- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Micro Four Thirds
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Canon EOS DSLR topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #20796 üzenetére
Hasonló, csak ez még világoskék, class 6-os cucc. Én már kártyaolvasóból is Transcendet használok, mikor bő egy éve tönkrement a sok éves Hama, akkor hármat is vissza kellett vinnem a helyi számtechboltba, mert mindegyik lassú volt (aztán webshopból vettem a mostanit)
Furkoo: sok-sok fotoscuccot vettem már onnan, általában jobb áron vásárolhatsz onnan lomokat, mint az ebay-ről. Mondjuk nagyobb cuccot még nem vettem, az igaz (pl tablet)
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Amúgy Dealexreme től érdemes fotós cuccot is rendelni? O.o
(rengeteg kütyüt rendeltem már onnan, de fotósat nem nagyon merek)Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Real_Necro
veterán
válasz qantum #20795 üzenetére
Nagy az van, én itt valami hordozható jószágra gondoltam, ami alatt nem szakadok meg, míg felbaktatok pl. Vezúvra...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
qantum
senior tag
válasz Real_Necro #20773 üzenetére
Az 1 méter alatti állvány nem kicsi, kényelmetlen?
[ Szerkesztve ]
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
Peethy
őstag
Ezt nézzétek meg! Új definíció a gombásodás káros hatásaira
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #20788 üzenetére
Csájna Sandisk-ekkel vigyázz, akármennyi 98.9%-os az eladó, az tény, hogy a világon a legtöbben a Sandisk.eket hamisítják. Nekem volt hamis Extreme III-am annak idején, meg eredeti is (30 ezer pénz volt egy KÉT gigás CF anno!), míg az eredeti elmentett egy hatlövéses sorozatot, addig a hamis még az elsőt írta
Ha nem ragaszkodsz a szupergyors sebességhez, akkor nézz szét a dealextreme-en a Transcend-ek között. Én évek óta ezeket használom, a Class 6-os sima kék SD-m alig lassabb, mint az itthon duplaáron vett Class 10 Silicon Power. Sőt, van még egy maradék Transcend 8 GB CF-em, adathordozásra használom egy ideje, azelőtt is évekig szolgált becsülettel, most sincs semmi baja, csak nehezen férne be az SD foglalatba
-
hemaka
nagyúr
válasz szeva000 #20785 üzenetére
Vámmentesek a harmadik országból magánszemélyek által magánszemélyeknek küldött olyan küldemények, melyek nem kereskedelmi jelleggel érkeznek, vagyis
•alkalmi jellegűek,
•kizárólag a címzett, vagy családtagjainak személyes használatára szolgálnak,és jellegüknél, vagy mennyiségüknél fogva nem tükröznek semmilyen kereskedelmi szándékot
•a feladó a címzettnek mindenféle pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi. (Ebből következően a manapság igen elterjedt, interneten keresztül történő árumegrendelés esetében a vámot és nemzeti adókat az általános szabályok szerint meg kell fizetni.)
•a küldemény értéke a 45 EUR összértéket nem haladja meg (Amennyiben az ajándék cikkek összértéke meghaladja a jelzett értéket, a mentesség azon árucikkekre adható meg, amelyek külön történő behozatal esetén mentességet élveznének, ugyanakkor az egyes áruk értékének megosztása nem lehetséges.)De sokszor átcsúsznak ennek a többszörösei is, csak szerencse kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #20788 üzenetére
hmmm...a távol kelet azért mégsem egy biztosíték
De azért símán lehet jó a kari...az ár sztem okés.ott sokkal nagyobb eséllyel futsz hamisítványba,ez ami 100%.Esetleg nézd meg a minősítést,véleményeket,ha valami felmerül,max. nem rendelsz.
de írj rám ma du-án,ha nem felejtem el,este átküldöm a pontos linket,mert így nemtooomm.De sztem csak éjjel fogok haza érni.Én csak azt merem ajánlani amit már ki is próbáltam -
Real_Necro
veterán
válasz szeva000 #20787 üzenetére
Rákerestem most én is, távolkeleten 35 dodóért már 8GB extreme pro-t kapsz. Na most akkor ez átverés vagy tényleg jó? Az eladó elég magas minősítéssel rendelkezik.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #20786 üzenetére
Hidd el,ez kint németben,osztrákban nem divat.Én pl. azt sem tudtam akkor,hogy ők fent vannak az ebay-en is.Ha kell holnap megkérdem a csajt hol,milyen néven és intézheted.Csak mikor vettem,akkor mondta,hogy pár juróért küldenek is mindent ide,ebayeznek is,mert rájöttek,hogy jó biznisz.Főleg errefelé.
Én meg amúgy sem sokat agyalok pár ezres tételen,mit bukok igazán? semmit.Annyit fogtam már máson,hogy nem tétel.Ha itthon veszem,akkor már más a helyzet!Az alapból bukta,mert 2-3X-os az ár.
De sokszor nem is az ár borzaszt el...inkább a mentalitás...pontosabban az dönt..de sajna az meg egyértelmű,hogy merre.
(3éve kintről HP monitort hoztam VILÁGGARANCIÁS papírral!Itthon mit mondott a HP???ez itt nem garis ..na sz*pjanak le,az volt az utolsó csepp.Írtam osztrákba,igaz 5rugómba fájt kiküldeni hirtelen,de vissza már inyé jött a zsír ój 500eurós moncsi...nah az is igaz,hogy majd 60k-val volt olcsóbb anno kint,mint itthon!)[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz szeva000 #20784 üzenetére
Najó, egy utángyártott távkioldó meg lencse még ok, de pl egy memkariról honnan tudjam, hogy nekem az jó lesz és nem vágnak át? Az utóbbi időben amúgy én is egyre többet rendelek kintről. Most is 3 csomagot várok különböző kontinensekről A másodikban meg teljesen igazad van, most ecseteltem páromnak mennyit érnek itthon a "diplomáink"...
-
szeva000
addikt
válasz M_o_g_y_i #20783 üzenetére
a vámmentesség sztem,az áfa-mentesség 40euro körül,ha jól rémlik 10sör után
Ugyebár nem is az a 3-4%vám a sok,hanem a 25% ÁFA.De,ha mindent rávernek,akkor lerendezik rendesen az árat.Nomeg ugyebár a pk-el együtti ár után kell mindent fizetni,emellé a postai kiszállítást a vám miatt,ami szintén 2-3rugó,mert ugyebár akkor bekérik a számlát előtte,azután kalkulálnak,majd kiszállítják jó pénzért,te meg rosszul leszel.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #20782 üzenetére
Én kint 17euroért vettem a 8GB-ost ,a memorystart meg 10-ért
Nem igazán érdemes itthon vásárolni.Én már lassan 3éve nem teszem...qrva sokat spóroltam.(nah,hazudok,mert vettem egy tamron 70-300-at is itthon....,mert azonnal kellett)
nagyon sokat nyomtatok,már fél év alatt legalább fél millát spóróltam azzal,hogy kintről berendelem az alkatrészeket.Ez van sajna,ez egy lehúzóország,ennyi.Pár száz ember agyatlan milliárdos és mégtöbb kellene nekik.Felejtsd el,nézz meg végre egy kinti hozzáállást,gariintézést!Elsírod magad -
Real_Necro
veterán
-
Danniel
tag
Esetleg olyan könyvet, weboldalt tudtok ajánlani, ami kifejezetten raw utómunkálatokkal foglalkozik? Tudom, hogy nagyon sok könyv van pl. photoshopról, de engem kifejezetten csak az a része érdekel, amit érdemes a fényképekkel elvégezni... Nem szeretnék ezért 1000 oldalas ps könyvekből mazsolázgatni. Gondoltam, hátha van egy jól összeszedett írás valahol...
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #20776 üzenetére
felejtsd el,annál a sandisknél még a fillérekért vett német piacra szánt Memorystar kártyám is jobb sokkal.Teszteltem pár karit,de legjobb sorozatnál a 30MB/s-os sandisk extreme 3-as....a corsairem sem sokkal lassabb,de sorozatnál észrevehető.De csak akkor vegyél ilyet,ha sorozat fontos!Amúgy még az általad említatt karik is tökéletesek.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Real_Necro #20773 üzenetére
Linkeltem párat az "állványos" topicba!
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Real_Necro
veterán
válasz Sucuka #20775 üzenetére
Akkor megnyugodtam, ezek szerint nem a gép rossz.
Memkarival még nem jutottam dűlőre. Most egy Twinmos 4GB van benne, Ultra-x 150x van ráírva.
Szemezgettem a sandisk 8gb ultra 15mb/s-el, de nem tudom, hogy elég lenne e fotózásra meg sorozatképekre. Videóra valószínüleg nem kell.
-
Sucuka
senior tag
válasz Real_Necro #20774 üzenetére
Semmiképp sem hiba, nekem r11 van kiírva, ha félig lenyomom az expo gombot. Ez valós érték RAW képek esetében, ha csak JPG-be lősz, akkor más lesz, bár még nem teszteltem, igaz, nekem D7000 van, de a szitu ugyanaz, tehát nem hiba.
Ha sokat lősz egymás után, akkor bizony megtelik a tár, és nem enged többet, mig ki nem írta a kártyára a képeket. -
Real_Necro
veterán
Támadt még egy kérdésem. Mitől van az, hogy időnként r13 "hibát" ír ki a gép (D90), és nem enged "lőni"?
Namost van ahol azt írják ez hiba, van ahol azt, hogy mennyi képet enged lőni, mielőtt a buffer megtellik. Most akkor melyik?[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
A napokban sokat böngésztem ebay oldalain. A következő állványokat találtam a D90-emhez, bár némelyik nekem túl instabilnak vagy vékonynak tűnik. Próbáltam olyat keresni, ami viszonylag kicsire, tehát kb 40cm vagy az alattira csukható, hogy oldaltáskára rögzíthető legyen. Kíváncsi lennék a véleményetekre:
Fancier FT-6662 (andorra kolléga ajánlása után)
vagy
Szemezgettem ezzel is, de ez elég kicsire nyitható:
Giottos GB1060 (itt fórumon is van egy eladó)
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz Philipm0rris #20761 üzenetére
30k talán picit túl jó is. De ha minden ok,akkor csapj le rá.
(nem karcos,nem gombás,zoomnál nem szorul-nem ugrál,af jól működikHodor. Hodor? Hodooor!
-
Real_Necro
veterán
válasz andorra #20764 üzenetére
Van benne valami, de csak létezik egy köztes megoldás. GorillaPod-on is gondolkoztam, de az meg túl kicsi.
Találtam Fancier-ből ilyet:
[ Szerkesztve ]
-
flugi
tag
ha minden kafa, akkor ez jó ár. Lehetőleg vigyél magaddal laptopot és vázat, hogy lásd a fotót nagyban. Csinálj AF tesztet: több egymás mögötti tárgy közül fókuszálj az egyikre, és nézd meg, hogy azon van-e a fókusz, nem előrébb, nem hátrébb. Ha az objektívet leejtették, előfordul, hogy a kép egyik fele élesebb, mint a másik. Ha leveszed a vázról, az ujjaddal kinyomod a rekesz-pöcköt, és átnézel rajta bármely oldalról fény felé, nem szabad láss kis pöttyöket meg pacákat, csak szemből a bevonat esetleges becsillanását. Érdemes ellenőrizni a fókuszmotort és a blendebeugratást (P módban néhány képnek egyformán világosnak kell lennie.
Mit felejtettem ki?
-
Skynet258
veterán
válasz Real_Necro #20762 üzenetére
Nekem Nanomax 260-as van, minimum állíthatósága 31cm (a 250-esnek meg 29cm).
Mondjuk súlyban ezek nem bírnak el túl sokat (3-3.5kg)[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #20762 üzenetére
Ha létezne, gondolod, hogy nem olyat venne mindenki?
-
qantum
senior tag
én 40-ért adtam el 30K jó ár,próbáld ki a legjobb ha fotózol vele !
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz andorra #20760 üzenetére
Köszönöm az infót. Árban ez nem vészes, csak méretben nem kicsi, vagy én szenvedek méretmeghatározási zavarban. A mostani állványom is kb 70cm, ha összecsukom, igaz, elbír vagy 4-5kg-t.
Létezik elfogadható árban (10-20e között) olyan állvány, ami kb 30-40cm-re csukható és stabil?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Philipm0rris
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy használt objektív vásárlása esetén mire érdemes odafigyelni? Az alábbiról lenne szó: Nikon 55-200/4-5.6 AF-S ED VR DX. A 30 eFt-os ár, ha jól gondolom elég jónak mondható, persze amennyiben sérülésmentes, működik a fókuszmotor,stb.
Köszi,
PM
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #20759 üzenetére
Ha nagyon kicsi, de mégis masszív és könnyű, akkor nagyon drága. Én FANCIER FT-6662A-t vettem.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #20750 üzenetére
Esetleg utolsó soromra valaki?
-
Real_Necro
veterán
válasz Skynet258 #20747 üzenetére
Látom mindkettő keletről jön, kíváncsi leszek rájuk.
Majd megírom én is a véleményem, remélem azért használható lesz.
Amit még nem találtam, az az utazó állvány. Nézegettem tegnap este a Tamrac Zipshort cuccát is, de nekem kissé instabilnak tűnik.
Tud valaki esetleg valami (akár kínai) masszív de kicsi állványt ajánlani?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz andorra #20738 üzenetére
A gép vásárlása után beszéltem azzal a fotóssal, aki az esküvőnket fotózta. Az utómunka fontosságát borzasztó egyszerűen értette meg velem: megmutatta a feleségemről készült kedvenc képem "nyers változatát", amiből kihozta azt, ami most a kedvencem. Ekkor vettem még egy 8 GB-s kártyát, a gépen pedig a képformátumot átállítottam Raw + JPG fine formátumra...
Most még nem tudok mit kezdeni a RAW képekkel, de minden jpg mellé elkészül ez is, és ezt is szépen gyűjtöm a számítógépem merevlemezén.
A könyvtippet köszönöm, azért is, mert a magazin minden magyar száma megvan; imádom a képeit.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Skynet258
veterán
válasz Sucuka #20745 üzenetére
Én pont tegnap rendeltem meg ezt... sokat nem várok, mert elég olcsó, de pont ezért vagyok rá kíváncsi, hogy mennyire használható. ND2-ND400 között állítható, meglátjuk...
Ugyanitt Cokin rendszer 4 lappal (utángyártott, de alig használt) 2 ezerért eladó!
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Sucuka #20743 üzenetére
Polarizáció, erről is van egy kisebb olvasnivalónk (a második oldalon van a válasz a kérdésedre)
-
Sucuka
senior tag
válasz Real_Necro #20734 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy ez a "variálható ND szűrő" miféle? Köszi!
-
Peethy
őstag
válasz madgie #20737 üzenetére
Az általad ajánlott könyv nagyon jó! Nem tudom, hogy több kiadást is megért-e, mindenesetre én az 1970-80-as évekbeli kiadást olvastam és minden alap benne van, részletezve.
Freddy76: Tanfolyamokkal kapcsolatban én szkeptikus vagyok, én nem tudom mire fel kérnek el kemény tízezreket (akár százezreket), főleg ha előre nem is tudod, hogy milyen az eredmény. Lehet, hogy a könyvek elolvasása előtt valaki hasznosnak érzi, és azt mondja, hogy micsoda tudás van ezeknél az embereknél (amit én sem kérdőjelezek meg), de az is kérdés, hogy mennyire tudnak olyat mondani, amit te magad ne tudnál elsajátítani. A Heuréka-hatás rögzül be mindig a leginkább, tehát szerintem azt a pénzt költsd el könyvekre, meg még 1-2 dologra, amit venni szeretnél a géphez (egy olcsóbb manuális vakura, pl. Yongnuo-ra).
-
andorra
őstag
válasz Freddy76 #20735 üzenetére
Az a legfontosabb, hogy tanulni szeretnél és jó képeket készíteni, mert ez mindennek az alapja. (Nem pedig a minél hosszabb teleobjektív és a minél többféle objektív ! Úgy látom a legtöbb kezdőnél ez a központi kérdés.)
Tanfolyamot én sem ajánlok, valóban, jó fotós könyveket érdemes elolvasni példaképpen ajánlom a "National Geographic Fotósai" című könyvet, ha beszerezhető még.
Nem fogsz tudni közel sem olyan gyorsan haladni, mint ahogy most szeretnél, ez nagyon valószínű, türelem! Az utómunka is nagyon fontos, ezt a részt sokan elhanyagolják, viszont ezt is évekig lehet tanulni és fejleszteni. Meg fogsz lepődni, hogyha néhány év múlva előveszed a mostani raw képeidet, mennyivel jobb képeket tudsz majd némelyikből kihozni. Egyrészt a nagyobb tudásod, másrészt az egyre jobb szoftverek révén. Aki persze már most a kukába dobja a negatívokat, azzal, hogy jpg-t választ, az elesik ettől a lehetőségtől is.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
"Tíz képből hét kuka, kettő tűrhető, de a "maradék" egy miatt megérte dslr-t venni"
Ne aggódj, ez később is így lesz, sőt, nagyon jó, hogy már kezdőként ilyen kritikus vagy és ki mered dobni a rossz képeket.
Tanfolyammal kapcsolatban azt ajánlom, vegyél pár jó könyvet az elmélet miatt (sevcsik-hefelle fényképészet, vagy ilyesmi, nem a divat-színes-izéket), merj kérdezni a fórumokon és sokat kísérletezz. Többre mégy ezekkel, mint egy átlagos fejtágítóval (mondjuk én mindig egyedül szerettem fotózni, nekem halál volt, amikor húsz embert kiraknak egy helyszínen, hogy hozzon valami használhatót össze... elkóboroltam tőlük, hogy tudjak gondolkodni)
-
Real_Necro
veterán
Korábban már linkelt itt valaki egy videó sorozatot, egyfajta oktatófilm fotózásról.
Én rengeteg képet nézek (és azok adatait), valamint itt PH!-n is sok jó cikk van, valamint megvettem Tom Ang - Fényképészet című könyvét egy ismert aukciós oldalról félár alatt.
Már csak el kellene olvasni, de mostanában esküvő szervezéssel megy el az idő.
-
Freddy76
addikt
válasz Tomate #20733 üzenetére
Szeretni fogod. Én le sem veszem a gépemről. Mondjuk nekem, mint kezdő dslr-esnek az is haszna ennek az objektívnek, hogy ahogy "játszom" vele, úgy tanulom használni magát a gépet is - mivel nincs zoom, plusz csecsemőt fotózok, így nincs vaku sem, marad a záridő és rekesz "játszani", ami azért ad leetőséget nekem a tanulásra... Tíz képből hét kuka, kettő tűrhető, de a "maradék" egy miatt megérte dslr-t venni.
Rengeteg képet készítettem vele a Kislányomról, aki önmagában is gyönyörű (teljesen elfogulatlan véleményem szerint a legszebb a Földön), és ezzel az objektívval gyönyörő képeket készítek róla.
Más: elkezdtem türelmetlen lenni, és minél hamarabb akarok sok jó képet csinálni . Tud valaki ajánlani egy jó képzést, ahol el lehet sajátítani a fényképezés alapjait? Vagy hagyjam, és fényképezzek szorgalmasan, és tanuljak a saját hibáimból? Anno nem tudtam egy tojást sem megfőzni, ezért elmentem egy főzőtanfolyamra, ahol megkaptam az alapokat és a "lökést", és ma már bárhol bármit megfőzök, megsütök, és a főzés az egyik kedvenc elfoglaltságom. Nem tudom, a fotózást lehet-e, érdemes-e így tanulni, nem tudom, érdemes-e egy lelkes amatőrnek (aki nem akar profi lenni) beurházni egy rövid, néhány napos fotósuliba. Tanácsért jöttem, és megköszönöm, ha kapok. v:
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
Megrendeltem ebay-ről a távkioldót és a variálható ND szűrőt. Kíváncsi leszek rá milyen lesz.
Szemezgettem vakuval, portrémarkolattal is, de szűkös a keret, főleg, hogy októberben megyek nyaralni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Peethy
őstag
Mindenképpen várd meg mások véleményét is, de én utoljára akkor láttam ilyet, mikor mutattak egy videót, ahogy egy lézer-show-nál a lézerfény egy vörös csíkot hagy a CMOS-en.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, D40 esetében nem érné meg a cserét, mert nagyon drága... ha van valaki olyan személy, mint a mi településünkön, hogy gyakorlatilag mindent megold, akkor talán 20ezer körül ki lehet hozni, hivatalosan ez biztos, hogy sokkal drágább. Hívd fel őket, és kérdezz rá, az ő véleményük a mérvadó.
-
szeva000
addikt
nagynehezen meglett az elveszettnek hitt gyűjteményemből még pár db.Remélem még találni fogok pár lemezen
Ilyen pillanatokra várok már 5éve....azóta sem találtam.
[link][ Szerkesztve ]
-
Danniel
tag
válasz excalibur36 #20728 üzenetére
Valóban, én hoztam el. Nagyon pofás kis darab, szeretettel fogom majd használni. Mégegyszer köszönet érte
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
excalibur36
senior tag
Tisztelt fórumozók!
Örömmel jelentem, hogy a táska is gazdára talált(danniel fórumtársé)!
[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Kleroo
veterán
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
eastsider
nagyúr
Keresek 77mm-es szűrőt!
törött, repedt stb is jó, csak a keret kell
olcsó UV is jöhet -
Peethy
őstag
válasz Tomate #20720 üzenetére
Amikor én voltam ott, akkor is kedves és csinos lányokat alkalmaztak, ez egy jó üzletpolitika Örülök, hogy végül megoldódott. Én mondjuk kicsit nehezményeztem azt a múltkor, hogyha már a szenzort letisztították, akkor nyugodtan megcsinálhatták volna ugyanezt a tükörrel is. Nálad azt is letisztították?
-
Zoliwrc
aktív tag
Ma "megfogdoshattam" a D3100-at, a Saturnba nem volt kirakva, de a Pólus MM-ben igen.
Egy dolog viszont már egész biztos, 18-105-el kell vennem.
Szerintem hamarosan beruházok egy ilyen gépre. -
qantum
senior tag
válasz Real_Necro #20717 üzenetére
na majd írd meg ha találtál valami jót!
-
Real_Necro
veterán
válasz qantum #20714 üzenetére
Egyelőre csak valami régi robusztus kivitelű van (márkát nem tudok, kamerához használtam). Keresek valami hordozhatóbb kivitelt, mert amostanit ha a zsákjában hátamra kapom, olyan, mintha puskát vinnék.
-
qantum
senior tag
válasz Real_Necro #20710 üzenetére
Milyen állványod van ?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Távkioldót párszáz Ft-ért kapni. Vakun agyalok még, csak párom megfojt, ha még arra is költök most (így év végéig hanyagolom).
-
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #20707 üzenetére
na igen a hegesztőüveg a szegény ember ND szűrője
szerintem én azzal fogok játszani. rögzítőt tudsz e-bayről néhány 100 forintért rendelni. de szerintem akár itthon is kapsz pár százért.madgie : tiktak os megoldásra nem is gondoltam
de dealextremen nézek majd valami occó picci kínait Köszi[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Real_Necro
veterán
válasz madgie #20704 üzenetére
Nagyon jók! A hegesztő üvegeset is néztem, de ahhoz is kell rögzítő elem. Szóval ha már rendelek, akkor valami gyors megoldást fogok keresni. Legalább tudok majd róla véleményt alkotni.
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #20703 üzenetére
Nézd csak, ebben van egy csomó extrém ND-s kép, három éve lőttem őket egy pár száz forintos hegesztőpajzzsal
-
Real_Necro
veterán
válasz hemaka #20700 üzenetére
Tetszik a kép. Szerintem berendelek egyet a lenti változtatható szűrőből, meglátjuk mit tud.
Néztem a D90-hez még vakut, távkioldót is. Egész szimpatikusak a nem hazai árak.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest