Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz desirehd #6075 üzenetére

Mondom, kérdezd meg másik topicban. :K

Asztali merevlemeznek van egy kis hangja mikor felpörög, meg ha sokat mozog a fej. De az asztali gépeimben is a ventilátorok a leghangosabbak, pedig Noctuákat használok. Illetve hát adattárolásra pár terányi 5400-es merevlemezem van, azok meg még halkabbak, (rendszerwinchestereknek meg SSD-ket raktam be), így lassan már nem is tudom a 7200-es merevlemezeknek mostanság milyen a hangjuk.

Volt Raptorom is (ráadásul kettő RAIDben), na azoknak aztán volt seek hangjuk, visítottak szépen. De a felpörgést, üresjáratot akkoriban sem találtam vészesnek.
    Aztán Velociraptorom is, volt/van szintén kettő, na azok már halkak voltak, normális "merevlemez" hanggal.

De a 2.5"-ös noti winchesterek ezekhez képest még halkabbak.

Talán hifista vagy?
    Mert akkor értem mi ez a nagy zaj ellenesség. :D
    Vagy HTPC-be keresel halk HDD-t, aminek nem hallani a hangját filmnézés közben a legcsendesebb jelentekben sem?

CPU hűtők közt kerestem olyat én is, ami a többi halk procihűtő közül is a leghalkabb, de az évről évre megjelenő egyre újabb generációjú merevlemezek hangja egyre csökken, most már olyan szinten vannak, ami átlagembernek fel sem tűnik.
    Remélem találsz olyan lemezt, ami tényleg halkabb mint a többi.

A notis topicokban szvsz nem tudunk segíteni, annyira nem ismerjük a merevlemezeket, h "melyik milyen hangos". Azt leszámítva, h természetesen a régieknek jóval nagyobb hangjuk volt.
    Amit én nézni szoktam egy merevlemeznél, az az, h hány tányéros.
    Ha egy 320-as egy tányérból áll, az kevésbé melegszik, és kevésbé hangos, mintha két 160-as tányérból lenne összerakva, vagy esetleg még több lemezből.
    De ma már a nagy adatsűrűségű tányérok korában ez is lassan értelmét veszti, mivel egy darab 500-as tányérral megoldják a merevlemezkérdést.

A PH-s tesztekben meg inkább a 3.5"-os lemezeket tesztelgetik, és való igaz, ott le szokták írni melyik milyen hangos, csak sajnos ez neked nem segít, mivel te 2.5"-ost keresel. :(

Új hozzászólás Aktív témák