-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mézespálinka #2498 üzenetére
A memóriamodulokban nincs hőérzékelő az valószínűleg más hőfok lesz, vagy max a környezet hője, de nem maga a modul hője. Amíg kézzel megtudod fogni a bordát és rajta tudud tartani a kezed égési sérülések nélkül addig nincs baj.
-
mézespálinka
senior tag
HEllo!
Nekem egy a-data 1gb-os 800mhz-es ddr2- memóriám van. A kérdésem az lenne, hogy 45 fokos az már gáz? Azért kérdem, mert van egy pcprobe nevü progim amit elinditottam és azt írta,hogy 45 fok az már baj. -
Lalaboy
őstag
Ugylatom sokan elfelejtik, hogy szegeny ramok ''neha'' feszemelest kernek!
A nem Micron csipes ramokat zokszo nelkul lehet 2.3V-ig feszelni!!! Nem kell csodalkozi azon, hogy szegeny ram az alaplap altal adott feszen nem akar teljesiteni.
-
janos666
nagyúr
Az istenek nem tudok zöldágra vergődni a két opció közt:
1000Mh-es Geil Value CL5-el
800Mhz-es A-data Vitesta extrem CL4-el
(eredetileg 800-as geil ultra lett voltna, de annak most felszökkent az ára 30 fölé, az A-data, gondolom raktárkészletek mozgása miatt még olcsó)
[Szerkesztve] -
Krissz22
senior tag
Megfagy bootoláskor. Vagy éppen már betöltött a win és utána fagy ki. Lehet letölteni memória tesztelőt (memtest86). Ez cd-ről indítható memória tesztelő. Azért javasolt inkább a memória tesztelővel kísérletezgetni, mert pl. nekem már feküdt ki a windows pont a miatt, hogy nem tudott a ram miatt betölteni.
Ha a memória teszt alatt hibázik, akkor van esély rá, hogy a win se töltene be. -
Krissz22
senior tag
Az időzítést kisebbre kell állítani, ha azt szeretnéd, hogy gyorsúljun. De nem hinném, hogy érezhető gyorsulást hozna. Persze, attól függ, hogy mire használod a géped.
Amikor már nem indúl el és nem stabíl, addig lehet lejjebb venni.Ez kisérletezgetés.
És még, akkor is adhatsz neki + feszt.
-
Krissz22
senior tag
A biosban tudod állítani a ramod időzítését és ott is tudod húzni. Hamar megfogod találni a menüt. Az auto beállítást átteszed manualra és már mehet is.
Csak fokozatosan kell kisebbre venni. De ehhez alapból tudnod kell majd a gyári időzítését a ramodnak, amit mondjuk everest-el tudsz megnézni.
Én inkább a proci húzással foglalkoznék, az hoz jelentős gyorsulást a core2-nél.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
Hi!
Én memóriahúzásban szeretnék segítséget kérni, mert eddig még sose foglalkoztam ilyennel és azt se tudom hogyan kezdjek hozzá.
Az érdekelne pl. hogy milyen progival csináljam.
Olvastam olyat is hogy a Mhz-t azt hagyja inkább az időzítést (CL) állítsam kisebbre!
Szóval kéne segítség hogy egyeltalán mit csináljak.
Esetleg ha kell a ram típusa: GEIL 2*1GB 800Mhz(value kit) -
Urbi8
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem:
Vettem 2 db 1Gigás 800-as A-data Ramot, és sehogy sem akar 8000MB-nál gyorsabban olvasni még Dual-ban sem.
Miért lehet ez?
Gigabyte 965P-DS3-as lapom van, E6320-as Core 2 Duo procival -
Oraculus
tag
Sziasztok!
Rendeltem DDR2 Kingmax memóriát (csak ez a márka van ahol beszámították a régi vasat). Létezik abból 2gb (2x1gb) dual channel kit, vagy csak külön külön árulják őket
Mennyire jók, mennyire melegszenek és mennyire lehet őket tuningolni
Bármi egyéb infó is érdekel
Üdv. Ori -
-
lusta1
tag
használt pc vegyenek 55K
uj lesz ezért elszeretném adni !!
én még a cs S is nyomom rajta 20 helyes szerveren 30-50 fps !!!
''netezős'' ''letőltős'' low jatákos''
irj prüt a hérdekelne
mindenel csak monitor nélkul -
janos666
nagyúr
Tehát jobb a CL4 800-as A-data mint a CL5 1000-res Geil? Úgy nagyátlagban meddig sikerülget húzniuk ezeket a 800-as A-data-kat az embereknek? 1000 fölé is (cl5-re váltva)? Mert az 1000-res geil value is biztos elmászik még 1100 köré, ha méstnem feszemelve.
-
Anthony28
őstag
válasz
janos666 #2476 üzenetére
Elsődlegesen A-Datát vennék.Utána csak is a Corsair-t. Geil-t,Kingstont kihagynám.
Az pedig hogy melyikkel jutsz tovább tuningban...szerencse kérdése is.Ha szerencséd van lehet akár a HyperX-el ha nincs, akkor az A-Datával se.Nem csak a memókon,procin, hanem a lapon is sok múlik.
[Szerkesztve] -
janos666
nagyúr
Helo. Egy pár hete már tevbeven hogy holnap megyek gépet venni, erre ma beüt hogy megkavarták a memóriaárakat. A nemrég még vonzó választásnak tűnt Geil Ultra RAM-ok ára is felszökött a hasonló DDR2-800-as tuningRAM-ok közé és most tanácstalan vagyok melyikkel járnék a legjobban. (árak ezresre kerekítve) P35-ös deszkába lesz és szeretnék majd kiadósan tuningolni egy intel E6420-ast. (mind 2Gb-os dual-kit...)
Geil Value 1000Mhz CL5 26e-ért
A-data Viesta 800Mhz CL4 23e-ért
Corsair XMS2 Twin2X CL4 31e-ért
Kingston HyperX CL4 31e-ért
Ezek közül valószinűsíthetően melyikkel jutok legtovább tuningban (olcsó 1000Mhz-essel vagy drága 800-assal), az utolsó 2 megéri a ~5000-res felárat? -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #2470 üzenetére
1. Régebbire gondoltam.
2. Talán itten találsz címet: [link]
3. P35 meg lesz nézve már az elején a 4GB tuning/kezelés. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #2470 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
Stalker-2572 #2466 üzenetére
[link] pl az asusal ellentétben ők nem néznek 3 ill 4 modulos kompatibilitást.
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #2466 üzenetére
1. Régebbi bios?!
2. Írsz a lap gyártójának. Megkérded, hogy mi f@sz van?!
3. Lapcsere. -
Stalker-2572
veterán
Történt minap, hogy bővítettem a memóriát és hát baj van... Mind a régi, mind az új kit külön-külön nagyon szépen megy, (húzva is) együtt viszont halál még alapon is
Jobb esetben win még betölt, de egy csomó hibát talál a memtest és fagy is a rendszer. Természetesen a két kit zsír egyforma (revision, gyártási hét stb.) Mit lehet ezzel csinálni?
-
Chalez
őstag
Szerintetek 2x1GB Geil ultra 800, és 2x1GB Goodram 800 menne együtt duálban @900-on? Valószínűleg a gyengébb Geilhez lenne időzítve a Good ram. DDR2-ről van szó.
-
danee91
senior tag
-
ThuG4LifE
senior tag
üdv, egy-két kérdésem lenne
az alábbi ramokból melyiket vennétek:
DDR 1GB/400 MHz PC3200 /GoodRam/ élettartam garancia =15k
DDR 1Gb/400 MHz PC3200 /Samsung/ 3ev =12,5
DDR 1GB/400 MHz PC3200 SuperRAM /Kingmax/ élettartam garancia =13k
van most 2x256 samsung 400mhz, mi lenne jobb, mellé rakni egy 1 gigást, vagy jobban járok, ha egyedül a gigás megy? -
Anthony28
őstag
DDR 2 nem volt még.Viszont DDR1-ben évekig használtam Corsair-t.Most pedig A-DATA van.Mind a 2 márka nagyon jó.Mivel alacsony áron lehet hozzájutni a DDR2-höz én a legfullosabb A-DATA-t venném mert nekem a tuning potenciál szempont.Viszont ha a tuning nem szempont akkor inkább vedd a Corsair-t.
(tuningban is azért jó a Corsair csak az A-Data jobb)
-
-
Tibbah
csendes tag
pls vki válszoljon a 2446-es hsz-re, mert sürgős! köszi
[Szerkesztve] -
Tibbah
csendes tag
Csáó!
Szeretnék RAM vásárlás terén segítséget kérni! Nem tudom melyiket érdemes vagy jó választás lenne ezek közül valamelyik.
2048MB Twinx XM2S-6400 DDRII 800 CORSAIR 22114 Ft
a-data 2gb 800+ extreme edition
Légyszíves a válaszotok indokoljátok, és ha egyiksem jó akkor más RAM-okat is ajánlhattok 25k-ig. -
pigatt
őstag
240-es fsb-vel visszaosztva 333 úgy pont 400-on ment (HT-t is visszaosztottam). Úgy is fagyott gondolom a proci miatt, ezért gondoltam, hogy lecserélem egy San Diego-ra azokat bolond módjára lehet húzni. És azért akartam 500-as ramokat mert azokat mégjobban tudnám tuningolni, de alapon járatva is meglenne húzva proci.
-
pigatt
őstag
válasz
Laraxior #2443 üzenetére
Egyszerűen együtt rögtön hibát dobtak orthos-sal és egy idő után le is fagyott a gép, de külön külön tesztelve a procit meg a mem.-et még a 12 órás teszten is átmentek. A ram 480-on volt a proci meg 2,4GHz-n, de együttes tesztnél 2 perc és instabil lett a dolog!
És most nem tudom mit kéne cserélni, hogy kevesebb pénzt költsek rá és inkább tuningolom.
Ui.: Visszaosztva sem volt jó!
[Szerkesztve] -
Laraxior
titán
Ha bírja a 480at akkor miért cserélnéd le?Osszad vissza,és máris jobban megy. Vegyél X2 procit és azt húzd. Volt valahol itt Ph!-n egy teszt....700 vs.900....az előbbi nyert hiába a heatpipe.Keress utána
Egyébként én a 3500+-t meghúztam 4100+-ra... szerintem a Tied is viszi a 2.6 GHz-et...a lap hasonló A8N Sli (volt)
Egy Freezer 64 hűtötte,semmi probléma nem volt vele...ment volna feljebb is de a memó miatt így volt a legjobb.hynix d43 volt,400as visszaosztva 333ra és így ment 435MHzet
-
pigatt
őstag
De bunkó vagyok! Üdv. Mindenkinek!
-
pigatt
őstag
Corsair TWINX2048-4000PT 2x1Gb ddr 500
Erről mi a véleményetek az aláírásban szereplő konfigba menne bele az A-Data helyére, és egy 3700+-os San diegoval elvileg úgy stabilan kellene vinnie a 250-es fsb-t, nem? -
Laraxior
titán
650 Euro-ért láttam egy külföldi oldalon ''gyenge'' Corsair PC10000 Dominator ramot..2x1GB....
Ennyi pénzért gépet veszek nem csak ramotMivel lehet ezeket kihasználni? Gondolom tuning terén nem lehet akadályba ütközni a memórák szabad teret nyitnak,de vajh' milyen procival?
-
ZéZé@PH
aktív tag
Kézileg kell beállítani a BIOSban a paramétereket ehhez a Geilhez.
Nekem például felismerte 800-asként , de az időzítések nem stimmeltek és a fesz is kevés volt.
Itt is ez a probléma, alul van feszezve a RAM. Minden modulra rá van írva milyen feszt kell neki adni az optimális működéshez. A sajátjaim 2,1V járnak (4-4-4-12) időzítéssel.
Adjál feszt a RAM-nak és állítsd be az időzítéseket. -
VIC20
őstag
Sziasztok!
Elnézést, feltehetek egy buta kérdést?
Most szeretnék RAM-ot venni, és nem tudom, melyiket válasszam:
2*1Gb DDR-II 800 vagy DDR-II 1066?
MIndkettő KingMax, és az 1066-os olcsóbb is egy kicsit.
Az alaplapom ASUS P5B Deluxe.
Előre is köszi a segítséget! -
Abel23
csendes tag
Hali!
Az elképzelhető hogy az újonnan vett 2x1 Gbyte Kingmax Mars (DDR2-800) ramjaim időzítése egyáltalán nem csökkenthető?
Alapból 5-5-5-18n fut 2.0v feszültségen, namost ezen 2.1v-on sem tudtam semmit javítani, pedig már probáltam minimális csökkentést is mint 4-5-5-16t, stb. Egyenlőre csak az alap beállításokkal tudom elindítani. -
Krissz22
senior tag
-
nitroboy
csendes tag
Sziaztok
E között a 2 ram között mekkora és miben van a különbség?:
Kingston 800Mhz 2GB KIT v 2x1GB Kingmax 800Mhz(tudásba)
Előre is kösz -
N_A_S
veterán
Érdekes cikkre bukkantam: [link]
A Quad Channel támogatása már egy kicsit érdekesebb. A gyártó állítása szerint egyes P35-ös chipszetes alaplapokban a négy modul alkalmazása megduplázza a sávszélességet a Dual Channel működéshez képest. A weboldalán fel van sorolva, mely alaplapoknál működik ez, de az alaplapgyártók weboldalán semmi erre utaló információt nem találtam. Szóval a ''technológia'' léte kissé kétséges, de várjuk a teszteket...
[Szerkesztve] -
Kuki1
csendes tag
Sziasztok.
Volna, 1 komoly problémám. A közelmúltba vásároltam DDR2 PC6400 800MHz 2*1GB GEIL ULTRA KIT (4-4-4-12) ramocskákat.
Szóval, a hidegzuhany akkor ért mikor beletettem ABIT AW9D MAX lapomba, és alapból csak 667MHz ismeri 5-5-5-15 idözitéssel.
Kérdésem : mit lehet ez ellen tenni,hogy lehetséges ez?
Ezt az idézetet azért olvassátok el:
*Megjegyzés: Minden DDR2 Ultra 800 modul NForce 4 Intel Edition-on, Intel 955 és Intel 975-ös alaplapokon lettek tesztelve a megfelelõ teljesítmény, stabilitás és kompatibilitás miatt.
Most már végképp nem értek semmit!!!
Kérem segitsetek... -
(Bundás)
addikt
válasz
peterzonex #2418 üzenetére
Márcsak az maradt ki, hogy milyen platformról van szó. K8 + DDR1 esetén ritkább, hogy összejönne a négy modul esete...
-
JazzBasser
csendes tag
válasz
A lényeg az hogy azonos tipusú és azonos szervezésű ramok legyenek.
Négy modulnál úgy is megy dualban,ha kettő azonos,kettő meg tőlük különböző
szervezésű,de egyforma.Ilyen esetben a dualos slotokba kell tenni az azonosakat és az
időzítéseket mindig a leggyengébb modulnak megfelelően kell beállítani - persze csak ha az is eltér. -
ZéZé@PH
aktív tag
válasz
Elvileg menni fog, az azonos típus, sorozatszám csak ajánlás.
[Szerkesztve] -
peterzonex
tag
Helló. Ma vettem meg 3x512MB ramot, (Kingmax). Ebből kettő S/N: K75011810001 sorozatszámú. A harmadik viszont S/N: Z75004901001. Még tervezek egy 512Mb-ot, igaz hogy 1 hónap múlva, majd írok a boltnak ahol vettem őket hogy lenne ilyen sorozatszámú esetleg, akkor azt küldjék el(futárral). Még egy kérdés ha esetleg eltér a 4. tervezett memo(Kingmax) S/N-száma, abból baj lehet?, szal dualba fog majd menni mind a 4? Vagyis 2 párban.
-
Gabe86
csendes tag
hy
Mi a különbség az 2x1GB DDR500 A-DATA Extreme Edition Vitesta tccd és tccc chipes memó közt ? megéri meg venni egy tccc -t? -
Tibbah
csendes tag
engem valahogy az a-data nem hat meg
de ha tényleg jó akkor megveszem.
-
Tibbah
csendes tag
Csáó!
lenne 1 egy gyors kérdésem, mennyire lenne ez jó vétel
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 22 773 Ft 2 év
eredetileg ezt vettem volna de sajnos elfogyott:
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip BGA, 1.8~2.3VV, , SPD: 4-4-4-12) 24 664 Ft Élettart.
RAM-ok terén eléggé bizonytalan vok...
A lényeg az lenne h elég jó tuningpotenciállal rendelkezzen a RAM és 2GB nem legyen több mint 30k. Ezeket figyelembe véve adhatnátok pár ötletet -
Anthony28
őstag
válasz
#65675776 #2407 üzenetére
Ez a win alatti memó teszt tényleg egy fos, jól meghülyített.
315fsb-nél hibát dob, de a dos memtest 3.2 320fsb-vel (2900Mhz,640mhz) 5 óra teszt után se jelez hibát.Én a ennek jobban hiszek az általad is említett okok miatt!Az is furcsa volt hogy ha bezártam a NOD32-t akkor sokkal tovább ment a teszt és csak 300% körül dobott hibát, ha nem volt bezárva akkor már 20%-nál is!!Nesze neked reális teszt....
-
Warpig
aktív tag
válasz
#65675776 #2400 üzenetére
Ezt az üzit dobta a memtest még az indítás előtt: Your version of Windows limits the amount of RAM a single program can allocate. You will need to run two copies of MemTest, and tell each to test 825MB of RAM. Ezért indítottam 2 testet, egyébként ez normális? Vagy akkor tényleg rosszul van vmi beállítva?
-
Laraxior
titán
Kit 2x1024MB OCZ PC2-7200/DDR2-900 EL Platinum XTC SLI-Ready
Ilyen ramot szeretnék venni,szerintetek milyen lehet? 29500-ért megéri?
Egy ASUS P5N32 SLi-be lenne beletéve egy 6600os proci mellé. -
Anthony28
őstag
Az érdekelne hogy akinek A-DATA Vitesta 566Mhz ramjai vannak meddig tudja húzni stabilan és milyen időzítésekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest