Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
Sziasztok, Netflix szűzként máris felmerült valami, mitől lehet hogy egy NF sorozat nem elérhető? Fel lehet iratkozni és jelez ha elérhető lesz... Minden online forrás oda mutat.
-
rodman73
aktív tag
Összefoglalóban meg is találtam, törölhetik ezt a két üzit nyugodtan. Bocsi.
Bár azt hittem meglehet hekkelni valahogyan a samsung appját, hogy több találatot mutasson.
-
FB-en írták, hogy valamelyik országokban megszűnik a próbaidőt a visszaélések miatt.
-
Gsx-rr
veterán
Tinedzser fejvadaszok 2160/15.26 Mbps ami jol hangzik de Katasztrofális a minőség. Másnál is? Olyan zajos a kép mintha antennáról jönne az adás és nem lenne jó a vétel
-
molvany
aktív tag
Üdv,
Kb. elég laikus vagyok ebben a témában.
A kérdésem, vagyis amiben segítséget kérnék, hogy Németországban van - e lehetöség TV-n magyarul nézni a Netflixet ?Kösz a választ ( válaszokat )
-
Dr. Romano
veterán
Az android alkalmazásban van lehetőség ugyanúgy szinkronos filmekre szűrni mint a böngészős browse/audio megoldásban?
-
leviske
veterán
válasz
Lacika bá48 #7279 üzenetére
Hiába bírja el a gép a VP9 4K streamet YouTube-ról, ha a Netflix egészen más codeket használ. Ráadásul a gondot tetézi, hogy a Safari, Opera és Firefox (tudtommal) az OS beépített codek készletét használja. Ergo, ha korábban Silverlight-ot javasoltak rajta Netflixhez, akkor esélyes, hogy hiányzik a megfelelő h264-es cucc.
Erre az lehet megoldás, ha a Chrome-ot vagy Vivaldi-t raksz fel, mert ezek saját licencelt megoldásokkal települnek. Egy próbát megér.
A TV kapcsán számomra az nem tiszta, hogy akkor arra hdmi-n keresztül küldöd, vagy wifi-n castolod, vagy a saját Netflix alkalmazását próbálod használni?
(#7276) rothfb: Akkor elnézést. Úgy rémlett, mintha korábban itt is lett volna szó arról, hogy két bitrátával van 4K, de akkor tévedtem.
-
Lacika bá48
lelkes újonc
Értem én a 4K persze hogy nem 4k nálam csak azért irtam,hogy a you tubról a tartalmak gyönyörűen jönnek nincs akadás.HD filmeket is szoktam nézni.Amikor a Netflix 30napos próbája volt a HDra állitásnál mindig akadt majd újra indult.Most az sdnél is zavaró az akadás de érthetetlen hogy tegnap miért nem akadt.Én arra is gondoltam már,hogy vagy a Tcom vagy a netflix nem kellő sávszélességel dolgozik és ha sokan nézik ugyanazt akkor van baj.Persze csak laikus vagyok.
-
azbest
félisten
válasz
kmarci25 #7282 üzenetére
Ha jól értem szimplán csak akadozik neki a lejátszás.
A 4k dolog eleve valami félreértés részéről, mert elvileg az a gép kiadni sem tud olyat. A youtube sem "4k" egy régi gépen, mert h264 codeccel, amit hardveresen tudhat a gpu-ja fullhd a max, vp9-et meg nem támogat és procierőből a 720p is határeset a core2duo-nak
Kíváncsiságból ubuntu alól néztem a core2duo gépemen firefoxból és ott is szaggat a netflix. Igaz ez más oprendszer, a minőség is 720p volt és nincs videó gyorsítós gpu a gépemben. Szóval tényleg csak kíváncsiságból.
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
Úgy kezdted, hogy a legkisebb csomagra fizettél elő. Akkor mégis hogy gondolod a 4k-t? Vagy most már én is elvesztettem a fonalat...
-
azbest
félisten
válasz
Próbáld más böngészővel akkor. Attól is függhet, hogy milyen codec változatát akarja lejátszani a filmeknek. A core2duo gép ma már lassúnak számít sok tekintetben. A videokimenet felbontását is felesleges fullhd-nál maghasabbra tenni nálad, úgysem mutat többet a tévé és csak jobban akadozik tőle a rendszer.
Mivel van benne geforce is, ami be tudhat segíteni a videolejátszásba, így nem teljesen esélytelen. -
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Tavaly elég sokat lehetett arról hallani, hogy a Netflix borzasztóan sokat költ, és erősen deficitesek. Most a korona alatt gondolom erősen javulhattak a pénzügyi számaik is. Erről tudunk valamit, vannak hivatalos számok?
A google nem túl segítőkész, de lehet én keresek rosszul. -
Lacika bá48
lelkes újonc
az elöbbi paraméter leirásnál irtam hogy a you tubról minden simán megy.Tudom,hogy a 4k nálam nem abban a felbontásban látható mert az eszközeim nem ilyenek.A többi paraméter megfelel a Netflix követelményeinek sőt..A szomszédnál nem próbáltam még ki.Tegnap néztem egy filmet ,tökéletes volt.2,66 duo core
NVIDIA GeForce 9400M 256 MB 8gb ram, El Capitan a Tv 1080i 50Hz
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7272 üzenetére
Azért, mert user error, ahogy előttem is írták, ha nem félinfókat írsz be, kibogozhatatlanul, szinte óvódás szinten, talán segíteni is tudnánk. Ha ezt ugyanígy így reagáltad le a netflix felé is, azon is csodálkozom, hogy egyáltalán válaszoltak.
Feltettem egy kérdést, hogy a te gépeddel jó a szomszéd tévéjén, erre ez volt a válasz:
-Nem ertem h miert CSAK a Netflire rossz
Szerintem felejtsd el az egészet, nézd az M5-öt. -
válasz
leviske #7275 üzenetére
4k hdr is 15,25 Mbit/s. Az oldalon fent lévő adatátviteli sebesség szimplán felesleges. Nagyobb fájlt eredményez, 0 minőség javulással. Ez olyan kb, hogy egy sd felbontású forrást is fel lehet rakni fullhd-be átkonvertálva, sűrűbb bitsebességgel, de a látható minőség nem lesz jobb. Viszont a fájl mérete a szükségesnél jóval nagyobb lesz. Feleslegesen.
-
modflow
veterán
Én a netflix-en max. 15,25 Mb/s-ot látok.
Torrent oldalakon fent vannak a jobb filmek és pl. a Por ereje bitrate-hez ezt írják:
BiTRATE.......: 23.3 MbpsEzt hogy csinálják?????
Mi, előfizetők miért nem látjuk így? -
azbest
félisten
válasz
Lacika bá48 #7268 üzenetére
nagyon zavaros, amiket írsz.
"Imac pro notbook" - ilyen nem létezik. Vagy iMac asztali gép vagy Macbook pro laptop. De ezokből is rengeteg évjárat van. [link] Az about my mac-nél kiírja, hogy milyen géped van milyen oprendszerrel [link]"Panasonic plazma " & "4kban" - ilyen sincsen. Plazmát sd felbontásban gyártottak leginkább, a végefelé pedig esetleg fullhd-ban. Persze a legutolsók lehet 4k-t jelet is tudtak fogadni és le tudtak skálázni fullhd-ra. De ha úgyis max fullhd a kép rajta, akkor a 4k jelnek nem sok értelme van.
A netflix táblázatai alapján 2012 utáni gépeken már html5 lejátszónak is kéne tudnia menni safariban. A silverlight inkább régebbi gépekhez kellett. Szóval lehet nagyon régi a géped, vagy nagyon nem friss az oprendszered. Vagy valami el van kavarva. Minden esetre a táblázatokban azt is mutatja, hogy más böngészőkkel mennie kellene.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7269 üzenetére
Ez most félinformáció.
A te imac gépeddel jó az ő tévéjén? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Nekem ezek vannak gyors kimásoltam adatlapomról, mindegyik egy rakás pénzbe került, de nincs az a pénz, amiért ezen szenvednék Netflix-et nézni. Apple nagyon frankó mindenben, de netflixre, kb hulladék az egész...a böngésző, silverlight minden...
iMac Pro 27 Late 2017 MQ2Y2, --- MacBook Pro 15 MV912, --- Mac Pro MD878, -
Lacika bá48
lelkes újonc
válasz
Ja es a szomszédomnak ugyanaz a Pana tvje van es ott oke
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7266 üzenetére
Ez nem net probléma, a netflix meg nem hadovál, ez egyszerűen freki gond lesz...
Azért akad, mert nem vált frekvenciát a tv és nincs szinkronban a netflix-el.
De mivel én tévé, illetve nvidia shield pro saját applikációval nézem, 4k dolby vision/atmos etc..., ezeknek ez nem gond, mert megoldják a frekvencia váltást.
Windows 10 alatt kellene kipróbálni a store-ból letölthető netflix applikációval.
A legtöbb film a netflix-en 23.976-os, de van 25-ös is, pl a Black Mirror, na ott a tévének illene 50hz-re váltania, különben pontosan az lesz, amit leírtál. Folytonos akadások... -
leviske
veterán
válasz
Lacika bá48 #7261 üzenetére
Senki másnál nincs ilyen probléma, így szinte biztos, hogy a gond nálad van. Lehet router beállítás probléma, vagy egyéb. Konkrét verziók és beállítások nélkül ez szerintem a látóasszonyok topik témája.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Ez milyen akadás? Megáll a film, majd elindul, vagy a mozgásban van akadás?
-
icemad
nagyúr
válasz
Ezt azért nem gondolnám, nálam kb 1 éve nem volt gond. Leszámítva a korona vírus miatti baromságot.
-
icemad
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7259 üzenetére
Próbáld meg kábelen és wifin is. Sajnos más ötletem nincs. Nekem működik szépen, bár én a tv lejátszóját használom, ahol van Netflix program. Játszós szobában egy régi samsung full hd TV van, ott a ps4 pro oldja meg a lejátszást, 5 GHz-es hálózaton, de akadást még ott sem vettem észre.
Macbookot annyira nem ismerem, de nem lehet, hogy a tűzfal/vírusírtó /ilyesmi kavar be?
-
icemad
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7255 üzenetére
Ok. De mi a hardware? Egy 10+ éves gép és/vagy TV nem fog boldogulni vele....
-
leviske
veterán
válasz
Lacika bá48 #7255 üzenetére
Melyik macOS verzió van a gépen? A legújabb Safari-nak minden gond nélkül kellene vinnie fullHD-ig az összes tartalmat.
A TV esetében is kérdés, hogy mikori az app, illetve azon is stabil-e az 50Mbps. Én ezt egy ideig hagynám futni.
-
bul07
nagyúr
válasz
headhunter #7252 üzenetére
Nagyon köszönöm
Hát ez így harmatos, de nagyon
El is köszönök nem zavargatlak itt titeket
, pár év múlva majd visszanézek
-
headhunter
addikt
-
bul07
nagyúr
válasz
#75501312 #7249 üzenetére
Link az van a szinkronra, de regisztráció nélkül nem látni
Próbáld ki ha nem vagy bejelentkezve nem lehet megnézni
És minek regisztráljak ha számomra érdektelen tartalmak a szinkronosak vagy kevés szinkronos vanKöszi az árat
Amúgy rátaláltam az oldalon is de sokáig kerestem [link]
De hogy miért kell eldugniÖsszefoglalóba be lehetne tenni vagy csak a Help oldal linkjét és ott már megtalálható
[link](#7250) leviske
Én úgy gondoltam hogy valami százalékos arány hogy 30-40-50% vagy kevesebb a szinkronosak aránya
Amúgy jól látom hogy amit linkeltél oldalt az már szűrve is van és 895db magyar szinkronost találtNa meg már ha itt tartunk az netflix sorozatok milyen százaléka magyar szinkronos
Most agyalok rajta hogy kell e ez nekem, vagy maradjak a Plex használatánál
Sokszor fáradt vagyok olvasni ezért is inkább a szinkronos tartalom ami fő kérdés -
leviske
veterán
Mármint számszerűen mennyi tartalomhoz van szinkron? Mert azt regisztráció esetén se írja ki.
Ha csak arra vagy kíváncsi mely tartalmak vannak szinkronizálva, azt az első hsz-ben lévő független oldal jól összegyűjti. A saját véleményem az, hogy amennyiben olyan környezetbe kell, ahol nagyon fontos a szinkron, a HBO Go jobban megdolgozik az áráért. Bár az üdvözlendő változás, hogy a Harry Potter sorozat az eredeti magyar szinkronnal van fent jelenleg.
Nekem tegnap volt forduló, 3190HUF.
mod: Látom elhúztam az időt és Soul Gem megelőzött.
-
bul07
nagyúr
Hogy tudnám megtudni mennyi szinkronos tartalom van regisztráció nélkül?
És mennyibe fáj most a Standard előfizetés?
(Tól -ig van az netflix Gyakran ismételt kérdésekében) -
icemad
nagyúr
válasz
Lacika bá48 #7246 üzenetére
Mivel próbálod lejátszani?
-
Lacika bá48
lelkes újonc
előfizettem de óvatosságból sd minőségre.Sokszor akad,megáll.50megás a netem Macbookon ,plazma tv-n.A Netflix hadovál.mi lehet a baj?Köszi a segitséget.
-
RedCactus
senior tag
válasz
Balázs1621 #7242 üzenetére
Még Netflix app se...
-
Tuomas
addikt
válasz
Mezga Aladár #7243 üzenetére
Nekem ez új, hogy ilyen is lehetséges.
-
Tuomas
addikt
válasz
Balázs1621 #7240 üzenetére
Az hogy lehet?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Balázs1621 #7236 üzenetére
Azt csak win10 alatt lehet letölteni a store-ból. Vagyis ekkor automatikusan felajánlja, hogy megnyitja az áruházat, amiből arra következtetek, hogy nem win 10 rendszeren nyomogatod, ezért nem történik semmi.
-
sarkan
aktív tag
válasz
Balázs1621 #7236 üzenetére
Szia!
Nálam megy. -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Nincs meg valakinek valahova feltöltve a windowsos Netflix app? Hiába nyomok a letöltés gombra a microsoft oldalán, nem történik semmi.
-
Luissimo
veterán
Jobboldali linken😉a hamarosan lejáró sorozatok:
www.unogs.com/countrydetail
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
norbertoth #7233 üzenetére
Sajnos (vagy nem, de mindegy is
) nincs Apple tv-m, ráadásul ki is kapcsoltam a bemutató videót, így nem tudok nyilatkozni.
-
norbertoth
senior tag
Apple tv 4k-n másnak is el van csúszva a felirat amikor a főoldalon van és elindul automatikusan a bemutató videó?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
westlake #7230 üzenetére
Pl....
A tv/monitornak alkalmasnak kell lennie 4k (hdr, dolby vision) képesnek, értelemszerűen, ha a hdr és vagy a DV ebből hiányzik, akkor max 4k lesz, ha a többi hardver megfelelő. Nem tudom már melyik, de ha jól emlékszem, minimum 6700K proci kell a 6-os sorozatból, illetve a 7-es sorozatból már i3 is engedélyezett és innentől mindegyik. Plusz a VGA, de felettem a kolléga be is rakta az infókat, ahogy látom.
Én nem nyálazom át, mert tv-én, illetve shield pro-n nézem és mind a kettő tudja a hdr-t és a DV-t is.
Az biztos, hogy a netflix algoritmusa nagyon toppon van, mind gyorsaságban, mind abból a szempontból, hogy azonnal letilt - ahogy te esetedben is-, ha a fent felsorolt hardverek közül egy is hibádzik, max FHD lesz csak.
Ezeket csekkold le és akkor jó lesz. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
westlake #7230 üzenetére
Nézd meg, hogy a felsorolt paraméterek minden egyes pontjának megfelel-e a géped:
Netflix in Ultra HD on Windows
Netflix in Ultra HD nVidiaAz ilyen-olyan forrásból beszerzett 4K-s tartalmak lejátszhatósága ebből a szempontból teljesen irreleváns, a Netflix esetében ez nem csak teljesítménybeli kérdés.
-
westlake
félisten
Ötlet, hogy miért nem 4K-s a stream, ha minden adott (Edge / Windows app) hozzá?
Igen, átolvastam az összefoglalót. -
-
Kobe
veterán
Arra van valami lehetoseghogy pl HU es JP tartomanybeli tartalmst is tudjak nezni? Es ne kelljen 2 fiokot regisztralni miatta, hanem pl egyen belul, kulonbozonprofilokkal? Szoktam animet is porgetni, japan netflixen ertelemszetuen dugig vannak vele.....
-
norbertoth
senior tag
Én a szinkronos tartalmakra nem tudok szűrni, valamiért nem tölti be.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #7218 üzenetére
A konkrét nyelvtől eltekintve szerintem ez a felállás kb. semmire nem jó. Fordítva sokkal több értelme lenne.
-
lafaty80
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #7218 üzenetére
Pont fordítva használtuk minap fiammal. Annó tanultam németül, és több ismert filmet elkezdtünk németül nézni, magyar felirattal!
Jó buli, lehet a hétvégén belenézünk valamibe (franciául, spanyolul(ha van)) -
BUZZLGHTYR
senior tag
Hallo! Valaki hasznalja nemet nyelvtanulasra a netflixet? Mondjuk magyar a szinkron es nemet a felirat!
-
kory24
őstag
válasz
l.skywalker #7216 üzenetére
Igen emlékszem, hogy volt téma, akkoriban rá is néztem és nekem nem volt ilyen opció.
Lehet akkoriban kezdték el bevezetni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Kiskutya #7209 üzenetére
Létezhet, de nem jellemző. Van ezeknél valami gebasz és mostanában elég gyakran. Múltkor nekem az OUR PLANET nem tudod felmászni 4k-ra, de attól még DV volt. Mondanom sem kell, hogy a képminőség meg egyenlő volt az okádéval ilyen felbontás mellett egy oled tévén.
Most nem vagyok otthon, de ha hazaérek, akkor megnézem a ST2-öt, hogy produkál nálam. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
delta1017 #7207 üzenetére
De még mindig nem értem, hogy most minek forszírozod ezt a részét.
Ha tv-éd nem tudja a Dolby vision-t és/vagy HDR-t, akkor max bitráta 11.44, vagyis sima 4k tartalom esetén, nevezzük így.
Viszont, ha legalább FHD-ban indul a tartalom, akkor az is DV vagy HDR-ben fog elindulni, de a legjobb minőséghez a 15.25-ös bitráta elérése szükséges.
A netflix a Dolby Vision-t jobbnak tartja, mint a HDR-t, ezért ha az adott hardver tudja, akkor alapból Dolby Vision lesz, bár szerintem is a DV jobb, illetve szebb, a színhűsége is jobb és szemkímélőbb is számomra, mint a HDR, amire tényleg nem lehet azt mondani és elég sokszor, hogy köze lenne a valós színekhez.. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Netflix bitráta tetű lassúságról írtam ugye pár hete, hogy nehezen éri el, holott 260m körül van 5ghz-en. Itt legalább annyi változás történt közben 1 jó hét után, hogy legalább nem 480-on indul, hanem már inkább 7.62 és 2160p-vel indít aztán mászik fel 15.25-re dolby vision esetén. Közben lett véve egy nvidia shield pro, amiben gigabit a port, max-on hozza is net sebességet és még most sem indul egyből max-on.
Szóval, valamiért a szerver cseszekedik a mi irányunkba.
Írtam egy feedback-et a netflix-nek, kíváncsi vagyok utána néznek-e, vagy tojnak majd rá...
-------------
Az NSP kütyü meg mindenkinek alap, hogy ott kellene állnia a tv alatt, mellett, mögött, mert szanaszét körberöhög bármilyen tv beépített média lejátszóját.
Az, hogy ez a kis masina, hogy működik, azt leírni lehetetlen, azt látni kell, érezni a benne lévő brutális erőt, hogy minden vajsimán csinál és villámgyorsan, olyan kódolású filmet meg nem tudsz megetetni vele, amit ne játszana le röhögve és küldené át az erősítőn az dolby digital-tól kezdve a dts x, hd master true hd, akár 9.2 erősítőbe hdr, 4k, dolby vision etc...A távirányítóját élmény kézbe fogni, ami mozgásra bekapcsolja rajta a világítást és nincs olyan pozíció, ahonnan nem reagálna erre is villámgyorsan. Minden tv, házimozi típust ismer, teszteli, majd onnan azzal lehet vezérelni bármit. Etcetcetc... -
Extremex
tag
Sziasztok!
Előfizettem a netflixen a prémium csomagra.
Azt írták egyszerre 4 eszközön lehet nèzni.
Több eszközt lehet regisztrálni attòl? -
leviske
veterán
Sziasztok!
Aki esetleg a májusi premiert látta megtudná mondani, hogy az Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs the Reverend ugyanolyan valós választási lehetőségek nélküli, mint a Black Mirror: Bandersnatch? Vagy azóta már fejlődtek?
Mert a trailer alapján jópofának tűnik, de az nagyon tud frisztrálni, amikor csak és kizárólag időhúzás miatt kerül be választási lehetőség valós tartalom nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest