- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #76104 üzenetére
Ilyen tartót vettem. Szekrényen, polcon használom.
Maradtam a Roland RH-200S-nél, (állítólag AKG, külsőleg az ATH-PRO5MK2-ra hasonlít, nem is láttam máson ilyen kábeltörés védőt). Itt akciós. Nekem jobban tetszik a hangja, kényelmesebb mint az AKG K92, ATH-AVC500, Pioneer SE-MS5T.
Remélhetőleg a tartóssággal sem lesz gond, előzőt 12 éve vettem.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Palapo #76124 üzenetére
Alzaban, Media Markt Kispest, WestEndben van kirakva.
Egyébként lehet, hogy nem is a Pioneer "színezi" a hangot, hanem a JRiver Media Center, pedig a DSP Studio menüben semmi sincs bepipálva. Hol lehet még állítani? Winamp, iTunes, Windos Média Playerrel semlegesebb a hangja. 20k körül van még ajánlott, ilyen rövidebb kábeles, zárt, fül körüli fejhallgató?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pulutodurumo #76103 üzenetére
Nálunk lehet kapni valahol ilyen ragasztható, fejhallgató tartót?
Ezt nem válasznak szántam.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Én is megvettem a Pioneer SE-MS5T-t. ezzel az adapterrel + hosszabbítóval jó PC-hez, a mikrofon is. Alzanál nem vacakoltak, egyből visszaadták a ATH-AVC500 árát. Megszoktam a Roland RH-200 hangját, ez inkább semleges, AVC500-hez hasonlóan. Nem tudom, hogy a Pioneer hangja jó lesz-e nekem. Néha egészen kellemes hallgatni, olyan meleg, középen erős a hangja, néha meg idegesítően "sziszegős". Mondjuk lejátszótól is függ. foobarral halkabb, semlegesebb, JRiver Média Centerrel hangosabb, melegebb. Alapon van mindkettő, semmit sem állítottam rajtuk. Egyébként kényelmes, fülem végre rendesen elfér. Illetve az is jó, hogy hordozható. Gondolom 3 méteres kábellel nehezebb közlekedni.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Akinek Pioneer SE-MS5T-je van, írja meg legyen szíves, hogy tudom a PC fejhallgató, mikrofon kimenetére csatlakoztatni? Jó ez az adapter + hosszabbító? 4 pin-es Jack kiosztása mindenkinek egyforma, vagy az iPhone-nak más?
Lehet ez az adapter + hosszabbító (ez nem jó, mert a végére anya kellene) is jó. Ilyen nincs egyben?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Megvettem az ATH-AVC500-at. Ennek a fülpárnája kisebb átmérőben, mélységben a Roland RH-200 utángyártott fülpárnájánál. Ráadásul ez "izzadósabb" féle. Hangszínük egyébként hasonló.
Pioneer SE-MS5T akciós, hangja "melegebb", mint az előzőké, de nem zavaró. Kényelmes, fülpárnája az utángyártottnál is nagyobb. Ezt, hogy tudom használni PC fejhallgató, mikrofon kimenetével? Kell egy ilyen adapter + hosszabító? Nincs ez egyben, 2m-es méretben? Nem tudom, hogy ez a sok csatlakozás mennyit ront a hangminőségen.
Attól tartok a végén Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm lesz. Olvastam, hogy a 80 Ohm, inkább zenészeknek jó. Audigy 2ZS gondolom kevés a 250 Ohm-hoz (65 Ohm-os Rolandot 30-on hallgatom, 50-en már hangos). Minimum milyen konverter/erősítő kellene hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Azt hittem az utolsó frissítés óta, már sok ajánlható fejhallgató került elő, de ha csak ez az egy, akkor mindegy.
Arra gondoltam, hogy az AVC500, nem Professional-nak van, jelezve, mint az M sorozat. Illetve az is érdekes, hogy az előbbivel alig van pár teszt a Youtube-on (az is orosz nyelvű), ATH-M30x-al meg rengeteg. Amazonon 1379 értékelése van, AVC500-nak meg 2db.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Samtya #75977 üzenetére
Köszi! Lassan már mindenki forgalmaz fejhallgatókat? Olvastam, hogy Sony MDR1A koppintás, tegnap MDR1AM2-t próbáltam, az valami tényleg hitetlenül könnyű, kényelmes volt. Kínaiak mindent lemásolnak, OMNITRONIC 600, Beyerdymanic 770 lehet? Nem tudom, hogy ezek a másolatok, megközelítik-e az eredetit. Persze lehet, hogy mivel azokat is ott gyártják, ugyanazokból az alkatrészekből Legózzák össze.
Zoliee én így vettem Roland RH200S-t. Roland márkaboltban odaadták hétvégére a sajtjukat, hogy próbáljam ki. Mondjuk manapság az elállás miatt bármit ki lehet próbálni, a kereskedők gondolom ennek azért nem annyira örülnek.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz meridarider #75974 üzenetére
Köszi! Akkor ezért kerestem hiába a Pro80-at. Majd csak bekerül az összefoglalóba a Pro82 is.
Bodz összefoglaló frissítést nem tervezed mostanában? Lehet még más is bekerülne a Pro82-n kívül.
Látom ez a nálunk is kapható változat.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz dave118 #75965 üzenetére
Köszi! Nem tudom a jack kábele mennyire masszív. Egyébként észrevehető a különbség, BT-n és kábelen? Lehet a Pioneer lesz az egyetlen, ami mikrofonos, BT fejhallgatóként bekerül az ajánlottak közé.
Köszi Bodz! Most láttam csak az AVC500-t. Ennek milyen a hangzása az M30x-hez képest? Mintha gyengébb lenne a minősítése.
Lehet a Roland RH-200-am nem AKG, hanem ATH-PRO5MK2. Pont így néz ki, és ilyen kábel törés védőt, nem is láttam más fejhallgatón. Kifutó típus, akciós az ára.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
25k körül melyik a legkényelmesebb zárt fejhallgató? Nem szorítson, a fejemet se nyomja, minél nagyobb legyen a fülpárna átmérője, mélysége.
Próbáltam az ATH-M20x, 30x, 40x-et. 20, 30 hasonló, talán a 30 kevésbé szorít vagy csak kitágult az üzletben, 40 keményebb párnájú volt, szorított is. Nem tudom, hogy az ATH-AVC500 kényelmesebb lehet? Lehet engem az automata állítás zavar, mert úgy mindig nyomja a fejem. Ezzel viszont kicsit nagyobbra veszem, így szinte hozzá sem ér.
Thomson HED2807 kényelmes, csak a hangja nem az igazi.
Pioneer SE-MS5T is kényelmes, csak az állító mechanika nem tűnik túl masszívnak. Legkényelmesebb a PIONEER SE-MS7BT volt, csak ez nem vezetékes. Ez a fülpárna nagyon kényelmes. Egyébként nem ugyanaz a kialakítása, mint a M5ST-nek? Hasonlónak tűnik, mégis jobb az MS7BT, mondjuk mintha a fülpárnája is vastagabb lenne, mint az M5ST-nek.
Legkényelmesebb a Beyerdynamic 770Pro volt, gondolom ez jól is szellőzik a velúr párna miatt, csak ez nem 25k.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Vettem egy AKG K92 fejhallgatót. Egészen jó, viszont szorít. Van erre valami megoldás? Próbáltam a pántot nyomni, de ha ez műanyag, akkor törni fog.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #75506 üzenetére
Roland márkaboltban, nem ajánlották az RH-200 (ami AKG valójában) fülpárna cseréjét, 10.000Ft-ba kerül, és az is elmállik 1-2 év alatt.
Végül ilyet vettem. Ennek nagyobb a belső átmérője, mint a gyárinak, mintha jobb lenne a hangzása, nagyobb térben szól, most már nem annyira hallatszik ki a zene, gondolom a műbőr miatt. Velúr nincs ilyen méretben.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz #56474624 #75509 üzenetére
Köszi! Azt hittem ez ajánlott cég, mert itt láttam a linkjüket. Akkor marad a korábban ajánlott Superlux HD-662EVO vagy HD-662F (neutrális kellene), ennek a gyári párnája sem drága. Mintha olvastam volna, hogy erre van valami plüss párna is csak ne találom. Most látom, hogy eleve adnak hozzá plüss párnát, de szerintem én valami másik típus párnájáról olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Sinesol #75496 üzenetére
Köszi! Fontos lenne a zárt, mert a mostaniból is kihallatszik a zene hiába a zárt. Audigy 2 ZS hangkártyám van. Ehhez érdemes egyáltalán minőségi fejhallgatót venni, vagy inkább csak a kényelemre figyeljek? Olvastam, hogy A velúr borítású fülpárnák általában tartósabbak, mint a műbőr fülpárnák, anyaguk puhább és kényelmesebb, viszont könnyebben koszolódnak. Én inkább tisztogatom, csak ne izzadjon bele a fülem.
Nekem innen kellene egy zárt fejhallgatót találni.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dorien #75489 üzenetére
Köszi! Ahogy látom főleg a Beyernek vannak szövetpárnás fejhallgatói. Egyébként nem az a kényelmesebb mindenkinek, hogy nem izzad bele a füle? Lehet a műbőrnek jobb a hangvisszaadása? Gondoltam, hogy veszek majd utángyártott fülpárnát, de ha jól látom az is szinte csak műbőrből van. Azért a velúrból is van választék. Illetve olvastam, hogy a nem gyári fülpárna meg ronthat a hangminőségen.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Sinesol #75399 üzenetére
Plüss párnás, kényelmes, neutrális hangzású, könnyű, zárt fejhallgató van 25k körül?
Most találtam meg, hogy a Roland 200-at 13 éve vettem (épp itt az ideje, egy újat venni), azt fogom inkább TV nézésre használni. Azért kellene plüss, mert a Roland is jobb lett textillel (nem izzad a fülem), miután lekopott a műbőr. Olvasom, hogy a zárt fejhallgatók, már zavarók is lehetnek, nekem azért olyan kellene, ami nem süketszoba érzést ad.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dorien #75397 üzenetére
Most látom, hogy a Superlux HD662F a neutrális, vagy azért jobb ennél az EVO?
A Roland RH-200 neutrális vagy csak én gondolom annak, mert nem hallok semmit sem kiemeltnek? Egyébként csak azért vettem, mert a Roland boltban azt mondták, szerintük ez a legjobb ár/érték arányú fejhallgató, strapabíró a kábele, ők is ezt használják.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dorien #75397 üzenetére
Köszi! Olvasom az ajánlóban, hogy mélyorientált. Nincs esetleg valami ajánlott semleges max. 20k-ig? Zárt kellene, hogy ne zavarjam a környezetet. Illetve azért is kellene hasonló minőségű, mint a Roland, mert lehet, hogy majd inkább azt fogom használni TV-re. Próbáltam lefeszíteni a szivacsot, de nem tudtam. Lehet ez egybe van építve.
Ebayen Japánból árulnak Roland RH-200-at. Ezek vajon eredetiek lehetnek? Nekem külföldi bolt is jó. Tudok várni 1 hónapot. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Roland RH-200S fejhallgatóm van. Nekem teljesen megfelel, azt leszámítva, hogy a szivacsról lemállott a borítás. Mi lenne a legolcsóbb zárt fejhallgató, ami legalább ezt a hangminőséget tudja? Nekem nem kell semmilyen kiemelés, szerintem ez is valami semleges hangzású lehet. TV nézésre kellene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Politika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla