- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Apple asztali gépek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rypejakten #10085 üzenetére
Ha a DC2-es hűtésre gondolsz, akkor szvsz az a legjobb!
-
Sonja
nagyúr
válasz
ephinephrine #9988 üzenetére
Egyértelműen garanciális probléma kell legyen! Ha van még rá, akkor gariztasd.
Jé, te is gyöngyösi vagy?!
-
Sonja
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #9945 üzenetére
Na igen. Sajnos egyre több helyen olvasom ezt, és nem csak 560-ről, hanem 660-ról is.
Érdekes, de a többi márkától kevésbé olvasok ilyenről.
Érdekes módon az anno sokat szidott Inno3D hűtése a 7600GT-n (saját hűtés, nem referencia), azóta is teszi a dolgát a másik gépemben.
-
Sonja
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #9940 üzenetére
A Giga egy nagy rakás...
Most van másodszor gariban a gártyám a hulladék hűtése miatt.
Kíváncsi leszek, most cserélik-e vagy megint csak "javítják"?!
A következő kártyám nekem is Asus DCII!
-
Sonja
nagyúr
válasz
dilipok #9915 üzenetére
A DVI csatin "kiengedi" a hangot, de ehhez szükség lesz egy speciális DVI-HDMI átalakítóra. Itt van erről írva AMD-nél.
To use the 8-channel LPCM output simply configure your media player to decode all audio streams and output them as 8-channel audio. HDMI output is possible courtesy of a DVI-to-HDMI adapter bundled with the card; AMD sends audio data over the DVI interface which is then sent over HDMI using the adapter.
-
Sonja
nagyúr
Lefuttattam már az új 3DMark-ot, íme az eredményem!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Nyuszo01 #9870 üzenetére
Ha visszaolvasol, pontosan így jártam én is!
Garanciális probléma, nekem is cserélték.
Nyugodtan vidd vissza oda, ahol vetted, mert ezt garanciában cserélni kell! Kérdés, hogy ez a csereventi majd meddig fog tartani, mert már megint kezd nekem hangosodni az egyik rajta.
-
Sonja
nagyúr
Végre meglett az új gép (3770 + 16GB), és bizony nem kicsit gyorsultak a játékok FullHD-ben!
Eddig pl. a Borderlands 2 néha 24fps-re is lement, de sok helyen 30 fps volt, amire mindig lement, pedig eléggé lebutítottam. Most már 60-62 fps között ugrál csak.
Úgy gondolom, hogy megérte a váltást.
-
Sonja
nagyúr
válasz
biacsia #9743 üzenetére
Amint látod, nem 1-2 évre veszem, szóval jó lesz nekem a 3770.
Később nagyobb videókártya is bele fog menni. Amikor a Q9300-at vettem, akkor is le akartak beszélni róla, hogy nem kell a 4 mag, stb. Nem szoktam ilyenekre hallgatni, mert bizony nagyon jól döntöttem annak idején, hogy a 4 magosat vettem.
Az a 20e HUF nem pénz 4 évre elosztva, hidd el nekem. Már megtapasztaltam ezt 2008-ban. Simán megérte azt a pénzt ez a mostani configom is.
(#9745) Henker2: Igen, elég magasra.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Henker2 #9740 üzenetére
Baromi sokba.
Olyan 150-160eHUF, de mindig 4 évre veszek, szóval muszáj ennyit rááldoznom. Ez a Q9300 is 150eHUF-ba fájt 2008-ban.
Ez lesz egyébként:
ASUS P8Z77-V
Intel Core i7-3770 (4,1GHz-en járatom majd)
16GB DDR3-1600MHz Corsair Vengeance LP (2x8GB-os Kit)
Alpenföhn Brocken CPU hűtőEbbe nem számoltam bele, a mostani config árát, amit le kellene számolnom belőle. Viszont ez csak olyan 35eHUF lenne. Több, mint a semmi, ez tény. Csak ahhoz ugye el is kellene adom.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Henker2 #9735 üzenetére
Én Q9300 @ 3GHz-en használok, de bizony nagyon kevés, pedig FullHD-ban használom. Volt itt haver gépe, ami egy 2500K alapon, de jóval gyorsabb lett minden játék, pedig ugye csak a proci változott. Váltok is platformot (i7-3770 lesz), elvégre csak elmúlt már 4 éves szegénykém.
Viszont szépen kiszolgált, az tény.
-
Sonja
nagyúr
Én most azt vettem észre, hogy frissítették a BIOS-t is F13-ra az F11-ről, és bizony melegebb és hangosabb lett a kártya!
Eddig max. 65 fokig ment fel, de most pl. AC3 alatt 74 fokra is felment!
Fura egy kissé ez nekem. Fenének frissítették a BIOS-t rajta.
-
Sonja
nagyúr
Na végre, visszakaptam a kártyám. Cserélték rajta a 2 ventit, végre megint kussban van!
Persze közben a hátsó házventim is bedöglött, így cserélhettem azt is (egy AC F12 Pro ventire).
Végre csend honol. Kérdés, hogy meddig?!
-
Sonja
nagyúr
Ma volt 3 hete, hogy leadtam gariba a Gigabyte kártyámat, de még mindig nincs semmi.
Jó gyorsak a nagykerek.
-
Sonja
nagyúr
A Gigabyte kártyámon a Windforce hűtés elkezdett kerepelni, de rendesen.
Szerintetek ilyenért cserélnék garanciában a kártyát, vagy ne is próbálkozzak?
Baromi zavaró ám ez így.
-
Sonja
nagyúr
"A PhysX hatásait inkább hagyjuk..részemről nem szempont, csak csicsa. Sokkal jobban örülnék, ha azt jelentené, amit elvárnék az elnevezéstől, hogy élethűbb fizikát kapjunk..mert manapság is ott tartunk, hogy talaj felett lebegő és/vagy tárgyakba belógó, bénán ütköző -robbanó csilivili pixelhalmazokat látunk."
Ezzel pontosan így vagyok én is!
Ezért nem is használom, hiába van NV kártyám. Felesleges.
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6036 üzenetére
Nálam ez sem használt ugyebár.
-
Sonja
nagyúr
Feltettem még tegnap este a bétát, de semmit nem ért.
High beállítás mellett a fentebbi képen látható helyen 30-33fps. Nagyon kevés.
De csak itt, a városban. Viszont, ha picit elfordulok, akkor már 45-50 között lesz az fps.
Ritka szarul van optimalizálva, vagy nem tudom.
Nem az igazi így játszani, dehát ez van. High alá már csak nem megyek.
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
-
Sonja
nagyúr
Játszik itt valaki a Skyrim-mel FullHD-ban?
Nálam Ultra beállításon, de AA kikapcsolva és 16xAF-re állítva bizony 20fps a városban, vagy még néha alatta kicsit.
1GB VRAM elég neki, mert 850MiB-nál többet nem eszik. Most a legutóbbi 285.62-es WHQL drivert használom. Segítene annyit az új béta driver (285.79), hogy legalább a minimum 30fps meglegyen? Próbálta valaki? Köszi!
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5592 üzenetére
Na, minden ultra/bekapcsolva, kivéve az AA, és tényleg jól megy 50-60 fps átlagban!
Mondjuk így is épp, hogy elég az 1GB VRAM, mert 999MB-ot ír ki max.
Köszi!
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5589 üzenetére
Gondolod?
Csak AA és HBAO nélkül nem valami hűde szép.
(#5590) Bulitt: Persze, a 285.62 WHQL van fent!
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5586 üzenetére
Nem, az benne van. Igen, el szokott fogyni, olyankor meg lemegy 1-2fps-re is!
Akkor lesz egész elfogadható, ha az AA és a HBAO-t is kikapcsolom. Akkor átlag 50 fps, a min meg 30.
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5582 üzenetére
Nálam sajna minden maxon befigyel 20 fps is FullHD-ben.
Kevés ide a procim.
-
Sonja
nagyúr
válasz
salytmasztor #5575 üzenetére
Sárpac-nak van!
-
Sonja
nagyúr
Egész jól mennek a játékok így FullHD felbontásban is!
Jó, van aminél visszább kell vennem a 16xOGSSAA szűrőből, de az más.
Szóval, eddig meg vagyok elégedve!
-
Sonja
nagyúr
Megjött a jó kis Dell monitorom.
Még csak egyetlen egy játékot próbáltam ki, mégpedig a Team Fortress 2-t, mert 90%-ban ezzel játszok. Megdöbbentem! 20fps-el nőtt a min. FPS a játékban!
Minden változatlan, csak ugye a felbontás lett 1920x1080 az eddigi 1360x768 helyett. Ez hogy lehet?
CPU limites voltam és ezért?
-
Sonja
nagyúr
Én most leméregettem pár játékot a mostani 1360x768-as használt felbontásban, és majd összevetem a FullHD-s eredményekkel. Tehát minden változatlan lesz, csak a felbontás nől majd meg.
Kíváncsi vagyok.
-
Sonja
nagyúr
Használja itt valaki a 560 Ti-t FullHD-ben?
Monitort szeretnék vásárolni 1-2 hónapon belül (tehát még az idén), és egy FullHD-s Dell U2312HM monitort néztem ki. Jó lenne, ha azért még játszani is tudnék rajta.
-
Sonja
nagyúr
Kijött a BF3-hoz (is) való driver, a 285.38 BETA!
Downloads:
Win7/Vista 32bit
Win7/Vista 64bit
Win Xp 32bit
Win Xp 64bitNotebook Win7/Vista 32bit
Notebook Win7/Vista 64bitNew in Release 285.38
- Increases performance in Battlefield 3 by up to 38%i.
- Improves overall stability and image quality in Battlefield 3.
- Added or updated SLI profiles for Battlefield 3, Dead Island, Diablo III, Dragon Age 2, Need for Speed: The Run, and Saints Row: The Third.
- Fixed a performance regression in 285.27 beta running Crysis 2 (DirectX 9).Read more about R285 drivers on GeForce.com.
Other Details
- Supports GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200, 300, 400, and 500-series desktop GPUs as well as ION desktop GPUs.
- Installs PhysX System Software to version 9.11.06.21.
- Installs HD Audio driver to version 1.2.24.0.
- Supports OpenGL 4.2 for GeForce 400 series and 500 series GPUs and OpenGL 3.3 for GeForce 8-series and later GPUs.
- Supports multiple languages and APIs for GPU computing: CUDA C, CUDA C++, CUDA Fortran, OpenCL, DirectCompute, and Microsoft C++ AMP.
- Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel and AMD motherboards.
- Supports GPU overclocking and temperature monitoring by installing NVIDIA System Tools software.
- Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.i - Performance measured vs. GeForce 285.27 driver on GeForce GTX 570 at 2650x1600 (DX11).
-
Sonja
nagyúr
A #2706-os hozzászólásomban említettem egy akadásos problémát. No, ez az új 270.61-es WHQL-es driver-el megszünt!
Végre!
El is halasztom a Win reinstallt, mert lusta vagyok!
Szerk.: Érdkes módon Shift 2-ben a 270.51-es bétával 40% volt max. a GPU kihasználtság, ami most a WQHL driverrel felment 55-60%-ra!
Beállítások maradtak, csak a driver cserélődött és mégis!
-
Sonja
nagyúr
Éngem csak az átalakító idegel fel, mert nem fér el, azaz nem tudom bedugni (
).
Elég hülye megoldás.
Végülis mindegy, mert eddig is egy DVI-HDMI kábelt használtam, csak gondoltam, hogy lecserélem egy HDMI-HDMI kábelre. Nem nyert.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Akartam már kérdezni, hogy az mitől van, hogy ha pl. elindítok a Youtube-on egy videót, akkor van mikor néha megakad egy-egy pillanatra.
Ha kilépek és elindítom újból a Chrome-ot, akkor pl. jó, de össze vissza csinálja ezt. Ez játékokban is megmutatkozik, mert néha ott is van ilyen, hogy egy pillanatra megakad a játék. Elég zavaró, de rendszertelen. A memóriából nem fogy ki, mert olyan 600MiB VRAM-et, amit használ a játékban és mégis.
Ha kijön a végleges WHQL driver, akkor úgyis újrateszem a Win 7-et (na nem ezért), immár SP1-el, de azért érdekelne ez a jelenség hogy mitől van, illetve mi rá a megoldás!
-
Sonja
nagyúr
Próbálta valaki a Shift 2-t a 270.51-es béta driverrel?
Állítólag gyorsabb lett tőle! Igaz, 8800GTS 512MB kártyával nézték. Idéznék:
"these drivers are good for me.
Shift 2 Unleashed with the old drivers (everything on max settings, no AA, 1080p) obtained 25-30 fps and 45-50% gpu usage, now 40-45 fps and 95-99% gpu usage !" -
Sonja
nagyúr
Ma jött ki egy beta driver, ami igen csak jónak néz ki!
Mostantól lesz benne egy új feature is!
With this release, NVIDIA also introduced an automatic driver update feature.
GeForce GTX 560 Ti:
Up to 461% in Dragon Age 2 (SLI 1920x1200 8xAA/16xAF, Very High)
Up to 241% in Dragon Age 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Very High)
Up to 19% in Just Cause 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 13% in Just Cause 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 6% in Far Cry 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Max settings)
Up to 5% in Call of Duty: Black Ops (1920x1200 noAA/AF, Jungle Map)
Up to 5% in H.A.W.X. 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Max settings)
Up to 4% in Call of Duty: Black Ops (SLI 2560x1600 4xAA/16xAF, Jungle Map)
Up to 4% in Civilization V (1920x1200 noAA/AF, Max settings)
Up to 4% in Left 4 Dead 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Outdoor)
Up to 4% in Metro 2033 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, PhysX on) -
Sonja
nagyúr
Persze, ez lenne a legjobb!
(#2300) mixi80: Nvidia fórumon se tudják, hogy miért van, de cserélik a kártyákat gariba, mert azt írják, hogy szerintük ezek hibás kártyák. A fene se tudja, hogy tényleg így van-e?! Minden esetre előfordul ez MSI, Gigabyte, EVGA meg Gainward kártyákkal is.
-
Sonja
nagyúr
Elképzelhető, hogy a beta driver-től nem indul a Just Cause 2?
Semmi nem változott, csak a kártya + a driver és nem indul el.
Semmi hibát nem ír, de feljön a Steam indítási ablak, majd eltünik és kész. Az exe nem marad a memóriában és semmi üzenet nincs.
Ja, és ez a játék se indul el, ha az IE9 telepítve van ugyan úgy, ahogy a GTA4 sem. Leszedtem tehát az IE9-et, így a GTA4 elindult, de a JC2 nem.
-
Sonja
nagyúr
Ez az! Dragon Age 2 1360x768-ban, 4xAA+16xAF, Very High, DX11 + High Resolution Pack feltéve és kiválasztva tökéletesen, akadásmentesen fut!
-
Sonja
nagyúr
Eddig csak Team Fortress 2-vel játszottam, szóval nem volt időm tesztelgetni.
Azért most lefuttattam egy Heaven Benchmark 2.5 tesztet 1280x720; fullsrc; dx11; shaders -high; tessellation -extreme; 16xaf; 8xaa beállításokkal másik fórum számára, hogy bekerüljek a listába.
Eredmény!
-
Sonja
nagyúr
nVidia oldaláról + moddol INF.
Küldtem a mai nap privit, válaszolj már majd légy oly kedves!
-
Sonja
nagyúr
No, már GTX 560 alól írok.
Ilyen alapon:
Baromi halk! Halkabb, mint a 9600GT-n lévő Accelero S2 + Turbo modul 7V-on!
Tesztek nemsokára, de előtte kaja, mert nagyon éhes vagyok.Szerk.: Ja, F11-es BIOS van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Opel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest