Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19397 üzenetére
Franc tudja.
Most is csak azóta taperolom mióta kint van a házból is van egy karnyújtásnyira a vas. Lehet a lapon melegedett el vmi. Bár a fetek akkor sem hűvösebbek, mert nem onnan szívta a házhűtés a luftot, hanem azt akadályozta meg, hogy a prochűtőről lejövő meleg levegőt ne a táp szippantsa magába, hanem kilökje házon kívülre. Mind1, majd ha lesz újra házam megnézem még egyszer, megpróbálom reprodukálni a jelenséget.
Anno az E6300-am 103 fok felett kapcsolt le, sztem itt sem a proci melegedett el, mert attól távol voltam. -
MPowerPH
félisten
Alaplapon nem melegedhetett el semmi? Bár kötve hiszem, mondjuk nekem anno a Gemin 2-vel megesett, hogy lelőtte magát a rendszer nulla házhűtéssel. És ott az alaplapi borda szabályosan izzott, nem lehetett megfogni.
mpierre: Subaru a góré, valszeg lesz cikk is. Az alaplap miatt is(most kiderül, hogy tényleg olyan jó lap e), meg neki egyéb más céljai is vannak.
-
-
-
MPowerPH
félisten
Ma az erős OC után behülyült a gép, indítottam alapon egy LinX-et, és 12GFlops értéket adott, a proci meg alig akart melegedni, olyan 50C fölé nem is ment.
Aztán toltam neki egy cmos clear-t, és egy Fox reset-et, az rendbe tette.Nem tom mi lelhette.
HSM: Itt lehet a kutya elásva. Magyarul a True egy felsőkatos hűtő, ott átlagos teljesítménnyel, de i7 fölött túlteljesít. Ez amúgy észrevehető a külföldi tesztek alapján is, de jövő héten kiderül.
-
HSM
félisten
Attól, hogy az NB-ben nincs semmi "fontos" (dehogynincs, 36 PCIe sáv, egy QPI vezérlő, és egy DMI vezérlő....
) attól még lehet igen forró... Gondolj csak a forrófejű NF200-ra, pedig az csak PCIe switch.... Az EVGA-mon nincs HP a VRM és az NB hűtő között, és abban is igencsak melegedik az X58... Azért a huszonwattos TDP mutat valamit....
(Gyakorlatilag a Lynnfield-hez képesti magasabb fogyit 1 az 1-ben az X58-ICH10R páros többletfogyasztása teszi ki, ami közel 30W!!!)
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #19371 üzenetére
Gondold végig, hol van a magja az I7-nek, és hol a Q6600-nak. Az egyiknek középen egy hosszúkás téglalap, a másik két téglalap, középen üres hellyel. Namost a kutya ott lehet elásva, hogy ha a hűtőt polírozod, és tükör sima, akkor az egész felületten eloszlik a leszorítóerő, ami a Q6600 kettéosztott magjának jó. Viszont I7-nél az a nyerő, ami középen finoman koncentrálja inkább a nyomást, ahol a legmelegebbek a magok. A TRight Venomus egyik fórumos tesztjében próbálta ki a csóka, hogyha 90 fokot fordít, akkkor elég sokat romlanak a hőfokai. (Egy ES Gulfin tesztelt) Arra jutott, hogy a jelenség oka, hogy a hűtő alja csak az egyik síkban domború, és ha a domború "hegygerinc" 90 fokot zár be a procimag hosszabbik oldalának egyenesével, akkor a szélső magok melegebbek lesznek jóval, mivel ott már nem lesz kellően nagy a nyomóerő.
-
aLstaR
tag
Üdv,
olyan problémával szembesültem a mai napon, hogy elindítom a LinX-et, akarok futtatni egy tesztet, s maga a program nem csinál lényegében semmit. Írja, hogy várjak, 2 óra futtatás után már nem bírtam kiléptem. Valaki nem találkozott ilyen problémával? Oprendszer 64bit Win 7. A programból a 64bit-es változatot telepítettem fel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
LackoMester #19383 üzenetére
Köv. héten akkor megejtjük.
-
LackoMester
addikt
Várjuk a tesztet.
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #19375 üzenetére
Huh. Pillanat. A készülékemben a hiba.
Nekem már van TRUE-m, nagyon jól teszi a dolgát és szintén polírozatlan (még szűz). Igaz kapott egy Noiseblocker black silent-t. (Nem mintha ez halkabb lenne max fordulaton, mint a gyári kopter, de több levegőt présel át a bordán.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #19373 üzenetére
Most hogy Gorni is áldását adta rá, ha hazaértem még egy-két finomítást eszközölök (bár akárhányszor olvastam el eddig (vagy 50x) minidg találtam vmi pontosítani valót), aztán ha a modik is jóváhagyták kint is lesz a cikk.
mod:
BMW001: Részemről ok. Most úgy sincs a házban a cucc, szóval kb 2 perces művelet lekapni a hűtőt a lapról.
Nétzem a TRU alig kicsivel hosszabb a TRUE-nél viszont -2 HP-ja van. Jah és vmivel könnyebb is a TRU. -
mpierre
veterán
Uraim!
Ez mind oké. De hol a teszt?
Nem mondjátok, hogy a TRU kikapott a Coolinktől egy i7 920-assal a feneke alatt?
-
Henk
veterán
válasz
Gorneck #19371 üzenetére
Ezt nem tudom megmagyarázni. Viszont láttam olyan tesztet is ahol polírozva volt a hűtő de lépcsőkben és voltak mérések közben. Tehát kezdetben aztán x finomságú papír után majd y papír után is lemérte meg végül mikor már tükörre lett polírozva és érdekes módon valahol a közepénél voltak a legjobbak a hőfokok. Mire tükör lett 2 fokot romlott a teljesítménye de ezt sem tudom megmagyarázni.
Nekem is ki kell próbálnom ezt a hűtőt nagyon kíváncsi lettem. -
Gorneck
legenda
-
Henk
veterán
válasz
Gorneck #19363 üzenetére
Valami tényleg lehet benne mert a TRUE talpa annak ellenére, hogy kicsit púpos szépen megmunkált. Volt HR-03 GTX-em annak teljesen sík volt a talpa, ha azt meg tudták csinálni akkor gondolom a másiknál sem okozna problémát. Sőt a Prolimatech honlapján egy időben fel volt tűntetve, hogy a Megahalems-nek szándékosan van enyhén púposra gyártva a talpa és ne is álljon neki a paraszt otthon polírozni mert teljesítményromlást okoz és garivesztéssel jár. De lehet csak ezzel akarták leplezni, hogy nem tudnak egy sík felületet csinálni.
-
Gorneck
legenda
Jahhh még nekem is kellett némi szellőzés mikor kiszedtem a lapod...
A pasztát úgy értettem, hogy lsd BMWnek írt szöveg...
BMW: Még mindig igen érdekes számomra a dolog...mikor paszta alapján a Tru rendesen ráfeküdt a procira a coolink nem. Szal nem nagyon értem miért jobb egy "púpos" hűtő az i7en, mint ami rendesen ráfekszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19364 üzenetére
Még Q6600-om volt mikor polírozta Over, i7-re tényleg azt mondják, hogy jobb a (gyárilag) púpos TRU(E) talp. Hát ez nem derülne ki, csak ha lenne 2 egyforma hűtő polírral és a nélkül.
Gorneck: Hát ott volt az AC MX-2 a polcon de hogy én azt a "sz@rt" nem vakarászom le... Am a Zalman paszta sem rossz. 2-3fok-nál nagyobb különbség nincs a két paszta között.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gorneck #19363 üzenetére
Valamit a magok elhelyezkedésével zagyváltak. Ugye a True csöppet púpos, alig észrevehetően. És hogy ez a kettő pont úgy jön össze, hogy pozitív hatással van a hőátadásra. Mert a külföldi tesztekben ahol még Yorkfield -el tesztelték ezeket, a True kikapott a Proli-tól, míg i7-el az állás pont a fordítottjára változott.
Ezt jó lenne megnézni, kíváncsi vagyok mi az igazság. -
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19362 üzenetére
Hááát erre azért kíváncsi lennék..mijjjaz, hogy i7 esetén nem jó a polír vagyis negatív hatással van...vagy nem változik a hőfok (eleve jó volt a borda talpa) vagy nagyon rosszul políroz az illető...
Qru-nál javultak a hőfokok anno a hőfokok...mondjuk azt nemtom, hogy i7nél volt e a polír vagy még a régi gépénél...de lényegében jót tett neki...sztem ez független a procitól.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gorneck #19360 üzenetére
Még egy dolgot megjegyezhetnék? Olvastam külföldi fórumon valahol, és már máshol is hallottam, hogy i7 esetében a True polírozása negatív hatással járhat. Sokáig én is le akartam políroztatni, de a végén úgy döntöttem, kihagyom. Nem tom mennyi igazságalapja lehet ennek, de talán érdemes lenne ránézni.
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19359 üzenetére
Proci, fesz, ház...stb. Szal igen...nagyon nehéz jó tesztet csinálni...tán ezért is csípem vhol mikor csak simán az asztalon van tesztelve 1-1 hűtő...a többi utána a házon múlik...de egy biztos, hogy jelen esetben adott körülmények közt a polírozott Tru el lett páholva...
Annyit még hozzátennék, hogy másik pasztával jobb lett volna tesztelni szvsz...
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH #19354 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy minden házhoz másképp viszonyul 1-1 borda...így reálisabb képet kaptunk a coolink böszméjéről...
Ergo nálam is más eredmény született volna házban és Qru-nál is, ahogy nálad is...melyik bordának melyik ház kialakítás fekszik jobban.Qru: Sztem mehet...bár annyit még beleírhatnál, hogy a két torony eltérő lamellázása érezhető volt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19354 üzenetére
Nincs TRUE-m, sőt jelenleg házam sincs
, a TRU meg jobb pár fokkal mint a TRUE. Frostytech tesztben is meg a saját logout-os tesztünkben is (G4ga kollégával) a TRU volt a jobb pár fokkal CM 690-es házban totál azonos körülmények között.
Még kicsit csiszolgatok a cikken, tegnap vagy 50x átolvastam és mindig találtam benne vmi kis hibát, de lassan ha Gorni is áldását adja rá, akkor kitesszük logout-ra.
mod:
Viszont marha fura, este megtapogattam a lap bordáit most hogy kiköltözött a házból és marha forró volt az NB borda, és a VRM-résszel összekötő HP is. Valószínűleg a VRM rész melegíti az NB-t nem pedig fordítva. Elvégre már az NB-ben semmi fontos nincs...
-
kulerr
őstag
valaki használt , illetve volt már lehetősége valakinek egy 940-est kipróbálni? mit tudnak ezek tuningban?
-
Valty
aktív tag
HI!
Nem éppen ideillő kérdés, de megérne megvenni egy 1,5 éves i7 konfigot féláron? Még fél év gari van hozzá, és úgy 2 évig lenne használva
-
kpal
nagyúr
Egy kis hir
: Gigabyte X58A-UD9 - világrekordokat döntögető alaplap.
-
pincehely
addikt
18k-t nem akarok kiadni így hűtőre, így vagy Xigmatek Dark Knight lesz, vagy a Collink szerintem.
De ehhez még el kéne passzolni a tápegységem is. -
Henk
veterán
válasz
MPowerPH #19333 üzenetére
Valóban csak a pix-től a futár 3k és onnan máshogy nem lehet rendelni így már több mint 19k.
A mina talán 1k-val olcsóbb. Így van a Proli meg újra van Ipon-ban 14-ért és az a 2-3 fok különbség azért 4-5 k-t nem biztos, hogy megér. Majdnem Venomous-t rendeltem a TRUE helyett de drágább lett volna 3 k-val és a tesztek szerint nem lesz jobb, valahol még gyengébb is. (megint ahány teszt annyi eredmény)
Csak azért nem akartam azt venni, hogy elmondhassam nekem Venom. van mikor a rev.c meg már bizonyított így nem volt zsákbamacska. -
-
Henk
veterán
De úgy tesztelgess nehogy jobb legyen mint a TRUE mert akkor megint hűtőt kell cserélnem.
mpierre: én azt mondtam, hogy a sima TRUE-hoz kell külön megvenni, az RT-nyílván tartalmazza de azt nem is lehet kapni pedig biztos jó áron lenne mert a rev.c is 18k körül van pk-el.
Thor's Hammer-t nem próbáltam de a tesztek szerint kicsivel a Megahalems mögött jár. -
dangerzone
addikt
válasz
sniper elite #19324 üzenetére
Ezért készítettem jaja1981-gyel sajátot. A saját ventilátorjaimra méretezve.
-
Qru
MODERÁTOR
Hmm, igzad van, de 3,6/3,8-ra elég a Xigma is. TRUE az jó az kétségtelen. Mugen 2 amit még nagyon preferálok de az nagy neki a'szondja.
Hnap kiderül mit tud a Croator (marha kíváncsi vok amúgy, ez egy monstrum!! Több mint 1Kg a tömege.). A cikk fele már kész, hnap délután lefutnak a tesztek aztán este / hétfő reggel már kint is lesz logouton.
-
Henk
veterán
válasz
pincehely #19318 üzenetére
Ahány teszt annyi eredmény de kb ugyanazt tudja a TRUE meg a Proli, nálam mondjuk a TR valamivel jobb volt. 10k körül igazából semmilyen hűtőt nem kapsz a felsőkategóriából, Mugen2 meg egyelőre hiánycikk meg a magas ramok miatt én ki is lőném. Ha fontos az ára akkor nem a TR-ot vedd mert ahhoz külön kell megvenni az 1366-os lefogatót ami még 3k. A rev.c már tartalmazza de azon kívül, hogy méreg drága alig kapható.
BMW001: a TRUE jóval drágábbra jön ki mint a Mega, ez saját tapasztalat.
sniper elite: milyen ventik vannak rajt?
Qru: én nem vagyok benne biztos, hogy a Xigmatek pariban lenne a TR-al. nekem volt Achilles ami tényleg jó hűtő volt de nem véletlenül cseréltem mikor i7-et vettem, szerintem komolyabb tuningnál már kevés lenne.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sniper elite #19324 üzenetére
bios-ban ventivezérlés esetleg.
-
sniper elite
senior tag
válasz
dangerzone #19323 üzenetére
Van egy Zalman, de sok hasznát nem veszem, többi coolert kötöttem rá eddig eléggé furcsán állítja őket. Proci coolert nem nagyon akarok ráhagyni megmondom őszintén.
-
dangerzone
addikt
válasz
sniper elite #19322 üzenetére
Vegyél , vagy csináltass egy ventiszabályzót. Az a legtutibb.
-
sniper elite
senior tag
Régen jártam itt
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy Thermalright TRUE Black 120 hűtőm, azon van kettő 12centis iszonyat erős venti, na már most hangja miatt egy ideje már szeretném csökkenteni a ventik fordulatszámát, mert teljesen feleslegesen erősen megy. Tudtok valami jó progit adni? 1-2 progival már próbálkoztam de hatástalan volt. 975 proci meg alig melegszik, azért is felesleges ekkora hűtés.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #19318 üzenetére
Azokat ne nézd(parasztvakítás, pénz beszél -kutya ugat), itt van Henk tesztje(neki biztos nem adtak pénzt, egy kedvező eredményért
). Ez mérvadó, ő is Megahalems tulaj volt, és ő is azt hitte, hogy itt a True csúnyán kikap. Nah, hát nem így lett. 3C az True előnye, ami sok, mivel kisebb is mint a Proli, és olcsóbb is.
Mugen 2 felejtős, nem férnének el a ramok.
-
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
válasz
MPowerPH #19317 üzenetére
Néztem neten teszteket, sorra a Megahalemset hozták ki győztesen a True ellenében is.
Persze az 1-2 fok differencia nem mérvadó a vásárláskor. Az ár ellenebn annál inkább!
Számomra inkább az alacsony fordulaton elért eredmények a fontosak.
Azt szeretem, ha idle szinte hangtalan a gép. Ha játszom, akkor úgyis túlharsoglya a hangfalrendszer, vagy a füles. -
pincehely
addikt
Ahogy nézegetem a teszteket, azt hiszem mélyebben a zsebembe nyúlok, és egy Prolimatech Megahalems lesz belőle.
Már csak azt nem tudom elférne-e a ramok felett! -
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy cpu-z-ben nem látom, hogy a proci visszavenné a szorzót?
Más progik (coretemp, everest) mutatja.
Mindenféle c state meg ilyenek be vannak BIOS-ban kapcsolva. -
tomic
addikt
Ismét fenn áll a problémám a géppel kapcsolatban. mikor elindítom a win betöltése után, mielőtt az asztalra dobna megáll és kékhalál fogad. Majd újra indul, és akár a linx teszt is hiba nélkül lefut. Wint újra raktam ahogy Sápac javasolta ,de nem változott semmi.
Tudtok valamit erre a problémára? -
Qru
MODERÁTOR
Nem az enyém, Gorneck barátomé lesz, csak én mentem el érte. 12,9k volt Ipon-ban.
Azt mondta teszteljem le nyugodtan de őszintén lusta vok kiszedni a lapom a házból.
Pedig megnézném mit megy a TRU ellen. a lemellák nem olyan sűrűek mint a TRU-é. Magas légszállításon sztem verné a TRU, viszont 100% hogy halkabb a "kis" Coolink.
pincehely: Xigmatek DN S1283-at. Kicsivel jobb mint a TRUE Frosty szerint.
Noctuát ne, nem rossz de hangos és nem a legjobb. 8-fokot ver rá a TRUE.
Coolink-et, meg akkor ha inkább a halkság számít és nem a teljesítmény. Kicsit ritkásak a bordái.
-
pincehely
addikt
És hol lehet ilyet kapni? Milyen áron?
A coolink ventikkel nagyon meg vagyok elégedve, most is egy olyan dolgozik a hyper 212-n.
Volt rajta 2-is, és 2 fokkal hűtött jobban terhelés alatt.
Nem igazán tudtam hova tenni, de inkább legyen 2 fokkal melegebb, de fele olyan hangos.Szerkesztve:
Ha az iponban venném, akkor erre a 3-ra szűkült a kör.
Melyik a befutó, jelenleg ennyire futná..oolink Corator ds 12.678
Noctua NH-U9B SE2 11.937
Xigmatek Dark Knight 10.672 -
tomic
addikt
Én maradok a True mellett. 13,5ért nem kell több. Viszonylag kicsi ,szép, fekete és jól végzi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 7 - nota bene
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest