- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ma reggel vettem észre hogy a sz.gép bekapcsolása után kb. 2-3 percig villog a monitor (Samsung 931 BF), ezt követően megszűnik a villogás, és még be van kapcsolva a monitortól elvárható minőségű lesz a kép.Szerintetek ez egyértelműen a monitor hibája és ha igen akkor érdemes ezt javítani, egyáltalán kb milyen költséget jelent a javíttatása?
Előre is köszi a válaszokat.
-
szjoci
őstag
Szia!
Köszönöm a segítségedet, de ezeken szerintem nem olyan méretű a led. Mondjuk tény és való hogy így egyszerűbb lenne kompletten csak a helyére dobni a dolgot.
Közben rájöttem hogy nem 8020 méretű led kell nekem hanem 8520, ami beszerezhető ha itthon nem is de külföldről biztosan.
Még elmélkedem rajta picit hogy melyik megoldás legyen, köszönet -
szabog4
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy problémám.
Az LG Flatron 27EA33v - B monitorom elkezdett villódzani. 2mp feketeség, majd 1 pillanatra az asztal tartalma (tehát 1 pillanatra ad képet). Ez a folyamat ismétlődik. Másik gépen is ez a jelenség áll fenn.
Mi lehet a gond? Javítható? Mennyibe kerülhet?
Segítséget előre is köszönöm. -
szjoci
őstag
Halihó!
Egy lg e2342t-bn típusú monitor háttérvilágításának led csíkján tönkrement egy led, ezért csak felvillan a csík, majd kikapcsol, ezt ismételve a végtelenségig. Az a gondom hogy ilyen ledcsíkot sehol nem találok, sőt, ilyen ledet sem! Esetleg tudnátok tippet adni hogy hol próbálkozzak?
Itt van két kép a csíkról, a ledek 2*8mm-esek rajta: kép1, kép2. Szétgugliztam már az agyam, ebayen is túl vagyok, de eredménytelenül -
Vásároltam most februárban egy LG 29UC88-as Ultrawide IPS monitort. Ismerem hogy van Black bleed-ing ezeknél a paneleknél, de az enyémet kicsit sokkalom. Jobb sarkon nagyon látszik főleg este mikor gépeznék a sötétben jobban kijön. Szúrja szemem sarkát. A többi sarok elhanyagolható. Mellékelek képeket.
Szervízbe érdemes küldeni, lehet ezt javítani vagy hagyjam picsába? Volt valakinek hasonló problema? Hogy oldotta meg? -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Kernel #20245 üzenetére
Köszönöm, én is ettől tartottam. Azért lenne jóval egyszerűbb, ha driverből működne a dolog, mert automatikusan csinálná a dolgát. Például, Word, Firefox 0% fényerő, játékok, filmek 50% (valahogy így volt, emlékezetem szerint). Semmi babrálás, állítgatás, ilyesmi...
Mezis
Igen, de a Win10 felismeri a monitort, az eszközkezelőben írja is, csakhogy úgy néz ki, nincs működő Display Manager hozzá (remélem csak egyelőre). -
scarabeus86
tag
Üdv!
Pár napja néhány játéknál zölden és pirosan villódzik a kép HDMI kábelen, de csak ha kirakom full screenre. Megfordítottam a kábelt és átdugtam a VGA másik kimenetébe, ugyanez a hiba. DVI kábelen teljesen jó a kép. Tönkremehetett a HDMI kábel? Bocsi ha off, hirtelen nem találtam kábeles topicot. -
mezis
félisten
válasz
rovtiv3 #20244 üzenetére
A monitor vezérlő meghajtó programját kellene installálnod.
(Nekem az AMD Catalyst programra volt szükségem ahhoz, hogy a Win8.1 felismerje a DVI-D-vel csatlakozó monitort. Aztán a frissítések után ismét installálnom kellett a Catalyst-ot !)
-
Kernel
nagyúr
válasz
rovtiv3 #20244 üzenetére
http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/dell-p2414h/drivers
A DDC/CI-kommunikációt biztosító program nem kompatibilis a Windows 10-zel, ha jól látom, de ez csak annyi, hogy nem tudod Windowsból vezérelni a fényerő stb. beállításokat, meg amit még tudna a Display Manager.
De mi az akadálya, hogy a monitor menüjében ugyanezt elvégezd?
Egyébként én a Windows 7 és korábbi rendszereknél is szürkére szoktam állítani az ablakot, így nem bántja a szemet. Már amelyik programra még hat. Windows 10-ben nem tudom, van-e ilyen, mert én is épp néhány kompatibilitási probléma miatt hanyagolom az áttérést:
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv mindenkinek! Remélem jó helyre írok.
Van nekem egy Dell P2414H monitorom, amit évek óta megelégedve használtam egészen tegnap előttig, amikor is a régi Win-7et 10-esre cseréltem. A probléma az, hogy nem megy fel a monitor drivere Win 10-re. Az eszközkezelő felismeri ugyan, de akármilyen meghajtót próbálok feltenni, a telepítés sikeres ugyan (a Win szerint), viszont semmiféle kezelőfelület nem jelenik meg, így nem tudom konfigurálni az eszközt. Ez különösen fontos volna, mert a barátnőm itthon dolgozik a gép előtt, és 8+ órákat vakító Word meg Netes felületek előtt eltölteni azért hosszú távon komoly kihívás.
Szóval, előre is megköszönöm, ha tudnátok valami megoldást. -
Kernel
nagyúr
válasz
AG Sheppard #20242 üzenetére
Képcsöves és plazma TV-nél van olyan, amikor valamelyik szín már aránytalanul legyengül a többihez képest, a szürkeskálát lehetetlen úgy beállítani, hogy minden szinten jó legyen.
Például hiába állítok jó fehéret, de akkor szürke nem lesz jó, vagy fordítva. Természetesen a feketeszintek korrigálásával sem jön ki sehogy, mivel ez lényegében egyenértékű azzal, mintha egy csatorna erősítése aránytalanul csökkent volna.
LCD-nél ilyen durvább eltérés nem jellemző, legfeljebb bizonyos fakulás megfigyelhető, amikor már nem olyan élénk a piros, kék, zöld. Főleg a fénycsöves háttérvilágításnál, ami fűt is erősen, valószínűleg az sem tesz jót neki. De azok eleve régebbiek is.
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
Kernel #20241 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Na ez az, ebből is látom, hogy valami nem stimmel. Nézem a monitort és egy idő után megszokja a szemem, de ha átpillantok a TV-re, akkor annak más árnyalata van, mint amit eddig megszoktam. Zöldes. Ha túl vörös a monitor, akkor logikus, hogy egy másik rendesen kalibrált zöldes lesz, majd az is normalizálódik.
Ismerem az általad felhozott példát a saját bőrömön, ugyanis egy éve a TV-m lecserélésekor vettem csak észre, hogy az előző TV képe mennyire vörös árnyalatú és már régen újra kellett volna kalibrálni. Bámulatba ejtő.
Mivel ez egy használt, 16:9-es LED monitor legkorábban 2012-ből, az volna a kérdésem, hogy az elöregedést biztos ki lehet zárni?
Van esetleg olyan hiba, ami a kijelző korából adódóan esetleg hasonló tüneteket produkál?
Biztos, hogy csak kalibráció kérdése?Ami még egy picit furcsa, hogy, ha egyenesen ülve nézem a lentebb linkelt Eizo gammatesztet, akkor 1,8-ra jön ki az érték, de, ha egy picit görnyedek, akkor máris változik a kép és 2.1 lesz a helyes gamma. Más készülékeknél ezt sem vettem még észre.
-
Kernel
nagyúr
válasz
AG Sheppard #20240 üzenetére
Ilyen előfordul, mivel az ember szeme nem mérőkamera, de akkor nappal is finomítani kell rajta, utána mondjuk este is, csak lehetőleg úgy, hogy rontsuk vissza ugyanoda. Míg végül kialakul egy elfogadható optimum.
Sötétben a látás hozzá tud szokni az eltérő árnyalathoz is úgy, hogy fehérnek hisszük, közben nem az.
Olyan is van, hogy fekete-fehérre levéve már semlegesnek látszik egy videó, de a színt ráadva az arcok mégis pirosodnak, amikor nem is az RGB-beállításokkal lehet a gond, hanem a színdekódolással. Ilyet TV-nél a piros-zöld eltolással lehet korrigálni, kicsit a zöld felé billentve. A PotPlayer lejátszó is tud ilyet mellesleg, amit én távszabályzóra is konfiguráltam, így a különböző minőségű videók hibáit nézés közben is tudom korrigálni.
Azzal is lehet próbálkozni, hogy több kijelző / TV menjen egyszerre, ezeket egymáshoz képest viszonyítani. A látás ugyanis relativizálásban nagyon jó (nyilván hasonló az ízérzékelés is, a hideg-meleg érzet, vagy épp fülre a frekvenciák összehasonlítása), de a hozzászokás megtévesztő tud lenni.
---------------------------------
Szélsőséges példa, még 20 év után is eszembe jut, amikor egy TV-t javítottam helyszínen, tápjavítás után elindítom és látom, hogy a képcső széthajtva, emissziószegény, elszíneződött. Miközben a tulaj lelkesen húzgálja be a függönyt (hogy egyáltalán látni lehessen valamit) és mutatja, hogy milyen szép képe van és mennyire meg van vele elégedve.Egyszerűen az évek során, ahogy pusztult le a képcső, a látása úgy szokott hozzá folyamatosan. Ezt persze máskor is tapasztaltam, de ez volt a legdurvább.
-
AG Sheppard
csendes tag
Köszönöm a válaszodat!
Nem, úgy is próbáltam, hogy tök sötét van.
Ugyanabban a szobában van egy 48 inch-es TV is, amit szintén én kalibráltam és annak mindig ugyanolyan a színhőmérséklete.
Ugyanazon a PC-n szintén D-Subon keresztül másik két monitor nem produkálta ezt a problémát, mint amit ez a Samsung. Ilyet én még nem láttam, kezdem azt hinni, hogy hibás.
Köszönöm, meg volt az általad linkelt oldal is. Három napja csak beállításokat próbálok, de a nappali színhőméreséklet mindig különbözik az "éjszakai"tól.
Sőt, azt veszem észre, hogy akárhogy állítgatom, mindig marad vagy egy kis piros, kék, vagy zöld árnyalata a képernyőnek....
-
mezis
félisten
válasz
AG Sheppard #20238 üzenetére
Üdv.!
A sötét szobában bizonyára van valamilyen háttérvilágítás és annak színhőmérséklete (? 3000K) jelentősen különbözik a nappali megvilágítástól (5000 - 6000K ?)
Vagy estére is 5000 - 6000K színhőmérsékletű háttérvilágítást teszel (nagyon fehér lesz !) vagy lesz a monitordnak (op. rendszernek) egy éjszakai meg egy nappali profilja. [link]
-
AG Sheppard
csendes tag
Üdvözletem
Színszakértő guruk segítségére lenne szükségem.
Adott egy Samsung LED monitor, melynek színeit sötét szobában számomra megfelelően be tudom állítani, de ugyanez a beállítás nappal vöröses árnyalatot eredményez és rettentő zavaró. Mi lehet a gond?
Eddig még ilyet se TV-knél, se monitoroknál nem tapasztaltam.
-
Kernel
nagyúr
Ellentmondásos a leírás:
Ez a kábel DVI-jelekké alakítja a DisplayPort felől érkező jeleket. Ideális eszköz a DisplayPort-csatlakozóval ellátott eszközök számítógépéhez való csatlakoztatásához.
Első mondat DP --> DVI, utána meg már DVI --> DP jelirányról beszél.
Pedig ez nagyon nem mindegy, miután a DP is csak single linket használ az átvitelhez (4 érpár), továbbá ez mind adatvonal (tartalmazza az órajelet is), míg a DVI/HDMI egy érpárat órajelként használ és csak három marad a tényleges adatátvitelre.
Ez már így ránézésre sem kompatibilis, kivéve a DP++ logóval ellátott dual mode DP kimeneteket (lényeges, hogy nem bemenet, sokan ezt is keverik), ami képes felismerni a kimenetre csatlakoztatott passzív átalakítót is, ennek hatására DVI/HDMI-módba kapcsol.
Neked viszont DVI to DP kellene, ha jól értem, ami ilyen aktív átalakítót igényelne, mint a DP to DVI is:
Szemre lehetne az is, amit linkeltél, csak nem tudni egyértelműen, hogy mi van benne. Az ellentmondást az eladó tudná feloldani. Lehet, hogy a második mondat igaz, az első pedig csak valami laikus kavarás / kitaláció, vagy ki tudja.
Itt már egyértelműbben fogalmaznak: [link]
Itt pedig van egy táblázat is, hogy a 144 Hz mitől függ: DisplayPort
-
Kernel
nagyúr
DP-t nem ismerem közelebbről, HDMI-ről nemrég is említettem, hogy az csak single link és több nem is lehet.
-
Qlux
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy GTX 690-es kártyát, amin 3 dual DVI és egy mini dp csati van.
Mini dp -standard dp kábellel kötöttem össze a monitoral, mivel dvi nincs a monitoromon. Viszont képet nem ad.
DVI-hdmi átalakítóval is próbáltam, de ilyenkor csak 60hz-en üzemel 144 helyett.
Van esetleg tippetek mi lehet a baj?Köszönöm!
-
csenor
senior tag
Van egy 1 hónapos Lg 27mp59g-p monitorom.
A kép bizonyos színeknél olyan minta, hangyás lenne mozog,vibrál.
Például, ha itt írok ez a kis szöveg ablak is olyan.
Nem túl feltűnő, de nem tudom, hogy ezt a normális kategóriába kell-e sorolni? -
Kernel
nagyúr
válasz
MasterMind #20229 üzenetére
Még így is megtévesztő lehet a JPG-tömörítés, ami miatt nem pont azt látjuk, amit te látsz. Esetleg távolabbról nézve jön ki, hogy lehet belső porlerakódás is. Az LCD és a háttérvilágítás közötti légrésben áramló levegő hosszabb idő alatt finom lerakódást tud képezni, amiről a kijelző bontása után lehet meggyőződni.
De ilyen bontás károkozással is járhat, ezért csak hozzáértő részére javasolt.
-
MasterMind
tag
Jogos, bár nem állítom, hogy egyszerű volt fotót készíteni a jelenségről, de kéken nagyjából látható.
Egyébként nem mostanában ütötte fel a fejét a dolog, mikor észrevettem pár hónappal ezelőtt, általában 90%-os fényerő mellett használtam a monitort, aztán lementem 75%-ra, mert úgy kevésbé volt látható és most megint visszatéve 90-100/%-ra, nem olyan látványos, mint akkor volt.
-
Kernel
nagyúr
Ami a legegyszerűbb, hogy amikor ilyen kábelt vagy adaptert veszünk, egy multiméter vagy bármilyen szakadásvizsgálóval ellenőrizni kell, hogy a két külső fémrész (shell) vezet-e egymáshoz.
Akár dugó, akár az aljzat fémrésze.
A belső érintkezők mérése kicsit körülményesebb (satuba fogni, tűszerű mérőzsinórral vizsgálni), de károkozás szempontjából sokkal fontosabb a külső.
Annyit mondjuk nekem sem ér, hogy vegyek vagy építsek ilyen tesztert, mert alkalmilag megoldom így is.
-
-
Kernel
nagyúr
Ez gyakori félreértés, de a HDMI eleve csak single link (4 érpár, abból egy órajel). Dual-link 7 érpár, abból egy az órajel. Könnyű belátni, ha a HDMI-csatlakozóban foglalt az összes ér, több már nem fog belemenni.
Igaz, hogy a HDMI-n is lehet több adatot átpréselni, de azt másképp csinálják. A kábel minőségének javításával is növelhető a sávszélesség, növelhető a frekvencia, nem csak az érpárak szaporításával.
Itt nem ez a probléma elvileg, túl hosszú kábelnél is előfordul hasonló jelenség, amikor zavarokat vesz fel a bemenet, emiatt "azt hiszi", hogy nem inaktív a jelforrás, valószínűleg ezért nem áll le.
Sajnos az olcsó kínai HDMI kábelek és adapterek világában határtalan pofátlanságok vannak.
Legrosszabb, amikor a két shell nincs galvanikus összeköttetésben, de még a belső GND-ereket sem kötik be, de ez már kimeríti az aljasság fogalmát, mert tönkre is mehet emiatt az érzékeny bemenet.
Valamivel jobb, amikor legalább a két shell összeköttetésben van. Bedugáskor először ezek érintkeznek, így a két eszközt azonos potenciálra hozza.
Úgyhogy a magam részéről soha nem mernék ilyeneket mérés nélkül felhasználni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
MasterMind #20222 üzenetére
Fénycső lehet élvilágítású vagy lehet vízszintes háttércsövekből álló, ami monitornál ritkább, de gyártottak ilyet is (TV-nél volt elterjedt).
Függőlegesen nincsenek csövek, eltekintve a 4 oldalas élvilágítástól, de az is a ritkábbak közé tartozott, ha jól tudom.
-
obre
csendes tag
Sziasztok,
egy furcsa problémám akadt. Van egy monitorom (24" LG 24MB56HQ-B), eddig HDMI-vel volt összekötve a PC-vel (zotac 1060 6gb, 1 hdmi, 1 dl-dvi, 3 displayport). Tegnap a HDMI portot rákötöttem a tv-re, a dvi porthoz meg vettem egy dvi - hdmi átalakítót majd rádugtam a korábbi hdmi kábelt.
Mióta a DVI HDMI átalakítót használom a monitor nem tud automatikusan kikapcsolni. Értem ez alatt, hogy a windowsban beállítod, hogy 5 perc után képernyő kikapcs, akkor fogja kiírja a szokásos "no signal"-t, majd elkezd visszaszámolni 10-től nulláig, elsötétül a kép és ekkor ahelyett hogy kikapcsolna kezdi előről az egészet a végtelenségig (sima HDMI összekötés esetén nyilván jól ment).
Van ötletetek mi lehet a gond? DVI-D Dual Link port van a kártyán ehhez sajnos csak egy legolcsóbb Single link átalakítót vettem (1090 Ft volt az aqua-ban nem ezt akartam venni de épp ez volt az üzletben és csak FHD felbontás kell). Vegyek új átalakítót? Sose használtam még DVI portot, annak lehet ez vmi bugja? Próbáljam meg inkább a Display portot használni?
Köszi előre is,
Obre -
mezis
félisten
válasz
MasterMind #20222 üzenetére
Üdv.!
Verbális leírásod kiegészítésre szorul. Talán ha egy képet festenél róla.
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Adott egy lassan 7 éves Dell U2410 és 2 helyen függőleges irányban vélhetően a fénycsövek mentén halvány elszíneződés látható. Olyan, mintha a fénycső megégett volna, valójában fogalmam sincs. Akkor látványos igazán, ha magas a fényerő vagy a kép homogén, egyszínű. Filmnézés vagy játék közben egyáltalán nem látható. Ötlet esetleg, hogy pontosan mi lehet, illetve, hogy javítható-e és egyáltalán érdemes-e.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Ferry
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi hibát produkálja a monitorom
Ezek a színes pöttyök teljesen random jelennek meg a képernyőn, de csak ha színes kép a háttér- pl egy excel táblán nem látszanak.
Továbbá ha mozgatom a monitort, el-el tűnnek és visszajönnek, mintha valami érintkezési hiba lenne.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Köszi. -
AlyArkhon
őstag
Sziasztok !
Lenne egy kerdésem : Haveromnak van egy Acer XB280HK 28" 4K Ultra HD G Sync 1ms Gaming 3840x2160 monitorja . League of Legend futása közben amikor hirtelen mozgatja a képernyőt pillanatokra /tized masodpercekre/ megtörik a képernyője. 1600x900 as felbontással jatszik . Wait for vertical sing ki van neki kapcsolva /ha bekapcsolja még rosszabb lesz / és be van neki kapcsolva az antialiasing /bekapcsolva javul ez az efektus/ . 60 fps re van neki le szabalyozva .
Elég erős a configja lol nak meg nem egy nagy a gép igénye ezért sem értjuk mi a gond .
Alap lap : asus z170 pro gaming Video kártya : Geforce GTX 980 Ti Ram:8 giga DDR 4
Mi lehet a probléma ?Előre is köszönöm
-
mezis
félisten
válasz
blessbygod #20216 üzenetére
Üdv.!
Ha másért nem, legalább a környezetünk kímélése miatt kapcsold ki. A PC is hibernálható, és gyorsan feltámad.
-
blessbygod
csendes tag
Hello!
ah-ips lcd monitornak lehet beégése? Kell neki a képernyőkímélő?
Sokszor ha elmegyek otthonról csak lockolom a gépet és nem kapcsolom ki, így a W10 lock screenje fut órákon át, ettől lehet baja a monitoromnak?Köszi a választ!
-
mezis
félisten
válasz
cbm1974 #20213 üzenetére
Igen, csak akkor érdemes nekikezdeni, ha biztosan a CCFL csövekkel illetve 400 - 500V-os tápegységükkel van probléma. A cseréhez tudni kell leválasztani a CCFL tápegységét, ami egyszerűbb esetben egy csatlakozó kihúzását jelenti vagy biztosíték kiforrasztását.
A LED strip behelyezéséhez nagyon apróra kell szétszedni a monitort. -
cbm1974
tag
Igen, én is erre gyanakszom,csak érintkezési probléma lehet a csati környékén és imádkozom, nem történt semmi,amikor a tápja bekrepált,bár azt állítja, éppen nem üzemelt, de mitől adhatja meg magát egy táp, ha nincs áram alatt...? Érdekes..
Köszönöm szépen a tanácsot, megerősítette a véleményem, hasonlóképp gondoltam...
-
cbm1974
tag
válasz
Kernel #20205 üzenetére
Én is így gondolom, a csávó,aki eladta csak védekezni akar,szerintem nála mehetett tönkre, én értékek szerint szabályos táppal használtam. Az ő állítása, hogy felhívott szervizeseket,még amikor tönkrement az ő tápja és pótolni akarta, azok mondták, pontosan olyan táp kell, mert pl 13V tönkreteszi...
! Ez rendkívül érdekes, mitől tenné, mikor a szabályos érték közé esik??? Ez nem gagyi táp, stabil, csak nem speciálisan a Samsunghoz való, természetesen továbbra is jó, a régi monitort ugyanúgy meghajtja, mint előtte.
-
mezis
félisten
válasz
cbm1974 #20204 üzenetére
A HP táp nem tehetett kárt, bizonyára nem adott ki 14V-nál nagyobb feszültséget. (Áramot meg annyit ad le, amennyit a rákapcsolt készülék "igényel".
A bizonytalanul érintkező tápcsatlakozó bármilyen hibát okozhat. Túlmelegedés, forrasztás is leolvadhat, műanyag ház deformálódhat, szikrák következtében beéghet az érintkező felület és legközelebb már nem érintkezik.
Mindenképp rendezni kell a betáp stabil, jó kontaktusát. Ezt a panelen való feszültségméréssel kell ellenőrizni. -
Kernel
nagyúr
válasz
cbm1974 #20200 üzenetére
a táp tette tönkre és ezt mondják szervizesek is
Megvizsgálták és az alapján állítja, vagy csak úgy rámondják?
Egyértelműbben csak terheléses / oszcilloszkópos vizsgálattal lehetne megmondani, hogy a táp kimenetén vannak-e olyan impulzusok, amit kiszáradt kondenzátor okozhat. Vagy megnézni a belsejében, csak ezeket nem mindig egyszerű szétszedni.
De ha nem volt sokat használva a táp és a terhelés nagysága szempontjából sem volt nagyon kihajtva, akkor ezek elég sokáig tartanak.
-
cbm1974
tag
Ez az, hogy semmi életjelt nem mutat a monitor. Bár azóta a PC-t nem indítottam el, mivel úgy vettem észre,mintha nem kapna áramot a moncsi, csak a kék jelzőfény készenléti bekapcsolás LED-jét figyeltem, ami áram alatt előtte villogott,amikor a videókari beindult,folyamatosan világított,de most semmi.Még annyi talán érdekes lehet, nem volt hozzávaló dugaszom, így egy adapter átalakítóját használtam, ami jó volt ugyan, de kissé kontaktosan érintkezett,apró mozgatásra kikapcsolt a moncsi. Beállítottam, hogy jól érintkezzen, így üzemelt egy ideig, több mindennel kipróbáltam a monitort, nem láttam hibát. Amikor kikapcsoltam, akkor is villogott a standby, majd megmozgattam újra és már nem tudtam többé villogásra bírni a LED-et. Pontosan így történt, szabályosan leállítottam, a rendszert, azóta nem tudtam visszamozgatni a tápdugót olyan pozícióba, hogy érintkezzen,villogásra bírjam a készenlétit. Talán elkophatott a belső aljzat és már nem ér hozzá a csati?
Nem gondolom, hogy a LED ment volna ki, de indítsam el a gépet is,hátha..??
Szóval a táp szerinted sem lehet ludas,csak hogy biztosra menjek....!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Házimozi haladó szinten
- Kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest