Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Raspberry Pi
- Canon EOS DSLR topic
Aktív témák
-
-
csiga997
őstag
Dave Black a D3-ról. (werttzuinak nem ajánlott
)
-
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2996 üzenetére
Az mindegy, hogy földhöz vágja-e vagy sem, ~50k-val beljebb lesz és ez a lényeg.
-
csiga997
őstag
-
törölt tag
Üdv.
[L:photohost.extra.hu/up/gallery.php?entry=images/1193698378.jpg][EZ][/L] most némi back fókusz? -
werttzui
addikt
Csak érdeklődnék,hogy az 50 es 1.4-es mennyivel jobb mint az 50-es 1.8 as mert árban kb a triplája de a képminőségben is jobb vagy csak azt kell megfizetni,hogy 1.4-es?
-
csiga997
őstag
Csehül értőknek: D3 teszt
-
kpista
tag
válasz
#01758976 #2976 üzenetére
Szia!
"konkrét gép beállításokat gondoltam.Blende,iso stb.."
... > Én inkább alacsony ISO-t állítanék be, talán max. 200, minél kisebb ~8-11 blende (a minél nagyobb mélységélesség miatt -> sok sírkő, gyertya látszódjon élesnek), ehhez nyilván hosszú idő jön, ami elmosódott gyertyalángokat, bemozduló jövő-menő embereket fog okozni.
Viszont a sírkövek, fejfák, a fix tárgyak tűélesek lesznek.Nem számít a nyersanyag, lőjél bátran különféle expozíciókat!
-
törölt tag
Pista örömmel olvastam soraid.Örülök,hogy itt vagy
Csütörtökön állvány mindenképp viszek.Ötletekre meg konkrét gép beállításokat gondoltam.Blende,iso stb.. majd ma ha nem esik sokat kísérletezem.
A géphez teljesen véletlenül jutottam,igen csak jó áron ,szóval kihagyhatatlan volt.Jelentkezz gyakrabban. Üdv:hárásól -
kpista
tag
Dtomi, Te már ráéreztél a dolog működésére, csupán beindult nálad is - nálam is előfordul - az el-"bonyolítás". Ami jó, mert bizonyos értelemben kreativitásra vall. Bocsáss meg, hogy gyorsan kielemeztelek
Egyébként ezt az egyszerű, "egylábú állvány"-t évtizedekkel ezelőtt egy fotós könyvben láttam... Volt benne még pár.
S hárásó ötleteket kért, én pedig inkább segítek, ha tudok.
Jó éjt Mindenkinek!
-
Dtomi
őstag
Ennek a madzagos módszernek akkor látom igazi értelmét ha a gép aljára egy kereszt alakú szerelvényt teszünk majd a kereszt végeire madzagokat kötünk. A 4 madzagot a lehetőséghez képest legmesszebb, tehát a lábunk fölött össszekötjük, majd egy szálat továvv engedve egy "kengyelt" alakítunk ki a lábunknak így megközelítőleg a monopodhoz hasonló tulajdonságú eszközt kapunk.
Minél nagyobb a kereszt annál stabilabb lesz a dolog, és a középponját a kereszt szárainak felezőpontjára állítjuk nem a csatlakozási pontra. -
csiga997
őstag
Ahhoz, hogy a kötél monopodként működjön elsősorban az kell, hogy a gépre negatív gravitáció hasson. Mivel a kötél végét a lábad alá szeretnéd tenni, ezért az is igen fontos, hogy rád (és a lábadra) viszont ezzel együtt pozitív gravitáció hasson, ellenkező esetben a gép elrepül a földről és vele te is. Ennek megvalósítása földi körülmények között meglehetősen problémás, még marslakóknak is, mint te vagy. Ennél sokkal egyszerűbb akkor már 8000 ft-ért venni egy monopodot.
-
kpista
tag
Gratulálok a D80-hoz (megtaláltam lentebb).
Temetőben sötétben állvány nélkül nehéz lesz. Mert sírkőre tenni a gépet, s úgy fotózni, hát... illetlenség. Ha sokat lősz, 1-2 bejöhet
Az állványod lábait valamivel (rongy, régi zokni, reklámtáska) tekerd be, hogy ne legyen sáros.
Ötlet...
Én már gondolkodtam egy olyan "kötél-monopod" készítésén, ami kötélből van. Az egyik végén olyan kengyel-szerűre kötve, hogy a lábfejed beleférjen kényelmesen. A másik végére egy olyan menetes csavarszemet készíttetni/venni, amit rákötsz a kötélre. Ezt becsavarod a váz aljába.
A kötelet olyan hosszúra hagyni, hogy lábfej kengyelbe bedugva, földön állva s leszorítva, egyenesen állva a gép a szem előttig felhúzva, így a feszülő kötél adja stabilitást. Persze ez sem véd az előre és oldalra való inogástól, akárcsak a monopod. -
kpista
tag
válasz
#01758976 #2962 üzenetére
Hárásó, szia!
"Országomat egy nagylátóért."
... > Látod én pedig most árulok egy szuper Pentax 28/2-est. Ilyen az életAz Index fotósfórumon az adok-veszekben egy srác hirdet Nikkor 28/2-est, ám kopottas és gombásodik (
) talán? Ennek megfelelően viszonylag olcsó!
Nézz be az, ha gondolod...Egyébként mit vettél?
Üdv.: kpista
-
törölt tag
Üdv.
Tanácsért jönnék,elsején szeretnék a temetőben fotózni.Ma kint voltam egy rövid szemlén,ami nem volt túl sikeres.Esett,ezért csak pár kockát lőttem,állványt a sárba nem vittem.Csak kézből próbáltam pár beállítást,de minden siralmas lett.Igaz alig pislákolt pár gyertya és mécses.Milyen úton induljak,hogy csütörtökön hangulatos szép képeket készíthessek?
Holnap persze újra próbálkozom.
Alap obim,sajna még mindig nincs,ezért az ötvenes fixre kell hagyatkoznom.Országomat egy nagylátóért. -
kisbergics
tag
Pécsett, a Fotoplusban volt "Nikon nap". Ingyenes CCD pucolás, meg hoznak egy csomó vázat, objektívet. És akkor hozták le a D3-mat, a D300-at, meg párat az új obik közül. Őszintén szólva nem számítottam rá, nagy meglepetés volt. Meg nem sok időm volt, mert utána mennem kellett Palya Bea koncertre fotózni. D3-mat épp csak az ISO miatt néztem meg, inkább a D300 érdekelt, mert azt én még álmaimban elérhetőnek tartom. Amit akkor így nagyhiretelen írtam róla azt itt tudod elolvasni: [link]
Egyik ismerősömnél többet olvashatsz a témáról: [link]
Konkrétan itt: [link] -
kutyix
csendes tag
válasz
kisbergics #2955 üzenetére
Hahó kisbergics!
Hol volt alkalmad meglesni a D3-at? Mert nem nagyon mutogatták eddig... És milyen a menüje? Hogy működik az Active Day Lighting szeinted? MIlyen a képe 800 ASA-n, és 6400-on?
-
törölt tag
-
Ijk
nagyúr
AF-S 24-120 f/4.0G ED VR
Valaki adjon már egy linket, mert ilyen obit nem találok, csak f3.5-5.6G VR-t
-
kisbergics
tag
Nekem is ugyanakkor volt már a kezemben, mint Dare2Livenek, szóval nem ez volt az első alkalom. És ez elsősorban a nagyközönségnek volt. Na "bemutató" nem volt. Ha odamentél kipróbálhattad, lőhettél vele párat, rákérdezhettél dolgokra, azokat megmutogatták. De semmi extra - már ha lehet ilyet mondani a D3 esetében.
-
kutyix
csendes tag
válasz
csiga997 #2945 üzenetére
Hát, sztm egész más piac... a 18-70 egy DX-es könnyen elérhető obi, míg a 24-120/4 VR nem ebbe a kategóriába esik majd... a 18-70 egyenlőre marad, csak a leharcoltabbak mennek le árban, ami természetesen magával viszi az alapárat is a használtpiacon. Nomeg lassan megjelennek a 18-200VR-ek is, és az inkább belepiszkál majd a 18-70 árába. De azért még van benne tartalék. Ma még nyugodtan lehet venni 18-70-et, én úgy gondolom
-
kutyix
csendes tag
válasz
werttzui #2939 üzenetére
Keressed a Geréb Zsoltot, mert ő volt ott Sümegen. Ez az első alkalom volt, h nyilvánosan látható volt a gép. Nem lesz cégenként bemutató, csak egy nagy nikonos valamikor a közeljövőben, de beszélj vele... Ez itt a szakmának szólt, és állítólag csoda, h ott volt a cucc
-
válasz
csiga997 #2945 üzenetére
Nem az egy árkatagória miatt gondoltam, nem is egy árkategória. Arra gondoltam, hogy valószínűnek tartom, hogy ha jól sikerül az új 24-120 obi, akkor sok kitobista fog erre cserélni.
Amúgy ténlyeg 180e a 24-120? Pl a Gaia-nál 131+áfa, még 160 sincs. Kb ennél egy kicsit kevesebbet ér szerintem, szubjektíve (újonnan), olyan 150 körülire tenném max-maximum az új reális árát. Ehhez képest olyan 200-220 legrosszabb esetben a megadható maximum a 24-120/4-ért. Ezért én kb 200-as külföldi árat saccolok rá, azt ha optikailag jó lesz még hajlandó is leszek megadni érte. -
törölt tag
Üdv.
Voltam olyan balga,h négy darab eneloop aksit vettem csak a griphez,hat kelett volna ,nemtudtam.Így elég hamar merül,ha feltötltöm a készletemet a kivánt hat darabra,akkor kb.mennyi ideig bírja egy feltöltéssel? Használ valaki ilyet?nekem 2000esek vannak.Ha használ valakai ilyet,bármelyik vázhoz,az légyszi ossza meg velem a tapasztalatát.
-
törölt tag
Ez a beszéd a nikontol.
Ugyanis boldog tulajdonosa lettem egy D80+grip,50mm fix és egy 70-300 VR-nek.Vettem hozzá egy Tamrac Adventure 75 tatyit,komolyabb túrákhoz,meg egy ML-L3-at ami nagy csalódás.Talán műteremben használható,de a szabadben semmit nem ér
Most alap obira várok,eddig a tami 17-50 a befutó,de ezt most félreteszem.Lehet vennék egy használt 18-70 kitet olcsón,addig amíg kijön ez a 24-120.Már csak az árára lennék kíváncsi,ti hova áraznátok be?Vagy ez csak nagyon pletyka és soká jön? -
csiga997
őstag
Én még valamikor augusztusban írtam nekik, de azóta sem sikerült egy bemutatót összehozniuk. Úgy látszik, a vidéki városokra előbb sor kerül mint kicsiny fővárosunkra..
Nade addig is D3 képek. D300 képek Új objektív pletykák.
-
kutyix
csendes tag
Gyerekek! Nektek is mondom, hogy volt a kezemben, és kipróbáltam a D3-at, meg a D300-at Sümegen! :-) Saját kátryát nem rakhattam bele, de fotóztam vele, ki is nyomtattuk, és mondhatom mindkettő gép beszarás!!! Active Day Lighting működik, D3 tényleg elfogadható 6400 ISO-n, D300 1250-en még OK, My menü tök jó, AF Fine Tune - back-front fókusz állítás szoftveresen teljesen jól működik - több obit is be lehet előre égetni :-) meg hasonlók!!!
A Fényképészek Ipartestülete 3 napos rendezvényén volt ott a cucc, hivatalos kereskedőnél, tehát már LÉTEZIK! A http://www.artwork.hu állította ki a Nikon gépeket meg az Epson 3800-at, A2 méretben nyomtattunk, az is beszarás! Keressétek meg őket, mert azt mondták le tudnak szervezni bemutatót, meg tényleg hamarosan lesz a hivatalos bemutató is, jelentkezzetek, mert ezt meg kell nézni! -
csiga997
őstag
A tripontnál már van ára a MB-D10-nek.
-
ave
tag
Segítsééég!
Van egy fotós oldal ahol feketefehér portré fotők vannak főleg. Csövesek és utcán elő emberek főleg. Az egész oldal ilyen fekete designos jah és minden kép fekete fehér emékeim szerint. Nem tudjátok miről beszélek véletlen?
Pontosabban az oldal címe érdekelne.
Köszi
-
válasz
csiga997 #2926 üzenetére
"Azért egy olyan profi (itt nem a magyar "profiról" van szó, természetesen) akinek 1 év alatt nem jön vissza egy 17-55 ára az inkább álljon benzinkutasnak."
Persze ebben igazad van.
Esküvőfotózás esetén azért szerintem még itthon is szépen ki lehet termelni azt egy év alatt. Persze nagy valószínűséggel az adott fotós mással is foglalkozik az esküvőkön kívül. -
csiga997
őstag
Soha nem gondoltam volna, hogy neked baracklekvár lenne a füledben...
akiket becopattak a profi dx-es obikkal
Azért ha jól megnézzük, összesen kettő ilyen van: a 17-55 és a 12-24. A többit bajosan nevezhetnénk "profinak". (A fisheye-t most hagyjuk.) Szerintem a mostani felbuzdulás ellenére még igen sokáig fogunk croppos nikon vázakat látni, akár a prosumer kategóriában is. A pro kategória viszont úgy néz ki átnyergel fullframe-re. Azért egy olyan profi (itt nem a magyar "profiról" van szó, természetesen) akinek 1 év alatt nem jön vissza egy 17-55 ára az inkább álljon benzinkutasnak. -
válasz
Dare2Live #2922 üzenetére
Ezt te komolyan gondoltad? Mármint hogy megvesz valaki 700-ért egy vázat, és 570-ért hozzá egy obi nem okoz problémát? Ha mondjuk 570 helyett 57 lenne, akkor azt mondanám, hogy pitiáner ügy, de plusz félmillió forint azért már nem vicc. Nagyon sok esküvőfotós a 17-55/2.8-cal dolgozik. Itt most azok jártak jól, akik nem cserélték le a 28-70/2.8-at (márpedig akik ebből élnek, a nagy részük lecserélte mert digiten a 28 nem volt elég). Szívás...
-
válasz
csiga997 #2919 üzenetére
Azért nyalja ki a fülemből a baracklekvárt a nikon!
""I think you'll see other FX products. It's a sensor size we're committed to,"
Egy fél évvel ezelőtt még azt bizonygatták, hogy vááá, az aps-c-re fognak a jövőben is fejleszteni csak, nemkő a fullfrém hö, vegyétek csak barmok a DX-es obikat. Aztán most kihoznak majd egy olcsóbb szegmensű fullframe gépet, ha hinni lehet ennek a cikknek. Nem mintha baj lenne, csak akkor azok akiket becopattak a profi dx-es obikkal, azok most cínak mint a torkosborz. (Még jó hogy elvetettem az ötletét az egyébként igen kívánatos 17-55/2.8-nak).
-
csiga997
őstag
-
Dualon
tag
#2892-ben írtam:
"És megéri e a vásárlást???"
Ha így feltetted ezt a kérdést, akkor valószínűleg nem.Utána azért még rúgtál rajtam egyet, de nem gond, nem vettem fel.
Megjegyzem, abba még bele lehetne kötni, hogy mit tartasz kezdőnek (ugyanis magam is ismerek olyan "kezdőt", akinek teljesen nyugodt szívvel adnék a kezébe D300-at), de ne feszegessük a témát, csituljon a flame. -
Dualon
tag
Nincs semmi gond azzal, ha véleményt mondasz, csak sokan esnek abba a hibába, hogy tényként írják, amit ők ugyan nagyon tudni vélnek, de valójában csak sejtenek, meg "olvasták", meg "hallották a szomszéd Pistitől".
Most ezt ne vedd konkrétan magadra, általános tendenciáról írok. Talán ezért is ugrottak rá a kérdésre azok, akiknek van tapasznyalata. -
Dare2Live
félisten
Lehet másnak az a véleménye, hogy a föld gömbölyű attól még nekem traktor. Nemcsak Traktor hanem olyan alakú is! Még akkor is ha nem is láttam élőben és nem is kutakodtam. Akkoris.
"Legolcsobb" KIT18-70 meg egy 95Ks obi. Képminőségben elég jól tudom, mit tud lévén talán a legnépszerübb obi Nikonosok körében, mindenki "dicséri". Ha 2.8 nem kellett volna nekem is ilyen "legolcsobb" obim lenne. Nem mindha tamron 17-50 2.8 nem 95K lenne.
-
Allien
veterán
O.k., én beszélek hülyeségeket.
Mindenki vegyen azt, amit akar. Ha úgy gondolja, hogy jó neki a D200 a legolcsóbb obikkal, hát tegye. Ha mindenki úgy tudja, tapasztalja, hogy egy ilyen kombó hazavágja minden szempontból a kompaktokat, akkor rendben.
Ettől még nekem lehet más a véleményem. Még, ha nem is láttam élőben (már neten kutakodva) ilyen kombinációval készitett képeket (igaz, nem is kerestem). -
Ijk
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
én ezt gondoltam a d80/d200rol is. Amik úgy egyébként lényegében "tényleg tökéletes" fgépek.
Mit szolnál egy zajtalan iso12800hoz? Kihajtható forgatható LCD? Sokkal gyorsabb kontrasztos fokusz vagy helyette lézeres mm pontos übergyors távolságmérés? wifi? videofelvétel? infra/ultra tartományban is képes fényképezés? mégjobb "zoom"os MF (mint kompaktokon)? nomeg az általad is emlegetett dinamikaátfogás...
Meg mit nem adnék egy 1" érzékelőméretü SuperCCD SR/HR 5mpes 28-140mm VR f2es kompaktért amin van vakupapucs. Mondjuk egy Canon IS5 formában.....
Az lenne a kánaán..... -
Dare2Live
félisten
válasz
johnjohn #2908 üzenetére
Nem hülyéztem le senkit. Azt írtam égbekiáltó hülyeségeket hallunk éshogy ezekre reagálni kell. Anno énis írtam ilyeneket és még sajnos/szerencsére fogok is. Amit ha megteszek örülnék, ha reagálnátok rá. (és ahogy pl csigát ismerem nem is fog engem kímélni: Köszönöm neki! ;) )
Lényeg: Sehol nem hülyéztem le senkit ne csavard ki a szavaimat és na adj olyan a számba amit nem mondtam. Mert végül még olyan dolgok kerülnek elő mint: A más szavait kiforgatja, "hazugsággal."
-
johnjohn
addikt
válasz
Dare2Live #2907 üzenetére
Belekötni mindenbe lehet, hülyézni a többieket szintén lehet, kinek milyen a stílusa, ettől függetlenül nem teljesen ugyan arról beszélünk.Nem tudom milyen a régi kompaktod, valójában nem is érdekel.Én is reagáltam valamire abban a hsz-ben amibe belekötöttél, olvalsd el azt is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
johnjohn #2880 üzenetére
"Pedig sajnos igaza van a fiúknak, ez nem az akategória ahol csak a gobot kell nyomogatni!"
Mert? Nincs rajta Auto mod? Csak maualban lehet fényképezni vele?
"Igen is ha jobb képeket akarsz, mint a kompakt képe, akkor meg kell tanulni,hogy hogyan állítsd be a gépet.
ez már végképp no comment, AUTOn nikon/Canon és gondolom Pentax is messze sokkal jobb képeket csinál mint a régi kompaktom.
szerk: sztm: Azért megy a nagy off mert akkora égbekiáltó hülyeségeket hallunk ami rémítő. Az ilyenekre meg reagálni kell különben félő, hogy "terjed a hülyeség".
-
drkbl
őstag
válasz
johnjohn #2903 üzenetére
Te mennyiért vetted? Mert itt van egy kis szórás
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #2901 üzenetére
Egyszer mindenkinek ki kellene próbálni egy Sony R 1-et.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #2901 üzenetére
Tehat megint nem vagyunk elorebb..
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cassidey #2900 üzenetére
A jobb Leica vagy Zeiss objektívek, már azon darabok, aholl nem csak a név maradt meg, hanem valami a gyártók tudományából is beszivárgott - na ezek az üvegek érnek valamit kompaktokon, de igazából 200 millió megapixeles, mikroszkopikus méretű szenzorra ők sem tudnak csodákat varázsolni.
Hmmm, miért van olyan érzésem, hogy nagyon eloffolódott a topic?
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Háztartási gépek
- Apple asztali gépek
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- RAM topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest