Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrUel
csendes tag
Skacok, azt hittem rendbe jottek a dolgok megmozgattam a kabeleket lehuztam ket ventilatort es ment a dolog.. formaztam is a gepet. minden popec... visszatettema vinyo hutot.. kiraly megy minden...
es most mikor masik ventit bedugtam 12 voltba kozbe jol atmozgatva minden kabeltvmi tortenhetett, mert random shutdownol a gep, mar igy windozolas kozben is....
Ram ra gyanakszom lehet kifujom a gepet meg ma.. ja es venti lehuzasa utan is maradt az allapot.. random shutdown vkinek valami otlete?
mi kepes ilyesmire?:\
Elozmeny: #2758 -
LeC
addikt
jaja ez már müxik, de én nem látok semmilyen kis jumpert, amit állítani lehetne.
A lényeg az lenne hogy ha találsz ott a bios környékén egy kis jumpert, amit át lehet tenni egy másik állasba, akkor rakd át, inditsd el a gépet, várj 10 mp-t majd rakd vissza a jumpert az eredeti állásába, és igy resetelted a CMOS-t. -
X@b3e
addikt
válasz
Norbo03 #2772 üzenetére
A gépem ugyanígy csak felpörgeti a ventiket, azonnal, ahogy áram alá kerül (bekapcsológomb használata nélkül).
Tápot cseréltem, eldurrantottaKettőt
Kiszedtem a házból, és az elem mögött hozzáérhetett egy alaplapi csavarrögzítő ''bolhához''. Melegedett is az elem és körülötte a 3 kondi.
Kiszedtem a házból, már ott sem indul, még egy tápot már nem akarok rákötni.
Most azt nem tudom, hogy csak ez az első táp is ki lett nyírva, vagy a lap adta meg magát, mert ez nem durrant el és fel is pörögnek a ventik, de se kép se hang. -
vlaci79
senior tag
-
sekli
addikt
válasz
ballington #2775 üzenetére
hát nem tudom, hogy az-e a probléma, mert ha a tápot bedugom, akkor világít szépen a LED és a ventillátora is elindul, és ha bekapcsolom a gépet, akkor az is felbúg...
-
sekli
addikt
Egyik napról a másikra egyszer csak nem kapcsolt be a gép, egy kicsit nehezebb a kérdés, mert a gép egy laptop szerűség, csak épp asztali RAM-mal (nem tudom, hogy miért, de igy van).
A hibajelenség: Bekapcs. felpörögnek a ventillátorok, villan egy rövidet a képernyő, és utána semmi... A BIOS sem pittyeg, gondoltam kiveszek belőle dolgokat, hogy akkor mi van, és bármit veszek ki, mindig ugyan az... proci, RAM, HDD nélkül is ugyan ez...
A gép P4 Cel 2,4, 256RAM, GF440GO, 40GB, AMI BIOS
na, akkor most mi baja lehet szegénynek, és hogy lehet meggyógyítani? -
Norbo03
őstag
válasz
Dalai Láma #2771 üzenetére
Ha nem oörögnek fel akkor megkéne próbálni fapadon
h ott is produkálja-e a hibát mert ha nem akkor lehet h zárlat van és pl a ház oldalához ér egy része a lapnak. De egy másik táppal csak kikéne próbálni de az a baj h akár alaplap is lehet a hiba.
-
Dalai Láma
őstag
Ez a topc kell nekem:
Van egy gép, ami nem reagál a bekapcsológombra. Ilyenkor melyik alkatrész szállt el? Erős a gyanúm, hogy a táp. Viszont a led ég az alaplapon. A ventik ne mpörögnek fel. Hol lehet a hiba? -
Norbo03
őstag
válasz
vlaci79 #2761 üzenetére
Hali!
VideoKártya jól beleül a slotba? Mertaz ilyen h második inditássra tud indulni általába termikus hiba hiba szokott lenn tehát első inditásnál méglehet gyengén ül a slotba de másodjára bemelegszik ezért hőtágulás következtébe már bele csúszik a slotba kari. videokari memóriahiba is lehet sebbezinnel takarítsd le a VRamokat. esetleg szedd le a drivert és rakd fel újra. -
vlaci79
senior tag
Sziasztok!
Alaplapi elem rendben van, megvan 3V.
Vlaci -
vlaci79
senior tag
válasz
tupacamaru #2767 üzenetére
Szia!
400W-os chieftec táp ami a rendszert ellátja. 1db rendszervinyó mellett is csinálja, már kipróbáltam. Terheléses teszt alatt nincs semmi gond a géppel. Proci, VGA, 3HDD terhelve folyamatosan.
Azon gondolkodom nem öregedhetett el valami az alaplapon.
Pakolásztam a vinyókon és feltünt, hogy a másolás mennyire megviseli a gépet 200GB lett oda-vissza megmozgatva. Proci terheltség a plafonon, a proci hőmérséklet is magasra kúszott fel másolás során.
Eszembe jutott, hogy az alaplapomon a chipset és az AGP feszültségét úgyanaz az táp áramkör állítja elő, ezért az AGP feszt 1.5ről 1.6ra emeltem. A másolási gondok megoldodtak, a rendszerinditás még mindig csak reset után van rendben.
Aszem kerítek egy másik alaplapot.
Vlaci
ui.:
Azt még kiderítem, hogy mi van az új alaplapi elemmel, nem-e merítette már le a lapom. -
tupacamaru
veterán
válasz
vlaci79 #2761 üzenetére
Nemrég nekem is volt ilyen problémám, hogy ''BIOS check sum error''. Volt hogy egy reset segített, volt hogy 50. Ha CD-ről újraírtam a BIOS-t volt hogy megjavult, volt hogy még 10-szer újra kellett írni. Nekem a tápegység volt kevés, ha beraktam még egy vinyót a 4 mellé akkor rendszeresen csinálta. 350-es Enermax nem bírta, amióta megvettem az új tápegységemet azóta egyszersem csinálta. Ha van módod kipróbálni a gépedet egy nagyobb táppal akkor szerintem jó lesz. Látom elég sok minden van neked is a gépedbe. Nekem videókártya csere után jelentkeztek az anomáliák. Vagy próbáld meg lehúzni a fölösleges vinyókat egy próba erejéig.
-
Zooka
tag
Üdv! A következő bajom van: a pc-m a win xp bootolása közben újraindul, rendszervisszaállítás, csökkentett mód sem működik. Vírus lehet?
-
Frenky89
addikt
hi all
segítsetek rajtam; a következő anomáliába futottam bele:
A64 3000+, 512MB DDR266, MSI K8N Neo plat., 20GB Samsung SPV40 (már sok éves), R9600, Chifi 360W
eddig semmi baja nem volt(saját szobámban/tetőtér/), de most hogy az ősökhöz került a gép néha eltűnik az egér és a bill. se reagál se a power gomb csak a reset segít rajta. a windows friss még nincs 1 napos
csak találgatni tudok hogy mi a baja, de semmi okosra sem jutottam eddig
- 1 - a régi vinyó okozza a problémát
- 2 - a rádiós bill hibája miatt meghal = ''keyboard error''
- 3 - esetleg még C'n'Q lehet (ezt most kikapcsoltam - várom mi történik)
- 4 - vmi interferencia okozza a problémát, csak nemtudom hogy honnnan érkezik a zavaró jel
pls help me! -
vlaci79
senior tag
Sziasztok!
Előzmények:
[link]
[link]
Hét elején tesztelési szándékkal kiszedtem a 1GB memót a gépből.
Héten a problémák rendszeresen jelentkeztek. Ma este rendben elindult a gép.
Rászántam magam némi pakolgatásra a vinyókon. Gép leállít, rack be, majd gépinduláskor a Alaplap bios közli, hogy check sum error. Majd kéri a cd-n vagy a floppy-n az alaplapi biost, megkapta biost, flash után ezt még 3x eljátszotta.Áramtalanítás után alaplapi elem ki, táp vissza bios error ismét kéri a biost
flash után elem vissza elindul. Windows alól új bios visszarak most megy a gép egyenlőre.
Véleményeket, tanácsokat, megoldási javaslatokat várok.
Vlaci -
GrUel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy erdekes problemam. Minap szetszedtem darabokra a gepet, hazon fabrikaltam egy kicsit, majd kitisztitottam a dolgokat es osszeraktam.
A problemam az lenne, hogy az osszepakolas ota, ugy vettem eszre ha a gep hosszabb ideig all (pl 1 nap) akkor a kovetkezo keppen indul:
elsore: power benyom, ugy tunik minden kiraly xp toltodik, es akkor hirtelen mintha kihuztam volna 230bol leall,
masodikra: power gomb megint benyom, gep indul, es aznap megy rendesen mar, ki be kapcsolgathatom ..
ha ismet hosszabb ideig all, akkor megin csak 2.-3. ra indul rendesen, de utana mar jo. -
törölt tag
válasz
[pod]Diablo #2755 üzenetére
Win telepítő CD-ről bebootolsz, Recovery Console-t elindítod (ha van egyáltalán rajta, a magyar Win-ek egy részén nincs). Ott kiadod a fixmbr és a fixboot parancsokat (megfelelően paraméterezve). Ha minden igaz ennyi elég.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
[pod]Diablo #2750 üzenetére
senkisem tudja?
[Szerkesztve] -
Biguli
csendes tag
Sziasztok!!!
Nálam sokkal okosabbak segítségét kérem.Játszok a Flatout 2 vel,és enterezek a kövi pályára,mikor egyszer csak elsötétedig a képernyő.Semmi reakció.Maghalt.Reset után kiírja,hogy nem tud bebootolni,systemlemezt kér.Kikapcs-bekapcs...Bootproblema nincsen,csak ismét a sötét képernyő a windows betöltése előtt,vagy ha az nem,akkor az xp felirat alatt a csík folyamatosan töltöget,de a gép nem dolgozik és ennyi...Kanyec..Na most akkor mi van???
Légyszi segítsetek!!Köszi mindent előre is!!
Sziasztok
JA!!!Semmilyen módban nem indul az xp.
[Szerkesztve] -
[pod]Diablo
őstag
Hi all!
Az lenne a kérdésem hogy mosta kékhalálnál egyilyen dolgot írt ki,hogy ezzel van a baj: unmountable_boot_volume.Mielött ez bejön elötte rátudok menni hogy hogy inditsam el a windowst és mikor tölti be akkor jön be ez a cucc.Valamit tudok vele csinalni hogy működjön windows ujrarakás nélkül?
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
retes
aktív tag
Háát nem lett jobb! Biost frisítettem, de nem lett jobb... Esetleg valakinek valami ötlete nincs, hogy mi lehhet a baj?
-
SimonMágus
senior tag
válasz
Norbo03 #2747 üzenetére
Természetesen, egyébként próbléma úgy tűnik megoldva, az első nem indulásra nem tudom mi a magyarázat, azonban a CMOS clear-nél visszavette alapra a memek feszültségét, ami kisebb mint a gyártó által javasolt alapfesz, ezért nem indult 800-on. Először levettem 667-re, így már szépen ment duálban, majd feszt visszaemelve, memeket 800-ra állítva remekül megy a cucc.
-
Norbo03
őstag
válasz
SimonMágus #2743 üzenetére
A két memória ugyanolyan frekjü,időzitésü? Meg a sorozatszám is számít.
-
retes
aktív tag
Hát azt csinálja, hogy windows bootolásnál kifagy...
Most azért is nem voltam egy darabig, mert időm nem nagyon engedte meg most biost frisítettem és ujrahúztam...
A sima bois frisítés előtt mikor csak új win került rá akkor a drivert eszközkezelőből feltéve mennt a dolog csak a start gombot elémaszatolta és csomó mindennt nem jelenített meg...
Most aztt próbálom, hogy bois frissítés és utána újrahúzom, ha így se megy akkor nem tudom mit csináljak... -
Száni
tag
Sziasztok!
Indulni indul, de csakhamar meg is áll a gépem. Gondoltam berakom ide is a problémám:
[link]
Üdv G. -
domi007
őstag
Hi,
Sajna nem tudtam kipróbálni a VGA-t, esetleg más tipp?
Hogy lehet, hogy eddig működött, de most már nem?
Mibe nyúlhattam, mit törhettem el?
Nyomkodjam meg az összes kábelt még1-szer, hátha lejött vmi (bár most már nem nyúltam a gépbe)?
THX! -
SimonMágus
senior tag
Sziasztok, következő a gondom: Asus P5ND2-SLI lap tegnap bekapcsoláskor egyetlen hosszú sípszót produkált (proc minimálisan tuningolva, ramok névleges értéken futnak), ezt követően CMOS cleart csinál, gép elindul, de winfos bootnál kifagy. Egyik mem kikap (2x512 PC2-6400 Patriot), láss csodát, gép üzemel. Memtest beindít, külön-külön memókat jól megnyúz, egyiknél sincs probléma, hibátlan eredmény. Visszahelyez duálba, gép kifagy. Átrak a másik két slotba, eredmény ugyanaz. Külön-külön tökéletesen üzemel, super-pi is lefut, prime is szépen elpötyög, együtt nem óhajtank összedolgozni (4 napja van nálam a konfig, azóta ugyanezeken a beállításokon van a gép, és tökéletesen üzemel). Mi lehet a hiba és a megoldás?
Előre is thx az ötletekért: SM -
Mirt
csendes tag
Meg mindig nem indul (pontosaban azonall leall, mikor bekapcsolom) es szerintem az alaplap ''vedekezik'', mert nem kell aramtalanitani, hogy ujra elvezhessem a 2 masodperces gepemet...(amugy a vidkari jo
, beleraktam 1 masik gepbe, azert ez egy kicsit megnyugtato, eloszor a masik lappal a vidkarira gyanakodtam.) Szerintem tap csere lesz...
-
h4xor
tag
-
Jeannie
senior tag
-
tech81
csendes tag
Sziasztok!
A problémám: A gépem bekapcsolás után három hosszút sípol, és nem történik semmi. nem kapcsol be a monitor, a billenyűzet sem. A táp, és a proci ventije felpörög, de azon kívül semmi. fokozatosan kiszedegettem belőle a dolgokat de nem változott semmi. Csak alaplap-proci-táp, és akkor is megmarad a három hosszú sípolás.
a gépem : Intel D845WN alaplap socket478 - pentium1,5GHz proci - 1db 256os és 1 128-as SDRam (133MHz)
próbáltam külön külön is a ramokat, próbáltam másik videokártyával, de mindig marad a 3 sípolás
(az alaplap leírásban a 3 sípolásra ezt írják : First 64 KB memory failure) de ezt nemtudom mire érthetik. ram vagy valami alaplapi rom??
vagy alaplap vagy proci?
Előre is köszi a segítségeket. -
retes
aktív tag
Sziasztok!
Nyitottam egy új témát már ennek, de ezt a linket kaptam első válasznak és akkor gonoltam itt tudtok segíteni nekem ebben a témában:
Van egy nagyon nagy bajom. Adott ez a lap ASUS P4R800-V Deluxe.
Nagyon jó kis deszka ellenben mikor felteszem a frissen installált windowsra a drivereket akkor minden tökéletessen megy minnd addig míg a vga driver fel nem kerül. Ezen egy ATI IGP 9100 sa chip van. Az ASUS oldaláról ehhez a laphoz kiadott driverrel csinálja ezt és azzal a driverrel is amit simán egy átalakító progival csinálok neki...
Tudnátok segíteni, hogy ilyenkor mi van?
Előre is köszi mindenkinek! -
domi007
őstag
Ja, átmegyek a bátyámhoz, azt kipróbálom a VGA-t.
Remélem eredményre jutok.
Többit a nap végén!
THX! -
Rive
veterán
válasz
domedee #2726 üzenetére
Nem hallani az induláskor eddig mindig jelentkező beep-et sem.
Akkor már a proci sem indul. Csak a lap/táp/proci/hűtő/speaker kombót rakd össze a dobozból kiszerelve, deszkán, és egy CMOS-reset után így próbáld. Ha semmi síp, akkor keress valami havert, hasonló géppel, ahol ki tudod próbálni a procit. -
Rive
veterán
...mikor bekapcsolnam a gepet miert porog fel minden es all le azonnal?
Leállás után azonnal ujra tudod indítani a power gombbal, vagy csak áramtalanítás után?
Ha az előbbi, akkor az alaplap valamely védelme tilt le. Ha az utóbbi, akkor a tápé. Mindenesetre szedd szét, és rakd össze deszkán csak a lap/procc/hűtő/táp/speaker kombót, és úgy próbáld
[Szerkesztve] -
Mirt
csendes tag
Hi all, gondoltam megint beronditok a forumra, mert mar tepem a hajam..
Na szoval... Konfig a kovetkezo: Foxconn C51XEM2AA, AMD X2 3800, Corsair TWIN XMS2 6400 2*512MB, eVga 7900 gt, Cooler Master Real Power 450w (RS-450-ACLY)...a kerdes az, hogy mikor bekapcsolnam a gepet miert porog fel minden es all le azonnal?(semmi hang, pitty stb) A kezikonyvben azt olvastam, hogy erosen javasoljak az olyan tap hasznalatat aminek a 12V-os aga 8 pin-es, de be lehet dugni a 4-est is...Nem akar indulni a gep...Megprobaltam a floppyt a hdd-t a dvdt leszedni, de semmi..megprobaltam 1 PCI-os vidkarival is de semmi (mellesleg nem ereztem semmi fustot, vagy mas szagot, valamint 1 masik alaplappal mukodott a rendszer)....PLS help!!(lehet, hogy vennem kene 1 24+8 pines tapot
)
PS: a proci ujrapasztazva(gondoltam megnezem, hatha elszenesedett-e a cpu, de nem)
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
válasz
Jeannie #2731 üzenetére
A proci szerintem OK, a hűtése jó volt, jól is van berakva, ahogyan látom. Engem inkább az alaplap aggaszt, lehet, hogy néha anynira felment a chipset hőmérséklete, hogy megsült volna? Vagy mikor raktam fel a VGA-ra a Zalman, akkor basztam el valamit? De ezt hogyan tudom úgy kideríteni, hogy nem kell keríteni másik gépet, amiben tudok próbálgatni...?
-
domi007
őstag
válasz
domedee #2726 üzenetére
Hi,
Szerintem ha nem ment a venti, és forró volt a borda, akkor sajna nagy az esély arra, hogy megsült. Próbáld meg lehúzni mindent, csak VGA+MoBo+Proci, és bill+monitor+power.
Na, ha így se csinál semmit, akkor leszűkthetjük a fenti 3 egyikére a problémát. De a ventilátor mozdulatlansága gyanús. Esetleg szereld ki a gépből a ventit, és dugd rá 12V-ra(akár a tápból kiálló egyik szabad végre). Ha indításkor elindul, akkor a másik két komponens lehet a problémás.
DE ezt ne vedd pontosnak, hiszen én is csak egy áldozat vagyok (lásd előző hsz.), de szerintem ezek talán megoldják a problémát. -
domi007
őstag
Hi,
A mai nap összefoglalója:
Kiiktattam szinte mindent (lehúztam a vinyót, a vga-t a memet), de semmi csipogás.
Megpróbáltam a hozzá kapott kis speakert rádugni vhova, de sehol nincs ilyen hely, a kézikönyv sem említi. De találtam egy baromi nagy, fehérrel rajzolt speaker jelet a lapopn, az egyik sarokoban. Ez azt jelenti (az én paraszti eszemmel), hogy ott van a speaker beintegrálva a lapba. De hiába hajoltam közel ahhoz a sarokhoz, semmi.....
Kipróbáltam egy biztosan működő monitorral a cuccot, de semmi eredmény.
Na most:
A Windows biztos, hogy bebootol, mert a billentyűzet felvillan, a NumLock ég. Na, ezek után megnyomkodtam a három ''világítót''(NumLock,CapsLock,ScrollLock). reágált is rájuk, de elég nagy késéssel - gondolom ez a windows boot alatt mindig így van -. De aztán hirtelen újra normális lett a reakció idő(bebootolt a Windows). Na, ebből mi következhet?
ja, a mem azért tört le, mert:
Képzeljétek,az alaplapomon a mem rögzítő fülecskék képesek kiugrani a helyükről, ha nagy erővel nyomom be a memet, és van egy kis oldalirányú erő, már kipattanhat. Ekkor az a feltűnő, hogy nagyon könnyen megy be a membe a fül. És ilyenkor nem is rögzíti.
Na, ha viszont rosszul próbálod visszanyomni a fület(nem veszed észre, hpogy kipattant, és nyomod tovább a memet befelé a helyére) akkor biza letörik
Ennyi, várom válaszaitok!
THX! -
domedee
senior tag
Hellóka!
Nekem sem indul a gépem...
Adott hozzá:
HW: AMD 64 3500+, Asus A8N-LI, GeF6600GT(Zalman 80D-HP), 4SATA/2PATA vinyó, DVD, DVD-RW, tuner, Audigy1, PCI-lan, 2*512MB, Ultra-Power 460W.
SW: XP-SP2(update), friss: BIOS, driver.
Előre bocsátom, hogy már csinálta egy ideje a műsort, de sajna nem volt időm végignézni mindent, íg jutottam el a tegnaphoz.
Tünetek: Egy kikapcs után már nem éledt fel újra. Ha jól veszem ki a vinyók nem akarnak felpörögni. A vinyó LED világít egy darabig, aztán semmi.A képernyő kap jelet, de semmi promt nem jelenik meg. Nem hallani az induláskor eddig mindig jelentkező beep-et sem.
+: Néha csak fogta magát és lefagyott a gép. Ez főled 3D-s cuccoknál (játék) volt, ilyenkor olyan volt a képernyő, mintha szaladna a kép, csak kimeredve. Emiatt VGA-ra tippelnék. Ekkor csak a reset segített. De amikor ma nézegettem, azt vettem észre, hogy a chipet venti nem nagyon forog, legalábbis néha nem és a borda totál forró. Lehet, hogy megsült?
Na most mi a bibi? VGA, MBO, táp esetleg?
Előre is köszi. -
domi007
őstag
Hi,
Köszi a sok választ, kipróbálok mindent!
Abban igazatok van, hogy talán kissé óvatosabbnak kellene lennem, de ettől függetlenül nem értem:
miért törhetett le az a bütyök? a közelében se dolgoztam.....
a sata kábelt mondjuk tényleg kihúzhattam véletlenül, és erre télleg jobban kellene figyelnem......
de ez a bütyök idegesít
mégeccer THX! a sok helpért!
mod: ja, bocsi, de többen írtatok a kontakt hibát. ha télleg ez, akkor hogyan fixálhatom le, hogy tényleg ez, és mit lehet vele csinálni? kivághatom az alaplapot a kukába?
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
A hosszú sípjel továbbra is memóriaproblémát jelez. Ha a memóriák jók, akkor ezt okozhatja az alaplap vagy a proci.
-
h4xor
tag
Hi
Adott a következő config:
Foxconn 975x7AA alaplap
Intel P4 S775/2.8/533/1M proci
2 x 256/533 Samsung ram
Inno3D PCI-E 7300GT vga
2 féle táp, 1 Macron 400W és egy Coolink 500W
A jelenség:
Összerakom az alkatrészeket, mindent rendesen a helyére, alapból csak 1 rammal probálom.
Macron táppal:
Minden felpörög egy pillanatra, utána leáll, és ismét felpörög, de ezután mar nem all le. Ekkor elkezd sípolni a lap: hosszú síp - szünet - hosszú síp - szünet - hosszú síp - szünet.... ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom.
Coolink táppal:
Ugyanaz, mint a Macronnal, csak itt nem all le egy pillanatra sem, hanem rögtön felpörög, és ugyanazt a sípolást adja.
Mivel minden alkatrészből csak 1 van (ramokbol 2, de mindkettovel ezt csinalja), kerdesem:
Mi lehet a baj? -
Jeannie
senior tag
válasz
domi007 #2714 üzenetére
Speaker rá van dugva? Csipognia mindenképp kell. A billentyű ilyen hibát nem okoz mgában, én is arra hajlok, hogy ez valami kontakthiba. Ha van usb-d próbálj egy olyan billt beledugni. A monitor környékén nézz meg mindent, táp, adatkábel a moniror hátulján, esetleg másik gépben próba. Valamint hallgasd meg, hogy bebootol-e a rendszer, (felvillannak-e a num-caps-scroll lock-ok, égve marad-e a num), vinyó tölt, meghajtókat megtalálja-e, h ezek megvannak, akkor csak vga vagy monitor probléma lehet. Nincs a vga-don venti ami le lett húzva?
-
Jeannie
senior tag
Billentyűzet nélkül tényleg elindul a gép, ám az op rendszer nem tölt be, kérni fogja hogy nyomd meg az F1-et
SZVSZ, a proci ventillátor, ahogyan a többi is, akkor kapcsol ha össze van dugva és áramot kap, függetlenül attól hogy az amit hűt, mit csinál. Ha nem indul akkor lehet csatlakozóhiba, avagy bekapcsoláskor nem kap áramot a lapból, ez jelentheti azt hogy a táp vitte magával az alaplapot is, nézzétek meg azt is egy másik procival, jó táppal. -
Trava
tag
Ha billentyűzet nélkül indítunk el egy lapot akkor nem jön be a kezdő képernyő ?
(ahol kiírja a hardver listát alulra meg a bios verziót)
Ha rossz a proci, akkor felpörögnek-e az alaplapra csatlakoztatott ventillátorok indítás után? -
Calibos
addikt
válasz
domi007 #2714 üzenetére
Elméletileg keyboard hiánya esetén ezt szépen ki is írja a gép és pedig a bootolás előtt(be se bootol a XP!
Szerintem valamilyen kontakthiba lépett fel nálad, de ha memória bütyök letörik, sata kábelt kihúzod, nem akarlak megsérteni de nagyobb odafigyeléssel kéne a gépedben matatni, bár valamilyen csoda folytán ki foghattál egy alaplapot amiről magától leesnek a dolgok,- bár ezt kevésbé hiszem -
domi007
őstag
Hi EB,
A következő esetben kérek tanácsot:
Még régen, amikor raktuk össze a gépet, akkor történt a következő probléma: összeraktunk mindent, minden ok, power on, és nincs képernyő.....anyad...megnézünk mindent, de minden helyén volt, semmi probléma. Aztán nagy nehezen rájöttünk, hogyha a billentyűzet(kicsit öreg PS2-es volt, és a csatija naon laza volt) nem műxik(pl. a naon laza csatija miatt), akkor no kép.....????? aztán végül beszereztem egy új billentyűzetet, ezzel minden ok volt, egészen mostanáig: szétszereltem a gépet, hogy berakjak egy vinyóhűtő ventit. OK, berakom, visszarakom a VGA-t, mert ki kellett vennem(útban volt eléggé), indítok, hát megin a régi probléma, nincs kép. Ok, elmegyek aludni. Másnap megnézem, hátlátom, hogy valami jó balszerencs miatt letört az egyik RAM tartó bütyök. Kianyázom magam, majd berakoom a memet egy másik foglalatba....ok, power on, no kép. Mother... ekkor látom, hogy a SATA csati is lejött a vinyóról.....ekkor már ideges vok, átvizsgálom a gépet, töviről hegyire, minden megnézek(a vinyót visszadugom), de már minden jó. Ok, start, és nincs kép. Közben leellenőriztem a bill.-t, azzal minden OK. A VGA a helyén van, nem mozog, a csavar is tartja.....Van tippetek?
THX!
u.i.: ja, és bárhogyan indítom, nem csipog.. ez azért is érdekes, mert ha le volt törve az egyik mem tartó bütyök, akkor a mem valszeg nem érintkezett.Emiatt mindenképpen csipognia kelett volna, nem? -
(Bundás)
addikt
Esetleg vizsgáld meg az alaplapot, hogy a kondenzátorok nincsennek-e felpúposodva, esetleg kinyílva. Keress elektrolit folyást, szaglászd meg a lapot büdös-e
, keress rajta sötétebb, kormos elszíneződést.
Processzoron van ki van eresedve? Szintúgy elektrolit folyás, magnál korom.
Milyen gép amúgy? Ha kiszeded a memóriákat sípol a gép? -
Trava
tag
A probléma a következő:
A táp elhalálozott (szétéget belül) a gép nem indul. Vettem újjat de nem indul, kicseréltem a memóriát nem indul, lehúztam a táp kábelt a hdd,dvd íróról, floppyról nem megy.
Hogyan lehetne kideríteni hogy most a processzor vagy az alaplap romlott el.
Nem szeretnék venni alaplapot hogy azután kiderüljön hogy az túlélte és a CPU halt meg.(vagy fordítva alaplap rossz, cpu jó) -
Jeannie
senior tag
Hihetetlen hogy mik vannak, eszembe nem jutott volna az elektromos vagy kábelhálózatra gyanakodni... Kipróbáltam itthon, hogy kiszedtem a koaxot a tv-ből, az s-videot bennehgytam, és csodák csodájára nem fagy a gép, és közel tökéletes az eddig oyan sokat szídott képminőség ...
Köszönöm, nagyon sokat segítettél. -
kew
senior tag
hello!
no visszaértem nyaralásból, a helyzetem viszont változatlan sajna
(előzmények: #2572, #2574, #2578, #2580)
időközben próbáltam új procival a lapot, meg raktam bele ramot is, de igyse indul be. Ugyanugy, kicsit megmoccan a procihütő, de más nem történik, táp se indul el.
Ha lenne még valakinek tippje, hogy mi lehet vele, megköszönném. Az eladó azóta már jelentkezett, de mikor kértem 2 napja hogy akkor visszavinném, nála letesztelni, onnantól nem válaszolt még eddig...
Ha lenne valaki bp-en, aki jobban ért hozzá, és meglesné a lapot, annak is örülnék. Hátha az itthoni 2 tápom nem tetszik csak neki...(mivel állítólag ez működőképes) -
Dryman
őstag
válasz
susuti1 #2616 üzenetére
Szia!
Olvastam azt a nyalánk kis problémát a hálokártyás kábelnetes dologról, hasonló szituáció győrben vidanetnél...szintén kábeltv, és a problémát az ojozta, hogy a koax felől szabálytalan időközönként böszme jelerősség érkezett mert a 24 lakásos társasház kábeles erősítője kicsit vacakolt tápügyileg, és a tápfesz ingadozás az erősítő kimenetét is rángatta, ezt meg beszopta a motorola fekete állo modemecske egy ilyen elindítom a gépet amikor csak akarom ficsörrel
USB-ről meg annyit, hogyha a magyar tróger kábeltársaságok hajlanának arra, hogy a városrészenként elhelyezett erősítőit földfüggetlenné tegyék, a magyar villamos hálózat szabványait figyelembe véve, valamint a magyar kisfeszültségű 0-zott rendszer szabványait betartva, és a kurva erősítőbe a fázisvezetéket és a nullavezetéket legalább egy trafókörzeten belül azonosan kötné be, akkor a nullponti földhurok kialakulásától megvédenénk a kábeltévés hálózatot, és nem lenne probléma.....
Nem az usb táplál vissza, hanem a PC földelve van, a ti erősítőtök meg akkora földhurkot cipel a hátán, hogy ha az adott pc-n teszemazt dvd-t szeretnék nézni, úgy hogy a videokártya kimenetére nem a monitort, hanem a nappaliban lévő tv-t dogom szabvány svideoval, vagy rca-val, méghozzá ugy hogy közben a tv megkapja a kábeltársaság bejövő jeleit is egy normál koaxon....akkor azt tapasztalom hogy a képszinkron összeomlik, és akkora brumm van a hagcsatornán, hogy elnyomja a pc audio jeleit.......
Na ezt tisztelt kábeltv-mérnökök mivel magyarázzák......?
Ja és varázsütésre megszünik a probléma, és jó a lejátszás, ha az adott tv-ből nem teszek mást csak kihúzom a koaxot....
ugye ugye a koax hideg erén, harisnyáján, a földeléshez képest, ami a pc házán jelen van, 48,2V váltóveszültséget mérek, 42Hz-137Hz tartományban......na hát akkor ki táplál és hová...kedves barátom?....és miért is megy tönkre egy pc ha teszemazt USB-s kábelmodemet használunk....
A motorola mérnökeinek felállna a szőr a hátán, mikor meglátnák hogy a szegény kis kábelmodemjeit milyen hálózatban használják a tisztelt szolgáltatók......
Szóval ezt az egészet nem kötözködésként, de nem kis fáradozásomba telt, hogy kiderítsem melyik fázisra van kötve a családi házamat ellátó vidanetes erősítő, így a tv melletti konektorokat ugyanarra a fázisra kötve, érdekes mód megszüntethetővé vált a zavar.....tudod ha a hegy nem megy Mohamedhez.....valamit azért csinálnom kellett ha el akartam kerülni a flytonos koax dugdozást....
Ja és mindehhez nem kell mérnöki diploma,na jó egy kéziműszer nem árt, na ja még egy oscilloscop is előkerült, hogy tudjam prezentálni a hitetlen kábelnetes szerelőnek a probléma okozóját.......
Üdvözlettel!
egy elégedett kábelnetes felhasználó.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 1 / 2
- Kés topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest