- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asztrofotózás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Drizzt
nagyúr
Hohó, Crysis2-ben kaptam egy kékhalált. Lehet az új driver miatt, esetleg táp miatt? Nem emlékszem már mit írt ki.
Na, mégiscsak megvan:
"Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Dátum: 2011.04.18. 23:28:04
Eseményazonosító:1001
Feladatkategóriaincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: Geri-PC
Leírás:
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000003b (0x00000000c000001d, 0xfffff880040a5a98, 0xfffff88009869ea0, 0x0000000000000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 041811-24507-01.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-04-18T21:28:04.000000000Z" />
<EventRecordID>5307</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Geri-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">0x0000003b (0x00000000c000001d, 0xfffff880040a5a98, 0xfffff88009869ea0, 0x0000000000000000)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">041811-24507-01</Data>
</EventData>
</Event>" -
Sonja
nagyúr
A #2706-os hozzászólásomban említettem egy akadásos problémát. No, ez az új 270.61-es WHQL-es driver-el megszünt!
Végre!
El is halasztom a Win reinstallt, mert lusta vagyok!
Szerk.: Érdkes módon Shift 2-ben a 270.51-es bétával 40% volt max. a GPU kihasználtság, ami most a WQHL driverrel felment 55-60%-ra!
Beállítások maradtak, csak a driver cserélődött és mégis!
-
Kint van a 270.61 WHQL driver!
-
E1even
senior tag
válasz
->Raizen<- #2785 üzenetére
Nekem egy Asus 8800GTS 512 volt az uccsó Nvidia kártyám (az 560 előtt). Az egy nagyon jó kártya volt, azóta szerintem egy felső-közép kategóriás kártya sem ért fel hozzá, sem ATI, sem pedig Nvidia oldalról (a megfizethető kategóriában). Azóta nekem is csak ATI kártyáim voltak Sapphire Vapor-X 4850 (gyönyörű kártya nagyon hatékony hűtéssel), Asus 5850 (3-4 hónap után a ventije csapágyas lett), Sapphire 5850 Toxic, Asus 6870. Aztán most én is visszatértem az Nvidiához Giga 560 OC, Giga 560 SOC, és remélhetőleg Asus 560 TOP, pedig nekem nem nagyon volt bajom az ATI-kal sem.
Én is valami ilyesmit írtam a második mondattól, csak kicsit nyersebben megfogalmazva (mint amit TE írtál a régi játékokkal kapcsolatban).
-
->Raizen<-
veterán
Nem mondanám hogy elvakult NV fan vagyok mert 2007-ig egy 7900 gs-el bezárólag aztán 2010 elejéig csak ati karijaim voltak. 2600 xt 3850 agp 4850 512 mb 4870 512 mb 4870 1 gb hd 5850 1 gb. 2007 előtt is volt pár ati vga 9800 pro 9800 se 8 pipa moddal stb.
Láttam mindkét oldalnál a pro és kontra dolgokat. A legfájóbb például egy ati karinál hogy a régi játékok vagy el se indulnak vagy olyan brutális képhibát produkálnak hogy az nem igaz. Míg pl a mostani nv 9600 gt-vel hibátlanul megy tényleg rengeteg régi játék is és az újak is.
A lényeg 2007be elpártoltam az nv-től de megbántam. Ha nem kellene régi játékokhoz is akkor nekem jó lenne egy ati vga is ha csak az új címekkel akarnék játszani.Igaz akkor is húznám a számat hogy pár játéknál hónapokat kell várni egy patch-re hogy normálisan fusson lásd nfs shift 1. A hd 5850-es karimon szarabbul futott mint haverom 9600 gt-jén.
-
apollo12
veterán
válasz
Btommy80 #2773 üzenetére
na én pont ilyenért cseréltem le a gigabyte superb 460-at egy Chieftec CTG 500W asra mert a 4magos konfigot nem bírta el, de most már hibátlanul megy a gép egy tuningal együtt
én ajánlom figyelmedbe a Chieftec CTG 500W halk, 80+, alacsony ár, és megbízható táp PH forumon kérdeztem utána és ezt ajánlották
-
E1even
senior tag
válasz
csucsbicep #2782 üzenetére
Köszi szépen, legközelebb megfogadom!
Egy üzenetben nagyon hosszú lett volna. Így meg mindenkinek személyre szóló lett!
Örülök, hogy csak ennyi a hozzászólásod a témához.
Most is használtam, de csak a TE kedvedért.
Majd következő alkalommal nagyobb szóközöket hagyok vagy nagyobb bekezdéseket. -
E1even
senior tag
válasz
apollo12 #2772 üzenetére
Nem a legfrissebb (2009-es) felmérés a gyártók meghibásodási arányairól, de azért egy kicsit elgondolkodtató (egy fórumtárs linkelte be régebben).
És az SOC-ra adtak már ki új BIOS-t? Mert én nem találtam sehol.
Meg ne én szarakodjak már a BIOS frissítéssel, hanem gyártó csinálja meg normálisan.
Azért a fórumon volt pár Giga OC felhasználó, aki panaszkodott a kártyára (és nem csak egy).
Az lehet, hogy nálatok "csak" egyet vittek vissza, de országosan attól még lehet több is (akkor itt is lehetne általánosítani, hogy az MSI-k rosszabbak).
A Gigát és az MSI-t vették a legtöbben (valószínű azért, mert ezek jelentek meg leghamarabb). Sajnos a GTX560-nál akkor is feltűnően sok a hibás.
Pont ezért (amit leírtál) nem éri meg az SOC az OC-val szemben a többletköltséget ("csináltunk rajta bios frissítést és azóta 950mhz fesz emelés nélkül megy stabilan"). -
E1even
senior tag
válasz
csucsu69 #2771 üzenetére
Tényleg örülök neki és használd egészséggel!
Én inkább az SOC-re értettem ezt.
Egy sima Giga OC kártya is megy 920MHz-en (ahogy az én SOC-m ment hiba nélkül), egy kis fesz emeléssel (vagy még az sem kell) stabilan. Szerintem nem éri meg a plusz többlet kiadást, sajnos.
Valaki a Gigát, valaki az Asus-t, megint valaki az MSI-t, és stb... márkát favorizálja, attól függően, hogy milyen tapasztalatai voltak velük. Nekem sajna eddig rossz tapasztalatom volt a Giga VGA-kkal. Az Asus-szal viszont eddig semmi bajom nem volt. Másnak meg biztos az Asus-szal voltak problémái, és így tovább...
És megint hangsúlyozom, hogy ez CSAK az én véleményem! -
E1even
senior tag
válasz
->Raizen<- #2770 üzenetére
"...elmegy a kedve a kari vásárlásától ezt itt ne"
Egyébként meg mi vagy TE? Valami Nvidia vagy Giga SOC reklámember (bérenc)? Vagy csak ennyire nagy NV fan?
Pont ez itt a lényeg, hogy megosszuk a tapasztalatokat. Lehet egyébként, hogy nagy hányadában nem hibásak az SOC-k, de azért számítson arra is az a fórumtársa, aki vesz ilyen kártyát, hogy nem biztos, hogy hibátlan kártyát kap.
Én is azt gondoltam, hogy egy ilyen drága kártyánál már nem lesz problémám, és tessék... -
E1even
senior tag
Sajnos erről beszéltem én is. Több DX11-es játékot támogat az AMD, mint Nvidia (mint már leírtam egy párszor). Ez szerintem 'urva nagy kibaszás velünk, felhasználókkal. Megvesszük jó drágán a kártyákat és nem futnak normálisan egyes játékok, attól függően, hogy éppen ki pénzelte azt. Szopatás magas fokon, sajnos, és nem mellesleg nagyon dühítő is
-
E1even
senior tag
válasz
evitiguF #2774 üzenetére
Már az ATI/AMD több DX11-es címet támogat, mint az Nvidia (erről is volt egy PH-s cikk).
Egyébként meg az SOC jobban megéri (ha nem zavar a túl nagy fogyasztás), mint a Gainward Phantom (ha már erre a kettőre szűkítetted le a kört). A +1GB a Full HD feletti felbontásoknál szükséges csak, meg a 4x-es feletti élsimításoknál. 1920x1080 felbontás, 16x anizotróp szűrés és 4x élsimítás mellett, minden röccenésmentesen fog futni. -
E1even
senior tag
válasz
Ne haragudjál de egy 60e forintos kártyától nem ezt várja az ember. 'urva bosszantó ez az egész, és nem érdekel, hogy ki, hogy védi az SOC-kat. Sajnos az SOC-nál a két első széria (a GTX260, meg az utána következő) volt valamire való, a többi, akkor is csak parasztvakítás, ezért is fogom eladni és nem is fogok többet venni, nálam leszerepelt. Akkor sem érik meg a felérat, sajna ez az igazság, bármennyire favorizálják.
A driverekről meg ne nyissunk vitát, mert az a gyártó akinek január 25-én volt az uccsó hivatalos drivere, ehhez a kártyához, az szerintem elég gáz. Kb. ugyan azt csinálják, mint az ATI a hotfixekkel, csak ők béta drivereket adnak ki.
Én nem vagyok se ATI, se Nvidia fan, de TE látom, hogy eléggé elfogult vagy a "drága Nvidiáddal".
A physX? Na ne röhögtess!!!Azt amennyi játék használja, egyáltalán nem éri meg a plusz többletet.
Gariztatás alatt van láma, nem tudsz olvasni???
Mennyen is el (a kedve), mert átverik a vásárlókat. Az nem az én hibám, hogy egy ilyen drága kártyát nem tesztel le a gyártó. 60e-ért már illene, nem?
Régen azért sokkal több Nvidia-át támogató játék volt, az ATI egyre több fejlesztőt támogat. A BC2-t is az ATI támogatta pl.
Az ATI még mindig "gyártástechnológia" fölényben van (sajnos), ezt az is mutatja, hogy a GPU-k számítási teljesítménye sokkal magasabb, mint az Nvidiaánál (míg a 6950-nek 2,2GFlops, addig az 560-nak csak 1,2-1,4 GFlops). Meg az Nvidiánal megint megy a szoftveres kavarás (mint anno a 3D markkal), csak most éppen az élsimítással variálnak valamit (PH-s cikk).
De nem is vitázom, mert egy ennyire elfogult emberrel nem lehet.
Sajnálom!
Ahogy az előző hozzászólásomban leírtam, ez CSAK az én véleményem. Mindenki úgy dönt ahogy akar! -
Drizzt
nagyúr
válasz
Sajnos a Dragon Age 2-t meg pont mi szoptuk be...
-
evitiguF
senior tag
válasz
Még mindig nem dőlt el bennem, hogy melyik, de kicsit jobban hajlok a 2Gb-os verzió felé...
jelenleg atim van, és váltani szeretnék, pont azon okok miatt, amiket felsoroltál. ráuntam én is. volt már nVidiám is, atim is régebben, de úgy néz ki, hogy nVidia jobban pénzeli a játékokat, így ha feláras, ha nem, szerintem is jobb beruházás nV.
én mint írtam, Soc meg a 2Gb-os Gainward Phantom közt vacilálok, kb 1.000Ft köztük a különbség, tehát még felárról sem igazán beszélhetek... -
Btommy80
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
A véleményeteket, tippeteket szeretném kérni az alábbi kapcsán.
Adott a konfigom AMD 955BE, Giga 770UD3 lap, 2x2GB Kingmax 1333, 250GB Seagate vinyó, Giga 560GTX OC 1GB, Giga 460 Superb PSU, WIN 7 Ultimate 64 bit, 266.66 Nvidia driver - Minden alapon jár nincs semmi húzva.
A következőket tapsztalom: Mass Effect 2 alatt 2-3 óra játékidő alatt előfordul, hogy a kép egyszer csak kimerevedik, hang megy tovább és kb. 5-10 másodperc után megy minden rendes.
Viszont Shift 2 alatt ugyan ez történik szintén ad hoc jelleggel, de itt le is fagy rendesen.Az lenne kérdésem, hogy vajon sokat tárgyalt Gigabyte 560GTX hibája és vigyem vissza garanciában, vagy pedig a táp kevés néha a konfighoz és ezért fagyogat.
A GPU-Z egyébkétn terhelés altt max 54 fokot mért eddig nekem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
apollo12
veterán
Hát eleven itt Sopronban a legtöbb vgat az Msiből hoztak vissza az is 3db volt, Ati ból is egyre többet hoznak vissza, Gigából meg csak egyet, nekem hibátlanul megy 995mvolton, van olyan ismerősöm akinek hibásan ment a 900mhz csináltunk rajta bios frissítést és azóta 950mhz fesz emelés nélkül megy stabilan
-
->Raizen<-
veterán
Nem minden usernek van bajos kártyája ne általánosítsuk ezt rendben? Én atit semmiképp nem vennék még 1x eleget bajlódtam vele a driverekkel a képhibákkal buggal fagyással stb.
Igen is megéri az nv oldalon a "felárat" a physx meg az hogy nem kell mindig azt lesned hol a hotfix mint atinál mert ez vagy az nem fut jól stb. Meg a játékok nagy része nv-re íródott azokon fut jobban lásd nfs shift 1,2 példának.
Az a te bajod hogy nem akarod gariztatni a kártyát holott az kellene mert nem fut a gyárba belőtt órajeleken hanem anomáliákat csinál. Legalább lenne ennyi eszed a többi ph-s user aki meglátja ezeket az írásokat így szar úgy szar a SOC holott csak pár embernek az elmegy a kedve a kari vásárlásától ezt itt ne. -
E1even
senior tag
válasz
->Raizen<- #2755 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet: "Aztán kijött a 950 mhz-s verzió és azzal nincsenek gondok."
Ugyan úgy nem bírja az emelt (950MHz) órajelet, mint az 1000MHz-es változat. Nekem jelenleg is egy 950MHz-es SOC van gariban, pont amiatt mert nem bírta "csak" a 920MHz-et.
Sőt, előtte a sima Giga 560 OC-m sem bírta a 900MHz-et. Ennyit a Giga és az OC 560-asokról. Sajna parasztvakítás az egész.
Ráadásul annyit (vagy még többet) eszik, mint egy GTX570. Én Asus-t ajánlok GTX560-ból vagy EVGA-t vagy még az MSI-t is sokan dicsérték. 2GB-os kártyából pedig HD6950-t, nem pedig GTX560-at, mert nem éri meg az Nvidia-nál azt a plusz felárát, szerintem.
De ez csak az én véleményem.
Egyébként ha visszajön az új kártya a garból (és nem cserélik ki Asus GTX560-ra vagy Sapphire HD6950-re) akkor mindenképpen eladom az SOC-t. -
Drizzt
nagyúr
Vantage: 21910
Előzőre: Heaven Bench közben is ugyanennyi.
-
Drizzt
nagyúr
3dMark11, A Medusa techdemo nem hibázik, mint Gainwarddal, úgyhogy úgy néz ki happy end a dolog vége.
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #2740 üzenetére
ERRE Valaki?
-
Drizzt
nagyúr
No, megjött az SoC! Elsőre Gainwardhoz képest kapásból különbségeket láttam, nem is keveset. Egyrészről sokkal nehezebb. Másrészről sokkal hosszabb. Ez számomra jó jel, sokkal meggyőzőbb számomra egy "nagy" kártya, mint egy kisebb. Majdnem akkora, mint a GTX275, Gainward szerintem vagy 3-4 centivel rövidebb volt. Hűtés is egyelőre csendesebbnek tűnik, de egyelőre nem tudtam egyenlő környezetet előállítani(még nincs fenn a ház oldalfala
).
-
beers
addikt
válasz
Vigneau #2757 üzenetére
Nekem úgy van belőve, ha a gyerek öltöztetős játékot játszik, akkor a hang a monitorra a hdmi-n megy!Hangkártyából meg az erősítőbe+fejhallgató!(sajnos a geniuson nincs optikai bemenet)
Ha már a hang miatt hdmi-t használok, nem kell még egy + kábel (így is szép az asztal möge)! -
Sonja
nagyúr
Éngem csak az átalakító idegel fel, mert nem fér el, azaz nem tudom bedugni (
).
Elég hülye megoldás.
Végülis mindegy, mert eddig is egy DVI-HDMI kábelt használtam, csak gondoltam, hogy lecserélem egy HDMI-HDMI kábelre. Nem nyert.
-
beers
addikt
válasz
Vigneau #2750 üzenetére
A mini hdmi-vel én is szopok!
A 6850-en sima hdmi volt, nem volt vele semmi gond!
Az 560-as az átalakító miatt, ha belépek a bfbc2-be az esetek 50%-ban a középső 5-ében elkezd hullámozni!
Valóban a kábel súlya miatt van!Rendeltem a ebay-ról egy kábelt, (mini hdmi-hdmi) remélem 1-2 héten belül ideér!
Addig max kábel kihúz, bedug! -
->Raizen<-
veterán
válasz
evitiguF #2752 üzenetére
Én azt hiszem hogy ha a "sima" 560 Ti-vel akadni fog valamelyik játék akkor az a SOC-vel is akadni fog. Annyival nem gyorsabb. A 2 gb-os verziót ajánlom mert időtállóbb lesz. BF3 állítólag zabálni fogja a vramot full hd-vel nagy AA-val. A giga SOC-ről hallottam az 1 ghz-s verzióról hogy viszonylag sokat vittek garba mert nem bírta azokat az órajeleket amiket rá szabtak. Aztán kijött a 950 mhz-s verzió és azzal nincsenek gondok.
-
AlienApollo
tag
válasz
evitiguF #2752 üzenetére
helló
nekem is a napokban jött meg az 560Ti SOC. előtte én is azon gondolkodtam 2 gigás Gainward legyen, vagy esetleg egy 6950.
ugyan nekem nem csak játékra kell a kari , hanem a CUDA magokat munkára is fogom, ezért ez elbillentette a kérdést Nv felé.
szerintem a mostani játékok még jócskán nem használják ki az 1gigát sem, de tény hogy a jövőben kevésnek bizonyulhat a memória mérete... te viszont azt írtad,h kb másfél évig használnád , tehát nem olyan hosszú távra kell hogy megérezd a +1 giga hiányát.
legalábbis szerintem. én a SOC-ot csak ajánlani tudom. baromi halk, hűvös, és a gigantikus órajelen dolgozó mag teszi a dolgát.
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
valaki tegye helyre a problémámat.
Közeljövőben (1-2 héten belül) videókártya vásárlásra szánom magam, és pénzemért a lehető legjobbat szeretném kapni. Eleinte 560Ti volt a jelölt, de láttam jóárasított 570-eket is itt aprón, így esélyesként indul az is. Szeretek alapos lenni, így utánanézegettem pár dolognak, és már azt sem tudom, hogy mi lenne a jó...
szóval a másik topikban (570/580) utolsó oldalon épp azt tárgyalják, hogy 1Gb-nyi ram a közeljövőben már kevés lesz nagy felbontáson. (FullHD-ben játszanék, illetve 2db FullHD-s megjelenítőm van, ahol lehetne, kihasználnám ezt, hogy két monitoron menne egyszerre...)
2Gb-os 560Ti-t eddig Gainwardban és Palitban láttam, Gainwardot választanám +1év garancia miatt. Ez a kártya alapórajeles. Másik induló a Gigabyte SOC, de az meg 1Gb-os, igaz teljesítménye 570-es szintjén van, legalábbis Hexus tesztjei alapján. Ez mindkettő újonnan lenne, 570-es meg ha találnék, akkor használtan.
Kérdésem hosszú távon melyik lenne tényleg kifizetődő? (~1-1,5évig) A lassabb, de több memóriával rendelkező 2Gb-os, vagy a gyorsabb (átlagban +10FPS), de "csak" 1Gb-nyi rammal rendelkező SOC.
Nem vagyok az a típus, aki állandóan figyeli, hogy hány fps-el fut a játék, de az a +10, az már jelenthet pont annyit, hogy amíg a gyengébben akad, addíg az SOC-n éppen akadásmentesen elfut. Árban kb ugyanannyira jönnék ki. -
apollo12
veterán
na ma jön meg a táp mennyi feszt lehet adni a vganak tuningnál?
mert most az enyém 995mvolton megy szerintetek ki bírja a 1067mvoltot? -
Vigneau
félisten
válasz
apollo12 #2749 üzenetére
Nekem nagyjából 10cm van a fal és a gép hátsó része között, de nincs gond szerencsére a melegedéssel sem. Viszont az én esetemben 10m-es HDMI kábelre volt szükség - annyira van a TV a géptől (amikor megvettem, még AMD VGA-m volt normál HDMI kimenettel). A 2 elromlott HDMI kábel után vettem 1 D-SUB kábelt és meg vagyok vele elégedve. Igaz, a hang nem a TV-ből jön, de az ágyam fejrésze alá raktam az 5.1-es szettem két hátsó és a középső hangszóróját és minden oké.
-
apollo12
veterán
válasz
Vigneau #2748 üzenetére
hát nekem legalább 30cm van a ház a faltól hogy normálisan ki jöjjön a hő a gépből
de lehet venni 2.5 vagy 5méteres miniHDMi to HDMI kábelt
módjuk én nem ajánlom a gainwardot ismerősöm most vitte vissza másodszor és most egy gigát kért és sokkal halkabb18cfokos szobában netezés közben
-
csaabz
őstag
Hello!
Tegnap már említésre került;
Valaki meg tud erősíteni abban, hogy a Gainward GTX560-nak normál hdmi és nem mini-hdmi csatlakozója van?
-
mixi80
aktív tag
válasz
megint én #2741 üzenetére
Szia!
Nekem is voltak gondok a vga-val, fagyott. Azóta elvittem gariztatni , csináltak egy bios frissítést F10 -> F11. Volt driver csere is 266.66 -> 270.51.
Eddig hibátlanul műxik a kari, remélem marad is így. Nekem ezek a dolgok úgy látszanak megoldották a problémáimat!
Vga alapfesze nálam alapból 1025!Üdv!
-
Drizzt
nagyúr
Elvileg holnap újra csatlakozok egy SoC-val.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Emlékszetek, nekem anno sem volt valami jó a karim.
Most nem sokat de gémeltem a crysissal, és ki-ki lépegetett. És a Shift2is.
Ahogy anno mondtátok, lejjebb vettem a feszt, és már okés. Ergo kipróbáltam hogy egy csöpp feszt adtam neki. 1012ről 1025re, és már az is megoldotta a dolgot. Ezt nem lehet úgy orvosolni, hogy ne keljen gariztatni? Me az minimum 2 hét VGA nélkül.
Szóval most úgy van orvosolva, hogy Afterburner 1025mV, és okés, de ha eladom, akkor magyarázzam, hogy csinálja így?
Szóval valami biszban átírni az alapfeszt vagy valami... nem lehet? -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Teljesítmény terén, ha jól rémlik olyan 30% előnye van a GTX560-nak a GTX460 1GB-hoz képest.
Na de, hogyan is van ez fogyasztás terén?
Mert itt úgy láttam, hogy elég nagy a szórás a különböző netes tesztek alapján:
IDLE fogyi nagyjából egyezik, sőt lehet minimálisan az 560 eszik kevesebbet, de LOAD/PEAK-nál a 0-40%-ig van minden. (általában olyan +30% körül)Szerintetek?
-
megint én
őstag
válasz
apollo12 #2731 üzenetére
Több féle képpen is lehet. Kinek a pap kinek a... gumibot
Lehet úgy is, hogy egy kitűzött célt belősz neki, és megnézed megy-e.
Lehet úgy, hogy lépésenként emeled a frekit, és megnézed egy adott feszen (álltalában alapfeszen) mekkora órajelet bír. pl eleinte 20asával aztán 10esével emeled a frekit.
És lehet úgy, is hogy túlfeszeled, belövöd az órajelet amit szeretnél, és a feszültséget csökkentgeted apránként.Az utóbbi a leghosszabb (időben), de a legpontosabb is.
-
Viper26
nagyúr
-
apollo12
veterán
na ezen a héten jön meg az új CHIEFTEC CTG-500 tápom, hogy érdemes tuningolni 10mhz enként vagy egyszerre állítsam 950-1900-4600mhz re??
és mivel érdemes le tesztelni? -
Viper26
nagyúr
Valakinek teker 100%-on a GPU?Eddig úgy 70% körül volt.Húztam a procin 4.4-re, gondolom ezért.
Legalább leadja amit tud, de lehet így már VGA limit. -
Vigneau
félisten
Ahogy a Palit-nál is - végtére rokonok a kis drágák.
csaabz:
Milyen tapasztalataid vannak azzal a kábellel? Én azért választottam most inkább DVI-s monitort a sima D-SUB-om után, mert még a HDMI-t nem tartom kellően strapabírónak (2 kábelt már leamortizáltam 8 hónap alatt). No meg a monitorokon amúgy sem sokra becsülöm a hangszórókat, így digitális jelátvitelre bőven elegendőnek találom a DVI-t. -
csaabz
őstag
Hello!
GTX560 hátulján normál hdmi, vagy mini hdmi bemenet van?
-
Drizzt
nagyúr
Vajon a 2gb-s GTX560 gyorsabb valamivel? Tesztet látott már valaki?
-
Sonja
nagyúr
-
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
Corsair VX450 elvinne egy ilyen videókarit? Gépem adatlapomon, de gyorsba: húzott proci, 3db merevlemez, egy dvd, házban 3venti stb stb...
ha elviszi, akkor Asus, Gainward, MSI, Gigabyte közül melyik ajánlott?
-
robyg
senior tag
Skacok egy kérdés.
Egy fogyasztásmérővel megmértem a kártya fogyasztását.
230 Watt jött ki ,hogy a vga annyit eszik.
Létezik hogy ez igaz legyen?
Tudtommal a max TDP-je 170 Watt. -
Sonja
nagyúr
Akartam már kérdezni, hogy az mitől van, hogy ha pl. elindítok a Youtube-on egy videót, akkor van mikor néha megakad egy-egy pillanatra.
Ha kilépek és elindítom újból a Chrome-ot, akkor pl. jó, de össze vissza csinálja ezt. Ez játékokban is megmutatkozik, mert néha ott is van ilyen, hogy egy pillanatra megakad a játék. Elég zavaró, de rendszertelen. A memóriából nem fogy ki, mert olyan 600MiB VRAM-et, amit használ a játékban és mégis.
Ha kijön a végleges WHQL driver, akkor úgyis újrateszem a Win 7-et (na nem ezért), immár SP1-el, de azért érdekelne ez a jelenség hogy mitől van, illetve mi rá a megoldás!
-
apollo12
veterán
válasz
Memphis79 #2701 üzenetére
hát jah de csak a gta 4 van full terhelés és ilyen furcsa fagyások után meg megy a fagyás
és utána gép resi most 1.32volton 3.6ghzen 2órás prime 95 és ma kb 3-4 órát játszottam a gta4 és sokkal jobban fut és stabilabban a játékokban most kb 140wattot ehetnem baj hétfőn rendelek egy CHIEFTEC ctg 500 asat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Marathon (2025)
- Óvodások homokozója
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PHP programozás
- Asztrofotózás
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest