHD, Ultra beállítás AA nélkül) mint az 560 Ti-vel. Ultra beállítással (azaz 4x AA is) mind2 kártyán vannak helyenként kisebb gondok, illetve néhol előfordul, hogy játszhatatlan (9-20 közötti) FPS-ekre képesek csak. Ez (is9 azt támasztja alá, amit mondtam: ahol nem elég az egyik, ott a másik sem.
Ezen kívül a 6870 esetén nem tapasztalok olyan grafikai anomáliákat (hibákat), mint az 560 Ti esetében volt (igaz, azt nem tudom a GF driverrel megoldották-e már azokat). -
szasanyi
félisten
válasz
Gaboman #8053 üzenetére
Azt tudni kell, hogy pontos eredmény(ek)re tőlem nem számíthatsz, mert nincs pontos benchmark, FRAPS, stb. eredmény. Egyébként 1920x1080 felbontásban játszok. Ennek megfelelően játék közben, uo. beállításokkal - érzésre - semmi lényeges különbséget nem tapasztalok, kivéve:
- 1-2 játék, ami kimondottan erre vagy arra a GPU-ra van optimalizálva (tehát mind2 esetében van ilyen)
- a PhysX az azt támogató játékoknál előny, mert látványban jobb (ez elvitathatatlan, bár erről megoszlanak a vélemények)A másik ami biztos, hogy ahova kevés az egyik, oda a másik is az (FullHD felbontás + sok látványjavító esetén). Nekem ez a tapasztalat, pedig felváltva hol ezt, hol azt a VGA-t használom ~ 1 éve.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gaboman #8032 üzenetére
Ezt vajon poénból, vagy hergelési szándékkal dobtad be... Kíváncsi lennék rá, rajtad kívül hányan tudnak ennyiért, ilyen új (!) VGA-t venni - postával együtt!.
De ha már kérdezted: nem nem éri meg, meg ne vedd annyiért!HD6950 2GB a VRAM mennyisége miatt jobb (lehet), de sztem neked pont nem kell mondani, hogy nincs egyértelműen jobb választás. 5850 már nem jó választás, és a GPU teljesítménye lesz meghatározó, amint a 2GB VRAM nem segít szvsz fölösleges.
-
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #7968 üzenetére
Tényleg b+... alig 43 múltam, úgyhogy csak ez lehet az oka.
Nyilván van olyan amit bevállal az ember - ha ésszerű, ha nem -, mert úgy döntött az neki vmiért megéri. A gamerek kiváltképpen jó partnerek hozzá - ráadásul zömében nem is nem szükségszerű hw cseréről van szó ugye -, amit igyekeznek maximális kihasználni. Ez eddig nem is lenne baj, a gond az amikor már hülyének néznek: fullos marketing, magas árak, és cserébe (túl) sokszor gyári hibás, sz@r terméket kapnak. Mint mondtam: meg kellene becsülni a szinte folyamatosan vásároló usereket, aminek egyik kiváló módja (lenne), ha olyan jó és megbízható terméket kap(na) amit elvár(hatna) cseréve a sok pénzért amit le kell perkálnia érte.
bul07: Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy semmi sem drága csak nincs elég pénzünk. Nem elég a vaknak, hogy nem lát?
-
szasanyi
félisten
válasz
dilipok #7963 üzenetére
Pontosan. Éppen azon gondolkodom, hogy sokkal kevesebbet és sokkal ésszerűbben kell cserélni - de leginkább konzolra, ha valóban jó lesz az új nextgen széria. Éppen ezért nem vettem még SSD-t sem, mert nonszensz amit végig kell csinálni vele, mert jó drágán sajnos nem lehet rá akármennyit írni, mert megsértődik és idő előtt tönkremegy.
Persze ez sem oldja meg a problémát, de egy biztos: ezzel az én kiadásaim és gondjaim lényegesen csökkennek!bluyoo - egy megoldást ezért látok: a profit mellett az üzleti korrektségre is nagyobb gondot kellene fordítani, azaz nem megszívatni kell az usert aki drágán megvásárolja a terméket, hanem megbecsülni!
-
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #7961 üzenetére
Nem, nem a világ. Csak mint mondtam, megcsömörlöttem a sok szarságtól, amit ráadásul drága pénzen vehetünk meg. Mondd már meg, hogyan engedhetik meg a gyártók, hogy ennyi szar, gyárilag hibás kártyát adjanak el? A válasz nem fog tetszeni senkinek: mert hülyék vagyunk, és megvesszük - sőt, sokan ebből sem okulnak, és legközelebb is megveszik! Ez az egyetlen ok, amiért ezt megcsinálhatják.
-
szasanyi
félisten
A lényeg ami próbáltam megvilágítani az, hogy GTX560-ti meg GTX560-Ti között (gyártó ide, meg OC oda) nincs akkora különbség, hogy napokat kelljen hezitálni, meg 100 tesztet elolvasni. A hűtés hatékonysága és zajszintje sztem fontosabb, és a legfontosabb a megbízható garancia. Ti. mindegy mit választasz, annyi a hibás kártya, hogy márkától, ártól függetlenül belenyúlhatsz - ezért meg kár 10k+ árat fizetni bármelyikért.
Persze csak akinek nem mind1 az ár, mert volt már olyan akinek mind1 mint mondtuk, csak a legdrágább volt szimpi. -
szasanyi
félisten
Ezzel mindenki így van, akinek nem volt problémája a VGA-jával. A gond, és ezzel együtt az elégedetlenség akkor kezdődik, ha ez nem így van. Az még nagyobb baj, hogy a szerencsének nagyobb része van a dolognak, mint a gondos kiválasztás, akár a gyártó akár ár tekintetében. Na, ez az igazi gáz...
-
szasanyi
félisten
válasz
lp640sv #7944 üzenetére
Lehet azért, mert a Gigabyte SoC kártyákkal volt a legtöbb baj (ki is adtak rev. 2.0 változatot ha jól emlékszem). Ha jó helyről veszed és megbízható garancia lesz mellé, ilyen áron én bevállalnám.
GTX480-at nem éri meg ~70k-ért megvenni, mert "régi" konstrukció, kevésbé optimalizált és bár elég erős, baromi sokat fogyaszt és melegszik mint állat.
Az MSi jó gyártó, ez is a kártya is jó de... drága, és ezzel is előfordult gyári hibás ahogy minden más gyártónál, így itt sem lehetsz benne biztos, hogy drága pénzen tutit veszel.
Szerintem a jó választás: a legolcsóbb, amihez megbízható, papíros garancia jár. hidd el, hogy itt csak okoskodni lehet, okosnak lenni nem. -
szasanyi
félisten
Én sem tudhatom, és valszeg nem is az lesz a hibás. De 0-nál nagyobb esélye van, így mindenképpen érdemes megnézni, és ha jó - a rendszerrel és egyéb szoftverkörnyezettel együtt -, akkor nyugodtan viheted gariztatni. Sőt, el is mondhatod, hogy ezeket mind kizártad azzal, hogy megnézted, letesztelted.
-
szasanyi
félisten
válasz
Prison85 #7937 üzenetére
Az éves bevételt, a profitot ellenőrzik leginkább (de nem csak ők), annak meg eleget tettek egy kártyára vetítve is, mert azt eladták neked! Ez leginkább a lényeg, és leszarják jók-e, lesz-e problémád vele. Legfeljebb kicserélik, de az lehet (statisztikailag) máshova számít, vagy nem tudom...
Tisztában vagyok vele, hogy bosszantó mert én is jártam már hasonlóan de ne gondold, hogy más gyártó termékével tutira nem nyúlhatsz mellé.Ezért van a garancia, mást nem tehetsz (te sem, más sem). Ez szvsz szégyen - sőt siralmas -, hogy a neves gyártók is simán eladnak méregdrágán hibás, nem működő - ahogy te fogalmaztál ellenőrizetlen - termékeket.
Ezzel megköszönve a beléjük fektetett bizalmat, és a pénzedet. -
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #7855 üzenetére
Azt kell mondjam, én azért látok köztes alternatívát és egyre inkább úgy néz ki (minden hazai körülményt, hw - munka - stb. helyzetet értékelve), hogy az lesz az egyetlen értelmes választás. Mármint annak, akinek - ezért, vagy azért - nem számolatlanul áll a pénze, és van egy kis esze.
-
szasanyi
félisten
Köszi. Ezek összességében szvsz nem jó hírek, mert a sok alternatíva és technológia miatt nem lesz az jó az átlag gamernek, ha a 3 nagy cég három különböző megvalósítást fog alkalmazni.
Eleven82: Hát ez az... egyre inkább csak a szabad választás illúziója és a szopás van PC játékok terén. Ha az új generációs konzolok valóban jól sikerülnek akkor lehet, hogy nagyobb tért hódítanak mint eddig. Azt pedig tudjuk - ha tetszik ha nem -, a játékipar abból él nem a PC gamerekből, tahát annak látom a jövőben (is) nagyobb támogatottságát. És ha ezek a sz@rságok nem szűnnek meg, sőt az említettek miatt ugyanúgy megmarad, akkor nem a PC lesz a jó választás játékra. Persze tudom, a PC akkor is PC marad, és egyéb sajátosságai miatt sokaknak mégis jobb választás lesz, de ha ez így megy tovább egyre kevesebbeknek.
-
szasanyi
félisten
Asszem értem... de eszerint választani kell - vagy legalábbis célszerű lesz választani - a játékkínálat alapján, hogy PC és PC közül melyik vegye a gamer, mert későbbiekben így lesz a legkevesebb kompromisszum és probléma a játékok kapcsán. Ez kicsit hasonlóan ahhoz, ahogyan ez konzolok esetében is van.
Aztán az egy érdekes kérdés, hogy mikor jön el ez az idő? Mert ha ez bekövetkezik, és a várakozásoknak megfelelően működik, akkor úgy gondolom jobb lesz mint a mostani helyzet. De ha nem jól értelmezem javíts ki! -
szasanyi
félisten
Átlagos felhasználóként leginkább így lehet. A szomorú az - mint már mondtam -, hogy magyarázat kell, mert látványban mindez csak ritkán nyilvánvaló. Ezen túl további probléma, hogy a játékok nagy része vagy az NV vagy az AMD kártyáin fut jobban, ami szvsz nonszensz. Ez mikor szűnik már meg? Mert az ugye rendben van, hogy az X360 gamek nem futnak PS3 és fordítva. Na de a PC játékok között még mindig (akár jelentős) különbség van sebességben és/vagy látványban attól függően milyen VGA-n fut... vicc. Csak kár, hogy nem nevetséges, mert sok pénzt kell leszurkolni a pénztárnál egy-egy jobb hw-ért és játékért egyaránt. Mikorra várható vmiféle "áttörés" vagy egységesítés, hogy ez megszűnjön? Egyáltalán lesz ilyen?
-
szasanyi
félisten
Végigolvastam a párbeszédeket és megállapítottam, hogy - mint általában - higgadt, szakmai alapokra helyezve igyekszel válasz(oka)t adni, nem igazán vitatkozol inkább érvelsz. Ez nagyon jó dolog, és hát a téma szakértőjétől ezt el is várja az ember. A gondom csak az, hogy az általad használt technology nevű szemüvegen keresztül nézve mintha nem értenéd jó azt az egyébként egyszerű és sokak által érzékelt, megfogalmazott problémát amit ennek a rész-válaszodnak beszúrásával próbálok megvilágítani:
Az, hogy te mit érzel az egy dolog. A technológiailag megvalósítható valóság pedig a másik.
2012-re e kettő ugyan miért nem ugyanaz? Úgy is kérdezhetném, hogy még miért kell ezt egy szakembernek (meg)magyaráznia? Mert amit látunk - és amiért drága VGA-kat veszünk, cseréljük! - azaz a grafikai megvalósítás ezt nem támasztja alá - de legalábbis sokkal kevesebb esetben, mint nem. Amíg olyan problémák, hiányosságok vannak amiket már - a teljesség igénye nélkül - felsoroltak, és amíg a PC játékokkal olyan gondok vannak amilyenek (Rage pölö, de tisztában vagyok az okkal mert már azt is elmagyaráztad - csakhogy a magyarázattal tele a padlás, és már régen nem vigasz...), addig én nem érzem úgy, hogy egy 60k-s vagy még drágább VGA jó választás volt, csak mert te szakmai alapokra helyezett magyarázatoddal ezt támasztod alá. Nem tudom érthető voltam-e, és világos-e mi is ezzel a gondom... -
szasanyi
félisten
Necces, de nézd meg magad. Haverom Enermax 525 Modu82+ táppal próbált ilyet (az pedig egy kiváló jó táp) és neki az volt a tapasztalata, hogy zajosabb lett és jobban melegedett, valamint nem volt biztos benne, hogy hosszú távon is megfelelő lenne-e. Bár utóbbival nem sokat foglalkozott, mert csak tesztelések erejéig tett be 560-Ti kártyát.
-
szasanyi
félisten
válasz
traders #7777 üzenetére
Nem valószínű de nem is ez a lényeg hanem az elv. Nem így célszerű megközelíteni a VGA választás, mert így két eset a legvalószínűbb: sosem vesz VGA-t (mert mindíg van jobb), vagy mindíg a legjobbat, legdrágábbat veszi (azt éri meg legkevésbé).
A helyes megközelítés (általánosságban) az, hogy tudom milyen felbontásban lesz használva és ismert a többi komponens teljesítménye amik körülveszik (tehát azokhoz mérten is megfelelő teljesítménykategóriában érdemes gondolkodni) és az alapján a legjobb ár/teljesítmény értékű VGA-t érdemes választani. Azt megvenni pedig ott érdemes, ahol a teljes, hivatalos garancia mellett a legkedvezőbb áron elérhető.
Így már világos érthető mire céloztam? -
szasanyi
félisten
Több tényezőtől is függ (használt felbontás, a többi PC komponens, ár, stb.) de összességében nem igazán. Itt egy teszt, ahol a lényeg össze van hasonlítva. Itt láthatod, hogy a GTX570 az, ami annyival jobb, hogy érdemes legyen gondolkodni rajta - teljesítmény szempontból, mert ugye az ár az nem ugyanaz!
DE sztem most érdemes kivárni, hogyan alakulnak az új AMD kártyák árban (illetve a HD78xx teljesítményben is), valamint jön a Kepler (valszeg ott is - árban és teljesítményben - több alternatívával). A GTX470-nel kihúzod, és kevesebbet se nagyon fog érni, úgyhogy nincs ok kapkodi a cserével - szerintem. -
szasanyi
félisten
Amíg stabil marad. Ez egyedi, szinte nincs 2 egyforma kártya - persze közben érdemes ellenőrizni a hőfokokat, 80 foknál magasabb ne legyen teljes terheléssel és tuninggal sem.
Tuningra MSI Afterburner jó. -
szasanyi
félisten
válasz
JONAS77 #7735 üzenetére
Én nem ismerem azt a játékot, de mintha kevés lenne az FPS... elképzelhető, hogy VGA limit van amin a CPU órajelemelés nem segít. Persze érdemes kipróbálni, mert semmit sem vesztesz vele - de legalább megbizonyosodsz róla, hogy javul-e bármennyit is az FPS értéke. Az régi driver, szvsz mindenképp cseréld le a tegnap megjelent újabb, WHQ driverre.
-
szasanyi
félisten
Igen, szerintem most van az amikor nem érdemes kapkodni a VGA cserével. A piacon lévő "régi" kártyák nem olyan ócsók, az újak még csak egy része (AMD) jelent meg (NV nem is, és az is várós ugye) , de ezek még kimondottan drágák.
Azon kívűl a jelenlegi kártyád pár hónapig biztosan elég ahhoz, hogy játssz és kihúzd vele, és amit elbuktál az árán azt se így, sem úgy nem kapod már vissza. -
szasanyi
félisten
Igen is meg nem is... PhysX jó, látványos, de egy kezem is bőven elég, hogy megszámláljam hány van ami jó is. Sebességben kicsit jobb (szvsz jelentéktelen az átlagos különbség) csak, annyival többet is eszik. Az 570 az, hol már érezni fogod a különbséget, de az meg már más árkategória.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Mihamarabb tedd meg, de... én felhívnám közben az üzletet, és elmondanám mi a gond amire gyors választ, de főként megoldást várnék! Megkérdezném, hogy ők hogyan látják ezt és mit tanácsolnak a probléma megoldására (én tuti feljegyezném kivel beszéltem, és mit mondott!). Lehet, hogy az ismert okok miatt azt mondják, hogy ne húzd az időt és küldd vissza mihamarabb és cserélik is. Ha esetleg mégsem így lenne, akkor mondd el, hogy alapvető dolgok, körülmények ellenőrzésre és kizárásra kerültek, így nyilvánvalóvá vált, hogy a VGA gyári hibás, és mivel beleférsz az időne kéred a 72 órán belüli azonnali cserét - így szvsz nem nagyon tudják utólag megmagyarázni , hogy miért csúsztál le erről és esetleg miért nem cserélik azonnal.
-
szasanyi
félisten
Amit leírtál az jellemzően hw hiba, és jó páran beszámoltak már hasonlóról - elsősorban gyári tuningos kártyáknál -, így valszeg nem "gyógyul meg" ha az az ok. Az esetben nem marad más alternatíva mint a garanciális csere kérése, DE előtte én két dolgot mindenképpen megtennék:
- egyrészt ha nem volt tiszta telepítés (Win és driverek) a kártya behelyezése (cseréje) során, azt megcsinálnám, kizárva azzal bármilyen szoftveres problémát (ami kevésbé valószínű, de ugye gariztatás előtt normális júzer alapvető körülményeket ellenőriz és kézenfekvő problémákat kizár és nem pedig magából hülyét csinálva fölösleges utánajárást, várakozást generál)
- másrészt (ha még ezután is jelentkezik) letesztelném egy másik gépben isMost jut eszembe: tápból milyet használsz? Csak mert az is csinálhat galibát, és az adatlapodon nem szerepel.
-
szasanyi
félisten
válasz
dilipok #7649 üzenetére
Értem, és nem is arra gondoltam hanem inkább tapasztalatra. Ezek fontosak, mert ahol az egyik tök jó, a másik (több hangsáv és/vagy felirat miatt) meg nem.
katt777: én azt szeretem, ha vmi alapból jól működik ti. nincs türelmem böngészgetni és napokig állítgatni, próbálgatni a sok-sok beállítást - főleg, ha nem is tud magyarul az adott program. Így is jobb-e (MPC-HC vagy KMPlayer lejátszóknál) ha nem akarok ezekkel bajlódni?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Dehogyis van annyi!
Saját teszt, igaz régebbi driver és kicsit gyengébb CPU volt mellette.
-
szasanyi
félisten
Jól tetted. Különösen akkor nem mind1 milyen, és mennyi a garancia ha gond lenne vele. Írd már le a szoftverkörnyezetet, és töltsd ki az adatlapod konfig részét is - ezek is ismerni kell, hogy érdemben lehessen valami választ adni.
Egyébként a 3DMark11 a Vantage illetve a Heaven 2.0 jók - ezekkel nem lehet probléma normál esetben egy stabil rendszernél, csak FPS eredmény változhat konfigtól függően. Azon kívül a teszt során fellépő jelenség/rendellenesség részletei, esetleg a megjelenő (hiba)üzenet a teszt megszakadásakor/után is lényeges lehet, erre is térj ki. -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #7363 üzenetére
Az a gondom ezzel, hogy egyrészt messziről jött ember azt mond amit akar. Másrészt annyival nem olcsóbban, hogy megérje 2-3 év (papíros) garancia helyett 3-6 hónapos ígért garanciát választani. Persze ember függő, és ha azt vesszük alapul, hogy korrekten intézi a gart szükség esetben, szvsz akkor sem áll arányban a dolog.
Ráadásul látjuk, halljuk, hogy a mi drága az nem jelenti, hogy nem hibás, vagy nem lesz az! -
szasanyi
félisten
Ilyen feltételekkel semmit nem érdemes megvenni. Adja 35k-ért (kvázi féláron újat) és akkor esetleg érdemes megkockáztatni, mert nem veszthetsz többet mint amennyit nyerhetsz. Azonkívül meg itt az apróban is dívik, hogy vadiúj 3-6 hó garral... esetleg zacskóba, doboz és kiegek nélkül. Ez mi? Most akkor új, vagy nem? Garanciás a cucc vagy nem?!
Én inkább várnék, neked is azt javaslom - aztán majd te el döntöd milyen a kockázatvállalási hajlandóságod. -
szasanyi
félisten
válasz
dilipok #7219 üzenetére
Az a gond, hogy ezt te hiába mondod. Ha drágult úgysem adják oda olcsóbban, mert 1 forintról sem hajlandóak lemondani a nyereségből sem, nem még bukni egy terméken. Ennél sokkal nagyobb gond az, hogy korábban és olcsóbban beszerzett termék(ek) esetén is csak nagyobb profittal és emelt áron adják el akkor is, ha ilyen esetben csak mondva csinált ürügy pölö az árfolyam ingadozás a magasabb árhoz.
-
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #7135 üzenetére
Ha az 560 460 lenne, miért adtak volna ki új kártyát? - sztem erre te is tudod a választ. Szimplán önös érdekből, némileg átvágásos marketing fogásként amire mindkét oldalon van jóné hány példa, ami kábé 99%-ban egyezik az általag felvetettel: 8800GT vs. 9600GT, HD5770 vs. HD6770, stb. Van, hogy a két - másképpen nevezett- GPU 100%-ban megegyezik, és előfordul amikor bvan ugyan eltérés, de az gyakorlati szempontból jelentéktelen. De mondom, én biztosra veszem, hogy ezt te ugyanolyan jól tudod.
-
szasanyi
félisten
Jó kis vita folyik, csak épp a lényegét nem látom.
De biztos bennem van a hiba...
-
szasanyi
félisten
Hát ha a fogyasztás és az ár/teljesítmény arány - kvázi a pénz - nem számít akkor igazad van. Egyébként nem, de arra azért kíváncsi lennék, hogy mi alapján lett éppen GTX560-Ti a kiválasztott?
Csak azért, mert ha éppen azt nem értékeled és használod amivel több, jobb - vagy úgy is mondhatom más, hogy ebből ne legyen vita - mint egy HD6870.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dr. Gabo #7100 üzenetére
Az elmúlt 20 évben ilyen nem fordult elö, hogy az OC-zott rendszerem tönkre ment volna. - 20 év? A Pentium I. - ami nem volt alkalmas túlhajtásra - elsőként 1993. március 22-én került forgalomba, és nem Mo-on.
Értem én, hogy überelni akarsz, de ne nevetséges módon tedd.
-
szasanyi
félisten
Igen, de ebbe nem mennék bele. Bár nincs hiteles, és megfelelő infó ahhoz, hogy eldöntsem, de mint mezei felhasználónak én szememben az AMD ugyanolyan hibás mint az NV és vica versa. Én nem látom, hogy egyik a másika azért inzultálná, hogy ez és még egyéb sok sz@rság ami a különbözőség miatt van, megszűnjön de legalább is csökkenjen.
Az igazat megvallva már elegem van ebből, a folyamatos és mind nagyobb kiadásból így én most éppen downgrade-t hajtok végre, és játékra elsősorban PS3 marad, azzal legalább nincs szívás meg sz@rakodás. -
szasanyi
félisten
válasz
katt777 #7037 üzenetére
Nekem is kissé olyan HD2900XT fílingem volt... technikai paraméterek, meg innováció az van, de ezek alapján az über teljesítmény még sehol. Persze nem arról van szó, hogy rossz, csak ugye a legújabb és legdrágább1 GPU-s kártya, és ennek megfelelően én többre számítottam - persze PhysXnélkül, de ez nyilvánvaló volt. Nekem látatlanban is az volt a véleményem, hogy aki ilyenre benevez a Kepler megjelenése és teljestményteszje előtt, az finom szólva is meggondolatlan. És még ott van az, amire a 2900XT-vel kapcsolatosan céloztam: mennyivel lesz majd jobb az új driverrel? Mert annál is kábé máig sem készült el csoda driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó! Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther - Garancia 2026.06
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged