Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
ArthurMiller #798 üzenetére
Visszatérve a kioldó témára: nem lehet hozzá házilag gyártani egyet? Vagy valami spéci csatlakozója van, esetleg valami speckó protokollt is használ és nem csak egy áramkört zár a gomb?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Dare2Live #797 üzenetére
Nagyon nincs most időm válaszolni, de majd összeszedem az okokat. Nekem canon 350D volt, na szerintem te is örülnél, ha egy D200-ra cserélhetnéd
Egyébként röviden, nekem sokkal jobban bejöttek a nikon színei, a gép funkcionalitása, szolgáltatásai, gyorsasága. A váltásnál a 30D, mivel ua. a szenzor van benne, szóba se jött. A 400D ua. a kényelmetlen fogású, consumer gép, ugyanakkora érzékelőn, megnövelt pixelszámmal. Játékgépet már nem akartam venni. Akkor, ami a prof-félprof kategóriából ami szóbajött, az a D200 és az 5D voltak. Namármost az utóbbi tetszett volna, csak az ára horribilis, tekintve hogy hobbiról beszélünk, nekem az sok volt. Így sokat olvastam a D200-ról, megvettem, és azóta sem bánom
Váltani akkor fogok, ha a nikka kihozza a prof full frame gépét. Arra majd szánok kicsit több pénzt is
.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #784 üzenetére
ArthurMiller ha jólemlékszem neked korábban Canonod volt és baromira örülsz, hogy váltottál Nikon 200Dre.
Megkérdezhetném mik is azek azok az okok amik annyira Nikon mellett szólnak? Tudok énis jópárat csak ezek mind ''papírból'' vannak és nem abból erednek, hogy kezembe fogom és használom a gépet. -
válasz
kisbergics #794 üzenetére
Bár nekem D70-em van de szerintem ez ugyanott van a menüben. A legalsó settings menü, és ott nekem felülről a második opció, hogy File No. Seq., ezt kellett On-ra állítani.
[Szerkesztve] -
kisbergics
tag
Nah, van kérdés. (Bár lehet, hogyha jobban bújnám a használatit, találnék rá választ.)
Nikon D50 ugyebár. Lövök képeket, átteszem őket a gépre. Újra lövök és a fájlnevek számozását előről kezdi. Így már nem tudom ugyanabba a mappába másolni a képeket, mert felül akarja írni. Nem lehet beállítani, hogy ne kezdjen új neveket minden kártyaürítés után? -
kisbergics
tag
Sziasztok!
Most kaptam egy Nikon D50-es Kitet, és kb két hét múlva megjön hozzá a Sigma 55-200mm-es teleobim is. Átböngészem a topicot, hátha választ kapok a friss kérdéseimre (tapasztalatlan vagyok még, de gyorsan tanulok.^^). Mindenesetre az első 2 napos véleményem az, hogy nagyon jó a gép, pont azt tudja, ami nekem kell! -
Goert
tag
rossz hírem van: ''The camera was not able to take a picture because the shutter speed is set to 'bulb'. Use the camera's shutter-release button, or change the shutter speed.'' a program tényleg jó, a gép minden funkciója elérhető vele, viszont bulbozni pont nem lehet.
tehát várok egyéb alternatívákat -
Goert
tag
sziasztok, nem tudtok olyan lehetőséget, amivel bulb-ozni tudok hosszan a d50-emmel úgy, hogy közben nem tenyerelem az exponáló gombot? magyarán nem akarok távkioldót venni 5000+-ért.
első lehetőség lenne, hogy bulb módban az exponáló gomb első megnyomására nyílik a blende, másodikra záródik (távkioldó így működik, jó a marketing érzékük) ehhez valami hekkelt firmware kellene, vagy rejtett beállítás?
második megoldásként a számítógépről történő vezérlést tudnám elképzelni. d50-nél nem találtam ilyen lehetőséget.
harmadik eshetőség az olcsó third party (made in távolkelet) távkioldó lehet. ilyennel találkozott valaki? ebayen láttam, szóval elképzelhető -
Dualon
tag
Boldog karácsonyt!
-
Boldog Karácsonyt mindannyiatoknak!
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #784 üzenetére
Boldog karácsonyt
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #777 üzenetére
Erre is válaszoltam (fölcsapod a tükröt atztán időzítve exponálsz)na ezt nem tudtam,hogy ez így nem megy csak 30 sec-el.
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #774 üzenetére
Azt nem mondtam,hogy szar/nekem még mindig tetszik/ de a kérdésed se volt egyértelmü .
-
ArthurMiller
senior tag
-
csiga997
őstag
válasz
ArthurMiller #766 üzenetére
26300, egészen pontosan.
[link] -
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #768 üzenetére
Én úgy értettem,hogy felcsapod a tükröt aztán időzítve expózol ha viszont hosszabb záridő kell mint 30 sec akkor kell a távkioldó,hogy mégegyszer megnyomd a gombot annélkül,hogy a géphez érnél.De a legelső kérdésed a tükörfelcsapás időzítése volt nem pedig a távkioldó használata.
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #765 üzenetére
Néha többre megy vele az ember
A kioldózsinórnak 30 sec fölött van kifejezett jelentősége hisz meg kell nyomni a gombot ahhoz hogy zárja a blendét. De itt a tükörfölcsapásról beszélltünk nem tudom,hogy jön ide a távkioldó?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #763 üzenetére
Itt a pont nálad
Ezt sikerült nekem is kideríteni az okos Ken Rockwell oldaláról, ahol a gép leírása mellé persze azt is megmondja, milyen beállításokkal szokta használni, és hogy az miért is a lehető legjobb. Na itt van pár dolog, amivel nagyon nem értek egyet.
Egyébként tényleg kioldózsinórra van szükségem, de emlékeim szerint az is 30-40k. Kezdi túllépni a hobbim a tűréshatárt -
Dare2Live
félisten
válasz
ArthurMiller #757 üzenetére
k10d időzítettnél auto matice felcsapja kioldás megnyomása után.
Node nem ezért jöttem dpreviewen kint a D40 teszt: [link]
nekem kifejezetten szimpi lenne ha nemcsak af-s el müködne rendesen. Node gondolom nemsokára alig lesz 100K felett az ára és ezis vmi árukapcsolás lesz, váz olcsó de csak nikon obit használhatsz hozzá...? (jólértelmezem?) -
csiga997
őstag
válasz
Ha nem nyomsz meg semmit, 30s után akkor is exponál.
Ami neked kell az egy kioldózsinór. -
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #759 üzenetére
Egyszerü beállítod a tükörfelcsapást mondjuk 2 sec-re a másik időzítőt meg 4 re . a tükör fölcsapódik utánna meg exponál a masina oszt kész. Aztán lehet,hogy nincs is benne időzített tükörfölcsapás.
[Szerkesztve] -
válasz
Sok válaszra ne számíts, szerintem közülünk egyedül neked van D200-ad...
-
ArthurMiller
senior tag
Nem tudja valaki, hogy lehet a D200-al tükörfelcsapásos időzített felvételt készíteni? itt bújom a könyvét egy ideje, hát sehol sem találom. Köszi
-
lesaux
veterán
[link]
Ezek szerint 24x30-at, de ez optimális felbontás, a minimális felbontás sokkal kisebb, csak azt nem találom.
Meg ha nyomtatsz pl. A3-as nagyságban, azt úgyse tíz centiről nézed, mint a 9x13-at.
Számolj utána, a géped tud mondjuk 4000 pixel szélességet. Ha ebből 40 centi széleset nagyítasz, milliméterenként lesz 10 pixeled. Ha 80 centire húzod fel a képet, milliméterenként még mindig 5 pixelt kapsz. Egy centin belül 50 pixel. Szerintem elég jól látható még az is. -
-
Zebu
addikt
CCD tisztitást csinált már valaki? Csinál? Hol érdemes kitakaríttatni?
-
Dualon
tag
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Holnap, vagy holnapután megyek a masináért, aztán széttesztelem (''jól''), amíg nálam lesz - és beszámolok.
A gépet igazából nagybátyám Jézuskája hozza neki, úgyhogy mondta is: ha megvan, nyugodtan csapkodjam falhoz, már úgyis ki van fizetve.
Amúgy azért én veszem neki, mert vidéki, és oda csak rendeléssel, stb-stb... -
Krix
őstag
Ha van rá keret 2G-st vegyél. Voltam a múlt héten fényképezni télapón, és 2 óra alatt telelőttem a 2G-s kártyát. Arra a legjobb jpeg minőségben ráfér ~260 kép, RAW+jpeg módban is ráfér ~110 kép. Én egyébként egy SanDisk Extreme III-as kártyát vettem hozzá, de az általad linkelt Ultra II-is nagyon jó kártya. Amit tudnék még ajánlani: Kingston Ultimate v. Elite Pro vagy a Lexar Professional vagy Twinmos Ultra-X kártyái.
Nekem is ilyen kitet ''hozott'' a jézuska. Nagyon jó gép, teljesen beleestem. -
Dualon
tag
Holnap veszek nagybátyámnak D80 + 18-135-ös kitet.
Mire figyeljek vásárláskor?
- minden tech. készüléknél szokásos (külsérelmi nyomok, bekapcsolható-e ^^, stb...)
- gyors fókusztesztet megpróbálok majd lőni
- hotpixel vizslatástt javasolták még másik fórumon
- nullexpós legyen, lehetőleg ne állítgatott
Minden más ötletnek nagyon örülnék, előre is köszönöm!
Másik kérdés: UV szűrőből (főleg védelemre) mit ajánlotok?
Szerk.: Harmadik kérdés: memkártyából mit érdemes? Transcend, A-data? Nem kell nekem extrém gyors, vagy téglaálló
, csak ne ez legyen a szűk keresztmetszet a gép-kártya kommunikációban.
[Szerkesztve] -
Jóhogy van, úgy ahogy a másik kolléga lentebb írta, 80-200/2.8 AT-X Pro, az a típusa ugye hogy AT-X Pro 828.
Viszont itt most pipa vagyok! Mert van ez az obi, csak nem lehet kapni. Se újonnan, se használtan, se ebayen, se sehol. Én próbálgattam ilyen obit, nagyon jó, ugyanaz a minőség amit te vettél. Sajnos úgy tűnik újabban kivonták a forgalomból.
Most láttam egy újított verziót, 50-135, ekvivalensen lesz olyan ~80-200, azt MÉG nem lehet kapni ahogy láttam. -
Az-X
őstag
Végülis megvettem a Tokina 28-70/2,6-2,8 AT-X Pro-t és alá egyből egy Tokina 20-35/2,8 AT-X Pro-t. Nagyon bejön nekem ez a minőség... valahogy olyan érzés mintha mindig valami ilyesmit szerettem volna és most végre...
Már csak a Tokina 100/2,8 Macro AT-X Pro hiányzik, no meg jó lenne egy 70-210/2,8 is, abból nem tudom van e AT-X Pro
Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
24-28mm nem oszt nem szoroz kérdése: szerintem igenis számít!
Gondolj bele, az előbbinél a 36mm-es ekvivalens érték még teljesen szabályos nagylátószögű, míg a 28-asnál a 42mm már nem az. Vagyis a croppot figyelembe véve 6mm látószögének megfelelő a különbség, vagyis annyi, mint filmes vázon egy 35mm-es és egy 29mm-es obi (és tényleg van ilyen) között, de kis ráhagyással mint egy 28mm-es között.
Néha az a pár mm pont nagyon is sokat számít. Én csak ilyen megfontolásból írtam, hogy azért lényeges a látószög különbség is. -
BOBO6
aktív tag
Sziasztok!
A nikon digitgépek, illetve konkrétan a coolpix l4-es típus kezel 1gb-nál nagyobb sd kártyát? -
Dualon
tag
válasz
karmester #714 üzenetére
Elnézést a késlekedésért, nálam már (el)havazás van.
A D40 teljesen jó választás annak, aki nem akar nagyon elmélyedni a fotózás technikai hátterében, nem akarja percről percre manuális beállításokkal buzerálni a gépét, de igényes képminőséget akar.
Nem jártam utána, de szerintem a D70, D50 CCD-je van benne, azok pedig azért elég jól teljesítettek.
6 MP-ből jó esetben szép A3-as nyomatot is készíthetsz, A4-eset gyakorlatilag mindig. Bolond dolog a megapixelek után rohangászni: a nagy képek több helyet foglalnak kártyán is, tároláskor is, nehézkesebb a kezelésük, és soha nem használod ki az előnyét (ha tényleg nem használod ki - A3-ig márpedig nem nagyon).
Ez mindenesetre a netes infok alapján összeállt személyes vélemény, D70-nel, D50-nel csak tapizás szintjén van kapcsolatom.
Ami konkrét, személyes tapasztalat: a D40 nagyon össze van rakva. Érzésre a C. 350D/400D, vagy a tükörreflexes Oly-k méretében mozog (nem centiztem, de könnyen utánanézhetsz), viszont előbbieknél sokkal komolyabb érzetet kelt. Nemrég játszottam egy 350D-vel, nagyon műanyagos feeling volt.
A D40 az én kezemnek ugyan kicsi, de abból legalább jó fogású. Nem csúszkált, jó érzés volt tartani, kézre estek a gombok.
Ahogy fentebb már említettem, a kényelmes és gyors manuális beállításokhoz azért jobb, ha a lehető legtöbb paraméter hozzárendelt gombról is állítható, D40-en nincs annyi gomb -> többször kell menübe nyúlni.
Nem tudom megítélni a tudásszinted, az elvárásaid meg nem is akarom, de szerény sejtésem szerint még jódarabig elég lenne neked egy D40.
A kulcsmondat: ''Menj be, kérdezd meg!''
Most már itthon is biztos lehet kapni, én egy tesztpéldányt hetekkel ezelőtt nézegettem. Ugorj be egy boltba, és a lehető legnagyobb bátorsággal próbálgass végig mindent - érted vannak. -
Az-X
őstag
válasz
#27070592 #718 üzenetére
Én full amatőr vagyok, de azért ragaszkodom a minőséghez
Tegnap kipróbáltam a Sigmát, ma ha minden igaz délután kipróbálom a Tokinát is. A Sigma annyira nem volt extra. Az a 82-es szűrőátmérő nagy kama... jó ha egy 67-es lencse van benne, de lehet még annál is kisebb.
-
A tokina at-x pro obik nagyon híresek arról, hogy jól össze vannak rakva, és kitűnőek optikailag. A sigma mellett szól az, hogy az még dslr (nikon) vázon is valamennyire nagylátószög maradna, a 24 induló az 36 ekvivalens lenne.
Én személy szerint, de ez egyéni dolog, nem vennék többet sigma obit, bár papíron a kettő közül az tűnik jobbnak. -
karmester
senior tag
Hát arra, hogy olyan felhasználónak, aki nem akar vacak, zajos és elmosott képű kompaktokkal bosszankodni, de egyszerű beállításokkal szeretne szép képeket készíteni, néha manuális beállításokkal is kísérletezne, esetleg kiegészítené a kit objektívet 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor objektívvel megéri-e befektetni egy ilyen masinába. A kit és a fent említett kiegészítő optika kb. 210 rongyba kerülne a Nikon szakboltokban. Ez nagyon baráti árnak tűnik DSLR kategóriában. Az érdekel, hogy az olcsóság mennyire megy a minőség rovására? Ez a gép elvileg a belépő szintű DSLR kategóriába tartozik. Nem nyomtatnék A5-nél nagyobb képet, de ebben a méretben a jó minőséget elvárnám... és fontos lenne az időtállóság is. A 6 mpixel nekem elégnek tűnik, ugyanis ez jó hatással van a képzajra. A kezdő ISO 200 viszont fura... ez mennyire hátrány?
Hát, kb. ennyi... -
karmester
senior tag
Van valakinek tapaszNYalata a D40-es üdvöskével?
-
werttzui
addikt
D200 már nagyon is jó kis gép akinek meg nincs annyija elkezdhet gyúrni egy d 80-ra akinek meg végképp nincs annak meg a d50-et csak ajánlani zudom.
-
Bocsánat, még annyit, hogy a hwsw fórumon olvastam egy illetőről, aki olympus kompaktokkal csinált egyedülálló riportfelvételeket Kongóban, Irakban, Afganisztánban, olyan képeket, hogy a legnagyobb hírügynökségek és pl a Magnum Photo jegyzik a képeit.
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-6468-7844
vagy
[link]
Azt hiszem ez nagyon messze van a ff-től, de, és itt a ''de'' után gondlja utána mindenki maga. Érdemes elolvasni a véleményét az oldalon. -
válasz
#27070592 #704 üzenetére
camelferr: Megmondom miért kérdeztem. Azt írod egy-két éve dilemmázol, hogy milyen gépet vegyél. Egy-két év? Ember! Szükséged van neked EGYÁLTALÁN dsrl-re? Vagy csak kell egy új játékszer? Nem bacogatásból vagy sértegetésből írom, de ebbe gondolj bele. Ha egy-két éve vettél volna egyet, mára lassan cserélhetnéd le... Azt gondoltam elsőre, ezért voltam kicsit bátortalan, hogy azt írod, középformátumú filmes vázat használsz, és nem vagy minőségileg eddig semmivel elégedett. De így más a helyzet.
Nagylátószög kérdése. Látom, hogy elég olvasott vagy a témában, így evidenciákra nem hívom fel a figyelmed. Ha lényeges neked a nagylátószög, akkor tudod, hogy a digitális érzékelőkön a kis ''photosite''-ok lencséinek kialakítása miatt pontosan a nagylátószögű objektív, és az ilyen szögben beérkező fény okoz gondot.
1.4/50-es obival aps-c-n is nagyon kicsi a mélységélesség, és igenjó portrékat lehet vele készíteni (határozottan állítom neked, hogy még pénzért is).
Pixelek mérete és felbontás - javaslom hogy az evidens dolgokat tényleg hagyjuk. Egy valamibe gondolj bele. Csak példákat mondok. A ff vázra meg kell venned azokat az objektíveket, amik kihozzák azt a felbontást, azt a teljesítményt belőle, ami benne van a technikában. Ezeknek az obiknak darabja annyi, vagy több, mint a váz, tele tartományban pedig az x-szerese. Megengedheted ezt magadnak? Vagy megveszel egy 5D-t, hozzá a középgagyi objektívekkel.
Lényeges szempont (nekem), hogy ki mire használja a gépet. Igazad van abban pl, hogy egy iso 800-as zajt nem érdemes 1:1-ben keresgélni, kivéve ha valaki direkt tesztelésre szerez fényképezőgépet. Gondoljunk bele reálisan a felhasználásba. Fotózol, felteszed a képed egy webgalériába, valahogy a 640x480 és a 800x600-as felbontás között, agyontömörítve hogy a fileméret-korlátnak megfelelj. Szegény ff dslr meg ott sír a táskában, hogy mi történt az ő szép nagy felbontású raw képével. A másik lehetőség, hogy nyomatot készítesz belőle. Ha otthon, akkor szükséged van egy 3000 dollár körüli nyomtatóra, hogy akkora méretben és minőségben tudj nyomtatni, amin a ff érzékelő már megveri a hasonló kategóriájú pl Nikon D2x lapkáját. Nem sértés, de nem tartom valószínűnek részedről ilyen nyomtató beszerzését. A másik lehetőség, hogy előhívatod valahol, ahol csak reménykedni tudsz benne, hogy jó lesz, de ha jó lett akkor tényleg profi minőség. A 10x15-ben meg A/4-ben előhívom otthon a 30e ft-os asztali nyomtatón c. mutatványt nem részletezem, szintén evidens, hogy ezért nem vesz az ember egy 700e ft-os gépet.
Látom, a hozzászólásod végén, hogy megint vársz. Várod, hogy a frissen bejelentett 30D utódja megjelenjen, vagy az 5D kifutó legyen és használtan meg lehessen venni. Van egy olyan érzésem, hogy ha így állsz hozzá, neked soha nem lesz géped. Nem fotózok régóta, mindössze 3 éve (a gyerekkori próbálkozásokat leszámítva), viszont ha anno nem veszek gépet, akkor most pár jó kis képpel szegényebb lennék, azok a dolgok mind elmentek volna mellettem, amik közben le lettek fotózva. Ha megvárod a 40D-t, rá fogsz jönni, hogy valamit megint kihagytak belőle, de majd az 50D jobb lesz. Az biztos, hogy jobb is lesz, de a 60D-re ígérnek valamit... Ez a fogyasztói társadalom, csak ennek ''ideális'' esetben úgy kéne elsülnie, hogy megvetetik veled a 10D-t, aztán rádöbbentenek hogy kell neked a 20-as, és szépen megvetetik veled az összes többitNo ez mondjuk a te esetedben nem sikerült a galád kapitalistáknak
Végül nekem tényleg csak annyi tanácsom van feléd, hogy dönts végre, vegyél egy gépet, válassz egy rendszert, és csináld meg azokat a megfagyasztott pillanatokat, amik aközben múlnak el körülötedd, mikor új teszteket és spekuláciükat olvasol. Teljesen mindegy, hogy melyik gyártót választod (én a helyedben még az olympusnál is szétnéznék), ne az érzékelő méretével törődj, hanem nézz ki egy gépet, ami kézreáll, és tudod majd kezelni, jó a fogása, és vannak hozzá a láthatáron jó minőségű, megengedhető árú obik. És nikonosság ide vagy oda, azt meg kell jegyezni, hogy a középkategóriás objektívek választéka a canonnál sokkal jobb. Nem a legjobbat kell soha kinézni, mert azt te meg én valószínűleg úgysem engedhetjük meg magunknak.
Bocs, ha hosszú voltam. -
törölt tag
Mért is jobb a ff-érzékelő személy szerint nekem?
A piacon lévő used üvegek elég nagy része erre a méretre van tervezve. Az igaz, hogy filmhez és nem szenzorhoz (lásd filmes nagylátó obik képét ccd-n). De. A 28-as obi 24x36-os képen tényleg nagylátószöget ad és nem portrékivágást. Ugyanígy egy 1.4/50-es obival tényleg lehet portréképeket készíteni , istenjó (nagyon kicsi)mélységélességgel, aps-c-n meg croppos ''kistele'' képkivágást ad.
Másik dolog a pixelek mérete ff kontra dx szenzoron. Egy nagyobb alapterületű pixelre azonos körülmények között nagyobb számú foton esik, tehát az erősítendő jel is nagyobb. Itt beleszól a képbe a jelerősítő minősége is, de alapvetően az azonos virtuális érzékenységhez egy nagyobb pixelnek kisebb erősítésre van szüksége. Kisebb erősítés - kevesebb zaj. Élő példa az 5D, iso800-on van olyan zaja mint az aps-c vázaknak alapérzékenységen. Magyarul max 1:1-ben látszik. Hogy mit is jelent ez beltérben, mozgó témánál, bulb időnél vagy épp nagytelével? Próba cseresznye.
Perpill semmi komoly gépem nincs, fenti okok miatt. Megvárom a 40D bejentését (ha lesz ilyen), és ha nem tetszik, veszek egy használt 5D-t, majd valahol a világ balgábbik felén. -
törölt tag
Hmmhmm.
Pentax is nice but it's not really a big threat. It's not like the war between Canon and Nikon which has been going on forever...We have to be careful not to make the full frame idea too popular. We're definitely still thinking and working on it but I cannot tell you when it might happen....Projections indicate that the European market will be the biggest from 2008 onward. Unfortunately the pricing isn't.
Tetszett a tzikk, köszi a linket. Gondolkodtató.
Písz. -
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest