Aktív témák
-
Reinhardt
őstag
Sesy irta ide: Dell
Bővebben: link
Németország.
Persze még be kell kalkulálni egy kimenetel/postaköltség, plusz egy billentyüzet cserét.
Ez amit pédának írtam egy Inspiron 9100 Royal (N1152):
Itt összerakhatod álmaid Notebookját (azokat az adatokat adod meg amit én megadtam és a service-nél a garit leveszed 1 évre akkor jön ki olyan 2300€ - s ár ami mostanság 575000Ft)
[Szerkesztve] -
Reinhardt
őstag
válasz
bervin12 #193 üzenetére
Ha kicsit jobban körülnézel külföldön, akkor ennyi pénzért már kb ilyet lehet kapni:
Képernyő: 15.4'' WUXGA (1920x1200)
Processzor: Pentium-4 3400 MHz /FSB800 HT
Memória: 1024MB DDR400 (PC3200)
Merevlemez: 100GB 4200 RPM
Optikai meghajtó: 8x DVD+-/RW drive
Grafikus vezérlő: ATi® Mobility Radeon 9800/256MB
+ a többi baromság (WLan, 56.6k modem, stb.) -
csehzoo
csendes tag
válasz
bervin12 #193 üzenetére
Végig olvasva a válaszokat, szinte ugyanezeket mondták nekem különböző fórumokon.
Nem tudom mire akarod használni de szerintem ez csábítóbb:
bar te tudod.
üdv -
karib
addikt
válasz
bervin12 #193 üzenetére
P4 gépek fűtenek rendesen mind - még a centrinós cuccok is ontják a hőt, ha rendesen hajtod őket, tehát nincs varázslat. Ráadásul a notebook procikat jobban is hagyják melegedni, 70-80-90 fok nem rikta.
Ha hűvös, halk gépet akarsz, akkor felejtsd el a P4-eseket, nézz Centrino (Pentium M, Celeron M) alapú gépet. Amúgy ütős gép az Asus L5GX -
pampika
őstag
válasz
bervin12 #193 üzenetére
Hát teljesítményre nem rossz kis cumó,de a melegedés az garantált!
Nekem egy 2,4 asztali P4 van a notiba és az is úgy fűűűűűt...
A venti nem folyamatosan pörög,hanem van benne egy érzékelő.Ha egy bizonyos szintig felmelegedett a gép,akkor venti bekapcs,lehűti az alsó értékre és kikapcsol.Majd újra várja,hogy megint felmelegedjen.
A gépemet csak némi ügyeskedéssel lehet ölbe venni,mivel az alja termeli a hőt 1000rel(egy hosszabb használat után az alja és a hátsó portok is nagyon melegek).
Bár gondolom,hogy egy cca. 4 kilós géppel nem nagyon akarsz rohangálni,hanem asztali gép helyére vna szánva,úgy meg úgyse érzed.Max ha ölbe veszed -
bervin12
csendes tag
Hi mindenki
A neten találtam egy notebookot szerintetek jó?
Oldal címe: http://notebook.hu/notebook/asus/l5000g/asus-l5846gxuh
Valami olyat hallottam hogy nem jó me hamar felmelegedik. Ez igaz? Kérem válaszoljon valaki. Köszönöm -
csehzoo
csendes tag
szerintetek mit jelent az hogy dual dvd?
-
vtechun
veterán
Bővebben: link ez nem is olyan rossz...
-
vtechun
veterán
athlon 64-es notebookot hol lehet venni... magyar linket tudtok adni?
-
csehzoo
csendes tag
Mi a véleményetek az ASUS 64 bit-es notebookjáról (erről:ASUS L5DF L5826DFU 15'' Athl.64 3000+, DVD+/-RW) hallottatok valamit. Jó lenne egy pár info mielőtt megveszem.
-
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek erről a gépről:
Hp-Compaq nx7010
-Centrino 1.7
-512 mb ddr ram
-60 gb hdd
-dvd+r/rw
-15.4 tft wsxga+ (1600*1200)
-Ati mradeon 9200 (64mb)
-56kb modem
-10/100 lan
-wlan
-bluetooth
-firewire
-usb2.0
-s-video kimenet
-párhuzamos port
-kártyaolvasó -
Reinhardt
őstag
Ha nálam az lenne a szempont, hogy minél kisebb legyen, akkor inkabb PDA-t vennék. De az nem szempont. Sonyban nem gondolkodtam mert rendesen megkérik az árárt a névnek, de amit belinkelnetem az a kategoriájában nem számít drágának.
Arra meg, hogy valami minél kisebb legyen nem akarok külön pénzt kidobni (minek rontsam a szemem ugye)
-
Sesy
aktív tag
válasz
Reinhardt #164 üzenetére
Javaslom nézzetek szét külföldön...
Én a nyáron vettem egy Dell Inspiron 8600i-t 1756 euro-ért itthon kb 2,5 ször ennyibe adják...
Ja, igen brutális belülről... 2 Ghz Dothan, 1Gb ram, 1920x1280 TFT, Radeon 9600 XT, 80 Gb HDD, WIFI, Bluetooth stb...
üdv:
Sesy
ui. itthon én sem adtam volna annyit érte -
hungeek
senior tag
válasz
Reinhardt #160 üzenetére
ha már sony akkor én inkább ezt venném
Bővebben: link -
Reinhardt
őstag
Ha Centrino akkor legalabb valami ilyen legyen: Bővebben: link
-
Reinhardt
őstag
Na körülnéztem és ezt találtam:
Az asztali gépemet szeretném felváltani.
Vélemény?
Le tudom cseréltetni a billentyűzetét?
[Szerkesztve] -
pmiki
csendes tag
Sziasztok,
Meg mindig a nezegetesnel tartaok, megneztem a Metroba a HPQ EVO NX9020-t ott pl. 1,3 Mhz-s kent aruljatk a notebook.hu-n pegid 1,4 -el. Mennyit szamit itt az a 100 mhz?
Egyik helyen 250 (adnak hozza taskat, +xp home 1,3 mhz), masik 240e ott a leirasban opciokent szerepel az op. rendszer.
Csak hogy bonyolitsam talaltam a neten olyan leirast is ahol Wlan is volt benne.... -
pampika
őstag
A gericomról leírtam a véleményem a Gericom kijelző hiba c. topicban.Nem tudom,az azóta kijött modellek milyenek,de én nagyon ráfaragtam vele.Ezzel nálam eljátszotta minden esélyét a gericom
-
gregX
csendes tag
hi,
Szeretnem meg kerdezni a velemenyeteket, hogy milyen notit valasszak, netto250 korul keresek, egyet. Mi a velemenyetek a gericomrol vennetek e naluk, Clevot ismeri valaki itt ki is nezteem egyet.
http://www.vlr-computer.hu/catalog/index.php?page=productnb&id=1192
Segitsetek, ha tudtok koszi -
Club
őstag
válasz
Vangelis #145 üzenetére
Jelenleg egy 2.6-os, P4-es notim van. 512 rammal.
Ezen is mennek a játékok.
Szal szerintem ezt így nem kellene hasonlítgatni.
Arról nem is beszélve, hogy hozzátesz ahhoz az árhoz amenyiért te vetted a notidat 30k-t, és kap kint egy 9700-el Centrinos-, ASUS notit.
A kettő meg ''nem igazán'' egy súlycsoport..
Az hogy a FJS notikat meg elég sokan ''fikázzák'' annak van valami oka.
Nem gondolod?
Több olyan ember kai notikkal üzletel mondta, hogy olyat bnem ajánl.
Gondolom okkal. -
Vangelis
félisten
nincs szó arról hogy nem érti meg az ember....
ennyi
csak éppen most akarták tőlem kölcsönkérni de sajnos nem rajtam múlott és nem tudtam odaadni
a srác kipróbálta egy játékot kellett bemutatóra vinnie
kicsit fikázta a masinámat a márkája miatt de egyébként tökéletesen ment rajta a játék 25 fps alá nem esett.
De mint irtam nem jött össze.
No akkor majd szerez egy toshiba tecra vagy milyen gépet és az tuti jó lesz
p4 2.4ghz 256 ram stb
és el sem indult neki a játék nagyon jól bekapta a legyet....
ezé fikázta az én masinámat
no ilyenkor tudok igazán örülni.... -
bratyesz
csendes tag
Hi!
Gép vásárlás előtt állok, de érdekelne a véleményetek erről a notebookról:
CLEVO D400EV (D40EV) - 03
15.0'' SXGA+ TFT - 1400x1050
Intel® Pentium-4 /FSB800 HT – 3200 MHz
512MB DDR400 (PC3200)
80GB 5400rpm 8MB CACHE
8x DVD+-RW DL 8.5 GB drive
ATi® Mobility Radeon 9700/128MB
3.1 kg
1x 56K modem, 1x 6in1 Card reader, 1x 802.11b WLAN 1x COM (soros) RS-232, 1x Digital Audio S/PDIF, 1x FireWire I-link, 1x Gigabit LAN, 1x Infra port, 1x Párhuzamos port, 1x PCMCIA, 1x S-Video, 2x USB 2.0, 1x VGA monitor,
24 hónap garancia
410e Ft (bruttó)
Főként az érdekelne, hogy ez a proci mennyire melegedik/melegedhet?
és hogy a 4400 mAh-s akksi az mennyi időt bírhat? 20V-t, 6A-on kap a töltőből...
Használati cél: utazáskor nem árt, ha el tudom ütni az időt, videókat sokat digitalizálok (esetleg utazás közbeni kazetta felszabadítás DVkamerából), szöveg, prezentácó szerkesztés (prezentáció ált videoval fűszerezve- de gondolom ezt az utóbbi kettőt biztos elviszi), meg még fotozgatni szoktam (van benne egy 6in1-es kártya olvasó).
Előre is thx a válaszra.
bratyesz
[Szerkesztve] -
Club
őstag
válasz
Atlantis #125 üzenetére
Igen.
Ez fontos, ennek érdemes mindenkép utánanézni.
Kiválasztasz mondjuk 3 féle notit, amit szeretnél.
Megnézed az itthoni forgalmazót, és felhívod a márkaszervizüket és szépen megkérdezed hogy ausztriában vásárolt világgaranciás terméket ők javítanak-e ha valami gond van
UI:Nálam vannak P1-es notik.
Már azokban is van PCMCIA, és épp most adtam el egy 10M/sec-es hálókarit.
2k-ért.
Szóval ez tuti nem gond
[Szerkesztve] -
Club
őstag
válasz
Atlantis #107 üzenetére
Itt nézz körül
Én mondjuk tutira ausztriából vennék.
Sokkalolcsóbban juthatsz hozá, és max cseréltetsz egy billentyűzetet.
A komolyabb márkáknál meg úgyis világgarancia van, tehát ha bármi gondja van itthon is szervizeltethető.
A felnt belinkelt oldalon elég színes kínálat van -
Vangelis
félisten
válasz
Atlantis #112 üzenetére
nekem az amilom
2600+ barton
512 ram 333mhz
40gb toshiba hdd 8mb
dvd író
radeon 9000 64mb md mark 7000 pont körűl de majd lemérem..
stb....
keresek linket http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo/amilo_a_7620
[L] http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo/amilo_a_7620[/L]
ez csak 2600+ os és 512 ram a többi stimm azthiszem
sokan szidják
nekem nagyon a szivemhez nőtt
allítólag volt valahol a trust-ról teszt és nagyon dicsérték és nem is volt drága 10k körűl.
usb -s
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
válasz
Vangelis #108 üzenetére
Hangkártyára? USB-sek? Mennyire használhatók?
Márkára? Nem tudom, megbízható, jó magyar háttérrel is rendelkező márka lenne jó. Nem tudom, melyik márka ilyen. 2-es gépnek pl.: nem lenne rossza gigabyte N512-es, de nem tudom, milyen a Gigabyte notebook részlege itthon.
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Hello!
Két darab notebook vásárlásához kérek tanácsot:
''Álmok:''
1-es gép:
-felhasználási terület: meghatározó tényező, hogy gépészeti tervezésre is használva lesz a gép, így erősen leszűkül a választék. Ezen kívül általános használat, net, filmnézés, játék minimális, max RTS stratégiák és sakkprogramok. Időnként hosszú időtartamú letöltés.
-Centrino technológia
-WLAN ''g'' szabvány támogatása
-DVD-író,nem muszáj a duál de terméseztesen nem hátrány
-minél több vinyó és minél több RAM
-legalább 15''-os képernyő, lehetőleg ne legyen Wide felbontás
2-es gép:
-felhasználási terület: szövegszerkesztés, net, kevés film, zene, játék max. online játékok(pl.:jojatékon fellelhető játékok), esetleg kis igényű 3D-s játékok(puzzle, mahjong, ilyesmik)
-lehetőleg itt is Centrino
-WLAN
-min. 14''-os kijelző, itt sem kell Wide képarány,jobb lenne valami ''szabványos'' felbontás
-DVD olvasó/CD-RW
-min. 512MB RAM
-min. 40GB vinyó
Mindkét gépet jó lenne olyan márkából kiválasztani, amelynek rendes,megbízható szervízháttere van Mo.-n.
Kérdések:
-gondolom 5.1-es hang nem valósítható meg notebookkal. Külső eszköz sem létezik ehhez?
-milyen az intergrált hang minősége(magas-mély minőség)? Leginkább fejhallgatóval lenne használva mindkét gép esetén, mennyire van jól leárnyékolva?
-asztali gépeknél megoldható a softmod, hogy normál Ati kártyát FireGL-ként hassználjunk. Szerintetek itt is lehetséges?
Egyelőre ennyi lenne. Összeget nem írok, mert foglamam sincs, mennyi lenne, egyik gép mindenképp részletre lenne. Várok minden használható javaslatot.
Kösz. -
karib
addikt
válasz
csodáskarnis #103 üzenetére
Pedig a hónap elejétől ők a hivatalos szerviz, legfeljebb a weboldalukat nem frissítették még. Email v. telefon
-
Club
őstag
válasz
Reinhardt #77 üzenetére
Na ilyet csak akkor vegyél, ha szeretsz szervízbe járni, meg hideg helyen laksz, és nem fontos hogy mennyit bír az akksi.
A 4400-as akksi 2.6-os(northwood) P4-nél is max 2 órát bír ki ha használod.
Na most akkor egy 3.33-as Prescottnál?
Hűtés is több, többet is eszik..
Jobban belegondolva lehet hogy ez nem is noti hanem asztaligép, csak rászereltek egy TFT-t?
Mert ami villanyt ez megeszik..
Csak egy jótanács:Aki új notit akar venni, annak érdemes körülnéznie Ausztriában.
Lényegesen jobban jár, még ha ki is kell menni érte, és utána egy bill-t cseréltetni a márkaszervízben.
Bővebben: link -
karib
addikt
válasz
csodáskarnis #100 üzenetére
www.rikvest.hu
-
karib
addikt
Rendben, videokódolásnál nagyon erős a P4, de játékban már közel sem akkora a fölénye. Különben is, mi a fenére nem elég egy 2 GHz-es Dothan (notebookban...)?
Mellesleg ha már batár, desktop jellegű proci, akkor inkább AMD fronton néznék, A64-ek különféle fajtái - kiegyensúlyozottan erős és jelentősen hűvösebb.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged