- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
válasz
macikos #1596 üzenetére
A felbontások felsorolása elég gyérre sikeredett, (2048x1536=grafikus ???? , inkább QXGA)
Ezeket a szabványokat a tanárom jegyzetéből kopiztam, de valóban igazad van, javítom.
- Van az interlaced és a non-interlaced, de a progresszív scan más.
Hmm, ezt innen morzsáztam: [link]
Első sorban található, hogy ''interlaced or non-interlaced (progressive scan)''.
Lehet hogy félreértettem valamit?
- A Pal 25 fps, az NTSC pedig 29,97 fps.
Ezt valóban összekevertem, pedig meg mertem volna esküdni, hogy korábban így olvastam. Ezek szerint a TV-kben látott monitorok 60, illetve 85 Hz esek és azért vibrálnak? Javítani fogom.
- Szerintem ez a két dolog nem függ össze
A lyukmaszknál tudtommal nem jut el annyi elektron a foszforréteghez (túl nagy a távolság a lyukak között), ezért sötétebb a képernyő.
Itt már nem akartam nagyon kitérni a geometriára, hogy miért olyan nagy egyes monitorok hátulja. Egyébként meg az én tudomásom szerint a lyukmaszkkal nem lehet sík képernyőt előállítani, mert nem merőlegesen esnek be az elektonok a foszforrétegbe, illetve nagyobb utat is tesznek meg a sarkaknál, ezért már a kép is hibás lesz.
Az összetett elektronágyúról viszont érdekelne valami technikai leírás, mert arról nem találtam semmit. -
macikos
addikt
Üdv!
Végre valaki veszi a fáradtságot és alkot valamit ebben a nagy unalomban
Akkor a hibák:
- A felbontások felsorolása elég gyérre sikeredett, (2048x1536=grafikus ????, inkább QXGA)
- Van az interlaced és a non-interlaced, de a progresszív scan más.
- A Pal 25 fps, az NTSC pedig 29,97 fps.
- A képfrissítésnél kitérhetnél a vízszintes frissítésre is.
- ''Ez a technológia nagyon sokáig megfelelt az elvárásoknak, de nagyon sokat vesztett a fény az intenzitásából, és evvel a technológiával csak domború felületű képernyőket tudtak megvalósítani.''
- Szerintem ez a két dolog nem függ össze
- A Trinitronnál még megemlíthetnéd, hogy a rács alakjából adódóan a képernyő geometriája jó
Amúgy sok sikert a folytatáshoz
Jah, amúgy meg az LCD, plazma, SED technológiákkal kapcsolatban Racecam kollégához fordulj. Különben meg megtalálható néhány írás tőle és más fórumosoktól is ezekről a technológiákról.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Bocs a zavarásért. Írtam egy pár cikket a jelenlegi monitor technológiákról, és szeretém, ha a hozzáértők lektorálnák írásaimat
CRT: [link]
LCD: [link]
Plazma: [link]
Jövő: [link]
Adok az építő jellegű kritikákra, esetleges javításokat szívesen fogadok.
Megjegyzem, hogy a cikkek kezdőknek szólnak, mielőtt még valaki túlságosan szájbarágósnak találnák.
THX -
joeid
tag
válasz
Atomgeszi #1592 üzenetére
Tessék itt egy magánvélemény :
Siemens :
- tiszta, éles képe van még nagyobb felbontásokban is
- szépek a színei , jó a kontrasztja
- a színeket nagyon pontosan lehet állítani ,ezért pl. képszerkesztésre tökéletes
- a Trinitron képcső miatt a konvergencia hibák jobban kijönnek rajta
- elég súlyos darab 32 Kg
- személyszerint engem idegesít hogy az adatkábelt alulról kell csatlakoztatni (de ez tényleg csak az én dilim , mert pl. emiatt elég nehéz megtörni a kábelt véletlenül).
Belinea :
- szép a képe ,de szerintem nagyobb felbontásban (1600*1200) a Siemens tisztább
- szép a fehérje ,elég jó fényereje és kotrasztja van
- konvergencia hibája szinte nincs
- kicsi és aránylag könnyű (25 Kg)
- geometriai beállításokban többet tud a Siemensnél (pl. van vízszintes linearitás állítás, alsó-felső sarok torzítás stb.)
Összességében én azt mondanám ,hogy aki 1600*1200 -ban akarja használni vagy pl. fénykép szerkesztésre az vegye a Siemens-et , akinek elég az 1280*1024 és ne akar bírkózni 32Kg -al vagy akar egy fiatal , aránylag modern kinézetü monitort az vegye a Belineat.
Jah a Trinitron ''csík''-ról :
Ha nem tudod hogy van vagy hogy hol van elsőre észre sem veszed.
Ha mégis kiszúrod max 1 hét és ha nem keresed kifejezetten akkor már nem fogod látni.
Egy hátránya lehet : pl. tervezéskor , fehér háttér vékony fekete vonalak, ilyenkor bezavarhat.
Uff.
[Szerkesztve] -
Atomgeszi
nagyúr
Üdv újra!
Véleményt kérnék erről a monitorrol:
21'' Siemens 21T2
- Képcső : Sony FD Trinitron síkképcső
- Látható képméret : 50 cm
- Képpontméret : 0.24
- Maximális felbontás : 2048*1536 (75 Hz)
- Ajánlott felbontás : 1600*1200 (85 Hz)
- Vízszintes frekvencia : 30-121 KHz
- Függőleges frekvencia : 48-160 Hz
- Video sávszélesség : 300 MHz
- Csatlakozás(ok) : 2x15 tűs D-SUB (analóg)
- Méretei (szélesség x magasság x mélység ) : 498 x 491 x 478 mm
2001-es gyártásúak
1 év garancia. 18000FT. megéri?
vagy inkább egy 21'' Belinea 108030 TCO'03 21900FTért?
köszi előre is! -
IceBlade
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy SONY G500-as 21''-os CRT monitort és lenne pár kérdésem.
1.: 1280x1024-ben mennyire éles a képe és hány Hz-et tud?
2.: Mennyire fárasztja illetve rontja a szemet ez a monitor?
3.: A Natural Flat Tinitron és az FD Tinitron képcső között mi a különbség?
Most van egy 17''-os TFT-m de játékban a feketéje egyszerűen annyira sz*r, hogy szó szerint elrontja a játékélményt. Szóval ezért gondoltam hogy egy profi CRT jobb lenne. Előre is KÖSZ! -
angol
tag
válasz
macikos #1584 üzenetére
ja szal csak annyit akartam ugye mondani, hogy van egy 21'' moncsi ami 9e-t nagyon nagyon megér és aki nem akar akár 20-30e költeni monitorra (mert lehet hogy nincs is nekijje olyan duálkórja benne gépében stb.) annak is legyen szép nagy tévéje arca előtt, je
mindenkinek boldog újévet, neked is macikos Üdv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fáraó
őstag
Megvásároltam a #1567-es hsz.-ben lévő moncsit. Nagyoooón coooúl.
A részletek még: 24k volt, 2004-es gyártás, még 1 év gyártói gari van rajta. Sztem ez megérte... Nekem biztosan! Egyetlen negatívuma -de elviselhető no meg előre számítható volt : 25kg és a 3-on lakunk magas belterű lakásos házban.
Kicsit lelóg az asztalról, de már dolgozom a probléma megoldásán.
A readme és a tanácsotok alapján beállítottam a moncsit. Mindenkinek ajánlok egy demagnetizálást a beállítások előtt. Ez legyen az első teendőtök!
Szóval mindenkinek thx az infót aki segített, és további szépjónapot!
-
macikos
addikt
Nem tudom, hogy milyen, mivel csak annyit írtál, hogy 21''-os Infotronic.
Kinek mi a tűéles. Ez lyukmaszkos, nemde. Nem minden a 21 coll.
Nem azt mondtam, hogy szar, de sokkal fiatalabb és sokkal jobb monitorokat lehet venni jó áron. Nehogy már ne tudjon az ember 20-30 ezret kiadni egy normális monitorért.
Ez nem neked szól: Azt bírom, amikor valakinek a gépében ott figyel a Core Duo, az X1950XTX meg egyéb apróságok, egy normális monitorra meg nincsen pénze... -
angol
tag
válasz
macikos #1580 üzenetére
komolyan kérdezem, láttad , használtad, neked volt, van ?
800x600/170 Hz, 1024x768/144 Hz, 1280x1024/120 Hz, 1600x1200/100 Hz, 1920x1440/75 Hz 2048x1535/60 Hz.
sarkok tűélesek, tesztprogik lefuttatva -> hibátlan
igen gyárt év. 1998 és akkor mi van ? 9e adjanak újat ?
9e hétvégén elmegy sörre és akkor a csajok még nem is voltak benne, nahh ennyi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TrollMetal
aktív tag
az lehet garanciális hiba ha szellemképes több kábellel is?
-
angol
tag
Infotronic 21'' 9e. nagyon kúl, házhoz viszik, bocs akinek ez a hír rontja az esetleges eladási esélyeit , de legyen mindenkinek olcsó és kiváló 21 colosa - google a mi barátunk ott okosodhatsz a részletekről
(nem kereskedő vagyok csak elégedett felhasználó még mielőtt hoppárézimi)
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
Nekem néha érdekes fekte pöttyök mennek végig a monitoron, főleg akkor ha a kábelt kicsit meglököm, vagy mozgaotm. VGA-ba is rendesen be van kötve, meg a monitorba tehát a csatlakozó nem mozog a foglalatban, elképzelhető hogy a kábel van valahol megtörve?
-
ploteus
aktív tag
Ezeknek milyen gyönyörű képük volt.... Kicsit sajnálom hogy lecserlétem crt-re, de legalább nem öli ki a szemem
-
bolcsodal
addikt
Van nekije help része is. Minden le van írva, mit hogyan mennyiért és mit tudsz vele kezdeni. Az említett példában az lenne az ideális, ha az RGB egy vonalban lenne. Ez persze romlik a képernyő széle felé ez teljesen normális. Sokat nem lehet vele tenni. Ha a fullscreen szöveget mindenhol el tudod olvasni, akkor nincs gond a monitorral lesz*rhatod a konvergenciát. A négyzetrácsos kép pedig a geometriai beállításokhoz való. H/V-miore egyértelmű (ha hullámzódik a kép, nem mozog persze, csak görbe sávos), akkor állítgasd a miore-t. A színeknek egyformán mindenhol intenzíveknek kell lenniük (fekete foltok lehetnek rajta, minél kiterjedtebbek annál szarabb a monitor) stb. stb.
-
Fáraó
őstag
válasz
macikos #1569 üzenetére
Ja. Arra hogy mit kell nézni az egyes pontokban -pl. geometry. Mert a jelenlegi moitorom pl. a convergence pontnál a RGB színű egyenesek -a metszéspont utáni részek- nem találkoznak. Ez a sarkoknál jelentős mértékű.
Szóval hogy is tesztel ez a progi?Akinek van tapasztalata és ismeri a progit kérem írjon!
-
D_r_u
tag
Hello!
Kedvező áron tudnék szerezni egy EizoT560i-T (17'', Trinitron) monitort. Kb 6-7 éves, de még gond nélkül müxik. Mi a véleményetek erről a tipusról? Nagy elvárásaim nincsennek, csak 2. számú monitornak kellene a jelenlegi kissé lestrapált noname helyett. -
Fáraó
őstag
Hali!
Vki tud vmi támpontot adni, hogyan kell a nokia monitor tesztelő progiját használni -pumpálás meg ilyenek? Nem vagyok teljesen képben...
-
Fáraó
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Belinea 108030-as TCO'03-as szabványnak megfelelő 21''-os CRT moitor megvételén. Amit még tudok róla: a képcsöve Samsung DynaFlat high Contrast, képpontmérete 0.21. A felbontása és a frissítése elég jónak tűnik (pl. 1600X1200 85 Hz). Mi a véleményetek róla? -
-
macikos
addikt
válasz
TrollMetal #1562 üzenetére
Egyszerűbb, ha veszel egy jó kábelt, ami 15 tűs. Viszont azt is meg kell jegyeznem, hogy nálam volt olyan, hogy egy bizonyos catalyst-tel nem ment a DDC. ( a DDC közli a monitorral a frissítést, néhány kábelnél hiányzik a 11-es tű, ami ezt a DDC jelet viszi)
-
bolcsodal
addikt
válasz
TrollMetal #1562 üzenetére
De te D-Sub kábelt használsz nem? Akkor lehet probléma, ha BNC kábelt használsz, mert akkor a gép nem tudja ''kiolvasni'' a tárolt monitor beállításokat (EDID, vagy DDC) azért elmászhat a kép, és a frissítések is változhatnak. Próbáld ki másik D-sub kábellel, ha éppen ''detached'' a monitorod. Ha nem, akkor bukta van. Az OSD mit ír ki, milyen frissítéseket?
Neked milyen a VGA-d? Ez az adat hiányzik a konfig leírásodból (vagy elsiklottam felette). Vidkari driver csere/frissítés? Hátha. -
TrollMetal
aktív tag
válasz
bolcsodal #1556 üzenetére
igen fenn van.
végigmentem a lépéseken. semmi eredmény.
a lényege a dolognak hog akitől elhoztam annál faszán ment csak nem ezzel a kábellel(x1900xt karival ment és ott nincs dsub. dvi kábellel használta dsubos véggel.)
ez lehet a kábel hibája? gar még van rá egy év, csak hülyén néznének mert náluk is menne valószínűleg. -
Mauzes
addikt
-
joeid
tag
Szerintem vidd be egy szervízbe ahol biztos hogy kitudjál próbálni a vga-t (meg persze az alaplapot is),ramot.Hozzánk is hozhatnád de aszem most nincs bent még csak hasonló alaplap sem...
Még eszembe jutott valami : bios reset. Elég hihetetlennek tűnik hogy ez megoldja a problémát ,de egy próbát megér.
Egyébként én is használok így rack-et ,de elötte leszoktam választani win-ben , így biztos hogy nem fér hozzá (talán még le is parkolja ?) és semmi gond nem szokott vele lenni...bár ha jól tudom igazából a s-ata vincsik ismerik csak a hot-plug-ot (de lehet csak én tudom rosszúl)... -
bolcsodal
addikt
válasz
TrollMetal #1554 üzenetére
Ati CCC fent van a gépen? Ha igen, akkor a következőket tenném:
Ati CCC elindít/ Bal fent Nézet/view-Advanced-re kapcsolva. Ekkor klikk Monitor tulajdonságokra és csekkold le a monitor információkat. Ebben a panelban van egy pipálható rész is: Use EDID (Extended Display Identification Data) ha ez be van pipálva, akkor nem tudod manuálisan állítani a felbontást és frissítési gyakoriságot illetve a gép driver defaultot használ. Vedd ki a pipát és állítgasd, ha válaszol akkor minden OK ha nem, akkor próbáld feltenni a legfrissebb drivert a monitorhoz, hátha segít rajta. Ha ez sem, akkor szívtál, mert monitornak kaputt próbáld a garanciát (ha van) érvényesíteni.
Óvatosan a frekvenciákkal töltsd le netről a kézikönyvét a monitornak, és csak az ajánlott max értékeig menj felfelé, azaz nem tedd tönkre a monitort. -
bolcsodal
addikt
A speaker semmit nem szól boot alatt? Véletlenül nem húztad le a speaker kábelét is, amikor kivetted a vinyót? A többi kábel is helyén van? RAM-ot próbáltad másik foglalatba tenni? Safemód-ban elindul a winfos? Kétkimenetes a 6600GT? Ha igen, akkor próbáld ki a másik kimennetel is (gondolom ha DVI, akkor adtak hozzá DVI/VGA átalakítót is). CMOS clear volt?
-
macikos
addikt
válasz
TrollMetal #1549 üzenetére
1300 + 1450-es hozzászólás
-
Mauzes
addikt
Kipróbáltam a módszert, de semmi pittyegés az alaplap részéről.
Én egyébként tök véletlenül húztam le a vinyót menet közben, de például olvastam itt az egyik fórumban, hogy néhány ember mindig is így csinálja, és semmi baja a gépnek, annyi, hogy néha lefagy, de általában nem. Nekem meg egyből meghal az alaplap?
És akkor most mi legyen? Vigyem el egy szervízbe bevizsgáltatni? Vagy vegyek egyből egy lapot? Az egy kicsit azért kockázatos... -
TrollMetal
aktív tag
Üdv. kéne kis segítség.
LG Flatron F920P 1280x1024ben 100Hz járatom csak:
ténylegesen 60herznél többet nem hajlandó csinálni. semmilyen felbontásban illetve csak 60Hz-t produkál. (85-t sem csinál)
windowsba 100Hz-en van videókártya telepítve (Asus 9200Se) monitor telepítve F920Pnek látja a winfos is. kicsit szellemképes. én kábelre gondoltam de vastag fekete árnyékolt. és 2hete vettem. (nem kaptam hozzzá kábelt)
help. -
-FreaK-
veterán
válasz
bolcsodal #1546 üzenetére
Közelre nem kell viszonylag jól látok, persze azért a szemem romlása itt is beleszól valamelyest.Nemrég mikor a contaktlencsét vettem, lézeres készülékkel megnézték a szemem, azt nem tudtam h távolra illetve közelre külön mérni kell, a kontaktológus mindenesetre nem említette.
Megyek megyek az biztos csak nem tudom még h mikor tudok eljutni. Köszi. -
joeid
tag
Hét én azt csinálnám hogy minden nyavaját lehúznák az alaplapról ami nem kell (vinyókat ,cd/dvd meghajtókat stb.) hogy csak az alaplap.proc.mem.meg vga maradjon aztán bekapcs .
Ha semmi akkor kivenném a vga-t .Semmi (tehát semmilyen csipogás !) ,akkor a ramot ,ha így sincs semmi akkor valszeg az alaplapnak nem tett jót a menet közbeni ''leválasztás '' ...
Egyébként ha valami rossz (vga,mem stb.) általában pittyog az alaplap ,a megfelelő hibakóddal ,ha ez sincs akkor van gáz. -
bolcsodal
addikt
válasz
-FreaK- #1544 üzenetére
Olvasáshoz használsz szemüveget? Lehet, hogy közelre is romlott a szemed és attól készülsz ki állandóan. Mindenesetre nem árt ha bemérik a szemedet közelre és távolra is. 85Hz felett az emberi szem má nem képes különbséget tenni a frissítési gyakoriságok között ezért nem hiszem, hogy a monitorokkal lenne probléma. Valószínűleg ugyanígy éreznéd magad, ha egész nap fél méterről újságot/könyvet olvasgatnál. A szemészhez menj el mindenesetre. Jobbulást.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
macikos #1543 üzenetére
Okés
Hát igen még énsem hallottam ilyesmiről ismerőseim köréből, épp ezért is nyugtalanít nagyon a probléma. Mindenesetre elmegyek a szemészetre, meglátjuk mit tudnak modani.
Mielőtt azonban megvennék jó drágán egy jobb TFT-t szeretnék kipróbálni egyet egy kis időre h vajon mennyivel lesz jobb a helyzet, nem örülnék neki ha kemény pénzekért váltok és nem oldja meg a problémámat.. csak sajna ilyen kipróbálásra nem sok lehetőség kínálkozik.. -
Mauzes
addikt
Igen, közben rájöttem, hogy a monitorom jó. És kipróbáltam a gépemet egy másik monitorral, és ott se jött be semmi a képernyőn.
Most az lehet, hogy a videókártyám elszállt? Amikor kihúzom a monitorkábelt a gépemből, akkor ugye kiírja, hogy nincs csatlakozás, ellenőrizze a kábelt, de ha visszadugom, akkor ez eltűnik. Tehát valamiféle jelet kap a videókártyából.
Másra nem nagyon tudok gondolni, mert még ha a windows be sem akarna bootolni a vinyóról, azért a bios-ig el tudnék jutni, vagy kiírja, hogy boot disk failure. Szóval fingom sincs. Vagy valami alaplapi probléma lenne? :S
Valamivel állandóan ver az isten, pár hete a 320 gigás vinyóm szállt el, most meg ez...
Mit tegyek? -
-FreaK-
veterán
válasz
macikos #1540 üzenetére
Akkor ne hidd.Viszont akkor nem is vagyok kiváncsi a tanácsodra.
A hányás csak egyszer fordult elő még régebben.Teljesen kikészül ilyenkor az idegrendszerem, nem bírom a fényt, egy besötétített szobában fekszem az ágyon és próbálok aludni ha nincs valami erős fájdalomcsillapító otthon.
Nem tudom amúgy h mi neked ezen a nevetséges.. másnál is előferdül fejfájás sok gépezés után aminek könnyen lehet ez a végeredménye ha nem tud ellene tenni valamit.
Mondjuk meló közben elég nehéz tenni ellene...
Tervezem egy TFT vásárlását de egyenlőre még nincs meg rá az anyagi keret, ráadásul ez csak csak probléma egyik felét oldja meg(otthoni gépezés)... mellesleg ha beleolvastál volna az első postban is linkelt topicba tudhatnád h egy tft sem valószínű h változtat a problémán lévén h a problémár a folyamatosan egy pontba való koncentrálás jelenti minden valószínűség szerint. -
macikos
addikt
válasz
-FreaK- #1539 üzenetére
Érdekes, ilyen súlyos szem problémáról még nem hallottam. Hányás???
Erre csak annyit lehet mondani, hogy vegyél egy TFT-t. Nem kell erőltetni a CRT-t, ha ilyen problémád van. Védőszemüveg meg pihentetés, fájdalomcsillapító, nehogy már ilyenekre kényszerülj, bocs, de ez nevetséges, mármint az, hogy... na mindegy, szóval csak nem tudom ezt elhinni.
Szerintem vegyél egy TFT-t. -
-FreaK-
veterán
Üdv!
Egészségügyi témában lenne kérdésem, tudom van rá topic, de rég nem írtak már oda ezért itt kérdeznék.Azt a topicot egyébként rendesen átolvastam.
Nos nekem is komoly problémáim akadtak a szememmel a sok gép előtt töltött idő miatt.
Munkahelyemen és otthon is sokat gépezek, gyak. egész nap gép előtt ülök.
Munkahelyemen egy Lg F700B-t(1024x768@85Hz), otthon egy IIyama Vm pro 454-et(1280x960@100Hz) használok, egyik sem tekinthető korszerűtlennek tudomásom szerint.
Eddig szemüveget viseltem(távolra látok gyengén) ami már egy ideje gyengének bizonyult ezért eddig azt hittem hogy ez okozza a problémáimat. Nem(két hete) viszont váltottam kontaktlencsére és a probléma továbbra is megmaradt.Furcsa hogy mióta gépezek azóta romlik a szemem, viszont nem a rövidlátásom ami picit logikusabb lenne hanem a távollátásom.Most már -5,75ös kontaktlencsét kell viselnem ami nem nevezhető valami kicsinek..
Szerintem az lehet a gond h a szemem elfárad(illetve a szemmozgató izom), ez szemfájáshoz, utána fejfájáshoz vezet, végül ha nem teszek ellene semmit(szem pihentetés, fájdalomcsillapító) akkor nagyon rosszul tudok lenni, a gyomromat is kiakasztja és volt már olyan h ettől hánytam. Tényleg nagyon el tud durvulni néha...
Heti két-három alkalommal szokott ilyen szemfájásom lenni, ilyenkor amennyit csak tudom pihentetem a szemem illetve veszek be fájdalomcsillapítót. Mostmár tényleg elfogok menni szemészetre, bár Loha írta hogy a szemész nem biztos h a legmegfelelőbb személy az ilyesmire lévén nem biztos h ért a monitorokhoz.
Gondolkozom ezen a védőszemüvegen is de a témában az említett topicban nem sikerült dűlőre jutni szerintem, van aki szerint hasznos van aki szerint nem… szerintem nem valószínű h védene a szemizom elfáradása ellen, de nincs elegendő információm ennek eldöntésére.
Az általánosan javasolt tippeket betartom, pl. a fényerőt lecsökkentem amennyire lehet, próbálok gyakran másmerre nézni stb. Eleddig azonban nem javult a helyzet.
Érdekes még hogy többnyire a jobb szemem fárad el, erre nem találtam még magyarázatot, mindkét szemem egyformán rossz, tehát ez nem lehet gond szerintem.
Tudnátok adni ötleteket h mit csináljak illetve hogy kihez fordulhatok a problémámmal?
Üdv!
-FreaK- -
joeid
tag
A laptop milyen felbontás/frissítésre van állítva ? Mert lehet hogy egyszerűen csak nem bírja a monitor amit rádugsz ami be van állítva...
Meg a laptopoknál amúgyis hülyéskedni szokott ez a megoldás , egy rendes gépen kéne megnézni a moncsit ,mert amit leírtál az alapján semmi baja a monitoronak. -
misx
senior tag
Na én a mobil rackhez nem nagyon értek, bár azt tudom, hogy a gép bekapcsolt állapotában nem ajánlatos semmilyen alkatrészt kihúzogatni.
Akkor a gép ezek szerint múködik, vagyis ha nem is látod, de a windows bootol (vinyó ledjén lehet ellenőrizni)???? Mert ha a laptopon is szar volt a monitor, akkor az romlott el. Csak nem tudom, hogy egy mobil rack hogyan képes ilyen tenni.
De mindenképp ki kéne próbálni másik monitorral, hogy biztos csak az romlott-e el. -
Mauzes
addikt
Üdv!
Bocs, hogy itt kérdezek, de nem tudom, hogy a gépem kínja.
Az a problémám, hogy miután kivettem a rackből a mobil használatú vinyómat (úgy emlékszem, hogy kikapcsolást nyomtam a windowsban, és amikor úgy tűnt, hogy leáll, akkor vettem ki a racket, de közben meg láttam, hogy világít a gépem ledje, ezért felnéztem, de nem volt semmi a képernyőn), újraindulás után nem jött be semmi a monitoron. Mintha ki lenne kapcsolva. Monitorkábelt cseréltem, az jó. Kipróbáltam a monitort a haverom laptopján, és ott egészen addig működött, amíg a windows be nem indult volna, aztán ott is készenléti állapot. Lehúztam a vinyót és a dvd-meghajtót az alaplapomról. Kivettem a videókártyát, majd visszaraktam. Lehúztam az alaplapról a reset-cuccot. Kihúztam belőle az alaplapi tápkábelt, majd vissza. De semmi változás. Ja és eddig boot után az alaplap pittyent egyet, most már mintha nem tenné. Pedig úgy tűnik, hogy működik rendesen.
Az zavar a leginkább, hogy fingom nincs, mi a gond. Nincs esetleg ötletetek? Eléggé kellene most a gépem a vizsgaidőszakban...
Előre is köszi! -
Nagy_Matessz
aktív tag
Szevasztok épp monitorvásárlás elött állok és kinéztem magamnak egy Samsung SyncMaster 1100MB tipusú monitort!!
Mi a véleményetek róla? Kinek van esetleg ilyen monitora?
Buék és thx előre is -
misx
senior tag
Na most én pont így vagyok az AGP-s videókareszokkal. Szomszéd város (falun élek) kis árlistájában szépen átvették a PCIE kártyák a szerepet, AGP meg ami van, az is xar.
Pedig mi itt vidéken általában le vagyunk maradva ilyen téren. Fasza.
(Persze ott a net! Azon van még mit rendelni!) -
Buschy
csendes tag
Sziasztok!
Év bukását produkáltam a minap: sztem volna az új gépemhez 1 szép nagy (min 21'')CRT-t venni (DTP, de inkább PS-hez). Bekopogok 1ik Sony kereskedőhöz, kérdezek szépen CRT mennyibe kóstál manapság. Közlik, hogy az biza csak a nagyvíz túloldalán... Nézegettem is rögtön, mint hal a szatyorban. Akkor irány a depó, mi a kínálat. Nem sok. LG Philips, a 3.t elfelejtettem... Úgyhogy én is felteszem a 200x feltett kérdést: kit-mit érdemes?
Buschy -
KisApám
addikt
Sziasztok!
A monitorom néha ''ciripel''...
Néha-néha csinálj olyan ''cipp'' típusú hangot (néha egyet, néha 2-3-at egymás után), és egy picit mintha egy pillanatra össze akarna ugrani a kép...
Mi a gond?
A vidikari vacakol, vagy a monitorom haldoklik??? -
odrobinam
csendes tag
Hali!
Hordozható DvD lejátszót szeretnék venni!
Milyet ajánlotok?
maximum 70 ezer forint értékben szeretnék venni!
Ezek közül melyiket vegyem?
- Lenco DVP-715
- Lenco DVP-722
- LG DP171BP
- Sigmatek PDX-1300 DUAL
- Yakumo DVD Traveller 8.0
- Toshiba SD-P1700
Mik a vélemények?
Melyiket ajánlott megvenni!?
Én a Toshiba SD-P1700, Sigmatek PDX-1300 DUAL, Yakumo DVD Traveller 8.0
(én ezeket venném, szerintetek melyiket éri meg!?)
Előre is köszi!(a válaszokat!) -
joeid
tag
Attól hogy letörlöd nem karcolódhat a képcső hacsak nem egy jó erős drótkefével csináltad
Ha simán egy ronggyal letörölted és és ilyen világos csíkok-foltok keletkeztek akkor biztos hogy fóliás a képcső.
Az hogy mennyire könnyű szétszedni a monitort és leszedni a fóliát elég relatív...volt annó vagy 100db Samsung 700IFT moncsink aminek a 90% ilyen volt .Volt amelyiket 5 perc alatt megcsináltuk volt ami órákig tartott . -
odrobinam
csendes tag
Hali!
Hallottam valamit, amit én nem hiszek el!
Azt hogy:
rokonomék monitort akarnak venni, és aki összerakta a gépüket azt mondta, hogy 17'' monitort vegyen ne 19'' mert a 19'' a ''felbontása'' miatt jobban rontja, mint a 17'' !
Ezt mondta!
Sztem egyáltalán nem a felbontástól függ hanem a Hertz-től függ nem?
A ''szemkímélő'' a 100Hz és felett.
Sztem amit a csávó mondott az egy oltári baromság!és ez a csávó nagyszámitógép szerelünek hiszi magát!
Mi a véleményetek? -
magi20
senior tag
és egy 959nf-en ami azért még mai napig jónak számít szerintem..szerinted ez a fólia így van rárakva?külön?
az nem lehet hogy tényleg esetleges karcok keletkeztek???
egy egyszerű ember mint én aki ilyeneket még soha nem szedett szét,mármint monitort.az képes ezt így leszedni jah meg a moncsit szétkapni? -
joeid
tag
Balszerencse...elég sok síkképcsöves monitor úgy van megcsinálva , hogy a tükröződés csökkentő réteg nem a képcsőre van ráégetve , hanem van egy műanyag fólia ragasztva a képcsőre és azon van.
Ha ez megsérűl azt nem fogod tudni kijavítani.
Egy módszer van rá hogy megszabadúlj tőle : ki kell venni a képcsőt és egyszerűen lehúzni róla ezt a fóliát.
Ha szerencséd van (és megfelelően hideg a képcső) simán lejön maradék nélkül , ha nem akkor ragasztó oldóval el kell távolítani a maradékot.
Az eredmény : megnő a fényerő és a kontraszt és ha világosban nézed a monitort akkor szürke lesz a háttér , mintha egy TFT-t néznél fekete háttérrel.
Úgy tűnik hogy ez a nyavaja a régebbi Samsung típusokat és néhány Sony monitort érint , én legalábbis csak ezeknél találkoztam ezzel a ''tervezési'' hibával ... -
magi20
senior tag
Sziasztok pls help valaki..
van egy 959nf-em és letörölgettem egy ronggyal,de valsezg a rongy nem volt 100%-osan tiszta.
és alul egy 2cm-eres szélességben és egy 2cmeres magasságban keletkezett sok-sok karc ,mintha egy folt lenne..ami fehér felületen eléggé világít.engem nagyon zavar.
ez milyen réteg?van rá valami megoldás?
a fogkrémet próbáltam egy 5percig sikálni de semmit sem hatott.
valakinek valami ötlet?ezt az üveg lapot.ha az??ki lehet cserélni valahol? -
stitchie
tag
válasz
bolcsodal #1513 üzenetére
hát, most így ünnepek alatt/előtt nem nagyon akarok mégegyet hazavágni, úgyhogy nem nyúlok addig a videokarihoz, amíg nem lehet rá kapni vmi jó hűtést. Mindenestre eléggé furcsállom, hogy ilyet csinált az 1 napos monitor. gpu órajelét jobban lehetett tólni mint a memóriáját, arra már rásípolt 3dm06 alatt, úgyhogy azt alig toltam feljebb. Egy év alatt ez a második monitor ami nálam tönkremegy.
-
bolcsodal
addikt
válasz
stitchie #1512 üzenetére
Szép konfig!!
Én úgy tudtam, hogy a 8800-as szériában csak a memória frekiket illik változtatni, a stream processzor egységek ferekvenciáihoz jobb nem nyúlni még. Nem is tudom, hogy a hagyományos húzóprogik mit is tudnak vele kezdeni. Mindenesetre én kipróbálnám egy másik monitorral is, lehet hazavágtad a memóriát (bár akkor egyéb dolgokat is művelne, de ki tudja). -
stitchie
tag
sziasztok. tegnap éjjel sikerült egy 19es Siemens Scenicview monitornak a színeit hazavágnom. az egész boot képernyőtől kezdve a winfos szép lila színben pompázott. rádugtam laptopra, meg még egy gépre -ugyanaz. ma visszavittem cseréltetni. van egy ugyanolyanom, pikkpakk cserélték. az lenne a kérdésem, hogy lehet e kapcsolat ahhoz hogy tegnap éjjel a videokártyám óraijeleit felküldtem és úgy teszteltem pár óráig? az egész az után indult, hogy visszaraktam alap órajelre és reboot. van valami ötletetek?
-
bolcsodal
addikt
BNC kábellel mennyit lehet javítani a képminőségen? Most látom, hogy van BNC bemenet a monitor hátulján.
-
misx
senior tag
Akkor grat a monitorodhoz.
-
bolcsodal
addikt
Üdv a fórumon akkor!
Nah, megvettem a Samsung 997MB-t. Nem akarok hülyeségeket beszélni, de ég és föld a különbség a két monitor között (997MB vs. F920B) Ennek a monitornak is vannak enyhébb geometriai hibái (a bal felső sarok kicsit behúzott, és a képernyő alsó része enyhén domború), de a Nokia teszterrel összehasonlítva korántsem találok akkora konvergenciahibákat, és torzításokat, mint az LG-nél. Mellesleg látványosan kisebb a monitortest, és kellemesebb a dőlésszöget is állítani. A Magic Bright pedig majd később jön jól, ha majd kezd ''kiégni'' a moncsi. Jelenleg ''text'' preset-tel 50-es kontraszt, és 20-as fényerőn működik. Színei sokkal intenzívebbek, mint az LG-é (és még nem kalibráltam be, defaulton megy). Alapvetően meg vagyok vele elégedve, remélem sokáig hozza majd ezt a formát. -
misx
senior tag
Hát ez a síkképcső lehet hogy parasztvakítás, de az biztos, hogy a széleknél több baj van vele, mint a hagyományossal. Most kaptam munkát és napi 6 órában ülök egy Horizon nemtomhányas monitor előtt (síkképcső). Vagy fél órát szöszmötöltem vele, és így sem lehettett szemre egyenesre belőni az oldalvonalakat (főleg bal és jobb oldalt). A képminőséggel nincs különösebb gondom, bár nővéremék Samsung 793DF moncsija eléggé képhibás (a betűk körül szellemkép van, nagyjából olyan, mint amit a tömörítés eredményez a képeknél).
Otthon LG 710B-m van, hagyományos domború képcső, de legalább szép kép. Igaz tavaly mikor vettem, T710BH-t akartam, de az nem volt készleten. Szerintem csak a drágább síkképcsövesek tudnak elfogadható képet adni. Ha lesz cash, talán veszek jobbat.
Parasztvakításnak tehát nem nevezném, de az LCD/TFT monitorok megjelenésével muszály volt laposítani, mert az lett a divat. De az tuti igaz, hogy TFT-t nem veszek, mivel nem tudok mindig olyan konfigot fenntartani, amely az új játékokat 1280-ban futtatná. Sőt én inkább a részletességet húzom felljebb, mégha 800x600-ba is kell mennie, semmint a felbontást.
Úgyhogy a minimum és középkategóriás játékgépeknél a CRT a nyerő.
Bocs hogy kiéltem magam, de ez az első hozzászólásom a PROHARDVEREN.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bfoto
csendes tag
A Samsung MagicBright-ja viszont tenyleg parasztvakitasnak tunik, csak finoman fejeztek ki magukat.
Kivancsi leszek, hogy a 997MB-nel is jelentkezik-e majd a fenyudvar (nagy monitor hiba topicban van rola kep), ill. milyen lesz az LG-vel osszehasonlitva. Nekem egyre inkabb ugy tunik, hogy ennyi penzert nem lehet jot kapni. A hasznaltak meg biztos jok voltak valamikor, de hat a szineik...
Na mindegy, ez van...
-
bolcsodal
addikt
A monitor gyárilag volt homorú képű. Kicsit utánaböngésztem És a síkképernyős flatronok képe gyárilag homorú az oldalaknál, mivel teljesen sík a felület, amit az elektronsugár pásztáz. Mindenesetre ezt nehezebb megszokni, mint a trinitron csíkokat, ezért bepróbálok egy Samsung 997MB-t kiegészítve az LG árát. Valahogy mintha a Samsungok színei intenzívebbek lennének. Állítólag a 997Mb képe sem tökéletes, de lényegesen jobb, mint az LG F920B képe. De majdlátom.
-
Oliverda
félisten
válasz
bolcsodal #1501 üzenetére
Az a baj a Samsung, LG, stb. ''sík''képcsövekkel hogy eléggé nagy parasztvakítás az egész ...sajnos. Ezzel a módszerrel még a 25 éves Videoton TV képcsövéből is lehetne sík felületet csinálni. Na mindegy. A két hajszálvékony merevítő szál csak fehér felületen látszik, és engem sokkal kevésbé zavar mintha össze-vissza állnának a szélek.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Oliverda #1500 üzenetére
Nézd, ebbe ne menjünk bele. A Flatronok Résmaszk-ja kellemes átmenetnek tűnt a trinitronok és a lyukmaszkos monitorok között. Sajnos a geometriával gondjaim voltak, ezért visszavittem a monitort, majd meglátjuk mit mondanak. Akinek meg nem szúrja a szemét a trinitronok rögzítősávja, annak csak gratulálni tudok.
Szín és kontraszt tűrhető volt, de egy párhuzamos vonalpárt nem tudtam előállítani vele, ezért kissé kiakadtam. Olyan mintha nem síkképernyőre tervezett elektronágyút egy sík felülettel kapcsolnának össze, az eredmény pedig a befelé hajló képélek. Ezt más Flat monitoron még nem láttam, ezért gondoltam, hogy garanciás probléma, ha pedig nem az inkább ráfizetrek és veszek egy Samsungot..
3 napon belül visszavittem, innentől a garancia érvényesítésén múlik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest