- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH 5.5
aktív tag
Üdv!
Egy LG L1718S monitorral kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Semmi életjelet nem ad, és ez az állapot egyik napról a másikra következett be, egyik nap még hiba nélkül működött, másnap már nem lehetett bekapcsolni.
Égés, füst, ilyesmi nem volt, szétszedve teljesen épnek tűnik minden, nincs egy púpos kondi, megégett alkatrész sem.
A táp jónak tűnik, a szervizkönyv alapján az erre a hibára vonatkozó méréseket lépésről lépésre elvégeztem, minden stimmelt. A mikrokapcsolók és a csatlakozók is rendben vannak.
Mit lenne érdemes még megnézni?- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
-
PH 5.5
aktív tag
válasz fero02 #11406 üzenetére
Sajnos az égvilágon semmit sem csinál a led.
Whaazzup: 12V-os biztit nem találtam, a kapcsolási rajzon sem szerepel más, csak a 250V/2,5A-es.
A csatlakozón és a puffereken is megvan minden feszültségérték.Köszönöm szépen a válaszokat mindkettőtöktől!
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
válasz fero02 #11409 üzenetére
Szekunderen mindkettő 455 Ohm. A primereket sajnos itthon nem tudom pontosan megmérni, csak 0,1 Ohm pontossággal, és hát körülbelül ennyi az ellenállásuk, de gondolom, inkább a szekunder számít, az pedig teljesen egyforma.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
válasz sirszevenap #11502 üzenetére
Épp ma szedtem szét egy ilyet. Innentől csak a káva tartja össze, amit óvatosan le kel pattintgatni a hátlapról, nem kell hozzá semmi szerszám, viszont megkönnyíti a műveletet, ha előtte egy kicsit átmelegíted a műanyagot.
A mester urakhoz volna egy kérdésem: egy lg 1942s monitornak van egy olyan hibája, hogy bekapcsolás után csak néhány másodpercig ad képet, aztán kilövi a háttérvilágítást. Szétszedtem, volt is néhány púpos kondi a tápon, azokat kicseréltem, de a hiba maradt. A fénycsövek hibátlanok, mert az lcd panelt átraktam egy másik monitorba (abba a bizonyos asus vw195d-be), ott hibátlanul működött. Az inverter trafó alatt kicsit el van színeződve a nyák, talán az döglött meg?
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
-
PH 5.5
aktív tag
válasz HeavyToys #11744 üzenetére
Próbáld ezt:
* OSD Adjustment Lock
This function locks the OSD in order to maintain the current settings or to prevent the settings
from being changed by another person
On: If you press and hold the MENU button down for 5 seconds, the OSD Adjustment Lock
function is activated.
Off: If you press and hold the MENU button down for 5 seconds again, the OSD Adjustment
Lock function is disabled.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
válasz gabber01 #11780 üzenetére
Majd szépen éhen fog halni, akkor lekocogtatod a kijelző aljára, ahol már nem látszik a kávától. Reméljük hogy nem szólt a többieknek.
A szétszedés elég kényes művelet, csak legvégső esetben javasolt.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
válasz gabber01 #11785 üzenetére
Talán a fény vonzhatta oda. itt azt tanácsolja valaki, hogy éjjelre rakj egy lámpát a kikapcsolt monitor mellé, akkor talán kijön a delikvens.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Asmodeus01 #11846 üzenetére
Hello!
Ha a power led elsötétülés után is folyamatosan világít és halványan látható a kép, akkor valószínűleg inverter, vagy fénycső probléma van.
-
PH 5.5
aktív tag
-
PH 5.5
aktív tag
-
PH 5.5
aktív tag
válasz fero02 #12113 üzenetére
Kösz, hogy megnézted, w1934s nálam is van kettő bontva, persze azonos hibával.
Whaazzup-ot már kérdeztem, sajnos ő sem tudott segíteni. Marad az Ebay.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG 27MR400 Monitor
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest