Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
Eddig nvidia driverrel nem indult el a gép, és csíkos-pöttyös volt a képernyő. Tegnap este eltűntek a pöttyök és ma reggelre se jöttek elő, ezért bátorkodtam felrakni a 266.66os drivert.
Most MSI Afterburner-el levettem 822/1000re a kártyát (gyári órajelek, nem OC), és tesztelni fogok Unigine Heaven 2.5-el. -
fehanna
csendes tag
és láss csodát....
köszi, a probléma megoldódott.
ezer hála! -
Tropea78
csendes tag
válasz
easy...rider #1860 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
-
fehanna
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni! Asus féle GTX 560-as kártyám van, nem is lenne vele semmi bajom, de a játékok nagy részét nem teszi ki teljes képernyőre, alul látszik a tálca, meg felül az ablakkeret, és nem bírok rájönni, hogy hol kéne mit átállítani, hogy rendes teljesképernyős módban fussanak a játékok. Köszi a segítséget!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
easy...rider #1889 üzenetére
Ez a hőmérséklet Furmark alatt? Mert ott híresen fűti szét a VRM-et, játék alatt sose közelíti meg a 80-90 fokot sem úgy tudom (HD4850 tapasztalat)
-
ZozzHUN
addikt
válasz
medvezsolt #1883 üzenetére
Na ennek örülök őszintén, nincs bajom msi-vel, csak ezzel az egy kártyával
-
easy...rider
őstag
Véletlen nem a MOSFET-ekre gondolsz? vagy azt hívják VRM-nek?
Mert végül is azok a feszültség redukálásért felelősekén azt hittem azt ami itt van a kártya bal alsó részén: [link]
Laraxior
köszi a képetmost már látom hogy nem ugyan arra gondoltunk.
De igen az MSI-n nincs ott borda, és pont tegnap méricskéltem hogy melegszik sajna
975MHZ @ 1,100V-ra felvettem a kártyát és felment 115C°-ig a hő. -
Laraxior
titán
válasz
easy...rider #1886 üzenetére
-
Sárpac
nagyúr
válasz
easy...rider #1886 üzenetére
Nekem az van van rajta borda! Nem túl nagy de van! Nézd meg a vrm résznél a nyák hátoldalán van e 2 csavar! Ha nincs akkor nincs rajta vrm hűtés!
MSI-n ezek szerint nincs egyáltalán!
[link] -
smiti
veterán
Délelőt ugye szó volt a serialokról, hogy melyikek lehetnek a rosszak.
Az enyém hibátlanul működik, itt a gyári száma:602-V238-16SB1101245527
A vásárlás ideje: 2011.02.18 és már mint mondtam w.daywalker-től származik.
-
medvezsolt
senior tag
A termékekre azt írják rá, hogy 500W-os táp kell neki, de ők nem minőségi Corsair vagy Cheiftec tápokat értenek alatta. Természetesen jó ha 500 W felett vagy,de az manapság már átlagos ha ilyen gépet raksz össze.
Egyébként visszatérve a délelötti hibás MSI kártyákhoz, jelentem az enyém teljesen jól üzemel.
furmark 0.9-es FUll HD-s (1920x1080) felbontásban teljes képernyőn, 25 percig hibamentesen futott le. (nem volt se VGA driver halál, se pöttyök a képernyőn, se semmi rendellenesség). Ezután lenyomtunk még 2 óra folyamatos játékot (Bad Company 2, Crysis 2 multi demo, Bulletstorm). Semmi hiba, ujraindulás vagy driver fagyás.
Bár azt mondtátok, hogy több nap után jött ki a hiba, én ugy gondolom ezek után muszáj,hogy jelentkezzen!!
Tehát nem kell a MSI karikat szidni, jól teljesítenek..
-
Laraxior
titán
nem akarja valaki elcserélni az 560 OC, SOCját az 580amra?
(csak ez a kettő érdekel...esetleg DirectCu,ha létezik)#1875 1v1...szerinted?
1680as monitorra váltok,oda felesleges lesz az 580. Úgy gondoltam veszek ki pár forintot a gépből,amit aztán beleteszek majd a 4 kerekűmbe -
Dr.Én
veterán
válasz
easy...rider #1859 üzenetére
ez így van....
mindig akadnak olyan szériák amiből vannak rosszak, legyen bár milyen gyártó az -
KAMELOT
titán
Értem! Nekem is ilyenem lesz. Utána olvastam mindennek.
Azért köszi a tájékoztatást.
Meg is kérdeztem. 3,6-3,7Ghz körül simán megy majd alapon fesz emelése nélkül.
nekem i5-2400 lesz. Pénzem sajnos csak erre van. Ennek is örülök majd ha megveszem.
+ későbbiekben egy MSI NGTX560 -
KAMELOT
titán
bírok ilyen videókat a neten.
8 percig sz.rt sem csinál csak nézi a monitort közben meg az óránkénti 1kWh pörög neki.
Arra élvezkedik hogy lefuttatja a benchmarkot mintha az valakit is érdekelne.
Gépét semmire sem használja. Mintha az lenne a cél hogy egész nap ezt nézze mennyi FPS-t mutat neki a tesztprogi.
Ha már ilyen gépem lenne illene hozzá legalább 2darab 30" DELL Ultrasharp monitor 2560x1600 felbontással.
Nem ilyen kis trutyi monitor ami van neki.Géphez meg nem ért semmit sem.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
easy...rider #1861 üzenetére
Köszi a választ, és igen, közben láttam, hogy volt ezekről szó.
Azért szeretném azt a q9400-asat meghajtani (3,6 Ghz jó lenne), ha már van egy 10ezer forintos hűtőm rá.
Plusz félek, hogy az Giga SOC alapból többet fogyasztana, hiszen keményen megvan alapból hajtva.Lehet veszek egy komolyabb corsair tápot, aztán mehet minden nyugodtan. a Giga SOC nekem maradna alapon, de lehet az is sok lesz.
-
Eagl3
veterán
válasz
easy...rider #1860 üzenetére
"Prociból lehet én is inkább i2500-at venném, de ha tuningolsz akkor mind1 mert az i2300 is mehet 4GHZ+ ha szerencséd van a lényeg hogy Sandy Bridge legyen (a K jelzés meg tudtommal csak annyi hogy az integrált VGA erősebb de az mind1 ha nem használod úgyse)"
Azért ne vezessük félre az embereket... a K jelzés a tuning lehetőségre utal. i5 közül csak a i2500K ami tuningolható, a 2300 és 2400 -asak közül nincs K jelzésű.
-
easy...rider
őstag
válasz
unrealnoise #1851 üzenetére
kicsit fentebb olvasol láthatod hogy volt szó a fogyasztásról. oda nézz vissza [link]
Nekem is VX450 van, és Phenom II X4 szóval fogyasztás kb ugyanott lehet.
De mint láthatod a tuninggal óvatosan. a procinak se adj túl nagy feszültséget.A proci szerintem kihajtja. Nem lesz gondod vele.
másoknak akiket érdekel
A Mosfeteket nemrég mértem hogy mennyire melegszenek ha a feszültség 1,100V MSI GTX 560 TF II OC-n, és 115 C°-nál állítottam le a furmarkot, mert tovább nem akartam fűteni. szóval ésszel kell feszültséget emelni -
easy...rider
őstag
válasz
Tropea78 #1849 üzenetére
A Giga olcsóbb, de nincs úgy összerakva mint az MSI.
A hűtésekről teszt egyenlőre nincs, de az MSI-n nagyobb a borda.
Az MSI-nek erősebb a táp ága, de a Gigabytenak magasabb az alapórajele.
Tuning úgy is azon múlik épp milyen GPU került rá, ez nem gyártó függő,
Meghibásodás meg minden kártyánál lehet, de ezért van a garancia.
Te döntsd el melyik tetszik jobbanProciból lehet én is inkább i2500-at venném, de ha tuningolsz akkor mind1 mert az i2300 is mehet 4GHZ+ ha szerencséd van
a lényeg hogy Sandy Bridge legyen (a K jelzés meg tudtommal csak annyi hogy az integrált VGA erősebb de az mind1 ha nem használod úgyse)
-
easy...rider
őstag
-
easy...rider
őstag
válasz
medvezsolt #1817 üzenetére
medvezsolt ZozzHUN
Szerintem valami hibás szériát kaphatott ki a srác akitől vettétek.
De most látom hogy 56eFt-ért árulja, én boltból vettem 53500-ért. Remélem el tudjátok intézni a garit, vagyis cserét.Szóljatok w.daywalker-nek mert különös ez az egybeesés. Meg majd ide is írjátok meg a fejleményeket.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Nekem is MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II OC VGA-m van.
Szerencsére én nagy megelégedéssel használom a kártyát lassan 2 hete.Az előző tulajdonosának sem volt vele semmi gondja mind a gyári értékeken, mind pedig 950/2300 MHz-en használva sem.Ez a kártya is w.daywalker-től származik máris bukik a feltételezés, hogy minden általa árult MSI 560GTX kártya rossz lenne, mielőtt valakinek ez jutna az eszébe.
-
Tropea78
csendes tag
válasz
medvezsolt #1853 üzenetére
Nem, nem kívánok már többet költeni (max. pár ezer Ft-ot), így már csak az a kérdésem, hogy melyik kártyával a leginkább ajánlott az adott konfig.
-
pmheros
őstag
válasz
Tropea78 #1849 üzenetére
LG optikai meghajtóhoz szerintem jobban menne a Giga vga -ja.
Ne adj meg ennyi fölös infót. Viccet félre téve, akinek volt itt Gainward gyártótól 560 -asa az nem volt megelégedve a zajszintjével( a zajszint megítélése nagyon szubjektív).
A hűtése valószínűleg a Gainward -nak is megfelelő, de tény a Giga féle megoldás jobb.
http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_gv_n560oc_1gi_gtx560ti_1gb_gddr5_pcie/171205unrealnoise:
560 -as táborban van itt olyan akinek vx 450 -ese viszi el a vga -t, és a q9400 -asnál nagyobb étvágyú q6600 -ost -
pmheros
őstag
válasz
medvezsolt #1845 üzenetére
a 1827 -re reagáltam, amiben a kolléga Giga kártya vásárlásának gondolatával játszott el, ennek a választásnak a helyességében próbáltam megerősítést adni. Itt most pont a Gigáról volt szó.
".. azért vesz új karit, hogy tüzetesen utána nézzen annak.." Nem kérdezem meg ezzel mit akartál mondani, mert válaszolni fogsz
A véleményemet csak mellékesen írtam le, azt is OFF -ba hogy ne erről szóljon a fórum. Lehet róla beszélni.
Én személy szerint a tárgyilagos kommenteket szeretem: Típus S/N szám, rossz, gari .
#1844 már jó is ebből a szempontól. Az ilyen hozzászólások valóban segítik a tájékozódókat. -
unrealnoise
senior tag
Egy kérdésem lenne, ti biztos ki tudtok segíteni (bár már egy másik topicban is kérdeztem, de csak egy válasz érkezett.)
felbontás: Full HD
új CPU: q9400 [tuningolva lesz]
új GPU: Gigabyte GTX560 Ti 1GB DDR5 SOC
Jelenlegi tápegység: Corsair VX 450A kérdésem az lenne, hogy a jelenleg meglévő Corsair VX 450 továbbra is elég lesz-e a gépemnek...? jelenlegi GPU: ATI 4890 1GB / jelenlegi CPU: e8400 [4.0 GHz-en]
Előre is köszönöm szépen!
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
medvezsolt #1848 üzenetére
Persze tudom, rengeteg fogy ezekből a kártyákból, nekem is tetszett nagyon, de bárkinél is van hasonló hiba, három napi driver varia és win reinstal után pipa lesz és nem fog örülni, ha hetekig gép nélkül figyel.
Örülök, ha másoknak hasít, nekem is ez lenne a célom. A szenvedést meg befejeztem én is, sry ha már üzletrontás hangulatú volt, figyelem a fejleményeket. -
Tropea78
csendes tag
Egy másik topikban a következő, többek által elfogadott ajánlatot kaptam "200 k körüli, játékgép kategóriában".
A monitort leszámítva, a vita tárgya egyedül a videokártya volt, ugyanis volt olyan hozzászólás, amely szerint Gigabyte kártya jobb lenne, a hűtés miatt.
Kíváncsi vagyok, ki miért, melyik (lényegében azonos tudású) kártyát ajánlaná az adott konfigurációhoz, ha lehet az ipon.hu-n kapható pontos paraméterű terméket megjelölve.
CPU: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX 41 535 Ft
LAP: MSI H61MU-E35 (B3) 19 175 Ft
RAM: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz 9 625 Ft
VGA: GAINWARD 1824-BLISS GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE 59 865 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370 9 375 Ft
PSU: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM 11 887 Ft
ODD: LG GH22NS40 SATA Fekete OEM 4 300 Ft
HDD: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ 13 813 Ft
DSP: BENQ G2220HD 32 589 Ft
Össz: 202 164 Ft -
medvezsolt
senior tag
Mondjuk arról se beszélhetünk, hogy a gyártók nem találtak bele.. ugyanis eddig 2tten vagytok akiknek biztos rosz a karija, az enyém meg ma fog kiderülni, hogy szar-e. Majd ha beír ide még 10 ember hogy rosz nekik is, akkor elgondolkozhatunk, hogy ne vegyünk gtx560at..
Remélem csak véletlenül lett a tiétek rossz, bár túl közeliek a gyári számok..
-
SimS
senior tag
válasz
medvezsolt #1839 üzenetére
Üdv
Ez így van, én csak az eladót védtem
SimS
-
S*Tom*
aktív tag
Gondolom azért is, mert a Giga és az MSI OC-ja sikerült teljesítményben, hűtésben és látványban a legjobban.
Sajnos mi a linkel már nem sokra megyünk, ha vásárlás előtt látom, akkor marad a tervezet ref. 6950 2GB.
Jelenleg az MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 54k-ért, ár/értékben nagyon eltalált VGA persze a Giga OC is szuper az Asus meg követi ezeket a gyengébb OC és hangosabb ventik miatt.
Én ennyi pénzért max egy 5870-et tudtam volna venni, ami gyengébb VGA és hűtés terén is csak néhány jó gyári megoldás van. A ref. 6950 2GB tudása szuper, de boltokban 67k-tól van és nagyobb fordulatszámon brutál a venti hangja, nekem a tápcsati elforgatása sem tetszik, igaz a kártya mérete miatt érthető. Engem az eltalált NV 560-as OC és a drága SOC kártyák kicsit emlékeztetnek a januári intel lapos rohamra, majd buktára. Nem akarok senkit lebeszélni, mert ebben a kategóriában kitűnő kártyák csak én nem igazán látom, hogy valamelyik gyártó nagyon beletalált volna. -
medvezsolt
senior tag
válasz
pmheros #1841 üzenetére
Most perpill MSI kártyákról van szó és valószinüleg 1 szériába tartozókról.. Ha az újjonnan jött olvasó vissza olvas 10-20 hsz-t, és vissza fog mert azért vesz új karit, hogy tüzetesen utána nézzen annak..
A lényeg, hoyg most MSI széria hibájáról van szó, nem gigáról és csak 3 embernek eddig.. de miért ne lehetne róla beszélgetni??
-
ZozzHUN
addikt
válasz
pmheros #1841 üzenetére
Itt arról van szó, hogy 602-V238-17SB1102108238 S/N-el ellátott MSI GTX560 Twin Frozr II OC az rossz, és a közeli számokkal óvatosan kell bánni, ennyi. Nvidia fórumon is olvasok ugyanilyen gondokat ugyanilyen kártyákkal. Giga OC-s változatokkal többnyire a kevés fesz a gond azt írják.
-
oleeg
tag
válasz
pmheros #1841 üzenetére
Szia!
Elnézést kérek, ha egy kicsit túlpörgöm ezeket a hibákat, de mivel most szeretnék egy ilyen kártyát venni, ezért picit aggódok. A GTX275-öm eddig hibátlanul szolgált és szeretném, ha az új is ilyen lenne.
Igen én is tisztában vagyok ezzel, hogy ebből a kettőből adták el a legtöbbet, viszont csak piszkálja a csőrömet, mert ez a kettő lett kiszemelve és most itt állok tanácstalanul.
Üdv:
oleeg
-
pmheros
őstag
válasz
ZozzHUN #1827 üzenetére
imádom ezt ami mostanság megy a PH! fórumszintjén (általánosságban a többi fórumon is)
akad egy-egy szériában pár hibás darab és az egész fóromon azt a pár hibásat emlegetik fel újra és újra. Jön valaki érdeklődni az 560 -as topikba és csak azt olvassa hogy sok a meghibásodás és pedig ha tudná hogy ugyanarról a pár hibáról megy még mindig az eszmecsere......az én Gigabyte GTX560 OC -m is (mint ahogy a döntő többségnek) hibátlanul teszi a dolgát a gyári 900MHz, 1,000V beállításokon , eddig max 59°C -ot láttam tőle. Nyugodtan meg lehet venni Gigát.
oleeg: "Két legtöbbet érintett kártya a Gigabyte és az MSI"
-a két legtöbbet értékesített kártya a Gigabyte és az MSI -
oleeg
tag
Sziasztok!
Bocsánat, az ismétlésért de egy korábbi hozzászólásomban már jeleztem, hogy a külföldi fórumokon is szerepel ez a probléma. Két legtöbbet érintett kártya a Gigabyte és az MSI
Ebben a topikban jól összeszedték a problémákat:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=193106
Nekem a bogarat Sárpac fórumtárs ültette a fülembe, miután Ő is jelezte, hogy viszonylag több a probléma az 560-as sorozattal. Erre most itt is egyre többen jelzik ezeket a hibákat.
Üdv:
oleeg
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Vigneau #1834 üzenetére
A két hibás kártya S/N száma nagyon közeli és a hiba is ugyanaz nálunk. Szerintem egy időben is rendeltük és egyszerre is halt meg, ez azért utalhat rossz szériára, de majd kiderül hamar, hogy csak véletlen vagy sem, mert medvezsolt S/N száma meg a mienk között, ezért én várom mire megy vele, kis hibákkal az enyém is jó volt 3 napig.
-
SimS
senior tag
válasz
medvezsolt #1831 üzenetére
Üdv
Persze, pénteken raktam össze, gond nélkül megy minden.
SimS
-
ZozzHUN
addikt
Akinek MSI GTX560 Twin Frozr II OC van az írja már meg PÜ-ben a S/N-t kérem, tudni szeretném melyek a jó szériák
-
ZozzHUN
addikt
Szia
Természetesen nem az eladó hibája, de mivel több kártyája van, és mivel már ketten pont tőle kaptunk rossz kártyát ezért lehetséges, hogy van még nála rossz kártya. Én lehet már Gigabyte-ot fogok kérni cserének, hiába tetszik annyira az MSI. Nem akarom még egyszer ezt.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
medvezsolt #1824 üzenetére
3 napja vettem a kártyát, megyek is MSI forumra írni, hogy vigyázzanak ezzel a sorozattal
-
medvezsolt
senior tag
válasz
ZozzHUN #1822 üzenetére
Ha felhivtad,irj már rám léci
Bár szerintem nem fog róla tudni semmit..:S Az a baj, hogy én vidéken lakok, mire felpostázom meg lejön az új..:SS felkéne menni Pestre:S
Szóval eleinte jó volt? Elég fura.Mikor vetted? A gari levélre milyen sorozat szám van írva? Lehet hogy ez a sorozat szar..
-
ZozzHUN
addikt
válasz
easy...rider #1783 üzenetére
Winreinstall már rég megvolt. Kiderült, hogy a kártya rossz, szóval gariztatás után jönnek az újabb tesztek.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
medvezsolt #1821 üzenetére
Próbáld, eleinte nem voltak vele gondok, szóval ne fogd rövidre, lehet jössz te is szerdán vissza?
Lemerült a telóm, de ha feltöltöttem felhívom w.daywalkert hogy megkérdjem ez mi?
-
-
Dr.Én
veterán
válasz
medvezsolt #1817 üzenetére
nekem kb egy hónapja van meg és le kopogom még semmi baja sincs
Eddig nagyon jól működik a Gigabyte GTX 560 -
medvezsolt
senior tag
Na és hány embernek halt meg eddig a GTX560-asa?
Mert én is most vettem a W.daywalkertől egy MSI-t. Még nem tudtam kipróbálni, majd csak a hétvége felé. De ha én is így járok, akkor a fasza:S
Ennyire szarok ezek a karik? Vagy csak ti voltatok igencsak pechesek vele?
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Vigneau #1812 üzenetére
(#1811) Eagl3 Igen
Sajnos nem is volt húzva soha, időm sem volt rá 3 napos, minden alapon volt nálam, gyári OC 1,000V 880/1760/2100 ventivezérlés kézi, de 30°C-45%-tól indult felfele.
Néha ez a kép fogad a win indulása közben, de a win soha nem töltődik be, csak néhányat villan és restartól, ha fent van a vga driver. Ha nincs fent a driver, akkor az alap wines 1280×1024-es felbontáson megy, de persze nem így akarom majd használni.
Ma már nem küzdök vele feladtam, ha holnap a teszt radeon oké, akkor írok privit az eladónak gar ügyben. Egy ref. giga 6950 2GB akartam, napokig agyaltam, de mondom ez is szuper lesz, hát sajnos nem. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
easy...rider #1806 üzenetére
-
S*Tom*
aktív tag
Az a gond, hogy driver nélkül az MSI afterburner nem indul csak egy üzit kapok, hogy:
Failed to initialize display driver wrapper!
Ha bármelyik számú drivert felrakom, akkor a win7 indulás közben nekiál villogni, elsötétűl és utána restartól, majd ezt ismételgeti. Még picit kinlódok vele, de holnapig nincs próba VGA sem, így most csak találgatok. -
S*Tom*
aktív tag
Új fejlemény a kártyámal kapcsolatban, hogy vantage teszt alatt hirtelen újraindult a gép és azóta, ha fent van a nvidia driver nem indul a win7 csak villog párat és utána restartol. Most is csak úgy tudtam ide írni, hogy nincs fent meghajtó program, csökkentett módban töröltem, ha frissítem a drivert, betöltés közben megakad és villog.
Holnap kapok egy 5870-et tesztre, de kicsi az esélye, hogy nem a VGA a hiba, nem véletlen szenvedtem vele, ezért szerintem ennyi volt az MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest