- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamikike
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni (nem lecseszést).Van egy Lenovo IdeaPad 3 15IIL05 laptopom, melynek hardver jellemzőiről, főleg a memória felépítésről, stb. főleg a memóriáról igazán minimális infó volt található.
Annyit tudtam, hogy 8 GB memória van benne, és kiderítettem, hogy12 GB-ig bővíthető, és DDR4 típusú, 2660 MHz-es a memória.
A windows mutatta is.Közben kiderült. hogy a 8GB-ból 4 GB fixen az alaplapon, 4 GB bővítő helyen van, de az nem milyen van benne.
Bővíteni akartam 8 GB-al, vettem is egy megfelelő ramot, amilyen alapban van benne., 2660 MHz, stb.Bontás, csere, bekapcs. megnézem a winben, a sebessége 2400 Mhz.
Káromkodtam egyet, mert megnézve vizuálisan a kivett ramot, rákeresve a típusra, kiderült, hogy a bővítőhelyen 3200 MHz-es volt. az alaplapon pedig 2400 MHz, így lett belőle 2660 MHz.Az én cserémmel viszont a bennlévő mellé berakott 2660 MHz-el a végeredmény 2400 MHz lett.
Szívás: több lett, de lassabb.Mit lehet ezzel kezdeni?
Azon túl, hogy valószínűleg egy új 8 GB-os, 3200 MHZ.es modullal, de ráfizetve. lehetne 12 GB, 2660 MHz memóriám.Köszi a megértő segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged