Hirdetés
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mikrofon topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Nincs benne 3.000 expo sem, bár a mai kirándulás után nem néztem rá hol tart. 1.00-ás firmware van rajta. Próbáltam sorozatot (kb 80 kép, de nem hidegben), nem jött elő semmi hiba, látszólag 5 fok alatti hőmérséklet váltja ki a hibát, és ha úgy fordítom a gépet, hogy alul van az exponálógomb. Közben rájöttem, miért erre fordítok. Egy Jenis obisapka van rajta, és a madzagját a jobb oldali nyakbaakasztó felfogatójához rögzítettem. Ezért jobbra fordítok, így kevésbé zavar a lógó obisapka....(Viszont jó a madzag, így nem hagyom el). Szóval már nem garis a gép, lehet házilag firmware-t frissíteni? Megpróbálnám, csak nem találok. Ha esetleg tudod, honnét lehet leszedni, és hogyan lehet frissíteni, segíts benne légyszi. Akár priviben, nem akarom szétoffolni a topikot. Köszi.
-
Zoli bácsi
őstag
lőttem kártya nélkül sorozatot, a szobában, jobbra fordított géppel...semmi gond. 40 expot enged, gondolom ez normális, aztán kiírja hogy Demo és számol valamit 40-ig. De akárhány 40-es sorozatot lőhetek, semmi hiba. Persze kb 23-24 fok van a szobában. Érdekes probléma. Gondolkodom, elvigyem-e szervízbe. A gép mostani értéke kb 70-80e. forint. (talán). A nyugati határszélen lakom, ha elviszem pestre szervizbe és értemegyek, az benzin és pályamatrica...kb 20e. forint. Javítást múltkor a szervizes 30e. körül mondta, ha zár vagy tükörmechanika csere kell. Ott leszek hogy 50e.,a gép meg ér vagy hússzal többet.
Közben látom írtál, Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
"Eddig ilyesmivel még nem találkoztam, hogy hőmérsékletváltozás hatására probléma jelentkezzen egy gépnél, "
Ez pedíg evidens hogy nagy hidegben és melegben bármely működő gépben szerkezetben működési változás lép fel. Tudod hogy a világ legpontosabb működésű forgácsoló szerszámgépe a Helyzetfúrógép 20C fokon és páratartalombeállított helyiségben üzemel elkülönített alapzaton? Ott kezdjük hogy az áramforrások áramleadása megváltozik a hidegben. Pláne ha több áramot akarunk kivenni egységnyi idő alatt.
-
Dare2Live
félisten
Nekm -15C alatt folyamat "befagy" a vezérlőtárcsa a Canon kiskompaktomon, szoval csak exponálni tudok vele.
Mondjuk -15C alatt is szép képeket csinál sött ott még a zaj is csökken.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Degeczi
nagyúr
az irányérzékelő egyszerű mechanikus szerkezet (talán golyó?), hallani is a halk lötyögését
az simán elképzelhető, h nagy hőmérsékletváltozásra megszoruljon
ezzel együtt a gépnek persze működnie kell - szoktak is, ez egyedi hiba lehet
(de persze mindig táskában érdemes vinni, és csak képkészítés idejére elővenni, és akkor mindjárt nem hűl át annyira)[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Amikor D 40 X -et használtam nem tűnt fel a lassúság, és a D 200-on is használok belső motoros lencséket, 18-55 öt is, biztos lehet az optikát olyan helyzetbe hozni, hogy 1 másodpercig tekerjen,de nem jellemző.Ez a tesztben szerintem a "legrosszabb eset" elve, irjuk a gyengébb eredményt,akkor majd mindenki a gépet dícséri, és nem a tesztelőt szídja.
-
Degeczi
nagyúr
mert a D50-en már valóban USB2-es csatlakozás van
a vele egyidőben megjelent (és drágább) D70s-en viszont még csak lassú 1.1, ahhoz muszáj olvasót használni - tehát ez nem ár kérdéseezzel együtt szerintem érdemes olvasót venni:
- a kamera addig sem meríti az akkut
- az USB csatlakozása nem fárad el (márpedig nem rengeteg "dugásra" tervzeték, ellentétben a kártyákkal)
- ha egy idegen kamera jár nálad, nem szabványos mini-USB csatlakozással, akkor sincs gond
- biztosan gyorsabb is, mint egy nem erre kihegyezett kamera (még ha USB2-es is) -
Degeczi
nagyúr
hát ez sokszorosan igaz kell legyen egy CF csatlakozóra: hiszen nem más, mint tüskék sorozata, amik ésszerű használat mellett örökéletűek...
az egyetlen hibaok a kártya rossz behelyezése miatti tüskegörbülés, törés lehet - de szerencsére a D70-ben lévő foglalat elég jól megvezeti a kártyát, nem könnyű rosszul betolni (volt pár régi modell, amire ez sajnos nem volt igaz, pl Fuji 602-ben sokaknak sikerült a tűgörbítés)
hiba lehet még a CF kártyák rossz, doboz nélküli tárolása is, pl ha kosz jut az apró likakbaegy SD foglalat pedig csak még stabilabb lehet az egyszerűbb szerkezet miatt
talán ami inkább könnyen fáradhat, az a kártyaajtó mechanika vagy kapcsoló
-
johnjohn
addikt
Nekem volt A 100-as Sony gépem, nagyon meg voltam vele elégedve,jó Minolta obikat lehet kapni használtan és olcsón,elvileg többet tud az A 200 mint a D 60...Ha később is maradsz a Sony mellett akkor jól jársz, valószínűleg tovább fogják erősíteni a DSLR ágat.Ha lett volna pénzem A 700-ra, nem a D 200 mellett kötök ki.[link]
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
-
Degeczi
nagyúr
"az A300-asba szerelmesedek bele =) Végre egy normális megoldás az élő tft képre!"
az, de csak az egyik vállfajára, a kézből fotózásra
sokan makrózáshoz, állványról használnák a liveview-t, és arra a Sony megoldása nem jó, mert nem tud belenagyítani a képbe (valszeg kis fölbontású a második érzékelő) -
BLOODSHOT
senior tag
Egyébként utána megnéztem a többi videóját is és tényleg néma. Lehet h debil is, de nemtudom, lehet jól zár, de azért nem dobnám le a 3. ról.
Mikróba meg amúgysem tenném. Bár a srác az USA-ban lakik, szóval ha speciel nincs benne a Nikon használati utasításába hogy nem lehet betenni, akkor mé' ne tenné be? Tönkremegy és nem cserélik ki neki, akkor bepereli a Nikon-t.
(Lásd, pl csávó vett egy macskát az USA-ban, megázott a macska az esőben, csávó bevágta a mikoróba h megszáradjon, a szerencsétlen meg megdöglött. Ezek után elment a bíróságra és beperelte az illetőt akitől vette, mert nem mondta h nem lehet mikróba macskát szárítani . Hősunk azóta milliomos.)
Kb ennyi.Sorry az OFFért!
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
mob_zzz
aktív tag
Szerintem pedig gerillamarketing.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest