- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Jól látom, hogy összesen 14 magyar szinkronos anyag van a netflixen (és nincs köztük egy normális fim sem)?
Történt valami? Úgy rémlik, hogy a nyár elején még sokkal több volt.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Azt azért nem hiszem, hogy Romániában több magyar előfizető lenne, mint idehaza, de persze tévedhetetlen nem vagyok...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz #20749568 #1672 üzenetére
Nekem az az alapvető problémám, hogy felirattal sem érhetők el a filmek/sorozatok, csak minimális számban.
Az én esetemben ráadásul nem működik a hekkeljük rá a feliratot külső forrásból, mert a nemokos-tévém nem tud ilyet.Ráadásul - bár minden poén eredetiben az igazi (főleg a szóviccek), de kreatívan lehet jó magyar fordítást csinálni (láttam már erre példát). Ráadásul egy alap/középfokú tudással rendelkező ember úgysem figja levenni az angol nyelvű poénkodás nagy részét.
Nem azzal van a gondom, hogy megtanuljunk angolul, hanem azzal, hogy az ember kedvét elveszi az, ha nem érti, mi történik (pl egy dialógusokban bővelkedő filmben/sorozatban). Értem én, hogy egy Pacific Rim / Transformers esetében mellékes a szöveg, de nem minden film ilyen. Többek között ezért nem tudok leülni filmet nézni a családdal (Netflixet legalább is), mert én vagyok az egyedüli, aki érti, hogy mi miért történik.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz kmarci25 #1687 üzenetére
Az EU-ban mindenhol 7.99, 9.99, 11.99 EUR (kivéve UK, ahol 5.99, 7.99 és 9.99 GBP). US pedig 7.99, 10.99, 13.99 USD. A kínálat pedig jelentősen eltér országonként (sajnos sehol sem a magyar kínálat javára). Volt alkalmam ezt megtapasztalni, mert voltam pár helyen a nyáron...
Egyébként az árak nagyjából azonosak (google szerint 11.99 EUR ~ 13.86 USD). A font viszont erősebb, ott kicsit olcsóbb is a Netflix (de csak a prémium: 11.99 EUR ~ 10.76 GBP).
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Ha elköltözöl, akkor kell majd egy másik regisztráció (ha jól rémlik olvastam az EULA-ban, hogy másik ország regisztrációja csak korlátozott ideig használható külföldön).Úgy tűnik ezt eltörölték, most csupán annyi a különbség, hogy abban az országban fognak számlázni (és abban a pénznemben), ahova szerződtél, de annak az országnak a tartalmait látod, ahol (IP szerint) tartózkodsz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
Nekem 100/100-as Digis netem van, kábelen van bekötve a tévé. Sajnos nincs más vezetékes eszközöm, így autentikus speedtest-et sem tudok mondani.
-
sztanozs
veterán
Múltkori restanciám (screenshot tévéről, IP cím kitakarással ):
A végén valamiért mindig beesik a download, egyébként 50-60 Mbps körül mutatja... De 40-nak is elégnek kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
válasz #20749568 #1853 üzenetére
Bárhova utazol, korlátozott ideig (nem tudom ez náluk mit jelent) elérhető a magyar tartalom (USA-ban voltam kint a nyáron egy hétig, és a listámra felvett magyar feliratos cuccok megmaradtak). Persze sírtam nagyon, amikor hazajöttem, hogy a kinti bőség egy szempillantás alatt eltűnt.
-
-
sztanozs
veterán
válasz #54715584 #1868 üzenetére
DD és DD+ is támogatja az AC3-at, mint hordozót (aminek 640 kbps a max bitrátája).
Amúgy több helyen is olvastam, hogy az optika (TOSLINK) nem bírja el a tömörítetlen audiót, pedig hivatalosan a bandwidth (3.1 - 125 Mbps) sokkal több, mint ami kellene (DD+ TrueHD: 18 Mbps, E-AC3 - 15.0 ch: 6.144 Mbps).
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Ez nem arról szól, mit tud a chipset, hanem hogy mire vette meg a chipet felhasználó a liszenszt. Ezért van az, hogy gyakorlatilag támogatott chipsettel az olcsóbb készülék csak elméletileg támogatja, gyakorlatilag nem (lásd a raspberry pi esetét a DTS nem-támogatottságával).
-
sztanozs
veterán
válasz #66267136 #1979 üzenetére
Ugye megvan, hogy a bluray is veszteségesen tömörített?
BR4K 40-50 GB / film (40-50 Mbps, video + az összes hangsáv), ugyanez NF esetében 9-12 GB/film (10-12 Mbps video + kiválasztott hangsáv).
Bitrátában egyan ez csak a ~25%-a a BR-nek, de ez nem arányos a generált zajjal/tömörítési hibával.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz marquuard #2223 üzenetére
[nem közlemény], én a térség sorozat miatt szívtam anno a fogam.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz csabi63 #2268 üzenetére
Nincs oled TV árban egy VPN képes router. Agy alap ASUS routerrel is meg lehet csinálni (vagy akár egy raspberry-pi-vel, ha nem kell 100 Mbitnél nagyobb sávszél).
-
sztanozs
veterán
válasz szabog74 #2276 üzenetére
Ezek inkább csak magukat próbálják meg eladni. Olyan piacra akarnak betörni, ami igazából nem is létezik
A Netflix direkt úgy árulja a csomagjait, hogy 'oszd meg nyugodtan a barátaiddal'...[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
Csak azért kérdeztem, mert kb 20 percet néztem belőle, aztán elmentem aludni, csak kiváncsi voltam rá, van-e értelme befejezni...
-
sztanozs
veterán
Én kb 6 részt tudtam megnézni. Az első scifi-s beütések után inkább családi/ifjúsági drámába fordult, kb itt abba is hagytam. Nekem nagyon vontatott érzést kelett a 3-4 rész után, kb annyi dolog történik egy részben, ami 10 percben is elférne..
-
sztanozs
veterán
Mondjuk mivel a Netflixen levő feliratokat a Netflix csináltatja így erősen kérdéses a "jogtulajdonosra" hivatkozni...
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz csabi63 #2553 üzenetére
Nekem mostanában a tévén sokat sz@rakodott. Alkalmazás indítása után legtöbbszöt hálózati hibával újraindult, volt hogy egymás után 2-3-szor is, mire betöltött.
-
sztanozs
veterán
válasz tylerddd #2771 üzenetére
Elméletileg egy háztartásban élők használhatják. Tehát "ismerőssel" megosuztani nem jogszerű (korábban így volt reklámozva, de már a Terms of Use-ban ez van). [link]
"The Netflix service and any content viewed through the service are for your personal and non-commercial use only and may not be shared with individuals beyond your household. During your Netflix membership we grant you a limited, non-exclusive, non-transferable right to access the Netflix service and view Netflix content. Except for the foregoing, no right, title or interest shall be transferred to you. You agree not to use the service for public performances."[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz #53667584 #2783 üzenetére
Kár. hogy három éves a cikk, és azóta sok minden változott...
Amúgy meg nem is azt monda, csak azt akarták beleérteni:
“We love people sharing Netflix whether they’re two people on a couch or 10 people on a couch”[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz leviske #3012 üzenetére
Mondjuk nekem az 5 éves fiam is tudja kezelni a felületet, úgy, hogy olvasni sem tud (bár gondolom nála ez inkább előny, mint hátrány).
-
sztanozs
veterán
Lehet, hogy román IP-ről van hozzá magyar felirat. Gondolom nem nézi/irja ki az oldal, hogy milyen régióban érhető el a magyar felirat/hang.
-
-
sztanozs
veterán
válasz Melorin #3192 üzenetére
Biztosan működik. A 4K sávszélessége kb 12-15 Mbps (hanggal együtt).
A TV automatikusan állítja a minőséget. Ha tudja rendesen bufferelni a 4K-t akkor az lesz, ha nem, akkor csak FullHD. Van egy teszt stream, amin látod, hogy mit játszik épp. Ezzel tesztelhető a vevő, a sávszélesség és a képminőség.
https://www.netflix.com/title/80018499[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Ronaldohun #3345 üzenetére
1) nincs ilyen
2) igen, vagy kereső kifejezéssel nyelvre kereselJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs