Új hozzászólás Aktív témák
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz
colossal89 #491 üzenetére
Milyen procid van? És milyen chipest a lapon?
Laptopon csak a szabványos FSB-ket használhatod (általában 33MHz-es lépésekben), ha épp azon megy, akkor nem tudsz feljebb menni. Egyébként is van egy sejtésem, hogy ez is csak hardveresen fog menni -
colossal89
tag
Üdv mindenkinek!
Én is kipróbáltam a RMClock -ot tetszik elég jó, a feszkót nagyon pontosan be lehet lőni vele, noha nem tehet róla a 0,95V a határ, intel T seria
Ráadásul én még jobban szívom a levét, Extreme Edition Procival, ami beérné 0.7625V a sima meg 1.1625V. Takarékos üzemmódban nagyban megnőtt az üzem idő hossza,
mert eddig nem figyeltem és gyárilag túlfeszelte a CPU-t 1.2625V -al.
Így nem csoda hogy sokat evett
Fsb-t viszont szeretnék növelni mértékkel, hogy azt a kevéske plusz feszt kihasználjam ne fölöslegesen melegedjen. Próbáltam a SpeedFan-t de nem volt benne Acer alaplap támogatás így próbáltam Asus al meg Via meg Giga val átállítani, de persze nem volt jó.
Bios-t is néztem újabbat de nincs-en.Szóval a kapott ötleteket szívesen fogadom.
-
sz0k3e_
aktív tag
Igazából mondom nekem majdnem ugyanez a bajom. Nekem ugye max 2.0GHz a procim, de nekem 0,95V minimum beállítható fesz. És nekem csak a 2.0GHz-hez kell 0,975V, 1,83GHz-en és alatta simán megy 0,95V-tal is. Szóval nekem is mindenhogy menne 1V-tal, és idegesítő, hogy nem lehet alámenni. Pedig a nyakam rá, hogy ez is menne 1GHz@0,7V mint a Dothanom.
-
tirszin
senior tag
1.0V a minimum, közben RMClock-al is kipróbáltam.
Az a gáz az egészben, hogy 2.1GHz-en is simán megy ezen!!
Jóval jobb akkuidőket lehetne elérni, ha hagyná az Intel az utólagos beavatkozást!
Az ilyen dolgok miatt nálam nem jött be, hogy ilyen meg olyan keveset fogyaszt az intel rendszer. Ezeknél jobbat ki lehet hozni egy AMD-ből, ha ott lejjebb megyek a gyári ajánlásnál. Ott még nem találkoztam efféle korlátozásokkal!
Ismét ki kellett ábrándulnom az intelből. -
-
sz0k3e_
aktív tag
Hát ez a drótolós megoldás nekem se nagyon jött be, de sztem ezt az ide kábelest dolgot ki fogom próbálni, úgyse tudom megállni
Ebben semmi drasztikusat nem találtam, és amúgy is újra kéne pasztázni a procit.szerk: Az 1V-os feszről meg csak annyit, hogy a T7200-m 1000 és 1833 között 0,950V-on (ez alá ugye nem lehet állítani a gyári lock miatt
) megy, és csak 2000MHz-hez kell 0,975V. A gyári érték persze valami 1,2V körül volt...
-
sz0k3e_
aktív tag
Hehe, nekem is ilyen problémám van. Intel lelockolta a T szériát, és nem lehet 0,950V alá állítani a magfeszültséget. Kicsit utánajártam a dolognak, Socket M és Socket P-re van megoldás tuning és undervolt terén is. Engem a tuning nem érdekel, akinek kedve van kipróbálhatja, inkább az alulfeszelés, mivel nagy csalódás ez a 0,95Vos limit a régi Dothanom után ami 0,7V-tal is simán ment passzív hűtéssel.
Szóval: LINKA srácok szerint tuningolni csak _nem_ intel chipsetes lapban lehet, alulfeszelni viszont bármelyikben.
ITT egy pár ügyes emberke összedobott egy excel táblázatot amivel ki lehet számolni, hogy az egyes VID pineket földre(GND/0), illetve tápfeszre (Vss/1) kötve milyen feszültségeket kapunk végeredményül. Az első linken pedig ezt mutatja be, hogy ezt hogyan is lehet megcsinálni. Végülis csak egy vékony réztdrót az egész. A VID4-es moddal tehát 0,75V-1,3V közé lehet belőni a magfeszt a gyári 0,95V-1,35V helyett.
Elméletben ez egész jól hangzik. Valakinek esetleg van ilyen irányú tapasztalata?
Nekem egy t7200-hez lenne egy HP notiba.
-
tirszin
senior tag
Sajnos én sem találtam semmit i3 proci állítgatásához win7 alól.
A másik gondom egy HP620 note, 2.1GHz-es Core2Duo procival, le szeretném vinni a core feszt a gyári 1.0V alá (1.2GHz-nél). A CrystalCPUID működik, de ki vannak x-elve az alacsony feszültségek.
Tud valaki megoldást Win7 x64 alá? -
millerur
tag
Hali
Van valakinek némi tapasztalata a Gateway P7805u FX notik húzásáról? -
Thome
veterán
Sziasztok!
Megszeretném próbálni a processzorom kicsit tuningolni, de nem találtam programot, ami felismerte volna. Egy notebook processzorról van szó, AMD Athlon 64 x2 (QL-62). A notebook biosában semmi állítható dolog nincs, ezért kellene szoftveresen windowsból.
Így nem tudom se nem alulfeszelni, se nem tuningolni...Tudna valaki nekem programot adni hozzá? Utána már talán megbirkóznék vele, leírásokkal.
Köszönöm!
-
pokka911
csendes tag
üdv asus eee pc 1001 ha a gépecske
és a híres intel atom n 270?? mennyit bír tuningba??? gyárilag 1.6 ghz....... biztonságos és stabil megoldás érdekel
gma 950 bírja stabilan a 400mhz-et??
ha valaki próbálta vagy ért hozzá kérem válaszoljon
előre köszi
jóéjt -
Gulumaci
tag
fejlemény:
Sem Rightmark, sem NHC nem állít semmi, sőt a cpu vid-t sem látja semmi!
-
Gulumaci
tag
Erre tud nekem valaki választ adni, hogy van egy Turion-s Asus gépem /A6T, TL-52-s procival/ és folyamatosan 1600 MHz-n megy, Asus Power 4 Gear is fenn van, ott is állítottam rajta, de se akkuról, se tápról üzemelve nem veszi vissza az órajelét. Legfrissebb bios van fenn. Hogyan lehet ezt orvosolni?
-
kisza25
félisten
semmilyen más topikot nem találtam ezzel kapcsolatban, de megköszönném, ha valaki tudna ajánlani programot notebook proci fesz csökkentéséhez, mert ez az rmclock nem mükszik sajnos
a gépem paraméterei az adatlapomon -
spike093
csendes tag
Ezzel az RightMark CPU Clock Utility-vel tudom hozni a procim?
A procim tipusa: AMD Turion(TM) 64 X2 Mobile Technology TL-50 -
becksim
aktív tag
Évek óta használom az RMclockot a laptop mellett az asztali gépemen is "Performance on demand" módban, 4-5 lépésben skálázva a feszt meg a szorzót. Mellette húzva van az FSB, tehát ha kell, akkor tuning, üresjáratban automata downclock. Webezéskor pl másodpercenként többször is ugrál a fesz, de sose fagyott a gép tőle. Mellette a speedfan meg az atitool, hőmérséklettől függően pörgeti a ventiket, amik a downclock miatt csak kb csak akkor mennek, ha játszom, egyébként passzív a rendszer.
Nagy kár, hogy több mint egy éve nincs új verzió az RMClockból, így az új procikat már nem kajálja.
-
parandroid
félisten
... amit nem is igazán értettem, mert én Vista SP1-gyel is használtam, és mivel a Win7 tesztre is beregisztráltam, így a Beta óta használom, de még a mostani RC-vel is működik. Inkább az lehet a háttérben, hogy az én notim mostanra már békebeli darabbá avanzsált, azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy az újabbak közül nem mindegyiket támogatja.
p
-
petikeke
tag
Sziasztok!
Megtetszett ez a dolog nekem is és szeretném lentebb venni a proci fesz-m. T3200-s procim van (65 nm), 4233G-s Lenovo laptopom van, Intel GM4500-al.
Feltettem az NB hardware controll-t és sehogy sem tudok fesz-ket beállítani, nem tudok a kis négyzetekbe írni, és a szorzót se mutatja (Vista SP1). Tudjátok mi lehet a probléma? Vagy tudtok ajánlani egy másik progit?Szeretném a vga-m fesz-ét is csökkenteni, arra tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszi
-
Sziasztok!
Az normális, hogy everest szerint a a notim felfelé droopol 0,11 voltot?
-
amir
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok ezzel a témával...
Szóval azt szeretném megtudni hogy van-e olyan módszer vagy program amivel egy notebook amd athlon 64 X2-es TK-57-es processzort gazdaságosabbá és hatékonyabbá lehet tenni?
Magyaránt a maximumot kihozni bvelőle.Köszönöm
-
forest_ns
tag
válasz
Ipodella #452 üzenetére
A CPU SPEED fülön, a CPU Speed settings alat van két legördülő menü, azok közül az alsót állítsd be Max.Battey-re. Így a lekevesebet fogja fogyasztani és ha a felette levő menüben a Dynamic switching vagy a Max.Performance van, hálózati áramforráson a max teljesítményt hozza.
Az x700 a videókártya, avval nem kell foglalkoznod -
Ipodella
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba satellite U 300-as gépem van. max 3 órát bír. Segítenétek, hogy tudom ezt növelni? Letöltöttem az NHC-t, de csak a dynamic switching-et bírtam beállítani. Ennek a fórumnak az első hozzászólását elolvastam:
"adott a gepem, samsung x20. ez szerintem egy dtr gep a hordozhatobb fajtabol, elviselheto (kb 3-4 ora alapbeallitason) akku kapacitassal. ebbol szeretnek a leheto leghosszabb akkus uzemidot kihozni.
van benne x700, meg ati powerplay, elso lepes levenni akkus uzemnel a legkisebbre, igy 300akarmennyis orajelek helyett 100 mhz korul megy, meg gondolom a feszultsegeket is allitja hozza (alapbol ''kozep'' beallitasra volt leveve, olyan 200valahany mhz)
termeszetesen halozatrol menjen ahogy csak bir, asszem 350/330."
Ez nekem olyan, mint a vízállásjelentés. főleg a x700 és ati powerplay. ez vmi progi? Ezt hol tudom levenni? ha le tudom 1általán...
Olyan hüenősre vegyétek a magyarázatot lécci....
txxxxx.....
Künde -
Tyren
aktív tag
Ez mit is akar jelenteni?
Amúgy a Vista SP1 alatt az NHC beadja a kulcsot. Pedig már egész megkedveltem. Sajnos már lassan egy éve nincs új verzió, szóval nemtom, hogy mikor javítják a hibát...
Nem tud valaki más megoldást az NHC feladatainak betöltésére?
Hallottam még az RMClock-ról, de nemtom, hogy mennyire szuperálhat jól. Meg nem is freeware. Mondjuk, ha télleg jó, akkor megérne pár dolcsit is... -
boldikem
csendes tag
Compaq Evo 610c procihúzás érdekelne, ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
A bioszban már próbáltam, nem találtam rá lehetőséget. Alapból:12*100-on megy, és a max szozó elvileg:18 -
octavio
csendes tag
válasz
kisninja #445 üzenetére
Abszolút jogos
én csak azt próbáltam mi a minimum. Ez alatt már hibázott. valószínű, hogy a 12x és 13x szorzóknál kicsit feljebb veszem a feszt, ott már úgyis majdnem mindegy
Kár, hogy ennyire kihalt a topic, pedig egy nagyon jó progiról van szó, érdemes lenne más tapasztalaltait is hasznosítani. -
octavio
csendes tag
C2D T7600 procival eddig stabil feszek,ez alatt simán újraindult. Régebben a T2600 ugyanezeken a feszeken ment szintén stabilan, ami érdekes, hogy a 7600 2-3 fokkal hűvösebb
6x-es szorzó ----> 0,9500 V
7x-ös szorzó ----> 0,9625 V
8x-os szorzó ----> 0,9875 V
9x-es szorzó ----> 1,0125 V
10x-os szorzó ----> 1,0250 V
11x-es szorzó ----> 1,0500 V
12x-es szorzó ----> 1,0750 V
13x-es szorzó ----> 1,0875 V -
kohi
tag
kösz a választ
Igen valóban kihalt egy topic
A notm egy asus a2800s 3ghzes mobile pentium és a gyári progival 4 féle speedstepet támogat, linux alatt meg talán még többet is.NHC-vel próbáltam állítgatni, hogy hátha lehet még csökkenteni a mhz-et mert nem mindig kell
Igasság szerint ujra kellene már kenni mert a paszta már biztos kiszáradt de nem nagyon merem szétszedni. -
Tyren
aktív tag
Prof-ban szinte semmivel sincs több. Annyi hogy szolgáltásként is tudod futtatni (fogalmam sincs miért jobb az), és hogy tudsz csinálni különböző profilokat. Ennyi. A többit azt a simával is lehet. Ha nem, akkor valszeg a hardvered nem támogatja.
Amúgy ha hálózatról megy, akkor úgyse nagyon kell birizgálni szerintem. (hacsak nem melegszik nagyon).
Elég kihalt ez a topic esetleg tudom ajánlani az azonnali notebookos kérdések-et (vagy valami ilyesmi). Oda sok hozzáértő jár igen nagy gyakorisággal. -
kohi
tag
alapvetően 3 vagy 4 sebességre képes állítani a power4gear a procim de csak ha telepről megy. ac esetében csak 2 lehetőség van.
NHC-t használok de csak a professionallal tudnám bizgerálni.
Valaki valami épkézláb javaslat ? -
Buvesz
csendes tag
Köszi.Tényleg csak terhelés kell neki és akkor már jól teljesít.Bár így 512 helyett 2 giga rammal nem látszik a digitalizáslásnál nagy változás. Na mindegy. Azért köszi mégegyszer.
-
Shadowfax
addikt
A BIOS-ban kell keresgélned és állítanod az energiagazdálkodáson. Nekem nem ASUS-om van, de talán segít, ha elmondom, nálam hogy van: BIOS --> Config --> Power: itt a Intel SpeedStep Technology-t "enabled"-re kell állítani, ill. a Mode for AC-t "automatic"-ra. Valami hasonló lehet ASUS-éknál is.
Ha itt a BIOS-ban minden oké, akkor nézd meg win alatt is az Energiagazdálkodási lehetőségeket. -
Buvesz
csendes tag
Okozhatja-e a lasuulást, hogy a gyári 667-Mhz-es memóriát lecseréltem 2 gb 800 Mhz-s memóriára. De a memóriát jól felismeri. A Sisoft sandra is csak 1000-1100 Mhzig jelzi a power gear beállításától függően.
-
Buvesz
csendes tag
A windowsban is ezt írja ki, és az everest cpu speed -je is csak 980-at ír, illetve 6/10 szorzót ad meg a procihoz, és hogy jelenleg 6-os a szorzó. Hogy lehet ezt 10-re állítani?
-
Buvesz
csendes tag
Ja és annyi ,hogy nemrég frissítettem a biost a gyári Asus oldalról, és csak most vettem észre a bibit.
-
Buvesz
csendes tag
Gáz van .Segítsetek.MOst vettem észre, hogy az Asus A6jc notim, ami T2300 Mhz dual coreprocis, csak 980 Mhz-n fut, az everest kiírja T2300 Jonah proci 10 x 167 -es szorzóval, de csak 980 -on fut. Hogy lehet beállítani a megfelelő szorzót, mert így nem igazán tetszik, illetve valószínűleg ezért éreztem eddig is kicsit lassúnak a gépet.Mit tejhetek a kisbaltán kívűl. Légyszi segítsetek.
-
Tyren
aktív tag
-
házimozis
tag
válasz
andris21 #423 üzenetére
Cerkával sajna sehogy, hardveresen le van tiltva benne.
A BIOSban vannak beállítások, (Intel-Speedstep, AMD-PowerNow, auto, disable,) és az alapján, kapcsolgat. (C1~4 state)
Opr. segédprogikkal még finomabb bontásra (1GHz alá) hangolható, de ez extra hosszú akkuidő stb. szempontjából ér valamit, mivel pl. 6-700MHzen, a mai progik eléggé haldokolnak. -
házimozis
tag
válasz
andris21 #421 üzenetére
Sőt mi több!!
Az elébb "lassú" voltam kissé. Nem írtad milyen CPU van a gépben? Ha Celeron vagy Sempron* akkor bíz' azok nem tudják az energaigazdálkodást. A névleges jeleiken ketyegnek mindíg.
*a Keene kódnevű Sempik már tudják.az XP mit állit a CPUn és mikor?
Szorzót, Frekit, Tápfeszt, Szépen folyamatosan. (Általában 1GHz-re lekapcsol, aztán a névlegesig fel, ha kell.) -
andris21
tag
sziasztok!
a napokban vettünk egy új acer notebookot. a hozzáadott progival lehet állitgatni különbözö profilokat (CPU sebesség, fényerő, stb...) az lenne a kérdésem, hogy milyen progival lehet megnézni hogy mi változik amikor a CPU csuszkát min és max közt huzogatom?
everesttel és cpuzvel próbáltam nézni, de se órajel se szorzó se fesz nem változik szerinte. viszont a benchmarkon meg 1/3ára esik vissza a teljesitmény max->min változásnál.
meg szerintetek mit vesz lejjeb a progi? -
kisninja
őstag
Álitgatom én is a feszeket eddig stabilnak tűnik. Dell 9400 c2d t7200
6x-es szorzó, 1000 MHz: 0,9?? V ----> 0,950 V
7x-ös szorzó, 1165 MHz: 1,??? V ----> 0,950 V
8x-os szorzó, 1333 MHz: 1,??? V ----> 0,975 V
9x-es szorzó, 1500 MHz: 1,??? V ----> 1,000 V
10x-os szorzó ,1666 MHz: 1,??? V ----> 1,025 V
11x-es szorzó, 1832 MHz: 1,??? V ----> 1,050 V
12x-es szorzó, 2000 MHz: 1,300 V ----> 1,075 V -
Csi
csendes tag
Békés Boldog Karácsonyt minden PH!-lakónak,
Asus A8HE alaplap van a Z99-es notimban (BIOS 2007.08.28 Everest szerint, ASUS-nál nincsen frissebb, HotFixek fent vnnak). NHC-vel próbálom csendesíteni a gépet XP Prof alatt, de ellentmondásos dolgokat tapasztalok.
1., Hőmérséklet: Everest szerint CPU 37°C, NHC szerint 22°C (NHC a hihetőbb, mert szobahőmérsékletű induláskor NHC:18°C, Everest:35°C)
2., Ventilátor megy most is, amikor CPU:22°C NHC szerint. Persze 22°C alá nem tudja lehűteni. Alaplapon van egy másik érzékelő Everest szerint, az 36°C.Kérdésem:
1., Miért indul a venti olyan gyakran (Eszközkezelőben ACPI-ventillátor, Azonosítója: ACPI\PNP0C0B\2&DABA3FF&0 ha ez releváns)?
2., Leküldöm készenléti módba, majd rögvest vissza, és venti nem indul újra. CPU Clock maximális sebességen kezd, pedig Dynamic Switching miatt minimumon kellene indulnia. CPU melegedni kezd 24°C-ról és 38°C-os állapotba jut, ekkor hűtés elindul. Miért?
3., Leküldöm hibernálásba rögvest indítom újra. CPU szépen 800 MHz-en indul, 37°C, és ventillátor áll. Ez meg jó lenne, de venti ekkor sem áll le 25°C-os CPU-nál sem. Hol lehet állíteni ennek a hiszterézisnek a jellemzőit? Gondolok arra, hogy az alsó (kikapcsolási hőmérséklet elérhetetlenül alacsony, vagy rossz érzékelőt figyel?Köszönök minden segítő gondolatot:
Csi -
Tyren
aktív tag
Nem mondom, hogy kihalt ez a topic, de akkor is az
-
Tyren
aktív tag
Hello!
A történet úgy kezdődik, hogy van egy Sony VAIO SZ5-ös gépem. 2GHz-s Intel C2D proci van benne. Ezt szeretném valahogy visszafogni, mert eszi az akksit és melegszik is. NHC-t használok már egy ideje, de lenne pár kérdésem:
Akkus üzmmódban a processzor vissza van fogva 62,5%-ra. Így üresjáratban 620MHz-n megy a gép. A feszültséget viszont nem mertem bántani. 6-szoros a minimum szorzó, akkor 0,95V-ot kap a proci. Érdemes ezt ennél lejjebb venni? Milyen kockázatokkal jár, ha ezt az éréket babrálom?Illetve tudnátok még valamit tanácsoln, hogy hogyan tudnám növelni az akksiüzemidőt, és csökkenteni a melegedést(tom, hogy fény-, meg hangerő levétele, meg hasonlók, de ezekn kívül)? Egyáltalán milyen hőtartomány jó ennek a procinak, és mi számít túl melegnek? (pl 50-60 fok az jó?)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
BluEyes
őstag
AMD-hez itt keress esetleg valamit.
-
Chili7
őstag
Hali!
Használ valaki RMClockUtility újabb verziót? Régebben az 1.8 körüli verziót használtam, de most, - mivel új rendszert telepítek, - esetleg feltenném a 2.30.1-et.
Mennyire oké az újabb verzió? És a korábban használt feszültségértékeim ezzel is használhatóak, igaz?
köszi
-
Pipó
őstag
Helló! Van egy Sharp notim, benne egy 1800+ barton proci. Az RMclock utilityvel lejjebb vehettem a szorzót, igy akár 400 MHzre is, de ehhez csak kb. 0,1 V-al engedi csökkenteni a proci feszt az alaphoz képest Ezt szeretném még lejjebb venni, mert még igy is túl sokszor kapcsol be a venti, ami hangos és szerintem a jelenlegi 0,925 V-tól kevesebb is lenne neki ilyen alacsony órajelhez. Jó lenne, ha éjszaka letöltésnél nem kapcsolna be a venti.
A notebook Hardware Controll nem engedi a feszt és a szorzót sem állitani. Van más progi, amit használhatnék, vagy esetleg valami szerkesztéssel át lehetne irni az RMCU-ban kiirt legalacsonyabb feszt? THX
-
djadji
senior tag
Jól látom hogy a NHC tudja mindazt amit én akarok? (azért vettem le annak idején, mert nagyon lassan bootolt be a gép miatta...) Tud VGAt is csökkenteni (bár ha jól láttam feszt em ) és CPU-t is..
Az Nvidia VGAkat is tudja lejebb venni? Mert most egy asztali gépre tettem föl (hehe.. ez volt kéznél..) és azon ATi cuccok jelentek meg az NHC vga oldalán... Ezekez működnek Nvidiával is? -
djadji
senior tag
Nekem van egy FUSI 1538-am. ennek szeretném megnövelni az akksi idejét. Olyan program kellene, ami tudja kezelni a CPU fesz, szorzó csökkentést és a VGA fesz, órajel csökkentést és ha lehet a VRAM órajelének csökkentését is.
VOlt már NHC (nem tudm ebben lehet a VGAt lehúzni??) Speedswich, atitool meg minden egyéb de csak 2 progival lehetett megoldani..
Van olyan program 1 db, ami mindent tudna kezelni? Nek kell dinamikusan.. elég ha én megmondom neki hogy most alacsony fogyasztást akarok 100/100 VGA val és 800Hmz CPUval, vagy pedig a maxon akarom járatni..
Egy Turion van benne meg 7400Go VGA.. -
eszizoli
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy az NHC-ben nem tudom engedélyezni, hogy ő szabályozza az ATI X300-as kártyám energiagazdálkodási lehetőségeit. Már próbáltam több féle beállítást és különböző verziójú driver-eket is, de az sem akart segíteni.
Igazából a Windows Vista beépített energiagadálkodási lehetőségeinél minden beállítás esetén ott szerepet az ATI PowerPlay, amelyet ott tiltani nem lehet.
Konfigom: IBM-T43 1,8-Dothan, 1GB-DDR2, ATI X300, Windows Vista.
Akinek van valamilyen ötlete, hogy mivel próbálkozzak még, az ne kíméljen! -
Chili7
őstag
Az RMClock Utility-t használom ''performanc of demand'' beállítással. Kisebb feszültségekkel jár a gép, mint enélkül, kisebb fogyasztással.
Azonban, ha nagyobb teljesítményigényű alkalmazásokat futtatok, akkor érezhetően nem teljesít jól a gép. Ha ilyenkor az RMCU asztalon lévő menülében átállítom a ''maximal prformance''-ra, akkor jól megy. Azt hittem, h erre való ez a progi, hogy ezt megoldja! Vagy valami nem stimmel?
Kipróbálnám az NHC-t, de az 1,3 évvel ezelőtti verzió mégnem tudta az én Turion 64 ML-37-et. Lehet, h mostmár tudja? -
frizso
senior tag
Sziasztok!
Létezik valamilyen progi amivel szoftveresen lehet tuningolni az Intel Chipszetes alaplapokat!
Egy T5600-as procit szeretnék kicsit feljebb tornászni
Van valami progi ami tudna FSB-t állítani szoftveresen?
Minden segítséget előre is köszönök
Nem a teljesítmény hiánya miatt akarom tuningolni, csak puszta kíváncsiság, mennyit bír a gép -
BluEyes
őstag
válasz
Aprósólyom #402 üzenetére
Azzal a cerkával sajna így kell együtt élni.
Megfejtés majd az lehet, hogy vadászol az apróban egy Dothan magos Penta M-et, és procicsere. Kafa kis masina, egy barátomnak vettünk ilyet Sulinetben, nagyon szereti. -
Aprósólyom
addikt
Arról mit tudnátok mondani hogy egy CeleronM-et hogyan lehet ''féken tartani''?
Sajna abba semmi ilyen nincsen, de még is feszcsökkentőt se lehet babrálni? Tanácsok? IBM r51e-m van, 1,5-ös CeleronM-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Morrowind
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest