- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Grafirka #14309 üzenetére
Pedig az is halálos bűn. Aki nem SSD-t használ, neki fél óráig bootol az oprendszer szerintük (most mértem, nekem 3 mp HDD-vel a BIOS logo és a Win10 bejelentkezési képernyője közötti idő). Ehhez képest egyesek Trabant-Ferrari hasonlattal élnek, ha HDD-t kell SSD-hez hasonlítani, ami iszonyatos blődség.
Akinek baja van a WIN10-zel, nála csakis user error lehet. Pedig nem, mert minden hétre jut valami sz@rság, most éppen az USB3-as pendrive-ommal problémázik a Creators Update óta, pedig a korábbi verziók nem problémáztak vele! És még sorolhatnám vég nélkül...
Aki pedig az AMD processzorok/VGA-k bármely negatív tulajdonságát is csak említeni meri (van belőlük bőven), ő is pórul jár.
Egy a lényeg, ha nem követed birkaként a tömeget, és a véleményednek hangot mersz adni, legyen az bármilyen kulturált formában is, akkor is záros időn belül tiltva leszel minimum az adott topicból. -
vlevi
nagyúr
válasz Grafirka #14307 üzenetére
"mekkora csucs oprendszer ez"
Stabilitásban szerintem a legsötétebb W95-s időket idézi
Néhány fórumba már be-beírogattam, hogy oké, ingyé adták, ajándék lónak nenyald a f****nézd a fogát, meg úgy általában nálam nagyjából el-elmegyeget. Firefoxot, pasziánszt elviszi, otthoni gépre nem is kell több
De, ha valami miatt újra kell telepíteni, akkor megy vissza a hetes.... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Grafirka #14135 üzenetére
Na ez hsz nagyon kellett, köszönöm akkor eldőlt, régi vágyam egy MSI Gaming X Még ezekben a nehéz időkben is, de ahogy számolgatom ugyan úgy jönnék ki "normál" piaci helyzetben is kb. Durván 5-10k lehet bukó erős költői túlzással is.
Nagyon várom, hétfőn megyek érte.
Mindenhol azt olvasom az MSI legendás hűtési potenciállal rendelkezik. A Twin Frozr is elképesztő.
OC nem lesz ..és sima HD (no maxed out) sőt inkább graphic donwgrade AA, AS, HBAO , depth of field, Motion Bluur és társai rendszerint OFF, Nvidia profil egyedileg global beállításban is mindig teljesítmény specifikus állásban. Mindig az fps tartomány a fő szempont (nálam). Ezért a régi karim is fény évekre elég lett volna, de azért jobb az a plussz vram tartalék a háznál.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
-
Redneck
nagyúr
válasz Grafirka #11637 üzenetére
Az új driverrel gondok vannak. Az előző jó.
juve600: Kíváncsi vagyok mekkora lesz a különbség. 1050Ti-t akartam, végül 1060 lett, biztos ami biztos alapon. Szerintem azzal sem lettem volna szomorú azért..
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
sutyi^
senior tag
-
-
törölt tag
válasz Grafirka #10795 üzenetére
376.52? Nálam a 378.78-at tette föl automatikusan a Win10. De amúgy kikapcsolható az automatikus drivertelepítés is.
DDU-t én csak akkor használok, ha gond van. Mondjuk az akad elég sűrűn sajnos... Hozzáteszem, nálam hetente többször is cserélődnek az alaplapok és processzorok, és lehet, hogy ez nem tetszik a Win10-nek, de elég sűrűn előforduló hiba, hogy a videokártya egyszerűen eltűnik az Eszközkezelőből. Hiába indítom újra, hiába csinálok bármit (pl. Hardverváltozások keresése, stb.), egyszerűen nem talál semmit. Ilyenkor a driver se megy föl, leáll valami hibával telepítés közben. A Win7 sokkal jobb volt ebből a szempontból, pedig állítólag a Win10-nek kéne jobban bírnia a rendszeres hardvercserélgetést. Hát nem.
Kedvencem az volt, amikor tegnap még a GPU-Z is vegyesen jelenítette meg az adatokat, a GPU adatainál volt, hogy az Intel HD Graphics 4600-at mutatta, de pl. a subvendor a Gigabyte volt, stb.. Meg a többi adatnál is volt, hogy az IGP- adatait, és volt, hogy a 1060 adatait mutatta. Na ilyenkor azért nagyon jó szolgálatot tesz a DDU.[ Szerkesztve ]
-
chuck79
csendes tag
válasz Grafirka #10801 üzenetére
Szerintem sincs szükség variálásra, csak szedd le az új telepítőt, indítsd el, a komponenseknél van egy "tiszta telepítés" checkbox, max. azt benyomhatod, ha gond lenne, de nem kell uninstall meg hasonlóak, ddu meg pláne. ddu-t én csak egyszer használtam, mikor melóhelyes gépben alaplapi vga volt csak, és alaplapcsere lett. Na, azt nem bírta ki a win8.1, ott kellett egy ilyen safe mode-os megoldás, de ez nem egy sima ügy volt. (Persze, lehet csak mi bénáztunk el valamit, vagy a win volt ezeréves, nem tudom.)
-
vlevi
nagyúr
válasz Grafirka #9288 üzenetére
"windows billentyu + P" es az utolso verzio a listabol a "projector only"
A vicces, hogy nálam ez fordítva van. A monitorom a DVI-ba van dugva, a TV pedig HDMI-vel. De ez már a sokadik videókártyám, és a HDMI az első megjelenítő, így a Win+P-re a második kijelzőre jön be a monitor. -
tobias88888
őstag
válasz Grafirka #856 üzenetére
"ASUS 25-25,5 C szobahomersekleten" - Az tényleg csodás. Nálam 28-29 fok van mostanában a szobában, hogyan tud az alá bemenni?
Amúgy általában le szoktam szólni a Gigabyte kártyákat, de ez most csöndes és hűvös. Emlékszem a régi HD4850es kártyámra, az mellett filmet már nehezen lehetett nézni
Ez mellett benézett a 100ba úgy, hogy akkoriban az ugyan olyan MSI talán 80 fölé épp felment.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Grafirka #805 üzenetére
Köszi, de neten én is tudok nézni teszteket ahol szerepel GPU-Z kép.
Azért kérdem, hogy az ő példánya milyen, mert pl anno az Asus GTX760-as kártyámon Elpida gyártmányú VRAM volt, a neten lévő tesztekben szereplő ugyan olyan 760-as kártyákon meg gyakorlatilag csak Samsung-al szerelt verziók voltak.
Korábbi saját tapasztalataim alapján és a neten található infók szerint is tuningnál vannak eltérések a különböző gyártók VRAM-jait illetően, ami tuningnál számít. Van amelyik gyártó terméke csak a gyári órajelet tudja tartani hibamentesen, de ha már tuningolsz rajta +50Mhz-cet már szemeteli a képet a VRAM.
Ezért kérdem, hogy az általa most vásárolt Gigabyte milyen VRAM-al van szerelve.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
tobias88888
őstag
válasz Grafirka #743 üzenetére
Köszi, szuper, akkor frissítem is. Nekem fontos, mert jobb oldalt van egy szép menüm sok sok információval
Szerintem egész jó ez a led, de én a hőmérséklet alapján akarom beállítani. Üveges a ház oldala, így azért egész jó látvány
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Grafirka #697 üzenetére
ASUS oldaláról letöltöd az AuraLight alkalmazást és ott lehet a következőket állítani:
- Világítás színe
- Fényerősség
- Opcionálisan a fény viselkedése (Off, pulzál, statikus, végigvilágítja a színpalettát)
- Hőmérsékletfüggő szín a zöldtől a pirosig (viszont nem lehet állítani a hőmérsékleti határokat és gyárilag úgy van hogy 70 foktól kezd narancsra váltani, de nálam a kártya csúcshőmérséklete még nem haladta meg a 62 fokot sem
- Meg olyan is van hogy zenére villog... ezt mondjuk nem fejtettem meg mert alap windows-nál netezés közben is járja a lambadátAz viszont tetszik hogy amit egyszer beállítasz azt megjegyzi a kártya. Így újratelepítésnél, vagy más OS futtatásánál nem kell megint ezzel foglalkozni.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Motyi
senior tag
válasz Grafirka #453 üzenetére
A leghűsebb és leghalkabb jelenleg az Asus Strix. Az alap verzió 110k az oc 120k. Ezt követi az MSI Gaming (hangban sztem nincs különbség) ami úgy 5-6 fokkal melegebb az Asusnál. A sima 105k az oc 115k körül van.Ezen kívül a Giga G1-el van még tapasztalatom, picit hangosabb és melegebb mint az MSI, de ha lehet kapni akkor lényegesen olcsóbb (96-98k körül). Ezekkel van személyes tapasztalatom is, a többiről nem tudok nyilatkozni.
(#454) szabadoslac Azzal az egy ventis kártyával csak annyi a gond, hogy: [link]
- vagy halk és dög meleg (az új bios verzióval, idle nem megy a venti, terhelés alatt 74 fok)
- vagy hangos (az első bios verzióval 60 fok terhelés alatt és 44db)Vélhetően az új bios van már a forgalomban kapható kártyákon, és a 74 fok az klimatizált helyiségben, tesztpadon volt mérve. Egy átlag házban, normál szobahőmérsékleten van az 80 fok is, ahol már a boost órajel is szépen lecsökken.
Egy ventivel csak a kisebb méret miatt lehet opció valakinek, amúgy kerülendő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPhone topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest