- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Vaku topic
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz
Sziszifeca #2294 üzenetére
A memtest86 másfél órát futott... tuning nincs mivel i5-2400-am van.
pmheros: neked is ment ez a hsz.
-
S.O.S.
senior tag
Köszönöm a válaszokat !
Furcsa nyelv ez a magyar.
-
fsb1000
nagyúr
Még nem tudom, mi a tuti. Megy 850-en lazán. 800/2000 biztos 24/7-es lesz.
Vantage GPU score ilyenkor 22,5K
850-en 23,5K
alapon 21,5K
Az 560 meg 19-20K volt (900/2000)Szóval papirforma szerinti 10% körüli különbség, de a lényeg játék közben jön ki, ahol kiegyensúlyozottabnak tünik az 570 (pl magasabb min. fps), pedig az 560 is nagyon jó.
GTA4 szempontból sokkal jobb az 570, más játéknál talán nincs ekkora különbség.
-
Eagl3
veterán
Felvettem, hogy hibázik a kártyám: [link] 2:36 tól van a hiba.
-
XeeN
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
Sárpac
nagyúr
Szerintem ugyan úgy mint a cpuknál itt is van VDrop terheléskor.
Kisebb táp esetén valószínűleg nagyobb a 12V ág feszültségesése is, illetve az ebből eredő Vdrop!
Tehát mondjuk az egyik Csifin A gpud kap 0.93-4V-ot a másikon meg 0.97-8V-ot terhelve, hiába mondjuk 1V az alapfesze a kártyádnak, amit ténylegesen megkap az jóval kevesebb lehet. Mivel nagyon ki vannak centizve az OC kártyák, bizony előfordulhat instabilitás nem megfelelő tápegység esetén! -
Doki16
addikt
Nem volt neki kevés és a táp se volt rossz. Unokatesomtól hoztam el az ő 550-es chieftec-jét és ezzel meg vígan szaladgál. Ő meg most használj az i5-ös konfigjába az enyémet. Csupán annyi volt a gond, hogy az én tápom a 12 voltos ágon 360 W-ot adott le, míg ez meg 492 W-ot. Annyia különbség, hogy az enyém GPS-550AB-A ez meg GPS-550AB.
Mondjuk akkor se értem, Terhelve Heaven alatt konnektorból mérve nem ment 280 fölé a fogyasztás.
-
Doki16
addikt
Szerencsére megoldódott a problémám. Kevésnek bizonyult a tápegységem, csak egy kicsit furcsán adta tudtomra.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi a tanácsokat, GTX570 lett beszerezve, de lehet az 560-on még viisszatérek, mert jó kis darab.
-
smiti
veterán
Hogy hány °C fokig van hitelesítve a ragacs arról sajnos nincs lövésem, utoljára az ilyen sünöket a 4850-es VGA-mon használtam és azzal nem volt semmi gondom nagyon jól végezte a dolgát.
A többi méregetést valamikor hétvégén tudom csak megcsinálni, de ez még korán sem biztos, lehet nem fogok erre ráérni sajnos. -
S*Tom*
aktív tag
Ezt kérdeztem fentebb én is mástól, csak nem kaptam értelmezhető választ.
A VRM távolságát is megmérhetnéd, mert akkor rendelnék én is bordákat az MSI-re, érdekelne az is, hogy hány °C fokig van hitelesítve a ragacs vagy párna.
Gondolom, ha veszek ilyet 120-fokos kellene és nem jó a sima 3M.
Köszi! -
priti
addikt
Persze és én majd csak azért becipelem a csurig pakolt stacker 830-at vízhűtésestül, hogy a hibát prezentálni tudjam ott neki. Áhh, nincs is most saját kocsim meg egyébként is van vagy 30kg a gép alaphangon a farancnak sincs kedve cipelni. Az Isten tudja hol ez az üzlet, hol lehet megállni, valahol BP-n, úgy vettem a karit pár hetes használtan, nem én vettem. Mindegy, jó ez, lecarom, GTA4-nél feltekerem a ventit és ennyi. Csak érdekes egy jelenség ez azért...
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
medvezsolt #2265 üzenetére
Sajnos ez engem nem vígasztal, mert akkor azt jelenti, hogy random rosszakat csinálnak, a tesztelés minősége a gyárban meg hiányos, hiába matricázták össze.
-
S.O.S.
senior tag
-
priti
addikt
Áhh ezt a VGA-t totál esélytelen gariban cseréltetni szerintem. Most mit mondjak mi a baja? Még több mint 2 év gar van vissza a VGA-ból, de most ha valaki hozna nekem egy videokártzyát azzal, hogy appcrash hibája van a GTA4-ben úgy elhajtanám a csába... Én se várom el senkitől, hogy ezzel komolyan vegyen. Én se hinném el ha nem látnám. Tápegység dettó, azzal sincs egyébként semmi bajom, mondom CFX-eket simán vitte, volt benne két 4870, két 5770, nem volt gond. Valamit eltúrtak a Fermiben, tuti hogy egy tizedmásodperc erejéig benyal pár ampert pluszban.
-
Eagl3
veterán
Próbáld meg másik táppal is. Ha azzal is rossz, akkor nyugodt szívvel küldheted gariba a kártyád. Viszont ha másik táppal nincs gond, akkor értelem szerűen a táp lesz rossz.
Nekem az a gondom, hogy a hibát nem is tudom előhozni, csak néha úgy eldobja a drivert játék közben. Tolhatnának rá tesztet, nem hibázna a kártya. De lehet, hogy nem is a VGA lesz rossz. Most hétvégén elvileg jön egy 260, megpróbálom, hogy azzal előjön-e a hiba, ezt meg kölcsönadom egy srácnak, hogy tesztelje le a gépébe. -
priti
addikt
Sokszor olvastam én is, hogy mások is copakodnak a GTA4-el, de az ember hajlamos fenntartásokkal olvasni az ilyesmit, mert annó, amikor megjelent a játék rengeteget toltam egy EVGA 9800GX2-vel és semmi gondom nem volt. Emiatt legyintek és mondom azt magamban, hogy biztos béna a srác vagy hasonló.
No de ezt elég nehéz szoftveres hibának kidumálni, hogy feltekerem a tápventit elindul nem tekerem fel akkor meg appcrash hibával kidob az asztalra.
Az még csak-csak hogy leáll a VGA drivered, ott legalább a VGA-val van gond vagy max másik driver kell, no de most én ezzel mit kezdjek bakker. Eleve mázli hogy annó kivezettem és tudom szabályozni a tápventi fordulatszámát, mert különben itt lennék megfeszülve, hogy a GTA4 miért nem indul el amikor a többi meg megy, pöcsölném ezerrel meg copakodnék vele napokig. Gondolnád, hogy egy 650W-os csifi táp nem bírja el a gyári PCI-E tápcsatikon a kártyát? Egyetlen fostos kártyát? Ez milyen már?(#2175) Sárpac
Köszi. Én is 600W körül számoltam, ennyire számítottam szóval elméletben egy 650-es márkás táp még akár el is bírhatná az SLI-t, no de ezek után inkább nem megyek rá a kérdéses témára. Szétidegelne ha minden alkalmazás kidobálna random az asztalra appcrash hibával.
-
Myth
aktív tag
válasz
fsb1000 #2257 üzenetére
Az 570ről én azért beszélnélek le mert amennyivel drágább nem tud annyival többet szerintem... Meg ha odacsapsz az 560nak majdnem ott van mint az 570! Most szerintem még mindenre elég (fullhd-ben) ha meg nem lesz olcsón beraksz mellé még1et és még jó darabig elég lesz!
-
S*Tom*
aktív tag
Nem tudom milyen gyakran, mert nincs rálátásom a boltokra mennyi fogy és mennyi megy vissza garba, de én is nagyon kíváncsi lennék erre.
Nekem kb. 2 hete van meg abból 1 hetet gariban.
Mivel én marha eladtam a vásárláskor a közel 3évig jól működő 4870-em, így most vehettem pluszba egy 9500GT, hogy addig legalább legyen gép, mert ezen tartom a párommal a kapcsolatot, aki éppen külföldön van.
Megsúgom én jelenleg semmilyen 560OC-t nem vennék, ennyi pénzért ami ráment inkább 570-et vagy ref. 6950 2GB-t kellett volna, de ez van. Remélem a tiéd jó lesz.(#2257) fsb1000 570 re +1, én is azt vennék.
-
easy...rider
őstag
igen rosszul emlékeztem, mert nem olvastam anno rendesen végig a szöveget
"40 dbA is not twice as loud as 20 dbA. A 3 dbA increase results in double the sound pressure. The human hearing is a bit different and it is generally accepted that a 10 dbA increase doubles the perceived sound level."Az utolsó mondatot nem olvastam el anno
-
fsb1000
nagyúr
Dilemma előtt állok! Ezt az utat jártam be az utóbboi 2 hónapban:
GTX460 -> GTX560 ->GTX460SLI -> ?????Sandy cpu-m van és főleg GTA4-el játszom. Most a GTX560 és a GTX570 között vacilálok.
Szeretem ha erős a VGA, de a csendet is szeretem. Full HD-na zavar ha akad a játék, de az is ha zúg éssokat fogyaszt netezés alatt.Jó érvekkel beszéljetek le a GTX570-ről.
Kösz! -
S*Tom*
aktív tag
Volt itt két MSI ami rossz volt közeli SN számmal, ezért kérdeztem a tiéd.
Az enyém tesztekben szemetelt, driver recovery ablakok, játékok és tesztek alatt fagyás és amikor végleg kifeküdt csak villogott párat a win7 bootolása alatt, majd újraindult vagy kékhalálozott, visszaolvasva találsz képet is. -
S*Tom*
aktív tag
idle 108W, terhelve (Vantage) 287W max. fogyasztást mértem a konnektornál. A konfigom az adatlapon, az értékben a monitor (TV) nincs benne.
Érdemes lenne más gépben is kipróbálni az MSI-t mert a 4870 sem kisfogyasztó, a táp szerintem elég kell, hogy legyen.
A VGA sorozatszáma? -
samu5
csendes tag
Sziasztok
Ma adta meg magát a gigabyte 460gtx 1gb oc kártyám.
Garanciába cserélik ha minden jól megy.
Minimális ráfizetéssel lehetne másik kártyát választanom.
Gtx 560,gtx 470 vagy gtx460 soc amik szóba jöhetnek.A tápom hozzá chieftec 550-es.
Az 560-as nak elég lenne a táp? -
Doki16
addikt
válasz
raskolnikoff #2240 üzenetére
Felraktam az XP-t itt már megy a FULLHD, de már egy gyorsabb Chrome görgetéstől is kifagy. Nem indul újra és nem is áll le a gép, hanem teljesen kifagy a gép és csak a reset segít. A konnektorban mérem a fogyasztást ott 120 és 250 között váltakozik, de a windowsban csak 120.
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Vettem egy új VGA-t pontosabban EZT a típust. beszereltem a VGA-t raktam egy új windows-t is eddig semmi gond nem volt, de amikor készen voltam a driverek felrakásával és újraindítás után a windows automatikusan belőte az 1920*1080-as felbontást, már az Üdvözöljük logónál kifagy a windows. Kattan egyet a winchester és újraindul a gép. Jelenleg csökkentet módban írok, itt meg gond nélkül elindul 1280*800-ba. Egy ilyen tápom van Chieftec GPS-550AB-A Lehet kevés lenne neki. Csak a VGA-t cseréltem le elötte egy 4870-es volt és azt gond nélkül hajtotta max terhelésen, ezen meg a windows se jön be. A VGA lehet a hibás vagy a tápegység kevés?
Adatlapomon ott a konfigom még a 4870-es VGA-val.Eleflejtettem leírni. Win7 64bit SP1 ami kifagy.
-
E1even
senior tag
válasz
fsb1000 #2234 üzenetére
A CHS-nél úgy kb. 1,5 hete volt írva, hogy szállítás alatt van 15-16db 1000 MHz-es SOC, de az sem jött meg. És valószínű, hogy nem is fog, Úgy hallottam, hogy leállították a gyártását (de ez egyáltalán nem biztos), és csak a 950MHz-es lesz kapható.
A Newegg-en sincs már fent. -
E1even
senior tag
válasz
fsb1000 #2234 üzenetére
Van 1000 MHz-es és van 950 MHz-es változata is.
-
igor78
tag
válasz
easy...rider #2213 üzenetére
Köszönöm a teszteket, végig fogom olvasni.
Viszont ellent kell mondjak neked a 3dB-es állításodra. Részben kapcsolódik a mindennapos munkámhoz a hangnyomás és hangteljesítmény szintek megállapítása. A 3dB különbséget gyakorlatilag meg sem hallod. -
E1even
senior tag
Viszont EVGA Superclocked karit szerintem be tud szerezni, ha az a nagyker az egyik forrása, amire én gondolok. Ott most jelenleg 6db van készleten belőle. Asus TOP-ból pedig 3db van szállítás alatt (szerintem jövő hétre biztosan itt lesznek).
-
Sonja
nagyúr
Elképzelhető, hogy a beta driver-től nem indul a Just Cause 2?
Semmi nem változott, csak a kártya + a driver és nem indul el.
Semmi hibát nem ír, de feljön a Steam indítási ablak, majd eltünik és kész. Az exe nem marad a memóriában és semmi üzenet nincs.
Ja, és ez a játék se indul el, ha az IE9 telepítve van ugyan úgy, ahogy a GTA4 sem. Leszedtem tehát az IE9-et, így a GTA4 elindult, de a JC2 nem.
-
E1even
senior tag
válasz
easy...rider #2213 üzenetére
Az Asus GTX560-as kártyák hűtése nagyon hangos volt (a tesztek szerint, terhelés alatt) a többi gyártó 560-asához képest. Az Asus ezért kiadott egy BIOS frissítést is.
-
kribe
őstag
Üdv mindenkinek, ha még nem láttátok itt egy teszt az új GTX 590-ről. Az ok amiért ide linkelem az hogy egy GTX 560 Ti SLI összeállítás ellen is lemérik, és az eredményeket érdemes megnézni.
-
Vigneau
félisten
Korábban Ő tudott, de most csak Gigabyte-ja van. Azért egy kérdést megér.
beers:
Necces, de ha mindent alapon használsz az új tápig, akkor elvileg el kell bírnia. -
easy...rider
őstag
hát ez függ az ártól. ha tudod írni hogy melyik mennyi lenne akkor könnyebben sorba lehet rakni. Csak álltalában az Sus drágább, és annyival nem jobb, sőt a hűtés nekem annyira nem szimpi.
Itt van kt hűtés teszt:
MSI
AsusA hangról annyit kell tudni, hogy 3dB plusz az dupla hangerő!!
szóval ami 23dB, az 2szer hangosabb mint ami 20dB-essilentpcrewiew-on ha találsz GTX 560 tesztet akkor ők komolyan veszik mindig a hűtést és ott részletesebb szokott ez a rész lenni
-
igor78
tag
-
Myth
aktív tag
Ja így már más... Akkor tökéletes lesz az 560
Viszont szerintem Te nem a giga SOC-ra hanem az OC-ra gondolsz. A SOC biztos nem ugyanannyi mint a sima msi oc. A SOC azért sem éri meg egyébként mert ugyanarra az órajelre Te is bármikor feltudod húzni a kártyát szinte biztosan
-
igor78
tag
Komplett gépet cserélek. (ASRock P67 Extreme 4; Intel Core i5 2500K, stb...)
És ehhez szeretném a GTX560-at, amit mondjuk 1 év múlva lehet SLI-ben is tovább fejlesztenék majd. Ennek érdekében a tápot is úgy választanám már most (Cooler Master Silent Pro 600W)
Asus és Gigabyt jelenleg nagyjából egy áron van, ha jól látom. Az MSI meg egy kicsivel drágább náluk. Viszont az MSI-vel meg szinte egy árban van a Gigabyte SOC...
Szerintetek ebben a felállásban akkor inkább megérné a Giga SOC? -
Myth
aktív tag
Igen a proci mindenképpen necces! Én legalább egy e8500at ajánlanék hozzá minimum 4,2Ghz-n járatva! Én arról váltottam i7 920-ra és szinte mindenhol gyorsult a kártya szóval még 4,2Ghz-n is limitálta a rendszerem... Ahhoz a procihoz jobb választás lenne szerintem inkább egy, gtx 260-285 vagy maximum egy gtx 460 (ha meghúzod a procit rendesen és fontos a dx11)!
-
igor78
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest