Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz jdeutsch #56431 üzenetére

    ""Csak aztán szembe jött a valóság amikor kanyarban előztünk."
    Ez már ismét csak politika, részemről OFF"

    Igazad van, elragadtattam magam.

    "Ez ebben a formában sántit, mivel aki belefér biztosított "limitbe" és mint tudjuk az a lakosság nem elhanyagolható általad is felvázolt szegényebb része, az tőle telhető módon igenis takarékoskodik pontosan azért hogy bele férjen a keretbe. A társadalom gazdag és középosztály beli részét, -mint ahogy vázoltad is,- a 70 Ft-os ár sem rettenti el a "pazarlástól! A rezsitámogatás eltörlése pedig lehetelen, kilátástalan helyzetbe hozná a szegényeket."

    Valóban a limit részén átlendültem. A 70 Ft se, rettenti el. A drága energiával nem az a cél, hogy elrettentsen bárkit is, hanem hogy realizáljön beruházásokat. Az ember gyarló. Az emberek 99,9%-a nem költ azért, hogy kissebb legyen a lábnyoma. Akkor költ, ha ebből gazdasági előnyhöz jut. Pl vesz egy hűtőt 100 000-ért, mert a következő 2-3 évben visszajön az ára az el nem költött villanyszámlán.

    Akkor csak egy kérdésem lenne amúgy... Ha az évben 2523 kWh feletti betermelésemet miért szintén 5 Ft-ért veszik meg?

    "A rezsitámogatás eltörlése pedig lehetelen, kilátástalan helyzetbe hozná a szegényeket.
    Ami pedig a szociálpolitikán alapuló támogatást illeti, ez elmúlt korábbi évtizedek során
    bebizonyosodott hogy nem működik."


    Egyszer sem mondtam, hogy teljesen el kell törölni... Az, hogy szociálpolitikán alapuló kérédsek nem működnek... erre mit mondjak? Talán nem olyanoknak kéne megalkotni a szabályozást akik fogalmatlanok a szabályozás célközönségét illetően... De ne menjünk el politikába.

    "Véleményem szerint ez sem igaz, mert ha pont annyi hiányzik valakinek ( 20000,- Ft kb 540 kW) bele férjen a kedvezményes ( limit )-be, biztosan lecseréli, -de legalábbis fontolóra veszi,- és ha netán még kedvezményes hitellel, csere akcióval vonzóbbá is teszik, "a kocka el van vetve"! / én a csere kifejezést nem a 3-5 éves hűtőkre értettem, bár a mai viszonyok között (fogyasztói társadalom- )jó ha addig működik,- hanem van sok olyan hűtő ami már közelit a 17-20. életévéhez, és még megy, (mert azidőtájt még nem az 5-7 év mükodés volt megcélozva) hogy energia igénye mennyi? na az nem volt szempont."

    Elfogadom a véleményed, de nem értek vele egyet. Biztos van egy nagyon szűk réteg, akik pont ezen a határon billegnek, de ez nagyon kevés. A társadalom egészét kellene érdekeltté tenni ebben.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák