Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Gondolom az kimaradt, hogy legalább két hírt írtam a GSOD hibáról.
Mi az a három negatívum? Mert én egyet sem látok.
Figy, én erről a hozzászólásról beszéltem, amire először reagáltam, nem másról. Ebben csak az nV-vel kapcsolatban sorolsz fel negatívumokat (két rosszul sikerült drivert, és az MS WHQL minőségi kérdést), az AMD-nél semmit. Ezzel azt sejteted, mintha az AMD drivereivel minden rendben lenne. Holott nincs. Nyilván ezért szólt az utolsó 2 catalyst (vagy az utolsó háromból kettő?) szinte kizárólag a javításról, ahol az általam fentebb linkelt cikkekben benne is van.
De inkább hagyjuk a témát: főleg így, hogy mintha szándékosan félreértenéd amit írok. -
Egon
nagyúr
Nem kicsit sarkítva fogalmazol: a gyűlölet szó igen erős jelen helyzetben...
A gond nálad az egyoldalú tájékoztatás: ahogy írtam, az AMD driverekkel kapcsolatban is (legalább) ugyanannyi problémát le lehetett volna írni (pl. GSOD-t is driverből javították, úgyhogy nálam az is ide tartozik, akárhogy csűröd-csavarod).
Az előző hozzászólásod remek példa: nV-nél felsoroltál 3 negatívumot, a másik oldalról egyet sem. Az nem a "tények mellett állás", ha az egyik oldalról megírsz minden gondot (köztük olyat is, ami az átlagfelhasználónak nem gond, és nem is érdekli), míg a másik oldal problémáiról hallgatsz mint végtermék a fűben.
Persze az is lehet, hogy sokan (köztük madgie meg én, hogy csak az elmúlt 5 percben hozzászólókat említsem) puszta mazochizmusból váltottak Ati kártyáról nV-re: otthagytuk a tutit a sz*rért, ejnye...Csak azt nem tudom, hogy ezt miért nem így látjuk?
-
Egon
nagyúr
Az NV oldalon most több a panasz.
Érdekes, nekem úgy tűnik, hogy pl. a BF3 topicban mintha más lenne a helyzet (valaki írta is, hogy az a topic átalakult Catalyst topiccá...
). No meg egy másik fórumon, a Rage-el kapcsolatban is kicsit máshogy láttam a szívás-arányokat. Egy kicsit elhamarkodottnak érzem ezt a kijelentést.
De ha az átlagot nézzük, leszámítva a sajnos rosszul sikerült GeForce 285-öt (meg helyenként a 280-at), akkor kiváló mindkét csapat munkája.
Hát persze hogy nem Ati oldalról említesz negatív példákat, nyilván ott minden (kvázi) tökéletes volt. Ennek meg ennek a hírnek is nyilván véletlenül az a címe, ami...
Jah, meg a GSOD nyilván rossz példa lett volna...
Ugye az NV is képes erre, csak formálisan nem kapják meg, de a stabilitásban ugyanúgy 100%-ra végeznek. A teljes eredményen a képminőség ront, de azt tudjuk, hogy szándékos különbségből ered, és ezt az MS is elfogadja.
Ezt már annyiszor elszajkóztad, hogy lassan elalszik, aki olvassa. Fájlban ki van rakva, és CTRL+C, CTRL+V? Sajnos az átlagfelhasználót ez nem hatja meg: inkább az érdekli, hogy az adott játékban milyen problémákkal (fagyásokkal, textúrahibákkal, és még sorolhatnám) találkozik.
Summa summarum: ismét nem hazudtoltad meg a rossz híred...
-
Egon
nagyúr
Ez a négy kártya alapvetően 2 különböző chippel szerelt verziót jelöl: a GTX 560 Ti az erősebb, ettől picit gyengébb a "sima" GTX 560. Itt le van írva a különbség
Az OC, illetve a TOP verziók pedig a gyárilag tuningolt, emelt órajelú variánsok. -
Egon
nagyúr
válasz
szasanyi #5608 üzenetére
Remélhetőleg egy patch javít majd a dolgon, illetve a következő nV-driver is tartalmazhat (további) optimalizációt.
Ezen túlmenően, azt hiszem 1-2 kevéssé látványos, ellenben meglehetősen gépzabáló effekt kikapcsolásával, simán játszható fullHD-ban ezen a kártyán (legalábbis a játék topicja szerint). -
Egon
nagyúr
Nekem ilyen van. Idle (nem terhelve, pl. netezés, szövegszerkesztés stb. alatt) rendkívül halk a ventije, viszont ha játszom, másodpercek alatt felhangosodik. Kb. 40%-os fordulatszámon még halk a két venti, felette hangos. Érdemes MSI Afterburner-rel belőni a fordulatszámot (ha kellően jól szellőzik a házad).
Hozzáteszem, nekem hangszigetelt a házam, ami sajnos a hőt is nagymértékben benntartja, így jobban melegszenek a komponensek, mint egy átlag házban. -
Egon
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5376 üzenetére
Pontosan annyira vagy komolytalan/nevetséges, mint a többi ájemdé-fan: hiába, frusztráló lehet a loldozer szereplése...
Jah, hogy te abból a három kártyából indulsz ki, ami neked volt, az más. Az nyilván statisztikailag reprezentatív, meg minden. Gondolom Asus kártyát még csak képen láttál, és jólesik fikázni. Nincs több kérdésem...
-
Egon
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5372 üzenetére
a gainward palit-tól nagyságrendekkel kevesebb a probléma mint pl asus giga kariknál!
Érdekelne, hogy mire is alapozod ezt a meglehetősen sommás kijelentést, legalábbis ami az Asus kártyákat illeti...
A Giga kártyáinak problémái (560Ti) közismertek; viszont ez egyetlen típus, a Palit pedig sosem a minőségi kártyáiról volt híres (talán keress rá a ph-n, és meglátod).
Elöljáróban tisztázzunk két dolgot:
1. linkeket kérek, nem hadovát;
2. A "nagyságrendekkel" szó jelen esetben azt jelentené, hogy mondjuk 1-2 hibás Palit/GW kártyára, legalább 100 db hibás Asus/GB kártya esik...Hajrá!
-
Egon
nagyúr
válasz
GrooveHero #5324 üzenetére
LOL. 800*600-as felbontáson igen, olyan 10 GHz-re kéne húznod hozzá (bár lehet hogy elég lenne 8 GHz is...
). FullHD-ban nem hiszem.
-
Egon
nagyúr
Ebben a felbontásban az esetek 95%-ában vga-limit szokott bekövetkezni, pláne egy 560Ti esetében, ami nem felsőkategóriás vga, hanem max. a középkategória teteje. Van 1-2 prociintenzív játék, de azok általában felbontástól függetlenül igénylik a bika CPU-t, és inkább a magok számára háklisak (mivel 4 db fizikai magod van, ott is jó vagy).
Szerintem nyugodtan veheted. Ha egy 570-ről, vagy inkább 580-ról lenne szó, már lehetne azon agyalni, hogy néhány esetben (nagy ritkán) előfordulhat olyan, hogy nem hajtja ki a CPU a vga-t - itt szerintem nem kell ilyesmitől tartanod.
Egyébiránt van olyan ph-s teszt, ahol processzorokat párosítanak videokártyákkal, esetleg nézd meg azt is (bár nem tudom mennyire vannak benne modern vga-k). -
Egon
nagyúr
Nekem egy Dell U2410-re van kötve az 560Ti-m, és még nem találkoztam olyan játékkal, ami ne futott volna jól fullHD-ban (sőt, ha lehet, nem 1920*1080-ban, hanem 1920*1200-ban játszom, mivel ez utóbbi a monitor natív felbontása; az is pár pixel plusz...
).
Most perpill. a Dead Island-ot nyomom leggyakrabban. -
Egon
nagyúr
válasz
cyber86 #5196 üzenetére
Nekem is csinálta már párszor, és mindig böngészés alatt. Kísértetiesen hasonló a konfigunk; még az is elképzelhető, hogy valami kompatibilitási probléma lesz. Lehet hogy az alaplapi bios frissítése fogja megoldani a problémát.
Még egy tippem van: lehet hogy hülyeség, és még nem merem 100%-ra kijelenteni, hogy igazam van, de azóta nem jelentkezett a probléma, hogy a wireless billentyűzet-egér kombóm vevőegységét, messzebb raktam a monitorkábeltől... -
Egon
nagyúr
válasz
peetmaster #4824 üzenetére
Ritkán az is bejátszik, hogy csak netezek, villan egyet a kép, aztán kiírja a jobb alsó sarokban, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, aztán helyreállt.
Ilyen már nekem is volt egyszer...
Lehet hogy meghal a kártyám?
-
-
Egon
nagyúr
Az nem ugyanaz.
Régen a házigazdák is "leereszkedtek" a pórnép közé...Az első hivatalos ph-tali - tudtommal - Mohácson volt (Bobmaster szervezte); azon ott volt Parci és Karib is. Nem sokra rá volt szakmai ph-tali is (Vácott, egy panzióban került megrendezésre), ami azért lett kuriózum, mert egyrészt két napos (!) volt, másrészt előadások, hardverbemutatók tették emlékezetessé (Bobmaster többek között egy 5.1-es hangfalszettet és egy akkoriban még nem túl elterjedt mini-PC-t hozott; a pécsi hűtős-különítmény (Andorpapáék) természetesen hűtőkkel készült, Emvy pedig az (akkor) új Intel procikról tartott egy Powerpoint-os bemutatóval alátámasztott előadást (ha jól emlékszem, a Hyperthreading-ról szólt).
-
Egon
nagyúr
válasz
katt777 #4303 üzenetére
Az a gond, hogy ami nálad jó, az nem biztos hogy jó nálam...
Teszteltem picit a kártyát tegnap. Túl sok időm/kedvem nem volt foglalkozni vele, így csak annyit tettem, hogy elindítottam a 3DMark Vantage-t és előtte/utána megnéztem GPU-Z-vel a kártya hőfokát, valamint a venti fordulatszámát.A konfigom egy Fractal Design Define R3-as házban van, csak két lassú, 800 RPM-es házszellőztető ventivel használva (elöl alul, és hátul fent). A gyári hangszigetelés és a nem túl jó szellőzés kombója eredményeképp valszeg meleg van a kuckóban. Mindehhez hozzájárul az is, hogy egy 10. emeleti panellakásban lakunk.
A kártya hűtése idle állapotban cca. 1450 RPM-en pörög. A teszt alatt ez az érték nagyon gyorsan felment (pontos számra nem emlékszem, inkább a százalékos értéket figyeltem, ami 50% körül mozgott maximum, egy 5 perces teszt után), ráadásul a kártya hőmérséklete is 65 fok körül alakult.
Az biztos, hogy 40% fölött már túl hangos a hűtés, olyan 36-37% a max. ami még nem hallatszik ki a házból. A kérdés az, hogy egyrészt mi az a hőfok, ami még nem káros hosszú távon a kártyának, másrészt a gyári hűtőt használva, mekkora fordulatszámmal tudom optimális hőfokon tartani a kártyát( (ezt nyilván le kell tesztelnem).
Nem tartom kizártnak, hogy nálam kelleni fog valami extra hűtő a kártyára, de elkeserítő, hogy milyen árak vannak...
-
Egon
nagyúr
Egy Asus kártyával beléptem én is a klubba: [link].
A hűtése tényleg nagyon halk - ha csak netezek...
Elindítottam próbaképpen a 3DMark Vantage-t, és sajnos egyből megjött a hangja. Akit zavar a zaj (és egyébként csendes gépe van), annak javaslom valamely alternatív hűté beszerzését és felszerelését.
-
Egon
nagyúr
válasz
Locutus #4143 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, mennyi az a "számtalan" játék...
30, 40 db? Ha ennél több, akkor mennyi időt játszottál 1-1 játékkal?
Mennyi játék jelenik meg évente PC-re?Simán lehet, hogy nálad kimaradtak olyanok, amelyek a problémás kategóriába tartoznak...
Ami engem illet, csak egy konkrét gyakorlati példa: 9700 Pro-val végigjátszhatatlan volt anno a Silent Storm nevű játék, mivel fix helyen fagyott, bármit csináltam. Ezt már számtalan helyen, számtalanszor leírtam, de még senki nem cáfolta meg. Jó eséllyel azért, mert ez a program annyira rétegjáték volt, hogy kevesen játszottak vele, még kevesebben tolták végig (a hiba a játék második felében, emlékeim szerint legalább 10 óra tiszta játékidő után jelentkezett); ráadásul gondolom zömében nV kártyájuk lehetett.
Most mondjam azt, hogy nekem kb. sosem volt gondom nV-driverrel (leszámítva a kezdetek kezdetét, a Riva128-at)? Mondhatnám, mert nagyjából-egészéből igaz lenne (ami hirtelen beugrik vga-hoz köthető probléma az elmúlt 5 év játékaiból, arról kiderült, hogy hardveres eredetű gond volt, amikor lepotyogtak a ramsünik a 6800 Ultrámról). Ugyanakkor az én véleményem messze nem szignifikáns a témában, mivel meglehetősen kevés játékkal játszottam az utóbbi években (pl. az utóbbi évek fps terméséből összesen tán ha 2-3 példánnyal találkoztam, ráadásul azokkal sem töltöttem sok időt).
Jah, és én sem cserélgetem orrba-szájba a kártyákat (sztem a többségre nem jellemző, hogy hetente másik vga-t használna...): minimum 1.5-2 évre veszek kártyát (a mostani idestova 3.5 éves). -
Egon
nagyúr
válasz
Locutus #4112 üzenetére
Chipset driver, adott játék patchelésének hiánya, inkompatibilitás, stb. Soroljam?
Érdemes ezzel kapcsolatban meglátogatni a mikrolag-gel foglalkozó topicot. Ott pl. Abu arra jutott, hogy a lapok energiagazdálkodás-funkciója (is) okozhat zavarokat. Nem minden a vga-driveren múlik...
De ez itt erősen off, úgyhogy tényleg abbafejezem. -
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
File not found. dob a linkre
Akkor jelen esetben user error esete áll fenn...
Letöltöttem próbaképpen. Ez egy 524.928 bájtos .rar fájl, amiben egy 578.628 bájtos .exe állomány található. A másik (nem Ti kártyákhoz való, az Asus oldalán direkt linkkel rendelkező, májusi) bios ennél kisebb, 423 kB-os.Szerk.: Így menni fog
-
Egon
nagyúr
válasz
Gabesz144 #3988 üzenetére
Asus ENGTX560 DCII TOP. 925 MHz. To bios version 70.24.18.00.AS06
Asus ENGTX560 DCII OC. 850 MHz. To bios version 70.24.18.00.AS07
Bios update file:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/vga/nVidia/BIOS/560BIOS_update.rar 26/05/2011Asus ENGTX560 Ti DCII TOP. 900 MHz. To bios version 70.24.11.00.AS01
Asus ENGTX560 Ti DCII. 830 MHz. To bios version 70.24.11.00.AS02
Bios update file:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/vga/nVidia/BIOS/560UpdateBIOS.rar 25/02/2011
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Könyvajánló
- Motoros topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged