Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Pet_i
senior tag
Ezt most találtam:
ASUS A3N A3526NU Igaz, hogy shared vga, de igen jó paraméterei vannak:
Bővebben: link
Vélemény?
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Br. 375e-ért már WLAN-nal adják az X31-et (és 512 MB RAM-mal).
''ha tényleg olyan hiperszuber überbrutál gép''
Szerintem egyszerűen csak egy jól összerakott gép, ami elég kicsi és könnyű (de nem nagyon kicsi). ''Überbrutálnak'' legfeljebb azért tűnik, mert hozzászoktunk az igénytelen kacatokhoz.
Szerk.: Ha ''überbrutál'', akkor már inkább ez: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
igen, tudom
sokat nézegettem azt a gépet.... de ez a 360.000 nálam lélektani határ. A pénzt még össze is tudnám rá majd kaparni, de..... utána még kéne egy külső optikai meghajtót és egy Wlan karit (asszem a legolcsóbb x31-ben ez nincsen benne) és így már igencsak 400.000-nél tartanék, plussz venni hozzá egy normális táskát.... már több mint 40.000-el túlléptem a keretet. tehát sok
nagyon tetszik az x31, de számoltam és rájöttem hogy ez egy diáknak drága masina
nagyon nyögvenyelősen adnék ki ennyi pénzt egy gépre. A kezemben még nem volt az x31, de azért még megnézem majd élőben, adok neki egy esélyt, ha tényleg olyan hiperszuber überbrutál gép akkor lehet....
-
yerico
senior tag
Ez a hajlított desingú Acer meglepően kényelmes, ergonómiailag elég jól eltalálták. Nekem nagyon bejött, csak az a baj, hogy a delikvens (egy Acer 2303) a másé lesz. Azért gondolkodom rajta magamnak is, mert ennyi pénzért (170.000 HUF + 60000 = sulinet) nem nagyon lehet jobbat kapni.
-
Pet_i
senior tag
Én meg szintén 3 típus között vacilálok. Az egyik a már Trane által is írt
Acer TravelMate 4002 LMi, a másik az:
Acer TravelMate 4502 LMi. (Igazából nem tudom mi a különbség a 2 között, nem találom. Az utolsó pedig a:
Fujitsu-Siemens Amilo M1425
Nekem egy boltban azt mondták, hogy ez a középkategóriás Fujitsu veri az Acereket minőségben és designban. Csak egy picit olvastam most vissza, de Fujitsukról úgy tűnik nem jó a vélemény? Ti melyiket ajánljátok? Lehet másik típus is, 400ezer Ft-ból ki kellene jönnie, legyen benne DVD író, nem osztott memóriás VGA, 512MB ram, Centrinos legyen, min. 40giga HDD-vel.
Trane: Te hol láttad a 4002 LMi-t 350ezerért? -
WN31RD
addikt
válasz
kapcs-ford #375 üzenetére
Én is csak annyit írtam, hogy nem tetszik.
Nem azzal van a gond, hogy nem teljesen szögletes: Ha csupán lekerekített lenne, nem találnám rondának, de a billentyűzet vonala görbe. Szerintem idétlen. (Nem a kép alapján gondolom így, hanem élőben láttam.)
Ami a sok gépelést illeti: Nem tudom, a görbe billentyűzet hosszú távon mennyivel kényelmesebb, mint egy normális, de nagyon kétlem, hogy ellensúlyozná azt, hogy egyébként kevésbé kényelmesek a billentyűi, mint mondjuk egy IBM-é.
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
tudja valaki hol van Asus M2400-as noti mint bemutatódarab? Megszeretném nézni élőben is ezt a gépet
Ma volt a kezemben egy Acer TravelMate 4002-es. Hát.... nem is tudom. A billentyűzet nem éppen egy álom. A 15''ös kijelző mellé lehetett volna kisebb gépet építeni mint ez, jó vastag a pereme az lcd-nek és a bill. mellett 2oldalon egy csomó kihasználatlan hely van.... Nekem olyan recsegős feelingje volt a gépnek.
nekem a következő dolgok szűkítik le a választékot:
- 12'' ill. 14''-es TFT
- Banias v. Dothan proci
- integrált vga
- 1024x768
- < 3kg
- >= 30gb winyó
- hoszú akkuidő (sima wordözéssel legyen meg legalább a 3,5 óra)
- !masszív felépítés!
- < 360.000 Ft
- >=2 év garancia
- ne legyen túl hangos
- márka majdnem mindegy (FuSi, Gericom ne legyen)
hétköznapi dolgokra kéne a gép (office programok, filmnézés, netezés, játék csak Quake3 és Starcraft)
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Acer forma: csak annyit írt hogy nem tetszik neki (mondjuk a képen nekem se).
Nekem sokkal jobban tetszik mint a sablon szögletes forma. Kinek a pap, kinek a paplan..
Elonye akkor jelentkezik igazán amikor sokat gépelsz vagy játszol.
Amit még kifelejtettem: HALK , nem melegszik stb.. Egyébként itt a PH-n van egy jó kis teszt róla!!! -
WN31RD
addikt
Csak ahhoz szólok hozzá, amivel kapcsolatban van tapasztalatom:
Nemrég volt a kezemben egy ''hajlított billentyűs'' Acer, bár nem az a típus, amit te kinéztél. Szerintem is ronda. A minősége középszintűnek tűnt.
Amilokat is kénytelen voltam (rövid ideig) használni az utóbbi időben (nem azt a típust, amit kinéztél, olcsóbbakat), a minőségével egyiknek sem voltam igazán megelégedve: Nagy, nehéz, forró és hangos (a teljesítményükhez képest), és recsegős volt mind, de gond nem volt velük, bár talán csak azért nem, mert szinte vadi újak voltak. Szerintem alulról súrolják az éppen még elfogadható minőséget.
Azt, hogy a Toshiba már névnek számít, felejtsd el. Ugyanis Toshiba név alatt adnak el igen szar termékeket is. Az összes Satellite, ami megfordult a kezemben (főleg régebbiek), szerintem pont ebbe a kategóriába tartozott sajnos.
Nekem X31-em van, minőségileg nem egy kategória az előbbiekkel, gondolom, ez egyértelmű. USB-ről a BIOS szerint tud bootolni, de még nem próbáltam. Én egyszerűen hálózatról bootolva telepítettem rá Linuxot.
De igazából nincs szükség külső meghajtóra ahhoz, hogy vészhelyzetben újratelepítsd a Windowst, mert a merevlemez egy rejtett területén rajta van a telepítőkészlet (CD-ket nem is adnak hozzá), és onnan bármikor helyreállíthatod az oprendszert. (Ezt a lemezterületet hardveresen is lehet védeni, tehát ha a BIOS-ban beállítod, akkor tuti nem fogja felülírni valami elszabadult program.)
Nincs S-Video, nincs beépített optikai meghajtó, csak Banias a proci, ha ezekkel megelégszel, szerintem jó választás az X31. (Ráadásul alapból 3 év gari jár hozzá.)
[Szerkesztve] -
Trane
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásálása elott állok, és kellene egy kis segítség a döntéshez. A következoket szemeltem ki:
ACER TravelMate 4002 LMi
2.9kg
15.1'' 1024x768 TFT
1.6GHz Pentium-M Dothan (2MB cache)
512MB DDR333 (2700) RAM
60GB HDD
ATI Mobility Radeon 9700 (64MB)
4x DVD+/-RW
S-Video, Firewire, WLAN b/g, Infra
350.000 Ft, 1 év gar.
(Rosszat még nem hallottam róla. A design-je (hajlított bill.) visszont képen nem tetszik.
Az új 3200-as sorozat jobban néz ki (Jobb is, csak 2.2kg!, de az már 525.000-be kerül)).
ATI 9700 van benne: ez jobb, bár ritkán játszom, de nem ártana néha. És ugye taiwani, a minosége nem tudom milyen?)
Fujitsu-Siemens Amilo M 7405
2.8kg
15.1'' 1024x768 TFT
512MB DDR333 (2700) RAM
40GB HDD
Intel Extreme Graphics 2 8-64MB Shared
8x DVD+/-RW Double Layer
S-Video, Firewire, WLAN b/g, S/PDIF, Subwoofer, 4in1 Card Reader
324.000 Ft, 1 év gar.
(Gazdag felszerelség. A külseje elmegy. Viszont elég sokan lehordták (Dicséretet mintha nem nagyon láttom
.
Állítólag silány a billentyuzete, és az akkuja se szuperál.
Csak osztott memoriájú video-vezérloje van. Az asztali gépemben egy öreg Matrox G450/64MB van. Hozzá képest milyen ez az Intel?)
TOSHIBA Satellite A50-532
2.6kg
15.1'' 1024x768 TFT
512MB DDR333 (2700) RAM
60GB HDD
Intel Extreme Graphics 2 8-64MB Shared
4x DVD+/-RW+RAM
S-Video, Firewire, WLAN b/g
362.000 Ft, 1 év gar.
(Szerintem szép, és ugye a Toshiba már névnek számít, bár mostanában el kezdtek panaszkodni rá is
.
Melegedési problémákról számoltak be. És állítólag ennek a billentyuzete is recseg-ropog. Hiába, még se IBM (vagy már Lenovo?.
De IBM-ben nincs Firewire (video szerkesztéséhez), sincs DVD író (ez mondjuk nékülözheto).
Szintén Intel Extreme 2 van benne.)
Azért lettek ezek kiválasztva, mert minden képpen kell Pentium-M (legalább Banias), min. 512MB RAM, S-Video (DivX-nézés),
Firewire (video-szerkesztés), WLAN. DVD-író is jó ha van, de legalább egy combo.
És végül, de nem utolsó sorban 400.000 alatt legyen az ára.
Alternatívként még 2 szélesvásznú gép jöhet szóba:
a TOSHIBA M30X-122 (437.000 Ft) ill. az Acer Wide változata ( Acer TravelMate 4002 WLMi-387.000 Ft).
De a méretük kicsit aggaszt, és a használhatóságukat illetoen is vannak kétségeim.
Jah, és az IBM X31-gyel is kacérkodtam (375.000 Ft az alap). Viszont nincs S-Video-ja (Firewire itt már van.
És nem tudom, hogy vészhelyzetben (vagy OS telepítésekor) bootolni lehet-e külso USB vagy Firewire CD-ROM-ról (dock-ot nem szeretnék venni)?
Kérlek Beneteket, adjatok tanácsokat! Köszi!
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
-
CseLev
csendes tag
Igazad van, csak az a baj, hogy az egyéb szempontokról annak nincs infoja, aki nem notik közt tölti az életét, csupán pl a munkájához akar egyet venni.
Én pl egy FSC-t akarok venni aminek a felszereltségét még mindenki csak dícsérte, de a Fujitsu Siemensektől sokan elriasztanak. Miért? Nem értek hozzá, mert eddig csak asztali gépeim voltak, de kényszerből vennem kell a munkámhoz. Akinek negatív tapasztalata van ezzel a típussal, az ne csak fikázzon, hanem írjon konkrétumot az ilyen tapasztalatlanoknak, mint pl én. Előre is köszi!!! -
karib
addikt
válasz
karicska #362 üzenetére
Ezek a SinEUs gépek valójában Clevók
Szóval ugyanannyira magyar, mint a korábban általad a Notebook.hu-tól ajánlott Clevo testvéreik
Nincs ezzel semmi gond, de nem is rosszak a Clevo gépek - de próbáljunk már elszakadni attól, hogy a notebookok darab-darab alapon, pusztán a speckók felületes ismerete és ár alapján összevethetők... -
karicska
tag
Nézd meg ezt: Bővebben: link
Ha a fentit ilyenre változtatod: 2x512 RAM, WiFi, 80 GB Hdd, DVD+-RW, hordtáska, akkor 308300 + áfa! Szerintem nem egy nagy ár egy ilyenárt!
A cég az egy magyar cég! -
karib
addikt
Korrekt új gép, kicsit terjedelmes méretű. Cserébe jól megpakolták mindennel és elfogadható áron van. Kell ennél több?
Akkor ez az A4000K, ugye? Mert van belőle L (SiS grafika + P4), G (MR9700 + P4) is. Meg talán más is - rögtön elég méretes az új család
Mekkora felbontású kijelzővel adják, és mennyiért? -
Suliro
senior tag
up
-
Suliro
senior tag
nos én is laptop vásárlásán gondolkozom. Asus a 4000ről mit gondoltok? 3400+ a64; 128 mb radeon 9700 mobility, 512 mb ram, dvd-rw.
-
karicska
tag
Ezeket a notebookokat néztem
1: CLEVO M375EW 08
15.4'' WXGA 16:9 1280x800
Bővebben: linkMobile Intel Pentium-M Dothan (2MB cache) 2100 MHz
Intel ODEM
512MB DDR
60GB 7200rpm 8MB CACHE
8x DVD+/-RW drive
grafikus vezérlő
ATi Mobility Radeon 9700/128MB
2: CLEVO M400EV 06 Bővebben: link
15.0'' SXGA+ TFT 1400x1050
Mobile Intel Mobile Pentium-4 HT 3460 MHz
SiS 648FX
512MB DDR
80GB 5400 RPM 8MB CACHE
8x DVD+/-RW drive
3: CLVEO M400K 06 Bővebben: link
15.0'' (1400x1050) SXGA+ TFT
AMD® Mobil Athlon 64+ 3000 MHz
512MB RAM
60GB HDD 7200 RPM 8MB CACHE
8x DVD+/-RW
ATi® Mobility Radeon 9700/64MB
A nagy kérdés melyiket válasszam?
Főleg programonék rajta és elég sűrűn játszom újabb játékokkal is!
Az asztali gépet felváltaná!
A jobb ötleteket is meghallgatom persze ebben az árkategóriában! -
karib
addikt
Jó gép az. Arra azért figyelj, hogy ez ATI IGP 9100-as, tehát nem különálló Radeon van benne, hanem chipsetbe integrált. Ettől még az integráltak között a legjobb választás, de a diszkrét 3D chipektől elmarad a teljesítménye. Munkára ideális - és még egy kis játék is belefér.
Meg kell nézni, hogy neked a Clevo vagy az Asus jön-e be jobban. Az M6 talán kicsit jobb anyagokból van. -
CseLev
csendes tag
Hi!
Mekkora a különbség noteszben lévő ATi 9700 128 MB-os és egy SIS M760 Grafik shared 128MB-os video kari között? -
mcneill
csendes tag
Hello!
Már előttem kérdezte vki, hogy milyenek a Clevo laptopok. Megbízhatóak?
Másik kérdés ez lenne:
ASUS M6700R
15.4'' WXGA 16:9;1280x800
Mobile Intel® Pentium-M Centrino;1500Mhz
INTEL 855PM
512MB DDR266 (PC2100)
40GB winyó
DVD/CDRW drive
ATi Radeon IGP 8/ w256M
1x 10/100mbps LAN,
1x 4in1 Card reader,
1x 56K modem,
1x FireWire I-link,
1x Infra port,
1x Párhuzamos port,
1x PCMCIA, 1x S-Video,
4x USB 2.0,
1x VGA monitor,
1x Wireless 802.11g,
354 x 273 x 22 mm
2,6kg(...)
net 270e ft. Megéri ennyiért? Illetve ugyanaz lenne a kérdésem, mint a CLEVOval kapcsolatban is, hogy mennyire megbízható, meg ilyenek.
Ja igen főleg munkára kéne, nem akarok rajta mondjuk HL2-t játszani max grafikával
Bővebben: link -
>zoli<
csendes tag
karib
#344-re mi a vélemény/javaslat
bocs már látom írtál a másik topikban
thanks
[Szerkesztve] -
-
>zoli<
csendes tag
UP
-
>zoli<
csendes tag
sziasztok
használt notebook-ot szeretnék venni, ez lenne az első notim.
Amit szeretnék az egy IBM t40/t41 kb. 300ezer lenne rá. Mire figyeljek amikor elmegyek megnézni egyet, hogy nehogy átverjenek. Hogy tudom leellenőrizni hogy nem e lopott? Használt notival valakinek tapasztalata?
Van valami amit mindenképp meg kell rajta nézni(pl.: csavarokon nem e látszanak széteszedésre utaló jelek)stb.
Aproneten vany egy 2.5 éves garival 310.000-es irányáron nem sok ez egy kicsit?
bocs a terjedelemért. -
pampika
őstag
Húúh,ha van rá kereted,sztem mindenképp az első!Nagyon ütős kis konfig!
És főleg,hogy van benne rendes ATI video kari,így valszeg nem lesz gondod a video teljesítménnyel.
Ha sokat hurcolod,akkor mindenképp a mobil proci a nyerő,ha főleg asztalon tartod,akkor meg nem annyira fontos az akksi idő.De egy mobil proci kevesebbet fogyaszt,mint egy bika asztali pénégy,viszont teljesítményre már nem igen marad el(főleg egy 2,1-es dothan),így ha nem is nagyon hurcolod,akkor is kevésbé melegszik,kevesebbet fűt
nálam a 2,4-es northwood P 4-es fűt,mint a kályha...max 2 óra használat után az alja és a portok fém része tűzforró -
tkesy
őstag
Köszönöm a választ...
Nézelődtem (meg olvasgattam) egy kicsit és a Bővebben: link találtam pár Clevot... Asszem inkább az lesz, mert a Gericomot mindenki csak szídja...
Lenne 3 noti, kinek mi a véleménye róluk?
1: CLEVO M375EW 07 Bővebben: link
15.4'' WXGA 16:9 1280x800
Mobile Intel Pentium-M Dothan (2MB cache) 2100 MHz
Intel ODEM
512MB DDR
60GB 7200rpm 8MB CACHE
8x DVD+/-RW drive
grafikus vezérlő
2: CLEVO M400EV 06 Bővebben: link
15.0'' SXGA+ TFT 1400x1050
Mobile Intel Mobile Pentium-4 HT 3460 MHz
SiS 648FX
512MB DDR
80GB 5400 RPM 8MB CACHE
8x DVD+/-RW drive
3: CLEVO D400EV (D40EV) 03 Bővebben: link
15.0'' SXGA+ TFT
1400x1050
Intel Pentium-4 /FSB800 HT
3200 MHz
SiS 648FX
512MB DDR
80GB 5400rpm 8MB CACHE
8x DVD+/-RW drive
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
Aopen notikról tud valaki valami közelebbit? Konkrétan az 15xx-es szériára lennék kíváncsi.
Egy hasonló kategóriás Asus M-szériás notihoz képest jobb/rosszabb? -
-
pampika
őstag
Nekem nem jó tapasztalatom van a geicommal
Elolvashatod a gericom lcd hiba topicba.
Amúgy nagyon számít,hogy melyik boltban veszed (hozzá(d)állás és szervíz szempontjából).
Az egyik fő hibájuk szvsz,hogy nagyon gyorsan veszít az értékéből.Az enyém 13 hónapja 322k volt,most 150-ért vennék be bizományiba,de kéz alatt is olyan 180-200 magasságában lehetne elpasszolni úgy,hogy még van rá 11 hó gari -
fsc
tag
Szia, szerintem ebben a kategótiában teljesen jó választás.
Amit javasolnék, hogy akár ott, akár egy márkaszervizben vegyél még hozzá memóriát.
A proci miatt pedig majd a jövőre megjelenő 64 bites oprendszer is menni fog vele.
A garfika azt hiszem teljesen jó, az adatcserére infra van, Bluetoooth nincs gyárilag. Ill. mivel Sulinetes, egy 64 MB USB drive-ot is kapsz hozzá. -
WN31RD
addikt
Én azt mondom, hogy ennyi pénzért ilyen tudású gépből jó minőségűt egyszerűen nem kapsz, tehát vagy vegyél drágábban, vagy elégedj meg szerényebb képességű géppel. De ha neked mindenképpen ennyiből kell kihozni valami hasonló tudású gépet, akkor nem tudok segíteni, nem tudom ugyanis, hogy az olcsó szarok között ez a Satellite hol helyezkedik el. Ezeket a kérdéseket inkább passzolom valaki hozzáértőbbnek, akinek több tapasztalata van különféle laptopokkal.
Ha nagy teljesítmény kell jó áron, akkor érdemes megnézni a notebook.hu-nál árult HP Renew gépeket, emvynek is ilyen van, jó tapasztalata van vele. Ha inkább olcsón kell jó minőségű, használható gép, akkor a figyelmedbe ajánlom az usanotebook.hu-nál éppen akciós IBM R50e-t, vagy a notebook.hu-nál az R40e-t. -
drblum
csendes tag
nem hangzik jol. stuttgartban kezem között tartottam egyet, stabilnak tünt. ha esetlegesen azt felretesszük, hogy adodtak ilyennemü problemak (kinti kollegam tavasszal 1.990-ert vette, de eddig nem volt vele gond), akkor belsö ertekeire nezve megeri avagy nem? es milyen az ertektartasa? ha fel-egy ev mulva talan megunom es valtani akarok, akkor mit veszthetek rajta?
-
WN31RD
addikt
Konkréten ezt a típust nem ismerem, de megfordult a kezem között néhány régebbi Satellite az utóbbi időben. Azok egyértelműen szar minőségűek voltak, csúnyán elkoptak, szétestek, elromlottak. Magamnak soha nem vennék ilyet.
Persze lehet, hogy ez már jobb fajta. Vagy esetleg nem hosszú távra veszed... -
hungeek
senior tag
ez alapján kapunk egy képet a teljesítményről, ami oké is, de a házáról, strapabíróságról nem sokat tudunk meg
Mi a típusa enneka gépnek? gyártó?
(bocs, lehet hogy valahol benne van abban amit rtál, de mivel nem tudok németül, nem sok kedvem van kibogarászni, csak a számokon futottam át) -
drblum
csendes tag
Beke,
ezt tudnam most 1200 euroert, megeri? Sajnos csak nemetül...
Bildschirm Bildschirmdiagonale : 15,4 ''
Typ : Wide Screen TFT Farbdisplay
Auflösung : 1.280 x 800
Lochmaske (HxV) : 0,2595 x 0,2595 mm
Typischer Kontrast : 300:1
Reaktionszeit (rise/fall) : 50 / 50 ms
Erweiterungen 2 x Steckplätze für Arbeitsspeicher
1 x PC Card slot für 1 Type II Card
2 x Erweiterungssteckplätze (keiner frei)
Festplatte Kapazität (formatiert) : 60 GB
Zertifikat : S.M.A.R.T.
Höhe : 9,5 mm
U/Min : 4.200 rpm
Anzahl der Platten : 2
Anzahl der Köpfe : 4
Bytes je Sektor : 512
Schnittstelle : Enhanced IDE (ATA-5)
Puffer Größe : 2 MB
Desktop oder Notebook? : Notebook
Tastatur Tasten : 86
Windows Tasten : 2
Funktionstasten : 11
Euro Taste : Ja
Integriertes Touchpad/Maus : TouchPad
Anzahl der Easy Keys : 5
Easy Key Typen : Modus Auswahl, Zurück, Play/Pause, Stop, Vorwärts
Nummern Keypad : Nein
Hot Keys : 3
Spezielle Optionen : Starttaste für Internetbrowser , 1 Toshiba Konsoletaste, TV Taste
Arbeitsspeicher (RAM) Standard : 512 MB
Max. Erweiterbarkeit : 2.048 MB
Datenbusbreite : 64 bit
Technologie : DDR RAM
Größe der Erweiterungsmodule : 128, 256, 512, 1.024 MB
Schnittstellen 1 x DC-In
1 x Line-In
1 x Externer Monitor
1 x RJ-11
1 x RJ-45
1 x Parallel
1 x TV-out (S-Video)
1 x i.LINK® (IEEE 1394)
1 x SD Card slot
1 x externes Mikrophone
1 x Fast InfraRed (FIR)
1 x Kopfhörer (Stereo)
3 (hinten 2, rechts 1) x USB 2.0
Maus/Touchpad/o.Ä. Typ : TouchPad
Schnittstelle : PS/2
Beschreibung : Scroll Funktion
Prozessor Hersteller : Intel®
Typ : Intel® Pentium® 4 Prozessor mit HT Technologie
Taktfrequenz : 2,80 GHz
Front Side Bus : 800 MHz
1st level cache : 12 KB
2nd level cache : 512 KB
el. Spannung (AC) : 1,5 +/- 0,025 V
co-Prozessor : In Prozessor integriert
Stromversorgung Netzspannung : Netzteil mit automatischer Spannungserkennung für weltweiten Einsatz (100/240 V)
Frequenz : 50-60 Hz
Ausgangsspannung : 19 V
max. Stromstärke : 6,3 A
Stromaufnahme : 120 W
Gewicht : 625 g
Akku Typ : Hauptakku
Technologie : Lithium-Ionen
Leistung : 14,8 V x 6450 mAh
Max. Laufzeit : bis zu 2,0 Std.
Grafikadapter Hersteller : NVIDIA®
Typ : GeForce™ FX Go5600
RAM : 64 MB
RAM Typ : DDR Video RAM
Grafikbus : 128 bit
Bus Clock Speed : 225 MHz
2D Grafikbeschleunigung : Ja
3D Grafikbeschleunigung : Ja
''Open GL'' Unterstützung : Ja
''direct 3D'' Unterstützung : Ja
Bewegungskompensation : Ja
Integrierter TV Encoder : Ja (PAL/NTSC)
TV in/out : Ja
Doppel Monitor Unterstützung : Ja
Triangle Setup : Ja
RAMDAC : Ja
Angeschlossener Bus : 8 x AGP bus
Abmessungen B x T x H : 363 x 275 x 39 (vorne) / 43 (hinten) mm
Gewicht : 3,62 kg
Sound System Hersteller : Toshiba Bass Enhanced Sound System, Realtek
Unterstützte Audio Formate : 16 bit Stereo
Lautsprecher : eingebaute Stereolautsprecher
Mikrofon : extern
Typ : Realtec ALC 202
full duplex Unterstützung : Ja
direct sound : Ja
direct 3D sound : Ja
Lautstärkeregler : Ja
Interne Auflösung Auflösung : 1.280 x 800
maximale Anzahl der Farben : 16,7 Millionen
Operating system Windows® XP Home Edition
Drahtgebundene Kommunikation Hersteller : Askey
Topologie : internationales V.90 Modem, V.92 vorbereitet
Datenübertragungsrate : 56 Kbps Daten (V.90) und 14,4 Kbps Fax
Merkmale : Ring Wake-Up Resume
Anschluss : RJ-11
Hersteller : Realtek
Typ : 8101L (on board)
Topologie : Ethernet LAN
Datenübertragungsrate : 10/100 Base-TX
Merkmale : Wake-On-LAN, remote boot
Anschluss : RJ-45
Drahtlose Kommunikation Kompatibilität : FIR
Unterstützter Standard : 4 Mbps
Drahtlose Technologie : Fast InfraRed
Version : IrDA 1.1
Drahtlose Technologie : Wireless LAN vorbereitet
DVD+-R/+-RW Laufwerk Buffer Size : 2 MB
Kompatibilität : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
Schnittstelle : ATAPI
Maximale Geschwindigkeit : lesen: 24x CD-ROM, 24x CD-R, 20x CD-RW, 8x DVD-ROM, 4x DVD-R, 4x DVD-RW, 4x DVD+R, 4x DVD+RW / schreiben: 16x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 2x DVD-R, 2x DVD-RW, 2.4x DVD+R, 2.4x DVD+RW
Typ : DVD-R/-RW Laufwerk
Gewicht : 240 g
ciao -
tkesy
őstag
+ valaki a #318-ra?
-
karib
addikt
Nem árt hagyni egy kicsit akklimatizálódni, de én is hurcolom bőven a noteszem, eddig semmi baja nem volt. Pedig már hidegből is hoztam be úgy, hogy rögtön bekapcsoltam. Ettől függetlenül, ha lehet, akkor hagyd felmelegedni bekapcsolás előtt. Másik irányba nem sokat lehet tenni, úgyis lehűl, táskában azért kellő lassúsággal, tehát nem lesz gond.
-
Petro
tag
Köszi a hozzászólásokat.
Elsősorban a mobilítás a fontos nem annyira a teljesítmény. Játszani nemigazán akarnék vele, estleg régi stratégiákat de arra ez is elég lenne.
Az ÁFA mértéke ezekszrint elég barátságos odakint ez egy kicsit megnyugtató, azt hittem ott is 20-25% körül van.
Arra lennék még kíváncsi hogy egy noti mennyire bírja a hideget, tehát lesz-e attól baja ha teszemazt bevágom használat után a hátizsákomba és kimegyek vele a hidegbe -
karib
addikt
-
hungeek
senior tag
soha nem írják ki amerikában az áfás árat, én eddig így vettem észre (canadában meg tuti mert ott voltam is)
''Shipping and sales tax are not included in the subtotal but, if applicable, will be added at the time of checkout.''
a tax asszem államtól függ (ezt Bash megtudná biztosan mondani, mimerrehányóra)
igen, 3 év a gari
[Szerkesztve] -
Petro
tag
Hello!
Ezt a notebook-ot néztem ki magamnak az IBM.com-on Bővebben: link
A kérdésem az lenne hogy ez nettó vagy bruttó árat takar és ha nettó akkor ott mennyi az ÁFA mértéke.
Ezekre az gépekre ha jól tudom 3 év gari van?
Esetleg vélemények, tapasztalatok? -
tonyo2
tag
Szerintem jó a blockbuster. Ezelőtt nekem blockbuster I. volt, és elég bika gép, játékok faszául mentek rajta, csak egy kicsit meleg lesz a 3Gh-es proci szerintem, de azért fasza gép lehet ez is.
-
tkesy
őstag
Kérdés: a Gericom-mal kinek mi a tapasztalata? Jó gépeket raknak össze és ''normális bolt'' vagy sem....?? Mert mintha valaki a topic elején említette volna, hogy volt velük valami gondja....
Egyébként én is laptopot szeretnék venni, és náluk találtam egy számomra jónak ígerkező gépet:
GERICOM 15.4'' WXGA BlockBuster2 II Notebook
15.4'' TFT WXGA aktív színes kijelző (1280*800)
SiS 648 chipset (támogatja az FSB 533/800 Intel processzorokat)
Mobile Intel? Pentium?4 HT processzor, 3060MHz
80GB UDMA merevlemez
512MB DDR-333 RAM
4x sebességü DVD+RW (DVD író) meghajtó
ATI RADEON 9700 Mobility grafikus kártya 128MB DDR RAM
TV-OUT (S-Video) kimenet
Fax Modem 56k V90 beépítve
EtherNet 10/100Mbit beépítve
FireWire IEEE 1394 beépítve
Infra Port
3x USB port v2.0
3in1 memória kártya olvasó (MMC/SD/MS)
DJ Funkció (közvetlenül vezérelhető CD lejátszás)
Beépített MP3 lejátszó
Digitalis 3D hangkártya audió bemenettel
Sztereó nagyteljesítményű hangszórók hangerőszabályzóval
Touch Pad scroll gombbal, Windows billentyűzet
1x Type II PCMCIA csatlakozó
Mini PCI foglalat
Külső párhuzamos, monitor, mikrofon, hangfal, S/PDIF csatlakozó
Li-Ion SMART akkumulátor
358mm * 269mm * 33mm, 3.5kg, fekete/ezüst színben
12 hónap garanciával
GERICOM hordtáska ajándékba!
Wireless LAN PCMCIA kártya ajándékba!
PowerCinema3 távirányító és teljesértékű szoftver ajándékba!
PowerDVD 5 teljesértékű szoftver ajándékba!
Pinnacle Studio 8SE és Instant CD/DVD 8SE teljesértékű szoftverek ajándékba!
319 000+ áfa
Esetleg van a géppel kapcsolatos észrevétele v. ellenvetése? Lehet jobbat kapni 400k belül, MO-n? -
CseLev
csendes tag
Kedves FSC!
Kérlek mondj véleményt egy notiról, amit mostanában készülök megvenni (ha jó)!
FSC AMILO A 1630 W
-AMD Athlon 64 3000+
-256 RAM
-40 GB HDD
-ATI 9700 128 MB, TV out
-DVD író
-FireWire, 3 USB, infra, WLAN
A munkámhoz kell feltétlenül egy viszonylag erős és megbízható kütyü:
-sok előadást tartok (PowerPoint) sok videoanyaggal (jó ha viszonylag halk)
-sok anyagot kell digitalizálnom
-sokszor más notikkal kell adatot cserélnem
-néha egy kis pihentető játék (jó grafikával)
Minderre van kb brutto 340.000Ft. (persze hitelzve és a sulinet téma sem rossz)
Szerinted ez a cucc megfelelő lenne nekem? Most láttam az EW-ben.
Esetleg tudnál javasolni valami mást?
Előre is köszi a válszt! -
kapcs-ford
őstag
Spanyolban amikor gépnézegetésnél megkérdeztem az eladót hogy miért van az árlistában 18 Acer , 7 HP és 5 Toshiba akkor azt válaszolták hogy ha kell akkor rendelnek LG vagy stb.. is de nem szívesen teszik mert ott az Acer ami kielégít minden kategoriát, jó árban van és ritka a hibásodás.
-
fsc
tag
csak 1 témára válasz!
Bármely 1 év garanciával rendelkező Fujitsu Siemens notebookra vásárolható garanciakiterjesztés minden szervizben és a disztrinél is. Épp most gondolkozunk azon, hogy kereskedelmi terméket csináljunk belőle.
Viszont a piac ma 1 évvel megelégszik és árat vár el, ezért alkalmazkodunk ehhez. -
CseLev
csendes tag
Hi!
Lebilincselő volt olvasni soraitokat, valóban tanulságos! Örülök néha megvillan a valódi szakértelem is, és nem kell beérnünk kizárólag az elvtelen, ''mindent eladok mert ez a munkám'' című agyhalottakkal. -
d900t
senior tag
Szia,
Nem elsősorban a konzumer értékesítési stratégiát utasítom el. Ez is megér egy misét, mert tulhalásszák a piacot. Üzletnyitáskor - meg ha tökösnek akarnak mutatkozni a konkurens retail szemében - ész nélkül nyomják le az árat, aztán meg csodálkoznak, hogy normál üzemben nem megy a bolt, mert a vevők a régi akciós árra, ill. az új üzletnyitásra várnak (álá E.W.). .
A problémát inkább abban látom - és ezt Te is leírtad - , hogy egy terméket csak akkor engednek be, ha egy adott árszintet elérnek. Én azt a céget ''A brandet'' látom hibásnak, aki először engedett ennek a zsarolásnak.
Mivel több tajvani gyártótól vásároljunk - és a legtöbbel vmilyen szinten kapcsolatban vagyunk - sok olyan háttérinfóval rendelkezem, mely általában nem köztudomású.
Ezekből a beszélgetésekből egyértelműen kiviláglik, hogy a Delltől a Toshibáig az összes márka negyedévenként megtenderezteti a gyártókat. Az visz, aki a legjobb árat adja. Ez idáig normális, az viszont nem, hogy tényleg csak az ár számit. A gyártók pedig ott spórolnak, ahol lehet. A FUSI L6800-as széribán ez a takarékoskodás odáig ment, hogy a SODIMM helyett normál SDRAMot szereltek. Ez kb. 1USD megtakarítás lehet. Azt írod a barebone-ra nincs gar. Es em igaz igy. Adják ők annyival, amennyivel csak kéritek. Persze ha a gar megléte is áralku tárgya, az más tészta. A gyártók legnagyobb baja az OEM-mekkel éppenséggel pont az, hogy szinte teljesíthetetlen gar. feltételeket szabnak
A tajvani gyártókat is érdemes két kategóriába tenni: outsourcingban dolgoztak-e valaha vagy sem. Azok a cékek, melyekhez az elmúlt években kihelyezték a gyártást, vagyis R&D (kutatás-fejlesztés) nem rájuk hárult, hanem komplett know-howt megkapták, gyakorlatilag elsajátitották azt a tudományt, mellyel lehet minőségi terméket gyártani. Azok a cégek, akik a kezdetektől a saját szívásaikból tapasztalnak, még nem érik el ezt a szinvonalat. Nekem a Uniwillel az a bajom, nemhogy sosem dolgoztak outsourcingban, de még a saját hibájukból sem okullnak. Ezért kell olcsóbbnak lenniük mindenkinél. Volt hozzá személyesen is szerencsénk, a vezető szervizesünk ős Gericomos, innnen az utálat
A fusival csak az a bajom, mint lassan az összes nyugati márkával. Tudatosan nem azt a terméket adják a vásárlónak, amit az szeretne. Az emberek azért vesznek nagy márkát, mert nem akarnak olyan gépet, amit végül kapnak. Irom én Neked, aki márkabuzi vagyok. Véleményem szerint ez a játék nem fair.
Azt írod, hogy a FUSI gyár és minőségteszt. Tudom és elhiszem. A baj az, hogy maga a barebone nem tartós, mert nem annak készül és ezen a fu-si Quality Controll nem segít, hacsak végre át nem adják végre a Fujitsunál felgyűlt gyártási tapasztalatokat.
Garkiterjesztés: AMILO-hoz nincs. Te mondtad. Még egy nyomorult pótaksit sem tudunk adni, csak a szerviz.
Egy kicsit vissza a sárgákhoz. Azt írod, hogy nem jönnek. Rossz hír, jönnek! Nem egy kreativ nép, de másolni piszkosul tudnak. Amire az egyik ráhibázik, mindegyik elkezdi utánozni. Az Acernek bejött, a technikát olyan szinten másolják, hogy még a kereskedelmi vezető is európai lesz mindenhol. Ez utobbi csak tipp, de minden tétet tartok
Az Acer története ugye ugy kezdődött, hogy a Dell lekoccolt tőle. Ennek két verziója létezik: 1) Az Acer belépett az USA piacra és azért. 2) A Dell lekoccolt olcsóbb beszállítóhoz és utána az Acer kínjában elkezdett piacot keresni. USA nem jött be nekik, Európa viszont annál inkább.
Látni, hogy jön az LG. Megunták, hogy az IBM és HP szürke eminenciásai. Bár érdekes adalék, hogy a koreai piacra az IBM pont az LG hátszelével lépett be közös cégben / LG-IBM /. A Samsung azonnal lépett és ők is jöttek. Igaz, hgy semmi hátterük sincs, de akkor is. A büdzsé elbírja.
A Quanta és Compal, stb. /A NAGYOK /már kis- közepes cégekkel is szóba állnak.é A Compal 2001 óta gyártja a saját cuccait, a Quanta pedig 2003 végén fogott bele. Itt nagyobb a nyereség, a rabszolgamunkából nem igazán lehet profitálni. A probléma mindössze az, hogy a márkák koncentrálódása ill. Európában az Acernek köszönhetően a kis sajátmárkák egyre inkább a háttérbe szorulnak, így ez a piac nagyon kicsi.
Látható előre, hogy jönniük kell. Jönni fognak. És ha valamelyik ''A brand'' megzsarolja őket, hogy akkor majd mástól vásárolnak, akkor csak azt mondják: ''jó, de kitől''. Addigra ugyanis a Kinai copy logika szerint secperc alatt mindegyik egyszerre átmegy sajátmárkába.Amióta az Acernek bejött, nem félnek senkitől.
Távolkeleti márkák: ha a szó pejorativ értelmét vesszük, akkor a Japán termék nem az. A Fujitsu japán, meg a SONY is, meg a Toshiba is. A Japán termék minőséget jelent kb. 20 éve. Főképp azért, mert jöttek utánuk a Kínaiak. A kinai minőséggel sincs probléma, ha megfizetik. Kina az az ország, ahol a jó terméket olcsón, a rosszat még olcsóbban árulják. Persze mindenki a még olcsóbbat veszi, innen a minőségi előitélet.
Mivel a kinaiaknál a japánok nem tudtak olcsóbbak lenni, rámentek az olcsó minőségi vonalra. Azóta japán termék olcsó és minőségi.
Utóirat: Örülök, hogy beszélgetünk. Bár meglátásom szerint nem ez a legnagyobb pozitivum. Sokkal fontosabb, hogy van valaki, hogy a fusinál, aki nyilt fórumon terméktámogatást ad és képviseli a márkát. Hát, ha még a kedves passziv közönség tudná, hogy nem egy utolsó kis senki klimpiroz fsc néven...;)
[Szerkesztve] -
fsc
tag
Szia Zsolt!
Megpróbálok röviden válaszolni:
1. Consumer eladási stratégia: Megértelek, hogy elutasítod, mert Ti pont középen vagytok valahol. Nem vagytok egy Synergon, aki a szolgáltatás mellé adja az outsourcingban a hardvert és nem vagytok egy MM, vagy EW, aki a mi szemünkkel korlátlan tőkeerővel rendelkezik, ha versenyképes árral akar kirukkolni. De mindkét piacon ott vagytok, és ez számomra rendkívül pozitív dolog. Igen, kihagytál egy szereplőt, a NEC-t, aki teljesen más néven (Packard Bell) jelenik meg consumerben, mint a businessben. A stratégiát a retailerek diktálják. Nem az itteni beszerzők, hanem a Dixons vagy a MSI főnökök, akik azt kérik, hogy legyen egy notebook ennyiért, hogy legyen benne ez, meg az, meg amaz. A többi nyalánkság, pl. rázkódásvédelem, kis súly, cserélhető drive, különleges anyagok stb. nem érdekesek. Mindezzel együtt, érzem a dolog létjogosultságát, mert itt egy Lifebookon dolgozom, de otthonra eszembe se jutna ilyet venni, mert kicsi a TFT és nincs videokártya benne. Persze van még az ún. Celsius mobil munkaállomás, aranyáron.
2. Márkák vs. gyártók:
Egyrészt ez tényleg gyár. Egyszer megmutatom neked! Azért gyár, mert van minőségellenőrzés. Tudom, most hozod fel a példákat, hogy ennyi volt rossz, meg annyi. DE! A fogyasztó ebből nem jöhet ki rosszul egy igazi márka esetében. Legrosszabb esetben kap egy cserét, vagy javítást. Porschét is hívtak már vissza.
És kétszer egymás után itt ez nem történik meg. Minőség: Nem értelek igazán. Mitől gagyik ezek? Egy notebookot 3 évre vesznek, és bár 1 év a garancia, de nem túl drágán bárki vehet garanciakiterjesztést. És ha esetleg elromlik, akkor sincs kockázat. Minden elromolhat, de nem hiszem, hogy a fusi sűrűbben, mint más, sőt!
Az Uniwill témáról annyi, hogy a barebone gyártó nem ad garanciát, azt nekünk kell beépítenünk. És bár nem tudom, hogy melyik barebone kié, de addig, amíg a garanciatartalék elég, addig nem is érdekel, és gondolom, amíg a fogyasztók többsége nem kényszerül a javításra, addig ők se.
A barebone gyártók betörése a brand piacra veszélyes játék. Önveszélyes. Kiépíteni egy kereskedelmi hálózatot költséges, márkát felépíteni pedig ilyen árrések mellett mínuszos üzlet évekig. Függeni független disztribútortól életveszélyes.
Maradnak majd távolkeleti márkák? Miért a Fujitsu nem az?
Ezzel együtt úgy gondolom, hogy van abban valami, amit írsz. 5-10 év ebben a szakmában pedig annyi, mint a többiben 20-40. Lásd IBM kivonulása a PC piacról. Mikor megírtad a hozzászólást, gondoltad volna, hogy hamarosan Lenovo-t fogsz árulni? -
fsc
tag
válasz
Laca-faca #298 üzenetére
''Graphics :
Shared memory, integrated in SIS M760 chipset, up to 128MB
- Direct X 8.1
- 256 Bit 3D-engine
- AGP 8x''
egyéb:
I/O Interfaces:
1 x IEEE1394, 3 USB 2.0 ports, 1 x S-Video
1 x CRT, 1 x modem, 1 x LAN
4 in 1 flash card port SD/MS/MMC/MSPRO
1 x type I/II PC Card slot (32 bit CardBus support)
1 x line in, 1 x headphone out, 1 x microphone in,
1 x power supply, 1 x SPDIF
System, processors, architecture
Chipset: Northbridge: SIS M760
Southbridge: SIS 963L
CPU: Mobile AMD Sempron™ 2800+ / 25W / 32 Bit /
256/128KB 2nd level cache
Memory
512 (2x256 MB) DDR SDRAM, DDR 333 MHz
2 so-DIMM memory slots (no memory on board)
Storage devices / drives
40 GB IDE hard disk
DVD+R/+RW
DVD 8x / DVD+R 2.4x / DVD+RW 2.4x / CD 24x /
CD-R 16x / CD-RW 8x
Display
15” TFT XGA, 1024 x 768 pixel
Compliance with standards
ISO 13406-2 class II -
tonyo2
tag
Ja, és sulinetben is meg lehet venni, tehát -60e
-
tonyo2
tag
Gericom Ego
1.5mb centrino
512Mb Ram
Ati Radeon 9700
60Gb Hd
15.1 Tft
DVD író
299+áfa -
joe69
senior tag
lokjetek notikat minel jobb vga-al plz, dollar arban lehetoleg
-
Yaye
őstag
Aktív témák
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- BAZÁR (Frissítve 08.03)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest