Hirdetés
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
Hello!
Seítség kellene mivel adott FX8320, Asrock 990FX Fatality és 2*4GB Kingston Hiperx Predatot 2400cl11 ram kitt, viszont sehogyan sem tudom tudom 2400- on járatnijelenség amit kapok játékok kilépnek csak ugy 10-15perc után Windows ba mert hibát hajt végre és leáll, 3Dmark Cpu teszt nem fut le az is hibára hivatkozva kilép...
Az alaplap ha a ramokat 2400 ra rakom CPU NB-nek ad 1.25v-ot(kapott már 1.3v- is) de emeltem a CPU feszt is 1.4V felé... semmi javulás! Ramoknak is végig zongoráztam az össze beállitásait cl 15-ig feszt is kaptak esetleg ha az volt a gond 1.7v-ig...eredménytelenül, lapon is vagy 5 Biost próbáltam
Egyszerűen kiborító
Másik procival is próbáltam ugyan ez a jelenség
Valami ötlet?
Üdv -
Hawnin
tag
Üdv! ma egy olyan problémával fordulnék hozzáto hogy a notebookomba nvettem 2x 4gb 1600MHZ es ramot
ezelőtt 2x 2gb os volt benne. Miután beleraktam az új ramot a windows 7 64bit SP1 elindul de a windows logónál újra és újra indul nem tudok vele mit kezdeni javítás csökkentett mód semmi nem segít biosban feliseri a 8gb ot. A kérdésem a következő lenne. Mit csináljak ilyenkor? mindenképpen ujra kell raknom a windowst hogy jó legyen ? Válaszotokat köszönöm!
gép spec:
Vaio
HM55 chipset
i5-480m
HD5650
régi 2x2GB os ram Samsung vol 1333MHZ s
új ami a problémát okozza: Kingmax 2x 4GB 1600MHZ -
Falcon C.
aktív tag
Vennék egy 4 modult fogadni képes FM2+-os alaplapot és van hozzá két memória kit-em:
1.) TeamGroup 2×4GB 1600MHz CL9 1,5V XMP
2.) Kingmax 2×2GB 1600MHz CL9 1,5V XMPArra volnék kíváncsi, hogy elvileg berakható-e mind a két kit az alaplapba anélkül, hogy az negatívan befolyásolná a gép teljesítményét, vagy inkább adjam el a Kingmax-okat?
Köszönöm!
-
ryger
aktív tag
válasz
bunkomen #41890 üzenetére
Szia,
Ne csereld le mert semmi elonyod nem szarmazna belole csak mint irtad, nehezebb lenne eladni kesobb az ujat. Egyedul AMD APU eseten van "kezzel foghato" elonye a magasabb sebessegnek, illetve tomoritesnel. Ha megtudsz baratkozni a kinezetevel, huteni nem kell ezeket a modulokat, hagyd meg a mostanit.
Dave567
Inkabb itt kerdezd.
-
Dave567
addikt
Üdv
Szeretném memóriát venni a gépembe, jelenleg 3*2Gb-os van benne ,de ebből 2*2Gb-ot eladok, és 8Gb-osal bővíteném, maradna benne G.Skill 2Gb 1600mhz CL9.
Milyen ramot tudtok ajánlani, vegyek 1*8Gb-osat, vagy 2*4Gb-os lenne jó?Gép: Asus P6t Se
I7 processor
Gainward GTX 470 1Gb-os vidi kártya
Üdv -
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen 2x4GB 1333Mhz KIT-em. Lehetőségem lenne elcserélni 2db 2x2GB 1600Mhz KIT-re.
A kérdésem az, hogy megéri-e? Sokkal nehezebb lenne a jövőben megválni tőle, mint a 2x4GB kit-től? Plusz így nem tudok bővíteni, csak ha lecserélem. Ha jól tudom az i3-2100 ki se használja az 1600Mhz-et. Csupán a külső miatt érdekelne. Szebben mutatna
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Meglevő asztali gépemben szeretnék memóriát bővíteni, de kicsit elvesztem, hogy milyet is kéne vennem.
Jelenlegi konfig:
- Intel Core2 Duo 2,8GHz E7400 proci, FSB 1066 MHz
- 2x 1GB Kingmax 1066MHz DDR2 RAM (de CPU-Z azt írja róla, hogy PC2-8900 (555 MHz), ezt nem is értem)Gondoltam, rakok még bele 2x2GB-ot (alaplapba belefér), de nem tudom, hogy érdemes-e 1066 Mhz-es DDR2-es RAM-ot venni, vagy vegyek olcsóbbat, pl. 667 Mhz-eset.
Nem tudom, hogy
1. mennyire szól bele a teljesítménybe, hogy milyet veszek
2. egyformának kell-e lennie a régi és új memória frekvenciájának
3. igazodni kell-e valamilyen módon a procihoz?Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
smallmer #41870 üzenetére
Amennyiben úgy látod, hogy nem elegendő a 8 GB RAM, tehetsz még bele, bár javasolt egy másik 2*4-es kit használata. Ha csak egy modult teszel bele pluszban, akkor nem mindig lesz DC, ami persze nem jelent számottevő hátrányt átlagos alkalmazásokban. Annyi a kérdés, hogy a vezérlő megeszi-e, futnak-e együtt vele a meglévő modulok és persze, hogy szükséged van-e a 8GB-on felül még memóriára.
-
Jégkokó
veterán
Ma vettem egy kingstone 2x2 gigás kittet az uj alaplapomhoz, de jobban áttanulmányozva a manuálját, azt irja hogy csak 1.55V ddr3 modulokat kezel és ez a két ram meg 1.65V os.Akkor ezekszerint nem fog egyálltalán elindulni vagy nem megy 1600Mhz en?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dodopek #41881 üzenetére
El.
Romlik a tuningpotenciál mert nagyobb teher a memevezérlőnek több modult megcímezni/kezelni de elbírja (nem véletlen, hogy a tuningrekod döntögetésnél többnyire 1db 1GB-os vagy max 2GB-os modult tesznek a gépbe). Esetleg a fesz igény is nőhet (mert nő a V drop) de ez inkább csak a régebbi 1 fázisos lapoknál szokott előjönni. Valamint több modul több fogyi, több hőtermelés. De ez sem számottevő.Szóval összeségében: no para.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dodopek #41879 üzenetére
+2x2 esetében nem bukod a Dual-t, annyi a különbség, hogy két modul képez majd egy csatornát nem egy.
+4 esetében viszont bukod a dualt. Ilyenkor asszimetrikus dual-ban fog futni a géped. Ez annyit tesz, hogy amíg nem nyúl a 4GB-os modulhoz megy DC-ben ha ahhoz is hozzányúl a gép akkor meg levált SC-be. Nem nagy érvágás igazából pár specifikus alkalmazáson kívül észre sem veszed.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Jelenleg 2x2Gb Kingston Hyperx Blu 1600Mhz van a gépemben. Mi az érdemesebb? Ugyanilyen kitet szerezni, és az összes foglalatot telepakolni(gondolom, a dualt így is bukom), avyg egy darab 4gb modult melléjük dobni. Stabilitás, és teljesítmény szinten érdekel a dolog. A 3 modult elbírja a mem vezérlő húzás nélkül?Köszi!
Ps: Szerintem +1 4gb modul, de kiváncsi vagyok a véleményetekre...
Illetve mivel most is csak 1333 használom, ha olyat teszek melléjük, ami csak ennyit tud, és nem 1600at, az is rendben van, ugye? Csak nem fogom tudni 1600ig csavarni...
-
törölt tag
válasz
#65675776 #41877 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Nem tudom, miért adják ilyen drágán... talán mert kifutó modell, és alig lehet valahonnét beszerezni. De a memóriák árát ez nem szokta felverni. Egyébként kár érte, mert szerintem tökéletes RAM: alacsony profil (borda sincs rajta) és fogyasztás, korrekt kapacitás, és tavaly még olcsó is volt. (60 USD)
Ráadásul tuningolni is lehet, és marha jól néz ki, már akit ez érdekel.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #41876 üzenetére
-Normális, mivel a CPU-ban levő IMC csak 1333MHz-et támogat.
-Gondolom az AŐD-ben levő failsafe 1,5V-ot állította be, amit szinte minden lap megtold általában 0,1V-tal a stabilitás érdekében.A DRAM és a CPU feszütség egymástól független. A stabilitást egyébként tudod tesztelni, szóval lehet még lentebb is viheted a feszt.
Egyébként mi a haláltól ilyen drága ez a RAM?
-Az IB IMC-je hivatalosan csak 1,35V-os RAM-okat támogat. Hosszú távon magasabbra beállított DRAM feszültség károsíthatja a procit. Vedd lentebb nyugodtan a DRAM Clock-ot, úgyse számít gyakorlatilag semmit.
Pedig létezik ezernyi 1,35V-os RAM.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung Green 8 GB-os kitet a gépbembe (ASRock B75 Pro3-M, Core i3-2120).
Ezzel kapcsolatban az lenne az első kérdésem, hogy normális-e, ha a BIOS alapból DDR3-1333-on hajtja, és 1,585 volt feszültéget adott neki. A második kérdés, hogy jól tettem-e, hogy ezt a feszültséget levettem 1,35-re. (1600-on ennyi az SPD-je.) A CPU feszültségét nem érinti ez a csökkentés? Nem akarom, hogy instabil legyen a rendszer.
A második kérdéskör: az otthoni gépbe megy a régi alaplapom (MSI H67MA-ED55) a régi Corsair memóriákkal (Dominator 4 GB, 1600 Mhz, C9), és mindehhez vettem egy Core i3-3240-et. Viszont Ivy mellé állítólag 1,35 voltot kell adni a memóriáknak... Ez mennyire igaz?
A Samsungon kívül talán nem is láttam 1,35-ös memóriát... tehát adjak a Corsair-nek 1,5-öt (ennyi az SPD feszültsége), és úgy is jó lesz, vagy alacsonyabb órajelen 1,35-ön is működni fog? Nagyon nem vagyok már képben, örülnék neki, ha el tudnátok igazítani, mi a helyzet CPU-RAM téren.
Igen, azt tudom, hogy alapvetően hülye a párosítás, mert ha kicserélhetném a két processzort, akkor minden jó lenne. De ehhez őszintén szólva nagyon nincs kedvem, és az első gépbe amúgy is lehet, hogy veszek majd egy 3. generációs Core i5-öt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Angelotti #41874 üzenetére
Nem rég kiégett az egyik legnagyobb ram gyártó üzeme. Az árvíz elvonulta után könnyebb volt helyreállítani a termelést de most egy új gyártósort kell beüzemelni ami nem két fillér...
Eddig a túlterméls miatti alacsony árat felvátlotta a készlethiány okozta áremelkedés. -
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Elég banális lesz a kérdésem, de hátha tud rá valaki okosat mondani.
Nagyjából mikor fognak visszaállni a memória árak? Tavaly nyáron kb harmadába kerültek a ddr3-as ramok.
Nem azt mondom, hogy annyiba kerüljenek mint egy doboz cigi, de valami emészthető árat belőhetnének
Az utóbbi egy évben szépen felverték az árakat. Tudomásom szerint ez idő alatt nem volt Ázsiában se hatalmas földrengés, se óriási árvíz. Nem tudom pontosan, talán lehet két, vagy három nagy gyártó... Szerintem ez egy kurva nagy vicc, hogy egy nyilvános "villanykörte összeesküvés" zajlik a szemünk előtt. mondjuk anno az élettartammal játszottak, jelen esetben meg az árral -
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy asus g75vw laptopom 8 Giga (2*4 GB) Hynix rammal (1600mhz)
Szerintetek érdemes lenne belerakni egy kingmax 1600 mhz-es ramot pluszban. Ilyen dual meg ilyen cuccokra nem lesz hatással? -
kizcar
tag
Sziasztok
A windows 7-es memóriadiagnosztika megbízható??
Már egyszer futtattam és nem jelzett hibát. De arra gyanakodok.
Más ramom nincs, hogy kipróbáljam.Harmadjára
van feltelepítve a windows 7. Az előző két telepítésnél nem indultak el programok, ntdll és shelldll-re hivatkozva.
Utánaolvastam és vinyócsere is szóbajött már végső megoldásként, mert lehet azzal van valami.
Harmadjára is jelentkezett probléma, de feltettem az advanced system care-t, futtattam, javítottam, és ezt rendszeresen csinálom, azóta jól működik a rendszer.
Abban bíztam, hogy megjavult az egész és nem kell új vinyót vennem.
Viszont most feltelepítettem a gta san andreast és ezt a hibát dobja ki
Azóta két másik programnál is hibát jelzett különböző fault module name-el, de az exception code azonos maradt.Próbáltam már megoldani ezekkel a lehetőségekkel:
- kikapcsolni a Data Execution Prevention ahogy ebben a videóban van.
http://www.youtube.com/watch?v=HU_Sv8cOifU&list=WL4326D3FF21..- letöröltem a KB2670838 windows frissítést
- drivereket újratelepítettem
- átraktam a ramokat másik helyekre
- a hd sentinel szerint a vinyó is jó
- teljes mindenre kiterjedő vírusirtás
- újratelepítettem a játékot, harmadjára meg már egy másik meghajtóra.
ugyanúgy fennáll a hiba. Annyi történik csupán ha kikapcsolom a Data Execution Prevention-t, akkor a hibaüzenetben megváltozik a Problem Event Name APPCRASH-ről BEX-re
Régebben sosem voltak ilyen problémák
A hibaüzenet:
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: gta_sa.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4270f18a
Fault Module Name: StackHash_0a9e
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 000000
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 14585007
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 1038
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 -
Jégkokó
veterán
Ha 4 db 2 féle ramot teszek bele a gépbe akkor azok fognak menni dual módban rendesen?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Krisinto #41862 üzenetére
Futtas egy memtestet. Vagy a W7 beépítettjét vagy a memtest86+-t.
-
Krisinto
őstag
Üdv!
Tegnap újra kellett húzni a rendszert, mert egy parancssoros ablak folyamatosan csak remegett bal fent, és közben csak újraindítani lehetett az eset valami memória hibát írt ki, újrahúztam tegnap éjjel és ma reggel ez a kép várthttp://kepfeltoltes.hu/view/131005/899403435N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mitől lehet ez?
-
Tulkas
tag
Üdv,
tudnátok nekem abban segíteni, hogy a frissen vett (Corsair Value Select 2*4gb 1600, 1,5V) ramommal miért nem hajlandó elindulni a gépem? (P5E3; Q6600)
Bárhová (ne gondoljatok rosszra) is rakom őket, vagy akár csak az egyiket is, fekete képernyő fogad csippantás nélkül. Ázusz nem szereti csak az 1333-ast? De miért nem képes abban futtatni a két 1600-as modult? Volt BIOS reset, és próbálgattam az összes slotot.
-
flash-
veterán
hangfelvételhez szeretnék gépet összerakni(erősítöröl érkező jelet fogadná a gép direkt felvétel menne, felvétel végén mentés wav ba)
ebben az esetben van releváns gyakorlati különbség dual chanel vs single chanel között?
a a hardver-teszt.hu cikke után megtanultuk örökre hogy 10% a különbség a DC és az SC között.
viszont vannak olyan esetek ahol még ennyi se.vajon az általam vázolt eset hova tartozik? -
Derek V.
tag
Üdvözletem!
Az alábbi konfigurációba melyik memória a jobb választás?
Processzor: Intel Core i5-4670K
Processzor hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 vagy Cooler Master Hyper 612S
Alaplap: Asus GRYPHON Z87 alaplap (mATX) vagy ASUS Z87-PLUS (ATX)
Memória: Corsair 4x4GB DDR3 1600MHz CMZ16GX3M4X1600C9 vagy
Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz CMY16GX3M2A1866C9
Videokártya: Asus GTX660 Ti 3GB DDR5 GTX660 TI-DC2OC-3GD5
Tápegység: Corsair 600W GS600 2013 Edition CP-9020063-EU
SSD: Samsung 128GB MZ-7PD128BWSzakmai segítségeteket előre is köszönöm!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a kombóhoz megfelelő lenne ez a ram? link
Nem okozna gondot?pentium g2030
asrock b75 pro3-mA segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
Jégkokó
veterán
Oyan kérdésem volna hogy a ramoknál mit takar a CL megjelölés?Ez olyan mint az sd memória kártyáknál, hogy minnél magasabb értékű annál gyorsabb?
-
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Új konfigot szeretnék összerakni (talán még az idén) és eddig az körvonalazódik, hogy egy AMD FX8320, vagy FX6300 proci lesz.
Alaplap még nem 100 %, eddig ezek vannak számításban:
- ASRock 970 Extreme3 R2.0
- ASRock 970 Extreme4
- Asus M5A97EVO R2.0
- Gigabyte 970A-UD3Én ezeket a meóriákat néztem ki:
- Corsair 4x4GB DDR3 1866MHz CML16GX3M4A1866C9B Vengeance
- Patriot 2x8GB DDR3 1866MHz PVI316G186C0K
- Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz Vengeance CMZ16GX3M2A1866C10REzek közül melyiket lenne érdemes megvenni, vagy van jobb ár-érték arányú megoldás ezektől?
Mivel a procinak a mem vezérlője tudtommal 1866 mhz, így jobban járok-e az 1866 mhz-es memóriákkal, vagy mindegy?
Elég hosszú távon 16 GB, vagy sem? Illetve a 2x8, vagy a 4x4 GB-al járok jobban (később nem biztos hogy tudok még venni memóriát)?
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Van 4x2GB ram,2db ilyen,2db olyan.
Hogyan rakjam össze őket?
Az A csatornába ilyet,a B csatornába olyat?
Inkább máshogy kérdezem:
4db slot van a lapon(GA-P55A-UD3),2db fehér és 2db kék. Az azonos típusokat rakjam azonos színűbe?
Előre is köszönöm! -
MrBrook
aktív tag
corsair xms2 és geil blackdragon , mindkettő 2x2gb, képesek lennének hiba nélkül együtt dolgozni egy asus p5q pro alaplapban? köszi a válaszokat előre is.
-
válasz
Perillustris #41844 üzenetére
Futtass pár tesztet, alkalmazást a jelenlegi beállításaiddal, aztán BIOS-ban állítsd át a RAM-ok késleltetését cl11-re, és csekkold, miben, mennyit lassul a rendszered. Nem lesz releváns egyébként, de jobb, ha magad tapasztalod.
-
Perillustris
senior tag
Kérdezném a nagyérdeműt, hogy egy Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP (KHX1600C9D3B1K2/8GX) szett és egy Kingston 8GB 1600MHZ DDR3 NON-ECC CL11 DIMM (KIT OF 2) SR X8 (KVR16N11S8K2/8) szett között a gyakorlatban (átlagos felhasználás, játék is) észlelhető lehet-e bármilyen különbség?
A kérdés azért érdekes, mert utóbbi nem indul el ismerős gépében (brand irodai konfig). Gondoltam, feldobom, hátha az enyém viszont megy az övében, és akkor jófej leszek, elcseréljük. De ha lassabb lehet ettől a gépem (pl. BF3 multiplayer), akkor nem leszek az.
-
vhw
addikt
Üdv!
Lenne abból probléma, ha egy 4 slotos alaplapban 3x 1 Gb 800 MHz DDR2 (CL5) modul mellé a 4dik slotba egy 2Gb-s szintén 800 MHz DDR2 de CL6-os modul kerülne?
-
pepejoe
tag
válasz
DeathAdder #41839 üzenetére
ssd mellett tényleg nem sok értelme van. Mondjuk nekem is van ssd mellett 1gb ramdrive amin a firefox van cache-sel együtt, így kevésbé kopik az ssd.
-
-
pepejoe
tag
válasz
DeathAdder #41836 üzenetére
Sajnos nincs gazdaságos megoldás. Ha létrehozol egy ramdrive-ot az fizikai meghajtóként fog megjelenni a gépeden és úgy használhatod mint bármely más tárolóeszközt. Ha 10Gb-os játékot akarsz ramdriveról futtatni akkor kell min 10 gb méretű ramdrive amire felmásolod (nyilván valamivel nagyobbat csinálsz). Pl: van 16 gb fizikai memória a gépedben akkor csinálsz ramdrival egy 11 gb méretű meghajtót a maradék (5gb) megy rendszermemóriának.
rob83: Nem állítgattál valamit bios-ban? Nekem akkor volt ilyen amikor memóriát próbáltam más beállításokkal használni.
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje nagyon bosszantó a gépem indulása!
Néha bekapcsolás után ez üzenet fogad:Windows indítása nem sikerült. Ennek oka egy nemrég bekövetkező hardver- vagy szoftverváltozás lehet."
Felkínálja,hogy javítsa vagy normál módba indítsa!
Nem segít egyik sem csak, az újraindítás!
Alaplap cserélve lett,HDD 100%-os kábelek cserélve!
Memória okozhat ilyen hibát?Mert ha már megy nincsen vele semmi gond!Mem tesztet futtattam 2 órát nem talált hibát!
Valami ötlet! -
Megvettem 12k ért a +6gb három csatornás kitet.
Ezt a ramdrive dolgot szeretném most kipróbálni. Az volna a kérdésem, hogy mindent amit onnan szeretnék indítani azt arra a partícióra kell telepíteni, vagy van erre valami más (gazdaságosabb) megoldás is?
Mondjuk egy 10gb játék esetében mi a teendő? Vagy ha nem elég nagy a partíció, akkor nem indíthatom onnan -
NYPD
aktív tag
Üdv. Megvettem egy Geil DDR2 2x1gb (GX22GB6400DC) 800as rampárt, berkatam, és nem volt kép. Kiszedtem, akkor sem. Lehet ennek köze hozzá, vagy csak pont most szállt el valami? Vinyó felpörög ahogy hallom, GPU is... Próbáltam másik DVI kimenetet, nem jártam sikerrel.
Valakinek van ötlete?
-
Jégkokó
veterán
Egy olyan kérdésem volna, hogy a gépembe van 2x1 GB kingmax ram , ha most veni szeretnék 2x2 GB ot akkor mindenképpen azonos márkájú kingmax egységet kell választanom, hogy menjen dual módba?
-
dodopek
addikt
Mod: Ramcsere volt nemrég, mert a régi ramokkal fagyott a gép. De hogy ugyanilyenek voltak e, azt nem tudja megmondani a tulaj...
-
törölt tag
válasz
dodopek #41825 üzenetére
Ez igen erősen kompatibilitási problémának néz ki.
NYPD: A +1 modul kisebb, de legaláb aszimmetrikus terhelést jelent a memóriavezérlőnek. A 2x1GiB valamivel nagyobb, de szimmetrikust. Teljesítmény szempontjából lényegében semmit nem jelent. Ajda és hasonló szintetikus dolgok mutathatnak ki különbséget érdemben, valós alkalmazások szinte egyáltalán nem. Leszámítva WinRar és 7zip.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok,
ASUS M3N78 lapban használok 2 db 2GB-os Kingston DDR2 800-as memóriát. Szeretnék még venni mellé 2x1, vagy 1x2GB-os modult. Mire kell figyelnem, hogy kompatibilis legyen, valamint mennyiben lesz hatással a rendszerteljesítményre, hogyha csak 1db 2GB-os modult, vagy 2 db 1GB-osat veszek?
Köszi a választ előre is.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elfogytam az ötletekből.
Adott egy Giga 775 alaplap, benne core 2 duo 2.8ghz e7400, 2x1gb kingmax ram, 8600gt vga, 500gb hdd, giga 460w táp.
Úgy került hozzám, hogy először csak leált, kis idő múlva újra lehetett indítani, pár nap mulva meg már azt sem. Szétszedtem dirib-darabra, minden alkatrész működik külön gépben, együtt nem. Az utolsó próbánál másik cpu-t kapott, azzal elindult, majd amikor visszatettem a sajátját, azzal is.megy. Kapott új win7 rendszert, random kékhalál 0x00000109hibával. Lefutattam a 7 memoria tesztjét, hibázik. Másik rammal nem. Minden ram, minden slotban, több gépen. Saját ramok másik gépben működnek, másik ramok problémás gépben működnek. Saját ramok, saját helyükön nem. Most már nincs ötletem. Szerintetek mi lehet a gond? -
Zsocó
aktív tag
Adott egy CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT.
Mivel a hűtőbordája nem egyenes, hanem bordásra van kialakítva, így a ráragasztott hővezető pad a széleknél nem teljesen fekszik fel a Ram chipekre, ez mennyire okozhat problémát? Ha baj lenne gondolom hibázna a modul, de nem halna meg. Igazam van? Alapon használom, nem kap + feszültséget. -
flash-
veterán
érezhetően lassíthatja a boot időt és egyéb folyamatokat ha a gépben két különböző márkájú (és talán még időzítésű)memória van?
úgyértem vannak neten tesztek hogy ugyanolyan 4gb vagy 2x2 gb ram között nincs releváns különbség.
de mivan ha két különböző márkából kettőt?
csak mert én tapasztaltam már hogy érezhetően is visszafogta ez a gépet. -
törölt tag
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Adott egy Thinkstation S20, amibe 6x2GB 1066-os DDR3 RAM van belepakolva, ECC Supported.
BIOS mondja: 4GB
MEMTEST mondja 4GB, de az SPD infókat megmondja slot 0-5-ig szépen ami benne van
Windows 7 x64 mondja: 12GB telepítve, 4GB használható.Végigtúrtam a BIOS-t, de nem találtam semmi használhatót.
Ha bárkinek bármi hasznos ötlete lenne, nagyon sokat segítene, köszönöm!Shono
-
bb0t
őstag
Egy P7H55-M lapba ha rakok 2x2 GB Corsair DDR3 1333MHz CL9 KIT CMV4GX3M2A1333C9 ramot nem érhet meglepi ugye? Úgy értem támogatott ez a típus?
-
feherrepa
csendes tag
sziasztok! olyan problémám lenne, hogy van 2*2gb ocz gold ramom. ha mind a kettőt berakom a gépbe, és elinditok valami jatekot, par masodpercen belul lefagy a gép. ha csak az egyik modul van bent(1x 2gb, bármelyik, bármelyik slotban) tökéletesen működik, tehát külön külön jók. miért lehet ez? memtest nem jelez hibát, valamint 4gb-vel a rendszer önmagában stabilan fut.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dr. Student #41801 üzenetére
A memória és a vezérlő feszültség két külön dolog.
manaszon: Valószínűleg menni fog de csak akkor derül ki 100%-ra ha kipróbálod.
-
manaszon
csendes tag
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az ADATA XPG Gaming Series RAMmal (AXDU1333GB2G9-2G) (2x2 GB) meg lehetne-e azt csinálni, hogy ez a kettő RAM mellé berakni egy (például Samsung) más márkájú RAMot, lehetőleg úgy, hogy működjön is? Úgy hallottam, hogy ezek az ADATA RAMok eléggé jól kompatibilisek a többi RAMmal, annyi elég neki, ha ugyanazon a MHz-en vannak (1333 MHZ). Ez igaz? Tehát vehetek ezek az ADATA RAMok mellé például kettő Samsungot (amelyek szintén 1333 MHz-esek)? Működni fognak?
Üdvözlettel, é sköszönettel,
Attila (manaszon)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Eladó egy XMG P406 laptop
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest