Új hozzászólás Aktív témák

• sz0k3e_

aktív tag

válasz tirszin #476 üzenetére

Hehe, nekem is ilyen problémám van. Intel lelockolta a T szériát, és nem lehet 0,950V alá állítani a magfeszültséget. Kicsit utánajártam a dolognak, Socket M és Socket P-re van megoldás tuning és undervolt terén is. Engem a tuning nem érdekel, akinek kedve van kipróbálhatja, inkább az alulfeszelés, mivel nagy csalódás ez a 0,95Vos limit a régi Dothanom után ami 0,7V-tal is simán ment passzív hűtéssel.
    Szóval: LINK

A srácok szerint tuningolni csak _nem_ intel chipsetes lapban lehet, alulfeszelni viszont bármelyikben.

ITT egy pár ügyes emberke összedobott egy excel táblázatot amivel ki lehet számolni, hogy az egyes VID pineket földre(GND/0), illetve tápfeszre (Vss/1) kötve milyen feszültségeket kapunk végeredményül. Az első linken pedig ezt mutatja be, hogy ezt hogyan is lehet megcsinálni. Végülis csak egy vékony réztdrót az egész. A VID4-es moddal tehát 0,75V-1,3V közé lehet belőni a magfeszt a gyári 0,95V-1,35V helyett.

Elméletben ez egész jól hangzik. Valakinek esetleg van ilyen irányú tapasztalata?:) Nekem egy t7200-hez lenne egy HP notiba.

Új hozzászólás Aktív témák