Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz0k3e_
aktív tag
Hehe, nekem is ilyen problémám van. Intel lelockolta a T szériát, és nem lehet 0,950V alá állítani a magfeszültséget. Kicsit utánajártam a dolognak, Socket M és Socket P-re van megoldás tuning és undervolt terén is. Engem a tuning nem érdekel, akinek kedve van kipróbálhatja, inkább az alulfeszelés, mivel nagy csalódás ez a 0,95Vos limit a régi Dothanom után ami 0,7V-tal is simán ment passzív hűtéssel.
Szóval: LINKA srácok szerint tuningolni csak _nem_ intel chipsetes lapban lehet, alulfeszelni viszont bármelyikben.
ITT egy pár ügyes emberke összedobott egy excel táblázatot amivel ki lehet számolni, hogy az egyes VID pineket földre(GND/0), illetve tápfeszre (Vss/1) kötve milyen feszültségeket kapunk végeredményül. Az első linken pedig ezt mutatja be, hogy ezt hogyan is lehet megcsinálni. Végülis csak egy vékony réztdrót az egész. A VID4-es moddal tehát 0,75V-1,3V közé lehet belőni a magfeszt a gyári 0,95V-1,35V helyett.
Elméletben ez egész jól hangzik. Valakinek esetleg van ilyen irányú tapasztalata?
Nekem egy t7200-hez lenne egy HP notiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest