Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sniper elite #9394 üzenetére
Január 6.
Majd boldog szülinapot kívánsz sniper bácsi?
"...bár nagyon szépnek hat ez az alaplap
"
Ja, csak emellett elég gázos is. Bár az új BIOS-okkal már talán el fognak valamit érni... De a RAM kezelés még mindig szar a Gigánál, ezt én tudom a legjobban miután fél évig szoptam.
#9395: Ott a pont. Bár a léghűtéssel ugyan nincs baj, de lehetne belőle mondjuk Thermalright Ultra 120 Extreme, vagy akármi, megint nem írom le a legjobbakat, úgyis mindenki tudja.
-
Szatesz
őstag
válasz
westlake #9397 üzenetére
Az nf 200 chipnek nemsok értelme van ...Én ahogy néztem 1 gpu-s vgak nal x8 vagy x16 majdhogynem mind1 nemsok különbség van van ahol semmi... 2 gpu s vgaknal van igazan különbség....De mivel 2 gpus vgabol pl gtx 295 böl 3 at nemtudsz egymas mellé tenni igy szvsz elég a 2 x 16x es slot is.....És ugye ha valaki nem extrém tuningol akkor nem igen hasznal 3 vgat a gépében...
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #9396 üzenetére
ezt kifejthetned bovebben.. ugy erted, hogy a vid lehet akarmekkora, egyaltalan nem lehet kovetkeztetni belole a tuning mertekere? pedig en itt a forumon is az ellenkezojet tapasztalom..
#9395: a 759 a jo lap.. azon legalabb van nf200-as chip.. meg limitalt volt -
keIdor
titán
válasz
sniper elite #9394 üzenetére
Ha már ennyi pénzem lenne én biztosan ezt venném. És az is biztos, hogy nem léggel vacakolnék, főleg nem holmi Triton-al...
-
törölt tag
válasz
sniper elite #9392 üzenetére
Vegyél ilyet mert jobb a Gigabyte EX58-EXTREME-nél. Na mondjuk ebben nincs EXTREME jelző, de EXTREME jól lehet vele tuningolni.
-
sniper elite
senior tag
Ezek a Foxconn lapok ilyen nagyon divatosak lettek hirtelen? Amúgy pont ilyen lapot ajánlottak pár napja megvételre, de nem tudom tuning szempontból lenne értelme váltani mostaniról! Szerintem nem
Amúgy sikerült eladni a 965 procimat, remélem következő gazdija is úgy fog vigyázni rá mint ahogy én fél éven át
-
válasz
westlake #9385 üzenetére
Semmire.
Nem mervado. Itt a ket procim. Az egyik a 7A-s 1.152 vides, a masik a 9A-s meg 1.23 vides es ugyanannyit tudnak orajelben es hofokban. Vid loszart se szamit, ha ugyanazt a procit atteszed egy masik lapba, mar megint maskepp viselkedik. Arrol nem is beszelve, hogy mi a helyzet az uncore-al? Lehet az alacsonyabb vides sokkal rosszabbul megy, pedig az a fesz veszelyesebb a procira, mint a vcore. Ez kb olyan megallapitas, mint a ws pro bonyolult biosa, szvsz sose hasznaltad.
-
Zájec
veterán
klassz lap
a nagyobbik Foxconn Bloddrage ára 84k..
a kisebbik pedig 70k ..jól megcsinált lapoknak tünnek, nekem tetszik a Foxconn...
14 fázis PWM táp a Bloddrage -nél... valami jobb fajta látszik a képeken..csak nekem drága..
a kisebbik FlamingBlade tipus meg nem eléggé felszerelt.. 6 fázis csak..a Bloddrage ára annyira nem vészes, végülis az EVGA drágább.. nem
-
törölt tag
Most biza igaza van westlake-nek. Ha csak pár perce van, inkább építsen VID-re, mint full random válasszon.
-
westlake
félisten
akkor mondd mar meg nekem, hogy mire lehet adni akkor, ha csak tenyleg rocid ideje van tesztelni?? egyebkent a vid igenis mervado.. mutass olyan procit ami magas vides, megis ubertuning peldany.. vagy mutass nekem olyan procit, ami ennek az ellenkezoje.. abban igazad van, hogy lap, es beallitas fuggo is a vid, de ne allitsd mar be ugy a dolgot, mintha rohat nagy skalan mozogna egy-egy proci vid-je.. a vid-re igenis lehet epiteni..
-
westlake
félisten
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HUN]Repa #9375 üzenetére
A Core i7 procik pokoli melegek a yorkra alapban is 15-20C-t vernek 3800Felett 70C köröl mennek még vízhűtéssel is szal a jó hűtő elengedhetetlen!
Ezeknél a prociknál nem a fesz lesz a limit hanem a hő, szal majdnem mindegy milyen core i7-ed lesz úgyis a hőmérséklet fog téged megállítani tuningban, ha van lehetőséged válogatni akkor a leghűvösebb mellett dönts szerintem. -
Sárpac
nagyúr
válasz
HUN]Repa #9372 üzenetére
Svsz procinként minimum 1 nap.
Lehet valamelyik alacsony vides lesz, de nem lehet tuningolni, lehet valamelyik jól megy órajelben bclkban de uncoreban szar, lehet fordítva lesz, lehet látszólag prime stabil magas órajelen és uncoréban de játékokban fagyni fog pl. Szal lutri! -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
ADAM1337 #9371 üzenetére
Sziasztok ,egy érdeskes kérdésem lenne ,lehetőségem van egy pár 920-ast megnézni ,és ki szeretném választani köztük a "legjobbat" hogy gyorsba (x58-ud5) lapon miket állítsak be hogy tudom leggyorsabban kiszűrni a tuningpotenciát ,melyik jobb. Köszönöm előre is ,a másik kérdés ,erről mi a véleményetek ?
-
Execute
tag
válasz
#97544192 #9364 üzenetére
Az első rammal 3órán kersztül ment hiba nélkül(csak ezzel a prime is stabil volt), a második 20perc után hibázott, a 3. meg most hibázott 25perc elteltével... Ugyanazokon a beállításokon mentek:
bclk:133
szorzó:21
ram frek:1600mhz
uncore:3200mhz
qpi/dram:4800
CPU:1,20625V
QPI/DRAM: 1,34375V
Dram: 1,65681V -
ADAM1337
nagyúr
flamingblade/gti
Aki rendelkezik ilyen lappal azt várom/juk a topikba tapasztalataival. -
-
Cyberpunk
félisten
Hali mi a véleményetek a Gigabyte UD4P lapjáról? Azt halottam hogy elég jó lap és még árban is egészen elfogatható vagy inkább vegyek egy UD5-öst
A harmadik jelöltem meg az Asus WS Pro bár az már erősen az a kategória ami már nekem sok egy alaplapért.
Szóval kellene egy kis help ha minden igaz holnap megyek megrendelni -
Execute
tag
válasz
AirBooms #9357 üzenetére
Már letöltöttem csak nero is kellett mert formázva volt a gépem, és ez már tegnap este későn volt, amikor 2órája ment az 1.65. Most állok neki egyesével tesztelni a 2.11el.
ram frek: 1866
uclk:3733
qpi 4800
cpu vcor:1,20625
qpi/dram:1,34375
dram voltage:1,65681
bclk:133
szorzó:21 -
AirBooms
addikt
válasz
Execute #9354 üzenetére
Egyesével nézd meg a ramokat, s már más is mondta (másik topikban is), hogy a memtest 2.11-gyel csinálj egy bootolható CD-t vagy pendrive-ot! Ha már segítséget kérsz, akkor talán érdemes odafigyelni a segítségre! Például innen letöltheted
Ha rosszak a ramok, akkor van más választásod, mint hogy cseréled őket? Azt, hogy gariba, vagy egyszerűen újat veszel, az már a te döntésed.
-
Execute
tag
12óráig futattam a memtestet(egyenlőre csak az 1.65ös verziót) 11hibát talált...
Ezek szerint a ramom szar?Vagy lehet más is a probléma?
-
törölt tag
válasz
sniper elite #9349 üzenetére
Ha a munka (=játék?) nem várna, akkor leszarnád hogy honnan vennéd...
-
sniper elite
senior tag
Mégis amig gariban van a ramom, szükségem lesz a gépre, sajnos munka nem várhat
De amit HSM linkelt iponból ramot, azt nem akarom megvenni mert rühellem a boltot, ph-ról kéne valami faxa kis ram, ami átmenetileg mint játék mint más feladatokhoz kelhet! Ha esetleg valaki most adná el innen régi ramját az szóljon, előre is köszönöm, jah és tri channel-es érdekel csak persze
-
törölt tag
westlake, Lauda: Eleinte sem arra gondoltam, hogy kiváltságos lenne a Xeon proci, a kiválogatás alatt, meg a legjobb alatt azt értettem, hogy alacsonyabb feszen megy, mint a többi.
Miért ne lehetne ez lehetséges? Általában ha valakinek Xeon procija van a lapjában, 1.2V-n megy a 4.2 GHz, meg miegymás... Lehet, hogy csak tök mák, de szerintem lehet valami jelentősége annak, hogy Xeon a Xeon, és i7 az i7.
-
westlake
félisten
jogos.. gyakorlatilag nincs kulonbseg kozottuk, de a wikipedia mindent megmutat pontosan.. ha szeretned akkor csinalok egy kis osszehasonlito tablazatot
#9341: nem hiszem, hogy jobbak.. ha megis, akkor ez csak a tuningban jon ki..
#9342: egy x5500-es arabol veszel 3 darab 920-asta tuningnal kiderul, hogy mit visznek.. mondjuk jobban orultem volna 2 darab d0-as peldanynak.. azok milyenek lehetnek..
-
westlake
félisten
pontositanek kicsit.. ez kizarolag cpu microcode fuggo.. mivel a xeonos lapokon is x58-as chipset van, elmeletileg minden x58-as desktop lapban mukodnek.. mas kerdes, hogy jonehany gyarto nem irja be a microcodeokat a lapja biosaba..
#9338: sokban hasonlitanak, de vannak kulonbsegek is..
#9339: jujjj.. nekem ez nagyon eroltetettnek, es baromsagnak tunik
persze ezt nem sertesnek szantam.. teny, hogy kb. haromszor annyiba kerul egy xeon processzor, mint egy vele "azonos" i7, de ezt tulzasnak tartom.. jobban belegondolva meg igaz is lehet, de valoszinuleg csak azert mondanak ilyeneket, hogy megse legyen annyira verlazito a haromszoros ar
nyitottam a prociknak kulon topikot.. itt targyaljuk ki oket
-
Egy ilyen xeon processzor mennyiben masabb, mint egy i7 920 mondjuk?
-
westlake
félisten
xeon x5550 sample1
vid1.06250va ket procinak egyebkent eleg jo gyarilag a kupakja.. meg is latszik azon, hogy a leghidegebb es a legmelegebb magja kozott 4 fok kulonbseg van..
#9335: letoltod ezt, es ramasolod egy bootolhato pendrivera..
juteszembe.. ezeknek a procinak kulon topik dukalna, hiszen ezek nem i7-ek
-
Execute
tag
na járatom a memtestet, de nem gáz ha az 1.65ös verzió van csak meg? Meddig teszteljem? És mennyin járassam a ramot? 1866on?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Overlocker #9332 üzenetére
Hát igazából típustól függ de nagyjából igen.
-
HSM
félisten
Ja, értelek már... No, úgy néz ki a dolog, hogy a Vcore-nak van 6 dupla fázisa, az adja a kakót a számolóegységeknek. Az NB az meg ugye az Uncore része, QPI/VTT feszből van el. Arra meg a lapon külön kontroller és 2 fázis van. Plussz ott van a QPI-link is, ami szintén erről kapja a cumót. Szintén 2 fázisa van külön az X58-nak. Az is bírja, a C0-omon magasabb BCLK-val és QPI-vel vígan szaladt, nem keleltt hozzányúlni. A QPI/VTT viszont kizárt, hogy kevés lett volna, 3430-on megy a QPI, 3050-en az uncore, és 1,295V-ot kapott.... Most levettem neki 1,255V-ra, és egyenlőre jó így, hogy magasabb a Vcore. Na még tesztelem....
Az új 24 fázisos Giga lapokban pont a legfontosabb hiánya a jelenlegi lapjaiknak nem fog javulni: a Vdrop... Ugyanis nagyon valószínű, hogy ugyanaz a 6 fázisos kontroller-IC lesz rajta, ami jelenleg az UD5-ön, csak épp nem 2-felé osztják majd a fázist, hanem 4 felé.... Márpedig jelenleg se a kraft fogy el, ahogy látom, hanem a Vdrop nő az egekbe... -
Sárpac
nagyúr
Remek akkor most ezt újságold el az alaplapon tatálható fesztstab icknek is. Én nem arra gondoltam, hanem az alaplapi feszültség stabilizátorrok alól fogy ki a szufla. Pl. mikor vgat terhelsz az tuti terheli az nb áramkörét is a proci felé.
Kiváncsi leszek majd az új EX58A lapokra 24fázissal milyen lesz! -
HSM
félisten
Na, leteszteltem.... üresben, konnektorból 200W-ot elkajálva: 12,13V-ot mérni multiméterrel az egyik 4 pines molex végén.
Prime 7 szálon, plussz OCCT finoman beállítva: 500W a konnektorból így hirtelen, és 12,11V és 12,12V között ugrált a kimenet....(A DMM-em kb. 3 szor mér másodpercenként) Asszem, akkor ezt kizárhatjuk, mint okozó tényezőt.
Jó ez a HX620....(#9323) Overlocker:
-
Overlocker
veterán
Ezért kell eltalálni az ideális hő és feszültség balanszot minden körülmény között..
gombcomp véleményén vagyok..
"Azért ajánlja (szerintem) feszültség szinteket,mert a termékének élettartamát kívánja védeni.
A degradáció (nevezzük így..) abból adódhat,hogy nem megfelelő hűtéssel,fesszel túl melegítik a CPU-t, és a félvezetőrétegek károsodhatnak.Aki kicsit foglalkozott túlhajtással
tudja,hogy ez káros,és megfelelő határok,körülmények között tuningol.Soha nem adnék el
sz@rrá hajtott procit.... " -
HSM
félisten
válasz
gombcomp #9317 üzenetére
Tudtommal nem a hőtől degradálódik, hanem ha a túl nagy feszültség átüti a két tranzisztor közötti szigetelőréteget, amitől az egyre gyengül, végül teljesen kinyúlik, a procival együtt. Azt nem tudom, hogy extrém hűtéssel miért visel el több feszt, de biztos van rá értelmes magyarázat.
(#9307) gombcomp: Úgy van, ahogy BR4D mondja...
Valamint Keldor véleményét is osztom. Nekem nem mindegy, mit adok el adott esetben, de mindenféle rejtett megmagyarázhatatlan hiba sem hiányzik egy esetlegesen haldokló procitól...
Ha lehet ésszerű fesszel is küldeni, ésszerű hőmérsékleten, akkor minek erőltetni? Mert úgy csak 4Ghz van meg, nem 4,2 ???
Vagy csak 1800-on megy a memó, nem 2000-en? Nem rtem én az ilyeneket...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gombcomp #9317 üzenetére
Speciel a feszültség túlvezérlésére nincs védelem, ezért van a figyelmeztetés. A probléma a HKMG gyártástechnológia miatt van, nem nagyon bírja a magas feszű gyűrődést. A Core 2 procikban sem volt jó az 1,65V+ core fesz, a Core i7-nél azonban megváltozott az feszszabályzás, így a DDR3 memóriák miatt valós veszéllyé vált, hogy az extrém felhasználókon kívül az átlagos júzereknél is magas lesz a fesz. Nyilván egy 1.0-ás felhasználó bekapcsolja a gépet és használja, neki fingja sincs a dolgokról. Szerencsére a memgyártók ráálltak az 1,65V-os modulokra.
-
gombcomp
senior tag
Én is így gondolom! Csak az zavar hogy mindenki túllihegi ezeket a dolgokat.
Az Intel nem ma kezdett procit gyártani,sok féle védelem van bele integrálva a chipbe.
Azért ajánlja (szerintem) feszültség szinteket,mert a termékének élettartamát kívánja védeni.
A degradáció (nevezzük így..) abból adódhat,hogy nem megfelelő hűtéssel,fesszel túl melegítik a CPU-t, és a félvezetőrétegek károsodhatnak.Aki kicsit foglalkozott túlhajtással
tudja,hogy ez káros,és megfelelő határok,körülmények között tuningol.Soha nem adnék el
sz@rrá hajtott procit.... -
keIdor
titán
válasz
gombcomp #9307 üzenetére
Ha valaki vesz fél, vagy egy évre procit, majd megküldi 1,7V-on gyári hűtővel paszta nélkül és degradálódik, (ilyen is van) az azért szerintem már nagyon nem mindegy. 10 év az lenne.
Amikor meg eladjuk a procit szerintem azért az sem mindegy, hogy mit adunk el... legalábbis én így vagyok vele, szerencsétlen vásárlónál ne menjen tönkre/ne degradálódjon 2 hónap használat után.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ja mire az tönkre megy addigra az emberek többsége már el is felejtette a prociját és már rég másik van helyette. Jó persze tudom hogy nem mindenki cserélget procit két évente, de itt a PH-zok többsége legalábbis a "kemény mag"
sűrűbben.
Egyébként én is jártam úgy hogy rosszul raktam fel a hűtést a C2D-mre, már biosban 90 fok fogadott
Hogy mennyire egy elcseszett az a hűtés felfogatás. Bár látom az I7-nél is meghagyták bár engem ez nem fog zavarni mert egy percet sem fogom használni a gyári coolerét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Overlocker #9309 üzenetére
A problémák nem azonnal fognak jelentkezni. 1,7 V-on 1,5-2 év mire annyira degradálódik a szilícium, hogy az stabilitásbeli problémát eredményezzen. Persze ez az idő még símán garis.
Asszem az Intel sem azt mondta, hogy megdöglik, csak brutálisan csökken a proci élettartama. -
törölt tag
Szerintem HSM lesz*rja, hogy westlake-nek hány fokos a procija, csak figyelmeztette. Én 80°C-n sem szeretem hajtani, nem hogy 90°C-n
gombcomp: "Lehet hogy igaz de kit érdekel..." LOL
-
westlake
félisten
válasz
Szatesz #9301 üzenetére
koszonom a tancsot, de egy polirozassal talan meg en is "elbanok"
#9302: igen, azok.. 0.05 volt tobblettol biztos, hogy semmi nem fog tonkremenni.. a cpu pedig a maximalisan megadott homersekleten (jelen esetben 100c) is uzemeltetheto.. nekem egy c2d honapokig igy ment es meg azota is megy (masnal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Core i5-10400F + gyári cooler eladó
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- i9-14900K + PHANTOM GAMING ASRock Z790 Riptide WiFi
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest