Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bagyulajuve

addikt

Sziasztok!

Új gépet raktam össze és elég sokat fagyott. Azonban én ezt a tuningra fogom illetve szorosan kapcsolódva a tápra.
    A következő volt: proci: 2300MHz, ram 460 (2,7voltot kapott 2,6 helyett), vga pedig 500/1200 (voltmoddolva: 1,4 helyett 1,5V). Memtest lement, superpi a 24. testnél fagyott meg (volt már olyan hogy végig is ment ilyen beállítások mellet :F ), SP2004 stabil volt a gép, prime-ot nem futtattam. Játék közben szintén befagyott, hol hamarabb hol késöbb (NFSU2, HL2-Lost Coast). Proci hőmérséklet max 52 fok volt, míg a GPU-é 78 fok (VF700 Cu-val) :Y Most minden alapon van, csak a voltmod maradt (de alapórajeleken ment a VGA) és úgy tűnik megy a gép minden fagyás nélkül, sőt csak a VGA-t tuningolva is stabil. Ami még furcsa, hogy a VGA csak 54 fokos volt 400/1000-en és 500/1200-n pedig csak 61 fok :F , ha csak a VGA órajelei voltak megemelve.

Kérdezném, hogy a fagyás lehet-e amiatt, hogy kevés a ''kraft'' a tápban ill. ez okazhatja-e a különbséget a VGA hőmérsékletekben (61 fok mikor csak a VGA volt tuningolva <--> 78 fok, mikor minden tuningolva volt)?

A történethez még ez is hozzátartozik: korábban volt a gépben 2x256 mushkin ram, amit 500-on járattam (-->procc 2500MHz-en) de akkor nem tapasztaltam fagyást, bár az oblivionból néha kilépett. Ennyivel többet fogyasztana 2x512 ram, hogy itt már nem stabil a rendszer?

a észrevételeket előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák