Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát ahogy slajos írta, inkább processzort vegyél bele, vagy azt is.
S1G1-es foglalat. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_64_X2Mondjuk ezeket ritkán árulják az aprón, de akad belőle, 1-2ezerbe kerülnek, viszont nagyságrendekkel jobbak, mint a Sempron.
-
3800+
őstag
válasz
Thunderzolee #13202 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
Hát ha már veszünk bele akkor 4 gigát, de sejtettem hogy nem lesz egy erőgép tőle.
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13202 üzenetére
Hello!
2 hasonló noti volt a környezetemben, és mindkettőben ment a tk-55, tk-57, így kétmagosítható.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13203 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Kiscsőke #13200 üzenetére
Esetleg:
ebay.com/itm/HP-15-ba010nh-15-ba011au-15-ba014ax-series-Cpu-Fan-Googleba a noti típusát, meg a "fan", vagy "hűtés", stb. szócskát beírva találsz találatokat hozzá anélkül, h újra ki kéne szedned a ventit megnézni a típusát.
-
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Régi Acer Aspire 3100-as laptopba azon kívül hogy max 4GB DDR2 533/667Mhz-es modulok kellenek van még mit figyelembe venni RAM cserénél? Vagy az ilyen tulajdonságú modulokat elfogadja mind?
Köszi előre is!
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Egy HP 15-ba010nh típusú laptopban kellene ventilátort cserélnem, de nem találtam beszerzési helyet, sőt még egy típusszámom sincs hozzá! Takarítás után visszaadtam a gazdájának, és elfelejtettem leírni/lefényképezni.
Ebben tudnátok segíteni? -
-
dugo_
veterán
Van az alján szerelőablak, könnyen meg tudod csinálni.
Viszont csak 2,5"-os lemezt fogad, ki kell cserélned a merevlemezzel, utóbbit pedig az optikai meghajtó helyére rakni egy hdd caddy/optibay néven futó adapterrel.120GB esetén a HyperX Fury az olcsón jó, ajánlott darab 20k körül, de a 250-esek is csak 6-7ezerrel kerülnek többe, jobban megéri azt venni.
-
Sziasztok!
Egy Asus N551JW-t szeretnék memóriával és SSD-vel bővíteni. 7200-as merevlemez van benne, de gondolom egy SSD jóval gyorsabb lenne. 128 gigás szerintem elég. Memória 4 giga van benne, 8-ast szeretnék még beletenni, ha van üres slot, ha nincs, akkor lehet 16 kellene.
Milyen memóriát és SSD-t ajánlanátok? Meg ezeket egy full laikus be tudja szerelni, vagy vigyem inkább egy szervízbe? -
válasz
Energie X #13194 üzenetére
Azt kéne figyelned, h hány chip van a modulon. (8db 512-es, vagy 16db 256-os)
De egy kicsit túlreagálod, ne 1600-as modulokat vegyél, hanem régebbi 800-ast, 1066-ost keress, azt kezelni fogja, esetleg az 1333-ast is meg lehet próbálni. Az aprón meg olyantól vegyél, aki engedi belepróbálni, így ki tudod próbálni, h viszi-e, és csak akkor kell kifizetni.
Ezért nem lehet bele új ramot venni, mert az újak már mind 1600-asak, vagy nagyobbak, azokat meg nem 256MB-os memóriachipekkel szerelik, hanem 512-esekkel, viszont ez a régi chipkészlet még csak a 256-os chipekkel szerelt ramokat ismeri fel, az 512-eseket nem.
Emiatt is van a HM55-ös chipset 2×4gigás korlátja, mivel 4 gigánál többet nem lehet egy modulra tenni 256-os chipekből.Ha csak az órajel lenne a probléma, elvileg a memóriavezérlő visszavenné ugye az órajelet 800-ra, 1066-ra, de ekkora architekturális felépítésbeli különbséget nem tud áthidalni. (512-es chipek vs. 256-os chipek)
-
Sziasztok!
Egy régebi notebookba szeretnénk ramot bővíteni, de a chipset miatt ugye nem lehet akármilyet...
Kérném segítségetek abban, hogy megtalálhassuk a megfelelő ramot.
A noti: Dell Inspiron 5040 (ha jól emlékszem), chipset Intel HM55 vagy HM57, 1. generációs i5 procival. Jelenleg 4 GB DDR3 van benne, 2x4gb lenne a cél. Azt tudom, hogy az 5x sorozatú chipsetbe nem lehet megvenni a legújabb DDR3 ramokat mert egyszerűen nem kompatibilisek vele. Ezt találtam neten:"The problem is not exactly the speed 1600Mhz memories ... also operate at 1333Mhz or 1066Mhz if the chipset can not run overclocked.
The problem is that the HM55 chipset does not recognize modules assembled with inserts RAM 512Mx8bits ... having your limit 256Mx8bits.
So make sure that the memory module that will buy your mount has taken 16 tablets 256Mx8bits, otherwise will not work.
I spent a little time so I bought Kingston memories of new models (2x4GB), mounted with 8 tablets 512Mx8bits (4096MB or 4GB) and I had to exchange for Patriot modules with 16 tablets 256Mx8bits.
For the same reason the notebooks that use the HM55 chipset has a maximum of 8GB memory = 2x ((256Mx8bits) x 16) = 2x 4Gb."Nem értem 256Mx8bits, 512Mx8bits mit jelent, ez hogyan néz ki élőben?
-
dugo_
veterán
válasz
lionshamlet #13191 üzenetére
Egy fél rizsszemnyi a flipchip közepére, az hűtő majd elteríti.
-
Brazzil
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13190 üzenetére
-
lionshamlet
senior tag
Hello, Cpu-vga újrapasztázásnál ti plasztik kártyával elhúzzátok egyenletesre a pasztát, vagy csak rányomjatok és majd a leszorítóerő elvégzi a többit visszacsavarozáskor?
-
válasz
Brazzil #13187 üzenetére
Neked is a lajtikának írt hsz-t ajánlom figyelmedbe egyel lejjebb, Google szerint azt is ezzel a chipsettel szerelték, bár egy erősebb processzor van benne - pontosan milyen? Többféle felszereltsége is volt. Videokártya nem cserélhető, 4giga ramot elvisz, (de 3 is elég netezéshez), SSD természetesen meggyorsítja a gépet, ahogy egy 7200RPM-es merevlemez is.
Neked kell tudni, h mire használod a gépet, és mennyit költenél rá.Processzorcsere is ráférhet, szintén P7ezer, P8ezer, vagy P9ezerből valami 1-2ezerért.
-
válasz
lajtika #13188 üzenetére
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és nézd meg a jelenlegi processzor mekkora FSB-vel megy.
Gyanítom 800-al, ez esetben pedig a teljes Socket P-s processzorcsaládot vinni fogja.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP8400, P8600 pár ezres a Hardveraprón, vegyél egyet hozzá, próbáld bele. Vagy P7ezrest, esetleg P9ezresekből valamit.
A GL40 egyébként 667-es FSB-t visz csak, de ez is egy olyan laptop lehet, amiben nem GL40 van, hanem a chipset család teljes értékű PM45/GM45-ös tagja, ami pedig az 1066-os FSB-s processzorokat is viszi.
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok. Kis segítség kéne laptop proci bővítésével kapcsolatban. Egy Packard Bell Easy Note F4036 BV-011HG be szeretnék kétmagos procit. Most Celleron 900 van benne.
Aida 64 szerint GL40 chip van benne, a kérdésem hogy milyen kétmagos procit támogat?
Előre is köszönöm. -
Brazzil
csendes tag
Szevasztok
érdemes pénzt költeni egy Lenovo G550 tuningra (SSD, memória, vidók.)? -
Sefter
veterán
Sziasztok!
Wifi kártyát kéne cseréljek egy hp notiba. Jelenleg intel 7260n van benne (mini pcie foglalat).
A, terv ugyan ezen kártya ac verziója
B, terv lehet bele gyorsabb kártyát tenni, akár más márkát/tipust ? -
bebe93
csendes tag
Sziasztok!
Találtam otthon egy 9.5mm-es thinkpad t410 optibay-t ami belefért az Ideapad 310-15isk -ba, amibe 9mm-es kell.
Vettem egy hdd-t bele, de amikor otthon beszereltem, egyáltalán nem látta a bios.
A hdd le lett tesztelve más gépben, működik. (illetve az optibay működik a t410-ben)
Csak az ideapadban nem megy.
Az lehetséges, hogy az ideapad nem támogatja a második lemezt? Ez nagyon nagy baj lenne.
Vagy inkább az lehet, hogy a thinkpades optibay túl rövid és nem ér el a sata csatlakozóig? Elég nehéz megmondani, gondolom ez millimétereken (is) múlhat. -
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
Köszönöm!
Akkor ha jól sejtem, nem nagyon van értelme kísérletezgetni az említett kártyával, valószínűleg nem is fog működni benne!?
Hol lehet kideríteni, hogy pontosan mely típusok jók bele!?
Az említett gép különböző szériáinak a kártyáit ha megnézem, és találok olyat, ami gyorsabb, mint a 300-as jelenlegi, annak van esélye működni benne? -
válasz
Wasquez #13177 üzenetére
Mivel Hp géped van így erösen korlátozott a lehetöségek tárháza.A kártya White listás tehát nézzél utána, hogy melyik típusok mehetnek bele.Sok variáció nincs , talán 2-3. Még ami nagyon fontos csak olyan kártya mehet bele ami Hp által dedikált, tehát hiába teszel bele egy olyat ami rajta van a listán ha a micro kódja nincs benne a bioszban.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen laptopom: hp 6730s. (Intel 5100AN Mini PCI-E WiFi )
Valamiért a bluetooth eszközök közül bluedio fejhallgató, és wifi airmusic transmitter nem működik a géppel!
Win7 alatt az airmusic még csak csak ment, ha nem is volt tökéletes, de win10 alatt nem működik.
Telefonokon hibátlanul működnek az eszközök, és az lg tv is működik a wifi-vel.Azon gondolkoztam, hogy nem e a régi wifi/bt kártya kompatibilitásával van valami probléma?
Esetleg ha kicserélném, a kártyát, az megoldhatná a problémáimat, és még gyorsabb is lehetne?
Milyen kártyát keressek, mi a belerakható legjobb teljesítményt nyújtó eszköz? -
-
capafog23
őstag
válasz
Thunderzolee #13144 üzenetére
Azóta meg is érkezett, be is szereltem, tökéletesen működik.
Köszönöm a válaszodat! -
-
Grenadin
csendes tag
Sziasztok, esetleg valaki tudja, hogy a lenovo T430-hoz honnan tudnek letölteni egy driver-t a sierra wireless mc 7710 wwan card-hoz. win10 van rajta, de nincs szoftverem, s a lenovo oldalan csak a 7750-hez van az nem jo. A sierra oldalan meg regisztracio nelkul nem lehet letolteni, regisztralni nem tudtam... Valakinek ötlet? Köszönöm
-
Soybex
őstag
Tn paneles Asus laptopba lehet Ips-t rakni illetve találni vajon?
-
Hello,
Eladtam egy Centrino N-6300 -as wifit. Lenovohoz való ID volt rajta (saját T410-esemhez vettem, de nem kellett végül).
A vevő egy Lenovo G560-ba rakta, és az nem látja. Van ennek valami ismert inkompatibilitása? -
Sziasztok!
Van egy Lenovo V310-es laptopom, aminek karcos a monitor hátlapja, ezt szeretném cseréltetni. A laptop garanciális még ~ 1év van hátra. Tudom a dolog fizetős lesz, a lényeg, hogy ne ugorjon a garancia. Hol tudnám ezt megtenni, van valami hivatalos szervízpartner ahova be lehet vinni? Vagy ez hogy van? Sosem kellett még ilyet csinálni sőt notit szervízbe vinni sem...
-
válasz
#79622400 #13166 üzenetére
Az egy ~5 évvel ezelőtti válasz.
Láthatod magad is az ottani előzményekből, h HM7×es sorozatú chipsethez egy Sandys processzort rakott a gyártó. Tehát megoldotta, h kezelje a második generációt is a gép.Azóta fejlődött annyit már a tudomány, h alapból nem kezeli a HM7×-es chipset a Sandys processzorokat, mégha architektúra szintjén simán tudná vinni, akkor sem, mert a gyártók ezt a kis kompatibilitási szívességet inkább nem teszik lehetővé.
Így nem is ajánljuk itt a fórumban, hanem csak a hozzá paszoló Ivy Bridge processzorokat. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13160 üzenetére
-
petakpa1
őstag
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13161 üzenetére
Köszi türelmesen várok, hátha valakinek van infója erről.
-
válasz
KJ1985 #13158 üzenetére
A HP-s noti topciban nem tudják esetleg a választ?
Vagy a másik notebookos topicban, az jobban pörög.rb26dett:
Neked se tudok segíteni, van itt a fórumban aki jobban ismeri a whitelistes gépeket, hátha benéz.,
Wifi/bluetooth modul csere ügyben abszolút nem vagyok gyakorlott, én is csak kábé annyira ismerem a jelenséget, ahogy felvázoltad. -
válasz
#79622400 #13157 üzenetére
A benne levő az ugyan Sandys processzor, de ez a kivétel.
Ha HM7×-es, akkor csak harmadik generációt szokott vinni, plusz a másodikból a Pentiumokat, Celeronokat. A foglalat ugyanaz ugyan, (Socket G2 mindegyik), de ezek nem asztali alaplapok, itt a HM65-HM75 az nem kompatibilis egymással. HM6× csak Sandyt vsiz, HM7× csak Ivyt, plusz a Sandys Pentium/Celeron.De nem ismerem ezt a konkrét gépet, lehetséges, h elindul más processzorral is. Bele kell próbálni.
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy asus x54c típusú laptopom, amibe cseréltem már procit, celeront i3 ra, viszont hiányzik belőle nekem a bluetooth. Elvileg elég lenne nekem kicserélni a mini pci-e wlan kártyát bluetoothosra? Olyasmit olvastam valahol, hogy akármit nem fog kezelni, honnan tudom megnézni, hogy mit támogat, es mit nem? Aliexpressen van gombokért több féle is. Vagy bármelyik jó bele? Köszi a választ előre is!
-
KJ1985
újonc
ÜDV!
Van egy laptopom:
HP Pavilion 15 au106nh. A kérdésem az lenne, hogy ha kiszerelem az aksiját(nagy lapos aksija van amit csak az egész gép szétszedésével lehet kiszedni) akkor utánna tudom használni aksi nélkül a gépet hálózatról?
Pont az aksi elhelyezkedése miatt kédezném, mivel sajnos ennek a gépnek nem a hosszukás, könnyen kiszedhető és visszarakható aksija van... -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13154 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Nos, tegnap rájöttem, hogy először olvasnom kellett volna a forumban és meg is találtam a CPU-Z-t.
HM 77-et ír és sandy bridge, a mostani. De gondolom akkor ivy-t is kezel.Köszönöm a segítséget, akkor keresgélek
-
motocoder
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13155 üzenetére
Igen,de sajna nem ment.
A biosra egy Update Software Verzió 1.0.0.3 van ami automatán leszedi a biost és fel is telepiti a gépre.
Van valamilyen program ami kiolvassa a biosból a processzor tipust
Egyet több helyröl megerösitettek , hogy müködik az a i5-2450m.
Keresek egy ilyen procit. -
válasz
motocoder #13151 üzenetére
Ez a resetelés ez csak duma volt, ahogy kolléga is írta, eleve a BIOS frissítés defaultra állít mindent.
Ezekkel biztos, h szerelték az E5C-t:
Az i5-3210-el mennie kellett volna, Google találatokban is szerepel, h másoknak megy a gépben.
Adnál linket a BIOS fájlhoz? Nem találom a Samu oldalán a letötlések között.
-
válasz
#79622400 #13153 üzenetére
CPU-Z-vel olvasd ki légyszíves a chipsetet.
Google HM77-et ír, harmadik generációs Core i processzorokat kezel. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá az apróról i3-at, i5-öt.
Ramot azt nem tudom, egy 4 gigás modul van benne, vagy kettő 2 gigás, (CPU-Z-vel ezt is le tudod ellenőrizni), apróról azt is ki tudod cserélni.
[ Módosította: philoxenia ]
-
törölt tag
Sziasztok!
szabadidőmben szívesen használom a laptopomat játékra. Nem régiben egyik kedvenc játékom újabb része megjelent, de sajnos elért engem is az az idő, amikor sajnos szaggatás nélkül nem tudom futtatni. (mindent levettem, mindent kipróbáltam)A konfigurációm egy Packard Bell TV44-HC-845HG,
B980 Intel processzor 2,4 Ghz 2 mag
4 GB RAM
Geforce GT 630 m 2 GB videókártyaA kívánt játék minimumja:
Core i5-3450 3.1GHz
8 GB RAM
GeForce GTX 650 2GBnos, több év után kijelenthetem, hogy ezek a minimumok inkább támpontok, mint kőbevésett szabályok.
A sorozat előző tagját közepes beállítások mellett tudtam futtatni probléma mentesen, kicsivel kisebb minimum követelmények mellett.Fontosnak tartottam ezeket megemlíteni.
Jöjjön a lényeg: Nem akarok óriási összegeket invesztálni egy új laptopba és az utóbbi napokban olvastam arról a lehetőségről, hogy ezt azt erősebbre cseréljek a saját gépemben.
Elsősorban 2 dolgot szeretnék cserélni: Proci és Ram, a grafikus kártya úgy gondolom még megfelelő
(A szaggatást leginkább a proci miatt sejtem)Kérdés: A fent említett konfigba tudok e processzort cserélni, ha igen mi jöhet szóba?
Utána néztem ennek a : http://www.cpu-upgrade.com oldalon, de úgy gondolom nem teljesen biztos, hogy ami ott van az a valóságban is működik.
Alaplap szerint is próbáltam összefésülni a szóba jöhető procikat, de nem tudom azt se, hogy az enyémben pontosan milyen (gondolom HP) alaplap lehet (?) .
Köszönöm, ha végigolvastad és ha segítenél vagy több infó kell itt vagy akár privátban is, sajnos ilyen témában nem vagyok jártas.
-
motocoder
aktív tag
Igen ezt gondoltam Én is.A srác mondta akitöl a procit vettem,hogy a biost frissitsem, és utána kell resetelni is, mert úgy fogja azokat a beálitásokat használni az alaplap.
Samsung Np-300E5c
Az alaplap tipusa BA92-10824b chipszet :HM75
Vajon milyen procit fogad el az alaplap?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest