Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz ribizly #74163 üzenetére

    Ezt a sípoló-effektet nem teljesen értem, én a lidl fejessel telefonról is hallom. Igaz, hogy árához képest meglepően transzparens a lelkem, de azért mégis. :DDD Akkor tehát pontosan hogyan is kellene azt hallani?

    Bár igazából én első körben, mikor tesztelek egy új fejest vagy bármilyen új eszközt, valami jól sikerült zongora darabbal (klasszikus zene) nézem meg, hogy a zongora tónusa rendben van-e. (Mikor először hallottam normál hangversenyteremben zongorát, rögtön azt jegyeztem meg, hogy meglepően meleg a hangja az addig tapasztaltakhoz képest.)
    Aztán pl. bendzsón (), ez pl. a Hot Jazz Band Meseautó című számán van sokat szólóban. A K550 még a Dynacóról is elhúzza ezeket magasba. A Presenter2-ről meg a DT440 is (hiába az OPA2111 benne, bár igaz, hogy a DT440-nek a 120 ohm az ideális öreg fejes lévén). A hangdobozomon és a DT440-en (ugyanarról az erősítőről) egyformán jó a tónus. Első körben ez a legfontosabb nekem, a többi utána jön. Jó, egy low-end cuccnál más, ott az összbenyomás dönt, aztán csókolom, a tónus meg inkább legyen kicsit sötétebb, mint világosba hajló.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák