Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ha adapterrel használod nem igazán fog Full HD képet produkálni csak a felbontása lesz HD de a kép minősége nem nagyon.Itt van egy link amiről válogathatsz.A lényeg hoggy HDMI-legyen a VGA kimenete is,minél jobb minőségű több ponton bekötött kábelt veszel aranyozott bevonattal annál drágább,de a BENQ-nál akkor is előfordulnak kép hibák mint más ehhez hasonló felépítésű monitoroknál tapasztalható.HDMI apa -apa csatlakozóval használd neked kell kiválasztanod mert aztán ha nem igazán jó engem fogsz szidni.Ne a legdrágábbal kezd ha nem jó akkor mindig vissza viheted hogy nem elég jó a kábel kérj másikat ha egyik se jó kérd vissza a pénzt.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
v.p.mail #5147 üzenetére
Szia,Ha lassan növekszik akkor több mint valószínű hogy korrodált a neon vége vagy rossz a szigetelés és lassan a melegtől a belső polár réteg egyre jobban leválik,vagy befojt valami a lényeg hogy biztosan a kijelző ama részével van baj,ha már elindult nem nagyon tudsz mit csinálni.Ha biztos akarsz lenni benne hogy ez van akkor lekel venni a burkolatot és meglátod hogy van e rajta olyan mintha sav marta volna meg,vagy próbált szemből átvilágítani lámpával hátha látsz sok sok hajszál csíkokat a sarkában.ÜDV.
-
Himym
senior tag
Kezd kihalni ez a topik.
Teljesen jó volt az a topik, hogy "Azonnali Monitoros kérdések" vagy mi volt a neve.
-
v.p.mail
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb. 5 éves Samsung Syncmaster 913v LCD monitorom, és pár napja kezdte, hogy a jobb alsó sarokban egy kb. hüvelykujjnyi területen egy negyed körcikk alakban (mivel sarok) kivilágosodott a képe. Nem fehér, az XP órája olvasható, csak zavaró pl. filmnézésnél, amikoris ott feketének kéne lennie. Meg úgy érzem, hogy növekszik is lassan.
Van ötletetek, hogy ez mit jelenthet?
Üdv,
PP -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Samsung SyncMaster 932B random módon bekapcsoláskor elkezd sípolni, fütyülni, majd elmegy a kép. A többszöri ki-bekapcsolás megoldja. Valakinek van tapasztalata, hogy mi lehet a baja?
Köszi! -
Hoffer
őstag
válasz
Whaazzup #5141 üzenetére
Hali!
Oké, amit tudok valamit úgyis leírom! Nem fogok hagyni, hogy valami szaros kijelzővel adják vissza a monitorom! Tuti valami susmus van, ha visszavették, azzal, hogy pixelhibás lett!
Ha nem csinálnak semmit jegyzőkönyvet iratok és megyek a fogyasztóvédelemhez!
Nekem nem probléma!Üdv.
-
Himym
senior tag
Üdv.
Nem tudom hova kellene pontosan felrakni a kérdést, de elvigre ez is egy gond.
Van ez a Benq monitor amit kénézett haverom, csak azt nem tudjuk, hogy milyen kábellel kössük össze a géppel, hogy az a legszebb képet adja. Természetesen full-hd-t.
Addig eljutottunk, hogy HDMI 1.3-mas csatlakozója van + DVI-D.
A kérdésem tulajdon képpen most jön:
HDMI-HDMI, HDMI-DVI-D, DVI-D-DVI-D, kábel megoldással kössük össze a monitort?
Köszönöm a válaszotokat, és ha van esetleg link a bolhoz a kábellel együt azt megköszönöm. Budapest.
-
sakal6
csendes tag
hello. nekem olyan problémám lenne hogy van egy samsung 2243NW monitorom 2 éves, és bekapcsolás után kb 8-9 órával a bekapcsolást jelző led elkezd villogni gyorsan és kikapcsol a monitor, nemtudja valaki hogy mi lehet az esetleges problémája?
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Várom a fejleményeket,ha van valami légy szíves oszd meg minket fórum társakat hátha tanulságos lesz a vége mindenki számára.
Már az is érdekes,hogy hiba ként bevették mivel a pixel hiba nem javítható ha magától nem indul be,mit csinálnak vele átfestik.ÜDV.
A használt jó kijelző jobb mint az új pixelhibás!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
drgiotin #5139 üzenetére
Szia.Újra mondom az álláspontom továbbra is az hogy a legtöbb gond a táppal van a 2xx-as szériás monitorokkal,de semmi esetre sem jelenteném ki így hogy a MC processzor a baja.Mivel szétszerelés nélkül nem igazán lehet megállapítani ha nincs megfelelő EEprom olvasó készüléked amivel kitudod olvasni a működési tartalmat az ic-ből.Először mindig a meghajtó oldalon kell keresni a hibát ha jellemző tünetek miatt,és amit írtál az elsődlegesen bizonytalan működésre utal,ami forrása a hiányzó vagy nem megfelelően stabilizált feszültség.Ha tudunk egyeztetni szívesen megnézem neked meg is várhatod ha azonnal javítható,ha nem akkor közlöm veled a tényleges hiba okát és hogy javítható vagy egyáltalán érdemes e foglalkozni vele.Ennek tudatában minden döntés a tied.ÜDV.
SZIA! VÁLASZ.Ugyan ez vonatkozik** Gallac**kollégára is az ő hibája is hasonló cipőben jár!ÜDV.
-
drgiotin
csendes tag
válasz
Whaazzup #5136 üzenetére
Szia.
Elvittem egy tv szerelőhöz, azt mondta, hogy ő ezekhez az LCD monitorokhoz nem ért, csak a CRt-hez, de van egy ismerőse, akinek ez az LCD monitor javítás a specialitása. Felhívtam, beszéltem vele, és kérdezte, mikor elmegy a kép, akkor a bekapcsolásjelző led lámpa mit csinál. Mondtam neki, hogy világít folyamatosan, közben változik az erőssége, egyszer halványabb, egyszer világosabb. Erre azt mondta, hogy akkor vmi vezérlő processzor a baja és egy ilyen 18ezer Ft és nem feltétlenül a tápegységgel van a gond. TE/TI erről a processzor dologról mit tudtok? Nem igazán szeretnék 18 ezret + munkadíjat költeni erre a monitorra, akkor inkább újat veszek 45-50ért 3 év garanciával. -
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Nekem olyan bajom van egy Samsung 214 T típusú TFT-vel, hogy néha bekapcsoláskor nem ad képet csak villog a power gombja feletti led (stand-by), a gép megy mert rádugtam másik monitor és az pöccre indul, a gép tehát megy.
Videokártya Gigabyte Nvidia 8600 GT csak DVI van rajta abból kettő is.Ötlete valakinek?
Gall
-
Hoffer
őstag
válasz
Whaazzup #5135 üzenetére
Hali!
100% hogy hibátlan volt a kijelző, megnéztem mielött vittem! Ma visszavittem a cuccot, megint felvették gariba, egy hét mulva meglesz, habár nem tudták megmondani mit fognak csinálni vele! A kijelző cserés elméletemre meg azt mondták, hogy kérem mi egy márkaszervíz vagyunk nincs szükségünk holmi használt kijelzőre! Mondom jah persze....
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ha teljesen biztos vagy abban hogy nem volt rajta pixel hiba,akkor eddig nem jelentkezett csak most a táp javítás után.Mivel most a megfelelő feszültségeket kapja a monitor kijelzője,vagy csak pont ennek hatására megadta magát egy két pixel.Azt hogy kijelzőt cserélték ki nem tartom valószínűnek mivel egyáltalán nem tartanak a szervizek új kijelzőt.Az előfordulhat hogy volt elfekvőben ez a kijelző egy másik monitorból és mivel a tied hibátlan volt azt kivették,és bele tették egy másikba,de ez csak feltételezés nem tudod bizonyítani semmi módon törődj bele ez van.ezzel senkit nem akarok gyanúsítani de garanciából vissza maradt pixel hibás panelokkal meglehet játszani.ÜDV.
-
drgiotin
csendes tag
sziasztok!
Kellene egy gyors segítség, Samsung T220-as monitorom van, és azt csinálja kb. egy órás használat után, hogy 5 mp-ig van kép, utána 5mp-ig nincs, és kezdődik előről. Van olyan, mikor alig akar bejönni a kép, de ha bizgerálom kicsit (hátul a kábelt, vagy előre-hátra tologatom a monitort, ki-bekapcsolom) akkor utána jó lesz kb. 1 percig, utána megint elkezd villogni. Régebben olyan volt, hogy olyan 2-3 naponta magától kikapcsolt a monitor, és alig tudtam visszakapcsolni, várni kellett vele vagy 20 mp-t. De most meg nem kapcsol ki, hanem így villog. Most pl. jó, sztetek érintkezési baja van? Vagy a videókártya? Vagy a kábel? Vkinek volt már hasonló problémája? Jó lenne egy kis segítség, mert nem nagyon van időm kisérletezgetni vele, meg elvinni ide-oda, mert rengeteg dolgot meg kell csinálnom a gépen. Előre is köszönöm a válaszokat! -
Locutus
veterán
Üdv!
Ugyan nem monitor, de CRT TV problémám lenne, nem találtam jobb topikot neki.
Az mitől lehet, hogyha világos szín van a TV képernyőjén, akkor zúg a TV? Minél fehérebb az egész kép, annál jobban, szóval adás közben folyamatosan változó hangerejű zúgás jön a TV-ből.. más baja amúgy nincs.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a monitoromat bevittem gariba a Samsunghoz az oktogonhoz! A tápon javítottak valamit! Most visszahoztam és két pixelhiba van a képernyőn ami eddig nem volt, mert voltam olyan gondos és megnéztem mikor vettem és a monitor már 2 éves és eddig nem volt rajta!
Nah erre mit tudtok mondani???? Mit csináljak??? -
Whaazzup
senior tag
Szia,és ha csak driver nélkül hagyod hogy a WinXp plugba and play be rakja akkor mi a helyzet.A monitor drivernek és a VGA drivernek simulnia kell egymáshoz nem mindig a legg
újabb a jó ez te is tudod.De lehet más a monitoron belüli gond amíg a Windowsban nincs gond szerintem nem számít míg utólag belehet állítani.ÜDV. -
csana
senior tag
Hali!
Bátyám tft monitorján valamiért a win XP bútolás után az esetek többségében "elfelejti" a natív beállítást, és közepes felbontásba indul az egész. Mikor megnéztem mit mutat a felbontásnál a csúszka, meglepődve tapasztaltam, hogy ugyanúgy maxon (natívon) állt. Visszahúztam kisebbre, majd ismét maxra, és jó lett a kép. Nem tudom hogy driver okozhatja-e a dolgot, vagy valami más lehet a bibi. Elvileg "legfrissebb" driver van fent, nincs "teliszemetelve" a gép egyéb programokkal (kodek pakkokkal meg ilyesmikkel). Ha valaki találkozott már ilyesmivel, vagy tudna tanácsolni valami megoldást, annak nagyon örülnék.
(vga kártya Nvidia 6600GT, a monitort most így hírtelen nem tudom, valami 19"-os tft, nincs dvi dugasza)
Előre is köszi:
csana -
Hard5tyle
csendes tag
Erre valaki?
-
moma
őstag
nem volt időm foglalkozni vele és közben változott a helyzet és most már be sem kapcsol. a led sem ég. ez azt jelenti vajon, hogy nagyobb a baj nem csak ez a kondi ügy, vagy még mindig az csak azok végleg elszálltak. szóval továbbra is elég keresnek valakit aki ki tudja cserélni a kondikat vagy így már ennyi nem lesz elég?
köszi előre is -
Whaazzup
senior tag
Szia. nem biztos hogy beindul ha lehúzod a gombsort,kapcsold be és működés közben csak húzd ki a tápkábelt vedd le a gombsort és újra dugd vissza ha jó az ic akkor beindulhat.Mivel mindig attól függ hogy kapcsoltad ki mert az eeprom megjegyzi a power beállítást,Többi ha az eeprom ic szar azt is cseréljük teljes munkadíjjal +IC 5200ft bruttó ha te magad akarod cserélni az amit nem ajánlok mert nálunk észre sem veszed olyan a forrasztás mint a gyári és ha te csinálod nincs rá garancia,az IC ára kell a verzió szám ami a vezérlő panelon van és az ic típusa 3500ft.
Jelenleg ez az új már jó kiadású nem a szar gyári eepromunk van.Ha ez van benne szinte biztos akkor tudjuk cserélni:Mikrovezérlő ( NT68F63L )
Kompatibilis : ( NT68F63LG ) de szerintem gombsor is van.Hány pines (kábel) 5vagy/6.Az ellenállást meg nem számít mert előbb utóbb meghal a microvezérlő kárt nem teszel vele csak pár órával meghosszabbítod a müködését amelyiknél lehet OHM-ozni.ÜDV.
-
válasz
Whaazzup #5119 üzenetére
Ezaz.. az eeprom rémlik nekem is valahonnan. Megpróbálom majd azt, hogy mi van akkor ha lehúzom a gombsort. Gondolom akkor nem szabadna csinálnia.
Gobsort, vagy eeprom-ot honnan tudok szerezni? Nincs neked véletlen?matykooo köszi, igen, már több helyen is hallottam ezt. Meg ugye a másik tipikus hiba a range not supported, amit egy ellenállással kb egy éve sikerült orvosolni
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. Vista-m van, ma vettem még egy monitort. GeForce 8600-os videókártyám van. Szeretném mindkét monitoron ugyanazt látni de képtelen vagyok beállítani. Ráadásul ha az új monitor a másodlagos akkor a natív felbontásban el van csúszva balra és beállítani sem lehet. Köszi a válaszokat!
-
Whaazzup
senior tag
Szia. Általában mindig a gombsor a ludas ezeknél kimérni nem tudod mert a micró kapcs belül szokott szarakodni másik gombsorral lehet csak tisztázni.A másik tipikus bajuk hogy simán rossz az eeprom micrócontroller IC.Általánosan csak ez a két fő ok ezeknél meg az ilyen eeprommal szerelt Samuknál.ÜDV.
-
matykooo
aktív tag
válasz
gyuri81 #5115 üzenetére
Ez a válasz Pulsarnak is megy... ez szériabetegsége akkor úgy látom ennek a monitornak... Apám cégénél is ugyanez volt hogy állndóan a "brightness" égett, aztán az auto ugrált másodpercenként...
Én azt hiszem a gombok alatti kis akármiket cserélték ki a szervízben... annyira nem értek hozzá, csak amit nekem is elmondtak h ez volt
bár oda volt elég sokáig, de ez nálunk volt
annyira nem vészes az ára...
-
Retroboy88
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja tapasztaltam a monitoromnál ( LGW2253 TQ ) egy kisebbféle problémát.
mégpedig a következő a gondom. Bekapcsolom és amint képet ad nagyon halkan zúg, zümmög mintha egy szúnyog (kicsit mélyebb) lenne benne. de folyamatosan... Kikapcsolom a kijelzőt Csend , bekapcsolom megint zümmög. Nem azt mondom, hogy egy 3. fél egyből kiszúrná , hogy zúg. de én már sajnos annyira figyelek rá, hogy állandóan hallomA monitorra még van garancia de gyanítom, hogy ezzel nem fognak foglalkozni. Valakinek ötlet? mitől lehet ez, mit lehet kezdeni vele?
Köszönöm
-
Sziasztok!
lehet már kérdeztem de nem emlékszem
Van egy Samsung monitor. a pontos típusát nem tudom de ilyen 720n körüli az ügy. A hiba jelenség a következő.
úgy csinál a monitor, mintha be lennének ragadva a gombok, és elég sűrűn felugrik a menü, és a jelölés megy fentről lefelé folyamatosan. aztán valamiért abba hagyja. Aztán egyszer csak újra kezdi. Van mikor a beállítási sémák jeleneik meg, és ott csinálja ugyanezt. A gombokat mérve mérve nem észleltem beragadást. Mi lehet a gon?
Köszi -
sziasztok! adott egy Samsung 720N monitor. kb 2 percenként kiírja hogy "auto adjustment". ez mitől van, mi okozza???
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Szerinted mi változik egy adapterrel semmi,notid földelése szar vagy egyáltalán nincs,esetleg a tápban vagy a töltő áramkörében hibás alkatrész van.Ezért a notin keresztül bezavar.Próbálj másik tápot vagy nézd meg más lakásban hátha a hálózatban zavar valami,standbyos TV,VIDEO,DVD,ben felejtett mobil töltő vagy csak a földelés.ÜDV.
-
Haxorz
csendes tag
Hali!
Próbálgattam a monitorom vibrálását megszűntetni (FS L20T-ECO), és azt vettem észre, hogy az állandó vízszintes csíkos vibrálás megszűnik, ha a notimból kihúzom a tápkábelt, és csak akkuról megy. Ha visszadugom, folyamatos a vibrálás (1600*900 , 60 Hz ez a max).
Gondoltam arra, hogy a d-sub kábelhez veszek egy dvi alakítót, és úgy kapcsolom a monitorom rá a notira. Ez működhet, vagy csak a datakábel szar? Esetleg valami az áramellátással lehet összefüggésben, mivel akkuról nyomva abszolút nincs vibrálás?
Előre is köszi!
Üdv:
Hax -
Vasinger!
nagyúr
Egy villám kérdés:
Ha egy TFT monitor - DELL U2311H- mellé közvetlenül egy árnyékolatlan hangfalpárt tennék, akkor az bezavarna a monitornak? A CRT-t pl.: biztosan remegtetné.
Kérdés, hogy így van e a folyadékkristállyal is? (Gondolom nem, de jobb a biztonság)Bocsi, ha hülye kérdés.
-
dunc
nagyúr
válasz
Winner_hun #5106 üzenetére
-
tjokai
senior tag
Hi all!
Lenne egy fontos és egyben sürgős kérdésem!
Egy 22" Benq FP222W LCD monitort találtam magamnak de a jelenlegi monitoromnál kisebb a kontrasztaránya(700:1), mennyire probléma ez?Jelenlegi monitorom 1600:1 kontraszt arányú Játékra használnám a 22" monitort!
Kontraszt arány mennyire befolyásolja a képminőséget?Havernak Asus 22" moncsija van, az 20 000:1 arányú! -
dunc
nagyúr
válasz
Winner_hun #5104 üzenetére
Hello az adapter/üzemodokon belül ,nincs véletlen 59 hz re állitva 60 helyett ?
-
Winner_hun
félisten
Amíg a monitorom garanciában van (illetve az már letelt, biztosításon van) kértem helyette egy másikat, mert a 2. szervízből visszajött esemény után is ugyan úgy rossz a monitor (még a boltban leellenőriztettem, többen is látták).
Szóval amit kaptam: envision 193FW
Ha bárki tud hozzá natív felbontással kapcsolatos információt vagy egy drivert linkelni winxp-re azt megköszönném, nem tudom hogy melyik felbontáson használjam, egyik se jó. 1440x900-at találtam a neten, de az nem jó, a kép alját nem látom és a betűk enyhén szólva olvashatatlanok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ÚJ Dell Alienware AW3423DWF OLED Gaming Monitor! 3440x1440 / 0.1ms / 165Hz! Számlával! BeszámítOK
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest