- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz #56474624 #75604 üzenetére
Én ezt szeretem, most mit csináljak? Nem azt mondom, hogy a színezetlen zene a jó, de attól én még ezt szeretem. Illetve nem használom az unalmas szót, ha terminológiailag nem ezt jelenti, amire gondolok. Azaz, hogy hatásvadászatmentes, őszinte.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
Cs1csó
félisten
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz #56474624 #75509 üzenetére
Köszi! Azt hittem ez ajánlott cég, mert itt láttam a linkjüket. Akkor marad a korábban ajánlott Superlux HD-662EVO vagy HD-662F (neutrális kellene), ennek a gyári párnája sem drága. Mintha olvastam volna, hogy erre van valami plüss párna is csak ne találom. Most látom, hogy eleve adnak hozzá plüss párnát, de szerintem én valami másik típus párnájáról olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #75295 üzenetére
Tényleg gáz ez az össze-visszaság. Erről jut eszembe, ez sem rossz ár: Audeze Sine 70k.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
-
gianni85
veterán
válasz #56474624 #75262 üzenetére
Na ott még nem is nézelődtem soha (egyéb szórakoztatóelektronika)
Egyből lőttem egy vicces képet -
cuko
aktív tag
válasz #56474624 #75249 üzenetére
Koszi, neked van veluk tapasztalatod?
Nem nagyon talalok direkt osszehasonlitast neten, ~10k van koztuk, de belefer az A550z a keretbe, itt is ajanlottak mar, szoval valoszinuleg ez lesz (+ nem talaltam boltot, ahol mindkettot meg lehetne hallgatni).
Most latom a szerkesztest: rakerestem a NAD-ra, elso ranezesre sok review emliti a kenyelmetlenseget, ami kicsit ijeszto igy latatlanban. A cserelheto kabel viszont plusz az A550z-vel szemben.
Ugy latom, egyik budapesti kiprobalos boltban sincs viszont, tudod esetleg, hol probalhatnam ki?[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz #56474624 #75187 üzenetére
Na, úgy van, hogy kártyáról megy, front panelről a fejes, viszont a kép készítésekor nem volt bedugva, így a hangfal szólt
Amúgy a Headphone állásban van, ha bedugom (átvált magától)
De nagyon köszi, hogy szóltál erről, így "találtam meg" mellette a beállítást, miszerint lehet <32 Ohm, 32-64 Ohm, és >64 Ohm értékre állítani. Eddig a legkisebben volt, most átállítottam 32-64-re, ugye a HD2000 32-es. Hát, 80%-nál nemnagyon kell feljebb venni a hangerőt, és így is hangosabb, mint ezelőtt 100%-on. Meg persze így is tiszta, nem torzít...Szeretem leracsniztatni...
-
Rotcsa
tag
válasz #56474624 #75078 üzenetére
Köszi!
Ehhez mit szólsz?
Böszme nagy párnák, nagyobbak mint az eredeti! Ezzel még kiegyensúlyozottabb lenne? Mert az kevesebb mélyet jelent, nekem meg inkább többel kéne. Vagy akkor inkább az eredeti, amihez már nagy-nehezen hozzászoktam, de felismertem benne a minőséget. A mostani az üllői 70 alatt vettem és annyira nem jön be. Szerintem kopogósak a mélyek.
-
válasz #56474624 #74994 üzenetére
Érdekes dolog ez, mert pl. én nálam egy HE400i semmiről se szólt jól, pedig próbáltam 2-2 erősítővel és DAC-al is. Már mint a mélyek mennyiségéről van most szó. Nem egy tesztet olvastam mesébe illő mély hangokról ennél a fejesnél, de nálam azért maradt a DT990Pro, mert a magas kiemelést leszámítva simán jobb fejes harmadáron.
A HE400S már egy más dolog, azt jó fejesnek tartom minden téren.Csak hogy ne legyek megvádolva azzal, hogy nem tudom mit beszélek, miután eladtam a fejest, az új tulaj is ki volt akadva, hogy ez a fejes biztos hibás, hogy a mély hangok nem is szólalnak meg? Én azért nem tartom ennyire tragikusnak, de a 400S után észrevehető a különbség, a DT990Pro-hoz képest meg ég és föld.
Gyanítom, hogy nem véletlenül van tele AVX is eladó 400i és 4XX fejesekkel."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
törölt tag
válasz #56474624 #74799 üzenetére
Amúgy nem csak a mélyközéppel van ez, kipróbáltam teszthangokkal is, és olyan vígan kiadta a 20 Hz-es hangmintát is (és közben a többi sem üvöltött a fülembe, tehát nem hangosítottam túl), hogy nem hittem a fülemnek az addig olvasottak alapján, hogy basszusban gyengélkedik.
Azért is merült fel bennem, mert mikor a vintage DT990-en cserélgettem a párnákat, ott ugyanez volt hatványozottan (a még teljesebb basszustartomány miatt valószínűleg): a belül sima vagy lukacsos műbőr borítású (akár plüss) párnáktól erőltetett lett a mélytartomány, csak a hálós belső borításúval került egyensúlyba.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz #56474624 #74649 üzenetére
Majd te megírod nekünk,hogy milyen a EDT770S párnával. Meg még a másik 10 darabbal ami otthon van.(vagy amit berendelsz)
Dimaj
Mamuska: mikrohullámú Sütő volt a forrás , lehet az a ludas akkor ?
Ja akkor már értem,az elektromágneses hullámok igen csak összezavarják a biteket.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
őstag
válasz #56474624 #74628 üzenetére
Nem akarok tenyleg itt veszekedest szitani, szigoruan csak a sajat velemenyemet irom Nem recsegest, hanem torzitast nagyobb hangeronel, ami biztos, hogy a hangkartya miatt volt. Viszont az tunt fel, hogy amig nem torzitott akkor meg halk volt nagyon. En hulye utanna mar nem probaltam ki az amp-pal amit rendeltem hozza. Viszont eloszor nekem lesujto volt kisse Nem igazan tudom megfogalmazni, kb olyan erzes volt mintha "vodorbol" szolna. Nagyon keves volt a magas is es a mely is. Biztos, hogy jobb egy amp-rol, nem vitatom, mert a kis pioneer is sokkal jobb ugy. Viszont ezt betudom annak, hogy teljesen uj volt es elvileg 50-60 orat jaratni kell. Tehat nem lejaratni akarom, hanem az erzeseimet irtam le. Pont kapora jott, hogy a multkor amikor az 1000Z-t nem bontatlanul kuldtek es visszakuldtem, mert ez is arra volt jo, hogy lassam, miert is kell eloben meghallgatni, hogy mit vegyek. Biztos, hogy magamnak addig nem veszek semmit, amig legalabb egyikunk el nem jut olyan helyre ahol le lehet tesztelni, hogy melyiket is valasszam
En azert kerdezek itt, hogy nagyon ne fogjak melle es en meg is szoktam fogadni a tanacsokat. Viszont azt azert el kell fogadni, hogy valaki aki fejhallgatot akar, az nem mindig jarja korbe a temat. Pl en sem gondoltam a legelejen, hogy mennyire fontos itt is a forras meg az amp. Viszont aki igy vasarol annak lehet, hogy csalodas lesz elsore. Nem is szidtam en a 770-et, csak leirtam, hogy szamomra csalodas volt De majd meg tudom ujra hallgatni, ha megyunk haza, kivancsi leszek tenyleg.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74598 üzenetére
Leírom mégegyszer , utoljára , magyarul
Régebben mikor dt770 pro 80ohm is volt a kollekciómban, szép volt ,jó volt, eladtam. Akkor csak edm zenéket hallgattam főképp . A fejhallgató addig volt jó , míg bizonyos hangerőn belül maradtam ,de ahogy beléptem vele mondjuk úgy hogy a (hangos) zenehallgatásba,mert épp bulizni akartam, és épp olyan zene ment aminek nagyon jó szub basszus volt alatta, megcsinálta azt hogy szépen elkezdett torzitani a mély alul, majd meg nagyobb hangerőnél teljes káosz alakult ki, mintha a driverek instant tönkrementek volna. Ahogy a hangerő vissza állt (normál ) hangerőre , ez a jelenség megszűnt , bármely számnál. Na most a dt990 edition 600 ugyan ez, csak már hamarabb elkezd össze omlani. Akkor nem volt begyulladva a fülem se, és teljesen más forrás is volt, és ugyan az a végkifejlett. Olyan számoknál ahol alig van mély, lehet hangosan is hallgatni. De a Sub bass erős jelenlétét , nem bírják egyszerűen hangosan. Mi a tanulság ? Szép és jók amíg az ember halkan, közepes hangerőn hallgatja őket , de ahogy többre vágyna ,ott vége a dalnak,ahol már sub bass is jelen van.Ez tény .kulfoldon is víz hangja van ennek. Azt meg hozza teszem , a kezem között átfutott kb 30 fejes közül egyik se tudta ezt produkálni . Nem mondom hogy az összes beyer ilyen. De a 770 pro 80, 990 600 biztosan. Ezeket hallottam ,tapasztaltam (sajnos). Nincs baj , egy újabb tapasztalatnak elment. Az üzletnek megy vissza és csere lesz,már beszéltem velük .
[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz #56474624 #74548 üzenetére
Csak megkérdeztem, hátha van valakinek tapasztalata vele, ha már a másik topicban nem volt. Az egyik arany huawei telefonnál senki sem problémázott a nyíltan rasszista posztok miatt, gondolom az nem volt off. Részemről lezártam.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Dave™
nagyúr
válasz #56474624 #74522 üzenetére
Nagyon messziről indul a dolog, de már ott elbukik hogy nem tudod visszaadni a teret, a mélyek energiáját, viszont pár centiméteren van elég sok csillapítás meg visszaverődés. Sőt, gondolj bele, hogy már a felvétel pillanatában bukod a valóságod, mert a mikrofonok sem tökéletesek, és még masterelnek is, a hangmérnök ízlése szerint. Annyi "torzításon" megy keresztül, hogy sosem fogod tudni visszaadni. Én mindezektől függetlenül is sokkal jobban értékelem az AT-féle színezést, ami a zene lényegi részére fókuszál, saját előadásmóddal, így nem egy hangkeltőeszköz lesz a fejhallgatód, hanem egy egyedi hangszer. Legalábbis én így gondolok rá.
-
Dave™
nagyúr
válasz #56474624 #74520 üzenetére
Ha minden egyes bemenő paraméter adott, akkor egészen pontosan egy valóság van.
Amit rögzítesz és visszaellenőrizni már nem tudsz, hogy mennyire sikerült, mert másodszorra nem ugyanaz lesz. Tehát lehetetlen feladat (meg egyébként is, fejhallgatóval elvileg és gyakorlatilag is lehetetlen a dolog).
Reprodukciós szempontból egy van, hiszen ugyanazt a felvételt akarja visszaadni mindenki. Amit viszont kétszer ugyanúgy nem lehet előadni, mert mindig más lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz #56474624 #74516 üzenetére
Gyakorlatilag nem tudsz olyan fejhallgatót venni, ami ne színezne, de ha mégis, a láncod valahol úgyis fog. Innentől kezdve okafogyott az egész. Meg aztán mi a valóság? Az sem egy egzakt dolog, nem csak egy van belőle.
Én azért nem mosnám össze az M50-féle bazári diszkó stílust meg az A1000z-féle színezést, mert előbbi az amiről te is írsz, utóbbi meg amiről én beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #56474624 #74494 üzenetére
Viszont nincs olyan fejhallgató (ártól függetlenül), ami vissza tudná adni azt, ahogyan az az zenekar élőben szól. Én sem vagyok híve a nagy csalásoknak/színezéseknek, de a teljesen színezetlen hang számomra teljesen unalmas. Ennek pedig szerintem annyi az oka, hogy mivel úgysem tudja visszaadni az eredeti minőségben, amit kell, arra kell törekedni, hogy meg tudja ragadni annak a lényegét, és ezt tudja közvetíteni. Az audio-technica fejesei többnyire ilyenek számomra, gyakorlatilag mind színez, és mindegyik okkal teszi, persze behatárolva némileg az alkalmazási területet.
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74494 üzenetére
Na, pont ez volt az én fejemben a múltkori kis eszmefuttatásunk alkalmával, mikor az egyéni ízlésről beszéltem. Itt a "nagy öregek" mindig azt hangsúlyozzák, meg kell hallgatni, és ami tetszik, megvenni. Nem számít, hogy egy termék mennyire hasonlítható a valósághoz (legyen az kép vagy hang), ha valakinek nem jön be, úgysem fogja magára erőltetni.
Én ismerem a saját preferenciáimat, és tudom, hogy az én rendszerem számomra a tökéletes közelében van. Lehetne még rá költeni, de minek? Majd kb. ha tönkremegy. Addig meg élvezem.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ixion77
addikt
válasz #56474624 #74490 üzenetére
"El van cseszve az emberek ízlése."
A legtöbb mérnöki beállítottságú ember (engem is beleértve) onnan indult ki a karrierje elején, hogy a hifi hangnak olyannak kell lenni mint a valóságban. Torzításmentesen, tökéletesen ugyanolyannak. Innen jön a bitperfekt lejátszás, az EQ utálat, kiegyenlített hanzásra törekvés, stb. Még a gyártók nagy része is ezt gondolta a 80-as évekig. Aztán rájöttek, hogy ez a megközelítés helytelen. Hadd illusztráljam egy másik terület példájával miért:
Ha van normális fényképezőgéped (nem telefon), kapcsold "natural" módba a színeket, és fotózz vele úgy. Az eredményeket megnézve látni fogod, hogy azok unalmasak, színtelenek, nem tetszenek. Mi emberek ugyanis igazándiból nem a valóságosra vágyunk. A hétköznapiból kapunk bőven eleget. Annál jobbra, izgalmasabbra, különlegesebbre vágyunk. Születésünk óta belénk van kódolva a felfedezési vágy, az újdonságra törekvés. Ezért a fényképezőgépek masszívan megnövelik a szaturációt, kontrasztot, egyebeket a kedvünkért. Aztán még arra is masszívan ráhúzúnk utómunkában:
Máris jobban tetszik mindenkinek. És nincs is ezzel semmi baj. Ez nem elcseszett ízlés, egyszerűen ilyenek vagyunk, így működünk.
A szinfonikus zenekart szintén a közízlésnek megfelelően alakították ki. Csak nem a mainak, hanem akkorinak amikor még az számított különlegesnek.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74490 üzenetére
Nem vagyok én allergiás rá, elég széles körben befogadom a különböző hang karaktereket,maximum nem tetszik . De felesleges az árral ennyire szembe úsznod. Ezt vagy elfogadod, vagy nem .Már jó ideje a hifizés, a jó minőségben történő zene élvezetéről szól , és ebben benne van egy jó adag színezés is, szinte alap követelményként, vagy így , vagy úgy , hol kisebb,hol nagyobb mértékben , de benne van. De ez nem csak a zene, hanem filmek terén is így van. Gondolj el egy mozit , ahol a mély egy kis vékonyka, erőtlen,puffogo valami lenne, hat nem igen járnának az emberek se moziba, és nem is élveznék. Zenében ugyan ez , megesik ha valaki esetleg mégis ilyen karakterrel mozizik, zenél , de tudni kell az csak pár százalék lesz a rengetegbol. M.O egyik legjobb hangmérnöke mondta mindig , a pontosság , sterilitás, kiegyenlített hangzás a zene készítőknek kell, oda követelmény , a többi pedig mind hifi hez , és bizony a hifi a színezett hang miatt lesz élvezhető , kellemes, magával ragadó . És teljesen igaza is van. És ezért gyártanak ilyen termékeket is nagyrészt , mert ez kell az embereknek, ezt élvezik , felismerték, és elfogadott lett. Es ezzel a kérdésed is meg lett válaszolva .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74486 üzenetére
Pedig tényleg az enyhe V a legjobb kifejezés szerintem is rá, nem viszi túlzásba nagyon se a mélyet, se a magast, de hogy onnantól ki mire érzékeny az már saját ügy. Egyébként észre vettem ez a magas, mély téma itt a topicba nagyon túl van lovagolva, szerintem sokkal bántóbb egy közép kiemelés vagyis idegesítő inkább.
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #74486 üzenetére
Nekem is inkább az esetenként bántó magas, jó mély, remek tér, már kellemes részletek, ami eszembe jut, ha jellemezni kéne. Semmiképpen nem az enyhe V kifejezés.
Akkor mi utána a DT1770? Mert az sem éppen enyhe V, pedig a magasai visszafogottabbak, a mélyek sokkal komolyabbak.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
milkabrams
őstag
válasz #56474624 #74454 üzenetére
Rockmaratonon késett a hangmérnök és a The Moon and the Nightspirit játszott picit hangosítás nélkül, majd megjött a hangmérnök, feltolta maxra a mélyeket és elcseszte az egészet.
Esetleg megnézek valami rockoperát vagy Wagnert.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Ixion77
addikt
válasz #56474624 #74454 üzenetére
"De ez csak úgy megy, ha időnként elmész hangversenyre" - és a hangszerek közvetlen közelébe bújsz, a közelmikrofonos felvételi technikának megfelelően. Mondjuk úgy öt centire... Rögtön megtudod milyen sz*ul szólnak a hangszerek közelről...
Nézőtérről már egész más: magasak vágva akár 10+dB-lel, reverb hozzáadva a terem által, stb. De majd a hangmérnökök mesélnek erről ha akarnak.
Hacsak nem dummy head-es binaural felvétel, eleve reménytelen koncerthangot várni fejhallgatóból."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
milkabrams
őstag
válasz #56474624 #74435 üzenetére
A nálam lévő a900x, kb. 8 éves, megkapja a párnát és jobb lesz mint újkorában.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74409 üzenetére
Ezt se vitatom nem volt szó errol , nem is értem , mind1. Annyit akartam csak hozzáfűzni ,hogy egy csillogó 20k fejesek többségénél ,egy jó márkanévvel az oldalán , többnyire sehol nincsenek egy jó vintage fejes hangjanal szerintem. Az már más kérdés hogy nekem szubjektíven nem jött be egy,vintage sem mert nem az én világom .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74399 üzenetére
Mindegyik (valamirevaló) fejes jó ha ki van szolgálva , ez nem a régi fejesek erénye de az igaz hogy jó áron hozzájuk lehet jutni , és verik hangban az aktuális csili vili agyon marketingezett sz@r hangú fejeseket, azon az áron , ahol mozognak ezek a vintage fejesek. Én amiket hallottam eddig ezek közül , szinte mindegyik unalmas volt nekem. A hírhedt akg k240sextett meg főleg . Engem már ki ráz a hideg ettől az unalmas,száraz ,dinamikátlan, semmilyen hangképtöl.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #74308 üzenetére
Akiknek van lehetőségük hangdobozos rendszer sweet-pointjában élvezni az előttük kialakuló színpadot, azok talán könnyebben el tudják engedni a fejesek "terét". Máskülönben lehet én is szomorú lennék a 660 s-sel. De nem vagyok, mert szólni viszont jól szól.
Hifinél persze eszem ágában sincs elengedni, viszont már ott is inkább a zeneiség érdekel jobban mint pl. a tisztaság, részletezősség. Pont ezek miatt, mostanság változik kicsit a megítélésem a yami és denon erősítőmmel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Ummon
csendes tag
válasz #56474624 #74218 üzenetére
Háát a fericske által linkelt videóban is ugyan úgy agyontömörített az audió sáv. Szerintem semmivel sem szól jobban, mint a többi.
Talán az lehet az átverős benne, hogy ez egy hangzásvilágilag nem túl bonyolult szám. Nincsen sok hangszer egyszerre, azokon sem bonyolult dallam megy és dinamika sem nagyon van.
-
Dorien
veterán
válasz #56474624 #74218 üzenetére
Vannak jobb és rosszabb hangminőségű anyagok YouTube-on. Ha biztosra mész, akkor 320kbps mp3 vagy flac. Viszont sokszor a videóklip hangulatban sokkal több pluszt ad, mint csak maga a zene.
Steven Wilson - Mariusz Duda (The Old Peace - Alec Wildey Tribute)
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ummon
csendes tag
válasz #56474624 #74213 üzenetére
Youtube átkódolja a hangot (és a képet is) a saját preferált veszteséges formátumába függetlenül attól miben lett feltöltve.
A végeredmény vagy egy 126 kbps-es AAC vagy egy kb. 50-165 kbps-es Opus. YT-nak az a fontos minél kisebb helyet foglaljon és még felismerhető maradjon.Nem véletlenül hallod rossznak a YT hangját, mert az is.
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #74190 üzenetére
Nekem elég volt egyszer végighallgatni.
Nálam 0:11-től pár másodperc alatt elhalkult
1:00-től megint csesztetett vagy 12 szekundumot
1:30-kor fájt a jobb fülem ettől a zenétől
4:00-kor megint előjött újabb 12 másodpercig (hogy a jó ...)
4:26 vég(r)eÉs most nem sípolásról beszéltem hanem arról az idegesítő frekvenciáról
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74199 üzenetére
Csak azt nem értem ,miért kell ráfeszülni egy pár másodperces csüngő hangra , mikor ott a fantasztikus vokál , és gitár ami kiteszik a szám 98%át. Ez a tipikus mindenre figyelek, meg analizálás ,csak a zenét nem élvezem épp, ami a lényeg kellene hogy legyen, elvileg.
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #74199 üzenetére
Nem mondanám, hogy sűrűn. Kb. 15 alkalommal hallottam ennek a számnak az elejét és először a HD660S-en. Ami meghatározó élmény volt. De amúgy jogos amit írsz. Sehol sincs leírva, hogy a hangmérnök mit és hogyan képzelt el 1-1 szám kapcsán. Pedig mennyivel egyszerűbb volna.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #74194 üzenetére
+@(#74193) Dave™
A fene tudja, hogy ez most bug vagy feature. Anno head-fi-n olvastam HD660S-ről egy review-t, ahol ezt a számot emelete ki az író és írta, hogy "ennél érezte leginkább miben is erős a HD660S" azokhoz képest, amiket addig hallott. Én azóta ezt egy olyan hanganyagnak tartom, amin ezt is "ellenőrizgetem", hogy melyik fejesnél melyik része hogy hallatszik. Érdekes amúgy, mert a HD660S-en anno arra kaptam fel a fejem, hogy nagyon egységes és tiszta hangzást kapok minden szinten és azért is kapott meg ez a szám. Na azóta, ha "elnyomódik" a sípolás más fejeseken, akkor azt minden esetben furcsállom. Flac-ban is ugyanez a helyzet, szóval ez kb. lejátszott forrástól független. Azt, hogy DAC/AMP esetében ez hogyan változik azt nem tudom, de Korg-on és Audio-gd-n is kijön a különbség.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #74190 üzenetére
+@(#74189) Dave™
0:04-nél belép a gitár. Na ott a HD58x/600/660S-nél nem megy a háttérbe a sípolás, hanem megmarad ahogy az elejétől szól. Az összes többi (eddig általam kipróbált) fejesen háttérbe vonul a többi hang érkezésekor.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #74187 üzenetére
Amikor indul akkor hallod. Majd amikor elindul a gitár, akkor ott elnyomódik (elhalkul, háttérbe szorul) az a frekvencia és el-eltűnik. Na a HD58x/600/660S-en nem tűnik el. De ha nincs kéznél ilyen fejes, akkor esélyed nincs megtapasztalni miről írok.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74159 üzenetére
Nem akartam Bodz-t belevonni, de ő nekem is megfordult a fejemben, miközben írtam. Nem véletlen, hogy ő a TG, mindenkinek korrekt információkat ad, nekem is sokszor segített, és teljesen "pártatlanul" képes nyilatkozni.
Az említett fogalmakkal/jellemzőkkel persze, tisztában vagyok. Ezek alapján lehet a legkönnyebben itt a topikban is ajánlani fejeseket a tanácsért ide jövőknek. Az olyanokat, mint mélybe/magasba húzó, középkiemelt, részletes, mosott stb... nagyjából mindenki érti, aki már foglalkozik az audio témával egy ideje. Igazából a teljesen tapasztalatlanoknak lehet nehéz elmagyarázni, mit jelent, ha egy fejhallgató sötét, vagy világos, vagy meleg karakterű. A legnagyobb gond az, ha valakinek fogalma nincs, merre kellene elindulnia.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74150 üzenetére
Ez nem fekete vagy fehér, hogy valami vagy szubjektív vagy objektív. Részben ez, részben az. Egy fejhallgató vagy hangfal hangminőségének megítélése is ilyen.
Nyilván. Erre gondoltam, mikor a mérési eredményekre, és a tapasztalatok összevetését említettem. Van olyan ember, aki ránéz egy az általad is mutatott vízesésdiagramra, és abból tud következtetéseket levonni, a nélkül, hogy hallaná. De az, hogy a (tételezzük fel) tökéletes mérés után, a hallgatási teszten a termék elhasal e a tesztelő előtt, az a személyes preferenciáján múlik. Ha a frekvenciaátvitel olyan egyenes, akár a vonalzó, az nem biztos, hogy mindenkinek tetsző.
Nem kell "messze mennem", a szomszédomnak is egy átlagos, de elég jó Hi-Fi rendszere van. 70-es 80-as évek Disco és Italio Disco zenéit hallgatja szívesen. Mikor áthívott, hogy füleljem meg, az volt az első "élményem", hogy baromi sok a magas, a többi, a dobozokhoz képest (Heco valami), elfogadható, hallgatható volt. Megjegyeztem neki, és erre azt mondta, +8dB van a magasakon, mert ő úgy szereti, ha ki vannak emelve. Érted? Így szereti.
Mikor átkapcsoltuk tone direct-re az erősítőt, egész kellemes hangja lett, erre ő: "persze, nem rossz így sem, de nem csilingelnek eléggé a magasak...". Szóval ott helyben, ketten, két teljesen eltérő véleményen voltunk ugyanazon rendszerről. Lehetséges? Persze hogy az. Egy harmadik ember valószínűleg megint máshogy látná, vagy valamelyikünk véleménye felé közelítene, esetleg egyikünkkel egyetértene. Ez ilyen. Nem vagyunk egyformák, mint írtam. Nem ördögtől való dolog ez.Amit a mérésekről írsz, egyetértek. Van, amit nem tudunk mérni. De amit tudunk, azt ideális esetben manapság már pontosan végzik, mégsem határozza meg, csak részben a minőséget, illetve az egyéni értékelést.
Pl.1: Referencia szerintem szintén kétféle van. Mérhető (objektív) és egyéni (szubjektív). Ha azt mondjuk, hogy nem tudunk mérni, ahogy írod is, és a fülünkkel kell különbséget tenni, akkor is az lesz, ha pl. a HD600-at említetted, hogy valakinek nagyon fog tetszeni, másnak nem, a harmadik meg azt mondja, ehhh... szódával elmegy, hallgatható. Ha ez lenne a referencia, és mindenki ehhez képest keresne fejhallgatót, már ekkor eldőlne, hogy egyéni ízlés alapján a HD600-at választaná, vagy keresne más modellt, ami számára jobban tetszik. Lehet, hogy ami neki tetszik, az másoknak borzalom. Mert mi van, ha mondjuk emberünknek a Beats Audio-k hangja jön be? Semmi. Nem kövezi őt meg ezért senki. Örülünk itt a fórumon, hogy talált magának egy olyan fejest, amivel élvezi a zenéit, fel tud bennük oldódni. Mert konkrétan szerintem ez a leglényegesebb. Felteszed a fejedre, és ha élvezed, amit hallasz, és még egy hét/hónap/év után is így van, és eszedben sem jut, hogy ejj, az a nagybőgő ott a háttérben milyen gyatrán szól, akkor megtaláltad azt, ami számodra megfelelő. Mert élvezed a zenét, és nem a hibákat keresed. Ha viszont utóbbi állapotban vagy, akkor vagy tévúton jársz, vagy nem találtad még meg a számodra megfelelő eszközt.
Pl.2: Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, soha nem volt részem zenei oktatásban, csak arra támaszkodhatok, amit élőben hallok. (Jó, az oktávot tudom, hogy mi... ) De nyilván a képzett zenészek ezeket a dolgokat tudják, mert tanulták, kvázi mondható, hogy egyféle "szabvány" szerint zenélnek. Plusz beleviszik a saját tehetségüket, jóllakottságukat, másnaposságukat, pillanatnyi hangulatukat. Így lesz egyéni a játékuk. Adott esetben, ha a tudás tehetséggel és egy kis egyéniséggel is párosul, így születnek virtuózok, akik nem a zenekarban ülnek, hanem középen állva, hogy mindenki lássa, ott játszanak. De ez más téma...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74146 üzenetére
Már maga a minőségi zene fogalma is szubjektív. Van aki FM rádióból is tudja évezni a zenét, mert a zenére figyel, nem a rádió hangjára. Ők a szerencsések. Mi, akik kicsit többre vágyunk, a saját ízlésünk után, és esetleg zenei élményeink után megyünk, már nem elégszünk meg ennyivel. Különben nem létezne olyan, hogy Hi-Fi ipar. Ez egyénenként változó, tehát szubjektív. Mi alapján minőségi? Nyilván a mérések, de ezen felül azok véleménye alapján, akik megvesznek, és használnak egy terméket, és utána elmondják róla véleményüket, majd mások is kipróbálják, és azt állapítják meg, hogy ez a termék jó, mert a legtöbb ember igényét kielégíti. Nyilván mindenkiét nem fogja egy termék kielégíteni. Már megint itt a szubjektivitás. Mint említettem, az objektivitás csak mért eredmény lehet, ami reprodukálható bármikor.
Mi alapján jó vagy rossz? Felrakja a kicsi fejére, és tetszik neki amit hall, vagy nem. Ott a szubjektivitás. Nem kötelező minden embernek ismerni az igazi hangszerek hangját, amihez emlékezetből hasonlítani tudja. Jó lenne, de nincs így. De még csak a fülünk sem egyforma, nem is beszélve a hallásunkról. Engem például a kezdetek óta irritálnak a rézfúvósok, nem bírom őket hallgatni. Borzalom. Szubjektív.
Azt szerintem azért te is belátod, hogy a fentebb említett orgona, vagy zongora hangját tökéletesen reprodukálni, mikor az egy amorf test, ami végtelen számú ponton adja át a rezgéseit a levegőnek, a levegő a környezetében a körülötte lévő tárgyaknak, amikről szintén végtelen irányban verődik vissza és terjed tovább, követve/összevegyülve az eredetileg megszólaló hanggal, ezt a komplexitást egy darab hangszórótól várni naív dolog. És akkor még csak egy hangszerről van szó, nem egy komplett zenekarról. Csak utánozni képes, valamilyen szinten. Ezt meg eldöntik azok, akik használják, hogy mennyire hasonlít az eredetire. De olyan sosem lesz.
És az utolsó bekezdésedre reflektálva. Persze, hogy változik a hang a pozícióddal egy koncerten is, hiszen máshonnan hallgatod, minden megváltozik, a direkt hang, a visszaverődések aránya, ha messzebb állsz, akkor még a hangerő is (a távolság duplázódásával négyzetesen csökken, azaz -6dB). Már ne haragudj meg, de ahhoz meg ostobának kell lenni, vagy az ég világon semmilyen zenei ismerettel nem rendelkezni, hogy egy fúvóst egy vonóssal valaki összetévesszen.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74131 üzenetére
Objektivitásnak a Hi-Fi világban (meg máshol is) ott vannak a mérési eredmények. Hiteles, reprodukálható. Az mindenkinek egyforma. Te is nemrég linkeltél egy "vízesést". Az mindenkinek ugyanazt mondja. Semmit, nagyjából. Tudod egy ilyen alapján, hogy az adott terméknek milyen a hangja? Nem. Maximum sejtesz pár dolgot, amit a diagramból ki lehet következetni, ha van elég tapasztalatod a témában. De itt is számtalanszor szerepelt már, hogy ami mérve jó, az nem feltétlenül jó hallgatva is. És ez fordítva is igaz lehet. Persze ettől függetlenül biztos van olyan ember, aki a mérési eredményektől indul be, de ez az ő problémája...
Az meg egy természetes dolog, hogy egy gyártónak vannak olcsóbb (nem feltétlenül rosszabb) és drágább termékei. Illetve alacsony és magas árszegmensben dolgozó cégek is vannak, akiknél egy termék mondjuk egy kisebb ház ára. Nem is értem, ezt hogy hoztad ide. Nyilván a lehető legnagyobb lefedettségre pályázik mindegyik a piacon, el akarnak adni a tehetősebbeknek is valamit, meg a kevésbé pénzeseknek is. Ha egy drága termék rossz lenne, annak hamar híre menne, és a kutya nem venné meg, így nem tehetik meg, hogy rosszabb legyen, mint az olcsóbbak. Persze előfordulhat, de nem ez a jellemző, hála...Azt meg kifejezetten viccesnek tartom, ha valaki hangszerekhez hasonlítja egy fejhallgató hangját. Lehet hogy tudod, csak még nem fogadtad el, hogy soha semelyik nem fog úgy szólni, mint egy hangszer. Ez egy hangszóró, nem egy hegedű, vagy fuvola, vagy zongora. Egyszerűen nem hasonlítható össze. Még egy iskolazenekari cintányért sem tudnak leutánozni, nemhogy egy nagyon bonyolult rendszert, mint például egy orgona. Pláne a teret, amiben megszólal. De a hangszerhez is csak akkor lehetne talán hasonlítani, ha a hangszert hangosítás nélkül, a maga valójában hallgatnád, és ahhoz hasonlítanád, hogy mennyire képes utánozni a hangját. Ugyebár, ha van hangosítás, akkor már nem a hangszert hallgatod, hanem a hangosítást végző eszközök hangját, amik szintén megpróbálják utánozni az eredetit. Olyan ez, mint a természetben a kaméleon. Hasonló a színe, mint a környezetének, de teljesen beleolvadni nem tud...
A Hi-Fi-ben gyakorlatilag a minél tökéletesebb illúzióért fizetsz. De az illúzió, akkor is csak illúzió, nem a valóság.Folytathatjuk ezt a valószínűleg parttalan vitát, de nem hinném, hogy valaha közös nevezőre jutnánk, teljesen máshogy gondolkodunk a témáról.
Én most annyit teszek, hogy felteszem a fejemre a HD650-et, és élvezem, ahogy a kedvenc zenéim szólnak belőle. Mert igazából csak ez az, ami számít, bárki bármit is mond.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #74131 üzenetére
"Nem egyformák az emberek, de nem is annyira különbözőek, hogy bármely ép hallású ember számára az átlag 40k-s fejhallgató jobban megközelítse az élő hangversenyen tapasztalt hangzást, mint az átlag 100k-s."
Ez a kijelentés pont kapura jön nekem, pár napja használok egy r70x et, és bizony több 50k fejes van ami lezenéli, hatalmas csalódás volt...
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74128 üzenetére
Nem írtam, hogy jobb/rosszabb. Változott, ami nekem tetszik, és elmondtam róla a véleményem. Manapság meg semmi nincs ingyen. Eleve ezt a témát sokan hobbiból űzik (a minőségi zenehallgatás és kellékei), így mire költene hát az ember szívesen, ha nem a hobbijára!?
Azt meg mindenkinek magának kell tudnia, meddig ér az a bizonyos takaró. Én sem a gyárat vettem meg, csak egy terméküket...Egyébként meg persze, hogy szubjektív az egész, nem vagyunk egyformák. Nem is szeretném, ha azok lennénk. Így kerek a világ.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #74118 üzenetére
niof-nak abban igaza van, hogy nincs olyan, hogy valamilyen fülessel nem érdemes próbálkozni.
Te kipróbáltál 1 különböző párnát és nem jött be. Ebből azt levonni, hogy nem is érdemes próbálkozni az érdekes.
Más kérdés, hogy ez drága játék. Pl az említett párnák 10k-ba kerülnek. Ha elkezd valaki próbálkozni, akkor vagy elsőre betalál és jó, vagy rákölthet igen sok pénzt.
Másik, hogy ha gyárit vesz akkor tudja mit kap. Persze ha gyárival kényelmetlen a füles az megint egy másik témakör. -
niof
addikt
válasz #56474624 #74118 üzenetére
Ne haragudj, de azzal a részével nem értek egyet, hogy nem is érdemes. Azért, mert nem biztos, hogy az lesz az eredmény, amit valaki vár, kísérletezni lehet, és kell is. Másképp hogy tudnád azt meg, ha esetleg valami pozitív változást hoz, és esetleg népszerű változtatás születik majd belőle. Ezzel alapvetően azt mondod, hogy az ember mondjon le a kísérletező kedvéről, mert nem biztos, hogy beválik. Ez nonszensz.
A másik vége meg a dolognak, senki nem mondta, hogy ami nekem tetszik, az másnak is tetszeni fog. Én alapvetően szeretem a sötétebb hangzást, nekem bejött a másféle párna. Mivel a driverek messzebb kerültek, picikét a térinformáció is változott, szerintem (vagy inkább részemre) pozitívan. A kényelem, ami meg nekem nagyjából egyenrangú a hangzással egy fejes esetén, hatványozottan emelkedett. Órákig (5-6 akár) gond nélkül a fejemen van ezekkel a párnákkal mindegyik fejhallgató. Az 58X gyári párnája már egy óra után nyomott, és igazgatni kellett. A 650-é detto.
-
Spíler
őstag
válasz #56474624 #74032 üzenetére
Neked lehet,hogy testetlen és vékony az énekhang,de akkor írjátok már oda,hogy szvsz,vagy szerintem.Mert szerintem meg nem.Mindig csodálkoztam amikor azt írták,hogy "nincs közepe" a DT990-nek,ez enyhén szólva is csúsztatás.Ismétlem,a DT990/600 Editionról beszélek,azt még mindig nem tudjuk,hogy te melyik változatról.
Ja látom,közben általánosítottál,egy kalap alá vetted az összes DT990-et.Ezek szerint akkor a forrás is teljesen mindegy,egyformán szól minden mindennel.
Itt fejeztem be.Azért még béke van,remélem.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz #56474624 #74029 üzenetére
Én a HD600-hoz hasonlítom és megnyugtatlak,hogy nem olyan rossz fejhallgató a DT990/600 Edition mint ahogy te minden alkalommal elmondod ahányszor csak alkalmad nyílik rá.
Teljesen más karakter mint a HD600,de attól még lehet jó és lehet szeretni.Neked nem tetszik ok,tudomásul vettük.(már sokadszorra).Kérdezték,hogy melyik változatot hallottad és miről?Hátha utána tudunk járni ennek a nagy DT990 gyűlöletnek.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz #56474624 #74029 üzenetére
a Sennheiser vonal eddig teljesen kimaradt nálam, még a szokott hifib_zi köreimben is ritka - ráadásul ahhoz már túl drága hogy csak úgy vegyek egyet csak a meghallgatás kedvéért (nem úgy mint a DT990), szóval egy jó ideig még nem fogok hozzájutni - de azzal viszont nem értek egyet hogy csak akkor hallanám, eléggé nagy a különbség az MT220-höz képest a DT990 javára abban a pár dologban amit leírtam korábban, ezt egyértelműen hallom (no offense!)
tényleg, hogyan szoktátok megoldani egy idegen fejes meghallgatását a saját láncon? mármint azon kívül hogy megrendelem online és a 14 napon belül visszaküldöm? (van webshopos barátom, látom mit szívnak ezzel, én nem akarok szívatni ezzel senki boltost sem, de ez csak saját vélemény)
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
contaxg
veterán
válasz #56474624 #74023 üzenetére
Melyik mai DT990-ét??
Mert van Pro és Edition és az impedancia is meghatározza ezeknek a minőségét.A régi DT990 hangját én is nagyon szeretem!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
OPiiPO
veterán
válasz #56474624 #74023 üzenetére
ez egy 2017es példány, gondolom akkor az újabb - sajnos nincs túl nagy összehasonlítási alapom, egy kezemen meg tudom számolni a fejeseket amiket érdemben meg tudtam eddig hallgatni
módosítom: nem "sokkal mosottabb" csak simán mosottabb, igazából évekig teljesen megfelelt, csak ez a DT 990 kavart be . . . lassan kellene keresnem egy jobb DAC-ot, (de számomra persze ez is szebben szól mint a V30-é), addig nem megy az MT220 az apróra mert ki tudja . . .
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Spíler
őstag
válasz #56474624 #73996 üzenetére
Viszont vannak zenék amihez jó a sok méllyel rendelkező fejhallgató,azt elismerem.Pld.a DT990-el nagyon bírom élvezni EZT a zenét. EZ is jóóóó!!
Planárt még nem hallottam sajna.Az Amiron-Mojó páros izgat nagyon,na majd talán egyszer....[ Szerkesztve ]
-
woldy
csendes tag
válasz #56474624 #73955 üzenetére
Tavaly sikerült hozzájutnom egy meze neohoz. Közel 150-200 órán át kellett "járatni", hogy élvezhető végeredménye legyen. Most nagy a szerelem, de volt olyan, amikor hajszál választott el a vandalizmustól Szóval most azt mondom, hogy megérte türelemmel közelíteni hozzá
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #73948 üzenetére
Szerintem félreértettél, én arról beszeltem inkabb, hogy bar egy színezetlen hang elsőre talan nem tetszhet annyira, de hozzá szokik ehhez is a fül. Épp úgy, ahogy pl sok bassheadnek nem tetszik egy jobb fejes elsőre, aztan par hét hallgatas utan racsodalkozik a regire, hogy milyen gyenge is valojaban.
-
-
contaxg
veterán
válasz #56474624 #73835 üzenetére
M sorozat (Monitor) stúdió, pro audió fejhallgatók
A sorozat zárt fejhallgatók
AD sorozat nyitott fejhallgatókA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Pierre75
senior tag
válasz #56474624 #73835 üzenetére
Így értelek.
Bedöglött egy bt fülesem 3 héttel a gar. vége előtt, így annak a vételárát hozzácsapva beneveztem a felsőközépkategóriás RHA T20-ra. De ahhoz kellett egy dac, ezzel elindult a kálvária: a dragonfly nem bírta az RHA-t, vissza. Így jött az Öhlbach USB bridge, ez szépen együttműködött a t20-szal, de felerősítette a kábelmozgásnál jelentkező hanghibát, így visszaküldtem a t20-at. 1 hónapig utazgatott, hogy kiderüljön visszalépek a kezdővonalra, visszakapom a vételárat.
Most újra választok majd valami szépet…A legegyszerűbb választás egy másik T20 lenne persze. Csak van egy gyanúm, hogy ez a T20-nál típushiba. Ezt meg inkább nem reszkírozom.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz #56474624 #73831 üzenetére
Hát igen, a szamárlétrát jobb esetben mindenki az aljáról kezdi végigjárni, és nem egyből a tetejére akar ugrani. Én is alulról építkeztem, szépen, sorban, komponensenként, alaposan körüljárva 1-1 területet, mire a döntések megszülettek. Nálam az volt a legnagyobb hátrány, hogy szó szerint semmit nem tudtam előre meghallgatni, mert annyira vidéki vagyok, mint a gémeskút... De hála az égnek, eddig csak 1-2 cuccnál nyúltam mellé, de azok már nincsenek is meg. Illetve a DIY világból is már félig sikerült "kilábalnom". Abban is szinte csak nagy pénzből lehet igazán jót kihozni, akkor meg már inkább valami, amire akár több év garancia is van, meg adott esetben el is lehet adni, ha nem jön be. Szép dolog a DIY, de lássuk be, a mai világban már nem igazán éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!
- Lenovo Thinkpad W530, i7, 8 GB RAM, 128 GB SSD
- Spongebob Holdem Earbud Holder (11 cm)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!