- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
desirehd #6075 üzenetére
Mondom, kérdezd meg másik topicban.
Asztali merevlemeznek van egy kis hangja mikor felpörög, meg ha sokat mozog a fej. De az asztali gépeimben is a ventilátorok a leghangosabbak, pedig Noctuákat használok. Illetve hát adattárolásra pár terányi 5400-es merevlemezem van, azok meg még halkabbak, (rendszerwinchestereknek meg SSD-ket raktam be), így lassan már nem is tudom a 7200-es merevlemezeknek mostanság milyen a hangjuk.
Volt Raptorom is (ráadásul kettő RAIDben), na azoknak aztán volt seek hangjuk, visítottak szépen. De a felpörgést, üresjáratot akkoriban sem találtam vészesnek.
Aztán Velociraptorom is, volt/van szintén kettő, na azok már halkak voltak, normális "merevlemez" hanggal.De a 2.5"-ös noti winchesterek ezekhez képest még halkabbak.
Talán hifista vagy?
Mert akkor értem mi ez a nagy zaj ellenesség.
Vagy HTPC-be keresel halk HDD-t, aminek nem hallani a hangját filmnézés közben a legcsendesebb jelentekben sem?CPU hűtők közt kerestem olyat én is, ami a többi halk procihűtő közül is a leghalkabb, de az évről évre megjelenő egyre újabb generációjú merevlemezek hangja egyre csökken, most már olyan szinten vannak, ami átlagembernek fel sem tűnik.
Remélem találsz olyan lemezt, ami tényleg halkabb mint a többi.A notis topicokban szvsz nem tudunk segíteni, annyira nem ismerjük a merevlemezeket, h "melyik milyen hangos". Azt leszámítva, h természetesen a régieknek jóval nagyobb hangjuk volt.
Amit én nézni szoktam egy merevlemeznél, az az, h hány tányéros.
Ha egy 320-as egy tányérból áll, az kevésbé melegszik, és kevésbé hangos, mintha két 160-as tányérból lenne összerakva, vagy esetleg még több lemezből.
De ma már a nagy adatsűrűségű tányérok korában ez is lassan értelmét veszti, mivel egy darab 500-as tányérral megoldják a merevlemezkérdést.A PH-s tesztekben meg inkább a 3.5"-os lemezeket tesztelgetik, és való igaz, ott le szokták írni melyik milyen hangos, csak sajnos ez neked nem segít, mivel te 2.5"-ost keresel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest