Hirdetés
Aktív témák
-
kpista
tag
Gratulálok a D80-hoz (megtaláltam lentebb).
Temetőben sötétben állvány nélkül nehéz lesz. Mert sírkőre tenni a gépet, s úgy fotózni, hát... illetlenség. Ha sokat lősz, 1-2 bejöhet
Az állványod lábait valamivel (rongy, régi zokni, reklámtáska) tekerd be, hogy ne legyen sáros.
Ötlet...
Én már gondolkodtam egy olyan "kötél-monopod" készítésén, ami kötélből van. Az egyik végén olyan kengyel-szerűre kötve, hogy a lábfejed beleférjen kényelmesen. A másik végére egy olyan menetes csavarszemet készíttetni/venni, amit rákötsz a kötélre. Ezt becsavarod a váz aljába.
A kötelet olyan hosszúra hagyni, hogy lábfej kengyelbe bedugva, földön állva s leszorítva, egyenesen állva a gép a szem előttig felhúzva, így a feszülő kötél adja stabilitást. Persze ez sem véd az előre és oldalra való inogástól, akárcsak a monopod. -
csiga997
őstag
Ahhoz, hogy a kötél monopodként működjön elsősorban az kell, hogy a gépre negatív gravitáció hasson. Mivel a kötél végét a lábad alá szeretnéd tenni, ezért az is igen fontos, hogy rád (és a lábadra) viszont ezzel együtt pozitív gravitáció hasson, ellenkező esetben a gép elrepül a földről és vele te is. Ennek megvalósítása földi körülmények között meglehetősen problémás, még marslakóknak is, mint te vagy. Ennél sokkal egyszerűbb akkor már 8000 ft-ért venni egy monopodot.
-
törölt tag
Üdv Pista
Fotózás terén vegetálok,ezért is keresek alap zoomot.Három obira apadtam 1: 50/1.8 a vázzal együtt jött.Volt vele egy 70-300VR is,eladtam,majd újra megvettem És már régebb óta megvan a 85/1.8 is,de kell egy alap.Mostanában a portré mellé elkapott a város fotózás meg a geometria.Hezitálok is rendesen milyen alap kéne,fény erő vagy VR.
"Megy a Nikon?" Megy majdnem D300 lett belőle,aztán /hála ég/ győzött a józan ész.Jó kis váz ez,csak lenne gyorsabb a sorozat.
Te milyen vázat vettél? Miért adtad el K10D-t?Főleg a te obi parkoddal?Csak nem a régebbi fáin Nikon objektíveidhez vettél egy faszályosabb vázat?? )PS:Mondhatnám,hogy isten hozott,de te ős nikonos vagy.Ezért hát isten hozott újra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv Pista!
Tényleg nem vagyunk közel,de ha egyszer arra járok csapunk egy görbe estét remélem./Életemben eddig egyszer voltam/
A 80-200 érdemes lenne nála egy kérdésre.http://www.vatera.hu/uj_nikon_d300_dx_12_3_mp_digital_fenykepezogep_86843668.htmlNégy jó ismerősőm vásárolt már nála,volt aki igen magas összegért,és mindenki elégedett.Nekem meg nincs most keretem semmire.
Pedig már csak egy vaku kéne.Mondjuk nem éget a dolog.
Ezzel az obi sorral én is kibékülnék,sőt a 80-200 nekem nem is kéne,maradhat a 70-300,ha lenne 24-70 és 12-24.FX-re meg úgysem váltanék.Egy D300-ról meg tényleg soha.Karima:"Ha PS-el nef-et nyitok meg, akkor azt korrigálások után nefbe el tudom menteni?"
Ha megnyitja gondolom el is menti,de nem próbáltam,szerintem te már rég megtetted és tudod a választ.Üdv
-
törölt tag
HMM
Tokinát dícsérik,tuti jó választás
És gyártattál egy egy 14-24 F2-öt?Mert akkor léc Debrecen
>Majdnem a 12-24/4-ből 14-24/2,8 lett ám a ",8" nem jött össze ezt nem értem
Megjegyzem,ha 12-24 f4-ed van,már akkor is ördögi az obi parkod.Meg a vázad is,tuti.h neked grip is van hozzá.[ Szerkesztve ]
-
kpista
tag
-
törölt tag
Én nem pályázom ilyen obikra.Utolsó nagy befektetésem egy D300 lesz.Most az SB800 prioritást élvez.Karia már nagyon szeretném.Kezd ez a hobbim már sokba kerülni.Szuper lencsékre nincs büdzsé.Pont ezért már nem is szeretek fórumokra járni,szajkózzuk az új jobbnál jobb cuccokat,olvasok és gerjesztem magamban az igényt Én azt hiszem ennél a szettnél áll meg a tükrös karrierem300+grip,T 17-50,70-300 VR, 50 és 85/1.8 SB800,pár szűrő állvány stb.
A napokban olvastam,h sokan húzzák a szájukat a D300 alacsony ison lőtt képeire.Azonnal a D700-at kezdtem nézegetni.Nem normális dolog ez.Ha meg lesz ez a szerkóm elhagyom a fórumokat,havi szinten benézegetek és csókolom.
Pl ilyen ötleteim vannak,szarvasbőgésen voltunk ,hajnal kevés fény,pont kijött a "malom réti csodabak" ,picsába jó lenne egy 80-200 meg használható iso 1000-1600.A vicc az ,h nem vagyok telés.Hazajöttem és egy év termésére ráengettem az exposureplot-ot,hát alig alig volt 70 mili felett valami.Ami meg volt az az elhagyott nyolcvanötössel készült.Sejtettem az eredményt előre,mégis..
kellene a csoda bak.Persze reggel a boltban ahogy az újságokat nézegetem megakad a szemem a Vadex lapján.A hideg levert a címlap fotó láttán.Ott ált egy bika,kapitális állat,hajnal,igazi nikon szinek stb.Csókolom -
drkbl
őstag
Nekem a D3 egy mutatványa, a jpeg-ben zajmentes, világítás nélküli, északra néző, fákkal takart ablakú szobában nyári délelőtt lőtt ISO 6400 arckép szemének és borostáinak látványa azt mutatta, hogy igen, mindenki számára kihasználható lehetőségek vannak abban az érzékelőben
-
drkbl
őstag
Nem a D3 volt a lényeg, az érzékelő, ami ~feleannyiért csusszant a D700-ba.
Hogy téged idézzelek:
Ám vannak valós "műszaki/optikai szükségletek" (ki tudom-e használni, kell-e), ráfordítható anyagiak (van v. nincs rá pénz), jövedelmezőség (munkára kell-e, kitermeli-e, vagy nem számít a lé és szórakozni kell).
azaz a kihasználhatóság nem függ az anyagiaktól, a birtoklás igen.
Biztosan ki tudja használni beltérben, vaku nélkül fotózva - főleg, ha a hitelből már nem telik vakura a D3-ra -
lugosi
MODERÁTOR
Köszi az infót, a több hetes késés egyedül ami elgondolkodtat. De most úgyse akarok a fotós dolgokra költeni középtávon, más irányba költekezek.
Degeczi: valóban nincs a raw-ban élesítés. Viszont ez egy olyan téveszme, amivel minden fórumon találkozok. Sokan összekeverik az élesítést egy beállítási paraméterrel egy programban, mint jelen esetben is. Ha lenne élesítés a raw-ban, és alapban normal-on lenne, azaz közepes mértékig élesített lenne a raw file, akkor hogyan lehetne a raw feldolgozáskor low, vagy none élesítésű képet előállítani? Utólagos lágyítással? Ebbe nem gondolnak bele soha, hányszor el kellett már ezt magyaráznom élőben is...
-
drkbl
őstag
válasz kpista #10509 üzenetére
A múltkor a ZDNet hírlevélben is volt egy szívhezszóló cikk, hogy Ámerikában is teret hódít a "csak a legolcsóbbat" szemlélet, és ez megöli az innovációt a laptop piacon - dehát nem maga a 128kb/s MP3 mutatja, hogy az elég jó képes megölni a jót? Szigorúan szvsz nekem úgy tűnik, hogy az esküvői fotósorozat reggeltől estig, és méginkább a video csak divat. Én legalábbis nem tapasztaltam ismerősi körben, hogy az esemény után mégegyszer kézközelben lett volna az album/DVD. A legtöbb egy-két kép képkeretben, vagy nagyritkán falon. Anyuka-apuka hozzáállását nem ismerem a kapott albumhoz/DVD-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz kpista #10509 üzenetére
ná bázzeg csak mondani kellett, tegnap találkoztam egy úrral, akinek az esküvőjén kompaktos családtagok fényképeznek.
....és ezek után ne akadjunk fel már a TNen..... azt is nagyjából be lehet lőne az a szinvonal meg elég, hiába visszafejlődés még a jó öreg CRTtől is.....
btw nem nemrég "lettünk" mint profi géppel fotozók leszólva, hogy nagyzolunk meg tudomisén.... most nem találoma topikot de ment az osztás....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest