Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
Dam0n
csendes tag
válasz csiga997 #126 üzenetére
Azért nem szeretném az 55-200-as kitobit a 18-55 mellé, mert
1. az 55-ös (82.5) ''nagylátószög'' kicsit magas érték egy utazó zoomhoz. Több obit pedig nem szeretnék magammal hordani, csak egyet, ami a vázon van.
2. Úgy hallotam, olvastam, hogy az 55-200-as kitobi elég gyenge rajzolatú képet ad.
Egyébként jogos volt a kérdés. Gondolkodtam még egy Sigma 18-200-on, de arról hamar letettem a hibái miatt.
Akkor szerinted tök midegy, hogy Tamron vagy Tokina? -
-
flugi
tag
válasz csiga997 #168 üzenetére
tegyük hozzá (bár nem olvastam minden reakciót, talán más is mondta) hogy fullmanuál üzem mellett 8k pénzért is lehet kapni tökpuritán közgyűrűt, ami tényleg csak három darab vas, nincs benne fénymérés-logika, meg egyéb varázslat. Három lövés + hisztogramnézegetéssel jól be lehet lőni a fényt.
Brutálmakrózáshoz meg próbáljátok ki fordítva a kitobit! (valami olcsó szűrővel, ne karcolódjon a frontlencse) belenéztem, és hú. -
sakál
tag
válasz csiga997 #197 üzenetére
Előbb olvass, aztán kritizálj..
1.- Senki nem említette, hogy mikor adta ki a Nikon az utólsó gépét.
2.- Én ezt írtam:'' a Nikon csak nemrég döntött az analóg technika nagymértékű feladása, és a digitális terület komoly fejlesztése mellet''.Ez nem csak az analóg fejlesztés leállítását, de a jelenlegi analóg terméKpalettA beszűkítését is jelenti - az objektíveknél is! Ez pár hónapja jelent meg egy közleményükben.
3. - Olyat sem mondtam, hogy a D70 a csúcsgépek közé tartozik.
Arról, ahogy ugrottál a hozzászólásomra, arra következtetek, nagyon elfogult Nikon párti vagy valamiért... Én közel húsz évig fotóztam Nikon analóg gépekkel, de ettől nem lettem elfogult Nikon drukker, se vak. A Nikon jelenlegi digitális kínálatán jól látszik, elkalkulálták a digitális technika időbeli térnyerését. Korábban a Nikon névvel összeforrtak az újítások, a technikai csúcsokat jelentő megoldások, -és a magas minőség. Ez a jelenlegi digitális gépeinél kicsit máshogy van. A saját fejlesztésű képfelfogók fejlesztése sehol sem tart, az elektronikájuk éppen csak hogy kullog a Canon után, és egymás után adják ki a kommersz minőségű (igaz, olcsóbb kategóriájú) objektíveket.
[Szerkesztve]A szépség az eszed rovására megy
-
sakál
tag
válasz csiga997 #199 üzenetére
Látom, elég nagy szálkát sikerült - szándékom nélkül - a körmöd alá nyomnom.
Ha előre látom, mennyire elvakult Nikon párti vagy, nem is válaszolok az előbb. Vagy nem elvakultságról, esetleg valami érdelkeltségről van szó?.. Magam részéről fölöslegesnek tartom a további vitát, mivel a tényekkel kevesett foglalkozol, (pl. hol áll, és miért ott -a Nikon a jelenlegi versenyben? - persze nem Nálad.., az általad említett 5 DSLR-ből hány született újdonságként, és nem piaci válaszként?..stb) inkább hadarod a betanult adatokat, és nekiálsz cáfolni olyan dolgokat, amiről nem is beszéltem.
Én csak az összehasonlítás kedvéért említettem a Canon nevét, mégis rámvartad: ''mostanra sikerült elfogult Canon pártivá válnod'' Így nem érdemes vitázni, nincs értelme..A szépség az eszed rovására megy
-
Talas
tag
válasz csiga997 #236 üzenetére
Üdv
Tisztítottad már a sensorát, esetleg van hozzá valmilyen kitt amit itthon is meg lehet venni?
Gondolom hiába is megyek a nikon márkaszervízbe, nem vállaják az ingyenes tisztítást e-digitalos garral.
Ja és mennyibe került?
Az új masina D80-as lesz 10 megapixellel, külföldi fórumok alapján. -
Talas
tag
válasz csiga997 #251 üzenetére
Nekem D70 van 18-70es obival, nem D200 sajna, és igen jó áron vettem használtan, úgyhogy nem volt nagy szívás elhiheted.
És nem haragszom az e-digitalos gar miatt, mert az két év és így használtan is van még rá egy év. Amúgy szeretném majd én is lecserélni a masinát, lehet hogy épp a D80-ra?
Sajna nekem kevés a pumpás megoldás, bratyóm megcsinálta, de mindjárt meg is mutatta, hogy az előző tulaj szépen összemaszatolta valamivel, így most egy nedves tisztítás kell neki. A tisztításra pedig van már nálunk is kapható swab 12-es készlet 16.000 jó magyar forintba kerül.Ezért van az hogy a szervizek kb 2500-3000 ft-ot kérnek a max 10 perces procedúráért.
Azt hiszem inkább megveszem a készletet bratyóval közösen, és lesz egy időre való tisztítócucc.
Amint olvastam nem nagy trükk amúgy a készlet sem, nagytisztaságú metanol kell hozzá, és külföldi honlapon már van leírás a műanyag tisztítófej és kendő helyettesítésére is.
Nikon termékfrissítését egyszerűbb követni mint a Canonét, az egyszerűbb termékpaletta miatt is. -
Talas
tag
válasz csiga997 #253 üzenetére
Azt nem mondtam hogy újonnan megvenném az eddig-itálnál , használtan meg olyan árat mondtak, amit szerintem te sem hagytál volna ki. , erre mondják, hogy rablás megvenni
Szerinted ők mit használnak tisztításra? A Nikon szerintem a SWAB-et használja, így keres 10 perc alatt 1500Ft-t. minimum, amit persze nem sajnálok tőlük, de miért ne maradna az én zsebemben. Amúgy van videó is a használatához, elég gyerekjáték. És valszeg igazad van, nem szeretném sűrűn használni a trutyis megoldást, ált. nem használom olyan helyen a masinát, elég lesz a pumpa is, ha tesónak 20000 expo-ig elég volt. De most sajna meg kell ejtenem.
Kiváncsivá tettél, lehet rájuk telefonálok (Nikon), hogy mivel tisztítanak.
Amúgy mindenkinek ajánlom tisztítással kapcsolatban [link] cikket.
[Szerkesztve] -
Talas
tag
válasz csiga997 #260 üzenetére
Nikon szervízben sensor tisztítás:
- 2800 Huf
- 98%-os alkohol, fapálcika, optika tiszítókendő
megvárható helyszínen.
Nem tudom az alkohol ugyan az é mint a methanol, és a 98%-os tisztaság is megfelel-e? Tesztekben ilyen 99,9%-os anyagokat emlegetnek. Hát pasz. De mégiscsak ők a szakemberek, biztos tudják. -
Neja
csendes tag
válasz csiga997 #318 üzenetére
Teljesen igazad van. Egyetértek. Simán ki fogom bírni, mert semmiképpen nem akarok úgy gépet venni (D70s), hogy legalább a D80 árát ne tudjam előtte, bár nagyon jó lenne majd néhány tesztet is végigcsámcsogni róla. Mivel álmaiban régen egy D100-ra hajtottam, amit leváltott a D200 - és úgytudni, hogy a D80 eléggé hasonló hozzá - így mindenképpen a D80 lesz a nagyesélyes.
Árat viszont nem tudok, még találgatni sem merek. Itt [link] olvastam viszont, hogy a váz tervezett ára annyi lesz mint most a D70s KIT ára. Nem tudom, hogy mi lesz ebből a valóság. Viszont most tényleg várunk, mást nem tehetünk. -
j.bravo
addikt
válasz csiga997 #343 üzenetére
És ez totálbiztos, nem hamisítható?
Ha lenullázza a júzer a számlálót a gép menüjében, ez az érték akkor sem nullázódik?
(közben eszembe jutott hogy esetleg nem létezik-e a canonhoz hasonló valami trükkös elektronikát tartalmazó adapter Nikonhoz is, ami ''átveri'' a gépet és mégis hajlandó lesz fényt mérni manuális obival?
Illetve, ha nincs, mennyi esélyem van olcsón jó rajzú használt obit szerezni, ami már együttműködik a d50-nel?)Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
j.bravo
addikt
válasz csiga997 #346 üzenetére
Kicsit megnyugodtam
A másik furfangos kérdésem hogy mennyire okoz gondot az előzetes tükörfelcsapás hiánya makrózásnál vagy nagytelénél? Nem biztos hogy pár éven belül lenne 500mm-es obim, de makrózni azért jó eséllyel fogok néha.Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
szaki1
tag
válasz csiga997 #371 üzenetére
thx
A D50 vázhoz Nikkor 18-70mm F3,5-4,5G IF-ED obit veszek, de a neten egyenlőre csak ezeket találtam:
http://www.tmfoto.hu/?p=productsList&page=18
75 000 Ft (Bruttó ár)
http://www.ccswebshop.hu/web/index.php?request=cikk&w=2887&act=s
Bruttó 105 600 Ft
http://www.digitalmix.hu/index.php?mid=objektiv&sess=0&offset=72&table=objektiv&order=ear_huf
109.961 FT
Tudtok-e valami más helyet ill.jobb árat?
THX -
<Adamsky>
nagyúr
válasz csiga997 #389 üzenetére
Kössz a választ!
''világos, nagy méretű kereső'' <- szvsz. ilyen van a 400D-n is
Meg tudnád nekem mondani, hogy mi az érdemi különbség a spot mérés és a középre súlyozott között?
''status lcd'' <- no, igen, ez tényleg nem egy jó pont (úgy értem, hogy a 400D-n nincs)
''vez.nél.vakuvezérlés'' -> asszem ez világos
''kamerán belüli képszerkesztés'' -> na, ez micsoda? Van beépített PhotoShop?
''2x erősebb akku'' -> és közel 2x olyan sokáig is bírja? Úgy tudom, hogy a CCD érzékelők többet fogyasztanak, mint a CMOS. -
Zebu
addikt
válasz csiga997 #396 üzenetére
Csiga997: manuális módban ha lenyomom a +- gombokat és tárcsázom akkor a rekesz méretet állítja. Ha a vakuval együtt nyomom és tárcsázom akkor a vaku erősséget állítom. +-EV-t nem nagyon tudok így állítani. Bár ha RAW-ba fotózom utoólag rá tudok dolgozni.
A vakuval az nem trivi, hogy ha sötét van mindig azt jelzi, hogy alulexponált a kép és nem méri meg nekem úgy, hogy kb ki tudjam számolni mekkorát kellene villantanom. Úgy értem, hogy fotózni akarok sötétben.... mérem a fényt. Mivel sötét van trivi, hogy azt jelzi, hogy semmi nem fog látszani. Villantok a vakuval és a kép tök beég. Vágod? Lehet ezzel kezdeni valamit valahogy? Azért írtam az AF-et, mert ha a segédfénnyel rávilágítok, mérnék egyet és ahhoz képest villantanék és fotóznék mondjuk....
IJK: töltök fel 1-2 képet és megnézheted
Sigma obival furcsa nekem hogy csak 200-300 között működik a makró mód.
Az obik nem rosszak, bár jobb lenne ha az F értékük alacsonyabb, mármint magasabb lenne
Jbravo: nem hiszem hogy Pesten leszek akkor
Még annyit, hogy brutál az akksija, 2 napot fotóztam végig szinte és semmit nem merült. Pedig vakuztam, visszanéztem, nyomkodtam, stb
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
válasz csiga997 #412 üzenetére
Csiga:
M módban a korrekció. Beállítasz egy 1/125 - F8-at, M módban. Korrekció nélkül. Milyen értékekkel készül el a kép? 1/125 - F8.
Hagyod az értékeket ezen. Beállítod M mód, akkor ugye 1/125 - F8. Tekersz egy +2 fé-s korrekciót. Mit mutatnak az értékek? Akár a keresőben, akár a státusz lcd-n? 1/125 - F8. Milyen értékkel készül el a kép? 1/125 - F8.
Akkor most van a korrekció M módban értelmezve? Voálá. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz csiga997 #416 üzenetére
Csiga: a csík alul azt fogja mutatni, hogy mennyivel lesz a fényhez képest a mérés szerint alá- vagy föléexponálva.
Pontosan így van, ahogy írod, hiába tekered a mérlegen a tekertyűt, könnyebb nem leszel. Éppen ezért írtam azt, hogy az M módban való kompenzáció nincs értelmezve, mert hiába állítasz be akármit, ha az expozíciós értékek, és ezáltal a bejutó fény mennyiségét nem változtatod. Az expozíció ugyanaz marad. Vagyis nincs kompenzáció... -
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #433 üzenetére
Teljesen igazad van. egyszerűen csak nem szeretnék venni egy univerzális nagyzoom-ot a gépre, inkább sok kis átfogású obi, jó minőséggel. Egyébként a 18-70 tényleg jó kis obi, mindenhol dicsérték, de nekem sajna még nem volt alkalmam kipróbálni. A 18-55 meg szóba sem került
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
válasz csiga997 #436 üzenetére
Az nem 2,8-as.
Ami perut illeti, egy kollégával megyek, akinek a társasága rendszeresen járja a világot, gyakorlottak már, vannak kapcsolataik. Az egész út, all inclusive 400k lesz, amiben van napi 1 sör is. Mivel túra, a szállás szerény, mindig máshol, néhanap sátor. Ebből a repjegy 240k illetékkel. Szóval igen kedvező ár, és habár éppen épitkezés közben jött, mikor ugye minden fillér kell, azon megfontolásból megyek el, hogy ki tudja, valaha az életben eljutok-e oda. Remélem azért máshova is
Úgyhogy lehet véleményt változtatni
Aktív témák
Hirdetés
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5