Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Helló!
Beléptem a Pantax tulajdonosok körébe egy k20d-vel.
Azt szeretném kérdezni, hogy az EV bar, M módban a fényméréshez segédletként szolgáló kis vonalzó nem jelenik meg a keresőben. Ez miért lehet?
Régi K bajonettes objektíveket használok, ez lehet a hiba oka?Üdv!
-
1501N
tag
válasz BiriBum #6959 üzenetére
Köszönöm megvan!
Még azt szeretném kérdezni, hogy van egy Ricoh 55 mm-es F2.2-es obim, aminek a blende beugrasztó pöcke mellett van egy ilyen kinövés Ez okozhat gondot? Akitől a gépet vettem azt mondta, hogy vannak olyan Ricoh objektívek, amikkel lehetnek gondok.
Mivel még nincs AF-es objektívem, alap obinak mit ajánlotok? -
-
1501N
tag
Helló!
Csináltam ma pár sorozatot k20d + Ricoh 55mm 2.2. Végigtekertem a blendét 2.2-től 16-ig és egyre világosabb képeket kaptam az normális? Mindegyik rekesznél mértem fényt és változtatta is a záridőt.[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Hasonló van nálam is. Minél szűkebb, annál jobban túlexponált.
4-11 közti rekeszeket szoktam használni. Nem tűnik, úgy, hogy akadna. Szerintem rendesen jár. Alatta nagyon lágy, felette meg nagyon gány képeket produkál. Nem igazán digitális fényképezőhöz tervezett obik.
Van a tüköraknában néhány porszem, még talán az is bezavarhat. Ha lesz időm megpróbálom kiszedni őket.[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
helló!
az új 50mm 1.8-as obi kapható már valahol?
igazából gondban vagyok, mert szeretnék végre egy af-es obit is, de nem tudok dönteni, hogy milyen legyen.
18-55-ösön vagy a 35mm 2.4-esen gondolkozom, de ehhez még bejöhet a 50-es fix is
igazából szeretem a fix obikat, csak valami nagylátó is kéne
meg manuális obikból pont van 35-ös obim, meg 55-ösöm is, de kíváncsi vagyok, hogy a Pentax af-es verziók jobbak-e sokkal, mint a nagyapó üvegjei -
1501N
tag
Erről mit lehet tudni? Elég gagyin néz ki, dslr-re felcsavarható?
-
1501N
tag
Sziasztok!
Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 DC OS HSM - Pentax obival kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye?
Az öregebb 15-30-assal?[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
válasz sasa134 #7117 üzenetére
lehet, hogy meg fogom bánni, de itt van egy
19-35-el mi a baj? paraméterek alapján tetzsetős
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
válasz sasa134 #7121 üzenetére
Mutatsz képeket?
Hasonló cipőben járunk - a Tokinát leszámítva. De nem hiszem, hogy 2-3 mm boldoggá fog tenni, ha a 19 sok. Meg nekem a 35-ös a nagyapótól van, szóval nem mai darab.
Sigma 10-20 3,5-4.5-re nem gondoltál? Én úgy érzem, nekem már túl nagy lenne.Keresgettem a 16-45 után, hol van az az életlenség portré állásban, hol nincs, szóval már fogalmam sincs.
Sajnálom, hogy a Sigma 18-50 2.8-4.5-öt úgy lehúztátok, mert épp akciós
A régebbi Sigma 18-50 (végig 2.8) is olyan rossz? ez használtan annyi, mint a fenti újonnan...
Még ez jár a fejemben.De lehet, hogy elhalasztom az egészet.
-
1501N
tag
Sziasztok!
Ha már szóba kerültek az A-s obik. Valaki látott már olyat, hogy 2.8-as obi A állásban 4-esnek mutatkozik a vázon és nem is lehet tágabbra nyitni? ( K20D )
Teljesen manuális módban minden kafa, csak a fénymérés macerásabb, meg a vaku ugye. -
1501N
tag
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Remélem lesz még olcsóbb... pentax smc da 50mm f1.8
-
1501N
tag
az ebay-nél biztos olcsóbb - pedig EU-n belüli üzlet lenne
-
1501N
tag
válasz ferencgazda #7229 üzenetére
nem igazán értek sajnos hozzá, de a géped látja a vakut? nincs letiltva? menüben nézz szét szerintem, meg a vaku beállításoknál
-
1501N
tag
Találtam valamit, bármi is ez
Ha az 50/1.8 akkor eddig a legolcsóbb bolti ár. -
1501N
tag
válasz Kavics81 #7311 üzenetére
Én a helyedbe beleírnám a hirdetésbe a "macro"-t. Amellett, hogy nem egyértelmű, szerintem marketing szempontból se lenne utolsó húzás.
Elhiszem, hogy közel gyári állapotban van, meg frankó, de az én takaróm nem igazán ér el addig.Újra gondolkodni kezdtem a Sigma 18-50 2.8-4.5-ön, 60-ért mérik. Az 50/1.8-ast nem tudom kibírom-e várni, míg 60 körülire csökken az ára. Bár álmodozok róla, hogy legalább a 35/2.4-es árszintjére megy.
Tudom, hogy a 35-ös is frankó, de nekem jobban fekszik az 50-es. Legalább egy blendeautomatikást szeretnék. Bár nagyon csábítóak a manuális 50/1.4-esek. Az 50/1.8 miatt van ennyi eladó?
Kedves jeni, fogalmam sincs! Autófókuszos üvegem sincs, nemhogy stabis.
Gondolom, akkor valamelyik stabiról le kell mondani. Nem hiszem, hogy össze tudnak dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
ha nem menetes, akkor praktica B bajonett is lehet - tudtommal, ezt nem lehet pentax vázra tenni
m42, menetes esetben a fentebb írt adapter gyűrű kell
blendebeugrasztás nélkül elég korlátozottan lesz használható, én vennék pentax bajonettes obit inkábbegy chionin 50/1.4 van hardverapron, 10k-ért, de az 50/1.7 az igazi legenda, nehéz is kifogni
-
1501N
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni fénymérésben? Manuális obikkal nem igazán megy. Van egy A-s obim, automata módban jobban eltalálja az értékeket, mintha nem A-ban választanék rekeszt és zöld gombbal mérnék.
Ha jól sejtem manuális üzemben középpontra mér ugye?Sajna az A-s obi néha megőrül és össze-vissza, hibásan adja vissza a rekeszértékeket. Remélem az obi hibája... szóval általában autoamata módban rosszul működik. Ezért is kéne segítség a fényméréssel.
-
1501N
tag
válasz Zozzant #7353 üzenetére
Bocs, nem sikerült jól megfogalmazni.
Valószínűleg az objektív vagy az obi és a váz kommunikációja nem jó.Obi A állása esetén sokszor nem választható ki a legtágabb rekesz. Ebben az esetben vagy alul vagy túlexponál.
Van, hogy némi mozgatás után választhatóvá válik a legtágabb rekesz a vázon. Esetemben 2.8 Ekkor nagyon minden nagyon klasszul működnek a programautomatikás módok: Teljesen automata, P mód. Sajnos azonban fókuszáláskor is előjön a fenti hiba.
Ha nem A állásban használom a vázat és a zöld gombbal mérek fényt (M módban a vázon), nem ugyanazokat az értékeket kapom, mintha A állásban lennék programautomatikán. Mintha csak a középpontra vagy középső részre mérne fényt és nem a teljes képre. Azt szeretném tudni igazából, hogy az üvegen állítva a rekeszt vázon M módban a fénymérés, hogy működik pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Köszönöm nektek!
Bocs, béna vagyok nem láttam a leírásban... vsz átugrottam.
Bízva a bölcsességetekben megpucoltam, bár nem látszott koszosnak. Most működik! Remélem így is marad.Raw esetén PEF vagy DNG formátumot használjátok?
Milyen progival dolgozzátok fel a nyers (raw) képeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bluetooth hangszórók
- LEGO klub
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest