- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
Hali!
Használ valaki RMClockUtility újabb verziót? Régebben az 1.8 körüli verziót használtam, de most, - mivel új rendszert telepítek, - esetleg feltenném a 2.30.1-et.
Mennyire oké az újabb verzió? És a korábban használt feszültségértékeim ezzel is használhatóak, igaz?
köszi
-
Chili7
őstag
Az RMClock Utility-t használom ''performanc of demand'' beállítással. Kisebb feszültségekkel jár a gép, mint enélkül, kisebb fogyasztással.
Azonban, ha nagyobb teljesítményigényű alkalmazásokat futtatok, akkor érezhetően nem teljesít jól a gép. Ha ilyenkor az RMCU asztalon lévő menülében átállítom a ''maximal prformance''-ra, akkor jól megy. Azt hittem, h erre való ez a progi, hogy ezt megoldja! Vagy valami nem stimmel?
Kipróbálnám az NHC-t, de az 1,3 évvel ezelőtti verzió mégnem tudta az én Turion 64 ML-37-et. Lehet, h mostmár tudja? -
Chili7
őstag
A Systool nem szokott ''összeakadni'' az RMClock Utility-vel?
-
Chili7
őstag
Előferdülhet szerintetek, hogy a downclocking miatt jár lassabban a windows órája?
thx -
Chili7
őstag
válasz
parandroid #272 üzenetére
Ennek örülök! Már hogy AMD feszt is lehet majd állítani!
Kipróbálom majd , bár én az RMClock Utilityt hsználom, és pillanatnyilag meg vagyok vele elégedve! -
-
Chili7
őstag
Ahoj!
Proci és alaplapcsere után visszakapott acer notimnak, mintha többet menne a ventije.
Nem hangos, de nem értem, hogy minek megy, mert a proci csak 40-50°C-os.
Tehát az új Turion ML-37 proci egyből a csere előtti feszültségértékeket kapta meg az RMClock Utility-nak köszönhetően.
Nem tudom, hogy , - mivel ez egy ugyan olyan, de új proci - érdemes-e újra a feszültséértékeket állítgatni és tesztelgetni, vagy a régi és az új teljesen egyenértékű, és ugyan azok az értékek felelnek meg ennek is.
Szerintetek? -
Chili7
őstag
Up annak a kérdésemnek; hogy noti ventillátorát sikerült-e már valakinek közvetlenül szabályozni valami progival?
Mer' nekem nem műxik se a CPUidle, FanGUI, SpeedFan, CPUCool!
Nektek sikerül? Ne is számítsak rá, hogy lesz olyan progi ami ML-37 Turion-t ebből a szempontból támogatja majd? -
Chili7
őstag
Sssent:Igen az indítópult jó megoldás, csak így nem tudtam automatikusan leküldeni az óra mellé, viszont DiXoN008 megírta a frankót, jobb-klikk és máris további lehetőségek tárháza tárul elém.
Köszi a gyors segítséget mindkettőtöknek!
Extra kérdés: Amiért a feszültségállításba kezdtem, - hogy több aksiidőm, és kevesebb ventillátor üzemidőm legyen,- nem egészen jött össze!
Kisebb feszekkel annyit értem el, hogy nem 60°C-ról 50°C-re hűt a venti, hanem 50°C-ről, 38°C-ra, tehát a procim ~10°C vel hidegebb,de a venti ugyanannyit megy.
Szerintem itt nyerhető lenne még egy-két perc csend ,ha valamelyik progival tudnám a kapcs értékeket vagy a rpm-et llítani.
Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatotok, vagy véleményetek?
A CPUCool-lal nem sikerült, nem 'tom Speedfan vagy I8KfanGUI esetleg más prg képes erre?
Köszi! -
Chili7
őstag
Tudja valaki, hogy az RMClock utility-nél, hogy oldható meg, hogy a windows indítása után, az RMC prg indítása nélkül a legutóbb beállított értékeket használja a proci?
Vagy, hogy a prg automatikusan induljon úgy, hogy egyből húzzon is az értesítési területre?
Köszi CHL -
Chili7
őstag
AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology ML-37 procis, Acer5045-ös notimon, az RM Clock utility 2.05- vel, a proci feszültégértékeit a következő értékekre sikerült lecsökkentenem, a rendszer stabil működése mellett.
FID...default.....új érték.....MHz..FSB:200
4x.......1V. .......0,95V......800
5x........-.......... 0,95V.....1000
6x........-............1V.........1200
7x......1,2V........1V.........1400
8x.....1,275V....1,05V......1600
9x.....1,375V.....1,1V.......1800
10x...1,450V.....1,2V.......2000
A proci alapból csak 4, 5, 8 és 10x -es FIDen működik, de gondoltam megkeresem a többi szorzó határértékét is.
Akkuüzemben szerintem túl sokat nem nyertem, mert akkor általában 4x-esen megy, és ott csak 50mV-ot sikerült spórolni. A venti talán kevesebbet megy, de ez még ''megfigyelés allatt'' van.
Ha lesz újabb tapasztalat, akkor majd megosztom!
Ha valaki advanced a témában akkor biztos meg tudja mondani, hogy mit lehet itt piszkálni:[link] -
Chili7
őstag
válasz
_cirmos_ #213 üzenetére
Köszi!
Te melyik verziót használtad? Most a 2.05 van fönt a rightmark oldalán, egy kicsit változott, de gondolom rájövök, hogy mi micsoda!
Kössz, hogy rám áldoztál egy ilyen hosszú hsz.-nyi időt az életedből.
tsu : Köszönöm Neked is! Ha 2.05-öt használtál akkor megköszönöm, ha érintőlegesen leírod, hogy ott hogyan állítottad be!
mod: Ja igen, nem látom, hogy a köztes szorzókat is lehetne állítani, na mind1, majd átlagol legfeljebb!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
_cirmos_ #209 üzenetére
Hali!
Látja a turiont, viszont nem merek semmihez se nyúlni. Az altenate VID- nél nekem gyárilag 0,950V van, vegyem visszább lépésenként ??(0,925V) ??
A generel lapon
a current 4x -nél 1.000V,
a minimum 4x -nél 0,800V
a 10x- nél 1,500V van, de ezek a mostani állás szerint nem átírhatóak!
Nem tudom hogy a ''Use P-State Transitions (PST)'' opció mit jelent, és a FID/VID Change Enable mit takar !
Hát kábé ezekre szeretnék választ kapni! Köszönöm szépen! -
Chili7
őstag
válasz
parandroid #207 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom addig az RMClock-kal, állítólag támogatja a turionokat is a többi AMD mellett.
Viszont találtam egy ilyet: [link] Ventillátorvezérlő prg!
Érdekelne a témában járatosabbak véleménye erről! Köszönöm!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
parandroid #202 üzenetére
Felraktam a NHC 1.10 Beta 03-at.
Feszültségértékekkel és állítási lehetőségekkel nem találkoztam!
A beállításoknál a CPU voltagenél lévő jelölőnégyzet nem aktív. És a CPU voltage controll fül alatt lévő 'on multiplier of set voltage'' alatti mezők üresek, és a ''start CPU stability check'' gomb megnyomásával sem történik semmi.
Az ''ATI powerplay engedélyezés'' elől kivettem a pipát, elsőre engedett rákattintani a beállított értékre, de vmilyen hibát írt ki. Azután már ez a lehetőség sem aktív.
Valamit nem jól csinálok, vagy vmi más progi kell mobil turion64hez?
Amúgy a CPU 37 és 48 fok között ingadozik, de a ventillátor nem egyértelmű határértékeknél kapcsol ki-be!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
parandroid #202 üzenetére
Az ATi CCC powerPlyban mindössze annyi, hogy AC, alacsony telep, és magas telep esetére választható, hogy optimális energiagazd. vagy optimális teljesítmény. A súgója ír egy ilyet, hogy ''Kattintson a Frissítési frekvencia csökkentésének engedélyezése gombra'', na most nekem ilyen nincs. <--de gondolom ez nem az ami nekem kell.
Igen, jól érzed nekem ez kell: ''és sokkal 'user-friendly-bb' ebből a szempontból''
A VGA 128saját, és 512-ig emelhető vagy emeli ha kell a rendszermemóból. Lehet, hogy a BIOSban lehet túrni, de azt sem tudom, hogy oda hogy kell bemenni. (sosem próbáltam)
Akkor, ha ezzel kapcsolatban nincs ötlet , akkor addig próbálkozom az NHC-vel.
Köszi a segítséget, de a további segítséget is szívesen fogadom!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Hello, a segítségeteket kérném!
Egy AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology ML-37 procis, Ati x1300 vkaris Acer5045-ös notin szeretnék,-ha lehett - kicsit több akuidőt és kevesebb venti-üzemidőt!
(200-as FSB, min/max 4x/10x, Magfeszültség 1.00 - 1.50 V, I/O feszültség 1.2 V + 2.5 V)
Tehát a speedswitch vagy a RMClock Utility eseteg NHC v agy valami más kell nekem?
Talán PeterkeT-től olvastam, hogy előbb a GPU, aztán a CPU. Az x1300-hoz van egy''Catalyst control center'' nevű felület, nem tudom ebbe valahol le tudom venni az órajelét? Vagy más pr kell? És mennyire vehetem le ?
Végigolvastam a topikot, de mivel kezdő vagyok, nem állt teljesen össze a kép,hogy ''mit-mivel-mikor-mennyire''! Ha valaki tudna segíteni, a projekt menetében, esetleg irányadó fesz. értékekkel, lehetőségekkel, tanácsokkal,- megköszönném!
Sőt! Előre is megköszönöm:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest