Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megelőztél, afene
Obitesztes képen alap, hogy nem foglalkozunk semmivel, de legkevésbé az iso-val: nem reciprokszabály, hanem annál gyorsabban lövünk, a legpicibb bemoccanást is kizárjuk (minimalizáljuk) és akkor elhisszük, hogy amit látunk, az az obitól olyan éles, amilyen (és nem nagyon lehetne már még élesebb).Teszt vége -> normál körülmények -> jöhetnek az ökölszabályok és az iso-mérséklő technikák, vagy ki hogy szereti.
-
Graphy
aktív tag
válasz
#31757056 #1997 üzenetére
Ha már ilyen kötekedős napot élünk ma, akkor beszéljünk arról is, hogy 1/800-nál is bemozdulhat a megfelelő fókusztávnál állvány nélkül.
Krisz79 (#1979): ejj, ezt nem is gondoltam volna, hogy az ég tükröződik a víz felületén.
na meg persze a házikó és a fák is... csak a fák tükröződéséből gondoltam, hogy vmi módosítás lehetett, ezért is kérdeztem rá.
-
törölt tag
válasz
imyourfriend #1989 üzenetére
Scott Kelby tollabol szarmazik az a marhasag is tobbek kozott, hogy ha eles fotot akarsz, mindenkeppen hasznalj alvanyt akar meg 1/800-as zarido mellett is. Amikor ezt olvastam tole, akkor dontottem el, hogy Scott Kelby-tol tobbe nem olvasok el semmit sem...
-
válasz
imyourfriend #1989 üzenetére
Ha végig olvasod Scott Kelby könyveit, az is benne van, hogy a zajos fotó jobb mint az életlen fotó
- de úgy is a végtermék mérete fogja meghatározni, hogy mennyi zaj megengedett.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #1988 üzenetére
írtam is hogy elviselhető. Csak ha ezt tanulja meg az ember, mármint hogy ne a maximumot hozza ki a képből akkor egy idő után ráragad. Mint Scott Kelby írja az ISO-n emeljünk a legvégső esetben, itt pedig bőven volt tartalék a záridőben. Igazad van mást nem véltem felfedezni a képen, de nem okoskodtam.
-
törölt tag
válasz
imyourfriend #1987 üzenetére
D5100-al keszult foton, ekkora meretben teljesen lenyegtelen felemlegetni egy ISO400-at mert szemmel nem vetted volna eszre a kulonbseget akkor sem ha 100-al csinalta volna. Az "ISO400" szerintem csupan a kezdok fegyvere az okoskodashoz...
-
imyourfriend
őstag
válasz
Telomanikus #1986 üzenetére
Oké elviselhető, de én az ISO400-at feleslegesnek tartom ilyen záridő mellett.
-
Telomanikus
senior tag
Fél órája érkezett a 35mm. Első kép vele.
-
törölt tag
A képen egy tó látható, Szörf tónak is hívják (a hivatalos neve valami tök más horgásztó, de nem használják a debreceniek - mindenkinek szörf tó). Ezen kézi mosás nincs, ez maga a tó, ilyen volt ahogy a képen látod.
És igen, fent volt egy cirkulár polár szűrő..
-
válasz
Viperator #1964 üzenetére
70-200mm F2.8 EX APO HSM - Original version, minimum focus distance 1.8m (1999)
70-200mm F2.8 EX DG HSM - Adds 'digitally optimized' lens coatings to reduce flare (2005)
70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM - Minimum focus distance reduced to 1m (2006)
70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II - Improved optical performance (2007) -
aleister
veterán
Én sem véletlenül vettem meg a 3. Tamim.
Mondjuk erre rá kellett szánni azt a bizonyos garikört.(#1961) fireproof:
Motor szempontjából ugyanaz a PS és az LR. Ha megelégszel annyival, hogy a fotoózás körülményeit, paramétereit (expo, crop, élesség, wb, fények, stb) módosítsd a képeden, akkor elég neked az LR, mi több, jobb választás, hisz erre van kitalálva.
PS konkrétan kép (és nem fotó) manipulálásra jó. Több funkcióval rendelkezik, sokoldalúbb, de nehézkesebb rajta a fotók kezelése.(#1954) Eperkutyus:
A "gyömbérezésre"-t első körben gyömöszölésnek olvastam.
Ezt hívják freudi elolvasásnak? -
Sigma 70-200/2.8, amit én kinéztem az Macro változatú (OS nélküli).... létezik Macro nélküli változatú?
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireproof #1961 üzenetére
Figyi...Elárulok egy nagy titkot:
nem a gólya hozzaa Lightroom ugyanaz, mint a Photoshopban lévő Adobe Camera Raw (csak kapott pár kiegészítő funkciót).Most égesd el ezt az üzenetet és senkinek se áruld el, amit tudsz!
Ja és a polár szűrők fém felületen nem működnek!
-
fireproof
őstag
Életemben nem hallottam még ezekről amiket írtál kb...
Mindenesetre feltettem most a LR-ot de egyenlőre számomra egy bazinagy kavalkád az egész....
Mindenesetre azért az 50 1.8G-re rendeltem egy polárszűrőt. Megyek is érte holnap és meglátjuk.
OFFFOFFOFFOFF....Nem tudjátok hogy az MTI előtt és itt a zöld nyílnál ingyenes a parkolás vagy itt is fizetni kell hétköznaponként?
-
OTika
aktív tag
Unokatesóm most alakul át Panasonic-osból Nikon-ossá!
FZ30-assa volt most vett egy D200-t, de mivel ott már megszokta a nagy zoomot, ezért erre is egy hasonló obit akar, nem nagyon akar cserélgetni még, majd ha kitanulja a tükrös gép szépségét. 28-300 vagy 18-300 között gondolkodik. a 28-300-ról olvastam talán a mostani Fotómagazinban, h színhibás. Ez igaz lehet? Én a 18-200-t ajánlottam, 300-on már mind a két obi képe lágyul, igaz szerintem még így jobb a képe, mint az FZ30-nak. Mi a véleményetek. -
törölt tag
-
törölt tag
[link] és ha a set-et megnézed, a budapesti éjszakai kép is ezzel az obival van, Dávid is és a csigalépcső is. Még friss acc, ezeket tettem fel egyelőre. Enikő még a 90-essel.. lassan töltögetek fel. Ezek amúgy 1920-as jpeg-ek, nem tudom, hogyan adja be az 500px az eredeti méretet.. még ismerkedek vele.
-
törölt tag
válasz
aleister #1943 üzenetére
Ja, hát f4-en ott a 24-120 és a 24-105 is (Nikkor, Canon), most ez, hát nem tudom mit akarnak, valszeg addig van eszük, hogy kijöjjenek egy új, kis 24-70-essel, ami éles mint az állat (csak a fókusza csúszik rekeszeléskor)
de amikor azt mondta a fejlesztő részleg, hogy "legyen mááá kettőnyóc, ott a Tami, mossuk le" valszeg aconta a management, hogy "qss mindenkinek, itt ez a bőr az f4-gyel, ami még lehúzható a paraxtokról, majd utána kettőnyócaztok négy év múlva, leülni, eggyes".
BÜSZKE vagyok a szaros Tamira, komolyan.
-
aleister
veterán
Gyááá! Pont a mai fonalhoz aktuális: Canon 24-70 f4 IS.
Igaz nem f2.8, de alakul.
-
flash-
veterán
válasz
fireproof #1933 üzenetére
állítólag a dxo programja most a divat vagyis a "legjobb"
valaki meg a nikonéra esküszik,de legtöbben még mindig ACR-t használnak..tudja a franc,szerintem kinek mi tetszik...
(Lightroomot használok de nekem nem tetszik hogy túl okos akar lenni és katalogizálni akar nekem ,meg ilyesmi...)
lehet kicsit off és saját vélemény de ilyen gyönyörű autót én még nem láttam -
Motaba78
addikt
Sziasztok,
Erdeklodnek nikon gephez letezik canon bajonettes adapter? Amivel canonos objektiv hasznalhato nikon vazzal.
Ha nagyon low a kerdes akkor csak nem valaszt ha kerhetem.Hirtelen nincs lovette nagylato obira, de haver meg canonos neki lenne obija.
-
törölt tag
-
Krisz79
őstag
Van olyan topic ahol az elkészitett képről véleményt kapok, esetleg tanácsot,stb.
Elkezdtem M-be fotózni. (mármint,nem ma.) -
törölt tag
Mármint lesed, ahogy Ropi melegíti őket ?
Azt én is meglesem ..
Meghalt a Voltcraft CM420-am ? Itthon hagytam CHECK módban 4 Eneloop-pal, kisütés 250, töltés 1000 beállításban (CHECK=kisüti és feltölti). Bevásároltam túracuccot. Visszajövök, kijelző sötét, se kép se hang. Meghótt
-
spanyoll
addikt
No megvolt a fotózás, lettek hdr-ek, sima képek, panoráma az erkélyről ,minden ami kell. Kíváncsi leszek mit hozok össze belőle majd maholnap, de első körben most megyek ingyen piáért ugyanezt megcsinálni kevesebb képpel egy kis kocsmánál
-
Krisz79
őstag
Ismét nekirugaszkodok.
Talán itt hatékonyabb lesz.
18-105 VR-objektivet szeretnék vásárolni,aki szeretne megválni tőle,irjon privát üzenetet.
Köszönöm szépen!
Krisz. -
-
fireproof
őstag
válasz
BigBlackDog #1928 üzenetére
Igen szoktam. RAW ban fotózok szóval mindig állítgatok bár bevallom sokszor csak úgy találomra. De itt szerintem valahol máshol van nagyrészt a kutya elásva.
-
fireproof
őstag
Nekem is van polár szűrőm bár csak egy Hoya Circular Polar. Lehet megérné benevezni egy PRO-ra? (18-105-höz)
Az ő képei sokkal tisztábbak mint az enyéim.. Az enyémek fakók vagynem is tudom...
De lehet hogy az 50 1.8G-s objektívemre kellene beszereznem egy porárszűrőt és akkor azzal többre mennék?Amúgy visszaírt és ezeket használja: "Nikkor FX 24-85 F3.5-4.5 and the Nikkor 85mm F1.8 D"
-
Kleroo
veterán
válasz
fireproof #1925 üzenetére
Miért vagy rá kíváncsi?
Kérdem azért,mert az egyik "wow" effekt oka a polárszűrő lesz,amit talán "keresel" .
Ezen felül,hát ha egyetlen obit használ,akkor 24-70/2.8 lehet talán. Bár ez nem elég hosszú néhány képhez ami fent van. Exifet kivette így nem akarok egy rahedlit mellétippelni. -
fireproof
őstag
Sziasztok srácok.
Szerintetek Ez a srác milyen lencsével dolgozik? Azt írja hogy D90-es a gépe de vajon milyen lencsét használhat? -
-
törölt tag
Nem tudom, ez elég-e. (Talán igen). 220-ban még van is. [link]
Kleroo: tehát: stúdióban fotózok csaj modelleket és cserébe megadod a számod. Mit csináljak vele ?
(Amúgy az ötlet tetszik, megdumálhatunk egy ilyet..
)
-
Cancer
senior tag
A kis túlélő: Nikon D3
De azért kíváncsi lennék, hogy honnan jönnek ezek az ötletek...
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #1908 üzenetére
Jaaaaa. Szóval nem a fényerő kevés hanem maga a struktúra nem tetszik. Az már más. Nekem szerencsém volt a Sigmával, mert az én ízlésemnek megfelelően szépen mos. Bár a legelső fényerősöm, az 50D nem tetszett. A 85öst csal photoexpon volt alkalmam kipróbálni . Ha tudsz szerezn; jó csajmodelleket is, és még stúdiót is, akkor küldöm a számom
Ha gondolod Te fotózhatod őket.
-
törölt tag
válasz
atok666 #1916 üzenetére
No, akkor Tőled is kérünkszépen tesztképeket (igaz aleister?)
1.8-on valami portré féleség (jó lesz macska vagy virág is) illetve 2.8-on és 4-en.
Sörben meghálálom.@ mindenki: eső lesz végig Zakopane-ban, a fotós motyónak tudtok ajánlani vmi Bp-n kapható huzatot ? Markolatos váz + 24-70. Vennem kell igencsak, nem kéne, hogy ázzon. Van rá 1 napom: holnap
Addig én is nézek árgépen vmit.. vannak áttetszők is, alulról belebújósak, mittomén.. nem akarok befőttesgumival és nylonzacskóval éktelenkedni
-
aleister
veterán
No megnéztem őket.
Állati jó kis obi. A szobros kép tipikusan tankönyvbe való a gyutáv - tárgytávolság összefüggés ábrázolására.
A sárga cserepes virágnál éreztem, hogy valami nincs rendben. F4-en egyedül a 140mm-en készült fotót láttam megfelelőnek. A másik virágnál -amit közelebbről fotóztál- F5.6-nál már nem észleltem ilyen problémát. -
törölt tag
Azt az üveget majd alkalomadtán ha Te is ott leszel és én is, felcsapnám a vasra egy percre..
Egyébként f/2.8 és f/4 körül van "gondom" velük, mert sokszor nem elég krémes nekem. Nem a kenés mennyiségét hiányolom, hanem a minőségét kifogásolom. De akkor ezekszerint már Te is átestél hasonló f*gon -
törölt tag
válasz
aleister #1904 üzenetére
Körbejelölöm magic lasso tool-lal az alanyt, kijelölés inverzét veszem és blur ecsettel végigkenem a kép életlen részeit, mindent, ami nem az alany. A fókuszsíkot kerülöm, a gyenge kenést 1x húzom át, a nagy mosást 2x-3x. Mondjuk a legutóbbi portréjaimon nem alkalmaztam és úgy is oké. De a Nikkoroktól se dobok hátast.
-
törölt tag
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #1899 üzenetére
Hátha ez a videó és ez a videó is segít egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest