Hirdetés
- Mini-ITX
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
ave
tag
válasz
ArthurMiller #2197 üzenetére
Egyébként egy fix obinak jelentősen szebb képe van mint egy telének? Mert az feltűnt hogy azoknak jobb a fényáteresztésük bár a technikai hátteret nem ismerem, szóval ez inkább amolyan laikus kérdés.
-
ave
tag
válasz
ArthurMiller #2197 üzenetére
Akkor ez el is dőlt.
Én is beállok a táborba, hétfőn rendelem is meg a gépet. -
ave
tag
válasz
ArthurMiller #2195 üzenetére
''fotózni akar a kolléga, nem régészkedni''
bár kolléga lennék már
Azt sem tudom még hogy ha pl gépvázat szeretnék majd idővel cserélni és akkora mondjuk már van valami komolyabb obim a d40hez akor márkán belül azt tudom majd használni vagy bekavar az AF motor vagy valami más esetleg? -
drkbl
őstag
Magam részéről a D40-et választottam, objektívekben eleve úgy gondolkodtam, hogy újat fogok venni, ahogy egy évig dolgoztam a gépért, úgy évente egyet fogok venni hozzá.
Elgondolkodtatott az olcsó obi-kínálatnál, hogy ezek az obik a D40 előtt is olcsók voltak, piacgazdaság van, apróhirdetések terén 100%-ig, tehát ezek annyit is érnek, amennyiért kaphatók. Ha az optikai minőség kitűnő, akkor valami másnak kell lennie a háttérben... Nem véletlenül döntöttek úgy ők is, hogy a motort az obiba teszik, ráadásul kevésbé radikálisan, mint a Canon tette.
CPU objektívekkel nem vagy magadra hagyva teljesen, bizonyos feltételek mellett a váz visszajelzi az élességet, bár a kitobival manuálisan próbálkozva csak a középső fókuszpontra. Ha nem kell segítség, még antik lencséket is használhatszamelyeket amúgy D200-al nem. [link]
Itt egy link a hivatalos kompatibilitásra: [link] -
Allien
veterán
A kiteknek ez a lényegük. Eleve olcsó obikat adnak kitben, de a 55-200Vr ahoz képest elég jónak mindható. Ha mondjuk a vázat veszed, és külön obikat, akkor már nem biztos, hogy azt érdemes megvenni, de ha nem akarsz egy darabig obikra költeni, vagy nem kapni külön a vázat, hanem 18-55, vagy 18-55, 55-200VR kitet lehet csak, akkor szerintem jobb választás az utóbbi. De, kinek mi.
-
Allien
veterán
Majd jönnek mások, és elmondják valszeg, de, ha utánna gondolsz (nézel), akkor a lényeg, hogy nem a gép késziti a képet, hanem a fotós. De csodákra egy fotós se képes (a lényeg, hogy a gép csak eszköz a fotós kezébe, és akkor jó, ha minnél kevésbé korlátozza a fotóst). Egy 18-200-s obi (szvsz) nem olyan jó, mint egy dupla kites, esettleg (vagy inkább lehetőleg) VR-s obi. Képminőségben is roszabb a 18-200 (utazó zoomnak hívják, tipikussan). Ezzel az erővel elég lenne egy szupi bridge. Ha már dslr, akkor több obi inkább. Persze, alternatívának esettleg kezdettben elmegy. De én nem vennék olyat (igaz, nincsen közvettlen tapasztalatom, csak tesztek alapján mondom).
-
ave
tag
Jah azt el is felejtettem hogy gratulálni szeretnék ArthurMiller. Valami csodálatosak azok a képek amiket előrébb linkeltél. Mondjuk az obi se 2 forint volt de határozottan megérte. Valami csodálatos.
-
ave
tag
válasz
csiga997 #2187 üzenetére
Igazándiból a d40est már fogtam nyaltam élőben és láttam vele készített képeket, azonban aki a képeket készítette az ért is ahhoz amit csinál. Tipikusan olyan eset ez mint pl a fotozz.hu-n vagy a dpreview.com-on kitett tesztképek azért elég durvák, ás hihetetlen hogy milyen gépeknél (olcsó vagy középkategóriás kompaktok) vannak eszméletlen tesztképek.
A másik amit mint laikus nem nagyon tudok feldolgozni hogy használtan van egy halom teleobjektív amiket ilyen 45-50K hirdetgetnek és azoknak a fényértéke sokkal jobb (mert ugye minél kisebb a kezdő tartomány annál jobb ugye?), de akkor ezeket csak drága gépvázakkal lehet használni?
Egyébként nekem mondjuk egy 18-200 objektív lenne a legjobb hogy ne kelljen cserélgetnibár ez az idő múlásával majd lehet megváltozik ha ráérzek a fotozás ízére.
-
csiga997
őstag
A D40-el az AF-S jelűek fognak működni, függetlenül attól, hogy DX-es vagy sem.Illetve Sigmából a HSM-el jelöltek. Az 55-200 olcsó objektívnek számít, minségileg inkább közepes kategória. (Amúgy ha lenne pénzed egy D200-as vázra akkor abból azért kijönne néhány objektív egy D40 mellé.
) De majd jön daretwolive és rábeszél a 70-300-ra...
-
ave
tag
Sziasztok.
Fényképező vásárlás előtt állok. Végig olvastam a topicot (nem kis teljesítmény). Azonban mégse tisztult le teljesen az elképzelésem. Szeretnék egy tükörreflexes gépet, amit főleg hobby és tanulás célra használnék mivel teljesen kezdő vagyok a fényképezés területén. Anyagi lehetőségeim eléggé korlátozottak ilyen célokra azonban mégis egy olyan gépet szeretnék amit nem kell eladnom fél év múlva.
A kiszemeltem a d40 lenne mivel nekem bőven elég lenne a 6 megapixel is, mivel nem vagyok benne az óriásplakát bizniszben.
Tudom hogy ebben a topikban nem ajánljátok a d40/d40x szériát, azonban ahogy én néztem a d70s amit még lehet venni minőségre nem készít jobb képeket a kit objektívvel, d80 esetleg d200 pedig lenne pénzem csak már objektívre nem.
Azonban elgondolkoztam azon hogy ugye az AF motor hiánya miatt a d40hez való objektívek eléggé korlátozottak.
A fő kérdésem az lenne, hogy inkább fektessek be nagyobb összeget a gépvázba és akkor esetleg olcsóbb vagy jobb minőségű objektívot tudnék esetleg használni (tele objektívet, nem fixet).
Azt sem tudom hogy a d40hez vásárolható 55-200as VRs objektív fényértékei és egyeltalán az objektív milyen minőségi osztályt képvisel mert hát árban nem egy olcsó dolog (legalábbis nekem).
Tehát a kérdésem az lenne hogy szerintetek vegyem meg most a d40et egy alap kitben a 18-55ös obival és tapasztalgassam a fényképezést hogy egyáltalán van e hozzá érzékem és meg tudok e tanulni normális képeket lőni vele és aztán ha már menni fog a dolog akkor később vegyek egy 55-200 vr es obit
vagy
már most vegyek esetleg drágább gépvázat amihez többféle obit tudok venni esetleg használtan is?
Jah és valahol nincs valami összefoglaló hogy milyen obikat lehet használni d40el? Mert nikonok közül gondolom a DX jelzésűeket, de javítsatok ki ha tévednék. -
Brian_RL
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy egy régi Canon EOS 300-as gép objektívei kompatibilisak-e Canon EOS 400D-vel? -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2180 üzenetére
Igen, csak amelyik a tükörbe tud nézni annak felkopik az álla...
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2175 üzenetére
Pedig egyszerű: nem vagyok se orvos, se jogász. Így aztán nem is kopik fel az állam és tükörbe is tudok nézni. Kész nyereség!
-
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #2174 üzenetére
Ezt én is olvastam. Csak, az árjegyzékeknek nem szoktam hinni. Lehet, csak úgy, felhívom őket, és rákérdezek. Igaz, ez se biztosíték, hogy ha odamennék, kapnék is.
-
Dualon
tag
válasz
ArthurMiller #2175 üzenetére
Melyik sebészeten vagy?
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2171 üzenetére
Ehh, a szomszéd fűje mindig zöldebb...
-
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #2168 üzenetére
O.k., nyertél. De, akkor ez TUTI elírás! Másutt az alap egy obis kit kerül ennyibe!
-
Dualon
tag
Körbekérdeztem a hazai viszonyokról, SB-800-at 75-ért valóban bármikor kapnék. Így viszont, ha sikerül, 55-60 közt bent van - pláne, hogy USD-ben is van jövedelmem, így akár még a váltogatás is kimaradhat.
No, mindenesetre köszönöm a tanácsokat, ez még úgyis egypár hónap.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #2163 üzenetére
Hát az a baj, hogy ahogyan csiga997 írja, ha nincsen megjelölve (VR), akkor biza az nem olyan. Több csomagban árulják (hivatalossan) a D40-t, az egyikben VR nélküli telével, a VR-s kicsit drágább, vagy a 40x-hez van olyan szett, erre most nem emlékszem. Nekem most azt mondom, mindegy milyen, ha ingyé jönne.
Csak nincsen ilyen szerencsém. Ha lenne (pízem), akkor meg nem ezt választanám. -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2163 üzenetére
Az 55-200 az VR.
Van belőle VR nélküli is. -
ibike
csendes tag
válasz
Hydra SR #2157 üzenetére
Az eus szamla egyszeru:
Viszonteladoi cegnek allitjak ki, akinek van eus bejegyzesi szama.
De pl. a digtfenykep -esek nem tudnak ien szamlat adni, mitom en miert
A digitcam -osoknak mar irtam 2x is, de semmi valasz, de felhivom...
a rebate akcio nem erint, mivel viszontelado leszek, es megtartom magamnak, lemegy a koltsegbe oszt
mas:
ovastam az extremdigital lapjan sokan panaszkodnak a d40x nel hotpixelre, ccd hibara
van e valami alapja? -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #2154 üzenetére
Hu, az valami nagyon óccsó. Igaz, nem VR obi, de ennyiért nem rossz.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #2143 üzenetére
btw megkérdezhetem holvagy közalkalmazott?
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
jaja szürkések 75Kért prezentálják neked az SB800at.
Tudom mert én is úgy vettem.Sokat sporolhattam volna ha D80+obikat is így veszem csakhátelső DSLR meg gari éshát ugye ki is fogtam egy rossz 70-300VRt szoval lehet nemi baj.... (és legalább a Tamronom Made in Japan és ez nagyon nem mind1.)
-
csiga997
őstag
-
Hydra SR
addikt
Tényleg, ha már itt tartunk: Nikonéknál is van valami rebate ha jól tudom. Az érvényes a D40-re? Egyáltalán tart még?
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
Mondom, digitcamban lesznek akkor a te barátaid. Szombaton is nyitva vannak tíztől hatig. Itt az árlista: [link] Hívd fel őket holnap, hogy van-e, és tetess félre egyet. Az eu számlát még mindig nem értem. Hivatalos, magyar, eu-ban is elfogadott számlát fogsz róla kapni, pecséttel, aláírással, valamint magyar és európai garanciajegyet. Mivel te is eu országban laksz, így áfát nem tudsz majd visszaigényelni, ha erre gondoltál, és vámot se kell fizetned.
-
Hydra SR
addikt
CCS Fotónak van üzlete a WestEndben, ott meg minden nyitva szokott lenni hétvégén is. Az EU-s számla dolgot nem teljesen értem, ezt velük kell megbeszélni. Viszont a raktárkészletüket nem abban az üzletben tartják zömében, csak a legkelendőbb árukat. De ha előre szólsz nekik, oda szállítják amit kérsz bár sztem pont D40-ük lesz ott is, az most elég nagy sláger.
Szerk: ja igen és elég jó áraik vannak. Számla kiállításában nekem rugalmasak voltak, egy szintig bele tudnak nyúlni a gépen, hogy pontosan mi kerüljön rá. Nekem annyit megtettek, hogy lehagyták azt, hogy ''digitális fényképezőgép'' és csak a típusjelzés került rá. Ez már nekem pont elég volt.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Gondolom az EU számla alatt azt érted, hogy szeretnéd visszaigényelni az ÁFÁ-t. Ezt jelezned kell az eladónak.
Szerintem itt [link] nézd meg, anno én is itt vettem a gépem. És ha jól emlékszem 22e visszajár, ha a hónap végéig vásárolsz. Így 222e lesz a NIKON D40x + 18-55 + 55-200 VR kitben. Szerintem ez korrekt árfekvés. -
ibike
csendes tag
válasz
csiga997 #2149 üzenetére
Autoval megyek, kolega megy kinaira, en meg fotogepet venni,
romaniaba dragabb vagy 30 % -al.
Barmi info jol jonne
minden hivatalos nikon kepviseletnek irtam mailt, mar tegnap, de meg egyse monda: Gyere, kiszolgallak, nyitva vagyok szombaton es.
es szeretnem kezbe venni mindket nikont mielott dontok meik legyen a befuto.
meg eus szamla kell. -
ArthurMiller
senior tag
Ha elhozza, akkor nincs különösebb teendő. Tegye bele a csomagjába, természetesen a gyári csomágolástól mentesen. (úgyis van puhatok hozzá, az bőven elég, elférnek benne a leírások is) Szerintem a kutya nem fog foglalkozni vele. Pláne ha van egy gép is nála.
Ha bejelenti hazafele a vámnál, akkor, mint írtam, 20%ÁFA, 6% Vám.
De meggondolandó a dolog. Ha nincs kifogásod a szürkeimport iránt, akkor már itthon is megkapod 80e körül.
Természetesen a helyes út, a vámolnivaló bejelentése.
De azt hiszem eléggé OFF ez a téma itt. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2145 üzenetére
El van felejtve. Nem én állítottam magam erkölcsi piedesztára, és még csak nem is sugalltam hasonlót, sőt igyekeztem elhárítani ezt a dolgot. Természetesen, ha elhozta volna az ismerősöm, eszem ágában sincs többlet pénzt kifizetni a dologért. De úgy gondolom, mivel kiveszem a részem a közterhekből, nem mint egyes vérszívó véglények, kikhez talán akaratlanul is hasonlítani sugalltál, ennyi bőven belefér. Ettől még tiszta marad a lekiismeretem, és szeretném ha csak ennyi ''suskus'' terhelné mindenki számláját. Ezzel le is zárhatjuk itt a dolgot.
-
Dualon
tag
Szépen előkerült a külföldről behozatal kérdése, úgyhogy rögvest örömmel fogadnám tanácsaitok, meglátásaitok a témában.
Egy barátom rövidesen kiutazik Bostonba, Jézuskával kézenfogva SB-800-at szeretnék behozatni az USA-ból (meg addig még körülnézek, hogy mit is lehetne/mennyire bírom kaja nélkül ^^).
Úgy tudom, ajándékként kellene hoznia, akkor el lehet kerülni a vámoltatást, miegyebet.
Személy szerint nem csinálnék erkölcsi problémát abból, hogy az abnormális adóterhek és a reálbérek jelen szintje mellett esetleg, netalántán elfelejtenék ÁFÁt fizetni a cucc után, de ha ez valakinek morális válságot okozna, akkor beszéljük elvi síkon a gonosz dolgokról.
Szóval - pusztán elméletben - hogyan tudná behozni valaki a fotóscuccokat anélkül, hogy nagyon kérdezősködnének nála?
Ha segít, nyuszis élvédőt is hozni fog. -
csiga997
őstag
Pedig de.
Először is, az európai piac ma már nagyobb mint az amerikai, tehát ha úgy lenne, ahogy mondod, ott kéne drágábbnak lennie. Mégis, hogy már az európai disztibútortól is drágábban kerül a raklapokra a cucc az köszönhető rengeteg dolognak, az erős eurótól kezdve a vámokig a magasabb áfának és egyéb adóknak ésatöbbi ésatöbbi.
-
Allien
veterán
válasz
csiga997 #2138 üzenetére
Pedig ez nem így van (most itt nem a behozatalra írom), nem a közterhek miatt drágábbak a cuccok nálunk. Hanem, mert kint 100 ember vesz 1000 optikát, nálunk meg 10000 ember vesz 100 optikát, azt is használtan.
Tehát, ha fordítva lenne, akkor Te is olcsobban kapnád a cuccost.
-
csiga997
őstag
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2143 üzenetére
Elnézést, akkor úgy látszik ez elkerülte a figyelmemet, bennem csak az ügyeskedős változat ragadt meg. Ezért gondoltam aztán, hogy mielőtt mindenki példaképeként erkölcsi piedesztálra állítanak nem árt ezt a vonalat sem megemlíteni. (Mellesleg, hogy ez nem volt teljesen alaptalan azért azt gondolom te is érzed, legalábbis, ahogy írod most, nem a te karakán ellenállásodon múlt, hogy nem jött össze a suskus.
) Mindenesetre, nem állt szándékomban megbántani ezzel és még egyszer elnézést.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2141 üzenetére
Az illető meghátrált a feladat elől, mondván, mi lesz ha a vámnál találnak nála egy objektívet. Érted, a turistánál egy objektívet. Szóval mindegy, nem hozta el. Aki megvette nekem, FedEx-el küldte haza, és biztosította a csomagot 1300 USD értékben. Te is tudod, a 20% áfa és 6% vám befizetését követően kapod meg a csomagodat. Szóval nyugodj meg, megvoltak a közterhek. És erről nem is kellett itt beszámolnom. A többi holmimat itthon vettem, számla ellenében hivatalosan. Ennyit erről. Egyébként , mint mondtam, kérdezz, mielőtt enyhén sértő dolgokat írsz le másról.
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2139 üzenetére
Akkor csak én emlékeztem rosszul, de mintha azt írtad volna, hogy valami haverod hozza haza.
Hopp, meg is van: [link] -
ibike
csendes tag
hali
A hetvegen szombaton, aug. 4. -en megyek Budapestre, es ott szeretnek
vasarolni digitalis fenykepezogepet:
Nikon D40 fekete, kit objektívvel,
esetleg ha osszejon a koltsegvetes akkor:
D40 + 18-55DX II + 55-200VR digitális fényképezőgép szett
mondjon mar valaki egy komoly ceget ameik nyitva van szombaton is
es tud adni eus szamlat is
es jo ara is van -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #2138 üzenetére
Nem is értem, a nagyker/kisker lánc által rátett busás hasznot nevezed köztehernek? Én nem így hívnám. Az objektívet a FedEx hozta be az országba, fizettem vámot, áfát. Így letudtam a közterheket. Egyébként közalkalmazott vagyok, voltam, így mindig adóztam becsülettel. Kérdezz, mielőtt állítanál valamit.
-
csiga997
őstag
válasz
Dare2Live #2134 üzenetére
Bárcsak több ilyen ember lenne MOon mint AM, akik megengedhetik ezt maguknak. (És nem minimálbéres mindentelcsalunk/leirunk vállalkozok vagy csalunk/lopunk politikusok.)
Khm, ha ismered kicsit a történetet, akkor abból pont az jön ki, hogy a félmilliós cuccot cca. negyedmillióért vette, ''okosba''.A másik negyedmillió lett volna nagyjából az a közteher, ami itt, hogy is mondjam: ''elsikkadt''...
-
ArthurMiller
senior tag
Természetesen megérte lecserélni. ez szebb
Na jó, visszaváltozom szőkenőből. Azt írják sok helyen, hogy nincs különbség a képminőség között. Szerintem van. De logikus is lenne, a több ED tag miatt. Mindenesetre, ezzel jobban megoldhatóak a kényes helyzetek, összességében tényleg kontrasztosabb, élesebb képeket készít. És talán felbontásban is jobb. Természetesen egy jól sikerült fotó esetében nem lehet különbséget tenni. Az AF-S nekem sokat segít, gyorsan mozgó tárgyak fotózásában, pl. vizisielők. Tényleg elképesztően gyors, és ha használod a limit kapcsolót, akkor tulajdonképpen nem is érzékeled a fókuszváltási időt. A VR előnyeiről nem is beszélnék. Sok helyzetben a nagy fényerőnek, VR-nek köszönhetően sikerült fotóznom. Összességében, egy dolgot határozottan allíthatok: 2,8 rekeszen határozottan élesebb, jobb a képe. 4 fölött, optimális körülmények, megvilágítás esetén nincs látható különbség.
-
Flow
senior tag
válasz
ArthurMiller #2111 üzenetére
Engem például az érdekelne, milyen különbségeket veszel észre a képminőségben a régebbi 80-200-ad és e között. (jól emlékszem, hogy olyanod volt?) AF-S tényleg ''csak'' 20%-kal gyorsabb? Megérte-e lecserélni? (gondolom igen, ha valaki vesz egy közel fél millás lencsét, nem fogja azt mondani, hogy nem érte meg. Főleg azért, mert nem érzi úgy
) De mégis, pár szót írhatnál... Nekem is bent volt a pakliban egy ideig, de ''szerencsére'' meggyőztem magam, mert tényleg, annyit nem használom, ráadásul alig van időm fotózni.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
werttzui #2133 üzenetére
jellemzően aki 80-200 2.8 at 70-200 2.8vrre cserél meg D2X meg nikor 12-24 azt anyagilag nem veri földhöz ha le akarja cserélni a rendszerét.
Bárcsak több ilyen ember lenne MOon mint AM, akik megengedhetik ezt maguknak. (És nem minimálbéres mindentelcsalunk/leirunk vállalkozok vagy csalunk/lopunk politikusok.) -
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #2132 üzenetére
Azért ciki lenne ha ki jönne egy új váz új bajonettel amihez nincs átalakító
De ez remélhetőleg csak rémálom
-
ArthurMiller
senior tag
Köszi a linkeket, de magam is elolvastam róla, amit találtam. Csak azért kérdeztem, mert a real life vélemények, tapasztalatok jobban érdekelnek, mint az enyhén marketing szagú tesztek.
Ami a Tokina üveget illeti, egy összehasonlító tesztben tényleg szorosan második lett, így jó választásnak tűnhet. De, ha lehet, nikkor-t akarok. Persze, nevezhetjük sznobizmusnak is, de szeretnék egy elfogadható lencsesort összerakni a nikontól, így utána már csak a vázakat kell cserélgetni. -
Stitch
őstag
válasz
ArthurMiller #2125 üzenetére
Nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne ilyenje a PH!-n. Szerintem nem lesz vele bajod; [link], [link]. A széleken mindegyik ''húz'', nekem a hasonlóan jó(nak mondott) Tokina ''kistesója'' van. Az erős CA ellenére is ezt választottam a kitünő felépítése miatt, a 12mm nekem meg bőven elég. A Tokina van Nikon bajonettel is, fele árban, mint a Nikkor.
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #2125 üzenetére
Nagyon robogsz! Hajrá, így lehet milliós jelzálog a házadon.
Előbb 70-200 aztán D2X most meg ez...?
-
ArthurMiller
senior tag
Ezzel van valakinek tapasztalata: AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24mm f/4G IF-ED ?
Nincs nagylátóm, és ezt az üveget néztem ki magamnak. -
Dare2Live
félisten
válasz
Terapeuta #2118 üzenetére
Én szoktam koncertotózni és a probléma még nem fejen pattogos együttesek esetén is rendszerint az, hogy a téma ''elugrik''. Okosan kell fotózni, nemárt ha legalább az alapzoomod 2.8as és az sem ha a fényekre egy kicsit rásegthesz egy jó vakuval.
Persze minden koncert más és más van ahol akkora világítás van, hogy még egy kompaktal is csodaszép fotókat lehet csinálni. -
Flow
senior tag
válasz
Lánchidas kicsit kilóg, de én csak laikus szemmel nézelődök. Szerencsére nincs vájt szemem.
Többi szuper! Főleg hogy ki tudtad tartani az 1/60at 200on... A csa p/j os képnek nekem nem jönnek be az adatai.
-
Allien
veterán
válasz
Igen, ezzel teljes egészében egyet érthetünk:
''Egy hozzáértőbb fotós kezében bizonyára jobban is teljesíthet.''
Ha az illető háromlábu, és Tripod-nak hívják! -
ArthurMiller
senior tag
Tényleg nem szabadkoztam, így sikerültek, mindennemű utómunka nélkül.
Köszi.
Viszont próbálgattam ma este egy viszonylag gyéren megvilágított helységben a gépet. 2,8 blendével, ISO 1000 érzékenység mellett, elképesztő, 1/1000 záridőket sikerült elérni. Persze, nativ méretben már fel lehetett fedezni a képzajt, de ha átküldtem a noise ninja-n, viszonylag kifogástalan képet nyertem. Hála, hogy az objektív 2,8-on is pengeéles képet készít. Így, valószínűleg alkalmas sportfotózásra, egy mesterségesen megvilágított csarnokban. Egyszer szeretném kipróbálni, pl. egy kézilabda mérkőzésen.
[Szerkesztve] -
válasz
''Egy hozzáértőbb fotós kezében bizonyára jobban is teljesíthet.''
Nem kell szabadkozni. Jók lettek ezek. A második képet sokan szívesen ''jegyeznék''. -
ArthurMiller
senior tag
Vasárnap este, a Lánchídon rendezett szokásos banzáj alkalmával volt alkalmam kipróbálni a 70-200 objektívet viszonylag fényszegény körülmények között. Felteszek pár tesztképet, ömlesztve. A képek kézből készültek, vaku nélkük, jellemző adatok az f2,8, 1/40-1/60 záridő, de a pontos paramétereket megtaláljátok az exifben. Végeredményben azt hiszem meglehetősen elégedett vagyok az üveggel. Persze, a képminőség szubjektív, én akkor ezt hoztam ki az objektívből. Egy hozzáértőbb fotós kezében bizonyára jobban is teljesíthet.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Taki_
tag
Akkor hagyjuk is abba lassan
Azt hittem már volt valami...[link]. De valószínű, hogy csak ezek cseperedtek fel az elmúlt 15 hónapban... [link] Teljesen el is flejtettem ezt a képet, 54 perccel a kicsomagolás után csináltam, még a dátum sem volt beállítva...
Meg nézd már miket talál ember a neten[link] (nyikon díéjtí) Innen e: [link]
[Szerkesztve] -
Flow
senior tag
Ja, ohgy milyen apropóból? Ne haragudj, de nem volt nálama magyar-szarvas szótáram, hogy ki tudjam szedni belőlük.
-
Taki_
tag
Általános iskola első osztályos tanulmányaimat felhasználva elolvastam a többiek reagálását is, de mint egyik alternatívát írtam a probléma megoldására az utómunkátÉn pl a kijelző képéről meg nem tudom mondani, hogy az a kép most jó lett-e vagy sem, az legtöbbször csak akkor derül ki úgy is, ha áttöltöm a laptopra. Egyébként fantasztikusan jó ötletet adtam, érdemes kipróbálni a PLUSZ 0,20-as offset-et
Az mínusz akart lenni, de a +0,5 expó és -0,03-as offset sokkal hatásosabb a szarvasos képnél. És tök jó, hogy megtudtam, hogy milyen apropóból voltak ott. Az iso kérdésre már tudom a válszt, csak kicsit meglepődtem...
Polár + napellenző mindenképp ajánlott, ugyan nekem csak egy gagyi 5 ezer huf-os polár szűröm van, de használható és szeretem is. Még úgy 1 hónapja próbálgattam (Fenyő Balázs A5 Audi fotózása után felbuzdúlva) a szűrőt és tényleg nagyon jól kiszedi az autók csillogásait is. Itt pl szabad szemmel egyáltalán nem lehetett átlátni a 306 szélvédőjén, szűrővel meg igen
[link]
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Nagyon jo megoldas az is.
Mindig azt kell eldonteni mi az ami megvan mar, ha tuladok rajta azt mennyiert tehetem meg, ill az atalakitando mereteket
esetemben mikor 62mm re kell 67 mm es szurot tenni az konnyen megoldhato 1db atalakito kell osszesen. Forditva gondolom, mar nem lenne jarhato at utm 62 es szuro 67 re.
Aztan az is kerdeses mennyire varhato a jovoben, hogy rendszeresen cserelodik az objektiv park. -
-
Flow
senior tag
Megértettem.
Iso 100?
Persze, Photoshop. Köszi, ennyi még menne magamtól is, itt ahogy írtam a dolog technikai része érdekelt, és nem az utómunkák. Azért thx a fáradozást. -
Taki_
tag
Az lemaradt, hogy kedd, 10:48 ill. 10:49;) Há mire való az utómunka?! ;))) Expozíció -0,15, offset 0,020 és tádám: (Mást nem állítottam rajta)
[link]
[link]
Ha pl túl nagy a páratartalom, akkor is ilyen lesz a kép, csinálhatsz Te bármit... Másik, hogy mit kerestek ezek a kastély bejáratánál?(ui: iso100?)
[Szerkesztve] -
Flow
senior tag
válasz
ArthurMiller #2098 üzenetére
Mindig napos időben? Vagy mindig mindig?
Uv szűrő van rajta. Egyenlőre az alapobjektívre tervezek csak polárszűrőt, ahogy néztem, elég drágák. :\
Köszi a válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest